tuininrichting

Bereik tot 2833 tuinarchitecten in Vlaanderen.

 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Door gebruik te maken van dit formulier gaat u akkoord met ons privacy- en cookiebeleid

Hoe werkt OffertesOnline.be?

 • 1

  U zoekt de juiste vakman voor uw tuininrichting

  U wilt een tuin laten inrichten, maar waar vindt u de geschikte vakman voor uw tuininrichting? Hoe vindt u een professionele en betrouwbare tuinarchitect die actief is in uw regio, en liefst voor de best mogelijke prijs-kwaliteit?

 • 2

  U verstuurt uw offerteaanvraag via OffertesOnline.be

  Gelukkig bestaat er OffertesOnline.be! Hier kan u uw offerteaanvraag, gratis en vrijblijvend, in enkele minuten opstellen en wordt ze automatisch naar alle professionele tuinarchitecten uit uw regio verstuurd. Zo bespaart u veel tijd en moeite!

 • 3

  U vergelijkt vrijblijvend de verschillende offertes en beslist!

  Professionele tuinarchitecten die geïnteresseerd zijn in uw opdracht zullen u een offerte toesturen, waarna u rustig kunt vergelijken en eventueel een beslissing kan nemen!

2833
tuinarchitecten
38
Opdrachten
per maand
38
Offertes
per maand

Recente offerteaanvragen voor tuinaanleg in Vlaanderen

Soort werken: Ontwerp - tuinplan maken

Start werken: Binnen de 3 maanden

Projectbeschrijving:

Een terras aanleggen + zijpad + oprit.

Bekijken wat mogelijk is voor een offerte.

Terras is ong 21m2
Oprit ong 27m2
+ zijpad.

Indien mogelijkheid tot enkel chape
Offerteaanvraag uit kallo

Soort werken: Onderhoud - snoeiwerken

Start werken: Zo snel mogelijk

Projectbeschrijving:

snoeien van struiken in de
Hammestraat 24 - Roeselare
Offerteaanvraag uit Roeselare

Vind een geschikte tuinarchitect in uw buurt

Het vinden van de geschikte vakman, in dit geval tuinarchitect, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer u niet over één nacht ijs wilt gaan betreffende het kiezen van een vakman waaraan u uw tuininrichting wilt toevertrouwen. U moet verschillende offertes kunnen vergelijken om zo tot de juiste keuze te kunnen komen die u de beste prijs/kwaliteit voor uw tuin garandeert.

Deze zoektocht begint dus met het vinden van professionele tuinarchitecten uit uw regio. Daarna moet u hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van uw project, hopende dat zij u nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.

Daarom hebben wij www.offertesonline.be in het leven geroepen.
Omdat dit gehele proces veel sneller kan!

OffertesOnline Werking

Tuininrichting: uw tuin laten inrichten door een professionele tuinarchitect!

Via ons platform geeft u uw offerteaanvraag voor uw tuininrichting éénmaal in, en laten we de geïnteresseerde tuinarchitecten uit uw omgeving u contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van verschillende offertes voor het inrichten van uw tuin snel en eenvoudig.

En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat u na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. U ontvangt de offertes, u vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan u om te beslissen of u tot een samenwerking overgaat.

Met het gebruik van ons platform heeft u niets te verliezen, in tegendeel... u kan er enkel maar bij winnen!

Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog uw offertes aan bij alle professionele tuinarchitecten uit uw omgeving... Alvast veel succes met uw project!

Heeft u nog een vraag?

OffertesOnline.be heeft een database met daarin een groot deel van de professionele tuinarchitecten in Vlaanderen. Wanneer u dus uw offerteaanvraag indient voor uw tuininrichting, kunnen wij perfect een selectie maken van professionele tuinarchitecten die gelegen zijn in uw regio en de juiste kwalificaties hebben voor het inrichten van uw tuin.

Dit kan zéér snel gaan... van zodra we uw offerteaanvraag ontvangen, stellen we deze voor aan de gekwalificeerde tuinarchitecten uit uw regio. Afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw offerteaanvraag lezen, kunnen zij zich haast onmiddellijk kandidaat stellen voor het inrichten van uw tuin en contact met u opnemen voor een offerte. Gemiddeld genomen duurt het maximaal 5 werkdagen alvorens u alle offertes binnen hebt. Sommige zullen vandaag nog binnenkomen, en andere zullen enkele dagen in beslag nemen. Zoals gezegd is dit afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw aanvraag bekijken.

Om misbruik te vermijden laten we maximaal 3 bedrijven toe die zich kandidaat kunnen stellen. Dus afhankelijk van hoeveel tuinarchitecten interesse tonen in uw offerteaanvraag zal dit aantal schommelen tussen de 0 en 3. Daarom is het belangrijk uw tuin zo gedetailleerd als mogelijk te beschrijven, dit verhoogt namelijk de interesse van bedrijven.

De bedrijven die interesse hebben in uw opdracht betalen OffertesOnline.be een éénmalig klein bedrag om zich kandidaat te kunnen stellen, en krijgen vervolgens uw contactgegevens. Door dat we het aantal kandidaten beperken tot 3 is het zo dat de bedrijven die als eerste interesse tonen diegene zijn die uw contactgegevens krijgen. OffertesOnline.be maakt hierbij zelf geen selectie.

Mocht een bepaald bedrijf zéér veel interesse hebben, dan heeft het tevens de mogelijkheid zich exclusief kandidaat te stellen. Dit wil zeggen dat zij als enige uw contactgegevens zullen krijgen, en u bij gevolg ook maar één offerte zal ontvangen.

Absoluut! Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. U bent na het ontvangen van de offertes tot niets verplicht, en enkel beter geïnformeerd.

We raden u aan om uw opdracht zo gedetailleerd als mogelijk op te stellen, dit verhoogt namelijk de interesse bij de tuinarchitecten uit uw regio. Naast de vooropgestelde vragen, en uw contactgegevens, is het belangrijk om uw beschrijving van de in te richten tuin ook zo uitgebreid als mogelijk te maken.

Vind een geschikte tuinarchitect uit uw buurt door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Waarom is een goede tuininrichting belangrijk?


Een goede tuininrichting creëren is niet aan iedereen gegeven. Logisch, want er zijn heel wat elementen waarmee u rekening dient te houden, zeker wanneer uw tuininrichting multifunctioneel moet zijn. Een tuin inrichten of ontwerpen doet u dan ook niet snel en ondoordacht. Zo moet u eerst bepalen aan welke eisen uw tuin moet voldoen. Vaak zal dit ook gepaard gaan met de stijl van uw woning zodat er een harmonische overgang is tussen uw huis en uw tuin. Bij een moderne woning hoort bij voorkeur een moderne strakke tuin met een ruimtelijke zichtbare tuininrichting. Vaak is een moderne tuininrichting sober maar zijn er enkele eyecatchers die de tuin een bepaald cachet geven. Met een aangelegde lounge, grote terrassen, strakke gazons, waterpartijen, niveauverschillen of een opvallend beeldhouwwerk kunt u mooie combinaties creëren zodat uw moderne tuin toch een aangename en warme tuininrichting krijgt. Maar ook andere woonstijlen hebben hun eigenheid en ze verdienen ook een tuininrichting op maat. Een speelse tuin met mediterrane invloeden en felle kleuren? Een idyllisch plekje aan een vijver tussen een oase van groene struiken en planten die het landelijk karakter van uw woning benadrukken? Of een tijdloze klassieke symmetrische tuin met mooi gesnoeide hagen, taxussen en buxussen en een rustieke insteek? Alle tuinideeën en tuinstijlen zijn mogelijk en uitvoerbaar maar er komt dus heel wat kijken bij een goede tuininrichting en net zoals bij een woning werkt u best vooraf met een tuinontwerp. Een tuinontwerp is eigenlijk de blauwdruk van uw tuininrichting waarin uw tuin tot in het kleinste detail wordt uitgewerkt. Een professionele tuinarchitect of tuinontwerper kan hierbij van onschatbare waarde zijn. Een ervaren tuinarchitect weet als geen ander hoe hij uw tuin kan omtoveren tot een onvergetelijk stukje natuur waarin het heerlijk is om te vertoeven het ganse jaar door. Hiervoor zal de tuinarchitect uw tuininrichting tot in het kleinste detail uittekenen inclusief vijvers, terrassen, bomen, gazons, prieeltjes, bloemperken, klinkers, arduin, zwembaden, fonteinen, borders, beplantingen en andere decoratieve en natuurlijke materialen. Met een professionele tuininrichting krijgt u waar voor uw geld en worden uw stoutste dromen ingewilligd. Overtuig uzelf en contacteer de professionele tuinarchitecten uit uw regio voor enkele gratis adviezen en offertes! 
waarom is tuininrichting belangrijk

Soorten tuinen

klassieke tuin

Klassieke tuin

De meest bekende klassieke tuinen zijn de Franse tuin en de Engelse tuin. Bij deze klassieke tuininrichting wordt er voornamelijk gekozen voor overwegend groene accenten bij het plaatsen van bomen, struiken of planten en dit in combinatie met mooie gazons of grasperken. Meestal gebruikt de tuinarchitect inheemse en tijdloze bomen en planten die heel het jaar zonder problemen kunnen gedijen. Het groen landelijke uitzicht van een klassieke tuin wordt ook ondersteund door natuurlijke en rustieke materialen zoals klinkers, blauwe hardsteen, natuurstenen, houten afsluitingen of fonteintjes. Bij grotere tuinen wordt er daarvoor soms beroep gedaan op een landschapsarchitect die de klassieke tuin zodanig aanlegt dat hij opgaat in het aanpalende landschap. Daar waar er bij een Franse tuininrichting voornamelijk symmetrisch wordt gewerkt met strakke hagen- of bomenrijen, taxus- en buxusplanten of rozenstruiken, zal er bij een Engelse tuininrichting minder strak en meer aangepast aan de omgeving gewerkt worden. Een klassieke tuin bevat vaak ook vijvers en verborgen of afgescheiden natuurlijke priëlen. Een klassieke tuininrichting lijkt soms eenvoudig maar het vraagt toch een goede keuze en inplanting van de juiste bomen, struiken en planten. Voor meer informatie over een klassieke tuininrichting verwijzen we u graag door naar de lokale tuinarchitecten uit uw regio!

landelijke tuin

Landelijke tuin

Bij een landelijke tuininrichting staat de synergie met de omgeving vooraan. Een landelijke tuininrichting staat voor een weelderige begroeiing met de daarbij horende waaier aan kleuren en verscheidenheid. Een landelijke tuininrichting moet verbazen en intrigeren en de tuinarchitect zal gebruik maken natuurlijke aanplantingen met veel water, gazonnetjes, doorkijkjes, paviljoentjes en zithoekjes. De keuze voor de bomen en planten wordt volledig bepaald door de omgeving waarbij de tuin als het ware opgaat in het landschap. Bij een landelijke tuininrichting is uw tuinarchitect niet gebonden aan de strakke structuren van een klassieke of moderne tuin. Het betreden van een landelijke tuin is een avontuur op zich en de slingerende paadjes zullen u uitnodigen voor een tocht vol onverwachte ontdekkingen. De nauwkeurig uitgekozen seizoensgebonden planten zullen uw landelijke tuin gans het jaar door kleuren en hun prachtige bloei etaleren. Ontdek de charmes van een landelijke tuininrichting bij de ervaren tuinarchitecten uit uw regio. Ze zullen u vrijblijvend voorzien van adviezen en/of offertes!

moderne tuin

Moderne tuin

Bij een moderne woning hoort een bijpassende moderne tuin die de uitstraling van uw woning ondersteunt en verrijkt. De grootste fout bij een moderne tuininrichting is dat sommige moderne tuinen karakter missen en te koud of te kil overkomen. U kunt dit vermijden door in uw strakke en minimalistische tuininrichting warme en gezellige elementen te steken. Bij een moderne tuin zal de tuinarchitect kiezen voor één of meerdere terrassen en die combineren met enkele strakke gazons en afgelijnde waterpartijen. Door het creëren van een mooie groene of gekleurde randbegroeiing in uw tuin, zal de tuinarchitect uw moderne tuin een sfeervolle en warme uitstraling meegeven. Vaak worden er ook enkele geaccentueerde blikvangers toegevoegd zoals een hedendaags beeldhouwwerk, decoratieve sierstenen, een geïntegreerde lounge en wordt de vorm gebroken door het inplanten van artificiële niveaus. Een moderne tuininrichting richt zich voornamelijk op functionele en esthetische factoren. Hierdoor kunt u maximaal genieten van uw moderne tuin zonder dat er veel onderhoud aan te pas komt. Laat u inspireren door de vele voorbeelden voor een moderne tuininrichting en contacteer de professionele tuinarchitecten uit uw regio voor enkele gratis offertes!

mediterrane tuin

Mediterrane tuin

Wanneer u graag een link legt met de zuiderse landen waaraan u goede herinneringen heeft, dan zult u met een mediterrane tuininrichting zeker uw gading vinden. Een mediterrane tuin ontwerpen vraagt een zekere inleving en fantasie waarbij de tuinarchitect samen met u zal brainstormen om te komen tot een origineel en frivool tuinontwerp. Een mediterrane tuininrichting maakt gebruik van exotische bomen en planten zoals vijgenbomen, palmbomen, olijfbomen, kruidenplanten (rozemarijn, lavendel, jasmijn, ...) en zuiderse struikgewassen. Door het aanleggen van bijkomende zand-, leem-, en/of grindpaden creëert de tuinarchitect een zuiders uitzicht. Uw mediterrane tuin kan dan verder afgewerkt worden met kleurrijke doeken, oude vazen, terracotta bloempotten, ruwe balken, exotische artefacten, vlechtwerk of met gezellig kruidenhoekjes. Genoeg om aan iedereen, die de tuin betreedt, een warm vakantiegevoel te geven. Creëer uw eigen zuiders vakantieplekje en laat u bijstaan door een professionele tuinarchitect uit uw regio die u ongetwijfeld kan inspireren bij het realiseren van uw droomtuin!  

stadstuin

Stadstuin

Ondanks dat de meeste stadstuinen vaak beperkt zijn door oppervlakte, lichtinval, inkijk of natuurlijk groen zijn er toch heel wat mogelijkheden bij een tuinontwerp voor een stadstuin. Bekijk gewoon eens even de vele mooie stadstuin realisaties van de regionale tuinarchitecten uit uw buurt en u zult versteld staan van wat ze op een beperkte oppervlakte kunnen verwezenlijken. Door optimaal gebruik te maken van de juiste bomen en planten, borders, terrein glooiingen, eyecatchers, plantsoenen en de juiste muurbekleding, kan een ervaren tuinarchitect de meeste nadelen wegwerken. Zo zal hij door optische effecten en materiaalkeuzes het natuurlijk ruimtegevoel vergroten en uw onaantrekkelijke stadstuin veranderen in een kleine aangename groene oase. De tuinarchitect zal u vele ontwerpen of voorbeelden kunnen aanreiken zodat deze daarna kunnen verwerkt worden in een fraai en uitdagend tuinplan. Wees maar zeker dat de uitgewerkte tuinideeën indruk zullen maken op uw vrienden en familie. Vraag via offertesonline.be enkele gratis offertes aan bij de professionele tuinarchitecten uit uw regio!

voortuin

Voortuin

Moesten de meeste voortuinen evenveel aandacht krijgen als de achtertuinen dan zou het straatbeeld er heel wat mooier uitzien. Maar spijtig genoeg zijn de meeste voortuinen geen pareltjes van een efficiënt groenbeheer, laat staan dat er enige sprake is van een efficiënte tuininrichting. Nochtans kunt u met een mooie en representatieve voortuin alle richtingen uit zelfs indien u geen groene vingers heeft of u over weinig tijd beschikt. Met enkele kleine ingrepen kan een ervaren tuinarchitect uw voortuin omvormen tot een echt uithangbord voor uw woning. Door de toevoeging van groene en onderhoudsvriendelijke aanplantingen zal de tuinarchitect uw tuin vakkundig ontwerpen, rekening houdend met uw woonstijl, de bestrating, de inkijk, de veiligheid en de vlotte toegankelijkheid. Weelderig of sober, een goed ontworpen voortuin vormt een kleurrijke en elegante blikvanger die de uitstraling van uw woning zal optillen. Laat u voor uw tuininrichting adviseren door een erkende tuinaannemer uit uw regio, u zult versteld staan van de vele stijlvolle mogelijkheden!

japanse tuin

Japanse tuin

Een Japanse tuin is een avontuur op zich en deze tuin is qua vormgeving en uitzicht een echt buitenbeentje. Een Japanse tuininrichting heeft iets feeëriek door de vele rotsen, vijvers, pagodes, eilanden, watervallen, bruggen of steigers die vaak in een miniatuurweergave worden verweven met de natuur. Logischerwijs zal de tuinarchitect de tuin ontwerpen met behulp van de rijke Japanse bomen en plantendiversiteit en ook de aanwezigheid van bonzai’s, bamboe,mossen, schildpadden of Koi vissen mag hierbij niet ontbreken. In een Japanse tuin is niets hetzelfde en de tuin zit verweven van verborgen hoekjes en plekjes. Op een bankje naast het stromend water van de rotsen zult u tot rust komen en zult u volledig zen zijn. Het ontwerp van een Japanse tuin is geen eenvoudige opdracht en meer dan bij andere tuinen is een gespecialiseerde tuinarchitect of landschapsarchitect hier onontbeerlijk. Maar het resultaat is dan ook altijd verbluffend! Voor meer informatie over een Japanse tuininrichting verwijzen we u graag door naar de gespecialiseerde tuinarchitecten uit uw regio!

Op zoek naar een tuinarchitect om een vrijblijvende offerte te maken voor uw tuininrichting?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Hoe gaat een tuinarchitect te werk?

kennismaking tuininrichting

Kennismaking

Indien u kiest voor een professionele tuinarchitect zal die eerst met u kennismaken en luisteren naar uw ideeën en de wensen waaraan uw tuin moet voldoen. Daarna zal de tuinarchitect of tuinontwerper zijn werkwijze overlopen en zal hij kijken of uw tuin ideeën haalbaar zijn binnen het vooropgestelde budget. Natuurlijk vormen oppervlakte, de complexiteit van de tuinaanleg, de bouwmaterialen en de gebruikte beplantingen en materialen hierbij een grote rol. Een voortuin ontwerp of een ontwerp van een stadstuin is doorgaans minder complex dan een tuinontwerp voor een grotere landelijke, mediterrane of moderne tuin achter uw woning. In samenspraak met uw tuinarchitect maakt u hiervoor eerst de juiste en beste keuzes. Na deze kennismaking zal uw tuinarchitect u een correct beeld geven van de mogelijkheden of u eventueel mooie alternatieve tuin ideeën aanbieden. De realisatie van het ideale tuinontwerp vormt voor elke professionele tuinarchitect uit uw regio een gedreven uitdaging. Uw tevredenheid is zijn grootste voldoening en hij zal er naar streven om uw tuininrichting zo goed mogelijk uit te voeren. 

basisplan tuininrichting

Basisplan

Wanneer de samenwerking een feit is, zal de regionale tuinarchitect aan het werk gaan en u een basisplan voorleggen. Dit kan een getekende schets op papier zijn maar de meeste tuinarchitecten maken gebruik van digitale plannen en/of 3D tuinontwerpen. Met het basisplan of voorontwerp kunt u dan spelen met de gewenste elementen of materialen. Een ecologische zwemvijver, bladvaste of bladverliezende hagen, de gazongrootte, het soort bestrating van de paden, de keuze voor een terras of wintervaste planten en struiken met meerdere bloeitijden; elk detail of idee kan geplaatst, verplaatst of ingewerkt worden in het voorontwerp. Uw tuinarchitect of tuinontwerper bespreekt met u de voor- en nadelen van uw wensen en werkt met u de beste oplossingen uit. Door zijn vlotte en eerlijke communicatie zal de tuinarchitect er steeds naar streven om zoveel als mogelijk tegemoet te komen aan de wensen van de klant. Voor meer informatie over het basisplan of het voorontwerp kunt u de erkende tuinarchitecten uit uw regio contacteren. Ze zullen u graag verder adviseren! 

tuinontwerp

Tuinontwerp

Aan de hand van uw basisplan zal uw de tuinarchitect uit uw regio de nodige aanpassingen uitvoeren en het uiteindelijke tuinontwerp of tuinplan tekenen. Uw toekomstige tuinaanleg krijgt hier een vaste vorm waarin de stijlkeuze van uw tuin en al de gekozen opties vervat zitten. Elke plantkeuze, elke vorm van bestrating of verlichting, de aanwezige waterelementen, de eventuele niveauverschillen, de borders en afsluitingen, het mogelijke hondenhok, kortom alle details van de aan te leggen tuin zullen op het plan te zien zijn. Indien uw tuinarchitect gebruik maakt van digitale en driedimensionale middelen zal hij u ook een virtuele kijk kunnen aanbieden vanuit elke hoek of windrichting. Ja zelfs een sfeerbeeld van uw toekomstige zomer- of wintertuin of een kleurrijke herfstsimulatie behoren tot de mogelijkheden. Indien het ontwerp u bevalt en het ook ligt binnen het vooropgesteld budget, dan kunt u samen met uw tuinarchitect het definitieve tuinontwerp vastleggen en kan uw ideale tuin gerealiseerd worden. 

uitvoering tuinontwerp

Uitvoering tuinontwerp

De uitvoering van uw tuinontwerp kan door dezelfde tuinontwerper uitgevoerd worden of door een externe tuinaannemer of hovenier. Sommige tuinarchitecten geven bij de uitvoering van het tuinplan een deel van de ontwerpkosten in vermindering. Indien uw tuinarchitect de werken van uw tuinontwerp niet zelf uitvoert, kan hij de werken wel bijkomend nog controleren of coördineren. Zo zal hij er op toezien dat alle uitgevoerde bestratingen, beplantingen of graafwerken correct worden aangelegd en dat de gebruikte bomen, bloemen, planten en materialen kloppen met het plan van uw tuinontwerp. Om de kosten van uw tuinaanleg te drukken, kunt u best een paar offertes van de tuinaannemers of hoveniers uit uw regio met elkaar vergelijken. U kunt al snel twintig tot dertig procent besparen!

Gebruik materialen

Naargelang het type tuinstijl zal er bij het maken van uw tuininrichting gekozen worden voor de meest bijpassende beplantingen en materialen. Een moderne tuin zal veel meer gebruik maken van strakke terras- en bouwelementen terwijl een landelijke tuin meer gebruik maakt van weelderige beplantingen en begroeiingen in diverse kleuren en uitvoeringen. De keuze van bomen, planten en graszones gebeurt dus meestal in combinatie met de aangewezen stijlstructuur van uw tuinontwerp. Vijvers of waterelementen integreren in uw tuin kan een meerwaarde geven maar natuurlijk is de opbouw hiervan afhankelijk van uw keuze voor een natuurlijke vijver, een tuinvijver met vissen, een siervijver, een ecologische (zwem)vijver of een moderne aangelegde terrasvijver. Verder is het gebruik van bouwmaterialen zoals arduin, klinkers, grind, kiezels, sierstenen, hout, bankirai, teak of andere materialen eveneens gekoppeld aan uw stijlkeuze en uw tuinontwerp. Een geslaagde tuin is altijd het resultaat van het harmonieus opgebouwde en samengestelde tuininrichting waarbij de tuinarchitect de beste en meest relevante materialen uit de regio heeft uitgekozen. Iedere goed ontworpen tuin straalt smaak en klasse uit, ongeacht de stijlkeuze!

Wat zijn de gemiddelde prijzen voor het inrichten van een tuin?

HOE WORDT DE PRIJS VOOR uw tuininrichting BEPAALD?

Wanneer u uw tuin laat inrichten, dan moet u rekening houden met 2 variabelen binnen de kostprijs. Enerzijds is er de kostprijs van de materialen die gebruikt zullen worden voor het maken van uw tuininrichting, en anderzijds is er de arbeidskost van de tuinarchitect(en) zelf.

Gezien de arbeidskost een groot deel van de totaalprijs bepaald, is het belangrijk dat u meerdere offertes opvraagt bij verschillende professionele tuinarchitecten uit uw regio.

Wat de arbeidskosten betreft mag u rekenen op een kost van ongeveer € 30-50 per uur.

Prijzen tuininrichting

Soort tuininrichting
Gemiddelde prijs
Ontwerp tuininrichting < 100 m²
€ 300 - € 600
Ontwerp tuininrichting < 100 - 200 m²
€ 500 - € 700
Ontwerp tuininrichting > 200 m²
Vanaf € 650
Beplanting
€ 15 - € 40 per m²
Gras aanleggen
€ 10 - € 20 per m²
Schutting plaatsen
€ 80 - € 200 per meter
Tuinverlichting
€ 80 - € 120 per m²
Vijver aanleggen
€ 1500 - € 30000
Houten terras aanleggen
€ 80 - € 250 per m²
Pergola aanleggen
€ 1000 - € 5000
Klinkerwerken
€ 50 - € 200 per m²
Tuinhuisje
€ 250 - € 8000
Uurtarief tuinaanlegger
€ 30 - € 50 per uur
Op zoek naar een tuinarchitect uit uw regio om de prijs voor uw tuininrichting te ontdekken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Zoekt u een specifieke tuinarchitect?

2833 tuinarchitecten in uw regio!

Vergelijk offertes voor uw Tuinaanleg

Na het ontvangen van deze offertes bent u tot niets verplicht, enkel beter ingelicht.

U heeft dus niets te verliezen...