Soort constructie: Leefveranda
Materiaalkeuze: Aluminium
Vergunning: Niet van toepassing
Start werken: Binnen de 6 maanden
Projectbeschrijving:
Soort constructie: Leefveranda
Materiaalkeuze: Nog geen idee
Vergunning: Niet van toepassing
Start werken: Zo snel mogelijk
Projectbeschrijving:
Het vinden van de geschikte vakman, en in dit geval verandabouwer, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer u niet over één nacht ijs wilt gaan betreffende het kiezen van een vakman waaraan u uw veranda wilt toevertrouwen. Om de juiste keuze te kunnen maken moet u verschillende offertes kunnen vergelijken om zo tot de juiste keuze te kunnen komen die u de beste prijs/kwaliteit voor uw veranda garandeerd.
Deze zoektocht begint dus met het vinden van professionele verandabouwers uit de regio Antwerpen. Daarna moet u hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van uw project, hopende dat zij u nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.
Daarom hebben wij www.offertesonline.be in het leven geroepen.
Omdat dit gehele proces veel sneller kan!
Veranda's Antwerpen: uw veranda professioneel laten bouwen!
Via ons platform geeft u uw offerteaanvraag voor uw veranda éénmaal in, en laten we de geïnteresseerde verandabouwers uit de omgeving van Antwerpen u contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van verschillende offertes voor uw veranda snel en eenvoudig.
En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat u na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. U ontvangt de offertes, u vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan u om te beslissen of u tot een samenwerking overgaat.
Met het gebruik van ons platform heeft u niets te verliezen, in tegendeel... u kan er enkel maar bij winnen!
Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog uw offertes aan bij alle professionele verandabouwers uit de omgeving van Antwerpen... Alvast veel succes met uw project!
De tijd dat veranda’s ongezellige glazen aanbouwserres leken, ligt gelukkig ver achter ons. Moderne veranda’s zijn echte leefruimtes geworden en/of aangename ontspanningsruimtes die rechtstreeks de verbinding maken tussen uw woonruimte en uw tuin. En dat de bouwgrage Belg de veranda dan ook in het hart draagt, hoeft geen betoog. Liefst één Belg op vier heeft een of andere verandavorm aan of bij zijn woning. Een veranda bestaat dan ook in verschillende vormen en uitvoeringen. Naast de traditionele veranda’s zoals de klassieke veranda, de woonveranda of leefveranda, de open veranda en de kleine veranda hebben we ook de aanleunende verandavarianten zoals de pergola, de terrasoverkapping of een oranjerie. Keuze genoeg dus om uw gading te vinden en ook op het vlak van afwerking zijn er talrijke mogelijkheden. Wenst u een veranda met een volledig gesloten dak, een gesloten dak met lichtkoepel of lichtstraat, een glazen piramidedak, een zadeldak of een waaierdak? En welk materiaal wenst u te gebruiken voor uw veranda of pergola? Kiest u voor een houten, een aluminium of een stalen frame voor uw veranda? Feit is dat ook de veranda’s, pergola’s en terrasoverkappingen gebonden zijn aan bouwvoorschriften en aan de EPB normen. Zeker bij een leefveranda of woonveranda is dit van belang omdat het een rechtstreekse invloed heeft op de isolatiewaarden van uw woning. Bij een woonveranda wordt het interieur en de leefruimte doorgetrokken en het spreekt voor zich dat het leefcomfort zich ook weerspiegelt in de kwaliteit van de muren, ramen en vloeren. Een woonveranda is dus eigenlijk een volwaardige aanbouw en de mogelijkheden op het vlak van design, esthetiek en vormgeving zijn dan ook onbeperkt. Maar ook bij de pergola’s en de terrasoverkappingen zijn er vele mooie, decoratieve uitvoeringen mogelijk en soms is het moeilijk om het onderscheid te kunnen maken tussen een pergola, terrasoverkapping, oranjerie of veranda. Via offertesonline.be kunt u de verschillende mogelijkheden voor veranda’s, pergola’s of andere terrasoverkappingen opvragen bij onze professionele verandabouwers uit de regio Antwerpen. Ze zullen u graag verder helpen met adviezen en offertes!
Met een leefveranda vergroot u letterlijk de leefbare ruimte van uw woning. Een leefveranda of woonveranda heeft geen grens tussen de woning en de veranda en de achtergevel van de woning wordt verwijderd zodat er één grote leefruimte ontstaat. Door de verbindingsfunctie die een leefveranda maakt tussen woning en tuin, wordt deze veranda de ideale ruimte om te tafelen, te socializen of om gewoonweg te genieten doorheen de seizoenen van uw tuin. Een leefveranda of woonveranda is dus totaal niet te vergelijken met een pergola of een terrasoverkapping waar er wel nog een fysieke grens bestaat met de woning. Eigenlijk kunt u een leefveranda dan ook beschouwen als een aanbouw of een woninguitbreiding. Vaak wordt er in deze veranda dezelfde interieurstijl gehanteerd als in de woning om het samenhang gevoel te versterken. Een leefveranda kan dan ook een landelijke, klassieke, industriële of moderne veranda zijn. Ook kenmerkend voor een leefveranda of een woonveranda is dat er gebruik gemaakt wordt van een vast, goed geïsoleerd dak in plaats van een volledige glazen koepel of een glazen dak. Het dak van de veranda kan door de verandabouwer voorzien worden van een lichtkoepel of lichtstraat. Een lichtstraat wordt vooral gebruikt bij moderne veranda’s waarbij er toch voldoende lichtinval is in de veranda leefruimte maar waar er, door een goede glasisolatie, toch geen warmteverlies is bij koudere temperaturen. Vele leefveranda’s maken gebruik van ondersteunende muurtjes maar ze kunnen ook van glas en aluminium of staal worden vervaardigd door uw verandabouwer. Het glas van de veranda is meestal zonwerend glas of hoogrendementsglas zodat er naast de isolatie ook een bescherming is tegen oververhitting. Een leefveranda is geen goedkope investering indien u wilt voldoen aan alle strengere woningnormen maar evenredig zal de waarde van uw woning door deze woonveranda sterk stijgen. Voor meer informatie over leefveranda’s of woonveranda’s kunt u hier vrijblijvend onze regionale verandabouwers contacteren!
Een klassieke veranda is voordeliger dan een leef- of woonveranda alhoewel de veranda ook wordt beschouwd als een aanbouw aan uw woning. In tegenstelling tot een leefveranda hoeft de achtergevel van de woning voor een klassieke veranda niet gesloopt te worden en is een vast geïsoleerd dak ook niet noodzakelijk, alhoewel dit gerust kan. In zijn meest eenvoudige uitvoering zou u een klassieke veranda dan ook een gesloten pergola of terrasoverkapping kunnen noemen. De veranda zal dan glazen wanden en een glazen dak hebben die zijn opgebouwd in een aluminium kader. Houten kaders of frames kunnen ook door de verandabouwer geplaatst worden maar door het lichte, sterke en onderhoudsvriendelijke karakter van aluminium, geniet dit materiaal toch meestal de voorkeur. Maar er bestaan ook moderne en mooie duurzame klassieke veranda’s. Zo kan een klassieke veranda ook gebruik maken van deels gemetselde muren en van een goed geïsoleerd dak met een lichtkoepel of lichtstraat. En indien u beschikt over schuifdeuren in uw achtergevel dan benadert uw klassieke veranda toch voor een groot deel een leefveranda. Bij een klassieke veranda kan de verwarming en de verlichting ook door de verandabouwer mee voorzien worden. Voor meer inlichtingen over een klassieke veranda kunt u gratis offertes en advies opvragen bij onze lokale erkende verandabouwers uit Antwerpen!
Indien u kiest voor een veranda die kleiner is dan 40m² en lager is dan 4m dan spreken we over een kleine veranda. Het voordeel van een kleine veranda is dat u er geen bouwvergunning voor moet aanvragen maar dat de veranda toch vele voordelen behoudt van een klassieke veranda. Ook een kleine veranda biedt u een aangenaam verlengstuk aan bij uw woning waarin u volop kunt genieten van uw tuin. Qua afwerking kunt u ook alle kanten uit met uw verandabouw: een plat dak, een zadeldak, muurtjes, hoogrendementsglas of verlichting, het kan allemaal door de verandabouwer verwezenlijkt worden. Een kleine veranda kunt u invullen als ontbijtruimte, als leesruimte of als een groene kamer vol planten en bloemen waarmee u de overgang naar uw tuin benadrukt. Met een kleine veranda creëert u een aangename plek waar u alle seizoenen van kunt genieten. Bovendien is een kleine veranda een stuk goedkoper dan een klassieke veranda of een leefveranda. Interesse in een kleine veranda? Neem hier vrijblijvend contact op met de vele gediplomeerde verandabouwers uit de buurt van Antwerpen voor prijsoffertes en informatie!
Een pergola is eigenlijk geen veranda in zijn oorspronkelijke vorm. Een pergola is een vrijstaande of vaste open overkapping. Een pergola beschermt u tegen de wind en de regen maar niet tegen de koude. Eigenlijk is een pergola een vorm van een terrasoverkapping waarbij u uw terras schaduw en bescherming biedt. Om de voeling met het buitenleven en de tuin te behouden worden er bewust weinig of geen wanden, ramen of deuren geplaatst waardoor het ruimtelijk open karakter van het terras behouden blijft. In sommige gevallen worden pergola’s of terrasoverkapping toch gedeeltelijk of geheel voorzien van glazen wanden en spreekt men van een pergolaveranda of een gesloten terrasoverkapping. In dit geval moet de verandabouwer wel de nodige aanpassingen uitvoeren aan uw bestaande pergola omdat die in oorsprong niet voorzien was als veranda. Het loont dus de moeite om op voorhand de voor- en nadelen van een pergola, in vergelijking met een veranda, af te wegen. Een pergola heeft meestal een dak van zonwerend glas, geïsoleerde panelen of polycarbonaatplaten en het kan zowel in hout, PVC of aluminium vervaardigd worden. Voor verdere inlichtingen verwijzen we u graag door naar onze deskundige verandabouwers in Antwerpen!
Net als een pergola is een terrasoverkapping een open overkapping van uw terras. Bij een terrasoverkapping behoren ook de zonneluifels zoals knikarmschermen, uitvalschermen, zonnetenten en markiezen. Gebruikt men dragende hoekpalen dan is een terrasoverkapping al meer een pergola die door de verandabouwer vast aan de woning of volledig losstaand over het terras wordt geplaatst. Een terrasoverkapping is vooral interessant voor terrassen die zuidelijke georiënteerd zijn en waarvoor u een schaduwrijke plaats wilt creëren. Naargelang het doel van de terrasoverkapping, zal het dak geheel of volledig dicht zijn en zal het doorschijnend of ondoorschijnend zijn. Een goedkoper alternatief als zonnewering is een terrasoverkapping met lamellen waarbij de zon toch grotendeels wordt geweerd. Een op maat gemaakte terrasoverkapping zal meer zal kosten dan een prefab terrasoverkapping en voor een aluminium of stalen terrasoverkapping zult u meer moeten betalen dan voor een houten terrasoverkapping of pergola. Een aluminium terrasoverkapping roest niet, is licht en sterk en het is onderhoudsvrij. Een houten terrasoverkapping heeft dan weer een meer natuurlijke uitstraling maar deze zonnewering moet wel jaarlijks onderhouden worden. Over het algemeen krijgt een houten terrasoverkapping een levensduur van gemiddeld dertig jaar mee en wordt er voor een stalen of een aluminium terrasoverkapping een levensduur van vijftig jaar meegegeven. Voor vergelijkbare prijsoffertes kunt u hier terecht bij onze vele regionale verandabouwers. Op die manier kunt u kijken welke offerte het best tegemoet komt aan uw wensen!
Een oranjerie was van oorsprong eigenlijk een soort aangebouwde serre waar uitheemse exotische planten werden beschermd tegen het Europese klimaat. Omdat de planten en bloemen de strenge winters niet overleefden, werden er in de 17e, 18e en 19e eeuw veranda’s gebouwd om de subtropische planten tijdens die koude maanden te beschermen. Zo kon men doorlopend pronken met de meegebrachte veroveringen uit de koloniën. Langzamerhand veranderden deze veranda’s daarna tot ontmoetings- en ontspanningsplaatsen. Ook vandaag is een moderne oranjerie bedoeld om een ideale veranda te zijn voor bloemen en planten en wordt een oranjerie, zowel voor particuliere hobbyisten als voor professionelen, gericht gebouwd en opgeleverd door de gespecialiseerde verandabouwers. Bij een oranjerie worden er de meest technologische snufjes gebruikt zoals een automatische klimaatregeling, een ventilatie- en verwarmingssysteem, kunstmatige verlichting en hoogwaardig glas. Er zijn regionale verandabouwers die gespecialiseerd zijn in het bouwen van een oranjerie en die voor u een aangebouwde groene oase aan uw woning kunnen creëren. Interesse in de uitbouw van een oranjerie? Neem hier contact op met onze specialisten verandabouwers in de buurt van Antwerpen voor meer informatie!
Aluminium heeft enkele belangrijke troeven voor de bouw van veranda’s, oranjeries, terrasoverkappingen en pergola’s. Het is licht, sterk, onderhoudsvriendelijk en het verbuigt niet onder grote druk zoals PVC. Een aluminium veranda isoleert goed en dankzij de thermische kamers zijn de isolatiewaarden beter dan hout, PVC of staal. Aluminium is ook uiterst geschikt voor veranda’s met een grote overspanning en het leent zich het best bij grote raampartijen. Ondanks dat een aluminium veranda gevoelig is voor krassen heeft het verder alleen maar voordelen. Het is onderhoudsvriendelijk, het verkleurt of roest niet en het is inbraakveilig. Voor een aluminium veranda betaal je meer dan een PVC of houten veranda maar de afwerking is dan ook veel verfijnder en eleganter. Het aluminium kan in verschillende kleuren bewerkt worden door de verandabouwer zodat het dezelfde uitstraling heeft als uw bestaande deuren en ramen. Voor prijsoffertes van een veranda uit aluminium kunt u enkele van onze professionele verandabouwers vrijblijvend contacteren.
Ook PVC wordt nog gebruikt bij veranda’s maar door de beperkingen in de draagkracht zal men PVC sneller terugvinden bij pergola’s en terrasoverkappingen en minder bij leefveranda’s of klassieke veranda’s. PVC heeft goede isolerende eigenschappen en het kan in alle kleuren worden vervaardigd. Een PVC pergola of terrasoverkapping is zeer onderhoudsvriendelijk. Een nadeel van het PVC is dat het, na verloop van jaren, verbleekt en dus minder kleurvast is alhoewel dit al veel verbeterd is. Tegenwoordig bestaan er ook PVC profielen die met staal verweven zijn waardoor er kan gewerkt worden met fijnere profielen. Indien u kiest voor een constructie met veel glas en een dak met een geringe overspanning dan is PVC een goede en goedkope oplossing. Voor meer informatie over de toepassingen van PVC in uw veranda, pergola, oranjerie of terrasoverkapping kunt u hier vrijblijvend enkele ervaren verandabouwers uit de regio Antwerpen contacteren!
Indien u uw veranda een natuurlijke warme uitstraling wilt geven dan is hout de aangewezen materiaalsoort. Hout kan verkregen worden in verschillende soorten zoals padoek, merbeau, eik, meranti of thermowood. Alhoewel u houten veranda’s voornamelijk aantreft bij landelijke, pastorij of klassieke woningen, passen ze ook uitstekend bij moderne woningen. Een houten veranda weerspiegelt klasse en romantiek en de veranda heeft een tijdloze uitstraling. Hout heeft een goede isolatiewaarde, is geschikt voor grote overbruggingen en het is gemakkelijk te bewerken. Een houten veranda, pergola of terrasoverkapping vraagt wel een jaarlijks onderhoud om kleurverlies, verrotting en scheurtjes te voorkomen. Maar een goed onderhouden veranda of pergola gaat een gans leven mee wanneer uw hout regelmatig behandeld. Hoe harder de houtsoort, hoe duurder uw veranda zal zijn en ook de hoeveelheid maatwerk speelt een rol in de prijs. U kunt hier onze erkende verandabouwers uit Antwerpen contacteren voor een offerte of voor meer informatie!
Bij klasvolle veranda’s die voornamelijk voorkomen bij landelijke en klassieke woningen, wordt er soms gekozen voor smeedijzer. Een smeedijzeren veranda straalt kunstzinnigheid en grandeur uit door de slanke en decoratieve vormgeving. Aangezien de prijs van een smeedijzeren veranda vrij hoog is, zul je ze alleen maar aantreffen bij grote villa’s, landhuizen of kastelen. Smeedijzer wordt ook vaak gebruikt voor een oranjerie of alleenstaande paviljoenen. Door de artistieke bogen, krullen, bloemmotieven en heraldische symbolen in de ontwerpen, zijn deze veranda’s of paviljoenen soms echte pareltjes. De verandabouwers die werken met smeedijzer zijn meestal gespecialiseerd in het bewerken van metaal en het ijzer vergt een intensieve ambachtelijke behandeling. Bij een smeedijzeren veranda of oranjerie hoort wel een goede ventilatie omdat er in het ijzer geen thermische kamers kunnen verwerkt worden. Door de ventilatie zorgt u ervoor dat er zich geen condensvocht vastzet in de veranda. Voor meer informatie over allerhande toepassingen voor smeedijzer in uw veranda, oranjerie of paviljoen kunt u hier gratis enkele lokale verandabouwers uit uw buurt contacteren!
Het hoeft geen betoog dat het glaswerk van uw veranda essentieel is voor de kwaliteit van de veranda. Zeker bij een leefveranda, een klassieke veranda of een kleine veranda, waar de veranda daadwerkelijk gebruikt wordt als aangebouwde leefruimte, is een goede glasisolatie uiterst belangrijk. Een gewone dubbele beglazing hoeft u dus niet meer te zoeken voor uw veranda glaswerk. De professionele verandabouwers bieden vandaag alleen nog maar zonwerende rendementsbeglazing en/of vier seizoenenglas aan. Zowel op het vlak van isolatie als op het vlak van veiligheid zijn de normen wettelijk verhoogd bij alle bouwvoorschriften. De dakkoepels, lichtstraten of volledige glazen daken van een veranda, pergola, oranjerie, terrasoverkapping of paviljoen worden dan ook op het vlak van veiligheid voorzien van de strengste normen.
Bij een leefveranda of klassieke veranda wordt er meestal gebruik gemaakt van een vast plat dak, al dan niet voorzien van een lichtkoepel of lichtstraat. Het dak wordt bij deze veranda’s dan ook minstens even kwaliteitsvol door de verandabouwer afgewerkt als andere platte daken. De meeste daken worden op de draagconstructie voorzien van isolerend polyurethaan (PUR) en/of polyisocyanuraat (PIR). Deze hoogwaardige isolatiematerialen bieden het beste wat er momenteel op de markt te vinden is. Onder de isolatie wordt er steeds een vochtwerend dampscherm geplaatst. Bovenop de isolatie brengt de verandabouwer een EPDM dakbedekking of een APP bitumen dakbedekking aan. Een APP roofing is duurzaam en het wordt nog steeds veel gebruikt voor platte daken. Tegenwoordig wordt er wel meer gekozen voor het meer elastische EPDM, een soort synthetisch dakrubber. EPDM is uv-bestendig en door de elasticiteit worden scheuren ten gevolge van de hitte, hagelslag of vriestemperaturen uitgesloten. EPDM dakbedekkingen hebben hun nut bewezen en zijn na 50 jaar nog steeds waterdicht. Graag meer informatie over de verschillende soorten dakbedekkingen? Neem gratis contact met onze regionale verandabouwers uit de omgeving van Antwerpen. Ze zullen u graag verder informeren!
In overeenstemming met de strengere bouwvoorschriften bouwt u niet zomaar een veranda. Indien het gaat over een kleine veranda, niet groter dan 40m², hoger dan vier meter en die de functie van uw woning niet verandert, dan volstaat het dat u een melding doet bij uw gemeente of district. Voor alle andere veranda’s heeft u een stedenbouwkundige vergunning nodig omdat we dan spreken over een wezenlijke aanbouw. In sommige gevallen, afhankelijk van de funderingen, zult u ook een architect onder de arm moeten nemen voor het bouwen van uw veranda. Indien u een goede professionele verandabouwer vindt dan zal die u begeleiden bij de stappen die u moet zetten en u de uitgetekende bouwplannen overhandigen voor de aanvraag. Op die manier kan de verandabouwer u een slopende administratie besparen. Ook voor pergola’s en terrasoverkappingen zijn er regels waarvoor meestal een meldingsplicht volstaat maar ook hier zijn er bepaalde uitzonderingen. Indien u meer details wenst te bekomen over de wetgeving voor veranda’s, oranjeries, pergola’s of terrasoverkappingen dan kunt u hier gratis contact opnemen met uw regionale verandabouwer voor meer informatie!
Wanneer u uw veranda laat plaatsen dan moet u rekening houden met 2 variabelen binnen de kostprijs. Enerzijds is er de kostprijs van de materialen die gebruikt zullen worden voor uw veranda, en anderzijds is er de arbeidskost van de verandabouwer(s) zelf.
Gezien de arbeidskost een groot deel van de totaalprijs bepaald, is het belangrijk dat u meerdere offertes opvraagt bij verschillende professionele verandabouwers uit de regio Antwerpen.
Wat de arbeidskosten betreft mag u rekenen op een kost van ongeveer € 30-60 per uur.