voortuin laten aanleggen

Bereik tot 2833 tuinaannemers in Vlaanderen.

 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Door gebruik te maken van dit formulier gaat u akkoord met ons privacy- en cookiebeleid

Hoe werkt OffertesOnline.be?

 • 1

  U zoekt de juiste vakman voor uw voortuin

  U wilt een voortuin laten aanleggen, maar waar vindt u de geschikte vakman voor uw voortuin? Hoe vindt u een professionele en betrouwbare tuinaannemer die actief is in uw regio, en liefst voor de best mogelijke prijs-kwaliteit?

 • 2

  U verstuurt uw offerteaanvraag via OffertesOnline.be

  Gelukkig bestaat er OffertesOnline.be! Hier kan u uw offerteaanvraag, gratis en vrijblijvend, in enkele minuten opstellen en wordt ze automatisch naar alle professionele tuinaannemers uit uw regio verstuurd. Zo bespaart u veel tijd en moeite!

 • 3

  U vergelijkt vrijblijvend de verschillende offertes en beslist!

  Professionele tuinaannemers die geïnteresseerd zijn in uw opdracht zullen u een offerte toesturen, waarna u rustig kunt vergelijken en eventueel een beslissing kan nemen!

2833
tuinaannemers
38
Opdrachten
per maand
38
Offertes
per maand

Recente offerteaanvragen voor tuinaanleg in Vlaanderen

Soort werken: Ontwerp - tuinplan maken

Start werken: Binnen de 3 maanden

Projectbeschrijving:

Een terras aanleggen + zijpad + oprit.

Bekijken wat mogelijk is voor een offerte.

Terras is ong 21m2
Oprit ong 27m2
+ zijpad.

Indien mogelijkheid tot enkel chape
Offerteaanvraag uit kallo

Soort werken: Onderhoud - snoeiwerken

Start werken: Zo snel mogelijk

Projectbeschrijving:

snoeien van struiken in de
Hammestraat 24 - Roeselare
Offerteaanvraag uit Roeselare

Vind een geschikte tuinaannemer in uw buurt

Het vinden van de geschikte vakman, in dit geval tuinaannemer, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer u niet over één nacht ijs wilt gaan betreffende het kiezen van een vakman waaraan u uw voortuin wilt toevertrouwen. U moet verschillende offertes kunnen vergelijken om zo tot de juiste keuze te kunnen komen die u de beste prijs/kwaliteit voor het aanleggen van uw voortuin garandeert.

Deze zoektocht begint dus met het vinden van professionele tuinaannemers uit uw regio. Daarna moet u hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van uw project, hopende dat zij u nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.

Daarom hebben wij www.offertesonline.be in het leven geroepen.
Omdat dit gehele proces veel sneller kan!

OffertesOnline Werking

Voortuin aanleggen: uw voortuin laten aanleggen door een professionele tuinaannemer!

Via ons platform geeft u uw offerteaanvraag voor uw voortuin éénmaal in, en laten we de geïnteresseerde tuinaannemers uit uw omgeving u contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van verschillende offertes voor het aanleggen van uw voortuin snel en eenvoudig.

En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat u na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. U ontvangt de offertes, u vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan u om te beslissen of u tot een samenwerking overgaat.

Met het gebruik van ons platform heeft u niets te verliezen, in tegendeel... u kan er enkel maar bij winnen!

Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog uw offertes aan bij alle professionele tuinaannemers uit uw omgeving... Alvast veel succes met uw project!

Heeft u nog een vraag?

OffertesOnline.be heeft een database met daarin een groot deel van de professionele tuinaannemers in Vlaanderen. Wanneer u dus uw offerteaanvraag indient voor uw voortuin, kunnen wij perfect een selectie maken van professionele tuinaannemers die gelegen zijn in uw regio en de juiste kwalificaties hebben voor het aanleggen van uw voortuin.

Dit kan zéér snel gaan... van zodra we uw offerteaanvraag ontvangen, stellen we deze voor aan de gekwalificeerde tuinaannemers uit uw regio. Afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw offerteaanvraag lezen, kunnen zij zich haast onmiddellijk kandidaat stellen voor het aanleggen van uw voortuin en contact met u opnemen voor een offerte. Gemiddeld genomen duurt het maximaal 5 werkdagen alvorens u alle offertes binnen hebt. Sommige zullen vandaag nog binnenkomen, en andere zullen enkele dagen in beslag nemen. Zoals gezegd is dit afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw aanvraag bekijken.

Om misbruik te vermijden laten we maximaal 3 bedrijven toe die zich kandidaat kunnen stellen. Dus afhankelijk van hoeveel tuinaannemers interesse tonen in uw offerteaanvraag zal dit aantal schommelen tussen de 0 en 3. Daarom is het belangrijk uw voortuin zo gedetailleerd als mogelijk te beschrijven, dit verhoogt namelijk de interesse van bedrijven.

De bedrijven die interesse hebben in uw opdracht betalen OffertesOnline.be een éénmalig klein bedrag om zich kandidaat te kunnen stellen, en krijgen vervolgens uw contactgegevens. Door dat we het aantal kandidaten beperken tot 3 is het zo dat de bedrijven die als eerste interesse tonen diegene zijn die uw contactgegevens krijgen. OffertesOnline.be maakt hierbij zelf geen selectie.

Mocht een bepaald bedrijf zéér veel interesse hebben, dan heeft het tevens de mogelijkheid zich exclusief kandidaat te stellen. Dit wil zeggen dat zij als enige uw contactgegevens zullen krijgen, en u bij gevolg ook maar één offerte zal ontvangen.

Absoluut! Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. U bent na het ontvangen van de offertes tot niets verplicht, en enkel beter geïnformeerd.

We raden u aan om uw opdracht zo gedetailleerd als mogelijk op te stellen, dit verhoogt namelijk de interesse bij de tuinaannemers uit uw regio. Naast de vooropgestelde vragen, en uw contactgegevens, is het belangrijk om uw beschrijving van de aan te leggen voortuin ook zo uitgebreid als mogelijk te maken.

Vind een geschikte tuinaannemer uit uw buurt door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Waarom investeren in uw voortuin?

Een voortuin lijkt op het eerste zicht niet zo belangrijk in vergelijking met een achtertuin en vaak onderschat men de uitstraling en meerwaarde die een goede voortuin aan uw woning kan bieden. Helaas zijn de meeste voortuinen geen pareltjes van decoratieve voortuin ontwerpen of van doordachte ideeën die schoonheid, soberheid en onderhoud combineren. Vaak bieden de meeste voortuinen dan ook een slordige en verwilderde indruk. Niet bepaald het ideale uithangbord waarmee u uw gasten wilt verwelkomen. Nochtans biedt een goed voortuin ontwerp heel wat mogelijkheden en een stijlvolle voortuin aanleggen is echt niet zo onoverkomelijk. Zo kunt u uw voortuin aanleggen in een sobere, moderne of industriële stijl, waarbij u groene elementen verwerkt met een strakke vormgeving, of kunt u uw voortuin aanleggen in een meer ongedwongen vormgeving met vele kleurrijke planten en bloemen zoals bij een landelijke, klassieke of mediterrane woningstijl. Maar de vele mooie voortuin ideeën en ontwerpen beperken zich niet tot uw tuingedeelte alleen. Een goed uitgewerkt voortuin ontwerp houdt ook rekening met de integratie van uw oprit, de toegankelijkheid tot uw woning, de lichtinval, de oriëntatie en het onderhoud van uw voortuin. Daarnaast wekt een goed aangelegde voortuin sowieso interesse, bewondering en reacties op. Niet alleen charmeert u zo uw gasten maar geeft u met uw voortuin ook meer uitstraling en waarde aan uw woning. Laat daarom uw voortuin aanleggen door een ervaren tuinaannemer of leg uw voortuin ideeën voor aan een tuinarchitect die voor u een voortuin ontwerp kan uittekenen. U zult versteld staan van de vele voorbeelden en mogelijkheden die de professionele tuinaannemers u kunnen aanbieden. Via offertesonline.be kunt u de lokale tuinaannemers uit uw regio contacteren voor enkele vrijblijvende offertes!

waarom voortuin aanleggen

Het belang van een goed voortuin ontwerp

Net zoals bij een gewone tuin gaat u niet zomaar blindelings uw voortuin aanleggen zonder een goed bedacht ontwerp. Mogelijk heeft u reeds enkele voortuin ideeën opgedaan bij andere voortuinen uit uw omgeving of heeft u enkele mooie voorbeelden gevonden op het internet. Het moeilijkste is dan om uw voortuin ideeën om te zetten in een duidelijk en overzichtelijk voortuin ontwerp. Een goed voortuin ontwerp houdt rekening met verschillende parameters. Het eerste punt dat voor een tuinaanleg besproken wordt, is de stijlkeuze. Ongetwijfeld wilt u een voortuin aanleggen die aanleunt bij de stijl van uw woning waarbij het voortuin ontwerp rekening houdt met het moderne, klassieke, landelijke, mediterrane of romantische karakter van uw woning. Dit is vooral belangrijk voor de vormgeving en de materialen die zullen gebruikt worden bij uw tuinaanleg. Indien u hiervoor zelf geen inspiratie heeft om uw voortuin aan te leggen of te ontwerpen, dan kunt u hiervoor beroep doen op een ervaren tuinaannemer die u kan helpen bij het maken van uw voortuin ontwerp. Andere belangrijke factoren bij uw tuinaanleg zijn de aanwezigheid van een oprit, het aantal parkeerplaatsen, de toegankelijkheid, de bestrating, de afwatering, de beplanting, de verlichting, de veiligheid en de nutsvoorzieningen. Indien u groene vingers heeft dan kunt u uw voortuin aanleggen met een grote verscheidenheid aan diverse bomen, planten en/of bloemen die, mits een goede keuze, uw voortuin heel het jaar door zullen verrijken met hun kleurenpracht. Indien u het liever sober en beheersbaar houdt, dan is een sobere voortuin aanleggen, met een minimum aan onderhoud, vaak een betere oplossing zonder dat u hiervoor moet inboeten aan de uitstraling van uw voortuin. Het grote voordeel van een goed voortuin ontwerp is dat u zich reeds op voorhand een beeld kunt vormen van hoe uw voortuin er zal uitzien. Dit kan via een getekende schets of via een 3D simulatie waarbij u nog kunt spelen met de verschillende elementen binnen uw ontwerp. Ontdek de vele mooie voortuin ontwerpen en laat uw voortuin aanleggen door een erkende en ervaren tuinaannemer uit uw regio of buurt! Vraag vrijblijvend enkele vergelijkende offertes aan en kies de beste tuinaannemer voor uw voortuin project.

belang van tuinontwerp

Aandachtspunten bij het aanleggen van uw voortuin

oprit aanleggen voortuin

Oprit aanleggen

Wilt u naast uw voortuin ook een oprit aanleggen dan heeft dit natuurlijk een impact op het aanleggen van uw voortuin. Het spreekt voor zich dat uw oprit en uw voortuin het best tot hun recht komen indien ze in dezelfde stijl en vorm worden aangelegd in overeenstemming met uw woning. Bij een reeds bestaande oprit moet u er op letten dat er geen contrasten of stijlbreuken worden gecreëerd bij het uittekenen van uw voortuin ontwerp. Zeker bij een kleine voortuin of een minder strakke voortuin kunnen deze tegenstellingen soms vloeken en een afbreuk doen aan de uitstraling van uw voortuin. Een bijkomende oprit aanleggen naast of in uw voortuin zal natuurlijk de prijs van uw voortuin de hoogte injagen afhankelijk van de materialen die u zult gebruiken om uw oprit aan te leggen. Een oprit aanleggen vereist daarbij ook een goede inbedding, ondergrond en afwatering. Voor de afwerking van uw oprit voorziet u best dezelfde materialen, zoals klinkers, kasseien, natuurstenen, tegels, beton, grind of dolomiet voor de afwerking en de bestrating van uw voortuin. Laat u inspireren en contacteer de professionele tuinaannemers uit uw regio voor enkele vrijblijvende voorbeelden, adviezen of prijsoffertes.

parkeerplaats voortuin

Parkeerplaatsen voorzien

Voor wie in een stedelijke omgeving woont, vormt een (bijkomende) parkeerplaats in een voortuin een zeer welgekomen surplus. De parkeerplaatsen worden steeds schaarser en het is tegenwoordig dan ook een zegen indien u uw wagen, motor of fiets zorgeloos en veilig kunt wegzetten voor uw woning. Bij een moderne voortuin of strakke voortuin zullen er vaak gemakkelijker parkeerplaatsen voorzien worden omdat deze voortuinen door hun minimalistische vorm vaak meer mogelijkheden bieden. Bij andere voortuinen, die beperkt zijn in grootte of ruimte, zal er meer creatief en doordacht moeten worden gezocht naar een harmonieuze oplossing. Toch bestaan er zeer vele inventieve en decoratieve voortuin ideeën die uw gewenste parkeerplaats stijlvol kunnen inpassen. Laat u inspireren door de vele mooie voorbeelden van uw lokale tuinaannemers. Ongetwijfeld zullen er elementen zijn die u kunnen prikkelen bij het ontwerp van uw tuinaanleg. Zo kunt u een voortuin aanleggen die tegelijkertijd stijlvol en praktisch is. Via offertesonline.be kunt u vrijblijvend de erkende tuinaannemers uit uw regio contacteren voor bijkomende informatie, adviezen of prijsoffertes!

onderhoudsvriendelijke voortuin

Onderhoudsvriendelijk

Tegenwoordig worden er steeds meer strakke voortuinen aangelegd die weinig onderhoud vragen maar die toch nog genoeg groene en decoratieve elementen bevatten. Een onderhoudsvrije voortuin aanleggen is quasi onmogelijk maar mits enkele doordachte keuzes in uw voortuin ontwerp, kunt u een voortuin aanleggen die het minimum aan onderhoud nodig heeft. Enerzijds kan dit door een afgelijnde en sobere vormgeving waarbij parkeerplaatsen, opritten en toegangspaden het grootste deel van uw strakke voortuin innemen of anderzijds kunt u dit doen door een selectieve en onderhoudsarme beplanting. Zo kunnen twee mooie struiken of boompjes in een decoratieve plantenbak van natuursteen soms veel meer uitstraling geven aan uw strakke voortuin dan een perk met verschillende struiken en planten. Een onderhoudsvriendelijk voortuin vraagt slechts een sporadisch onderhoud en de tuin behoudt zijn klasse zonder dat u er constant voor moet zorgen. Het weinige onderhoud dat toch dient te gebeuren, kunt u gemakkelijk zelf uitvoeren of u kunt dit één of twee keer per jaar laten uitvoeren door een tuinaannemer of hovenier. Heeft u interesse in een onderhoudsvrije voortuin? Neem contact met de ervaren tuinaannemers uit uw regio of buurt en vraag hen vrijblijvende naar meer informatie!

oriëntatie voortuin

Oriëntatie van de voortuin

Bij een tuinaanleg voor uw voortuin dient u ook rekening te houden met de oriëntatie van uw voortuin. Vaak is het de achtertuin die zuid georiënteerd is en staat uw voortuin aan de kant waar er minder zonlicht valt. Het spreekt voor zich dat een voortuin die eerder noordelijk georiënteerd is, niet moet aangelegd worden met planten of bloemen die veel zonlicht nodig hebben. Ligt uw voortuin toch aan de zuidelijke kant dan kunt u er voor opteren om enkele bomen te plaatsen in uw voortuin. De bomen zullen tijdens de warme maanden het zonlicht breken en zorgen voor verkoeling in uw woning waarbij ze tevens de inkijk in uw woning beperken. Een goede voortuin aanleggen, vraagt dus meer dan de vormgeving alleen. De juiste beplanting, het onderhoud, de verlichting, de inkijk of de weersomstandigheden, het zijn allemaal factoren die belangrijk zijn bij uw tuinaanleg. Laat daarom uw voortuin aanleggen met de materialen en de beplanting die het best geschikt zijn volgens de oriëntatie van uw voortuin. Contacteer de regionale tuinaannemers uit uw buurt voor enkele vrijblijvende adviezen of offertes!

verlichting voortuin

Verlichting en veiligheid

Vergeet in uw voortuin ontwerp geen bijkomende verlichting te voorzien. Het is veel mooier en praktischer om uw verlichting onmiddellijk mee te integreren in uw tuinaanleg dan dat u dit achteraf moet doen. Met enkele ingebouwde spots, lichtpalen, wandlampen, led lampjes of lichtbalken in de grond, zorgt u voor rechtstreeks of indirect licht in uw voortuin. Zeker wanneer uw voortuin gericht is naar het noorden en u vaak in het donker moet vertrekken of aankomen, is een goede voortuin verlichting geen overbodige luxe. Bovendien verhoogt het ook de veiligheid van uw woning. Heeft u meerdere ramen in uw voorgevel dan kunt u de inkijk beperken door het plaatsen van decoratieve bomen of door een afsluiting. In combinatie met een goede verlichting houdt u zo de ongewenste inkijk buiten maar behoudt u ook in het donker een goed overzicht over uw voortuin. Een aangelegde voortuin met ingewerkte verlichtingselementen verhoogt de uitstraling en de klasse van uw woning. Laat daarom uw voortuin aanleggen met een bijbehorende professionele verlichting. U kunt hier de lokale tuinaannemers uit uw regio contacteren voor meer informatie en/of prijsoffertes!

Op zoek naar een tuinaannemer om een vrijblijvende offerte te maken voor uw voortuin?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Voortuin ideeën

Klassieke voortuin

klassieke voortuin

Moderne voortuin

moderne voortuin

Cottage voortuin

cottage voortuin

Industriële voortuin

industriële voortuin

Mediterrane voortuin

mediterrane voortuin

Design voortuin

design voortuin

Wat zijn de gemiddelde prijzen voor het aanleggen van een voortuin?

HOE WORDT DE PRIJS VOOR een voortuin BEPAALD?

Wanneer u uw voortuin laat aanleggen, dan moet u rekening houden met 2 variabelen binnen de kostprijs. Enerzijds is er de kostprijs van de materialen die gebruikt zullen worden voor uw voortuin, en anderzijds is er de arbeidskost van de tuinaannemer(s) zelf.

Gezien de arbeidskost een groot deel van de totaalprijs bepaald, is het belangrijk dat u meerdere offertes opvraagt bij verschillende professionele tuinaannemers uit uw regio.

Wat de arbeidskosten betreft mag u rekenen op een kost van ongeveer € 30-50 per uur.

Prijzen voortuin aanleggen

Soort tuinwerken
Gemiddelde prijs
Voortuin ontwerp
Vanaf € 300
Kleine voortuin aanleggen
Vanaf € 600
Middelgrote voortuin aanleggen
Vanaf € 900
Beplanting
€ 15 - € 40 per m²
Gras aanleggen
€ 10 - € 20 per m²
Schutting plaatsen
€ 80 - € 200 per meter
Klinkerwerken
€ 50 - € 200 per m²
Uurtarief tuinaanlegger
€ 30 - € 50 per uur
Op zoek naar een tuinaannemer om de prijs voor het aanleggen van uw voortuin te ontdekken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Zoekt u een specifieke tuinaannemer?

2833 tuinaannemers in uw regio!

Vergelijk offertes voor uw Tuinaanleg

Na het ontvangen van deze offertes bent u tot niets verplicht, enkel beter ingelicht.

U heeft dus niets te verliezen...