ELEKTRICITEITSKAST

Bereik tot 378 elektriciens rond Anderlecht.

 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Door gebruik te maken van dit formulier ga je akkoord met ons privacy- en cookiebeleid

Hoe werkt OffertesOnline.be?

 • 1

  Zoek je de juiste vakman voor je elektriciteitswerken

  Je wilt een nieuwe elektriciteitskast laten plaatsen of je bestaande elektriciteitskast laten uitbreiden of herstellen, maar waar vind je de geschikte vakman voor deze klus? Hoe vind je een professionele en betrouwbare elektricien die actief is in de omgeving van Anderlecht, en liefst voor de best mogelijke prijs-kwaliteit?

 • 2

  Je verstuurt je offerteaanvraag via OffertesOnline.be

  Gelukkig bestaat er OffertesOnline.be! Hier kun je je offerteaanvraag, gratis en vrijblijvend, in enkele minuten opstellen en wordt ze automatisch naar alle professionele elektriciens rond Anderlecht verstuurd. Zo bespaar je veel tijd en moeite!

 • 3

  Je vergelijkt vrijblijvend de verschillende offertes en beslist!

  Professionele elektriciens die geïnteresseerd zijn in je opdracht zullen je een offerte toesturen, waarna je rustig kunt vergelijken en eventueel een beslissing kunt nemen!

2298
ELEKTRICIENS
24
Opdrachten
per maand
41
Offertes
per maand

Recente offerteaanvragen voor elektriciteitswerken rond Anderlecht

Soort werken: Keuring van de installatie

Start werken: Binnen de 3 maanden

Projectbeschrijving:

Er moeten schema's gemaakt worden voor keuring.
Arrow
Offerteaanvraag uit Dendermonde

Soort werken: Elektrische installatie in renovatie

Start werken: Zo snel mogelijk

Projectbeschrijving:

Nieuwe installatie.
Arrow
Offerteaanvraag uit DENDERMONDE

Vind een geschikte elektricien in de buurt van Anderlecht

Het vinden van de geschikte vakman, en in dit geval elektricien, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer je niet over één nacht ijs wilt gaan betreffende het kiezen van een vakman waaraan je je elektrische installatie wilt toevertrouwen. Om de juiste keuze te kunnen maken, moet je verschillende offertes kunnen vergelijken om zo tot de juiste keuze te kunnen komen die je de beste prijs/kwaliteit voor je elektrische verdeelkast garandeert.

Deze zoektocht begint dus met het vinden van professionele elektriciens rond Anderlecht. Daarna moet je hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van je project, hopende dat zij je nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.

Daarom hebben wij www.offertesonline.be in het leven geroepen.
Omdat dit gehele proces veel sneller kan!

OffertesOnline Werking

Laat de werken aan je elektriciteitskast uitvoeren door een erkende elektricien!

Via ons platform geeft je je offerteaanvraag voor je elektrische verdeelkast eenmaal in, en laten we de geïnteresseerde elektriciens uit de omgeving van Anderlecht jou contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van verschillende offertes voor je nieuwe of bestaande elektriciteitskast snel en eenvoudig.

En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat je na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. Je ontvangt de offertes, je vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan jou om te beslissen of je tot een samenwerking overgaat.

Met het gebruik van ons platform heb je niets te verliezen, in tegendeel... je kunt er enkel maar bij winnen!

Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog je offertes aan bij alle professionele elektriciens rond Anderlecht... Alvast veel succes met je project!

Heeft u nog een vraag?

OffertesOnline.be heeft een database met daarin een groot deel van de professionele elektriciens in Vlaanderen. Wanneer je dus je offerteaanvraag indient voor je elektriciteitskast, kunnen wij perfect een selectie maken van professionele elektriciens die gelegen zijn in de omgeving van Anderlecht en de juiste kwalificaties hebben om de werken voor je elektrische kast uit te voeren.

Dit kan zéér snel gaan... van zodra we je offerteaanvraag ontvangen, stellen we deze voor aan de gekwalificeerde elektriciens rond Anderlecht. Afhankelijk van hoe snel deze bedrijven je offerteaanvraag lezen, kunnen zij zich haast onmiddellijk kandidaat stellen voor de installatie of aanpassing van je elektriciteitskast en contact met je opnemen voor een offerte. Gemiddeld genomen duurt het maximaal 5 werkdagen alvorens je alle offertes binnen hebt. Sommige zullen vandaag nog binnenkomen, en andere zullen enkele dagen in beslag nemen. Zoals gezegd is dit afhankelijk van hoe snel deze bedrijven jouw aanvraag bekijken.

Om misbruik te vermijden laten we maximaal 3 bedrijven toe die zich kandidaat kunnen stellen. Dus afhankelijk van hoeveel elektriciens interesse tonen in je offerteaanvraag zal dit aantal schommelen tussen de 0 en 3. Daarom is het belangrijk om de werken aan je elektriciteit en je kast zo gedetailleerd als mogelijk te beschrijven, dit verhoogt namelijk de interesse van bedrijven.

De bedrijven rond Anderlecht die interesse hebben in je opdracht betalen OffertesOnline.be een éénmalig klein bedrag om zich kandidaat te kunnen stellen, en krijgen vervolgens je contactgegevens. Door dat we het aantal kandidaten beperken tot 3 is het zo dat de bedrijven die als eerste interesse tonen diegene zijn die je contactgegevens krijgen. OffertesOnline.be maakt hierbij zelf geen selectie.

Mocht een bepaald bedrijf zéér veel interesse hebben, dan heeft het tevens de mogelijkheid zich exclusief kandidaat te stellen. Dit wil zeggen dat zij als enige je contactgegevens zullen krijgen, en je bij gevolg ook maar één offerte zal ontvangen.

Absoluut! Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. Je bent na het ontvangen van de offertes tot niets verplicht, en enkel beter geïnformeerd.

We raden je aan om je opdracht zo gedetailleerd als mogelijk op te stellen, dit verhoogt namelijk de interesse bij de elektriciens uit de regio Anderlecht. Naast de vooropgestelde vragen, en je contactgegevens, is het belangrijk om de beschrijving van de uit te voeren werken aan je elektriciteit en je kast ook zo uitgebreid als mogelijk te maken.

Vind een geschikte elektricien in Anderlecht door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Mogelijke werken aan jouw elektriciteitskast?

elektriciteitskast aansluiten in @city

Elektriciteitskast aansluiten (op de meterkast)

De elektriciteitskast of verdeelkast van je woning vormt het centrale gedeelte van je elektrische installatie waar al je elektriciteit gegroepeerd wordt. Via deze elektriciteitskast wordt de binnenkomende elektrische energie beveiligd en verdeeld over de elektrische installaties in je gebouw. De kast wordt aangesloten op de meterkast van de energieleverancier en ze bevat een aantal zekeringen en beveiligingen zoals hoofdschakelaars, aardlekschakelaars, kWh meters, kracht- of kookgroepen, installatieautomaten en overspanningsbeveiligers. Verder kan een elektriciteitskast ook nog besturingselementen bevatten zoals een thermische beveiliging, een thermostaat, een magneet- of tijdschakelaar of een tijdvertrager. Zowel het aansluiten van je elektriciteitskast op de meterkast voor de stroomtoevoer, als het aansluiten en bekabelen van je elektriciteit in je kast, vergt een goede kennis van zaken. De elektrische stroomkringen en stroomgroepen van je woning moeten juist geplaatst en bevestigd worden, waarbij de stroomsterkte en de zekeringen moeten voldoen aan de wettelijke waarden. Een juiste aansluiting en werking, vermijdt stroomverlies of een overbelasting van je elektriciteit verbruik. Vele handige mensen leggen wel zelf hun elektrische stroomkringen en stroomgroepen, maar laten de aansluiting en de compartimentering van de elektriciteitskast over aan een erkende elektricien. Een ervaren elektricien zal je zekeringkast vakkundig opbouwen en alle wettelijk voorziene elektrische beveiligingen toepassen. Ook weet hij perfect hoe je thermostaat, tijdvertrager of domotica moet geplaatst worden in je elektriciteitskast. En indien je gebruik maakt van zonnepanelen, en je op dat punt dus ook stroomproducent bent, zal hij ook deze zelf opgewekte elektriciteit energie beveiligen en verzekeren. De elektricien begeleidt je niet enkel bij je elektrische schema’s (eendraadsschema's en positieschema's), maar hij brengt tevens een overzichtelijke en duidelijke circuitmarkering aan in je elektriciteitskast. Zo levert hij een professionele en moderne elektriciteitskast die keuringsklaar is. Via offertesonline.be kun je voor alle elektriciteitskastaansluitingen rechtstreeks contact opnemen met de erkende vakmannen uit Anderlecht of nabije omgeving. Ze zullen je met veel plezier verder helpen met enkele gratis offertes of advies!

elektriciteitskast vervangen in @city

Elektriciteitskast vervangen

Bij vele oudere woningen is de huidige elektriciteitskast niet meer in overeenstemming is met de huidige energiewetgeving. Vaak beseffen mensen niet dat hun elektrische installatie bij elke wijziging, verlegging, verzwaring of renovatie moet gekeurd worden en dat een elektriciteitsinstallatie sowieso om de 25 jaar herkeurd moet worden, zelfs indien er geen verandering of vernieuwing werd aangebracht. Dikwijls maken deze verouderde zekeringkasten nog gebruik van smeltzekeringen die bij een overbelasting moeten vervangen worden. De verouderde zekeringen zijn vaak de oorzaak van stroomverlies en ze kunnen aanzetten tot een kortsluiting, elektrocutie en brandgevaar. Voor deze oudere elektriciteitskasten is een volledige vervanging dan ook de enige correcte oplossing om een geldig gelijkvormigheidsverslag voor je elektrische installatie te kunnen verkrijgen. Niet alleen ben je, met je gekeurde nieuwe elektriciteitskast zo in orde voor de bestaande wetgeving en het AREI (Algemeen Reglement op Elektrische Installaties), maar ook voor jezelf is het de veiligste manier om zorgeloos te kunnen genieten van je elektriciteit. Vooruitblikkend op de toekomst kun je daarbij je elektriciteitskast laten vernieuwen met een 1/3 fase stroomsterkte, waarbij je de ruimte vrijhoudt voor een latere verzwaring van je elektrische installatie. Maar voorlopig zit je met de meeste zekeringkasten met een 1 fase stroomtoevoer voor een doorsnee woning nog altijd goed. Wil je een nieuwe elektriciteitskast kopen of meer weten over de mogelijke prijzen om je elektriciteitskast te vervangen? Neem dan hier contact op met jouw regionale vakmannen rond Anderlecht voor enkele gratis offertes!

elektriciteitskast uitbreiden in @city

Elektriciteitskast uitbreiden

Om uit te kunnen breiden moet er genoeg ruimte zijn in je elektriciteitskast om nieuwe zekeringen te kunnen plaatsen. De meeste elektriciteitskasten hebben normaal wel enkele reserve uitsparingen voor extra groepen, nieuwe zekeringen en/of aardlekschakelaars. Maar volstaan die ook wanneer je de groepenkast van je woning wilt uitbreiden met één of meerdere kookgroepen of apparaten, die bijkomend voorzien moeten worden van de nodige veiligheid ondersteunende installatieautomaten? Wordt er genoeg kilowattuur voorzien om aan al je behoeften te kunnen voldoen? En blijft er na de aanpassing van je elektriciteit nog ruimte over voor domotica, wellness of media uitbreidingen in de toekomst? Wil je geen fouten maken en verstandig uitbreiden, dan is het goed om je eerst te informeren voor je je groepenkast gaat vernieuwen of uitbreiden. Zo vragen domotica applicaties, producten of apparaten, los of je domotica nu centraal of decentraal gestuurd is, meer afzonderlijke plaatsruimte in je verdeelkast. Soms is het dan ook beter om voor je elektriciteit een bijkomende of nieuwe elektriciteitskast te voorzien, waarbij je maar één keer de kosten moet dragen. Zo vermijd je dat je na een tijd weer moet uitbreiden voor je databekabeling, een extra schakelaar of enkele stopcontacten. Het geeft je tevens de mogelijkheid om je elektrische installatie reeds te voorzien van een 1/3 fase groepenkast, waarbij de mogelijke overgang naar een 3 fase aansluiting voor je elektriciteit wordt ingecalculeerd. Indien je niet zeker bent of je je elektrische installatie nog kunt verzwaren of uitbreiden, kun je best een ervaren elektricien inschakelen voor een stroomverbruik analyse. Bij kleine wijzigingen kan jouw elektricien de veranderingen, zoals een extra schakelaar of bijkomende stopcontacten onmiddellijk uitvoeren en blijven de kosten beperkt. Bij een verzwaring van de elektriciteit van je woning of het plaatsen van domotica applicaties, zal de wijziging groter zijn. Je elektricien kan je bij deze ook adviseren over de mogelijke uitbreidingen voor je huidige elektriciteitskast. Hou er wel rekening mee dat je voor een wijziging, uitbreiding of verzwaring van je elektriciteitsinstallatie, een elektriciteitskeuring moet laten uitvoeren door een erkend keuringsorganisme. De expert levert dan het keuringsverslag af waarmee je bij een positieve evaluatie een goedgekeurd gelijkvormigheidsverslag krijgt voor de elektrische installatie van je woning. Wil je je elektriciteitskast laten verzwaren of uitbreiden Neem dan contact op met een gediplomeerde elektricien uit de omgeving van Anderlecht en vraag hem enkele gratis offertes en/of adviezen!

elektriciteitskast verplaatsen in @city

Elektriciteitskast verplaatsen

Wanneer je je elektriciteitskast om praktische redenen wenst te verplaatsen, dien je dit te doen volgens het AREI (Algemeen Reglement op Elektrische Installaties). In principe mag je deze verdeelkast verplaatsen zolang de meterkast niet verplaatst wordt. Hou er rekening mee dat je in aanraking kunt komen met rechtstreekse stroom wanneer er geen tussenkast met een schakelaar voor het hoofddifferentieel aanwezig is. In dit geval contacteer je best eerst je distributienetbeheerder. Vaak wordt een elektriciteitskast verplaatst van de gang naar de garage of kelder om meer ruimte te hebben in de gang, maar de omgekeerde beweging kan uiteraard ook. Bij de verplaatsing van een zekeringkast, waarbij je inhoudelijk niets veranderd aan de samenstelling van de elektriciteit configuratie van je groepenkast, moeten er natuurlijk stroomdraden verlengd of verkort worden. Onderschat echter de impact van deze, op het eerste zicht gemakkelijke, verplaatsing niet want anders kun je wel eens voor enkele verrassingen komen te staan. Bij twijfel doe je best beroep op een ervaren elektricien uit je buurt die het verplaatsen van je elektriciteitskast vakkundig en snel kan uitvoeren. Wens je meer informatie over het verplaatsen van een elektriciteitskast? Neem dan vrijblijvend contact op met enkele professionele elektriciens uit jouw omgeving rond Anderlecht. Ze zullen je graag van dienst zijn!

Meest voorkomende oorzaken voor een negatief keuringsverslag

De meeste problemen bij het leggen van elektriciteit in een woning kunnen doorgaans voorkomen worden indien je, voor het plaatsen, uitbreiden, verleggen of verzwaren van je elektrische installatie, de richtlijnen volgt die beschreven staan in het AREI. Een niet correcte toepassing van deze geldende richtlijnen kan immers leiden tot een negatief keuringsverslag. Naast het ontbreken van de verplichte elektrische schema’s (eendraadschema/positieschema) en de voorziene aardlekschakelaars, vormt de aansluiting en de configuratie van de elektriciteitskast één van de meest voorkomende problemen bij een elektriciteitskeuring. Maar ook bij een verouderde installatie is er meer kans op korstsluiting en brandgevaar. Bij het verplicht nazicht wordt je volledig elektriciteitsnetwerk van de woning gecontroleerd door een keuringsexpert van een door de overheid erkend keuringsorganisme. Nadat de expert je elektrische installatie en je elektriciteitskast heeft gecontroleerd, maakt hij zijn keuringsverslag op dat hij overmaakt aan het keuringsorganisme. Bij een positief keuringsverslag ontvang je dan daarna je gelijkvormigheidsverslag en is je elektrische installatie goedgekeurd voor de komende 25 jaar. Is het keuringsverslag voor je elektriciteit negatief, dan krijg je een bepaalde termijn om de vastgestelde gebreken aan te passen of te verbeteren. Spijtig genoeg zijn het vaak de doe-het-zelvers die geconfronteerd worden met een negatief keuringsverslag. Steeds meer worden er elektriciteit toepassingen op het vlak van domotica, multimedia, wellness of alternatieve energie toegevoegd waardoor elektrische installaties multifunctioneel zwaarder worden. Zekeringkasten worden alsmaar groter en uitgebreider met extra stroomgroepen, stopcontacten, en slimme domotica apparaten. Vandaar dat er in voorbereiding van een keuring vaak beroep wordt gedaan op een ervaren elektricien om de pijnpunten of de gebreken van een elektrische installatie preventief op te sporen of aan te passen. Dikwijls zijn het aanpassingen die sowieso toch moeten gebeuren en spaar je er een hercontrole mee uit. Via offertesonline.be kun je hiervoor de professionele elektrische vakmannen rond Anderlecht contacteren voor verdere vragen, adviezen en/of offertes!  

negatief keuringsverslag door elektriciteitskast in @city
Op zoek naar een elektricien uit Anderlecht om een vrijblijvende offerte te maken voor je elektriciteitskast?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Gemiddelde kostprijs elektriciteitskast

HOE WORDT DE PRIJS VOOR WERKEN AAN JE ELEKTRICITEITSKAST BEPAALD?

De prijs voor het installeren, wijzigen of verplaatsen van je elektriciteitskast hangen voornamelijk af van de grootte van deze werken. Kleine wijzigingen, waarvoor er geen extra kast of extra stroomkringen moeten geplaatst worden, zijn gemakkelijk uit te voeren. Vaak heeft je elektriciteitskast nog enkele uitsparingen voor nieuwe zekeringen die hiervoor kunnen gebruikt worden. Bij een nieuwe groepenkast, of een extra kast voor een verzwaring of voor je domotica toepassingen, kan de installatie omslachtiger zijn. Idem bij een oud huis, waarbij de hele elektriciteit moet vervangen worden. Bij de verplaatsing van de kast zal het voornamelijk de afstand en de bedrading zijn die de belangrijkste kosten zullen bepalen.

Overweeg bij elke installatie of wijziging om je elektriciteitskast al te voorzien voor een 3 fase aansluiting. Gelet op de wijzigende energienormen en de toenemende technologie zal in de toekomst elke woning uitgerust worden met een zwaardere elektrische installatie met een hoger kilowattuur rendement. Vraag vrijblijvend enkele offertes aan bij de erkende vakmannen uit de omgeving van Anderlecht, zo kun je de prijzen vergelijken en je kosten beter inschatten.  


Prijzen elektriciteitskasten

Soort werken
Prijs
Technische keuring
€ 120 - € 200
Opmaak elektrisch plan
€ 30 - € 50
Zekeringkast 1 fase (5 tot 10 groepen)
€ 480 - € 750
Zekeringkast 1/3 fase (5 tot 10 groepen)
€ 500 - € 800
Zekeringkast 3 fase (5 tot 10 groepen)
€ 560 - € 820
Prijs elektricien
€ 30 - € 50

PREMIES

In sommige gevallen kun je in aanmerking komen voor een premie. Als je je elektrische huisinstallatie gedeeltelijk of geheel vernieuwt, in een woning die minstens 15 jaar oud is, kom je in aanmerking voor de verbouwpremie van de Vlaamse Overheid. Deze premie is van toepassing voor elke eigenaar-bewoner uit de middelste en laagste inkomenscategorie. Je kunt de website van de Vlaamse Overheid raadplegen om deze premies te bekijken.

Premies elektriciteit


Op zoek naar een elektricien in Anderlecht om de prijs voor je elektriciteitskast te ontdekken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist
378 elektriciens rond Anderlecht!