GRASMATTEN LATEN LEGGEN

Bereik tot 3005 tuinaannemers in Vlaanderen.

 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Door gebruik te maken van dit formulier ga je akkoord met ons privacy- en cookiebeleid

Hoe werkt OffertesOnline.be?

 • 1

  Zoek je de juiste vakman voor je graszoden of grasmatten?

  Je wil grasmatten of graszoden laten leggen, maar waar vind je de geschikte vakman voor het aanleggen van je gazon? Hoe vindt u een professionele en betrouwbare tuinaannemer die actief is in uw regio, en liefst voor de best mogelijke prijs-kwaliteit?

 • 2

  Je verstuurt je offerteaanvraag via OffertesOnline.be

  Gelukkig bestaat er OffertesOnline.be! Hier kun je je offerteaanvraag, gratis en vrijblijvend, in enkele minuten opstellen en wordt ze automatisch naar alle professionals en gespecialiseerde graszoden leggers uit jouw regio verstuurd. Zo bespaar je veel tijd en moeite!

 • 3

  Je vergelijkt vrijblijvend de verschillende offertes en beslist!

  Professionele tuinaannemers die geïnteresseerd zijn in je opdracht zullen je een offerte toesturen, waarna je rustig kunt vergelijken en eventueel een beslissing kunt nemen!

3005
tuinaannemers
24
Opdrachten
per maand
36
Offertes
per maand

Recente offerteaanvragen voor tuinaanleg in Vlaanderen

Soort werken: Aanleg - grasmatten

Start werken: Zo snel mogelijk

Projectbeschrijving:

Projectbeschrijving:

Verwijderen van de oude grasmatten (die VOL onkruid staan nu..) en leggen van nieuwe grasmatten. Oppervlakte van ongeveer 100 vierkante meter.
Arrow
Offerteaanvraag uit Beveren-Waas

Soort werken: Onderhoud - snoeiwerken

Start werken: Binnen de 3 maanden

Projectbeschrijving:

Projectbeschrijving:

Snoeien klimophaag, beukenhaag ongeveer 60 meter, jaarlijks in september.
Snoeien 2 bomen jaarlijks
Arrow
Offerteaanvraag uit Sint-Lambrechts-Herk

Vind een geschikte tuinaannemer in je buurt

Het vinden van de geschikte vakman, in dit geval tuinaannemer, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer je niet over één nacht ijs wilt gaan betreffende het kiezen van een vakman waaraan je het leggen van je grasmatten of graszoden wilt toevertrouwen. Om de juiste keuze te kunnen maken, moet je verschillende offertes kunnen vergelijken om zo de vakman te kiezen die je de beste prijs/kwaliteit voor je nieuw gazon garandeert.

Deze zoektocht begint dus met het vinden van de professionele vakmannen uit je regio. Daarna moet je hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van je project, hopende dat zij je nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.

Daarom hebben wij www.offertesonline.be in het leven geroepen.
Omdat dit gehele proces veel sneller kan!

OffertesOnline Werking

Nieuw gazon aanleggen: laat je graszoden leggen door een professionele tuinaannemer!

Via ons platform geef je je offerteaanvraag voor de aanleg van je nieuwe gazon eenmaal in, en laten we de geïnteresseerde vakmannen uit je omgeving jou contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van de verschillende offertes voor je gazon snel en eenvoudig.

En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat je na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. Je ontvangt de offertes, je vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan jou om te beslissen of je tot een samenwerking overgaat.

Met het gebruik van ons platform heb je niets te verliezen, in tegendeel... je kunt er enkel maar bij winnen!

Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog je offertes aan bij alle professionals uit jouw omgeving... Alvast veel succes met je project!

Heeft u nog een vraag?

OffertesOnline.be heeft een database met daarin een groot deel van de professionele tuinaannemers in Vlaanderen. Wanneer je dus je offerteaanvraag indient voor het laten aanleggen van grasmatten of graszoden, kunnen wij perfect een selectie maken van professionele vakmannen die gelegen zijn in jouw regio en de juiste kwalificaties hebben voor het aanleggen van jouw gazon.

Dit kan zéér snel gaan... van zodra we je offerteaanvraag ontvangen, stellen we deze voor aan de gekwalificeerde professionals uit jouw regio. Afhankelijk van hoe snel deze bedrijven je offerteaanvraag lezen, kunnen zij zich haast onmiddellijk kandidaat stellen voor het aanleggen van graszoden en contact met je opnemen voor een offerte. Gemiddeld genomen duurt het maximaal 5 werkdagen alvorens je alle offertes binnen hebt. Sommige zullen vandaag nog binnenkomen, en andere zullen enkele dagen in beslag nemen. Zoals gezegd is dit afhankelijk van hoe snel deze bedrijven jouw aanvraag bekijken.

Om misbruik te vermijden laten we maximaal 3 bedrijven toe die zich kandidaat kunnen stellen. Dus afhankelijk van hoeveel bedrijven interesse tonen in je offerteaanvraag zal dit aantal schommelen tussen de 0 en 3. Daarom is het belangrijk om de uitvoering van het gazon aanleggen, best zo gedetailleerd als mogelijk te beschrijven, dit verhoogt namelijk de interesse van bedrijven.

De bedrijven die interesse hebben in je opdracht betalen OffertesOnline.be een éénmalig klein bedrag om zich kandidaat te kunnen stellen, en krijgen vervolgens je contactgegevens. Door dat we het aantal kandidaten beperken tot 3 is het zo dat de bedrijven die als eerste interesse tonen diegene zijn die je contactgegevens krijgen. OffertesOnline.be maakt hierbij zelf geen selectie.

Mocht een bepaald bedrijf zéér veel interesse hebben, dan heeft het tevens de mogelijkheid zich exclusief kandidaat te stellen. Dit wil zeggen dat zij als enige je contactgegevens zullen krijgen, en je bij gevolg ook maar één offerte zal ontvangen.

Absoluut! Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. Je bent na het ontvangen van de offertes tot niets verplicht, en enkel beter geïnformeerd.

We raden je aan om je opdracht zo gedetailleerd als mogelijk op te stellen, dit verhoogt namelijk de interesse bij de vakmannen uit je regio. Naast de vooropgestelde vragen, en je contactgegevens, is het belangrijk om de beschrijving van het te leggen stuk gazon ook zo uitgebreid als mogelijk te maken.

Vind een geschikte tuinaannemer uit je buurt door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Waarom nieuwe grasmatten of graszoden laten leggen?

Een mooie gazon vraagt een intensieve en deskundige verzorging, maar ondanks al de goede zorgen loopt het vaak toch mis. Soms wordt het gras van je gazon verstikt door organisch afval, mossen of oude grasrestanten die zich vastzetten in de viltlaag of is je bodem of teelaarde te arm aan voedingsstoffen, waardoor het gras niet meer kan groeien. Je gazon kan ook overwoekerd zijn door klaver, haagwinde, kleefkruid of een ander soort kruid waardoor het graszaad zich niet kan ontplooien. Vaak is het dan ook niet gemakkelijk om je hele gazon in enkele maanden of zelfs jaren weer gezond te krijgen en dient er professionele hulp gezocht te worden. Maar in plaats van je gazon daarbij te moeten renoveren met allerlei ingrepen zoals het omspitten, egaliseren, mesten, verticuteren, ontmossen, sproeien, onkruid wieden, kalken of het opnieuw zaaien van nieuw graszaad, kun je dit veel sneller en efficiënter oplossen. Waarom zou je geen nieuwe grasmatten laten aanleggen in je tuin waarmee je ineens verlost bent van alle voorgaande ongemakken? Je bestaande gazon, inclusief de wortels, wordt hierbij verwijderd waardoor je je ondergrond gezonder kunt maken. Niet alleen heb je dan terug een gezonde voedingsbodem en ondergrond, maar heb je op geen tijd weer een stralende gazon in je tuin. De grasmatten of graszoden die hiervoor door de tuinaannemer worden gebruikt bij het aanleggen, zijn met de grootste zorg speciaal gekweekt en behandeld. Door gebruik te maken van kwalitatieve graszaden, bieden deze grasmatten en graszoden een zeer grote stabiliteit en hoge dichtheid aan. Hierdoor zullen je graszoden of grasmatten beter bestand zijn tegen hoge belastingen of druk en zal je gazon zich veel beter herstellen. Ook de voedingsbodem voor de woekerende onkruiden wordt door de dichtheid van de grasmatten of graszoden grotendeels weggenomen. Grasmatten en graszoden kan men ook gans het jaar leggen en ze zijn dus niet seizoensgebonden. Ideaal dus voor een snelle renovatie van je gazon. De tijdspanne tussen je grasmatten of graszoden kopen, je grasmatten of graszoden leggen en het effectief kunnen belopen van je grasmatten of graszoden, bedraagt slechts veertien dagen. Op geen tijd heb je dus weer een nieuw stralend en strak gazon en kun je weer zorgeloos genieten van je tuin. Laat je overtuigen van de vele voordelen die grasmatten of graszoden leggen je kunnen bieden en laat je grasmatten of graszoden leggen door een professionele gazon aanlegger uit je regio of buurt!

waarom kiezen voor grasmatten

Wat zijn de voordelen van grasmatten tegenover gras zaaien?

Grasmatten of graszoden leggen biedt vele voordelen ten overstaan van gras zaaien. Terwijl het zaaien van de graszaden gebonden is aan het voorjaar of de nazomer, kun je je graszoden of grasmatten laten aanleggen op eender welk moment van het jaar, behalve bij extreme temperaturen. Bovendien kun je je grasmatten of graszoden al na twee à drie weken belopen nadat de wortels van de graszoden zich hebben vastgezet in de ondergrond. Voor een ingezaaide gazon duurt het algauw enkele weken voordat de zaden van je gras ontkiemen en zichtbaar zijn, en dan nog moet je een ruime tijd wachten alvorens je je gazon kunt betreden. Laat je een gazon aanleggen met grasmatten of graszoden, dan heb je een direct resultaat en kun je de grasmat onmiddellijk betreden. Bij het laten leggen van graszoden is je gazon onkruidvrij en de grassen van je grasmat zijn gezond, stevig, sterk en volgroeid. Je hoeft dus geen tijd te steken in het terug herstellen van je gazon. Dikwijls vergt het enkele maanden of langer om een gazon eerst weer gezond te maken en moet je je gazon bijkomend omspitten, egaliseren, ontmossen, kalken, sproeien, verticuteren en doorzaaien, of moet je de talloze onkruiden eerst wieden en/of verdelgen. Laat je grasmatten of graszoden plaatsen, dan hoef je al deze herstelingrepen niet uit te voeren en start je weer met een propere grasmat. Een grasmat waarvan je zeker bent dat ze kwalitatief is samengesteld met hoogwaardige grassoorten die daarvoor speciaal gezaaid en ontwikkeld zijn. De sterke en kwalitatieve eigenschappen van deze verschillende soorten graszoden en grassoorten zijn dan ook uiterst geschikt voor alle gazons, inclusief speelgazons en sportgazons. De dichte begroeiing van de matten voorkomt ook dat het onkruid of de mossen zich in je ondergrond kunnen ontwikkelen, terwijl dit gevaar bij het gras zaaien veel meer aanwezig is. Nieuwe grasmatten of graszoden laten leggen, geeft je ook de mogelijkheid om je bodem te verrijken en te verbeteren. Een tuin die in tientallen jaren niet meer is omgespit, is dikwijls niet meer toereikend genoeg om voldoende voedingsstoffen te leveren. Wanneer je een tuin alleen maar zou bemesten en doorzaaien, dan wordt het probleem van een arme ondergrond niet verbeterd. Een gazon aanleggen met grasmatten of graszoden heeft dus beduidend veel voordelen, en al is het laten leggen van matten of graszoden iets duurder dan gras zaaien, dan heeft het zeker voldoende kwalitatieve troeven om het pleit te winnen. Laat daarom je gazon aanleggen met grasmatten of graszoden door een ervaren tuinaannemer uit je regio. Je kunt hier vrijblijvend een gratis offerte aanvragen!

voordelen van grasmatten

Wat zijn de stappen om grasmatten te leggen?

oude gazon verwijderen

Bestaande gazon verwijderen

Wil je een nieuwe gazon aanleggen met graszoden of grasmatten, dan dien je eerst je bestaande gazon en eventuele oude graszoden te verwijderen. Je kunt daarbij het gazon rechtstreeks verwijderen, of het eerst nog behandelen met een onkruidverdelger zodat de graszoden makkelijker los zullen komen. Om de eventuele oude graszoden te verwijderen, kun je een ontzoder gebruiken of je kunt de graszoden gewoon uitsteken met een spade. Met een ontzoder heb je het nadeel dat er een deel van de voedingsbodem en ondergrond mee zal losgetrokken worden, maar anderzijds ben je er dan ook zeker van dat je zo goed als alle wortels mee hebt. Krijg je de graszoden los zonder de dikke vast gewortelde onderlaag, dan kun je de graszoden ook oprollen. Het is van groot belang dat alle restanten worden verwijderd en dat er geen wortels, afval of stenen achterblijven. Merk je dat er emelten of engerlingen in de ondergrond zitten, dan moet je deze eerst bestrijden zodat de larven de wortels van je grasmatten of graszoden niet kunnen aantasten. Heb je groene vingers dan kun je je bestaande gazon gerust zelf verwijderen. Gaat het over een grote oppervlakte dan kun je dit beter laten uitvoeren door de aannemer die je grasmatten of graszoden zal leggen. Voor meer informatie over het verwijderen van je verouderde gazon, verwijzen we je graag door naar de ervaren tuinspecialisten uit jouw buurt of regio!

voorbereiding grasmatten leggen

Voorbereiding grasmatten of graszoden plaatsen

Nadat je vorige gazon is verwijderd, moet de ondergrond voorbereid worden voor het laten leggen van je graszoden of grasmatten. Dit is hét ideale moment om de staat van je bodem te controleren en te verbeteren! Indien blijkt dat je bodem te mager is, door een tekort aan kalk, of wanneer er een onevenwichtige zuurtegraad wordt vastgesteld, dan moet de bodemlaag eerst verrijkt en bemest worden. In dit geval is het aangeraden om je grondlaag tot op een diepte van zo’n dertig centimeter om te frezen en om er compost, teelaarde, bodemverbeteraars of voedingsstoffen aan toe te voegen. Zelfs bij een quasi gezonde bodemlaag schaadt het zeker niet om je grondlaag extra te verrijken. De gezondheid van je bodemlaag kun je opmeten met een Ph bodemtester die de zuurtegraad van je bodem kan bepalen. Na het frezen, dien je je grondlaag te egaliseren en moet je er voor zorgen dat je ondergrond voldoende strak en vast is. Je kunt dit doen door de grond aan te stampen of je kunt hiervoor rekenen op een pletwals. De laatste nivellering wordt uitgevoerd met een lat waarbij de laatste oneffenheden worden afgereid. De grondlaag bevindt zich doorgaans twee à drie centimeter lager dan de boord van je gazon en ze wordt voor het leggen van de grasmatten of graszoden nog lichtjes met een hark los geharkt. Natuurlijk kun je je grasmatten of graszoden laten leggen door een erkende tuinman en de voorbereidende werken eventueel door hem laten uitvoeren. Zo ben je zeker dat het frezen, het egaliseren en het verrijken vakkundig en professioneel wordt uitgevoerd. Nadat de voorbereidende werken volledig zijn afgewerkt, kun je daarna onmiddellijk je grasmatten of graszoden laten leggen. Heb je nog bijkomende vragen of wil je je gazon aanleggen met grasmatten of graszoden? Via offertesonline.be kun je de regionale tuinspecialisten uit je buurt contacteren en een gratis offerte aanvragen!

grasmatten leggen

Grasmatten leggen

Na de voorbereidende werken kun je je gazon aanleggen en je grasmatten of graszoden laten leggen. Om makkelijk te werken, zal een ervaren tuinman de eerste graszoden achteraan in een hoek en tegen de kant aanbrengen. Dit vermijdt dat er achteraf op de pas aangelegde graszoden moet gelopen worden tijdens het grasmatten leggen. De tuinaannemer zal hierbij de grasrollen aanbrengen en de grasmatten leggen in halfsteensverband. Elke grasrol zal na het ontrollen worden aangeduwd zodat de grasmatten goed aansluiten op de voorgaande grasmatten. Bij schuine kanten zal de overhangende graszode worden bijgesneden en kan dit stuk dienen als begin voor de volgende graszode. Voor een goede hechting is het van groot belang dat er een licht natte ondergrond is en dat de graszoden vers en niet uitgedroogd zijn. Ideaal is ook om je grasmatten te leggen juist voordat het gaat regenen. Nadat de grasmatten zijn aangelegd, moet je de grasmatten of graszoden direct sproeien met een tuinslang of een watersproeier. De graszoden moeten door het sproeien door en door nat zijn en groeien in de natte ondergrond. Ook tijdens de eerste drie weken moeten je grasmatten of graszoden nog meerdere keren per week besproeid worden. Op die manier zullen de wortels van de graszoden snel groeien en zich vastzetten in elke centimeter van de ondergrond. Voor de kwaliteit van je grasmatten zijn er verschillende grassoorten. Laat je goed informeren over de verscheidene eigenschappen van de graszoden. Zo zal de samenstelling van speelgras of een sportgazon anders zijn dan bij een siergazon. De totaalprijs voor grasmatten wordt dan grotendeels bepaald door de dichtheid, de zonabsorptie, de sterkte en de kleur van de gebruikte grassoorten. Indien je je grasmatten laat leggen door een professionele aannemer voor je tuin, dan zal die zeker rekening houden met je wensen. Zo zal hij juiste kwalitatieve graszoden adviseren die het meest tegemoet komen aan de gazon in je tuin. Zo krijg je een goede gazon die bestand is tegen de tijd en waarvan je jarenlang plezier hebt. Laat daarom je grasmatten leggen door een ervaren tuinaannemer uit je regio. Je kunt bij de verschillende tuinaannemers uit je buurt een gratis offerte aanvragen!

Op zoek naar een tuinaannemer om een vrijblijvende offerte te maken voor je grasmatten?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Wanneer mag je de nieuwe graszoden voor het eerst maaien?

Nadat je je grasmatten hebt laten bezorgen en nadat ze zijn aangelegd, moeten je graszoden al gedeeltelijk gehecht zijn aan de ondergrond. Indien je te vroeg gaat maaien, bestaat de kans dat de grasmatten of graszoden zullen loskomen of gaan krullen. In sommige gevallen kun je reeds na één week je graszoden voorzichtig beginnen te maaien maar het is nog beter om op veilig te spelen en iets langer te wachten. Doorgaans zal men rekenen op een drietal weken na het graszoden plaatsen en heb je een veilige hechting van de wortels in de ondergrond. Maai je graszoden de eerste keer zeker ook niet te kort of te strak en zorg ervoor dat de messen van je grasmaaier scherp zijn. Voor een intensief beloop van je grasmatten, wacht je best nog een paar weken langer. Zeker wanneer je een sportgazon of speelgazon wil laten leggen, moeten de graszoden stevig verankerd zijn in je ondergrond voordat je je atleten of ravotters hierop mag loslaten. Voor het verdere onderhoud van je grasmatten of graszoden pas je dezelfde maatregelen toe als bij het onderhoud van een gewone ingezaaide gazon. Voor het onderhoud heb je geen groene vingers nodig. Een goede regelmatige bemesting van je graszoden achteraf, zorgt ervoor dat je grasmatten het hele jaar door gezond en mooi blijven. Gebruik hiervoor een goede gazonmest en zorg ervoor dat je de gazon van je tuin goed besproeit na het bemesten. Indien gewenst kun je het onderhoud van je gazon ook laten doen door je tuinaannemer die dan, op periodieke tijdstippen, je grasmatten zal blijven onderhouden. Voor meer informatie over het maaien en het onderhouden van je graszoden, verwijzen we je graag door naar de ervaren tuinaannemers uit jouw regio of buurt!

wanneer eerste keer grasmatten maaien

Wat zijn de gemiddelde prijzen voor het laten leggen van grasmatten?

HOE WORDT DE PRIJS VOOR HET LATEN LEGGEN VAN GRASMATTEN BEPAALD?

Een gazon aanleggen met graszoden of grasmatten, vraagt weinig voorbereidingen en tijd. Binnen de kortste keren heb je snel resultaat en kun je genieten van je strak aangelegd stukje groen in je tuin. Wil je je gazon aanleggen of laten leggen met graszoden of grasmatten, dan zit de grootste prijsfactor bij het soort grasmatten of graszoden. Zo bepalen de kwaliteit van de graszaden, de stabiliteit, de dikte en de duurzaamheid van de grassen een voorname rol. Speelgazons of sportgazons zullen stevigere grassoorten vragen, die tegen een stootje kunnen en die zich snel herstellen. Bekijk of bespreek eerst welke graszoden voor jouw tuin het meest geschikt zijn. Over het algemeen is een gazon aanleggen met graszoden iets duurder dan een gazon zaaien, al hangt dit voornamelijk af van de nodige voorbereidingen. Indien de ondergrond van je tuin voor het zaaien eerst nog moet afgegraven, verrijkt of moet ontdaan worden van alle onkruid, dan zijn grasmatten of graszoden vaak voordeliger. Je kunt altijd een offerte aanvragen voor het leggen van je grasmatten. Het is volledig gratis en zo weet je perfect hoeveel een aangelegd gazonnetje je gaat kosten. Neem daarom vrijblijvend contact op met de specialisten uit je regio, die je graag zullen helpen.

Prijzen grasmatten laten leggen

Soort werken
Gemiddelde prijs
Grasmatten < 100 m²
Vanaf € 8 m²
Grasmatten < 100 - 200 m²
Vanaf € 6 m
Grasmatten < 200 - 400 m²
Vanaf € 5 m²
Verwijderen en afvoeren oude gazon
Vanaf € 5 m²
Frezen onderlaag
Vanaf € 0,80 m²
Op zoek naar een tuinaannemer om de prijs voor het leggen van je grasmatten te ontdekken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist
3005 tuinaannemers in uw regio!