Tuinontwerp

Bereik tot 2833 tuinarchitecten in Vlaanderen.

 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Door gebruik te maken van dit formulier gaat u akkoord met ons privacy- en cookiebeleid

Hoe werkt OffertesOnline.be?

 • 1

  U zoekt de juiste vakman voor uw tuinontwerp

  U wilt een tuin laten ontwerpen, maar waar vindt u de geschikte vakman voor uw tuinontwerp? Hoe vindt u een professionele en betrouwbare tuinarchitect die actief is in uw regio, en liefst voor de best mogelijke prijs-kwaliteit?

 • 2

  U verstuurt uw offerteaanvraag via OffertesOnline.be

  Gelukkig bestaat er OffertesOnline.be! Hier kan u uw offerteaanvraag, gratis en vrijblijvend, in enkele minuten opstellen en wordt ze automatisch naar alle professionele tuinarchitecten uit uw regio verstuurd. Zo bespaart u veel tijd en moeite!

 • 3

  U vergelijkt vrijblijvend de verschillende offertes en beslist!

  Professionele tuinarchitecten die geïnteresseerd zijn in uw opdracht zullen u een offerte toesturen, waarna u rustig kunt vergelijken en eventueel een beslissing kan nemen!

2833
tuinarchitecten
38
Opdrachten
per maand
38
Offertes
per maand

Recente offerteaanvragen voor tuinaanleg in Vlaanderen

Soort werken: Ontwerp - tuinplan maken

Start werken: Binnen de 3 maanden

Projectbeschrijving:

Een terras aanleggen + zijpad + oprit.

Bekijken wat mogelijk is voor een offerte.

Terras is ong 21m2
Oprit ong 27m2
+ zijpad.

Indien mogelijkheid tot enkel chape
Offerteaanvraag uit kallo

Soort werken: Onderhoud - snoeiwerken

Start werken: Zo snel mogelijk

Projectbeschrijving:

snoeien van struiken in de
Hammestraat 24 - Roeselare
Offerteaanvraag uit Roeselare

Vind een geschikte tuinarchitect in uw buurt

Het vinden van de geschikte vakman, in dit geval tuinarchitect, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer u niet over één nacht ijs wilt gaan betreffende het kiezen van een vakman waaraan u uw tuinontwerp wilt toevertrouwen. U moet verschillende offertes kunnen vergelijken om zo tot de juiste keuze te kunnen komen die u de beste prijs/kwaliteit voor uw tuin garandeert.

Deze zoektocht begint dus met het vinden van professionele tuinarchitecten uit uw regio. Daarna moet u hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van uw project, hopende dat zij u nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.

Daarom hebben wij www.offertesonline.be in het leven geroepen.
Omdat dit gehele proces veel sneller kan!

OffertesOnline Werking

Tuinontwerp: uw tuin laten ontwerpen door een professionele tuinarchitect!

Via ons platform geeft u uw offerteaanvraag voor uw tuinontwerp éénmaal in, en laten we de geïnteresseerde tuinarchitecten uit uw omgeving u contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van verschillende offertes voor het maken van uw tuinontwerp snel en eenvoudig.

En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat u na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. U ontvangt de offertes, u vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan u om te beslissen of u tot een samenwerking overgaat.

Met het gebruik van ons platform heeft u niets te verliezen, in tegendeel... u kan er enkel maar bij winnen!

Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog uw offertes aan bij alle professionele tuinarchitecten uit uw omgeving... Alvast veel succes met uw project!

Heeft u nog een vraag?

OffertesOnline.be heeft een database met daarin een groot deel van de professionele tuinarchitecten in Vlaanderen. Wanneer u dus uw offerteaanvraag indient voor uw tuinontwerp, kunnen wij perfect een selectie maken van professionele tuinarchitecten die gelegen zijn in uw regio en de juiste kwalificaties hebben voor het ontwerpen van uw tuin.

Dit kan zéér snel gaan... van zodra we uw offerteaanvraag ontvangen, stellen we deze voor aan de gekwalificeerde tuinarchitecten uit uw regio. Afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw offerteaanvraag lezen, kunnen zij zich haast onmiddellijk kandidaat stellen voor het opmaken van uw tuinontwerp en contact met u opnemen voor een offerte. Gemiddeld genomen duurt het maximaal 5 werkdagen alvorens u alle offertes binnen hebt. Sommige zullen vandaag nog binnenkomen, en andere zullen enkele dagen in beslag nemen. Zoals gezegd is dit afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw aanvraag bekijken.

Om misbruik te vermijden laten we maximaal 3 bedrijven toe die zich kandidaat kunnen stellen. Dus afhankelijk van hoeveel tuinarchitecten interesse tonen in uw offerteaanvraag zal dit aantal schommelen tussen de 0 en 3. Daarom is het belangrijk uw tuin zo gedetailleerd als mogelijk te beschrijven, dit verhoogt namelijk de interesse van bedrijven.

De bedrijven die interesse hebben in uw opdracht betalen OffertesOnline.be een éénmalig klein bedrag om zich kandidaat te kunnen stellen, en krijgen vervolgens uw contactgegevens. Door dat we het aantal kandidaten beperken tot 3 is het zo dat de bedrijven die als eerste interesse tonen diegene zijn die uw contactgegevens krijgen. OffertesOnline.be maakt hierbij zelf geen selectie.

Mocht een bepaald bedrijf zéér veel interesse hebben, dan heeft het tevens de mogelijkheid zich exclusief kandidaat te stellen. Dit wil zeggen dat zij als enige uw contactgegevens zullen krijgen, en u bij gevolg ook maar één offerte zal ontvangen.

Absoluut! Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. U bent na het ontvangen van de offertes tot niets verplicht, en enkel beter geïnformeerd.

We raden u aan om uw opdracht zo gedetailleerd als mogelijk op te stellen, dit verhoogt namelijk de interesse bij de tuinarchitecten uit uw regio. Naast de vooropgestelde vragen, en uw contactgegevens, is het belangrijk om uw beschrijving van het tuinontwerp ook zo uitgebreid als mogelijk te maken.

Vind een geschikte tuinarchitect uit uw buurt door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Waarom is een goed tuinontwerp belangrijk?


Wanneer we het hebben over een tuinontwerp spreken we niet over een snel en ondoordacht plan om uw bestaande of nieuwe tuin te gaan ontwerpen. Zoekt u een idyllisch of functioneel stukje natuur vol groen of kiest u eerder voor een oase van kleuren en landelijke accenten? Wenst u familie en vrienden te verwelkomen in een moderne maar goed uitgebalanceerde tuin met de nodige terras- en nutsvoorzieningen zodat u kunt genieten tot in de late uurtjes? Of kiest u eerder voor een speelse tuin met exotische en mediterrane invloeden waar u tot rust kan komen na een zware werkdag? 
Wat uw wensen ook zijn, een degelijk tuinontwerp maken of laten maken kun je best overlaten aan specialisten. Een tuinarchitect of professionele tuinontwerper weet perfect welke stappen er moeten gezet worden om van uw tuin een onvergetelijke plek te maken waar het heerlijk is om te vertoeven het ganse jaar door. Net zoals bij uw woning is het tuinontwerp de blauwdruk of het bouwplan van uw tuin. In dit plan wordt uw tuin door de tuinarchitect tot in het kleinste detail uitgetekend. Vijvers, terrassen, bomen, gazon, prieeltjes, bloemperken, klinkers, arduin, zwembaden, fonteinen, borders, beplanting en overige natuurlijke materialen, geen enkel detail ontbreekt op uw tuinontwerp. Met een tuinontwerp overlegt en kiest u met uw regio tuinarchitect de beste oplossing binnen uw vooropgesteld budget. Uw tevredenheid is zijn grootste voldoening!
tuin laten ontwerpen

Hoe gaat een tuinarchitect te werk?

kennismaking tuinontwerp

Kennismaking

Indien u kiest voor een professionele tuinarchitect dan zal die eerst met u kennismaken en luisteren naar de ideeën en wensen die u heeft voor uw droomtuin. Daarna zal de tuinarchitect of tuinontwerper zijn werkwijze overlopen en zal hij kijken of de wensen haalbaar binnen het vooropgestelde budget. Natuurlijk vormen oppervlakte, de complexiteit van de tuinaanleg, de bouwmaterialen en de gebruikte beplantingen en materialen hierbij een grote rol. Net zoals uw tuinstijl keuze die eerder strak klassiek of modern kan zijn of eerder frivoler in een landelijke of zuiderse stijl. Maar ook een tuinontwerp voor een stadstuin of voortuin kan verrassende resultaten en budgetvriendelijke resultaten geven. U maakt samen met uw tuinarchitect de juiste en beste keuzes. Na deze kennismaking zal uw tuinarchitect u een correct beeld geven van de mogelijkheden of u eventueel mooie alternatieve tuinontwerpen aanbieden. De realisatie van het ideale tuinontwerp vormt voor elke professionele tuinarchitect uit uw regio een gedreven uitdaging!

basisplan tuinontwerp

Basisplan

Wanneer de samenwerking een feit is, zal de regionale tuinarchitect aan het werk gaan en u een basisplan voorleggen. Dit kan een getekende schets op papier zijn maar de meeste tuinontwerpers maken gebruik van digitale plannen en/of 3D ontwerpen. Met het basisplan of voorontwerp kunt u spelen met de gewenste elementen of materialen. Een ecologische zwemvijver, bladvaste of bladverliezende hagen, het gazon grootte, het soort bestrating van de paden, de keuze voor een terras, wintervaste planten of struiken met meerdere bloeitijden; elk detail of idee kan geplaatst, verplaatst of ingewerkt worden in het voorontwerp. Uw tuinarchitect of tuinontwerper bespreekt met u de voor- en nadelen van uw wensen en werkt met u de beste oplossingen uit. Door zijn vlotte en eerlijke communicatie zal de tuinarchitect er steeds naar streven om zoveel als mogelijk tegemoet te komen aan de wensen van de klant. Laat u vrijblijvend overtuigen en vraag meer informatie bij een tuinontwerper in uw buurt.

tuinontwerp

Tuinontwerp

Aan de hand van uw basisplan zal uw de tuinarchitect of tuinontwerper uit uw regio de nodige aanpassingen uitvoeren en het uiteindelijke tuinontwerp tekenen. Uw toekomstige tuinaanleg krijgt hier een vaste vorm waar de stijlkeuze van uw tuin en al de gekozen opties in vervat zitten. Elke plantkeuze, elke vorm van bestrating of verlichting, de aanwezige waterelementen, de eventuele niveauverschillen, de borders en afsluitingen, het mogelijke hondenhok, kortom alle details van de aan te leggen tuin zullen op het plan te zien zijn. Indien uw tuinarchitect gebruik maakt van digitale en driedimensionale middelen zal hij u ook een virtuele kijk kunnen aanbieden vanuit elke hoek of windrichting. Ja zelfs een sfeerbeeld van uw toekomstige zomer- of wintertuin of een kleurrijke herfstsimulatie behoren tot de mogelijkheden. Indien het ontwerp u bevalt en het ook ligt binnen uw vooropgesteld budget dan kan u samen met uw tuinarchitect het definitieve tuinontwerp vastleggen en kan uw ideale tuin gerealiseerd worden.  

uitvoering tuinontwerp

Uitvoering tuinontwerp

De uitvoering van uw tuinontwerp kan in sommige gevallen ook door dezelfde tuinontwerper of de tuinarchitect gedaan worden of anders door een externe tuinaannemer of hovenier. Sommige tuinarchitecten geven bij de uitvoering een deel van de ontwerpkosten in vermindering. Indien uw tuinarchitect de werken van uw tuinontwerp niet zelf uitvoert, kan hij de werken wel controleren of coördineren. Zo zal hij er op toezien dat alle uitgevoerde bestratingen, beplantingen en graafwerken correct worden aangelegd en dat de gebruikte bomen, bloemen, planten en materialen kloppen met het plan van uw tuinontwerp. Om de kosten van uw tuinontwerp te drukken, kunt u best een paar offertes van tuinaannemers of hoveniers uit uw regio met elkaar vergelijken. U kunt al snel 20 tot 30 % besparen!

Op zoek naar een tuinarchitect om een vrijblijvende offerte te maken voor uw tuinontwerp?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Soorten tuinen

klassieke tuin

Klassieke tuin

De meeste klassieke tuinen gebruiken over het algemeen overwegend groene bomen, planten en struiken in combinatie met gazon of grasperken. Deze bomen en planten zijn meestal duurzaam en hebben een tijdloos karakter. Door het gebruik van rustieke materialen zoals klinkers, blauwe hardsteen, natuurstenen en hout, creëert u een stijlvolle en ordelijke tuin. Eén van de klassieke voorbeelden is een Franse tuin waar veelal wordt gekozen voor een strakke, symmetrische tuin met hagen- of bomenrijen, rozenstruiken en taxus- en buxusplanten. Een Engelse tuin is dan weer minder strak en meer opgaand in de omgeving en houdt meer het midden tussen een klassieke stijl en een meer landelijke tuinstijl. Een klassieke tuin bevat soms ook vijvers en afgescheiden natuurlijke priëlen. De keuze voor de juiste duurzame beplantingen in uw tuinontwerp kan u best overleggen met een regionale tuinarchitect of tuinontwerper.

landelijke tuin

Landelijke tuin

De belangrijkste eigenschap van een landelijke tuin is de synergie met de omgeving. Een tuinarchitect zal in het tuinontwerp zoveel mogelijk proberen te werken met een weelderige begroeiing en elementen die nauw aanleunen bij de landelijke omgeving. Meestal kenmerkt de landelijke tuin zich door een waaier van kleurenpracht, het gebruik van water, gazons, doorkijkjes, paviljoentjes en zitjes. Bij een landelijk tuinontwerp wordt je niet gebonden aan strakke structuren en heb je slingerende paadjes die je uitnodigen voor een tocht vol onverwachte ontdekkingen. En u zult verbaasd zijn hoe de seizoensgebonden planten heel het jaar door hun bloei etaleren.

moderne tuin

Moderne tuin

Tegenwoordig is een moderne tuin heel trendy maar sommige tuinen kunnen kil en koud overkomen. Om dit te vermijden is een goed tuinontwerp essentieel om uw strakke en minimalistische tuin toch een warme en gezellige toets te geven. Bij een moderne tuin zal de tuinarchitect kiezen voor een groot terras of meerdere terrassen gecombineerd met strakke gazons en waterpartijen. Door het gebruik van een mooie groene of gekleurde randbegroeiing geeft u uw moderne tuin een sfeervolle uitstraling en meestal heb je enkele geaccentueerde blikvangers zoals een geïntegreerde lounge, een beeldhouwwerk, sierstenen en dalstenen of niveau plateaus. Een moderne tuin is gebaseerd op functionele en esthetische factoren en vraagt weinig onderhoud. Vraag gratis ontwerpen en offertes van tuinarchitecten in uw regio.

mediterrane tuin

Mediterrane tuin

U wenst een stukje zuiderse warmte achter uw huis? Dan is een mediterrane tuin de juiste keuze voor u. Met een mediterraan tuinontwerp kiest u voor een speelse en losse tuinaanleg waarbij de klemtonen liggen op ruwe materialen en exotische bomen en planten. Door het plaatsen van vijgenbomen, olijfbomen, palmbomen, kruidenplanten (rozemarijn, lavendel, jasmijn, …) en verharde zand- leem- of grindpaden, geeft u de tuin een zuiders uitzicht. U kunt uw fantasie verder uitbouwen en gebruik maken van kleurrijke doeken, oude vazen, terracotta bloempotten, ruwe balken, artefacten, vlechtwerk of kruidenhoekjes om uw tuin om te toveren tot een gezellig vakantieplekje. Uw tuinarchitect kan u ongetwijfeld helpen bij het realiseren van uw droomtuin!

stadstuin

Stadstuin

Een mooi stukje aangelegd groen in het midden van de stad? Leg uw idee of uw wensen voor aan uw regionale tuinarchitect en je zult versteld staan van de mogelijkheden. Ondanks dat de meeste stadstuinen soms beperkt zijn door oppervlakte, smalheid of lichtinval, kan een tuinontwerper een stadstuin omvormen tot een kunstzinnig en stijlvol stukje natuur. Hierbij zal hij optimaal gebruik maken van de beschikbare oppervlakte om het beeld van uw tuin zo ruim en zo breed mogelijk te maken. Door glooiingen in het terrein, het plaatsen van eye-catchers en borders, het optimaliseren van de juiste beplanting of een originele muurbekleding te combineren met een stukje gazon of terras, kun je verrassende en fraaie resultaten bekomen die indruk zullen maken op familie en vrienden.

voortuin

Voortuin

De meeste voortuinen zijn geen pareltjes van een efficiënt groenbeheer of tuinontwerp. Vaak bieden ze een slordige of verwilderde indruk. Nochtans geeft de voortuin dikwijls een eerste beeld weer van uw woning en kan iedereen uw voortuin zien, dit in tegenstelling tot uw achtertuin. Gelukkig kun je van uw voortuin een echt uithangbord maken door er voldoende groene elementen in te verwerken die weinig onderhoud vergen en die rekening houden met bestrating, verlichting, inkijk, veiligheid en toegankelijkheid. Maak van jouw voortuin een elegante blikvanger en onderscheidt u met klasse en verfijning. Laat u voor uw tuinontwerp adviseren door een tuinaannemer uit jouw regio, u zult versteld staan van de mogelijkheden!

japanse tuin

Japanse tuin

Een Japanse tuin is een avontuur op zich. Door het gebruik van heuvels, rotsen, vijvers, eilanden, watervallen, bruggen, pagodes en houten steigers wordt de wereld als het ware in miniatuurvorm gepresenteerd. Een Japans tuinontwerp heeft een sprookjesachtige ondergrond waarbij kleur, plantendiversiteit, bamboe, bonzai’s, mossen, schildpadden en Koi’s de basis vormen voor een asymmetrische tuin vol verborgen plekjes en hoekjes. Dit is de ideale tuin om tot rust te komen en te mediteren naast een stromend watertje langs de rotsen. Het ontwerp van een Japanse tuin is geen eenvoudige opdracht en meer dan bij andere tuinen is een tuinarchitect of ontwerper hier onontbeerlijk. Maar het resultaat is dan ook bijna altijd verbluffend! 

Gebruik materialen

Naargelang het type tuinstijl zal er bij het maken van uw tuinontwerp gekozen worden voor de meest bijpassende beplantingen en materialen. Een moderne tuin zal veel meer gebruik maken van strakke terras- en bouwelementen terwijl een landelijke tuin meer gebruik maakt van weelderige beplantingen en begroeiingen in diverse kleuren en uitvoeringen. De keuze van bomen, planten en graszones gebeurt dus meestal in combinatie met de aangewezen stijlstructuur van uw tuinontwerp. Vijvers of waterelementen integreren in uw tuin kan een meerwaarde geven maar natuurlijk is de opbouw hiervan afhankelijk van uw keuze voor een natuurlijke vijver, een tuinvijver met vissen, een siervijver, een ecologische (zwem)vijver of een moderne aangelegde terrasvijver. Verder is het gebruik van bouwmaterialen zoals arduin, klinkers, grind, kiezels, sierstenen, hout, bankirai, teak of andere materialen eveneens gekoppeld aan uw stijlkeuze en uw tuinontwerp. Een geslaagde tuin is altijd het resultaat van het harmonieus opgebouwd en samengesteld tuinontwerp waarbij de tuinontwerper de beste en meest relevante materialen uit de regio heeft uitgekozen. Iedere goed ontworpen tuin straalt smaak en klasse uit, ongeacht de stijlkeuze!

Wat zijn de gemiddelde prijzen voor het maken van een tuinontwerp?

HOE WORDT DE PRIJS VOOR een tuinontwerp BEPAALD?

Wanneer u uw tuin laat ontwerpen, dan moet u rekening houden met 2 variabelen binnen de kostprijs. Enerzijds is er de kostprijs van de materialen die gebruikt zullen worden voor uw tuinontwerp, en anderzijds is er de arbeidskost van de tuinarchitect(en) zelf.

Gezien de arbeidskost een groot deel van de totaalprijs bepaald, is het belangrijk dat u meerdere offertes opvraagt bij verschillende professionele tuinarchitecten uit uw regio.

Wat de arbeidskosten betreft mag u rekenen op een kost van ongeveer € 30-50 per uur.

Prijzen tuinontwerp

Soort ontwerp
Gemiddelde prijs
Tuinontwerp < 100 m²
€ 300 - € 600
Tuinontwerp < 100 - 200 m²
€ 500 - € 700
Tuinontwerp > 200 m²
Vanaf € 650
Beplanting
€ 15 - € 40 per m²
Gras aanleggen
€ 10 - € 20 per m²
Schutting plaatsen
€ 80 - € 200 per meter
Tuinverlichting
€ 80 - € 120 per m²
Vijver aanleggen
€ 1500 - € 30000
Houten terras aanleggen
€ 80 - € 250 per m²
Pergola aanleggen
€ 1000 - € 5000
Klinkerwerken
€ 50 - € 200 per m²
Tuinhuisje
€ 250 - € 8000
Uurtarief tuinaanlegger
€ 30 - € 50 per uur
Op zoek naar een tuinarchitect uit uw regio om de prijs voor uw tuinontwerp te ontdekken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Zoekt u een specifieke tuinarchitect?

2833 tuinarchitecten in uw regio!

Vergelijk offertes voor uw Tuinaanleg

Na het ontvangen van deze offertes bent u tot niets verplicht, enkel beter ingelicht.

U heeft dus niets te verliezen...