Tot 3 offertes voor uw elektriciteitskast

Bereik tot 2195 elektriciens in Vlaanderen.

 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Door gebruik te maken van dit formulier gaat u akkoord met ons privacy- en cookiebeleid

Hoe werkt OffertesOnline.be?

 • 1

  U zoekt de juiste vakman voor uw elektriciteitswerken

  U wilt een elektriciteitskast laten plaatsen of herstellen, maar waar vindt u de geschikte vakman voor uw elektriciteitswerken? Hoe vindt u een professionele en betrouwbare elektricien die actief is in uw regio, en liefst voor de best mogelijke prijs-kwaliteit?

 • 2

  U verstuurt uw offerteaanvraag via OffertesOnline.be

  Gelukkig bestaat er OffertesOnline.be! Hier kan u uw offerteaanvraag, gratis en vrijblijvend, in enkele minuten opstellen en wordt ze automatisch naar alle professionele elektriciens uit uw regio verstuurd. Zo bespaart u veel tijd en moeite!

 • 3

  U vergelijkt vrijblijvend de verschillende offertes en beslist!

  Professionele elektriciens die geïnteresseerd zijn in uw opdracht zullen u een offerte toesturen, waarna u rustig kunt vergelijken en eventueel een beslissing kan nemen!

2195
ELEKTRICIENS
39
Opdrachten
per maand
71
Offertes
per maand

Recente offerteaanvragen voor elektriciteitswerken in Vlaanderen

Soort werken: Elektrische installatie in renovatie

Start werken: Binnen de 6 maanden

Projectbeschrijving:

Te renoveren woning van 1949 zou een controle en bijkomende elektrische schakelaars kunnen gebruiken, voor o.a. elektrische rolluiken etc.
Offerteaanvraag uit Lembeek

Soort werken: Keuring van de installatie

Start werken: Zo snel mogelijk

Projectbeschrijving:

We hebben een huis gekocht. Graag iemand komen om te kijken , of alles in orde is.
Offerteaanvraag uit Lommel

Heeft u nog een vraag?

OffertesOnline.be heeft een database met daarin een groot deel van de professionele elektriciens in Vlaanderen. Wanneer u dus uw offerteaanvraag indient voor uw elektriciteitskast, kunnen wij perfect een selectie maken van professionele elektriciens die gelegen zijn in uw regio en de juiste kwalificaties hebben voor de door u beschreven elektriciteitswerken.

Dit kan zéér snel gaan... van zodra we uw offerteaanvraag ontvangen, stellen we deze voor aan de gekwalificeerde elektriciens uit uw regio. Afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw offerteaanvraag lezen, kunnen zij zich haast onmiddellijk kandidaat stellen voor het plaatsen of herstellen van uw elektriciteitskast en contact met u opnemen voor een offerte. Gemiddeld genomen duurt het maximaal 5 werkdagen alvorens u alle offertes binnen hebt. Sommige zullen vandaag nog binnenkomen, en andere zullen enkele dagen in beslag nemen. Zoals gezegd is dit afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw aanvraag bekijken.

Om misbruik te vermijden laten we maximaal 3 bedrijven toe die zich kandidaat kunnen stellen. Dus afhankelijk van hoeveel elektriciens interesse tonen in uw offerteaanvraag zal dit aantal schommelen tussen de 0 en 3. Daarom is het belangrijk uw elektriciteitswerken zo gedetailleerd als mogelijk te beschrijven, dit verhoogt namelijk de interesse van bedrijven.

De bedrijven die interesse hebben in uw opdracht betalen OffertesOnline.be een éénmalig klein bedrag om zich kandidaat te kunnen stellen, en krijgen vervolgens uw contactgegevens. Door dat we het aantal kandidaten beperken tot 3 is het zo dat de bedrijven die als eerste interesse tonen diegene zijn die uw contactgegevens krijgen. OffertesOnline.be maakt hierbij zelf geen selectie.

Mocht een bepaald bedrijf zéér veel interesse hebben, dan heeft het tevens de mogelijkheid zich exclusief kandidaat te stellen. Dit wil zeggen dat zij als enige uw contactgegevens zullen krijgen, en u bij gevolg ook maar één offerte zal ontvangen.

Absoluut! Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. U bent na het ontvangen van de offertes tot niets verplicht, en enkel beter geïnformeerd.

We raden u aan om uw opdracht zo gedetailleerd als mogelijk op te stellen, dit verhoogt namelijk de interesse bij de elektriciens uit uw regio. Naast de vooropgestelde vragen, en uw contactgegevens, is het belangrijk om uw beschrijving van de elektriciteitswerken ook zo uitgebreid als mogelijk te maken.

Zoekt u een specifieke elektricien?

Vind een geschikte elektricien in uw buurt

Het vinden van de geschikte vakman, en in dit geval elektricien, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer u niet over één nacht ijs wilt gaan betreffende het kiezen van een vakman waaraan u uw elektriciteitskast wilt toevertrouwen. Om de juiste keuze te kunnen maken moet u verschillende offertes kunnen vergelijken om zo tot de juiste keuze te kunnen komen die u de beste prijs/kwaliteit voor uw elektriciteitswerken garandeert.

Deze zoektocht begint dus met het vinden van professionele elektriciens uit uw regio. Daarna moet u hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van uw project, hopende dat zij u nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.

Daarom hebben wij www.offertesonline.be in het leven geroepen.
Omdat dit gehele proces veel sneller kan!

OffertesOnline Werking

Werken aan uw elektriciteitskast laten uitvoeren door een professionele elektricien!

Via ons platform geeft u uw offerteaanvraag voor uw elektriciteitskast éénmaal in, en laten we de geïnteresseerde elektriciens uit uw omgeving u contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van verschillende offertes voor de plaatsing of herstelling van uw elektriciteitskast snel en eenvoudig.

En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat u na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. U ontvangt de offertes, u vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan u om te beslissen of u tot een samenwerking overgaat.

Met het gebruik van ons platform heeft u niets te verliezen, in tegendeel... u kan er enkel maar bij winnen!

Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog uw offertes aan bij alle professionele elektriciens uit uw omgeving... Alvast veel succes met uw project!

Vind een geschikte elektricien uit uw buurt door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Mogelijke werken aan uw elektriciteitskast?

elektriciteitskast aansluiten

Elektriciteitskast aansluiten (op de meterkast)

Een elektriciteitskast of zekeringkast vormt het centrale gedeelte van uw elektrische installatie waar al uw elektriciteit gegroepeerd wordt. Via deze elektriciteitskast wordt de binnenkomende elektrische energie beveiligd en verdeeld over de elektrische installaties in uw gebouw. De zekeringskast wordt aangesloten op de meterkast van de energieleverancier en ze bevat een aantal zekeringen en beveiligingen zoals hoofdschakelaars, aardlekschakelaars, kWh meters, kracht- of kookgroepen, installatieautomaten en overspanningsbeveiligers. Verder kan een elektriciteitskast ook nog besturingselementen bevatten zoals een thermische beveiliging, een thermostaat, een magneet- of tijdschakelaar of een tijdvertrager. Zowel het aansluiten van uw elektriciteitskast op de meterkast als het aansluiten en  bekabelen van uw elektriciteit in uw zekeringkast, vergt een goede kennis van zaken. De elektrische groepen en circuits moeten juist bevestigd worden waarbij de stroombanen en de zekeringen moeten voldoen aan de wettelijke waarden. Vele handige mensen leggen daarom wel zelf hun elektrische installatie maar laten de aansluiting en de compartimentering van de elektriciteitskast over aan een professionele elektricien. Een ervaren elektricien zal uw zekeringkast vakkundig opbouwen en alle wettelijk voorziene elektrische beveiligingen toepassen. Ook weet hij perfect hoe hij uw thermostaat, tijdvertrager of domotica moet inpassen in uw elektriciteitskast. En indien u gebruik maakt van zonnepanelen, en u dus ook stroomproducent bent, zal hij ook deze zelf opgewekte energie beveiligen en verzekeren. De professionele elektricien begeleidt u niet enkel bij uw elektrische schema’s (eendraadschema en positieschema) maar hij brengt tevens een overzichtelijke en duidelijk circuitmarkering aan in uw elektriciteitskast. Zo levert hij een professionele en moderne zekeringkast die keuringsklaar is. Via offertesonline.be kunt u voor alle elektriciteitskastaansluitingen rechtstreeks contact opnemen met de erkende elektriciens uit uw regio of nabije omgeving. Ze zullen u met veel plezier verder helpen met enkele vrijblijvende offertes of advies!

elektriciteitskast vervangen

Elektriciteitskast vervangen

Vele oudere woningen hebben een verouderde elektriciteitskast of verdeelkast die niet meer in overeenstemming is met de huidige energiewetgeving. Vaak beseffen mensen niet dat hun elektrische installatie bij elke wijziging, verlegging of renovatie moet herkeurd worden en dat keuring van hun elektriciteitsinstallatie sowieso om de 25 jaar vernieuwd moet worden, zelfs indien er geen veranderingen werden aangebracht. Dikwijls maken deze verouderde zekeringkasten nog gebruik van smeltzekeringen die bij een overbelasting moeten vervangen worden en die meer risico bieden op brandgevaar. Voor deze oudere elektriciteitskasten is een volledige vervanging dan ook de enige correcte oplossing om een geldig gelijkvormigheidsverslag voor uw elektrische installatie te kunnen verkrijgen. Niet alleen bent u, met uw gekeurde zekeringskast zo in orde voor de bestaande wetgeving en het AREI (Algemeen Reglement op Elektrische Installaties) maar ook voor uzelf is het de veiligste manier om zorgeloos te kunnen genieten van uw elektriciteit. Vooruitblikkend op de toekomst kunt u daarbij een 1/3 fase elektriciteitskast laten plaatsen waarbij u de ruimte vrijhoud voor een latere verzwaring van uw elektrische installatie maar voorlopig zit u met de meeste 1 fase zekeringkasten voor eengezinswoningen nog altijd goed. Wenst u meer te weten over de mogelijkheden om uw elektriciteitskast te vervangen? Neem dan hier gratis contact op met uw regionale elektriciens voor enkele vergelijkende offertes!

elektriciteitskast uitbreiden

Elektriciteitskast uitbreiden

De belangrijkste vraag voor een uitbreiding van uw elektriciteitskast is of er genoeg ruimte aanwezig is in uw zekeringkast. De meeste elektriciteitskasten hebben normaal wel enkele reserve uitsparingen voor extra groepen, zekeringen en/of aardlekschakelaars. Maar volstaan die ook wanneer u uw zekeringkast wilt uitbreiden met één of meerdere kookgroepen die bijkomend voorzien moeten worden van de nodige veiligheid ondersteunende installatieautomaten? En blijft er na de aanpassing van uw elektriciteit nog ruimte over voor domotica, wellness of media uitbreidingen in de toekomst? Het is verstandig om u eerst goed te informeren voor u de elektriciteitswerken aan uw zekeringkast of groepenkast laat uitvoeren. Zo vragen domotica applicaties, of ze nu centraal of decentraal gestuurd zijn, meer afzonderlijke plaatsruimte in uw verdeelkast. Soms is het dan ook beter om voor de uitbreiding van uw elektriciteit een nieuwe of bijkomende elektriciteitskast te voorzien, waarbij u maar één keer de kosten moet dragen, dan dat u na een bepaalde tijd weer aanpassingen moet doen aan uw elektrische installatie en uw databekabeling. Het geeft u tevens de mogelijkheid om uw elektrische installatie reeds te voorzien van een 1/3 fase groepenkast die reeds de mogelijke overgang incalculeert van uw netbeheerder naar een 3 fase aansluiting voor uw elektriciteit. Indien u niet zeker bent of u uw elektrische installatie nog kunt verzwaren of uitbreiden, kunt u best een ervaren elektricien inschakelen voor een stroomverbruik analyse. Bij kleine aanpassingen kan uw elektricien de aanpassingen onmiddellijk uitvoeren en blijven de kosten beperkt. Anderzijds zal hij u ook kunnen adviseren over de mogelijke uitbreidingen voor uw elektriciteitskast. Hou er wel rekening mee dat u voor een wijziging, uitbreiding of verzwaring van uw elektriciteitsinstallatie, een elektriciteitskeuring moet laten uitvoeren door een keuring expert. Deze keuring expert levert dan het keuringsverslag af waarmee u bij een positieve evaluatie een goedgekeurd gelijkvormigheidsverslag krijgt voor uw elektrische installatie. Heeft u interesse in een mogelijke uitbreiding van uw elektriciteitskast? Contacteer hier vrijblijvend de gediplomeerde elektriciens uit uw regio voor enkele offertes en/of adviezen!

elektriciteitskast verplaatsen

Elektriciteitskast verplaatsen

Wanneer u uw elektriciteitskast om praktische redenen wenst te verplaatsen, dient u dit te doen volgens het AREI (Algemeen Reglement op Elektrische Installaties). In principe mag u een zekeringkast verplaatsen zolang de meterkast niet verplaatst wordt. Hou er rekening mee dat u in aanraking kunt komen met rechtstreekse stroom wanneer er geen tussenkast met een hoofddifferentieelschakelaar aanwezig is. In dit geval contacteert u best eerst uw distributienetbeheerder. Vaak wordt een elektriciteitskast verplaatst van de gang naar de garage of kelder om meer ruimte te hebben in de gang maar de omgekeerde beweging kan uiteraard ook. Bij de verplaatsing van een zekeringkast, waarbij u inhoudelijk niets veranderd aan de samenstelling van de elektriciteit configuratie van uw groepenkast, moeten er natuurlijk stroomdraden verlengd of verkort worden. Onderschat echter de impact van deze, op het eerste zicht gemakkelijke, aanpassingen niet want anders kunt u wel eens voor enkele verrassingen komen te staan. Bij twijfel doet u best beroep op een ervaren elektricien uit uw buurt die het verplaatsen van uw elektriciteitskast vakkundig en snel kan uitvoeren. Wenst u meer informatie over het verplaatsen van een elektriciteitskast? Neem dan vrijblijvend contact op met enkele professionele elektriciens uit uw omgeving of regio. Ze zullen u graag van dienst zijn!

Meest voorkomende oorzaken voor een negatief keuringsverslag

De meeste problemen bij het leggen van elektriciteit kunnen doorgaans voorkomen worden indien u, voor het plaatsen, uitbreiden, verleggen of verzwaren van uw elektrische installatie, de richtlijnen volgt die beschreven staan in het AREI. Een niet correcte toepassing van deze geldende richtlijnen kan immers leiden tot een negatief keuringsverslag. Naast het ontbreken van de verplichte elektrische schema’s (eendraadschema/positieschema) en de voorziene aardlekschakelaars, vormt de aansluiting en de configuratie van de elektriciteitskast één van de meest voorkomende problemen bij een elektrische keuring. Bij deze verplichte keuring wordt uw volledig elektriciteitsnetwerk gecontroleerd door een keuring expert van een door de overheid erkend keuringsorganisme. Nadat de keuring expert uw elektrische installatie en uw elektriciteitskast heeft gecontroleerd, maakt hij zijn keuringsverslag op dat hij overmaakt aan het keuringsorganisme. Bij een positief keuringsverslag ontvangt u dan daarna uw gelijkvormigheidsverslag en is uw elektrische installatie goedgekeurd voor de komende 25 jaar. Is het keuringsverslag voor uw elektriciteit negatief dan krijgt u een bepaalde termijn om de vastgestelde gebreken aan te passen of te verbeteren. Spijtig genoeg zijn het vaak de doe-het-zelvers die geconfronteerd worden met een negatief keuringsverslag. De elektriciteit toepassingen op het vlak van domotica, multimedia, wellness of alternatieve energie maken dat elektrische installaties multifunctioneel zwaarder en complexer zijn geworden waarbij ook de zekeringkasten alsmaar uitgebreider en groter worden. Vandaar dat er voor een keuring vaak beroep wordt gedaan op een ervaren elektricien om de pijnpunten of de gebreken van een elektrische installatie preventief op te sporen of aan te passen. Dikwijls zijn het aanpassingen die sowieso toch moeten gebeuren en spaart u er een hercontrole mee uit. Via offertesonline.be kunt u hiervoor de professionele elektriciens uit uw regio contacteren voor verdere vragen, adviezen en/of offertes!  

negatief keuringsverslag door elektriciteitskast
Op zoek naar een elektricien uit uw regio om een vrijblijvende offerte te maken voor uw elektriciteitskast?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Gemiddelde kostprijs elektriciteitskast

HOE WORDT DE PRIJS VOOR werken aan uw elektriciteitskast BEPAALD?

Wanneer u uw elektriciteitskast laat plaatsen of herstellen dan moet u rekening houden met 2 variabelen binnen de kostprijs. Enerzijds is er de kostprijs van de materialen die gebruikt zullen worden voor uw elektriciteitswerken, en anderzijds is er de arbeidskost van de elektricien(s) zelf.

Gezien de arbeidskost een groot deel van de totaalprijs bepaald, is het belangrijk dat u meerdere offertes opvraagt bij verschillende professionele elektriciens uit uw regio.

Wat de arbeidskosten betreft mag u rekenen op een kost van ongeveer € 30-50 per uur.

Prijzen elektriciteitskast

Soort werken
Prijs
Technische keuring
€ 120 - € 200
Opmaak elektrisch plan
€ 30 - € 50
Zekeringkast 1 fase (5 tot 10 groepen)
€ 480 - € 750
Zekeringkast 1/3 fase (5 tot 10 groepen)
€ 500 - € 800
Zekeringkast 3 fase (5 tot 10 groepen)
€ 560 - € 820
Prijs elektricien
€ 30 - € 50

premies & subsidies

Momenteel kan u profiteren van verschillende subsidies en premies waardoor de prijzen voor uw elektriciteitswerken fors lager kunnen uitkomen.
De Vlaamse overheid en de netbeheerders geven verschillende premies voor elektrische installaties:

 • De Vlaamse verbeteringspremie
 • De Vlaamse energielening
 • De aanpassingspremie
 • Verlaagd BTW tarief (6%)

Wanneer u wilt weten op welke premies u mogelijks recht heeft kan u altijd de premiezoeker van de Vlaamse Overheid raadplegen:

www.premiezoeker.be

Op zoek naar een elektricien uit uw regio om de prijs voor uw elektriciteitskast te ontdekken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist
2195 elektriciens in uw regio!

Vergelijk offertes voor uw Elektriciteitswerken

Na het ontvangen van deze offertes bent u tot niets verplicht, enkel beter ingelicht.

U heeft dus niets te verliezen...