Het vinden van de geschikte vakman, en in dit geval warmtepomp installateur, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer u niet over één nacht ijs wilt gaan betreffende het kiezen van een vakman waaraan u uw warmtepomp wilt toevertrouwen. Om de juiste keuze te kunnen maken moet u verschillende offertes kunnen vergelijken om zo tot de juiste keuze te kunnen komen die u de beste prijs/kwaliteit voor uw warmtepomp garandeerd.
Deze zoektocht begint dus met het vinden van professionele warmtepomp installateurs uit de regio Kaprijke. Daarna moet u hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van uw project, hopende dat zij u nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.
Daarom hebben wij www.offertesonline.be in het leven geroepen.
Omdat dit gehele proces veel sneller kan!
Via ons platform geeft u uw offerteaanvraag voor uw warmtepomp éénmaal in, en laten we de geïnteresseerde warmtepomp installateurs uit de omgeving van Kaprijke u contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van verschillende offertes voor uw warmtepomp snel en eenvoudig.
En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat u na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. U ontvangt de offertes, u vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan u om te beslissen of u tot een samenwerking overgaat.
Met het gebruik van ons platform heeft u niets te verliezen, in tegendeel... u kan er enkel maar bij winnen!
Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog uw offertes aan bij alle professionele warmtepomp installateurs uit de omgeving van Kaprijke... Alvast veel succes met uw project!
Wanneer u kiest voor een warmtepomp dan maakt u gebruik van de warmte die gratis ter beschikking is in de natuur om zo uw woning of sanitaire installatie energiezuinig te verwarmen. Met een warmtepomp bespaart u op uw maandelijkse verwarmingsfactuur en dit op een milieuvriendelijk manier.
De aanschaf van een warmtepomp kan initieel een fikse investering zijn, maar doordat u nadien bespaart op uw energiefactuur is deze kost in enkele jaren terugverdiend.
Warmtepompen bestaan in allerlei varianten (zie volgende paragraaf) wat maakt dat er voor elke woning mogelijkheden zijn. Laat u eerst vrijblijvend adviseren door een professionele warmtepomp installateur uit de regio Kaprijke om de mogelijkheden/noden voor uw woning te evalueren, alvorens hierin een keuze te maken.
Een grond warmtepomp maakt gebruik van de warmte die aanwezig is de bodem om het water in het buizennetwerk van uw verwarming te verwarmen. Deze warmte is niet voldoende om voor de volledige verwarming van uw woning te zorgen, maar met de hulp van een compressor, verdamper en condensor wordt het rendement opgetrokken en de temperatuur verder opgedreven. Door een warmtewisselaar wordt de warmte, ondersteund door een beperkte hoeveelheid elektriciteit, uiteindelijk afgegeven aan uw verwarmingssyteem om zo een zo hoog als mogelijk rendement op te leveren. Bij de grond warmtepomp bestaan er 2 varianten betreffende het buizennetwerk dat de warmte uit de grond gaat onttrekken, namelijk een horizontaal en een verticaal. De installatie van een grond warmtepomp kan een fikse investering zijn, dus laat u hiervoor bijstaan door een professionele warmtepomp installateur uit de regio Kaprijke om u te adviseren over de installatie die voor uw woning het efficiëntst is.
Een grondwater warmtepomp maakt gebruik van de warmte die aanwezig is in het grondwater. Hiervoor moeten er 2 putten geboord worden, namelijk een pompput en en retourput. (deze putten kunnen een diepte van 25m tot 150m hebben, wat afhankelijk is van de bodemsamenstelling) Via de pompput wordt grondwater opgepompt en langs de verdamper naar de warmtepomp geleid. Via deze weg wordt de warmte van het grondwater afgegeven aan de installatie, en nadien terug afgeleid naar de retourput. Ondersteund door een geringe hoeveelheid elektriciteit kan een grondwaterpomp de aanwezig warmte onttrekken en verder opdrijven om zo uw woning met een zeer hoog rendement te gaan verwarmen. Van alle warmtepomp installaties is deze variant trouwens de meest rendabele, maar gezien de investering in dit soort installatie vrij hoog ligt is het best om u eerst te laten adviseren door een professionele warmtepomp installateur uit de regio Kaprijke om te evalueren welke installatie het meest geschikt is voor uw woning.
De lucht warmtepomp kent 2 varianten, namelijk de lucht/water installatie en de lucht/lucht installatie. De lucht/lucht installatie werkt met een buitenunit die de lucht gaat onttrekken, en een binnenunit die de woning gaat verwarmen of afkoelen. (lucht/lucht warmtepompen zijn qua investering het goedkoopst) De ander variant (lucht/water) kan gebruikt worden ter vervanging van een verwarmingsketel om zo uw sanitair verwarmingssysteem rendabeler aan te drijven. Hierbij gaat de warmtepomp de buitenlucht op een energiezuinige wijze, ondersteund door een beperkte hoeveelheid elektriciteit, omzetten in warm water. De investering in een lucht warmtepomp is goedkoper dan een grondwarmtepomp, maar we raden u toch steeds aan om eerst contact op te nemen met een professionele warmtepomp installateur uit de regio Kaprijke om u te laten adviseren over de noden en mogelijkheden voor uw woning.
Wanneer u een warmtepomp laat installeren dan moet u rekening houden met 2 variabelen binnen de kostprijs. Enerzijds is er de kostprijs van de materialen die gebruikt zullen worden voor uw warmtepomp installatie, en anderzijds is er de arbeidskost van de warmtepomp installateur(s) zelf.
Gezien de arbeidskost een groot deel van de totaalprijs bepaald, is het belangrijk dat u meerdere offertes opvraagt bij verschillende professionele warmtepomp installateurs uit de regio Kaprijke.
In de onderstaande tabellen vindt u richtprijzen voor het installeren van uw warmtepomp. Gelieve er rekening met te houden dat deze prijzen voor een warmtepomp installatie erg uiteenlopend kunnen zijn afhankelijk van het type warmtepomp, de materiaalkeuze, het merk van warmtepomp, enzovoorts...
De terugverdientijd van een warmtepomp is gezien de kostprijs van de installatie iets wat u moet bekijken op de lange termijn. Deze terugverdientermijn is overigens moeilijk in te schatten gezien dit per type warmtepomp kan verschillen, alsook afhankelijk is van uw verbruik. Ruw geschat kan uw installatie terugverdiend worden op een termijn van tien to vijftien jaar. Voor geothermische warmtepompen ligt de terugverdientermijn hoger dan bij luchtpompen.
Momenteel kan u profiteren van verschillende subsidies en premies waardoor de prijzen voor uw warmtepomp fors lager kunnen uitkomen.
De Vlaamse overheid en de netbeheerders geven verschillende premies voor warmtepomp installaties:
Wanneer u wilt weten op welke premies u mogelijks recht heeft kan u altijd de premiezoeker van de Vlaamse Overheid raadplegen: