Zwemvijver laten aanleggen

Bereik tot 2833 tuinaannemers in Vlaanderen.

 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Door gebruik te maken van dit formulier gaat u akkoord met ons privacy- en cookiebeleid

Hoe werkt OffertesOnline.be?

 • 1

  U zoekt de juiste vakman voor uw zwemvijver

  U wilt een zwemvijver laten aanleggen, maar waar vindt u de geschikte vakman voor uw vijver? Hoe vindt u een professionele en betrouwbare tuinaannemer die actief is in uw regio, en liefst voor de best mogelijke prijs-kwaliteit?

 • 2

  U verstuurt uw offerteaanvraag via OffertesOnline.be

  Gelukkig bestaat er OffertesOnline.be! Hier kan u uw offerteaanvraag, gratis en vrijblijvend, in enkele minuten opstellen en wordt ze automatisch naar alle professionele tuinaannemers uit uw regio verstuurd. Zo bespaart u veel tijd en moeite!

 • 3

  U vergelijkt vrijblijvend de verschillende offertes en beslist!

  Professionele tuinaannemers die geïnteresseerd zijn in uw opdracht zullen u een offerte toesturen, waarna u rustig kunt vergelijken en eventueel een beslissing kan nemen!

2833
tuinaannemers
38
Opdrachten
per maand
39
Offertes
per maand

Recente offerteaanvragen voor tuinaanleg in Vlaanderen

Soort werken: Andere tuinwerken

Start werken: Binnen de 6 maanden

Projectbeschrijving:

verwijderen sparren en plaatsen van betonnen en / of houten afsluiting . Lengte ongeveer 40m en goed bereikbaar .
Contact via e-mail.
Offerteaanvraag uit Gavere

Soort werken: Ontwerp - tuinplan maken

Start werken: Binnen de 3 maanden

Projectbeschrijving:

Een terras aanleggen + zijpad + oprit.

Bekijken wat mogelijk is voor een offerte.

Terras is ong 21m2
Oprit ong 27m2
+ zijpad.

Indien mogelijkheid tot enkel chape
Offerteaanvraag uit kallo

Vind een geschikte tuinaannemer in uw buurt

Het vinden van de geschikte vakman, in dit geval tuinaannemer, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer u niet over één nacht ijs wilt gaan betreffende het kiezen van een vakman waaraan u uw zwemvijver wilt toevertrouwen. U moet verschillende offertes kunnen vergelijken om zo tot de juiste keuze te kunnen komen die u de beste prijs/kwaliteit voor het aanleggen van uw zwemvijver garandeert.

Deze zoektocht begint dus met het vinden van professionele tuinaannemers uit uw regio. Daarna moet u hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van uw project, hopende dat zij u nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.

Daarom hebben wij www.offertesonline.be in het leven geroepen.
Omdat dit gehele proces veel sneller kan!

OffertesOnline Werking

Zwemvijver aanleggen: uw zwemvijver laten plaatsen door een professionele tuinaannemer!

Via ons platform geeft u uw offerteaanvraag voor uw zwemvijver éénmaal in, en laten we de geïnteresseerde tuinaannemers uit uw omgeving u contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van verschillende offertes voor het aanleggen van uw zwemvijver snel en eenvoudig.

En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat u na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. U ontvangt de offertes, u vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan u om te beslissen of u tot een samenwerking overgaat.

Met het gebruik van ons platform heeft u niets te verliezen, in tegendeel... u kan er enkel maar bij winnen!

Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog uw offertes aan bij alle professionele tuinaannemers uit uw omgeving... Alvast veel succes met uw project!

Heeft u nog een vraag?

OffertesOnline.be heeft een database met daarin een groot deel van de professionele tuinaannemers in Vlaanderen. Wanneer u dus uw offerteaanvraag indient voor uw zwemvijver, kunnen wij perfect een selectie maken van professionele tuinaannemers die gelegen zijn in uw regio en de juiste kwalificaties hebben voor het aanleggen van uw zwemvijver.

Dit kan zéér snel gaan... van zodra we uw offerteaanvraag ontvangen, stellen we deze voor aan de gekwalificeerde tuinaannemers uit uw regio. Afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw offerteaanvraag lezen, kunnen zij zich haast onmiddellijk kandidaat stellen voor het aanleggen van uw zwemvijver en contact met u opnemen voor een offerte. Gemiddeld genomen duurt het maximaal 5 werkdagen alvorens u alle offertes binnen hebt. Sommige zullen vandaag nog binnenkomen, en andere zullen enkele dagen in beslag nemen. Zoals gezegd is dit afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw aanvraag bekijken.

Om misbruik te vermijden laten we maximaal 3 bedrijven toe die zich kandidaat kunnen stellen. Dus afhankelijk van hoeveel tuinaannemers interesse tonen in uw offerteaanvraag zal dit aantal schommelen tussen de 0 en 3. Daarom is het belangrijk uw zwemvijver zo gedetailleerd als mogelijk te beschrijven, dit verhoogt namelijk de interesse van bedrijven.

De bedrijven die interesse hebben in uw opdracht betalen OffertesOnline.be een éénmalig klein bedrag om zich kandidaat te kunnen stellen, en krijgen vervolgens uw contactgegevens. Door dat we het aantal kandidaten beperken tot 3 is het zo dat de bedrijven die als eerste interesse tonen diegene zijn die uw contactgegevens krijgen. OffertesOnline.be maakt hierbij zelf geen selectie.

Mocht een bepaald bedrijf zéér veel interesse hebben, dan heeft het tevens de mogelijkheid zich exclusief kandidaat te stellen. Dit wil zeggen dat zij als enige uw contactgegevens zullen krijgen, en u bij gevolg ook maar één offerte zal ontvangen.

Absoluut! Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. U bent na het ontvangen van de offertes tot niets verplicht, en enkel beter geïnformeerd.

We raden u aan om uw opdracht zo gedetailleerd als mogelijk op te stellen, dit verhoogt namelijk de interesse bij de tuinaannemers uit uw regio. Naast de vooropgestelde vragen, en uw contactgegevens, is het belangrijk om uw beschrijving van de aan te leggen zwemvijver ook zo uitgebreid als mogelijk te maken.

Vind een geschikte tuinaannemer uit uw buurt door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Waarom een zwemvijver aanleggen?

Een tuin met een vijver heeft altijd een bepaalde uitstraling waarbij de aanwezigheid van een vijver voor sommigen mensen zorgt voor opgewektheid en fascinatie terwijl het voor andere mensen juist rust brengt. Een vijver is een echte blikvanger en hij kleurt uw tuin, ongeacht of het nu een natuurlijke vijver, plantenvijver, visvijver, voorgevormde vijver of Koi vijver is. Langs de andere kant is er niets zo zalig om in uw tuin te kunnen genieten van een zwembad waarin u elk moment van de dag kunt zwemmen. Vaak is het dus kiezen tussen het genieten van een groene en milieuvriendelijke tuinbeleving met een vijver of het plezierig genieten van een aangelegd, al dan niet verwarmd zwembad. Toch bestaat er een alternatief waarbij het evenwicht tussen natuur en zwemplezier behouden blijft. Een aangelegde zwemvijver behoudt enerzijds het natuurlijk karakter van uw tuin en het biedt u anderzijds ook de mogelijkheid om onbeperkt te kunnen zwemmen in een milieuvriendelijke omgeving. Een zwemvijver heeft een biologisch filtersysteem van waterzuiverende moerasplanten en substraten waardoor het water van uw zwemvijver op een natuurlijke manier gefilterd wordt. Het ecologisch filtergedeelte ligt in het verlengde van uw zwemgedeelte en het is ook minder diep dan de eigenlijke zwemvijver. Meestal heeft het filtergedeelte of moerasgedeelte een diepte van zo’n 80 tot 120 cm. Via een vijverpomp wordt het vijverwater door het biologisch moerasgedeelte gestuwd waardoor het water van uw zwemvijver steeds helder en gezond is. Een zwemvijver kan zowel als een formele vijver of als een informele vijver worden aangelegd. Bij een formele zwemvijver worden de oevers duidelijk afgebakend met natuursteen of hardhout en zal de zwemvijver doorgaans rechthoekig zijn. Het filtergedeelte wordt over het algemeen in het verlengde van de zwemvijver geplaatst. Bij een losse of informele zwemvijver zijn er geen strakke vormen en vloeit het zwemgedeelte over in de natuurlijke rand van de vijver. Zowel bij een formele zwemvijver als bij een informele zwemvijver is de plantenkeuze voor uw filtergedeelte essentieel voor de goede werking van uw zwemvijver. Laat daarom uw vijver aanleggen door een professionele tuinaannemer die weet welke planten het meest geschikt zijn voor uw biologische filtering. Bij een intensief gebruik tijdens de zomermaanden kunt u uw biologische filter eventueel nog bijkomend ondersteunen door een uitwendige mechanische filter. Met de keuze voor een zwemvijver combineert u plezier, natuurbeleving en wellness in één multifunctionele vijver. Ontdek de vele voordelen van een zwemvijver en laat uw vijver aanleggen door één van de vele professionele tuinaannemer uit uw regio. Ze zullen u graag vrijblijvend voorzien van voorbeelden, adviezen of offertes!

waarom zwemvijver aanleggen

Mogelijke soorten zwemvijvers

formele zwemvijver

Formele zwemvijver

Een formele zwemvijver kenmerkt zich door zijn rechte en strakke lijnen waarbij de randen van de zwemvijver worden afgebakend door hardhout of natuursteen. Buiten de verbinding met uw biologische filtergedeelte is er dus een duidelijke scheiding tussen land en water en is er geen geleidelijke overgang zoals bij een informele zwemvijver. Het filterende moerasgedeelte kan zowel in de lengte, in de breedte of aan meerdere zijden grenzen aan het zwemgedeelte. Een strakke zwemvijver past zowel in een moderne tuin als in meer klassieke tuinen. Formele vijvers komen wel het best tot hun recht in gestructureerde, overzichtelijke of sobere tuinen en ze zullen, meer dan een informele zwemvijver, onmiddellijk de aandacht opeisen in uw tuin. Door de duidelijke geometrische vormen zal de tuinaannemer de voorziene dieptes van uw zwemvijver ook vrij gemakkelijk kunnen uitgraven. Bij een formele zwemvijver wordt er ook meestal gekozen voor een betonnen bodem en bakstenen of betonnen muren die daarna met EPDM rubber worden bekleed. Hierdoor vormen er zich geen plooien in uw vijver en wordt alles naadloos waterdicht gemaakt. Laat daarom uw formele zwemvijver aanleggen door een professionele tuinaannemer die gekend is voor zijn vakmanschap. Voor meer informatie over de verschillende mogelijkheden voor een formele zwemvijver, verwijzen we u graag door naar de erkende tuinaannemers uit uw regio. Ze zullen u graag voorzien van gratis offertes en adviezen!

informele zwemvijver

Informele natuurlijke zwemvijver

In tegenstelling tot de strakke, rechtlijnige en afgebakende formele zwemvijver, zal een informele zwemvijver meer ronde en asymmetrische vormen aannemen. Het water van het diepere aangelegde zwemgedeelte van uw zwemvijver zal niet afgebakend zijn met vaste randen maar overvloeien in de natuurlijke oever en het biologische filtergedeelte. Voor de toegang tot een informele zwemvijver voorziet men meestal een loopbrug of een steiger om het zwemgedeelte te kunnen bereiken. De rand onder het water van uw zwemgedeelte ligt ook iets hoger dan de rest van uw zwemvijver zodat er een stof of vuil in het zwemgedeelte kan terecht komen. Een informele zwemvijver aanleggen vraagt een goede voorafgaandelijke planning waarbij alle niveaus eerst worden uitgetekend. Na het uitgraven van de vijverbedding, het filtergedeelte en het zwemgedeelte wordt de vijver in de meeste gevallen bekleed met een vijverfolie van EPDM. Bij sommige informele zwemvijvers bestrijkt de moerasfilter de volledige vijver rondom het zwemgedeelte. Over het algemeen is een informele zwemvijver aanleggen makkelijker uit te voeren voor een tuinaannemer dan een formele zwemvijver. Een informele zwemvijver komt ook het best tot zijn recht in een ruime en meer open tuin. De bedoeling is dat uw zwemvijver volledig opgaat in de groene natuurlijke omgeving zodat u niet onmiddellijk kunt zien dat het hier gaat om een aangelegde zwemvijver. Laat uw informele zwemvijver aanleggen door een professionele tuinaannemer die uw waar biedt voor uw geld en die uw droomvijver met de nodige vakkennis zal aanleggen. Contacteer vrijblijvend enkele lokale tuinaannemers uit uw regio voor bijkomende adviezen en/of prijsoffertes!

Waarom een zwemvijver aanleggen in plaats van een zwembad?

Een zwemvijver aanleggen is een bewuste keuze. In vergelijking met een gewoon buiten zwembad biedt een zwemvijver immers vele voordelen. Zo past een zwemvijver in nagenoeg elke tuin, ongeacht de stijl van uw woning of tuin. Met een strakke formele zwemvijver of een losse natuurlijke zwemvijver kunt u welbeschouwd kiezen welke zwemvijver het best aanleunt bij uw landelijke, klassieke, mediterrane of moderne tuin. Daar waar een blauw zwembad zorgt voor een duidelijk contrast in uw tuin, zal een zwemvijver volledig geïntegreerd worden en juist het natuurlijk uitzicht van uw tuin versterken. Bovendien heeft u alle vrijheid om de vorm te kiezen van uw zwemvijver. Een zwemvijver is ook veel milieuvriendelijker dan een zwembad en de filtering van het water gebeurt op een biologische en minerale manier zonder chemicaliën of chloorderivaten. Met de stuwing van uw vijverwater door de biologische moerasfilter worden de slechte bacteriën weggefilterd en zorgen de goede bacteriën voor helder, zuurstofrijk en gezond vijverwater. Door deze minerale filtering is er minder onderhoud nodig dan bij een gewoon zwembad. Verder kunt u ook heel het jaar genieten van uw zwemvijver. Tijdens de warme maanden kunt er naar hartenlust in zwemmen maar daarnaast kunt u ook heel het jaar genieten van de natuurlijke groene oase in uw tuin. Ondanks dat een zwemvijver aanleggen niet goedkoop is, zit u qua prijs toch meestal een stuk onder de prijs van een gewoon zwembad. Als u daarbij ook de besparing op het onderhoud bijtelt dan heeft u ook daar een bijkomend voordeel. Een zwemvijver heeft dus vele voordelen en dat verklaart ook waarom zwemvijvers de laatste jaren zo talrijk worden aangelegd. Het gevoel om op een ecologische en milieuvriendelijke manier te kunnen genieten van een zwemvijver, waarbij de tuinbeleving optimaal wordt ingevuld, spreekt vele natuurliefhebbers aan. Wanneer u echter liever zwemt in een artificieel en ontsmet zwembad zonder al te veel natuurlijke ongemakken, dan kunt u een zwemvijver, ondanks de vele voordelen, beter aan u laten voorbijgaan. Bent u toch overtuigd van de voordelen die een zwemvijver te bieden heeft, laat dan uw zwemvijver aanleggen op een professionele manier door gerenommeerde mensen met ervaring. Via offertesonline.be kunt u de lokale tuinaannemers uit uw regio contacteren voor enkele vrijblijvende offertes!

waarom zwemvijver kiezen
Op zoek naar een tuinaannemer om een vrijblijvende offerte te maken voor uw zwemvijver?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

De onderdelen en werking van een zwemvijver

filter zwemvijver

Vijverfilter

De natuurlijke vijverfilter van een zwemvijver noemt men een moerasfilter of een helofytenfilter. Deze vijverfilter is een soort aanpalende plantenvijver van zo’n 80 tot 120 cm waarin uitgekozen moerasplanten zullen zorgen voor een natuurlijke filtering van uw vijverwater. Eerst wordt er een bodem gelegd van lavastenen, kiezels of substraat. Deze poreuze bodemlaag doet dienst als bakermat voor de nuttige bacteriën die de schadelijke stoffen en nitraten uit uw vijver zullen filteren. Vaak worden er ook nog drainageslangen voorzien onder de bodemlaag zodat het water gestuwd wordt door uw vijverfilter. De planten voor de moerasfilter worden zeer nauwkeurig samengesteld uit voorjaarsbloeiende en najaarsbloeiende planten zodat er gans het jaar door voedingsstoffen kunnen verwerkt worden. Bijkomend voordeel van deze samenstelling is dat u gans het jaar planten in bloei heeft staan. Bij de samenstelling van uw moerasfilter wordt er een evenwicht gezocht tussen geschikte moerasplanten, zuurstofplanten en drijfbladplanten. Moerasplanten zuiveren het water door het afbreken van de nitraten en fosfaten. Zuurstofplanten zitten onder het water en ze zullen de voedingsstoffen in het vijverwater omzetten in zuurstof. Ook drijfbladplanten filteren de voedingsstoffen uit het water maar ze nemen hun zuurstof voornamelijk op via hun bladeren aan de oppervlakte. In principe is een natuurlijke en ecologische vijverfilter voldoende om uw water te zuiveren maar vaak wordt er nog een bijkomende mechanische vijverfilter geplaatst als ondersteuning. Zeker bij een intensief gebruik van uw zwemvijver kan een doorstroomfilter of een meerkamerfilter uw vijverwater reeds voorzuiveren vooraleer het door de biologische vijverfilter wordt gestuwd. Wilt u een zwemvijver aanleggen maar u had graag professionele hulp voor de uitbouw van uw vijverfilter? Contacteer dan de regionale tuinaannemers uit uw buurt. Ze zullen u graag voorzien van vrijblijvende adviezen en/of offertes!

vijverpomp

Vijverpomp

In een zwemvijver zorgt de vijverpomp voor een optimale werking van uw biologische vijverfilter. Een vijverpomp zorgt voor de watercirculatie in uw vijver waardoor uw vijver zuurstofrijk en gezond blijft. Door de voortstuwing van het water door de waterpomp, worden de schadelijke stoffen en gassen in uw water zoals ammoniak, methaan, nitraat en zwavels naar de atmosfeer verdrongen en vervangen door CO2. Hierdoor zal uw vijver beter kunnen ademen en worden de schadelijke stoffen door de bacteriën ook nog eens omgezet in onschadelijke voedingsstoffen voor uw planten. Vaak worden er drainageslangen gekoppeld aan uw vijverpomp. De drainageslangen zitten onderaan de vijverfilter en via de vijverpomp stuwen ze het vijverwater door uw moerasfilter. Om veiligheidsredenen gebruiken de tuinaannemers voor een zwemvijver nooit een onderwaterpomp maar wordt de vijverpomp afgeschermd in een pomphuis onder of naast de vijverfilter. De keuze voor de juiste vijverpomp hangt een beetje af van het waterdebiet van uw zwemvijver. Meestal zal men een zwemvijver aanleggen met een minimum oppervlakte van 30 m² en een diepte van 120 tot 160 centimeter. Een vijverpomp moet dus krachtig genoeg zijn om te zorgen voor een doorlopende stroming van het water door de vijverfilter. Een goede vijverpomp met halfopen waaiers geeft doorgaans de beste resultaten, beter dan bij een vijverpomp met open of gesloten waaiers. Indien u gebruik maakt van een ondersteunende mechanische doorstroomfilter of meerkamerfilter zullen deze ook aangesloten worden op het stuwing circuit van uw waterpomp. Laat uw zwemvijver aanleggen met de juiste en correcte vijverpomp en vraag vrijblijvend enkele offertes aan bij de professionele tuinaannemers uit uw regio of buurt!

vijverfolie

Vijverfolie

De meeste zwemvijvers gebruiken een vijverfolie als bodembedekker, zowel voor het zwemgedeelte als voor het filtergedeelte en de vijveroevers. Een vijverfolie laat zich makkelijk plooien en het kan de meest grillige vormen van uw zwemvijver bekleden. De meest gebruikte vijverfolies zijn van PVC of van EPDM. Een vijverfolie van PVC is goedkoper dan een vijverfolie van EPDM maar de levensduur van deze vijverfolie beperkt zich tot maximum twintig jaar. Daarom dat een professionele tuinaannemer eerder zal kiezen voor een EPDM vijverfolie. EPDM is een elastische synthetische rubber die zeer sterk en slijtvast is. In tegenstelling tot een PVC vijverfolie, hoeft u bij een EPDM vijverfolie geen bijkomend worteldoek te plaatsen omdat het elastische rubber bestand is tegen de wortelgroei van de meeste planten. Bovendien biedt deze veelzijdige vijverfolie een levensduur tot vijftig jaar aan waardoor u onbezorgd kunt genieten van een intacte en waterdichte zwemvijver. Een EPDM vijverfolie legt u best niet alleen omdat de rubberfolie redelijk zwaar is. U kunt een vijverfolie best verticaal aanbrengen en de folie vijftig centimeter over de randen laten doorlopen. Nadat alle plooien zo goed als mogelijk zijn weggewerkt, kunt u later eventueel de randen nog bijsnijden. Kleine plooien in de vijverfolie zijn op zich geen probleem en ze zullen bij het vullen van uw vijver verdwijnen. Wenst u voor uw vijverfolie professionele hulp? Laat dan uw zwemvijver aanleggen door een ervaren tuinman zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over uw vijverinstallatie. Contacteer de lokale tuinaannemers uit uw regio voor enkele vrijblijvende offertes!

vijverplanten

Vijverplanten

De vijverplanten van een zwemvijver bevinden zich in het filtergedeelte van uw zwemvijver of in de overlopende oeverbeddingen. Voor uw vijverfilter is het zeer belangrijk dat er een goed evenwicht is tussen de verschillende aanwezige planten. Zo zullen de moerasplanten, net als de nuttige bacteriën die zich vormen in de bodemlaag, de fosfaten en nitraten neutraliseren en omzetten in water en zuurstof. Ook drijfbladplanten en zuurstofplanten zorgen ervoor dat de schadelijke voedingsstoffen in het water van uw zwemvijver worden omgezet in zuurstof. Zuurstofplanten bevinden zich volledig in het water waar ze de voedingsstoffen omzetten in zuurstof terwijl drijfplanten hun zuurstof met hun bladeren uit de lucht halen. Hoe beter de planten van uw vijverfilter groeien, des te beter ze algenvorming zullen tegengaan. Door de goede werking van uw vijverplanten wordt uw vijverwater zuurstofrijk, gezond en helder. Vaak gebruikte vijverplanten voor een zwemvijver zijn gele lis, kalmoes, waterkers, beekpunge, dotterbloem, egelskop en pijlkruid. Hardere plantensoorten zoals riet en bamboe zijn, ondanks hun goede filterende eigenschappen, minder geschikt omdat ze met hun sterke wortels uw vijverfolie kunnen doorboren. Tenslotte bestaat er ook nog de mogelijkheid om bij losse en informele zwemvijvers oeverplanten te plaatsen. Oeverplanten hebben dezelfde filtereigenschappen als moerasplanten maar hun wortels staan niet in het water. Met het plaatsen van oeverplanten laat u uw ecologische zwemvijver helemaal opgaan in uw natuurlijke tuin. Laat u informeren over de verschillende soorten vijverplanten of laat de planten van uw vijver aanleggen door een ervaren tuinaannemer uit uw regio!

Zwemvijver onderhoud

Een mooie zwemvijver is vaak de blikvanger van uw tuin maar niemand is ermee gebaat wanneer uw zwemvijver er troosteloos en troebel bijligt. Toch vraagt een goed uitgebalanceerde zwemvijver weinig onderhoud dankzij de werking van uw natuurlijke vijverfilter. Heeft u naast deze biologische vijverfilter ook nog een ondersteunende doorstroomfilter of meerkamerfilter dan wordt het grootste deel van het werk al voor u gedaan. Maar daarom bent u nog niet geheel vrij van onderhoud. Zo zult u er in de zomer moeten op toezien dat er zich geen algen ontwikkelen in uw zwemvijver. Te veel algen kunnen wijzen op een verstoord evenwicht in het ecosysteem van uw zwemvijver waarbij het zuurstofgehalte van uw water ontoereikend is. In tegenstelling tot een zwembad is het uit den boze om hiervoor chemische producten te gebruiken want zo vernietigt u gans het ecologisch proces. Biologische producten of een herbeplanting kunnen hierbij het evenwicht herstellen. In de herfst- en winterperiode zult u de vijver bladvrij moeten houden en zult u de afgestorven plantendelen moeten verwijderen. Door regelmatige controles uit te voeren naar de kwaliteit van het vijverwater, kunt u op tijd ingrijpen zodat het biologisch evenwicht en de gezondheid van uw zwemvijver behouden blijft. De meeste tuinaannemers en hoveniers uit uw buurt of regio zijn ook erkende vijverspecialisten. Ze kunnen u bijstaan en u adviseren welk onderhoud u moet uitvoeren of hoe u uw vijverplanten, drijfplanten of zuurstofplanten moet onderhouden en voeden. Uw zwemgedeelte kunt u onderhouden zoals een zwembad en met een zandfilter, skimmer en borstel kunt u al het vuil of aanslag goed verwijderen. Voor meer informatie over een vijver onderhouden of een vijver aanleggen, verwijzen we u graag door naar onze ervaren tuinaannemers uit uw regio of buurt!

onderhoud zwemvijver

Zwemvijver verwarmen?

In principe wordt een zwemvijver niet verwarmd door een externe verwarmingsinstallatie. Niet alleen kost dit veel energie en staat dit een beetje haaks op de ecologische gedachte maar daarnaast is dit voor een zwemvijver minder noodzakelijk dan voor een gewoon zwembad. De zwarte vijverfolie van uw zwemvijver absorbeert de zonnestralen veel beter dan een blauwe zwembad liner en doordat het water van uw natuurlijke vijverfilter en oeverbeddingen niet zo diep liggen, zal het water ook veel sneller kunnen opwarmen. Doorgaans is het water van een zwemvijver dan ook vier graden warmer dan bij een zwembad. Wenst u uw zwemvijver toch te verwarmen dan moet u rekening houden met het feit dat een te hoge temperatuur het zuurstofpeil van uw vijverwater kan verstoren waardoor de gezondheid van het ecosysteem in het gedrang komt. Weet ook dat een milieuvriendelijke verwarming met een warmtepomp of zonnecollectoren een behoorlijk prijskaartje zal hebben. Laat u daarom vooraf goed informeren over de voor- en nadelen van een verwarmde zwemvijver bij een gespecialiseerde tuinaannemer uit uw regio!

Wat zijn de gemiddelde prijzen voor het aanleggen van een zwemvijver?

HOE WORDT DE PRIJS VOOR een zwemvijver BEPAALD?

Wanneer u uw zwemvijver laat aanleggen, dan moet u rekening houden met 2 variabelen binnen de kostprijs. Enerzijds is er de kostprijs van de materialen die gebruikt zullen worden voor uw vijver, en anderzijds is er de arbeidskost van de tuinaannemer(s) zelf.

Gezien de arbeidskost een groot deel van de totaalprijs bepaald, is het belangrijk dat u meerdere offertes opvraagt bij verschillende professionele tuinaannemers uit uw regio.

Wat de arbeidskosten betreft mag u rekenen op een kost van ongeveer € 30-50 per uur.

Prijzen zwemvijver aanleggen

Soort zwemvijver
Gemiddelde prijs
Informele natuurlijke zwemvijver 30 m² en 1,2 m diep
Vanaf € 20000
Informele natuurlijke zwemvijver 45 m² en 1,6 m diep
Vanaf € 28000
Strakke formele zwemvijver 4 x 8 x 1,2 m
Vanaf € 25000
Strakke formele zwemvijver 5 x 10 x 1,6 m
Vanaf € 30000
Vijverpomp
€ 100 - € 300
Doorstroom vijverfilter
€ 100 - € 200
Meerkamer vijverfilter
€ 180 - € 1400
Op zoek naar een tuinaannemer om de prijs voor het aanleggen van uw zwemvijver te ontdekken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Zoekt u een specifieke tuinaannemer?

2833 tuinaannemers in uw regio!

Vergelijk offertes voor uw Tuinaanleg

Na het ontvangen van deze offertes bent u tot niets verplicht, enkel beter ingelicht.

U heeft dus niets te verliezen...