Elektriciteitsverbruik: 3.400 kWh (2 personen)
Type dak: Hellend dak
Ouderdom woning: Ouder dan 10 jaar (6% BTW)
Start werken: Zo snel mogelijk
Projectbeschrijving:
Elektriciteitsverbruik: 2.300 kWh (1 persoon)
Type dak: Hellend dak
Ouderdom woning: Ouder dan 10 jaar (6% BTW)
Start werken: Binnen het jaar
Projectbeschrijving:
Het vinden van de geschikte vakman, en in dit geval zonnepanelen installateur, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer u niet over één nacht ijs wilt gaan betreffende het kiezen van een vakman waaraan u uw zonnepanelen wilt toevertrouwen. Om de juiste keuze te kunnen maken moet u verschillende offertes kunnen vergelijken om zo tot de juiste keuze te kunnen komen die u de beste prijs/kwaliteit voor uw zonnepanelen garandeerd.
Deze zoektocht begint dus met het vinden van professionele installateurs uit de regio Grobbendonk. Daarna moet u hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van uw project, hopende dat zij u nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.
Daarom hebben wij www.offertesonline.be in het leven geroepen.
Omdat dit gehele proces veel sneller kan!
Zonnepanelen Grobbendonk: uw zonnepanelen professioneel laten plaatsen!
Via ons platform geeft u uw offerteaanvraag voor uw zonnepanelen éénmaal in, en laten we de geïnteresseerde installateurs uit de omgeving van Grobbendonk u contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van verschillende offertes voor uw zonnepanelen snel en eenvoudig.
En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat u na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. U ontvangt de offertes, u vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan u om te beslissen of u tot een samenwerking overgaat.
Met het gebruik van ons platform heeft u niets te verliezen, in tegendeel... u kan er enkel maar bij winnen!
Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog uw offertes aan bij alle professionele zonnepanelen installateurs uit de omgeving van Grobbendonk... Alvast veel succes met uw project!
Alhoewel zonnepanelen al enkele jaren hun weg hebben gevonden naar vele gezinnen en er serieus mee bespaard kan worden, durven er toch vele mensen de stap naar deze groene energiebron nog niet zetten. Nochtans is het meer dan de moeite! De prijs van de zonnepanelen is in bijna tien jaar met de helft gedaald terwijl de energieprijs elk jaar met een gemiddelde van vijf percent per jaar stijgt. En toch blijven mensen twijfelen terwijl ze elke maand braafjes hun centen overschrijven voor een te dure energieleverancier. Ondanks het wegvallen van sommige subsidies worden ze door de lagere prijs van de zonnepanelen overgecompenseerd en gemiddeld worden zonnepanelen op acht jaar tijd terugverdiend. Bovendien heeft u in 2018 nog recht op een totaalrenovatiebonus, kunt u een voordelige energielening aangaan en bespaar je door de terugdraaiende teller extra energie. Gelukkig blijft het aantal mensen die overschakelen op zonne energie jaar na jaar stijgen en viel er in 2017 een echt piek te noteren. Logisch, want wanneer u een erkende zonnepanelen installateur onder de arm neemt om uw zonnepanelen te plaatsen dan zit u gebeiteld voor minimum 25 jaar groene energie waarvoor u de laatste 15 jaar bijna niets meer hoeft te betalen. Een beter belegging zult u niet vinden. Tegenwoordig zijn er ook groepsaankopen voor zonnepanelen waarop u kunt intekenen en waardoor u nog voordeliger uw zonnepanelen kunt aanschaffen. Maar kiezen voor zonnepanelen is niet alleen een budgettaire keuze. Met het plaatsen van zonnepanelen kiest u voor groene energie en zorgt u bewust mee voor een beter milieu en een betere toekomst voor de (klein)kinderen. Zonne energie is een duurzame energiebron die veilig en onuitputtelijk is, in tegenstelling tot de fossiele energieën of kernenergie. Als we dan nog zien dat de kwaliteit, de levensduur en het rendement van zonnepanelen alleen maar verbeterd is, zijn de twijfels om te kiezen voor zonnepanelen al helemaal verdwenen. Via offertesonline.be kunt u trouwens de professionele zonnepanelen installateurs uit de regio Grobbendonk vrijblijvend contacteren voor offertes. Op deze manier kunt u nogmaals besparen door de prijzen van de zonnepanelen installateurs met elkaar te vergelijken!
Zonnepanelen kopen heeft voor- en nadelen alhoewel de nadelen naar ons oordeel een stuk beperkter zijn. De voordelen van zonnepanelen plaatsen zijn immers aanzienlijk. Met een onuitputtelijke bron van zonne energie bieden uw zonnepanelen een rechtstreekse ontvangst van groene energie voor uw huis. Zeer interessant als u weet dat de meeste fossiele brandstoffen zoals olie en gas hun limieten bereiken en schaarser zullen worden. Met zonne energie heeft u ook geen uitstoot van schadelijke stoffen die u met gas, olie en steenkool wel heeft. Op die manier verbetert u met deze hernieuwbare energie rechtstreeks mee het klimaat en de gezondheid van de natuur. Daarnaast is zonnepanelen kopen een goede belegging voor uw geldbeugel. De zonnepanelen prijs is met de helft van de prijs gedaald en zonnepanelen kopen compenseert meer dan de afgeschafte subsidies die u vroeger kreeg van de regering. De gemiddelde aflostijd voor zonnepanelen bedraagt momenteel acht jaar en daarna geniet u nog voor minimum 17 jaar van zo goed als gratis stroom. Bij de meeste berekeningen komt u uit op een winst van 15 tot 20000 euro. Doordat de zonnepanelen van de huidige generatie geperfectioneerd zijn, bieden ze een goed rendement aan voor minstens 25 jaar. Vandaar dat zonnepanelen de prijs van een woning ook verhogen bij aankoop of verkoop. Indien u hierbij nog rekening houdt dat de gemiddelde energieprijs elk jaar met zo’n vijf procent stijgt dan zit u met een onveranderde zonne energieprijs gebeiteld. Met de opgewekte stroom van zonnepanelen verbruikt u hetgeen u nodig heeft en wordt het teveel stroom teruggegeven aan het net voor de andere gebruikers. U begint dus vanaf dag één na de installatie terug te verdienen. De subsidies waar u in 2018 nog voor in aanmerking komt, zijn de totaalrenovatiesubsidie, de terugdraaiende teller (terug draaien van de teller voor het teveel aan niet gebruikte energie) en een verlaagd Btw-tarief van zes procent voor woningen ouder dan tien jaar. Bovendien bieden de meeste banken goedkope energieleningen aan die ver onder de gewone tarieven liggen. Momenteel worden er in vele gemeenten ook groepsleningen aangegaan waardoor de aankoopprijs van zonnepanelen nog lager ligt. De meeste professionele zonnepanelen installateurs geven jarenlange garanties op de zonnepanelen door een productgarantie van 10 tot 25 jaar, een vermogensgarantie van 25 jaar, een omvormergarantie van 5 tot 20 jaar en een installatiegarantie tot 5 jaar. Het loont dus op alle vlakken de moeite om te investeren in het kopen van zonnepanelen. In plaats van maandelijks een bedrag te geven aan uw energieleverancier dat u kwijt bent, investeert u in een zonne energie installatie die u geld bespaart en opbrengt. Een slimme en propere belegging voor uw woning en de natuur. Overtuig u verder van alle voordelen om zonnepanelen te plaatsen door één van onze vele erkende zonnepanelen installateurs uit Grobbendonk te contacteren voor offertes of advies!
Naast de talrijke voordelen hebben zonnepanelen gebeurlijk ook nadelen. Niet de zonnepanelen maar de omvormers, die zonne energie omzetten in stroom, vormen de zwakke schakel in de installatie. Een gemiddelde zonnepanelen omvormer gaat ongeveer zeven tot tien jaar mee. En een omvormer laten vervangen door uw zonnepanelen installateurs kost natuurlijk geld en indien u geen verlies wilt maken dient de zonnepanelen omvormer ook snel vervangen te worden. De zonnepanelen zelf zijn onderhevig aan de weersomstandigheden. Hagel en stormen zouden de panelen kunnen beschadigen. Wenst u hier geen risico’s te lopen dan kunt u een bijkomende verzekering afsluiten bij uw regionale zonnepanelen installateur. Zonnepanelen worden best ook gereinigd tegen fijn stof, zeker indien de hellingshoek van uw dak niet groot genoeg is. Een reinigings- en onderhoudscontract voor uw zonnepanelen kan hier een oplossing zijn zodat u ook hier geen zorgen heeft maar natuurlijk betaalt u daarvoor. Indien u bij de zonnepanelen installateur verzekerd bent en u heeft een onderhoudscontract dan zijn defecte zonnepanelen inbegrepen, anders dient u ze te vervangen. Veel hangt af van de gekregen garanties voor uw zonnepanelen installatie door uw zonnepanelen installateur. Enkele subsidies zoals het belastingvoordeel, de groene energielening, de E-peil subsidies en de groenestroomcertificaten zijn inmiddels afgeschaft maar die worden gelukkig meer dan gecompenseerd door de lage zonnepanelen prijs. Wenst u meer details over de voor-en nadelen van zonnepanelen plaatsen dan kan u hier terecht bij de vele lokale erkende zonnepanelen installateurs uit de regio Grobbendonk!
De zonnepanelen installateurs bieden twee voorname soorten zonnepanelen aan. Polykristallijn zonnepanelen worden vervaardigd van siliciumkristal. De blokken silicium worden gesmolten zodat ze kristalliseren en één grote plaat vormen. Nadat deze plaat is afgekoeld wordt ze versneden in dunne schijfjes die verder verwerkt worden tot zonnecellen. De zonnecellen krijgen dan een anti-reflectie coating en ze worden tevens voorzien van elektrische conductors in de cellen. Polykristallijn zonnepanelen bevatten meerdere vierkante kristallen die net iets minder zuiver zijn dan de monokristallijn zonnepanelen. Het rendement van de polykristallijn zonnepanelen ligt rond de 15% maar de zonnepanelen zijn dan ook goedkoper. De laatste jaren zijn de zonnepanelen in kwaliteit gestegen en de professionele zonnepanelen installateurs bieden hoogwaardige panelen aan met een minimum levensduur van 25 jaar. Polykristallijn zonnepanelen kunt u herkennen aan de vierkante rasters in de panelen en aan de donkerblauwe schijn. Omdat de zonnepanelen gemakkelijker te produceren zijn, en ze minder plaats innemen dan de monokristallijn zonnepanelen, zijn polykristallijn zonnepanelen goedkoper en heeft u meer zonnecellen per paneel. Voor enkele offertes of voor verder advies verwijzen we u graag door naar de vele erkende zonnepanelen installateurs uit Grobbendonk!
Monokristallijn zonnepanelen zijn eveneens vervaardigd van siliciumkristal maar in plaats van meerdere kristallen te hebben op één zonnecel, zoals bij de polykristallijn zonnepanelen, is er maar één kristal aanwezig per zonnecel. Wanneer de zon schijnt op de kristallen worden de elektronen losgestoten en worden ze geleid naar de omvormer die de gelijkspanning zal omzetten in stroom met wisselspanning. Monokristallijn zonnepanelen zijn puurder dan polykristallijn zonnepanelen en ze hebben daardoor een groter rendement tot maximum 25%. Maar doordat monokristallen cilindervormig zijn verliest het paneel een deel van de nuttige oppervlakte in tegenstelling tot de polykristallen die perfect op elkaar zijn aangesloten. Esthetisch wordt er vaak gekozen voor monokristallijn zonnepanelen omdat polykristallijn zonnepanelen door hun blauwe reflecterende kleur niet altijd het meest smaakvolle uitzicht bieden. Voor het monokristallijn zonnepanelen plaatsen, heeft u door het hogere rendement wel minder ruimte nodig op uw dak maar de kostprijs van de zonnepanelen ligt hoger dan de polykristallijn zonnepanelen. Voor meer informatie over monokristallijn zonnepanelen kunt u hier vrijblijvend enkele van onze gediplomeerde zonnepanelen installateurs uit de omgeving van Grobbendonk contacteren! Ze zullen u graag verder helpen.
Dunne film zonnepanelen hebben een amorf structuur waardoor het silicium zich door een snelle afkoeling niet tot kristal heeft kunnen omvormen. De dunne film zonnepanelen bevatten hierdoor een soort van siliciumpoeder en ze hebben buigzame eigenschappen. Omdat ze niet de volledige kristallijn fase hebben bereikt, hebben ze een lagere energetische waarde. Alhoewel dunne film zonnepanelen beduidend goedkoper zijn dan de polykristallijn en monokristallijn zonnepanelen, zullen de zonnepanelen installateurs ze, omwille van hun laag rendement, niet gebruiken in hun dakinstallaties. Dunne film zonnepanelen hebben daarom een meer nuttig rendement bij andere toepassingen zoals bijvoorbeeld bij lcd’svoor draagbare apparaten.
Klassieke zonnepanelen hebben een glas-folie samenstelling met een lamineerfolie aan de onderkant en glas aan de bovenkant. Bij een glas-glas zonnepaneel wordt de lamineerfolie vervangen door een beschermende glasplaat. Door deze twee glasplaten zonnepanelen, die men ook dubbel glas zonnepanelen noemt, is er een betere bescherming van de onderkant van uw zonnepanelen. Een lamineerfolie kan door buiging of door slijtage scheurtjes of hechtverlies lijden waardoor er vocht en zuurstof kan dringen in de zonnepanelen. Bij glas-glas zonnepanelen is de kans op buiging veel kleiner en de glasplaten zijn door hun stevigheid ook beter bestand tegen de weersinvloeden. Dubbel glas zonnepanelen hebben dus een hogere duurzaamheid maar ze wegen een vierde meer dan de gewone glas-folie zonnepanelen. Vaak worden ze ook gekozen voor hun esthetisch eigenschappen omdat ze minder opvallen en ze bij zwarte daken opgaan in de dakstructuur. Door hun gewicht en de moeilijkere plaatsing door de zonnepanelen installateur zijn glas-glas zonnepanelen aanzienlijk duurder dan de klassieke zonnepanelen en worden ze minder vaak gebruikt. Vooral de kwaliteit en de correcte plaatsing van dubbele glas zonnepanelen bepalen de rendementswinst. Interesse voor zonnepanelen met dubbel glas? Contacteer vrijblijvend enkele professionele zonnepanelen uit de regio Grobbendonk voor adviezen en prijzen!
De vele voordelen om zonnepanelen te plaatsen vertalen zich het best wanneer u het rendement en de opbrengst van zonnepanelen bekijkt. Om een goed rendement te kunnen berekenen, hebben we een aantal factoren die hiervoor bepalend zijn. Eerst is er het rendement van uw zonnepanelen zelf. Afhankelijk van het type zonnepaneel, produceert dit zonnepaneel een bepaald vermogen dat wordt uitgedrukt in kilowattpiek (KWp). Monokristallijn zonnepanelen leveren meer rendement op en zetten een hoger percentage zonne energie om in stroom. Met een maximum rendement van 25% leveren monokristallijn zonnepanelen ongeveer 10% meer rechtstreeks rendement op bij constante zonne energie maar bij een wisselend klimaat bieden polykristallijn zonnepanelen dan weer betere prestaties. Verder bepaalt ook de ligging en de locatie van de woning mee het rendement. Zonnepanelen leveren het meeste rendement op indien ze geïnstalleerd zijn op een dak met een hellingsgraad tussen de 35 en 38 graden en indien ze door de zonnepanelen installateur kunnen geplaatst worden op een zuidelijk georiënteerd dak. In tegenstelling tot wat men zou denken bieden de warmste landen niet altijd een groter rendementsvoordeel want bij te hoge temperaturen verliezen de zonnepanelen boven een temperatuur van 25 graden aan rendement omdat de temperatuur op de zonnepanelen in realiteit tientallen graden hoger ligt. Een winterse dag met zonlicht, waarbij de lage temperatuur de zonnepanelen verkoelt, brengt meer rendement op dan bij een zwoele hete zomerdag. Over het algemeen hanteert men een gemiddeld rendement van 85% maar in realiteit ligt dit hoger. Maar de echte rendementsvergelijking maakt u aan de hand van de geleverde stroomopbrengst per zonnepaneel die wordt uitgedrukt in euro per wattpiek (€/Wp). Dit is de totaalprijs die rekening houdt met alle factoren zoals het soort zonnepanelen, het type omvormer, de draagstructuur, de oriëntatie, de hellingsgraad, het stroomverbruik en de tarieven van de netwerkbeheerder. Heeft u al deze factoren bepaald dan kunt u de terugverdientijd correct berekenen. Voor een juiste prognose van uw zonnepanelen rendement kunt u enkele regionale zonnepanelen installateurs contacteren voor prijsoffertes en een rendementsberekening. Het kan u extra geld besparen!
Meer info over de opbrengstZonnepanelen kopen is geen beslissing die u zomaar even snel maakt. Ondanks dat de prijs van de aankoop en de installatie van zonnepanelen met de helft is gedaald, blijft het toch nog altijd een redelijk bedrag. Het loont dan ook de moeite om door dit bedrag de opbrengst te zien die zonne energie kan opleveren. De prijsberekening voor zonnepanelen wordt berekend in euro per wattpiek (€/Wp). Naast de totaalprijs van uw zonnepanelen installatie, met inbegrip van de panelen, omvormer, bekabeling, draagstructuur en de installatie zelf, moet u ook de €/Wp van de verschillende zonnepanelen installateurs met elkaar vergelijken. Op die manier kunt u ook beter de terugverdientijd berekenen aan de hand van de juiste stroomparameters en hun transfers. Een zonnepaneel met een hoger rendement is duurder dan een zonnepaneel met een lager rendement maar u dient daardoor wel minder zonnepanelen te moeten plaatsen. Ook de omvormer bepaalt mee de prijs van de zonne energie installatie. Indien we een gemiddelde terugverdientijd zouden berekenen voor een doorsnee gezin met vier personen met een verbruik van 4000 kWh dan zouden ze met 18 zonnepanelen een verbruiksdekking in wattpiek hebben van 4706 kWh (kWh/0,85 rendement). Voor de volledige installatie met omvormer, plaatsing en BTW zou dit 9500 euro kosten. De gemiddelde terugverdienste bedraagt in dit geval 1000 euro wat maakt dat u na 9,5 jaar uw bedrag heeft gerecupereerd en dat u vanaf dan zo goed als gratis de volgende 15 jaar energie heeft. Als we daar nog de maandelijkse rekening van uw huidige energiefactuur zouden aftrekken dan bespaart u nog veel meer. Natuurlijk zijn dit gemiddelde prijzen en maken het soort zonnepanelen en de andere factoren zoals locatie, hellingshoek, omvormer, bekabeling en de zonnepanelen installateur mee deel uit van een meer accurate en persoonlijke berekening. Voor een huis van meer dan tien jaar oud betaalt u bijvoorbeeld maar zes procent BTW. Wenst u graag te weten wat de terugverdientijd is voor uw zonnepanelen? Vergelijk de aanbiedingen van de verschillende regionale zonnepanelen installateurs met elkaar op het vlak van materiaal, kwaliteit en prijs. Zo zult u de beste offerte krijgen voor uw zonnepanelen en ook nog eens extra kunnen besparen!
Door de dalende prijs van zonnepanelen zijn de meeste subsidies de laatste jaren teruggeschroefd. De prijzen voor zonnepanelen zijn met de helft gedaald waardoor zonnepanelen kopen op zich al een zeer goede investering is. Enkele subsidies werden daarom door de regering afgeschaft. Zo heeft u geen recht meer op groenestroomcertificaten. Groenestroomcertificaten gaven de zonnepanelen eigenaar een gegarandeerde vaste vergoeding van twintig jaar voor elke geproduceerde kWh. Ook het inbrengen van uw zonnepanelen bij uw belastingaangifte werd afgeschaft net als de groene lening waarbij er een extra korting werd gegeven van 1,5%. Welke subsidies blijven er dan nog wel over? U kunt uw zonnepanelen mee inbrengen als onkosten indien u een uitgebreide renovatie doet van uw huis. Op die manier wordt het kopen van zonnepanelen mee verrekend in de totaalrenovatiebonus. Een tweede vorm van subsidie is het systeem van de terugdraaiende teller. Voor zonnepanelen met een limiet vermogen tot 10kW kunt u aan uw netwerkbeheerder een terugdraaiende teller aanvragen. Via deze terugdraaiende teller wordt het teveel aan energie dat u niet verbruikt op de meter terug gedraaid. U geeft uw energie zo terug aan de leverancier aan dezelfde prijs die u ervoor betaald heeft. Deze terugdraaiende teller wil niet zeggen dat de energie die uw jaarlijks energieverbruik overschrijdt, wordt vergoed. De meter zal het verbruik terugdraaien tot nul zodat u (bijna) geen euro moet betalen voor uw energiefactuur. Verder is er voor woningen ouder dan tien jaar een Btw-tarief van 6% in plaats van 21%. Nieuwbouwwoningen tot 31 december 2016 kunnen ook een E-peil premie bekomen indien ze voldoen aan enkele voorwaarden. Voor nieuwere woningen worden er momenteel nog nieuwe voorwaarden uitgewerkt. Tenslotte is er nog de energielening. U kunt zonnepanelen kopen aan gunstige tarieven door een energielening af te sluiten met de Vlaamse Overheid. U kunt hier een bedrag lenen aan een gemiddelde van 1,5 tot 2%. Maar voor deze energieleningen is 2018 voorlopig het laatste jaar waarvoor dit mogelijk is. Een alternatief om te besparen op zonnepanelen zijn de groepsaankopen. Zonnepanelen kopen via een groepsaankoop kan de prijs met 500 tot 2000 euro verminderen. Meestal zijn dit tijdelijke aanbiedingen en u dient zich hiervoor te laten informeren bij uw gemeente of stad. Los van de vermindering van de subsidies, blijft zonnepanelen kopen een goede investering. De prijs van zonnepanelen was nog nooit zo laag en de meeste zonnepanelen installateurs bieden verbeterde en kwaliteitsvolle zonnepanelen aan. Neem contact op met enkele van onze professionele zonnepanelen installateurs uit de regio Grobbendonk voor offertes, subsidievragen en advies!
Wanneer u uw zonnepanelen laat plaatsen dan moet u rekening houden met 2 variabelen binnen de kostprijs. Enerzijds is er de kostprijs van de materialen die gebruikt zullen worden, en anderzijds is er de arbeidskost van de zonnepanelen installateur(s) zelf.
Gezien de arbeidskost een groot deel van de totaalprijs bepaald, is het belangrijk dat u meerdere offertes opvraagt bij verschillende professionele installateurs uit de regio Grobbendonk.
Wat de arbeidskosten betreft mag u rekenen op een kost van ongeveer € 30-60 per uur.