ONDERHOUD CENTRALE VERWARMING

Bereik tot 4343 loodgieters in Vlaanderen.

 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Door gebruik te maken van dit formulier gaat u akkoord met ons privacy- en cookiebeleid

Hoe werkt OffertesOnline.be?

 • 1

  Zoek je de juiste technicus voor het onderhoud van verwarmingsketels?

  Je wil je CV installatie laten onderhouden, maar waar vind je de geschikte vakman voor dit onderhoud? Hoe vind je een professionele en betrouwbare loodgieter die actief is in jouw regio, en liefst voor de best mogelijke prijs-kwaliteit?

 • 2

  Je verstuurt je offerteaanvraag via OffertesOnline.be

  Gelukkig bestaat er OffertesOnline.be! Hier kun je je offerteaanvraag, gratis en vrijblijvend, in enkele minuten opstellen en wordt ze automatisch naar alle professionele loodgieters uit jouw regio verstuurd. Zo bespaar je veel tijd en moeite!

 • 3

  Je vergelijkt vrijblijvend de verschillende offertes en beslist!

  Professionele loodgieters die geïnteresseerd zijn in jouw opdracht zullen je een offerte voor het onderhoud van je CV installatie toesturen, waarna je rustig kunt vergelijken en eventueel een beslissing kunt nemen!

4343
loodgieters
124
Opdrachten
per maand
78
Offertes
per maand

Recente offerteaanvragen voor verwarmingsketels in Vlaanderen

Soort werken: Verwarmingsketel onderhoud

Start werken: Zo snel mogelijk

Projectbeschrijving:

Projectbeschrijving:

Reinigen chaufageketel...Zo snel mogelijk valt soms uit.
Offerteaanvraag uit Maldegem

Soort werken: Verwarmingsketel onderhoud

Start werken: Binnen de 3 maanden

Projectbeschrijving:

Projectbeschrijving:

mazoutketel Viessmann
onderhoud met attest aub
Offerteaanvraag uit izegem

Heeft u nog een vraag?

OffertesOnline.be heeft een database met daarin een groot deel van de professionele loodgieters en erkende technici in Vlaanderen. Wanneer je dus jouw offerteaanvraag indient voor een ketel onderhoud, kunnen wij perfect een selectie maken van professionele loodgieters die gelegen zijn in jouw regio en de juiste kwalificaties hebben voor het onderhoud van je verwarmingsinstallatie.

Dit kan zéér snel gaan... van zodra we je offerteaanvraag ontvangen, stellen we deze voor aan de gekwalificeerde loodgieters uit jouw regio. Afhankelijk van hoe snel deze bedrijven je offerteaanvraag lezen, kunnen zij zich haast onmiddellijk kandidaat stellen voor het onderhoud van je verwarmingsketel en contact met jou opnemen voor een offerte. Gemiddeld genomen duurt het maximaal 5 werkdagen alvorens je alle offertes binnen hebt. Sommige zullen vandaag nog binnenkomen, en andere zullen enkele dagen in beslag nemen. Zoals gezegd is dit afhankelijk van hoe snel deze bedrijven jouw aanvraag bekijken.

Om misbruik te vermijden laten we maximaal 3 bedrijven toe die zich kandidaat kunnen stellen. Dus afhankelijk van hoeveel loodgieters interesse tonen in  je offerteaanvraag zal dit aantal schommelen tussen de 0 en 3. Daarom is het belangrijk om het onderhoud voor je CV installatie zo gedetailleerd als mogelijk te beschrijven, dit verhoogt namelijk de interesse van bedrijven.

De bedrijven die interesse hebben in je opdracht betalen OffertesOnline.be een éénmalig klein bedrag om zich kandidaat te kunnen stellen, en krijgen vervolgens jouw contactgegevens. Door dat we het aantal kandidaten beperken tot 3 is het zo dat de bedrijven die als eerste interesse tonen diegene zijn die je contactgegevens krijgen. OffertesOnline.be maakt hierbij zelf geen selectie.

Mocht een bepaald bedrijf zéér veel interesse hebben, dan heeft het tevens de mogelijkheid zich exclusief kandidaat te stellen. Dit wil zeggen dat zij als enige je contactgegevens zullen krijgen, en je bij gevolg ook maar één offerte zal ontvangen.

Absoluut! Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. Je bent na het ontvangen van de offertes tot niets verplicht, en enkel beter geïnformeerd.

We raden je aan om je opdracht zo gedetailleerd als mogelijk op te stellen, dit verhoogt namelijk de interesse bij de loodgieters uit jouw regio. Naast de vooropgestelde vragen, en je contactgegevens, is het belangrijk om de beschrijving van de te onderhouden ketel zo uitgebreid als mogelijk te maken.

Zoekt u een specifieke loodgieter?

Vind een geschikte loodgieter in je buurt

Het vinden van de geschikte vakman, in dit geval een loodgieter of technicus, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer je niet over één nacht ijs wilt gaan betreffende het kiezen van een vakman waaraan je het onderhoud van je ketel wilt toevertrouwen. Je moet verschillende offertes kunnen vergelijken om zo tot de juiste keuze te kunnen komen, die je de beste prijs/kwaliteit voor het onderhoud van je verwarmingsinstallatie garandeert.

Deze zoektocht begint dus met het vinden van professionele loodgieters uit je regio. Daarna moet je hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van jouw project, hopende dat zij je nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.

Daarom hebben wij www.OffertesOnline.be in het leven geroepen.
Omdat dit gehele proces veel sneller kan!

OffertesOnline Werking

Ketel onderhoud: laat je centrale verwarmingsinstallatie onderhouden door een professionele loodgieter!

Via ons platform geeft je je offerteaanvraag voor het onderhoud van je ketel éénmaal in, en laten we de geïnteresseerde loodgieters uit je omgeving jou contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van verschillende offertes voor je ketel onderhoud snel en eenvoudig.

En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat je na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. Je ontvangt de offertes, je vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan jou om te beslissen of je tot een samenwerking overgaat.

Met het gebruik van ons platform heb je niets te verliezen, in tegendeel... je kunt er enkel maar bij winnen!

Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog je offertes aan bij alle professionele loodgieters uit jouw omgeving... Alvast veel succes met je project!

Vind een geschikte loodgieter uit je buurt door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Het belang van een goed onderhoud van je CV installatie

Een goed werkende centrale verwarmingsinstallatie is een zegen voor je woning. Ongeacht of je CV ketel werkt op stookolie, aardgas, elektriciteit of pellets, is het uiterst belangrijk om de goede werking van je ketel te garanderen en te koesteren. Goed functionerende centrale stooktoestellen geven meer rendement en ze verbruiken minder energie. Zo gaat je centraal stooktoestel langer mee en zullen er minder storingen komen aan je CV installatie. Als je weet dat bijna driekwart van de energiekosten bij een gemiddeld gezin wordt uitbesteed aan hun verwarmingsketels, dan kan dit toch al snel doorwegen in de energiefactuur. Het is dan ook in je eigen belang dat je het regelmatig onderhoud en het nazicht van je centraal stooktoestel  jaarlijks laat uitvoeren door een erkende technicus of loodgieter. Hierdoor stoot de brander van je verwarmingsketel minder CO2 uit waardoor het milieu en de omgeving minder zal vervuilen. Met een jaarlijks onderhoud vermijd je ook gevaarlijke situaties en verleng je de levensduur van je ketel. Slecht onderhouden verwarmingsketels verhogen bovendien de kans op koolmonoxidevergiftiging, brand en explosies. Het laten reinigen van centrale stooktoestellen wordt trouwens wettelijk verplicht door de overheid en voor dit verplicht onderhoud dien je de nodige attesten van een erkende technicus te kunnen voorleggen. Zowel als huurder of als eigenaar ben je verantwoordelijk om je verwarmingsketel, en de eventueel daarbij behorende brander of boiler, te onderwerpen aan een keuring, die  jaarlijks of tweejaarlijks moet uitgevoerd worden door een erkende technicus of loodgieter. Gasketels moeten om de twee jaar een onderhoud en een keuring krijgen, en voor ketels op stookolie is dit zelfs jaarlijks verplicht. Een erkende technicus of loodgieter zal de ketel van je centrale verwarmingsinstallatie daarbij reinigen, onderhouden en een grondig nazicht geven. Na het onderhoud en de keuring ontvang je een reiniging -en verbrandingsattest waardoor je CV installatie voldoet aan alle verplichtingen. Door je verwarmingsketel jaarlijks te laten reinigen en te onderhouden, voorkom je ook vermogen verlies doordat je brandstof een veel betere verbranding heeft. Kies voor een regelmatig onderhoud en laat je verwarmingsketel jaarlijks onderhouden door de erkende installateurs uit jouw regio. Contacteer hen hier voor enkele gratis offertes!

onderhoud ketel

Onderhoudswerken aan je CV installatie

reinigen ketel

Reinigen van de CV ketel

Voor het reinigen en het onderhoud van je CV ketel, moet je wettelijk verplicht beroep doen op een erkende technicus of installateur. Controleer daarom of de installateur of technicus die je wenst te contacteren voor je keuring en je onderhoud, gemachtigd is om je CV ketel te onderhouden. Een erkende technicus zal je ook een reinigings- en verbrandingsattest afleveren na het nazicht en onderhoud. Met dit attest ben je dan in orde voor het wettelijk verplicht jaarlijks onderhoud. Een onderhoud CV ketel bevat daarbij enkele verplichtingen die enkel door de bevoegde en erkende technici mogen uitgevoerd worden. De termijnen voor je ketel onderhoud worden bepaald aan de hand van het vermogen en het soort brandstof. Een verwarmingsketel die werkt op stookolie, moet jaarlijks gecontroleerd en onderhouden worden door een erkende technicus vloeibare brandstoffen. Dit geldt ook voor een vaste brandstof zoals hout, pellets of kolen. Het onderhoud van gasketels met aardgas, moet uitgevoerd worden door een erkende technicus gasvormige brandstoffen. Bij een onderhoud van je verwarmingsketel op stookolie, gas of vaste brandstof, zal de loodgieter een controle doen van de algemene staat van jouw CV ketel. Hij kijkt hierbij de goede werking van je verwarmingsketel na en kijkt of er geen beginnende slijtagesporen terug te vinden zijn in de ketel. Het tijdig opmerken van sommige slijtages tijdens het ketel onderhoud, maakt dat deze meestal vlug kunnen verholpen worden door een herstelling of vervanging van de onderdelen. Indien de slijtage van bepaalde onderdelen van je CV ketel wordt genegeerd, dan ontstaan er gevaarlijke situaties. Bovendien dreigt je verwarmingsketel niet meer te functioneren en dit wil je in de winter niet meemaken. Je verwarmingsketel werkt ook niet meer indien er teveel opgehoopt stof zit in je ketel. De erkende installateur zal tijdens het onderhoud het stof uit je ketel verwijderen en je ketel bijkomend stofzuigen. Hiervoor heeft hij speciale borstels, een luchtdrukpomp en een professionele stofzuiger om het stof op moeilijke bereikbare plaatsen in je verwarmingsketel te kunnen verwijderen.  Een vervuilde verwarmingsketel werkt niet optimaal en door de slechte verbranding zal er een verlies aan vermogen zijn. Je loodgieter controleert tijdens het ketel onderhoud ook of de brander correct afgesteld staat zodat de verbranding van je ketel optimaal verloopt.

verbranding ketel

Nazicht en afvoer van de verbranding

Naast het onderhoud en reinigen van je verwarmingsketel, zal de loodgieter ook een controle van de verbranding doen. Eerst zal hij, tijdens het onderhoud van je verwarmingsketel, nakijken of de brander van je CV installatie correct afgesteld staat. Daarna voert hij een controle en een meting uit van de verluchting van je stooklokaal en de verbrandingslucht, en checkt hij het ketel vermogen. Ook zal hij een controle uitvoeren van je schoorsteen en van de rookgasafvoer. Sommige loodgieters kunnen daarbij ook de reiniging doen van je schoorsteen, maar meestal dien je voor je schoorsteen een schouwveger aan te spreken. Nadat hij alle metingen en controles van je verluchting, verbranding, afvoer en vermogen van je CV installatie heeft uitgevoerd, ontvang je van de installateur of technicus een reinigingsattest en een verbrandingsattest. Je dient dus beide attesten voor te leggen om de geldigheid van het onderhoud van je CV installatie aan te tonen of een attest dat beide verplichtingen omvat. Het is aangeraden om het attest, zowel als eigenaar of als huurder goed te lezen, en te kijken of het voldoet aan alle regels en verplichtingen. Met een goede controle op de verbranding van je ketel voorkom je tevens het gevaar op koolmonoxidevergiftiging of brand. Voor meer informatie over de verplichtingen bij een onderhoud van verwarmingsketels, verwijzen we je graag door naar de erkende installateurs en loodgieters uit jouw regio!

radiatoren

Radiatoren

Niet alleen je verwarmingsketel vraagt een regelmatig onderhoud. Ook je radiatoren zijn belangrijk voor de goede werking van CV installatie. Een radiator wordt tijdens een onderhoud vaak vergeten en vooral op en achter de radiator kan er zich veel stof ophopen. Door de convectiestromen die worden opgewekt door de radiatoren, en waarbij de warme lucht stijgt en de koude lucht beneden blijft hangen, zal er meer stof terug te vinden zijn op je radiatoren dan op andere plaatsen. Een teveel aan stof zal dan ook het rendement en het vermogen van je radiator verminderen. Reinig dus zeker regelmatig je radiatoren door te stofzuigen of laat het onderhoud en het reinigen van je radiatoren, gelijktijdig met je ketel onderhoud, uitvoeren door een vakman. Een bijkomende maatregel is het ontluchten van je radiator. Radiatoren kun je zelf ontluchten of je kunt dit laten uitvoeren door je loodgieter. Het is belangrijk dat eerst al de radiatoren worden opengedraaid en dat ze verwarmd worden voor zo’n vijftien minuten. Daarna wordt de thermostaat zo laag mogelijk gedraaid zodat de radiatoren van je verwarmingsinstallatie kunnen afkoelen. Het ontluchten van de radiatoren wordt dan stelselmatig van het gelijkvloers tot de bovenste verdieping uitgevoerd met een ontluchtingssleutel. Het ontluchten van je radiatoren moet regelmatig uitgevoerd worden, want lucht in je radiator kan op termijn leiden tot oxidatie en lekken. 

herstellingen cv installatie

Herstellingen aan verwarmingsketels

Een goed onderhoud van je verwarmingsinstallatie voorkomt een slecht functioneren van je ketel, maar toch kunnen er, na verloop van jaren, slijtages of mankementen optreden aan je CV ketel, leidingen, schoorsteen, convectoren of radiatoren. Een verwarmingsketel draait bijna het ganse jaar door en het is dan ook waarschijnlijk dat sommige onderdelen van je CV ketel slijtagesporen vertonen, zonder dat dit de goede werking van je CV ketel daarom onmiddellijk aantast. Je hoeft dus niet verwonderd te zijn wanneer je loodgieter of technicus je, bij zijn jaarlijks of tweejaarlijks onderhoud, voorstelt om een bepaald onderdeel, zoals een dichtingsring, een thermokoppel, de ontsteker of de gasfilter, mettertijd te vervangen. Hoe ouder centrale stooktoestellen worden, hoe groter de kans dat er essentiële stukken van deze verwarmingsketels onmiddellijk of bij een volgend onderhoud dienen vervangen te worden. CV ketels die twintig jaar of ouder zijn, kunnen met het herstellen of het vervangen van bepaalde onderdelen nog functioneren, maar vaak zal de loodgieter dan een extra inspanning moeten doen om de bepaalde onderdelen nog te kunnen verkrijgen. Meestal is dit de tijd om te kiezen voor een meer energiezuinige nieuwe installatie in plaats van te blijven investeren in je oude verwarmingsketel. Ook de kwaliteit en het merk van de CV ketels spelen hier een rol. Voor gekende merken zoals Vaillant, Radson, Junkers, Viessmann of Daalderop zullen de verschillende componenten makkelijker te garanderen zijn. Tevens worden verwarmingsketels die werken op mazout, omwille van de volgende stappen in het kader van de klimaatwetgeving, niet meer ondersteund in de toekomst. Voor ketels die werken op een gasvormige brandstof (gas, aardgas) of met een vaste brandstof, zal er mettertijd ook een uitdoofbeleid worden gestart. Laat je tijdig informeren over de geldende regels en ondersteuningen zodat je volgende CV ketel voldoet aan de verstrengde wetgeving. Contacteer voor al je herstellingen één van de vele erkende technici en installateurs uit je regio. Ze zullen je graag helpen met vrijblijvende adviezen, informatietips en prijsoffertes!

Op zoek naar een loodgieter om een vrijblijvende offerte te maken voor het onderhoud van je CV?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Onderhoud CV ketel is verplicht!

Als gebruiker van verwarmingsketels, ben je zelf verplicht en verantwoordelijk om, als eigenaar of als huurder, je ketel onderhoud van een CV ketel van minstens 20 kilowatt te laten uitvoeren. Voor centrale stooktoestellen met een vermogen van minder dan 20 kilowatt, is een onderhoud niet verplicht, maar het wordt wel aangeraden. Een onderhoudsbeurt voor ketels met stookolie of mazout dient jaarlijks te gebeuren door een erkende technicus voor vloeibare brandstoffen. Ook voor een ketel met vaste brandstof, zoals hout, pellets of kolen moet het verplicht onderhoud jaarlijks gebeuren. Een onderhoud voor centrale stooktoestellen op gas of aardgas dient verplicht om de twee jaar uitgevoerd te worden door een erkende technicus voor gasvormige brandstoffen. Wanneer het onderhoud en de goede werking van je ketel is uitgevoerd, verkrijg je van de technicus een reinigings- en verbrandingsattest. Op het attest staat de naam vermeld van de erkende technicus die je ketel onderhoud heeft uitgevoerd, zijn of haar erkenningsnummer, de datum van het onderhoud en de handtekening. Soms wordt ook de datum voor het volgende onderhoud vermeld. Je bent zelf verantwoordelijk om het reinigings- en verbrandingsattest te bewaren voor de verzekering in geval er iets zou mislopen na het onderhoud. Het ontbreken van een reinigings- en verbrandingsattest kan leiden tot een dispuut met je verzekeringskantoor en tot het ontzeggen van de voorziene verzekeringsvergoeding. Als huurder maak je een kopie van het reinigings- en verbrandingsattest en je overhandigt één van de twee exemplaren aan de eigenaar van de woning. De vaste prijs voor een onderhoud CV ketel is niet echt goedkoop, maar gemiddeld is een erkende loodgieter of technicus toch één à twee uur zoet met het onderhoud van jouw ketel. Voor verdere informatie over het onderhoud van centrale stooktoestellen, verwijzen we je graag door naar de professionele en erkende loodgieters uit jouw regio. Ze zullen je vrijblijvend voorzien van adviezen en/of prijsoffertes!

Vlaamse wetgeving onderhoud CV ketel

Onderhoud CV ketel verplicht

Wat zijn de gemiddelde prijzen voor het onderhoud van centrale stooktoestellen?

HOE WORDT DE PRIJS VOOR EEN ONDERHOUD CV KETEL BEPAALD?

undefined

Gemiddelde prijzen onderhoud verwarmingsketels

Soort centrale verwarming
Richtprijs
Onderhoud CV ketel op gas
€ 120 - € 150
Onderhoud CV ketel op stookolie
€ 130 - € 170
Onderhoud CV pelletketel
€ 130 - € 180

PREMIES

Voor een woning ouder dan 30 jaar kun je in aanmerking komen voor de renovatiepremie. Doe je meerdere renovaties, dan kun je ook in aanmerking komen voor de totaalrenovatiebonus. Beschermde afnemers kunnen van de netwerkbeheerder ook een premie bekomen indien ze recht hebben op het sociaal tarief. Sommige gemeenten of provincies geven ook een premie voor het plaatsen van energiezuinige verwarmingsketels. Ontdek op onderstaande link of je in aanmerking komt voor een bepaalde premie of subsidie. 

Premies voor verwarming

Op zoek naar een loodgieter om de prijs voor je CV onderhoud te ontdekken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist
4343 loodgieters in uw regio!

Vergelijk offertes voor uw Centrale Verwarming

Na het ontvangen van deze offertes bent u tot niets verplicht, enkel beter ingelicht.

U heeft dus niets te verliezen...