TUININRICHTING

Bereik tot 2973 tuinarchitecten in Vlaanderen.

 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Door gebruik te maken van dit formulier gaat u akkoord met ons privacy- en cookiebeleid

Hoe werkt OffertesOnline.be?

 • 1

  Zoek je de juiste vakman voor je tuininrichting?

  Je wil je tuin laten inrichten, maar waar vind je de geschikte vakman voor je tuininrichting? Hoe vind je een professionele en betrouwbare tuinarchitect die actief is in jouw regio, en liefst voor de best mogelijke prijs-kwaliteit?

 • 2

  Je verstuurt je offerteaanvraag via OffertesOnline.be

  Gelukkig bestaat er OffertesOnline.be! Hier kun je je offerteaanvraag, gratis en vrijblijvend, in enkele minuten opstellen en wordt ze automatisch naar alle professionals uit jouw regio verstuurd. Zo bespaar je veel tijd en moeite!

 • 3

  Je vergelijkt vrijblijvend de verschillende offertes en beslist!

  Professionele tuinarchitecten die geïnteresseerd zijn in je opdracht zullen je een offerte toesturen, waarna je rustig kunt vergelijken en eventueel een beslissing kunt nemen!

2973
tuinarchitecten
31
Opdrachten
per maand
47
Offertes
per maand

Recente offerteaanvragen voor tuinaanleg in Vlaanderen

Soort werken: Ontwerp - tuinplan maken

Start werken: Zo snel mogelijk

Projectbeschrijving:

Projectbeschrijving:

Ontwerp van een tuin die al deels is aangelegd (oprit en tuinhuis)
Offerteaanvraag uit Arendonk

Soort werken: Aanleg - tuinafsluiting

Start werken: Zo snel mogelijk

Projectbeschrijving:

Projectbeschrijving:

Gaas schutting met bovenbuis over een lengte van twintig meter in Zuiddorpe, inclusief plaatsing.
Verwijderen van wortels van klimop van dertig jaar.
Offerteaanvraag uit Wachtebeke

Vind een geschikte tuinarchitect in je buurt

Het vinden van de geschikte vakman, in dit geval tuinarchitect, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer je niet over één nacht ijs wilt gaan betreffende het kiezen van een vakman waaraan je de inrichting van je tuin wilt toevertrouwen. Om de juiste keuze te kunnen maken, moet je verschillende offertes kunnen vergelijken om zo de vakman te kiezen die je de beste prijs/kwaliteit voor je tuininrichting garandeert.

Deze zoektocht begint dus met het vinden van de professionele vakmannen uit je regio. Daarna moet je hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van je project, hopende dat zij je nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.

Daarom hebben wij www.offertesonline.be in het leven geroepen.
Omdat dit gehele proces veel sneller kan!

OffertesOnline Werking

Tuininrichting: laat de inrichting van je tuin uitvoeren door een professionele tuinarchitect!

Via ons platform geeft je je offerteaanvraag voor je tuininrichting eenmaal in, en laten we de geïnteresseerde vakmannen uit je omgeving jou contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van de verschillende offertes om je tuin te laten inrichten snel en eenvoudig.

En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat je na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. Je ontvangt de offertes, je vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan jou om te beslissen of je tot een samenwerking overgaat.

Met het gebruik van ons platform heb je niets te verliezen, in tegendeel... je kunt er enkel maar bij winnen!

Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog je offertes aan bij alle professionals uit jouw omgeving... Alvast veel succes met je project!

Heeft u nog een vraag?

OffertesOnline.be heeft een database met daarin een groot deel van de professionele tuinarchitecten in Vlaanderen. Wanneer je dus je offerteaanvraag indient voor een tuininrichting, kunnen wij perfect een selectie maken van professionele vakmannen die gelegen zijn in jouw regio en de juiste kwalificaties hebben voor het ontwerpen van jouw tuin.

Dit kan zéér snel gaan... van zodra we je offerteaanvraag ontvangen, stellen we deze voor aan de gekwalificeerde professionals uit jouw regio. Afhankelijk van hoe snel deze bedrijven je offerteaanvraag lezen, kunnen zij zich haast onmiddellijk kandidaat stellen voor de inrichting van je tuin en contact met je opnemen voor een offerte. Gemiddeld genomen duurt het maximaal 5 werkdagen alvorens je alle offertes binnen hebt. Sommige zullen vandaag nog binnenkomen, en andere zullen enkele dagen in beslag nemen. Zoals gezegd is dit afhankelijk van hoe snel deze bedrijven jouw aanvraag bekijken.

Om misbruik te vermijden laten we maximaal 3 bedrijven toe die zich kandidaat kunnen stellen. Dus afhankelijk van hoeveel bedrijven interesse tonen in je offerteaanvraag zal dit aantal schommelen tussen de 0 en 3. Daarom is het belangrijk om de gewenste inrichting van je tuin, best zo gedetailleerd als mogelijk te beschrijven, dit verhoogt namelijk de interesse van bedrijven.

De bedrijven die interesse hebben in je opdracht betalen OffertesOnline.be een éénmalig klein bedrag om zich kandidaat te kunnen stellen, en krijgen vervolgens je contactgegevens. Door dat we het aantal kandidaten beperken tot 3 is het zo dat de bedrijven die als eerste interesse tonen diegene zijn die je contactgegevens krijgen. OffertesOnline.be maakt hierbij zelf geen selectie.

Mocht een bepaald bedrijf zéér veel interesse hebben, dan heeft het tevens de mogelijkheid zich exclusief kandidaat te stellen. Dit wil zeggen dat zij als enige je contactgegevens zullen krijgen, en je bij gevolg ook maar één offerte zal ontvangen.

Absoluut! Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. Je bent na het ontvangen van de offertes tot niets verplicht, en enkel beter geïnformeerd.

We raden je aan om je opdracht zo gedetailleerd als mogelijk op te stellen, dit verhoogt namelijk de interesse bij de vakmannen uit je regio. Naast de vooropgestelde vragen, en je contactgegevens, is het belangrijk om de beschrijving van je tuininrichting of je ideeën ook zo uitgebreid als mogelijk te maken.

Vind een geschikte tuinarchitect uit je buurt door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Waarom is een goede tuininrichting belangrijk?


Een goede en leuke tuininrichting creëren is niet aan iedereen gegeven. Logisch, want er zijn heel wat elementen waarmee je rekening dient te houden, zeker wanneer je tuininrichting multifunctioneel moet zijn. Een mooie tuin inrichten of ontwerpen doe je dan ook niet snel en ondoordacht. Zo moet je eerst bepalen aan welke eisen je kleine of grote tuin moet voldoen. Vaak zal dit ook gepaard gaan met de stijl van je woning zodat er een harmonische overgang is tussen je huis en je tuin. Bij een moderne woning hoort bij voorkeur een moderne strakke tuin met een ruimtelijke zichtbare tuininrichting. Vaak is een moderne tuininrichting sober zonder veel beplanting, maar zijn er enkele eyecatchers die de tuin een bepaald cachet geven. Met een aangelegde lounge, grote terrassen, strakke gazons, waterpartijen, niveauverschillen, een pergola of een opvallend kunst of beeldhouwwerk, kun je mooie combinaties creëren zodat je moderne tuin toch een aangename en warme tuininrichting krijgt. Maar ook andere woonstijlen hebben hun eigenheid en ze verdienen ook een tuininrichting op maat. Een speelse tuin met mediterrane invloeden en felle kleuren? Een idyllisch plekje aan een vijver tussen een oase van groene struiken en planten die het landelijk karakter van je woning benadrukken? Of een tijdloze klassieke symmetrische tuin met mooi gesnoeide hagen, taxussen en buxussen en een rustieke insteek? Alle tuinideeën zijn mogelijk en uitvoerbaar, maar het omvat veel meer dan alleen maar een leuke tuindecoratie. Net zoals bij een woning werk je best vooraf met een tuinontwerp. Een tuinontwerp is eigenlijk de blauwdruk van je tuininrichting waarin je mooie tuin tot in het kleinste detail wordt uitgewerkt. Een professionele tuinarchitect of tuinontwerper kan hierbij van onschatbare waarde zijn. Een ervaren tuinarchitect weet als geen ander hoe hij je tuin kan omtoveren tot een onvergetelijk stukje natuur, waarin het heerlijk is om te vertoeven het ganse jaar door. Een tuinarchitect zal hierbij je tuin ontwerpen en uittekenen. Zo zal hij de bestrating en de beplanting van je tuin vastleggen aan de hand van jouw wensen en eigen ontwerp, inclusief vijvers, terrassen, bomen, planten, gazons, prieeltjes, bloemperken, klinkers, arduin, zwembaden, fonteinen, borders en andere decoratieve en natuurlijke materialen. Met een professionele tuininrichting krijg je waar voor je geld en worden je stoutste dromen ingewilligd. Overtuig jezelf en contacteer de professionele tuinarchitecten uit jouw regio voor enkele gratis adviezen en offertes! 
waarom is tuininrichting belangrijk

Soorten tuinen

klassieke tuin

Klassieke tuin

De meest bekende klassieke tuinen zijn de Franse tuinen en de Engelse tuinen. Bij deze klassieke tuininrichting wordt er voornamelijk gekozen voor overwegend groene accenten bij het plaatsen van bomen, struiken of planten en dit in combinatie met mooie gazons of grasperken. Meestal gebruikt de tuinarchitect inheemse en tijdloze struiken en planten die heel het jaar zonder problemen kunnen gedijen. Het groen landelijke uitzicht van een klassieke tuin wordt ook ondersteund door natuurlijke en rustieke materialen zoals klinkers, blauwe hardsteen, natuurstenen, houten afsluitingen, metalen hekwerk of fonteintjes. Bij grotere tuinen wordt er daarvoor soms beroep gedaan op een landschapsarchitect die de klassieke tuinen zodanig aanlegt dat ze met hun beplanting opgaan in het aanpalende landschap. Daar waar er bij een Franse tuininrichting voornamelijk symmetrisch wordt gewerkt met strakke hagen- of bomenrijen, taxus- en buxusplanten of rozenstruiken, zal er bij een Engelse tuininrichting minder strak en meer aangepast aan de omgeving gewerkt worden. Klassieke tuinen bevatten vaak ook vijvers en verborgen of afgescheiden natuurlijke priëlen in de diepte voor de sfeer. Een klassieke tuininrichting lijkt soms eenvoudig maar het vraagt toch een goede keuze en inplanting van de juiste struiken en planten. Voor meer informatie over een klassieke tuininrichting verwijzen we je graag door naar de lokale tuinarchitecten uit jouw regio!

landelijke tuin

Landelijke tuin

Bij een landelijke tuininrichting staat de synergie met de omgeving vooraan. Een landelijke tuininrichting staat voor een weelderige begroeiing met de daarbij horende waaier aan kleuren en verscheidenheid. Een landelijke tuininrichting moet verbazen en intrigeren en de tuinarchitect zal de tuin aanleggen met natuurlijke aanplantingen met veel water, gazonnetjes, bloemen, doorkijkjes, paviljoentjes en zithoekjes. Het is voor hem een kunst om met de beschikbare ruimte een leuke tuininrichting te creëren, ongeacht of het een kleine tuin of een grote tuin is. De keuze voor de boomsoorten en planten wordt volledig bepaald door de omgeving waarbij de tuin als het ware opgaat in het landschap zonder zichtbare wanden. Bij een landelijke tuininrichting is je tuinarchitect niet gebonden aan de strakke structuren van klassieke of moderne tuinen. Het betreden van een landelijke tuin is een avontuur op zich en de slingerende paadjes zullen je uitnodigen voor een tocht vol onverwachte ontdekkingen door deze mooie tuin. Het nauwkeurig uitgekozen assortiment van seizoensgebonden planten zullen je landelijke tuin gans het jaar door kleuren en daarbij hun prachtige bloei etaleren. Ontdek de charmes van een landelijke tuininrichting bij de ervaren tuinarchitecten uit jouw regio. Ze zullen je vrijblijvend voorzien van adviezen en/of offertes!

moderne tuin

Moderne tuin

Bij moderne woningen horen bijpassende moderne tuinen die de uitstraling van een woning ondersteunen en verrijken. De grootste fout bij een moderne tuininrichting is dat sommige moderne tuinen karakter en sfeer missen en te koud of te kil overkomen. Je kunt dit vermijden door je strakke en minimalistische tuin gezellig en warm in te richten met een aangepaste tuindecoratie. Bij een moderne tuin zal de tuinarchitect kiezen voor één of meerdere terrassen en die combineren met enkele strakke gazons en afgelijnde waterpartijen. Door het creëren van een mooie groene of gekleurde randbegroeiing in je tuin, zal de tuinarchitect je moderne tuin een sfeervolle en warme uitstraling meegeven. Vaak worden er in moderne tuinen ook enkele geaccentueerde blikvangers toegevoegd zoals een hedendaags beeldhouwwerk, decoratieve sierstenen, een geïntegreerde lounge of leuke tuinmeubelen en wordt de vorm gebroken door het inplanten van artificiële niveaus. Een moderne tuininrichting is daarbij vooral praktisch en richt zich voornamelijk op functionele en esthetische factoren. Hierdoor heb je steeds een onderhoudsvriendelijke tuin waardoor je maximaal kunt genieten. Dankzij de geïntegreerde tuinverlichting kun je je moderne tuin delen met je familie en vrienden tot in de late uurtjes. Laat je inspireren door de vele voorbeelden van bestaande moderne tuinen en contacteer de professionele tuinarchitecten uit jouw regio voor enkele gratis offertes!

mediterrane tuin

Mediterrane tuin

Wanneer je graag een link legt met de zuiderse landen waaraan je goede herinneringen hebt, dan zal je met een mediterrane tuininrichting zeker je gading vinden. Een mediterrane tuin ontwerpen vraagt een zekere inleving en fantasie waarbij de tuinarchitect samen met jou zal brainstormen om te komen tot een origineel en frivool tuinontwerp. Mediterrane tuinen maken gebruik van exotische bomen en planten zoals vijgenbomen, palmbomen, olijfbomen, planten met kruiden (rozemarijn, lavendel, jasmijn, ...) en zuiderse struikgewassen. Door het aanleggen van bijkomende zand-, leem-, en/of grindpaden creëert de tuinarchitect een zuiders uitzicht. Je mediterrane tuin kan dan verder afgewerkt worden met kleurrijke doeken, oude vazen, terracotta bloempotten, ruwe balken, exotische artefacten, vlechtwerk of met gezellig kruidenhoekjes. Genoeg om aan iedereen, die de tuin betreedt, een warm vakantiegevoel te geven. Je kunt door zelfs door de verschillende bouwelementen werken in diepte, waardoor een kleine tuin groter lijkt. Ideaal voor tuinen in de steden, waarbij je muur of tuinafscheiding mee wordt geïntegreerd in de inrichting. Creëer je eigen zuiders vakantieplekje en laat je bijstaan door een professionele tuinarchitect uit je regio die je ongetwijfeld zal inspireren bij het realiseren van je droomtuin!  

stadstuin

Stadstuin

Ondanks dat de meeste stadstuinen vaak beperkt zijn door oppervlakte, lichtinval, inkijk of natuurlijk groen zijn er toch heel wat mogelijkheden bij een tuinontwerp voor een stadstuin. Bekijk gewoon eens even de vele mooie tuinen realisaties in steden van de regionale tuinarchitecten uit je buurt en je zal versteld staan van wat ze op een beperkte oppervlakte kunnen verwezenlijken. Door optimaal gebruik te maken van de juiste struiken, vaste planten, borders, terrein glooiingen, eyecatchers, plantsoenen en de juiste bekleding van je muur, kan een ervaren tuinarchitect de meeste nadelen wegwerken. Zo zal hij door optische effecten en materiaalkeuzes het natuurlijk ruimtegevoel vergroten en je troosteloze stadstuin veranderen in een aangename groene oase. Zelfs voor een kleine tuin zal je tuinarchitect je vele ontwerpen of voorbeelden kunnen aanreiken zodat deze daarna kunnen verwerkt worden in een fraai en uitdagend tuinplan. Wees maar zeker dat de uitgewerkte tuinideeën indruk zullen maken op je vrienden en familie. Vraag via offertesonline.be enkele gratis offertes aan bij de professionele tuinarchitecten uit jouw regio!

voortuin

Voortuin

Moesten de meeste tuinen aan de straatkant evenveel aandacht krijgen als de achtertuinen, dan zou het straatbeeld er heel wat mooier uitzien. Maar spijtig genoeg zijn de meeste voortuinen geen pareltjes van een efficiënt groenbeheer, laat staan dat er enige sprake is van een efficiënte tuininrichting. Nochtans kun je met een mooie en representatieve voortuin alle richtingen uit, zelfs indien tuinieren niets voor jou is of als je over weinig tijd beschikt. Met enkele kleine ingrepen kan een ervaren tuinarchitect je voortuin omvormen tot een echt uithangbord voor je woning. Door de toevoeging van groene vast planten, bloemen, en een bijpassende bestrating, zal de tuinarchitect je tuin vakkundig ontwerpen, rekening houdend met je woonstijl, de schaduw, de inkijk, de veiligheid en de vlotte toegankelijkheid. Weelderig of sober, een goed ontworpen voortuin vormt een kleurrijke en elegante blikvanger en  is onderhoudsvriendelijk. Bovendien zal de uitstraling van een mooie tuin de waarde van je woning optillen. Maak een afspraak en laat je adviseren door een erkende tuinaannemer uit jouw regio, je zal versteld staan van de vele stijlvolle mogelijkheden!

japanse tuin

Japanse tuin

Een Japanse tuin is een avontuur op zich en deze tuin is qua vormgeving en uitzicht een echt buitenbeentje. Een Japanse tuininrichting heeft iets feeëriek door de vele rotsen, vijvers, pagodes, eilanden, watervallen, bruggen of steigers die vaak in een miniatuurweergave worden verweven met de natuur. Logischerwijs zal de tuinarchitect de tuin ontwerpen met behulp van de rijke Japanse bomen en planten en ook de aanwezigheid van bonzai’s, bamboe, mossen, schildpadden of Koi vissen mag hierbij niet ontbreken in het assortiment. In een Japanse tuin is niets hetzelfde en de tuin zit verweven van verborgen hoekjes en plekjes die je telkens laten kijken op een ander verrassend aspect van de tuin. Op een bankje of aan een tuintafel zal je naast het stromend water van de rotsen tot rust komen en wordt je volledig zen. En met een aangepaste tuinverlichting kunnen deze tuinen ook 's avonds betoveren. Het ontwerp van een Japanse tuin is geen eenvoudige opdracht en meer dan bij andere tuinen is een gespecialiseerde tuinarchitect of landschapsarchitect hier onontbeerlijk. Maar het resultaat is dan ook altijd verbluffend! Voor meer informatie over een Japanse tuininrichting verwijzen we je graag door naar de gespecialiseerde tuinarchitecten uit je regio! Stuur via offertesonline.be een e-mail en ontvang gratis enkele vrijblijvende prijsvoorstellen.

Op zoek naar een tuinarchitect om een vrijblijvende offerte te maken voor je tuininrichting?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Hoe gaat een tuinarchitect te werk?

kennismaking tuininrichting

Kennismaking

Indien je kiest voor een professionele tuinarchitect zal die eerst met jou kennismaken en luisteren naar je ideeën en wensen waaraan je mooie tuin moet voldoen. Daarna zal de tuinarchitect of tuinontwerper zijn werkwijze overlopen en zal hij kijken of jouw tuin ideeën haalbaar zijn binnen het vooropgestelde budget. Natuurlijk vormen oppervlakte, de complexiteit van de tuinaanleg, de bouwmaterialen en de gebruikte beplanting en materialen hierbij een grote rol. Een voortuin ontwerp of een ontwerp van een stadstuin is doorgaans minder complex dan een tuinontwerp voor een grotere landelijke, mediterrane of moderne tuin achter je woning. In samenspraak met je tuinarchitect maak je hiervoor eerst de juiste en beste keuzes. Na deze kennismaking zal je tuinarchitect je een correct beeld geven van de mogelijkheden of je eventueel alternatieve mooie  tuin ideeën aanbieden. De realisatie van het ideale tuinontwerp vormt voor elke professionele tuinarchitect uit jouw regio een gedreven uitdaging. Jouw tevredenheid is zijn grootste voldoening en hij zal er naar streven om je tuininrichting zo goed mogelijk uit te voeren. 

basisplan tuininrichting

Basisplan

Wanneer de samenwerking een feit is, zal de regionale tuinarchitect aan het werk gaan en jou een basisplan voorleggen. Dit kan een getekende schets op papier zijn, maar de meeste tuinarchitecten maken gebruik van digitale plannen en/of 3D tuinontwerpen. Met het basisplan of voorontwerp kun je dan spelen met de gewenste elementen of materialen. Een ecologische zwemvijver, een bladvaste of bladverliezende haag, klimplanten, de gazongrootte, een plaats voor vogels of dieren, het soort bestrating van de paden, de keuze voor een terras, wintervaste planten en struiken met meerdere bloeitijden, een moestuin; elk detail of idee kan geplaatst, verplaatst of ingewerkt worden in het voorontwerp. Je tuinarchitect of tuinontwerper bespreekt met jou de voor- en nadelen van je wensen en werkt met jou de beste oplossingen uit. Door zijn vlotte en eerlijke communicatie zal de tuinarchitect er steeds naar streven om zoveel als mogelijk tegemoet te komen aan de wensen van de klant. Voor meer informatie over het basisplan of het voorontwerp kun je de erkende tuinarchitecten uit jouw regio contacteren. Ze zullen je graag verder adviseren! 

tuinontwerp

Tuinontwerp

Aan de hand van je basisplan zal je de tuinarchitect uit jouw regio de nodige aanpassingen uitvoeren en het uiteindelijke tuinontwerp of tuinplan tekenen. Je toekomstige kleine of grote tuin krijgt hier een vaste vorm waarin de stijlkeuze van je tuin en al de gekozen opties vervat zitten. Elke gekozen plant, elke vorm van bestrating of tuinverlichting, de aanwezige waterelementen, de eventuele niveauverschillen, de borders en afsluitingen, het meubilair, het mogelijke hondenhok of de plaats voor je andere dieren, kortom alle details van de aan te leggen tuin zullen op het plan te zien zijn. Indien je tuinarchitect gebruik maakt van digitale en driedimensionale middelen zal hij je ook een virtuele kijk kunnen aanbieden vanuit elke hoek of windrichting. Ja zelfs een sfeerbeeld van je toekomstige zomer- of wintertuin of een kleurrijke herfstsimulatie behoren tot de mogelijkheden. Indien het ontwerp jou bevalt en het ook ligt binnen het vooropgesteld budget, dan kun je samen met je tuinarchitect het definitieve tuinontwerp vastleggen en kan je ideale tuin gerealiseerd worden. 

uitvoering tuinontwerp

Uitvoering tuinontwerp

De uitvoering van je tuinontwerp kan door dezelfde tuinontwerper uitgevoerd worden of door een externe tuinaannemer of hovenier. Sommige tuinarchitecten geven bij de uitvoering van het tuinplan een deel van de ontwerpkosten in vermindering. Indien je tuinarchitect de werken van je tuinontwerp niet zelf uitvoert, kan hij de werken wel bijkomend nog controleren of coördineren. Zo zal hij er op toezien dat alle uitgevoerde bestratingen, beplantingen of graafwerken correct worden aangelegd en dat de gebruikte bomen, bloemen, planten en materialen kloppen met het plan van je tuinontwerp. Om de kosten van je tuinaanleg te drukken, kun je ook best een paar offertes van de tuinaannemers of hoveniers uit jouw regio met elkaar vergelijken. Je kunt al snel twintig tot dertig procent besparen!

Gebruik materialen

Naargelang het type tuinstijl zal er bij het maken van je tuininrichting gekozen worden voor de meest bijpassende planten en materialen. Een moderne tuin zal veel meer gebruik maken van strakke terras- en bouwelementen terwijl een landelijke tuin meer gebruik maakt van weelderige beplantingen, klimplanten en begroeiingen in diverse kleuren en uitvoeringen. De keuze van bomen, planten en graszones gebeurt dus meestal in combinatie met de aangewezen stijlstructuur van je tuinontwerp. Vijvers of waterelementen integreren in je tuin kan een meerwaarde geven, maar natuurlijk is de opbouw hiervan afhankelijk van je keuze voor een natuurlijke vijver, een tuinvijver met vissen, een siervijver, een ecologische (zwem)vijver of een moderne aangelegde terrasvijver. Verder is het gebruik van bouwmaterialen zoals arduin, klinkers, grind, kiezels, sierstenen, hout, bankirai, teak of andere materialen eveneens gekoppeld aan je stijlkeuze en je tuinontwerp. Vaak worden tuinmeubelen ook al opgenomen in de materiaalkeuze. Geslaagde tuinen zijn altijd het resultaat van een harmonieus opgebouwde en samengestelde tuininrichting waarbij de tuinarchitect de beste en meest relevante materialen uit de regio heeft uitgekozen. Iedere goed ontworpen tuin straalt smaak en klasse uit, ongeacht de stijlkeuze!

Wat zijn de gemiddelde prijzen voor het inrichten van een tuin?

HOE WORDT DE PRIJS VOOR EEN TUININRICHTING BEPAALD?

Een tuin inrichten vraagt een zekere kennis en bekwaamheid. Tuinarchitecten hebben de nodige opleidingen en lessen gevolgd waardoor ze hun vak perfect beheersen. Elk ontwerp dat ze maken wordt dan ook met passie ingevuld om de tuin van jouw dromen te kunnen verwezenlijken. De prijs voor het ontwerpen van je tuin staat los van de uitvoering en de prijs hangt af van de grootte van je tuin. De meeste kosten zitten dan ook in het aanleggen van je tuin. Zo bepalen je stijlkeuze, je planten keuze, je bestrating, materialen, en de extra's zoals vijvers, schuttingen of terrassen, de prijs van je tuin. Daarom dat je best eerst een berekening laat maken voor de totaalprijs die je tuin gaat kosten. Een tuinarchitect kan je hierbij helpen en je tuin ontwerpen aan de hand van je budget. Hij zal je op maat gemaakte oplossingen presenteren en gepassioneerd met jou zoeken naar de invulling van je droomtuin. 

Prijzen tuininrichting

Soort tuininrichting
Gemiddelde prijs
Ontwerp tuininrichting < 100 m²
€ 300 - € 600
Ontwerp tuininrichting < 100 - 200 m²
€ 500 - € 700
Ontwerp tuininrichting > 200 m²
Vanaf € 650
Beplanting
€ 15 - € 40 per m²
Gras aanleggen
€ 10 - € 20 per m²
Schutting plaatsen
€ 80 - € 200 per meter
Tuinverlichting
€ 80 - € 120 per m²
Vijver aanleggen
€ 1500 - € 30000
Houten terras aanleggen
€ 80 - € 250 per m²
Pergola aanleggen
€ 1000 - € 5000
Klinkerwerken
€ 50 - € 200 per m²
Tuinhuisje
€ 250 - € 8000
Uurtarief tuinaanlegger
€ 30 - € 50 per uur
Op zoek naar een tuinarchitect uit jouw regio om de prijs voor je tuininrichting te ontdekken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Zoekt u een specifieke tuinarchitect?

2973 tuinarchitecten in uw regio!

Vergelijk offertes voor uw Tuinaanleg

Na het ontvangen van deze offertes bent u tot niets verplicht, enkel beter ingelicht.

U heeft dus niets te verliezen...