opbrengst zonnepanelen in Hasselt

Bereik tot 70 installateurs rond Hasselt.

 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Door gebruik te maken van dit formulier gaat u akkoord met ons privacy- en cookiebeleid

Hoe werkt OffertesOnline.be?

 • 1

  U zoekt de juiste vakman voor uw zonnepanelen

  U wilt zonnepanelen laten plaatsen, maar waar vindt u de geschikte vakman voor deze werken? Hoe vindt u een professionele en betrouwbare installateur die actief is in regio Hasselt, en liefst voor de best mogelijke prijs-kwaliteit?

 • 2

  U verstuurt uw offerteaanvraag via OffertesOnline.be

  Gelukkig bestaat er OffertesOnline.be! Hier kan u uw offerteaanvraag, gratis en vrijblijvend, in enkele minuten opstellen en wordt ze automatisch naar alle professionele zonnepanelen installateurs uit Hasselt verstuurd. Zo bespaart u veel tijd en moeite!

 • 3

  U vergelijkt vrijblijvend de verschillende offertes en beslist!

  Professionele installateurs die geïnteresseerd zijn in uw opdracht zullen u een offerte toesturen, waarna u rustig kunt vergelijken en eventueel een beslissing kan nemen!

631
INSTALLATEURS
35
Opdrachten
per maand
62
Offertes
per maand

Recente offerteaanvragen voor zonnepanelen rond Hasselt

Elektriciteitsverbruik: Meer dan 5.300 kWh

Type dak: Plat dak

Ouderdom woning: Ouder dan 10 jaar (6% BTW)

Projectbeschrijving:

Plat dak.
Gemakkelijk bereikbaar.
Offerteaanvraag uit Sint-Truiden

Elektriciteitsverbruik: 4.100 kWh (3 personen)

Type dak: Hellend dak

Ouderdom woning: Ouder dan 10 jaar (6% BTW)

Projectbeschrijving:

Zonnepanelen en eventueel thuisbatterij
Offerteaanvraag uit Landen

Heeft u nog een vraag?

OffertesOnline.be heeft een database met daarin een groot deel van de professionele zonnepanelen installateurs in de omgeving van Hasselt. Wanneer u dus uw offerteaanvraag indient voor uw zonnepanelen, kunnen wij perfect een selectie maken van professionele installateurs die gelegen zijn in Hasselt en de juiste kwalificaties hebben voor de door u beschreven zonnepanelen.

Dit kan zéér snel gaan... van zodra we uw offerteaanvraag ontvangen, stellen we deze voor aan de gekwalificeerde zonnepanelen installateurs uit Hasselt. Afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw offerteaanvraag lezen, kunnen zij zich haast onmiddellijk kandidaat stellen voor uw zonnepanelen en contact met u opnemen voor een offerte. Gemiddeld genomen duurt het maximaal 5 werkdagen alvorens u alle offertes binnen hebt. Sommige zullen vandaag nog binnenkomen, en andere zullen enkele dagen in beslag nemen. Zoals gezegd is dit afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw aanvraag bekijken.

Om misbruik te vermijden laten we maximaal 3 bedrijven toe die zich kandidaat kunnen stellen. Dus afhankelijk van hoeveel zonnepanelen installateurs interesse tonen in uw offerteaanvraag zal dit aantal schommelen tussen de 0 en 3. Daarom is het belangrijk uw zonnepanelen zo gedetailleerd als mogelijk te beschrijven, dit verhoogt namelijk de interesse van bedrijven.

De bedrijven die interesse hebben in uw opdracht betalen OffertesOnline.be een éénmalig klein bedrag om zich kandidaat te kunnen stellen, en krijgen vervolgens uw contactgegevens. Door dat we het aantal kandidaten beperken tot 3 is het zo dat de bedrijven die als eerste interesse tonen diegene zijn die uw contactgegevens krijgen. OffertesOnline.be maakt hierbij zelf geen selectie.

Mocht een bepaald bedrijf zéér veel interesse hebben, dan heeft het tevens de mogelijkheid zich exclusief kandidaat te stellen. Dit wil zeggen dat zij als enige uw contactgegevens zullen krijgen, en u bij gevolg ook maar één offerte zal ontvangen.

Absoluut! Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. U bent na het ontvangen van de offertes tot niets verplicht, en enkel beter geïnformeerd.

We raden u aan om uw aanvraag zo gedetailleerd als mogelijk op te stellen, dit verhoogt namelijk de interesse bij de zonnepanelen installateurs in de buurt van Hasselt. Naast de vooropgestelde vragen, en uw contactgegevens, is het belangrijk om uw beschrijving van de zonnepanelen ook zo uitgebreid als mogelijk te maken.

Zoekt u een specifieke installateur in de regio Hasselt?

Vind een geschikte installateur in de buurt van Hasselt

Het vinden van de geschikte vakman, en in dit geval zonnepanelen installateur, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer u niet over één nacht ijs wilt gaan betreffende het kiezen van een vakman waaraan u de opbrengst van uw zonnepanelen wilt toevertrouwen. Om de juiste keuze te kunnen maken moet u verschillende offertes kunnen vergelijken om zo tot de juiste keuze te kunnen komen die u de beste prijs/kwaliteit voor uw zonnepanelen garandeert.

Deze zoektocht begint dus met het vinden van professionele installateurs uit Hasselt. Daarna moet u hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van uw project, hopende dat zij u nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.

Daarom hebben wij www.offertesonline.be in het leven geroepen. 

Omdat dit gehele proces veel sneller kan!

OffertesOnline Werking

Opbrengst zonnepanelen Hasselt: laat uw zonnepanelen professioneel plaatsen!

Via ons platform geeft u uw offerteaanvraag voor uw zonnepanelen éénmaal in, en laten we de geïnteresseerde installateurs uit Hasselt en omgeving u contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van verschillende offertes voor uw zonnepanelen snel en eenvoudig. 

En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat u na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. U ontvangt de offertes, u vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan u om te beslissen of u tot een samenwerking overgaat. 

Met het gebruik van ons platform heeft u niets te verliezen, in tegendeel... u kan er enkel maar bij winnen! 

Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog uw offertes aan bij alle professionele zonnepanelen installateurs uit Hasselt... Alvast veel succes met uw project!

Vind een geschikte installateur in Hasselt door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Waarom investeren in zonnepanelen?

Nog steeds vormen zonnepanelen één van de beste investeringen die men kan aangaan. Logisch als u weet dat de energieprijzen maar blijven stijgen en de prijs van de zonnepanelen maar blijft dalen. Zo betaalt u nu nog maar een derde van de prijs voor zonnepanelen die van tien jaar geleden. Maar dat niet alleen! Ook de kwaliteit van de zonnepanelen is verbeterd waardoor ze een hoger rendement aanbieden en een levensduur hebben van zo’n 25 tot 30 jaar. Wanneer we een snelle berekening maken van deze gegevens dan betaalt een doorsnee gezin nu ongeveer 7000 euro voor een geplaatste zonnepanelen installatie die voldoet aan hun energieverbruik en die ze gemiddeld op zeven jaar afbetalen. Los van het rendement en de besparing op hun energiefactuur, kunnen ze daarna 18 tot 23 jaar genieten van zo goed als gratis energie en dienen ze alleen het prosumententarief en de netwerkkosten te betalen. Vanwege deze uitzonderlijke voorwaarden worden er dan ook geen premies meer uitgereikt voor het installeren van zonnepanelen omdat de zonnepanelen opbrengst een veelvoud is van de investering. Maar met zonnepanelen kiest u ook voor groene en duurzame energie. Niet alleen is dit een milieubewuste keuze maar u draagt, door te kiezen voor een zuivere en natuurlijke energiebron, ook uw steentje bij voor een gezondere luchtkwaliteit. Zonnepanelen zitten dus nog altijd in de lift en de cijfers van 2017 toonden een stijging van 28% aan van mensen die de overstap maakten naar zonne energie. En in 2018 werd er een record genoteerd in de zonnepanelen opbrengst. Een trend die zich blijft voortzetten want ook de prognoses voor 2019 zijn veelbelovend en algemeen wordt er dezelfde stijging verwacht als in 2017. De opbrengst van zonnepanelen blijft dus aantrekkelijk en investeren in zonne energie is, dankzij de lage zonnepanelen prijs, nog altijd zeer voordelig. Overweegt u om zonnepanelen te kopen dan kunt u via offertesonline.be een exacte berekening laten maken van uw zonnepanelen prijs, uw zonnepanelen opbrengst en uw terugverdientijd. Contacteer hier de professionele zonnepanelen installateurs uit Hasselt voor enkele vrijblijvende offertes!

investeren in zonnepanelen in @city

Zonnepanelen rendement: factoren voor de berekening

rendement zonnepanelen @city

Rendement zonnepanelen

De belangrijkste factor bij het berekenen van uw zonnepanelen rendement is in de eerste plaats uw zonnepaneel zelf. Een zonnepaneel produceert een vermogen dat wordt uitgedrukt in kilowattpiek (KWp) en afhankelijk van het type zonnepaneel, zal u dit meer of minder zonne energie opleveren. Met monokristallijn zonnepanelen verkrijgt u bij een constante zonne energie meer zonnepanelen rendement dan met polykristallijn zonnepanelen. Zo zetten monokristallijn zonnepanelen tien procent meer zonne energie om in stroom. Het voordeel van polykristallijn zonnepanelen is dan weer dat deze zonnepanelen betere opbrengsten leveren bij een wisselend klimaat of bij minder gunstige invloedsfactoren. Natuurlijk bepaalt ook vooral het aantal zonnepanelen uw rendement en hoe meer zonnepanelen u laat plaatsen op uw dak, hoe groter uw zonne energie opbrengst zal zijn. Aan de hand van het type zonnepaneel en het aantal vierkante meters, kunt u zo een berekening maken van het maximum rendement van uw zonnepanelen, zonder rekening te houden met de andere invloedsfactoren. Het maximum rendement van zonnepanelen wordt gemiddeld herleid naar een effectieve energie-opbrengst van 85% omdat er rekening wordt gehouden met de aanwezige bewolking en de regen. Voor de juiste berekening van uw zonnepanelen rendement dat nodig is om uw verbruik te dekken, wordt de Wattpiek (Wp) dan ook berekend volgens de formule KWh/0,85. Op die manier kunt u perfect berekenen wat uw zonnepanelen aan energie leveren en hoeveel zonnepanelen u nodig heeft. Voor meer informatie over het rendement van zonnepanelen verwijzen we u graag door naar de erkende zonnepanelen installateurs in de buurt van Hasselt! Ze zullen u vrijblijvend van dienst zijn.

orientatie - schaduw - hellingsgraad bij plaatsen zonnepanelen @city

Oriëntatie - schaduw - hellingsgraad

De rendement opbrengst van uw zonnepanelen is uiteraard de belangrijkste factor voor uw totaal rendement maar er zijn toch nog enkele andere bepalende factoren die hierop hun invloed hebben. Zo bepalen de locatie en de oriëntatie van uw woning mee het rendement. Voor een ideaal zonnepanelen rendement geeft een zuidelijk georiënteerd dak het beste resultaat omdat er van ‘s morgens tot ‘s avonds zonne energie wordt opgevangen in de zonnepanelen. Natuurlijk dient de woning hierbij ook vrij te zijn van hindernissen die het zonlicht kunnen tegenhouden. Wordt het zonlicht door de nabijgelegen gebouwen of door bomen voor een deel tegengehouden, waardoor uw zonnepanelen daardoor in de schaduw komen te liggen, dan verliest u een deel rendement dat u anders zou gewonnen hebben. En ook de hellingsgraad van uw dak speelt een voorname rol. Zonnepanelen leveren het meeste rendement op indien ze geïnstalleerd zijn op een dak met een hellingsgraad tussen de 35 en 38 graden. Omwille van deze factoren rekent men voor een zonnepanelen op een gemiddeld rendement van 85% maar in realiteit ligt dit vaak hoger. Een volledige rendementsberekening wordt dan ook uitgewerkt aan de hand van alle bepalende factoren zoals het soort zonnepanelen, de oriëntatie, de hellingsgraad, de energieleverancier, het type omvormer en het stroomverbruik. Aan de hand van deze factoren berekent men dan de geleverde stroomopbrengst per zonnepaneel en dit wordt uitgedrukt in het aantal euro per wattpiek (€/Wp). Een zonnepanelen rendement kunt u laten berekenen door een professionele zonnepanelen installateur zodat u ook weet hoelang de terugverdientijd voor uw zonnepanelen in werkelijkheid zal duren. Let wel op dat het hier gaat om prognoses maar dat deze prognoses toch een vrij nauwkeurige benadering geven voor uw zonnepanelen opbrengst. Voor een juiste prognose van uw zonnepanelen rendement kunt hier u enkele regionale zonnepanelen installateurs contacteren. Ze kunnen u vrijblijvend informeren en u, indien gewenst, voorzien van adviezen en prijzen!

hoeveel kosten zonnepanelen in @city

Hoeveel kosten zonnepanelen

Een juiste zonnepanelen prijs bepalen is moeilijk en tijdsgebonden. Doordat de prijzen voor zonnepanelen blijven dalen heeft het weinig zin om hier één vaste prijs mee te geven die morgen alweer achterhaald kan zijn. Maar toch kunnen we een richtinggevende prijs meegeven aan de hand van de huidige evolutie die bij benadering de gemiddelde zonnepanelen prijs weergeeft. Voor een aankoop van 14 zonnepanelen betaalde u eind 2018 gemiddeld 5000 euro voor een zonnepanelen installatie zonder rekening te houden met een eventuele groepsaankoop van zonnepanelen. Een zonnepanelen prijs wordt ook bepaald naargelang het type zonnepaneel. Monokristallijn zonnepanelen zijn duurder in aankoop dan de polykristallijn zonnepanelen omdat ze een hoger rendement hebben. Maar doordat de polykristallijn zonnepanelen dan weer goedkoper zijn, kunt u meerdere zonnepanelen door de zonnepanelen installateur laten installeren. Veel hangt dus af van uw beschikbare dakruimte maar ook de esthetische keuze speelt hierbij soms een rol. Polykristallijn zonnepanelen hebben een blauwe schijn en voor sommige mensen kan dit een storende factor zijn. Wenst u meer te weten over de huidige zonnepaneel prijzen? Neem dan vrijblijvend contact op met de vele gediplomeerde zonnepanelen installateurs rond Hasselt voor enkele gratis offertes!

opbrengst zonnepanelen in @city

Zonnepanelen opbrengst

Een zonnepanelen opbrengst berekenen doet u best aan de hand van uw energiefactuur. Voor een pure zonnepanelen opbrengst zonder onkosten is dit vrij eenvoudig: u rekent het verschil uit van uw factuur en u heeft zo uw onmiddellijke opbrengst. Zonder de aankoop van uw zonnepanelen, inclusief omvormer, mee te rekenen, zouden 14 zonnepanelen u einde 2018 een energiebesparing hebben opgeleverd van 850 euro per jaar. Deze situatie is berekend op een gezinssituatie die 14 zonnepanelen nodig heeft voor haar energieverbruik. Vertrekkende vanuit deze pure zonnepanelen opbrengst moeten we daarnaast ook nog uw werkelijke opbrengst en uw terugverdientijd gaan berekenen. Zo zijn er de vaste netwerkkosten, zoals het prosumententarief, en de investering van uw zonnepanelen die u mee moet verrekenen. Het prosumententarief wordt betaald aan uw netbeheerder en het tarief wordt berekend op basis van uw omvormer die uw zonne energie omzet in bruikbare elektriciteit. Zo zal het prosumententarief hoger zijn voor een omvormer met een hoger vermogen. Uw zonnepanelen opbrengst zal pas echt goed zichtbaar zijn wanneer uw zonnepanelen investering is afbetaald en u kunt profiteren van uw gratis zonne energie. Zo kunt u nog twintig jaar of langer genieten van een milieuvriendelijke stroom die niet onderhevig is aan de stijgende energieprijzen. Wenst u meer te weten over de zonnepanelen opbrengst die overeenkomst met uw gezinssituatie? Via offertesonline.be kunt u de professionele zonnepanelen installateurs uit regio Hasselt contacteren voor vrijblijvende adviezen of offertes!

Op zoek naar een installateur in Hasselt om een vrijblijvende offerte te maken voor uw zonnepanelen?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Zonnepanelen: terugverdientijd

Een zonnepanelen investering loont pas echt de moeite indien u de zonnepanelen opbrengst kunt berekenen aan de hand van de terugverdientijd. Bij de aankoop van uw zonnepanelen installatie, met inbegrip van de omvormer, draagstructuur en bekabeling, moet u niet alleen de prijs van uw installatie in rekening brengen maar vergelijkt u ook best de energiewaarde die de verschillende zonnepanelen installateurs aanbieden en waarbij de prijs en het rendement van zonnepanelen wordt weergegeven in euro per wattpiek (€/Wp).En ook de gangbare tarieven van uw netbeheerder hebben hun invloed op de terugverdientijd. Een goede berekening houdt dus rekening met de investeringskosten, de stroomparameters, de netbeheerder transfers en het eventuele onderhoud. Aangezien het moeilijk is om al deze gegevens exact weer te geven, waarbij de prijzen continu evalueren, geven we een gemiddelde terugverdientijd weer van een doorsnee gezin van drie personen op het einde van 2018. Voor de aankoop van een zonnepanelen installatie met 14 zonnepanelen betaalde dit gezin gemiddeld 5000 euro. De nettowinst die het gezin op jaarbasis maakte op de energiefactuur leverde gemiddeld 850 euro op. De kosten van de netbeheerder, vooral het prosumententarief, bedroeg voor een gemiddelde omvormer zo’n 350 euro. Dit betekent dus dat er een netto zonnepanelen opbrengst is van 500 euro per jaar. De terugverdientijd bedraagt in dit geval dus tien jaar. Met een levensduur van dertig jaar zult u daarna nog twintig jaar kunnen genieten van minimum 500 euro per jaar en zelfs meer aangezien de energieprijs alleen nog maar zal stijgen. Aangezien het gezin voor hun zonnepanelen installatie 5000 euro investeerde, zal het hen uiteindelijk, zonder de onderhoudskosten en het vervangen van de omvormer mee te rekenen, meer dan 10.000 euro opleveren. Een betere belegging zult u niet gauw vinden en dat is dan ook de reden waarom zoveel mensen, ondanks het wegvallen van de premies en subsidies, de overstap naar zonne energie blijven maken. Heeft u interesse voor zonnepanelen en hun terugverdientijd? Neem vrijblijvend contact op met de regionale zonnepanelen installateurs uit Hasselt en omgeving voor enkele vergelijkende offertes!

Wat is de gemiddelde opbrengst voor zonnepanelen?

Opbrengst zonnepanelen eind 2018

Aankoopprijs (aantal)
Opbrengst*
€ 3.600 (10)
€ 600
€ 5.000 (14)
€ 850
€ 6.500 (18)
€ 1.000
€ 7.900 (22)
€ 1.150


*Opbrengst per jaar zonder netbeheerder kosten

Op zoek naar een installateur in Hasselt om de opbrengst van uw zonnepanelen te ontdekken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist
70 installateurs rond Hasselt!

Vergelijk offertes voor uw Zonnepanelen

Na het ontvangen van deze offertes bent u tot niets verplicht, enkel beter ingelicht.

U heeft dus niets te verliezen...