Vijver aanleggen

Bereik tot 2833 tuinaannemers in Vlaanderen.

 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Door gebruik te maken van dit formulier gaat u akkoord met ons privacy- en cookiebeleid

Hoe werkt OffertesOnline.be?

 • 1

  U zoekt de juiste vakman voor uw vijver

  U wilt een vijver laten aanleggen, maar waar vindt u de geschikte vakman voor uw vijver? Hoe vindt u een professionele en betrouwbare tuinaannemer die actief is in uw regio, en liefst voor de best mogelijke prijs-kwaliteit?

 • 2

  U verstuurt uw offerteaanvraag via OffertesOnline.be

  Gelukkig bestaat er OffertesOnline.be! Hier kan u uw offerteaanvraag, gratis en vrijblijvend, in enkele minuten opstellen en wordt ze automatisch naar alle professionele tuinaannemers uit uw regio verstuurd. Zo bespaart u veel tijd en moeite!

 • 3

  U vergelijkt vrijblijvend de verschillende offertes en beslist!

  Professionele tuinaannemers die geïnteresseerd zijn in uw opdracht zullen u een offerte toesturen, waarna u rustig kunt vergelijken en eventueel een beslissing kan nemen!

2833
tuinaannemers
38
Opdrachten
per maand
38
Offertes
per maand

Recente offerteaanvragen voor tuinaanleg in Vlaanderen

Soort werken: Ontwerp - tuinplan maken

Start werken: Binnen de 3 maanden

Projectbeschrijving:

Een terras aanleggen + zijpad + oprit.

Bekijken wat mogelijk is voor een offerte.

Terras is ong 21m2
Oprit ong 27m2
+ zijpad.

Indien mogelijkheid tot enkel chape
Offerteaanvraag uit kallo

Soort werken: Onderhoud - snoeiwerken

Start werken: Zo snel mogelijk

Projectbeschrijving:

snoeien van struiken in de
Hammestraat 24 - Roeselare
Offerteaanvraag uit Roeselare

Vind een geschikte tuinaannemer in uw buurt

Het vinden van de geschikte vakman, in dit geval tuinaannemer, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer u niet over één nacht ijs wilt gaan betreffende het kiezen van een vakman waaraan u uw vijver wilt toevertrouwen. U moet verschillende offertes kunnen vergelijken om zo tot de juiste keuze te kunnen komen die u de beste prijs/kwaliteit voor het aanleggen van uw vijver garandeert.

Deze zoektocht begint dus met het vinden van professionele tuinaannemers uit uw regio. Daarna moet u hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van uw project, hopende dat zij u nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.

Daarom hebben wij www.offertesonline.be in het leven geroepen.
Omdat dit gehele proces veel sneller kan!

OffertesOnline Werking

Vijver aanleggen: uw vijver laten plaatsen door een professionele tuinaannemer!

Via ons platform geeft u uw offerteaanvraag voor uw vijver éénmaal in, en laten we de geïnteresseerde tuinaannemers uit uw omgeving u contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van verschillende offertes voor het aanleggen van uw vijver snel en eenvoudig.

En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat u na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. U ontvangt de offertes, u vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan u om te beslissen of u tot een samenwerking overgaat.

Met het gebruik van ons platform heeft u niets te verliezen, in tegendeel... u kan er enkel maar bij winnen!

Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog uw offertes aan bij alle professionele tuinaannemers uit uw omgeving... Alvast veel succes met uw project!

Heeft u nog een vraag?

OffertesOnline.be heeft een database met daarin een groot deel van de professionele tuinaannemers in Vlaanderen. Wanneer u dus uw offerteaanvraag indient voor uw vijver, kunnen wij perfect een selectie maken van professionele tuinaannemers die gelegen zijn in uw regio en de juiste kwalificaties hebben voor het aanleggen van uw vijver.

Dit kan zéér snel gaan... van zodra we uw offerteaanvraag ontvangen, stellen we deze voor aan de gekwalificeerde tuinaannemers uit uw regio. Afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw offerteaanvraag lezen, kunnen zij zich haast onmiddellijk kandidaat stellen voor het aanleggen van uw vijver en contact met u opnemen voor een offerte. Gemiddeld genomen duurt het maximaal 5 werkdagen alvorens u alle offertes binnen hebt. Sommige zullen vandaag nog binnenkomen, en andere zullen enkele dagen in beslag nemen. Zoals gezegd is dit afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw aanvraag bekijken.

Om misbruik te vermijden laten we maximaal 3 bedrijven toe die zich kandidaat kunnen stellen. Dus afhankelijk van hoeveel tuinaannemers interesse tonen in uw offerteaanvraag zal dit aantal schommelen tussen de 0 en 3. Daarom is het belangrijk uw vijver zo gedetailleerd als mogelijk te beschrijven, dit verhoogt namelijk de interesse van bedrijven.

De bedrijven die interesse hebben in uw opdracht betalen OffertesOnline.be een éénmalig klein bedrag om zich kandidaat te kunnen stellen, en krijgen vervolgens uw contactgegevens. Door dat we het aantal kandidaten beperken tot 3 is het zo dat de bedrijven die als eerste interesse tonen diegene zijn die uw contactgegevens krijgen. OffertesOnline.be maakt hierbij zelf geen selectie.

Mocht een bepaald bedrijf zéér veel interesse hebben, dan heeft het tevens de mogelijkheid zich exclusief kandidaat te stellen. Dit wil zeggen dat zij als enige uw contactgegevens zullen krijgen, en u bij gevolg ook maar één offerte zal ontvangen.

Absoluut! Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. U bent na het ontvangen van de offertes tot niets verplicht, en enkel beter geïnformeerd.

We raden u aan om uw opdracht zo gedetailleerd als mogelijk op te stellen, dit verhoogt namelijk de interesse bij de tuinaannemers uit uw regio. Naast de vooropgestelde vragen, en uw contactgegevens, is het belangrijk om uw beschrijving van de aan te leggen vijver ook zo uitgebreid als mogelijk te maken.

Vind een geschikte tuinaannemer uit uw buurt door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Waarom een vijver aanleggen?


Een mooie vijver in een tuin blijft toch altijd iets speciaal. Hoe mooi uw tuin ook is aangelegd of ingericht, met een vijver brengt u sfeer, rust en leven in uw tuin. Een vijver in uw tuin zal uw bezoekers aanlokken en intrigeren en het vormt dan ook één van de blikvangers van uw tuininrichting. Zeker bij moderne woningen vormen één of meerdere waterpartijen vaak een essentieel onderdeel van het tuinontwerp en wordt de tuin ontworpen rond de mooi aangelegde terrasvijvers, spiegelvijvers of zwemvijvers. Maar een vijver hoeft niet altijd zo strak en afgebakend te zijn als bij een moderne woning. Zo kunt u ook kiezen voor meer informele vijvers zoals een ecologische natuurvijver, een plantenvijver of een gemengde vijver, die perfect kunnen geïntegreerd worden in elke groene omgeving. Informele vijvers passen meer in een minder strakke tuininrichting en ze leunen meer aan bij de landelijke, mediterrane en klassieke tuinen. Dit betekent echter niet dat een formele vijver of een terrasvijver niet kan ingepast worden in een meer klassiek kader zoals bijvoorbeeld bij een Engelse of Franse tuin. Sommige mensen willen ook een vijverpomp in hun vijver, niet alleen voor de zuivering van het vijverwater maar omdat het geluid van water hen tot rust brengt. Met een kabbelend beekje, een fonteintje of het water dat door de vijverfilter loop, kan men aan deze wensen tegemoet komen. Daarnaast kunt u ook kiezen of er alleen maar planten en/of ook vissen in uw vijver aanwezig moeten zijn. Een goede keuze tussen de verschillende waterplanten, moerasplanten of zuurstofplanten houden uw vijver gezond en mooi. Ook vissen, kikkers, en salamanders kunnen deel uitmaken van uw vijver en zo uw tuinbeleving nog meer vergroten. Of, indien het iets excentrieker mag, waarom niet kiezen voor een exotische Koi vijver? Een visvijver vol leven intrigeert veel mensen maar de aanwezigheid van een vijverfilter is onontbeerlijk voor het onderhouden van een visvijver. Ook een zwemvijver vraagt een goed natuurlijk biologisch filtersysteem dat bij een intensief gebruik nog kan ondersteund worden door een mechanische filter. Natuurlijke zwemvijvers zijn sinds enkele jaren erg in trek en het idee om te kunnen zwemmen binnenin de natuurlijke biotoop van hun tuin, heeft al vele mensen overtuigd. Uiteraard vraagt een mooie, formele of niet formele, vijver een goede en weloverwogen inplanting in uw bestaande of nieuwe tuin. Een professionele tuinaannemer houdt rekening met de bestaande bomen en planten in uw tuin, de zuurtegraad, het grondwater van uw bodem, de lichtinval en met het soort vijver dat u wilt laten aanleggen. Een vijver aanleggen vraagt een bepaalde vakkennis die ervoor zorgt dat u, zonder angst voor lekken, troebelheid, algen, bacteriën of schadelijke stoffen, zalig kunt genieten van uw aangename vijver. Laat uw vijver aanleggen door een ervaren tuinaannemer uit uw regio en ontdek vrijblijvend de verschillende soorten vijvers die in aanmerking komen voor uw tuin!
waarom vijver aanleggen

Mogelijke soorten vijvers

formele vijver

Formele vijvers

Formele vijvers zijn vijvers die worden afgebakend met een rand van hardhout of natuursteen en meestal zijn het strakke en rechte vijvers. Met een formele vijver kiest u voor een duidelijke scheiding tussen water en land en is er geen geleidelijke overgang van uw vijver naar de oevers. Het effect van een formele vijver is dat hij direct opvalt in uw tuin ongeacht of het nu gaat om een zwemvijver, een visvijver, plantenvijver, spiegelvijver of voorgevormde vijver. Een formele vijver zal duidelijk de aandacht opeisen in uw tuin ongeacht de grootte van de vijver. Door zijn geometrische vorm en de decoratieve randafwerking in hardhout of natuursteen past een formele vijver in nagenoeg alle tuinstijlen. In tegenstelling tot een natuurvijver is er geen langzaam aflopend niveauverschil en uw tuinaannemer zal uw formele vijver ineens op de voorziene dieptes uitgraven. Afhankelijk van het soort vijver kan dit trapsgewijs gebeuren zodat er plantmanden kunnen geplaatst worden op meerdere niveaus. Zo zal de natuurlijke vijverfilter van uw zwemvijver gelijkmatig samengesteld zijn per plantensoort en hoger liggen dan het eigenlijke zwemgedeelte van uw zwemvijver. Formele vijvers komen het best tot hun recht bij gestructureerde, overzichtelijke of sobere tuinen en ook bij kleinere tuinen zijn formele vijvers meer aangewezen. Voor meer informatie over de verschillende mogelijkheden voor een formele vijver, verwijzen we u graag door naar de erkende tuinaannemers uit uw regio. Ze zullen u graag bijstaan met gratis offertes en adviezen!

informele vijver

Informele vijvers

Informele vijvers zijn niet gebonden door strakke lijnen of afgeboorde randen. Ze komen voor in asymmetrische of ronde vormen en vaak gaat de rand van een informele vijver over in de natuurlijke begroeiing van de oevers. Indien er toch een rand wordt gecreëerd dan zal deze rand bestaan uit natuurlijke materialen zoals rotsen, zand of kiezels. De meeste informele vijvers worden aangelegd met een vijverfolie. Met een plooibare vijverfolie kunt u gemakkelijk de vorm van uw vijver afdekken en afwerken. Het is hierbij wel belangrijk dat er geen te grote plooien worden gemaakt want het vuil dat zich hier kan ophopen, kan uw water vertroebelen. Voor kleine vijvers is het dikwijls beter om een formele vijver te installeren omdat een informele vijver pas goed tot zijn recht komt bij grotere oppervlakten. Natuurvijvers of siervijvers die, zonder een vijverfolie, natuurlijk aangelegd zijn, worden ook beschouwd als informele vijvers. Een informele vijver aanleggen is meestal makkelijker uit te voeren door de tuinaannemer indien er geen te grote niveauverschillen of hoeken en kantjes zijn. Wenst u meer te weten over het aanleggen van informele vijvers? Contacteer dan vrijblijvend enkele lokale tuinaannemers uit uw regio voor bijkomende adviezen en/of prijsoffertes!

plantenvijver

Plantenvijver

Met een plantenvijver kiest u voor een groene rustige vijver die, mits een goede plantenkeuze, weinig onderhoud nodig heeft. Een goede plantenvijver aanleggen start dan ook met de samenstelling van uw planten waarbij u een goed evenwicht moet vinden tussen de verschillende vijverplanten. Zo zullen de meeste oeverplanten en moerasplanten uw vijvermilieu biologisch gezond houden door de voedingsstoffen uit het water te absorberen. Hoe beter deze vijverplanten groeien, hoe minder algen de kans krijgen om zich te ontwikkelen. Ook zuurstofplanten vormen een belangrijke schakel voor de biodiversiteit van uw vijver. Zuurstofplanten groeien onder water en ze zetten de voedingsstoffen om in zuurstof. Ze houden uw vijver helder en gezond maar ze zijn afhankelijk van enkele externe factoren. Zo gedijen zuurstofplanten het best bij een temperatuur tussen de tien en vijfentwintig graden en moeten ze voldoende licht hebben. Ook de waterkwaliteit, de hoeveelheid CO2 en de aanwezige voedingsstoffen kunnen de groei van uw zuurstofplanten beïnvloeden. Tenslotte zijn er nog de drijfplanten die bovenop uw vijver drijven. Ook drijfplanten maken het water helder en gezond doordat ze CO2 uit de lucht filteren. Drijfplanten hebben weinig nodig om snel te kunnen groeien en ze bieden een zeer goede aanvulling naast de andere vijverplanten. Door het gebruik van de verschillende plantensoorten verhoogt u het natuurlijk evenwicht van uw plantenvijver. Informeer u vooraf naar de juiste plantensamenstelling of laat uw vijver aanleggen door een ervaren tuinaannemer die uw plantenvijver professioneel zal installeren. Via offertesonline.be kunt u de erkende tuinaannemers uit uw regio contacteren voor enkele gratis offertes!

visvijver

Visvijver

Bij een visvijver ligt de nadruk op de vissen en is er zo goed als geen aanwezigheid voorzien van planten. Een vijver aanleggen zonder planten vereist echter wel dat u het water volledig mechanisch moet zuiveren en onderhouden. Naast de alom gekende Koi vijver zijn er ook nog vele andere vissoorten die kunnen dienen voor uw visvijver. Zo zijn de goudvis, goudwinde, komeetstaart, steur, zonnebaars, shubunkin en de sluierstaart uitstekende vissen voor uw visvijver. Een goede visvijver aanleggen vraagt wel enkele aandachtspunten. Zo moet een visvijver een minimale diepte hebben van zo’n tachtig centimeter om de vissen, ook in de winter, voldoende bewegingsruimte te geven. Een krachtige filterinstallatie en een goede luchtpomp zijn ook onontbeerlijk bij het aanleggen van uw vijver. Door het gebrek aan planten dient het afval van uw vissen gezuiverd te worden zodat uw vijver niet troebel wordt. De luchtpomp zorgt er dan weer voor dat er voldoende zuurstof in het water zit zodat uw vissen niet zullen stikken. Een visvijver vraagt ook een regelmatig onderhoud en één keer per jaar moet het slib van uw bodem gereinigd worden. Een visvijver oogt zeer mooi en decoratief maar vissen vragen wel de nodige aandacht. Ze moeten regelmatig gevoederd worden en zieke vissen moeten met medicatie behandeld worden. Ook de juiste keuze van de verschillende vissen voor uw visvijver moet u vooraf goed bepalen opdat alle vissen harmonieus zouden kunnen samenleven. Ontdek de verschillende mogelijkheden voor een visvijver en laat uw vijver aanleggen met kennis van zaken. Contacteer vrijblijvend de professionele tuinaannemers uit uw regio voor bijkomende adviezen of prijsoffertes!

tuinvijver

Tuinvijver

Een tuinvijver is een combinatie van een plantenvijver en een visvijver waarin planten en vissen harmonieus naast elkaar leven. Wilt u deze vijver aanleggen dan begint u best eerst met het beplanten van uw vijver vooraleer u er vissen in plaatst. Op die manier kan uw tuinvijver zijn biologisch evenwicht zoeken en zal er een gezondere omgeving zijn voor u vissen. Een wachttijd van minstens drie maanden is aangeraden maar een jaar is eigenlijk de ideale wachttijd. Ondanks dat het goede evenwicht van uw planten zal zorgen voor een gezonde en zuurstofrijke tuinvijver, is een bijkomende filterinstallatie nodig om uw tuinvijver helder te houden. En bijkomend voorziet u ook nog best een bodemlaag van substraat of kiezels. De bacteriën die tussen het substraat of de kiezels leven, zullen de afvalstoffen omzetten naar voedingsstoffen voor uw planten. Eventueel kunt u één zonnebaars voorzien in uw vissen populatie. Een zonnebaars is een uiterst nuttige vis die visparasieten, muggenlarven, wormen en bloedzuigers opeet en zo mee zorgt voor een zuivere vijver. Verder kunt u uw tuinvijver ook voorzien van een paar waterlelies. Waterlelies zijn niet alleen decoratief en waterzuiverend maar ze bieden ook een goede bescherming voor uw vissen tegen reigers. Een ideale vijver aanleggen voor zowel uw planten als uw vissen, vraagt enige vakkennis. Laat daarom uw vijver aanleggen door een ervaren tuinaannemer die de juiste balans creëert voor een gezonde en aangename tuinvijver. Contacteer de gediplomeerde tuinaannemers uit uw regio of buurt en vraag hen vrijblijvend naar meer informatie, adviezen en/of prijsoffertes! 

zwemvijver

Zwemvijver

Wanneer u een goed evenwicht zoekt tussen natuur en zwemplezier voor uw tuin dan is een zwemvijver mogelijk iets voor u. Een aangelegde zwemvijver is een formele vijver waarvan de oevers zijn afgebakend met natuursteen of hardhout en waarbij een plantenvijver en zwembad in één ecologisch, milieuvriendelijk geheel worden gecombineerd. Meestal zal een zwemvijver rechthoekig zijn waarbij er, aan één of twee zijden, een biologisch filtergedeelte wordt voorzien van ecologische planten en materialen. Via een pompinstallatie wordt het water van uw vijver door de biologische filter gestuurd en wordt het water natuurlijk gezuiverd. Zo zorgt de pompinstallatie niet alleen voor een goede circulatie van het water in uw zwemvijver maar zorgt het ook voor een zuurstofrijke omgeving. Het filtergedeelte of moerasgedeelte heeft doorgaans een diepte van zo’n 80 tot 120 cm. De keuze voor de juiste beplanting voor uw filtergedeelte is essentieel voor de goede werking van uw zwemvijver. Laat daarom uw vijver aanleggen door een professionele tuinaannemer die weet welke planten het meest geschikt zijn voor uw biologische filtering. Een ervaren tuinaannemer bouwt uw ecologische filter op met lavastenen en waterzuiverende, diepgewortelde planten met een grote bladmassa. Het zwemgedeelte van de zwemvijver ligt een stuk lager met een diepte tot 160 cm en de wanden worden meestal gemetseld en/of met EPDM rubber bekleed. Door de natuurlijke filter zal het water van uw zwemgedeelte steeds helder en zuiver zijn. Gebruikt u uw zwemvijver toch vrij intensief dan biedt een bijkomende uitwendige filter een oplossing. Met een zwemvijver kiest u voor een totale natuurbeleving waarbij plezier, genieten en omgeving elkaar aanvullen. Ontdek de vele voordelen van een zwemvijver en laat uw vijver aanleggen door één van de vele professionele tuinaannemer uit uw regio. Ze zullen u graag vrijblijvend voorzien van voorbeelden, adviezen of offertes!

voorgevormde vijver

Voorgevormde vijver

Indien u geen al te grote tuinvijver, plantenvijver of visvijver wilt dan kunt u eventueel kiezen voor een voorgevormde vijver. Een voorgevormde vijver bestaat uit een vaste kunststof kuip die in zijn geheel wordt geplaatst in een vooraf uitgegraven gedeelte in uw tuin. De meest gebruikte materialen voor een voorgevormde vijver zijn polyethyleen en glasvezelversterkt polyester. Vooral polyethyleen wordt, omwille van de lage prijs, zeer vaak gebruikt voor een voorgevormde vijver. Bij grotere voorgevormde vijvers, zoals bijvoorbeeld voor een Koi vijver, wordt er meestal gekozen voor een volledige polyester kuip en is de prijs behoorlijk duurder. Voorgevormde vijvers zijn ideaal voor kleine decoratieve vijvers en afhankelijk van het type vijver, kunnen ze qua vorm voor plantenvijvers rond zijn met niveauverschillen of rechthoekig zijn voor visvijvers. Een voorgevormde vijver kunt u zelf vrij eenvoudig plaatsen indien u de vorm van de kuip nauwkeurig uitgraaft. Of u kunt uw vijver aanleggen met behulp van een ervaren tuinaannemer uit uw regio. Een voorgevormde vijver is sterk, UV-bestendig en ideaal voor kleinere (stads) tuinen. 

koi vijver

Koi vijver

Met een Koi vijver kiest u voor een exclusieve en excentrieke vijver waarin de Japanse Koi vis centraal staat. Een Koi vijver aanleggen is op zich niet moeilijk wanneer u rekening houdt met enkele belangrijke voorwaarden. Eerst en vooral moet uw Koi vijver groot genoeg zijn voor het aantal Koi’s dat u zou willen uitzetten. Koi’s zijn eigenlijk Japans gekweekte versies van een karper en ze kunnen tot tachtig centimeter lang worden. Een Koi moet voldoende beweegruimte hebben en per Koi mag u al snel rekenen op duizend liter water. Daarnaast dient u te zorgen voor een goede filtering van uw vijverwater want Koi’s zijn grote vervuilers en ze laten een dikke sliblaag achter op de bodem. Een ervaren tuinaannemer zal daarom ook meestal een bodemdrain voorzien langs waar het slib kan wegvloeien via een rioolbuis. U kunt uw vijver aanleggen met een natuurlijke plantenfilter naast de Koi vijver maar zelfs dan is een bijkomende mechanische filter noodzakelijk. Een Koi vijver bevat ook één of meerdere pompen die, al dan niet met een bijhorende waterval, zorgen voor de zuiverheid van de vijver. Meestal staan er geen rechtstreekse planten in een Koi vijver omdat de Koi’s de planten opeten. Vaak worden er wel waterlelies gebruikt waaronder de Koi’s zich kunnen verschuilen. Een Koi vijver aanleggen kan ook alleen maar indien u voldoende ruimte voorziet in uw tuin want deze vijver heeft minstens anderhalve meter diepte nodig, hetgeen beduidend meer is dan de meeste andere vijvers. Met een Koi vijver kiest u voor een unieke en kleurrijke blikvanger voor uw tuin die vele mensen zal fascineren. Indien het hogere prijskaartje en het onderhoud u niet afschrikken dan zult u veel plezier beleven aan uw gracieuze Koi vijver. Voor meer informatie over Koi vijvers, verwijzen we u graag door naar de gespecialiseerde tuinaannemers uit uw regio!

Op zoek naar een tuinaannemer om een vrijblijvende offerte te maken voor uw vijver?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

De onderdelen en werking van een vijver

vijverfilter

Vijverfilter

Een vijver heeft een goede filtering nodig en indien dit niet op een natuurlijke manier kan gebeuren, zoals bij een natuurvijver of zwemvijver, dan zult u een mechanische vijverfilter moeten gebruiken om uw water te filteren en te zuiveren. De keuze voor een vijverfilter wordt voor een groot deel bepaald door het type vijver. Wanneer er veel planten en weinig tot geen vissen aanwezig zijn in uw vijver dan voldoet een doorstroomfilter of drukfilter. Een doorstroomfilter of oeverfilter ondersteunt de natuurlijke filtering van uw waterplanten waarbij het water via een waterpomp door de vijverfilter wordt gestuwd. In de behuizing van deze filter zitten verschillende filtermaterialen en substraten die het vuil uit uw water filteren. Het werkprincipe van een drukfilter is gelijkaardig maar hier wordt het gezuiverde water opgepompt en kan het hergebruikt worden bij watervallen of stromende beekjes. Voor vijvers met een vispopulatie kiest u beter voor een meerkamerfilter. Een meerkamerfilter heeft een grotere doorstroomcapaciteit en ook de biologische filtering is veel hoogwaardiger dan bij de andere vijverfilters. Doordat het water door verschillende kamers met specifieke mechanische en biologische filtermaterialen wordt gestuwd, is deze vijverfilter zeer efficiënt. Dit maakt dat een meerkamerfilter uiterst geschikt is voor visvijvers waar er weinig of geen planten aanwezig zijn. Door de hoge doorstroomcapaciteit is deze vijverfilter ook ideaal voor grotere vijvers. Voor meer informatie over de voor- en nadelen van de verschillende vijverfilters, verwijzen we u graag door naar de erkende tuinaannemers uit uw buurt of regio!

vijverpomp

Vijverpomp

Een vijverpomp zorgt voor de watercirculatie in uw vijver waardoor uw vijver zuurstofrijk en gezond blijft. Door de voortstuwing van het water door de waterpomp, worden de schadelijke stoffen en gassen in uw water zoals ammoniak, methaan, nitraat en zwavels naar de atmosfeer verdrongen en vervangen door CO2. Hierdoor zal uw vijver beter kunnen ademen en worden de schadelijke stoffen door de bacteriën ook nog eens omgezet in onschadelijke voedingsstoffen voor uw planten. Een vijverpomp kan droog op de oever geplaatst worden met een inkomende en uitgaande slang of nat in uw vijver geplaatst worden. Het voordeel van een droge vijverpomp is dat u er onmiddellijk aan kunt bij een hapering of verstopping. Een natte vijverpomp zit in het vijverwater en ze is dus niet zichtbaar. Deze vijverpomp heeft als bijkomend voordeel dat ze minder gevoelig is voor haperingen en dat er niet met bijkomende slangen moet worden gewerkt. Het waterdebiet van een vijverpomp hangt af van het vermogen en van het soort waaiers. Voor kleinere vijvers kunnen bescheiden vijverpompen met open waaiers al volstaan maar voor grotere vijvers zijn halfopen of gesloten waaiers meer aangewezen. Een vijverpomp met gesloten waaiers gebruikt u wel best in propere vijvers want bij vervuilde vijvers zal deze vijverpomp sneller vastlopen door het vuil. Voor een waterval of stromende beekjes is een krachtige vijverpomp ook veel efficiënter dan een minder krachtige vijverpomp. Een waterpomp kan ook rechtstreeks gekoppeld worden aan uw vijverfilter. Laat uw vijver aanleggen met de juiste en correcte vijverpomp en vraag vrijblijvend enkele offertes aan bij de professionele tuinaannemers uit uw regio of buurt!

vijverfolie

Vijverfolie

De meeste vijvers gebruiken een vijverfolie als bodembedekker. Of het nu gaat om een plantenvijver, visvijver, tuinvijver, zwemvijver of Koi vijver, om een vijver aan te leggen gebruikt men bijna altijd een vijverfolie. Een vijverfolie laat zich makkelijk plooien en het kan de meest grillige vormen van uw vijver bekleden. De meest gebruikte vijverfolies zijn van PVC of van EPDM. Een vijverfolie van PVC is goedkoper dan een vijverfolie van EPDM maar de levensduur van deze vijverfolie beperkt zich tot maximum twintig jaar. Daarom dat een professionele tuinaannemer eerder zal kiezen voor een EPDM vijverfolie. EPDM is een elastische synthetische rubber die zeer sterk en slijtvast is. In tegenstelling tot een PVC vijverfolie, hoeft u bij een EPDM vijverfolie geen bijkomende worteldoek te plaatsen omdat het elastische rubber bestand is tegen de wortelgroei. Bovendien biedt deze veelzijdige vijverfolie een levensduur tot vijftig jaar aan waardoor u onbezorgd kunt genieten van een intacte en waterdichte vijverbodem. Een EPDM vijverfolie legt u best niet alleen omdat de rubberfolie redelijk zwaar is. U kunt een vijverfolie best verticaal aanbrengen en de folie vijftig centimeter over de randen laten doorlopen. Nadat alle plooien zo goed als mogelijk zijn weggewerkt, kunt u later eventueel de randen nog bijsnijden. Kleine plooien in de vijverfolie zijn op zich geen probleem en ze zullen bij het vullen van uw vijver verdwijnen. Wenst u voor uw vijverfolie professionele hulp? Laat dan uw vijver aanleggen door een ervaren tuinman zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over uw vijverinstallatie. Contacteer de lokale tuinaannemers uit uw regio voor enkele vrijblijvende offertes!

vijverplanten

Vijverplanten

In een vijver kunnen allerlei soorten vijverplanten voorkomen. De keuze voor uw vijverplanten hangt voor een groot deel af het soort vijver dat u heeft of wilt aanleggen. Het spreekt voor zich dat een plantenvijver of natuurvijver veel meer planten zal hebben dan een visvijver of Koi vijver. Algemeen genomen zijn er zes plantensoorten die u in uw vijver kunt gebruiken. Vooreerst zijn er de oeverplanten en moerasplanten die aan de rand de vijver worden geplaatst. Oeverplanten zullen de rand camoufleren maar ze staan met hun wortels niet in het water terwijl moerasplanten wel met hun wortels in het water staan. Deze vijverplanten halen de voedingsstoffen uit het water en hoe harder ze groeien, hoe minder kans er is op algen. In de vijver zelf hebben we de waterplanten die geheel of gedeeltelijk in de vijver staan. Zeer belangrijk voor het biologisch evenwicht van uw vijver zijn de zuurstofplanten die zich onder het water bevinden. Zuurstofplanten zijn vijverplanten die de voedingsstoffen via hun bladeren onder water omzetten in zuurstof. Zo zorgen ze mee voor het gezond en helder maken van uw vijver. Naast deze zuurstofplanten hebben we ook nog de drijfplanten en drijfbladplanten. Drijfbladplanten zijn vijverplanten waarvan het blad zichtbaar is aan de oppervlakte van uw vijver maar die geworteld zijn in de vijverbodem. Drijfplanten, zoals de waterlelies, hebben geen vaste wortelverbinding en ze drijven letterlijk op uw vijver. Drijfplanten nemen de voedingsstoffen op uit uw vijver maar ze zetten deze niet om in CO2 omdat ze hun zuurstof uit de lucht halen. Daarom zijn drijfplanten minder afhankelijk en kwetsbaar dan de zuurstofplanten die bij een teveel aan algen dreigen te verstikken. Vijverplanten vormen dus een essentieel onderdeel voor een gezonde en heldere vijver en een goede balans van uw vijverplanten bespaart u veel zorgen, onderhoud en kosten. Laat u informeren over de verschillende soorten vijverplanten of laat de planten van uw vijver aanleggen door een ervaren tuinaannemer uit uw regio! Hij zal u graag helpen en/of adviseren.

Vijver onderhoud

Een mooie vijver is dikwijls de blikvanger van de tuin. Maar hoe spijtig zou het zijn indien uw vijver eerder een troosteloze en troebele indruk nalaat. Daarom is het aangeraden om naast uw tuinonderhoud ook de nodige aandacht te besteden aan een goed onderhoud van uw natuurlijke, ecologische, tuin-, planten-, zwem- of visvijver. Een gezonde vijver maakt gebruik van vijverplanten en zuurstofplanten of van een zuurstofpomp en filters. In de lente en de zomer heeft u werk om uw vijver helder en algenvrij te houden waarbij u gebruik kunt maken van nitrificerende bacteriën om de afvalstoffen van uw vijver om te zetten in kooldioxide. In de herfst- en winterperiode zult u de vijver bladvrij moeten houden en moet u afgestorven plantendelen verwijderen. Door het vijverwater regelmatig te testen, kun je het gezondheidsniveau en het biologisch evenwicht van uw vijver controleren en optimaliseren. De meeste tuinaannemers en hoveniers uit uw buurt of regio zijn ook erkende vijverspecialisten. Ze kunnen u bijstaan en u adviseren welk onderhoud u moet uitvoeren of hoe u uw vijverplanten, drijfplanten of zuurstofplanten moet onderhouden en voeden. Het vijveronderhoud voor elke vijver is verschillend en elke vijver heeft zijn specifieke benodigdheden of behandelingen. Een goed onderhouden vijver houdt zichzelf in balans waardoor uw planten en/of vissen perfect kunnen gedijen. Voor meer informatie over een vijver onderhouden of een vijver aanleggen, verwijzen we u graag door naar onze ervaren tuinaannemers uit uw regio of buurt!

onderhoud vijver

Wat zijn de gemiddelde prijzen voor het aanleggen van een vijver?

HOE WORDT DE PRIJS VOOR een vijver BEPAALD?

Wanneer u uw vijver laat aanleggen, dan moet u rekening houden met 2 variabelen binnen de kostprijs. Enerzijds is er de kostprijs van de materialen die gebruikt zullen worden voor uw vijver, en anderzijds is er de arbeidskost van de tuinaannemer(s) zelf.

Gezien de arbeidskost een groot deel van de totaalprijs bepaald, is het belangrijk dat u meerdere offertes opvraagt bij verschillende professionele tuinaannemers uit uw regio.

Wat de arbeidskosten betreft mag u rekenen op een kost van ongeveer € 30-50 per uur.

Prijzen vijver aanleggen

Soort vijver
Gemiddelde prijs
Natuurvijver
Vanaf € 600
Plantenvijver
Vanaf € 1000
Tuinvijver
Vanaf € 1800
Visvijver
Vanaf € 1500
Koi vijver
Vanaf € 3000
Voorgevormde vijver polyethyleen
Vanaf € 100
Voorgevormde vijver polyester
Vanaf € 1500
Vijverpomp
€ 100 - € 300
Doorstroom vijverfilter
€ 100 - € 200
Meerkamer vijverfilter
€ 180 - € 1400
Zwemvijver 4 x 10 meter
€ 20000 - € 40000
Uurtarief tuinaanlegger
€ 30 - € 50 per uur
Op zoek naar een tuinaannemer uit uw regio om de prijs voor het aanleggen van uw vijver te ontdekken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Zoekt u een specifieke tuinaannemer?

2833 tuinaannemers in uw regio!

Vergelijk offertes voor uw Tuinaanleg

Na het ontvangen van deze offertes bent u tot niets verplicht, enkel beter ingelicht.

U heeft dus niets te verliezen...