grasmatten

Bereik tot 2833 tuinaannemers in Vlaanderen.

 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Door gebruik te maken van dit formulier gaat u akkoord met ons privacy- en cookiebeleid

Hoe werkt OffertesOnline.be?

 • 1

  U zoekt de juiste vakman voor uw grasmatten

  U wilt grasmatten laten leggen, maar waar vindt u de geschikte vakman voor uw tuinaanleg? Hoe vindt u een professionele en betrouwbare tuinaannemer die actief is in uw regio, en liefst voor de best mogelijke prijs-kwaliteit?

 • 2

  U verstuurt uw offerteaanvraag via OffertesOnline.be

  Gelukkig bestaat er OffertesOnline.be! Hier kan u uw offerteaanvraag, gratis en vrijblijvend, in enkele minuten opstellen en wordt ze automatisch naar alle professionele tuinaannemers uit uw regio verstuurd. Zo bespaart u veel tijd en moeite!

 • 3

  U vergelijkt vrijblijvend de verschillende offertes en beslist!

  Professionele tuinaannemers die geïnteresseerd zijn in uw opdracht zullen u een offerte toesturen, waarna u rustig kunt vergelijken en eventueel een beslissing kan nemen!

2833
tuinaannemers
38
Opdrachten
per maand
39
Offertes
per maand

Recente offerteaanvragen voor tuinaanleg in Vlaanderen

Soort werken: Andere tuinwerken

Start werken: Binnen de 6 maanden

Projectbeschrijving:

verwijderen sparren en plaatsen van betonnen en / of houten afsluiting . Lengte ongeveer 40m en goed bereikbaar .
Contact via e-mail.
Offerteaanvraag uit Gavere

Soort werken: Ontwerp - tuinplan maken

Start werken: Binnen de 3 maanden

Projectbeschrijving:

Een terras aanleggen + zijpad + oprit.

Bekijken wat mogelijk is voor een offerte.

Terras is ong 21m2
Oprit ong 27m2
+ zijpad.

Indien mogelijkheid tot enkel chape
Offerteaanvraag uit kallo

Vind een geschikte tuinaannemer in uw buurt

Het vinden van de geschikte vakman, in dit geval tuinaannemer, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer u niet over één nacht ijs wilt gaan betreffende het kiezen van een vakman waaraan u uw grasmatten wilt toevertrouwen. U moet verschillende offertes kunnen vergelijken om zo tot de juiste keuze te kunnen komen die u de beste prijs/kwaliteit voor het leggen van grasmatten garandeert.

Deze zoektocht begint dus met het vinden van professionele tuinaannemers uit uw regio. Daarna moet u hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van uw project, hopende dat zij u nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.

Daarom hebben wij www.offertesonline.be in het leven geroepen.
Omdat dit gehele proces veel sneller kan!

OffertesOnline Werking

Grasmatten laten leggen: uw gazon laten aanleggen door een professionele tuinaannemer!

Via ons platform geeft u uw offerteaanvraag voor uw grasmatten éénmaal in, en laten we de geïnteresseerde tuinaannemers uit uw omgeving u contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van verschillende offertes voor het laten leggen van grasmatten snel en eenvoudig.

En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat u na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. U ontvangt de offertes, u vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan u om te beslissen of u tot een samenwerking overgaat.

Met het gebruik van ons platform heeft u niets te verliezen, in tegendeel... u kan er enkel maar bij winnen!

Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog uw offertes aan bij alle professionele tuinaannemers uit uw omgeving... Alvast veel succes met uw project!

Heeft u nog een vraag?

OffertesOnline.be heeft een database met daarin een groot deel van de professionele tuinaannemers in Vlaanderen. Wanneer u dus uw offerteaanvraag indient voor uw grasmatten, kunnen wij perfect een selectie maken van professionele tuinaannemers die gelegen zijn in uw regio en de juiste kwalificaties hebben voor het leggen van grasmatten.

Dit kan zéér snel gaan... van zodra we uw offerteaanvraag ontvangen, stellen we deze voor aan de gekwalificeerde tuinaannemers uit uw regio. Afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw offerteaanvraag lezen, kunnen zij zich haast onmiddellijk kandidaat stellen voor het leggen van uw grasmatten en contact met u opnemen voor een offerte. Gemiddeld genomen duurt het maximaal 5 werkdagen alvorens u alle offertes binnen hebt. Sommige zullen vandaag nog binnenkomen, en andere zullen enkele dagen in beslag nemen. Zoals gezegd is dit afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw aanvraag bekijken.

Om misbruik te vermijden laten we maximaal 3 bedrijven toe die zich kandidaat kunnen stellen. Dus afhankelijk van hoeveel tuinaannemers interesse tonen in uw offerteaanvraag zal dit aantal schommelen tussen de 0 en 3. Daarom is het belangrijk uw tuinproject zo gedetailleerd als mogelijk te beschrijven, dit verhoogt namelijk de interesse van bedrijven.

De bedrijven die interesse hebben in uw opdracht betalen OffertesOnline.be een éénmalig klein bedrag om zich kandidaat te kunnen stellen, en krijgen vervolgens uw contactgegevens. Door dat we het aantal kandidaten beperken tot 3 is het zo dat de bedrijven die als eerste interesse tonen diegene zijn die uw contactgegevens krijgen. OffertesOnline.be maakt hierbij zelf geen selectie.

Mocht een bepaald bedrijf zéér veel interesse hebben, dan heeft het tevens de mogelijkheid zich exclusief kandidaat te stellen. Dit wil zeggen dat zij als enige uw contactgegevens zullen krijgen, en u bij gevolg ook maar één offerte zal ontvangen.

Absoluut! Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. U bent na het ontvangen van de offertes tot niets verplicht, en enkel beter geïnformeerd.

We raden u aan om uw opdracht zo gedetailleerd als mogelijk op te stellen, dit verhoogt namelijk de interesse bij de tuinaannemers uit uw regio. Naast de vooropgestelde vragen, en uw contactgegevens, is het belangrijk om uw beschrijving van de te leggen grasmatten ook zo uitgebreid als mogelijk te maken.

Vind een geschikte tuinaannemer uit uw buurt door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Waarom kiezen voor nieuwe grasmatten leggen?

Een mooie gazon vraagt een intensieve en deskundige verzorging maar ondanks al de goede zorgen loopt het vaak toch mis. Soms wordt het gras van uw gazon verstikt door organisch afval, mossen of oude grasrestanten die zich vastzetten in de viltlaag of is uw bodem te arm aan voedingsstoffen waardoor het gras niet meer kan groeien. Uw gazon kan ook overwoekerd zijn door klaver, haagwinde, kleefkruid of een ander soort onkruid waardoor het gras zich niet kan ontplooien. Vaak is het dan ook niet gemakkelijk om een gazon in enkele maanden of zelfs jaren weer gezond te krijgen en dient er professionele hulp gezocht te worden. Maar in plaats van uw gazon daarbij te moeten renoveren met allerlei ingrepen zoals het bemesten, verticuteren, ontmossen, onkruid wieden, kalken of het opnieuw bezaaien van uw gazon, kunt u dit veel sneller en efficiënter oplossen. Waarom zou u geen nieuwe grasmatten laten leggen in uw tuin waarmee u ineens verlost bent van alle voorgaande ongemakken? Uw oude gazon, inclusief de wortels, wordt hierbij verwijderd waardoor u uw ondergrond gezonder kunt maken. Niet alleen heeft u dan terug een gezonde voedingsbodem maar heeft u op geen tijd weer een stralende gazon in uw tuin. De grasmatten of graszoden die hiervoor door de tuinaannemer worden gebruikt, zijn met de grootste zorg speciaal gekweekt en behandeld. Door gebruik te maken van kwalitatieve zaden, bieden deze grasmatten een zeer grote stabiliteit en hoge dichtheid aan. Hierdoor zullen uw graszoden of grasmatten beter bestand zijn tegen hoge belastingen of druk en zal uw gras zich veel beter herstellen. Ook de voedingsbodem voor onkruid wordt door de dichtheid van de grasmatten grotendeels weggenomen. Grasmatten kunnen ook gans het jaar gelegd worden en ze zijn dus niet seizoensgebonden. Ideaal dus voor een snelle renovatie van uw tuin. De tijdspanne tussen uw grasmatten kopen, uw grasmatten leggen en het effectief kunnen belopen van uw grasmatten, bedraagt slechts veertien dagen. Op geen tijd heeft u dus weer een nieuwe stralende en gezonde gazon en kunt u weer zorgeloos genieten van uw tuin. Laat u overtuigen van de vele voordelen die grasmatten of graszoden u kunnen bieden en laat uw grasmatten leggen door een professionele tuinaannemer uit uw regio of buurt!

waarom kiezen voor grasmatten

Wat zijn de voordelen van grasmatten tegenover gras zaaien?

Grasmatten of graszoden leggen bieden vele voordelen ten overstaan van gras zaaien. Terwijl het gras zaaien gebonden is aan het voorjaar of de nazomer, kunt u uw grasmatten leggen op eender welk moment van het jaar, behalve bij extreme temperaturen. Bovendien kunt u uw grasmatten al na twee à drie weken belopen nadat de wortels van de graszoden zich hebben vastgezet in de ondergrond. Voor een ingezaaide gazon duurt het algauw enkele weken voordat zaden van uw gras ontkiemen en zichtbaar zijn en dan nog moet u een ruime tijd wachten alvorens u uw gazon kunt betreden. Een ander voordeel van graszoden is dat ze onkruidvrij zijn en dat de grassen van uw grasmat gezond, sterk en volgroeid zijn. U hoeft dus geen tijd te steken in het terug herstellen van uw gazon. Dikwijls vergt het enkele maanden of langer om een gazon eerst weer gezond te maken en moet u uw gazon bijkomend bemesten, ontmossen, kalken, verticuteren en doorzaaien of moet u het onkruid eerst wieden en/of verdelgen. Wanneer u grasmatten laat leggen, hoeft u al deze herstelingrepen niet uit te voeren en start u weer met een propere grasmat. Een grasmat waarvan u zeker bent dat ze kwalitatief is samengesteld met hoogwaardige grassoorten die daarvoor speciaal gezaaid en ontwikkeld zijn. De sterke en kwalitatieve eigenschappen van deze graszoden zijn dan ook uiterst geschikt voor alle gazons, inclusief speelgazons en sportgazons. De dichte begroeiing van de grasmatten voorkomt ook dat het onkruid of de mossen zich kunnen ontwikkelen, terwijl dit gevaar bij het gras zaaien veel meer aanwezig is. Nieuwe grasmatten leggen, geeft u ook de mogelijkheid om uw bodem te verrijken en te bemesten. Een tuin die in tientallen jaren niet meer is omgespit, is dikwijls niet meer toereikend genoeg om voldoende voedingsstoffen te leveren. Wanneer u uw tuin alleen maar zou bemesten en doorzaaien, dan zal het probleem van uw arme grondlaag niet sterk verbeteren. Grasmatten laten leggen heeft dus beduidend veel voordelen en al is graszoden kopen iets duurder dan gras zaaien, dan heeft het zeker voldoende kwalitatieve troeven om het pleit te winnen. Laat daarom uw grasmatten leggen door een ervaren tuinaannemer uit uw regio en vraag vrijblijvend enkele gratis offertes aan!

voordelen van grasmatten

Wat zijn de stappen om grasmatten te leggen?

oude gazon verwijderen

Oude gazon verwijderen

Wanneer u ervoor kiest om nieuwe grasmatten te laten leggen, als onderdeel van uw tuinaanleg, dan dient u eerst uw oude gazon te verwijderen. U kunt het gazon rechtstreeks verwijderen of het eerst nog behandelen met een onkruidverdelger zodat de graszoden makkelijker los zullen komen. Om de graszoden te verwijderen kunt u een ontzoder gebruiken of u kunt de graszoden gewoon uitsteken met een spade. Met een ontzoder heeft u het nadeel dat er een deel van de voedingsbodem mee zal losgetrokken worden maar anderzijds bent u er dan ook zeker van dat u zo goed als alle wortels van het onkruid mee heeft. Krijgt u de graszoden los zonder een dikke vastgewortelde onderlaag dan kunt u de graszoden ook oprollen. Het belangrijkste is dat alle restanten worden verwijderd en dat er geen wortels, afval of stenen achterblijven. Merkt u dat er emelten of engerlingen in uw grond zitten, dan moet u deze eerst moeten bestrijden zodat de larven de wortels aan van uw grasmatten niet kunnen aantasten. Een oude gazon verwijderen kunt u gerust zelf uitvoeren maar u kunt dit ook laten uitvoeren door de tuinaannemer die uw grasmatten zal leggen. Voor meer informatie over het verwijderen van uw oude gazon, verwijzen we u graag door naar de ervaren tuinaannemers uit uw buurt of regio!

voorbereiding grasmatten leggen

Voorbereiding grasmatten leggen

Nadat uw oude gazon is verwijderd, moet de ondergrond voorbereid worden voor het aanleggen van uw graszoden of grasmatten. Dit is hét ideale moment om de staat van uw bodem te controleren en te verbeteren! Indien blijkt dat uw bodem te mager is, door een tekort aan kalk, of wanneer er een onevenwichtige zuurgraad wordt vastgesteld, dan moet de bodemlaag eerst verrijkt en bemest worden. In dit geval is het aangeraden om uw grondlaag tot op een diepte van zo’n dertig centimeter om te frezen en om er compost, bodemverbeteraars of voedingsstoffen aan toe te voegen. Zelfs bij een quasi gezonde bodemlaag schaadt het zeker niet om uw grondlaag extra te bemesten. De gezondheid van uw bodemlaag kunt u opmeten met een Ph bodemtester die de zuurgraad van uw bodem kan bepalen. Na het frezen, dient u uw grondlaag te nivelleren en moet u er voor zorgen dat uw ondergrond voldoende egaal en vast is. U kunt dit doen door de grond aan te stampen of u kunt hiervoor een pletwals gebruiken. De laatste nivellering wordt uitgevoerd met een lat waarbij de laatste oneffenheden worden afgereid. De grondlaag bevindt zich doorgaans twee à drie centimeter lager dan de boord van uw gazon en ze wordt voor het leggen van de grasmatten nog lichtjes los geharkt. Natuurlijk kunt u uw grasmatten laten leggen door een erkende tuinman en de voorbereidende werken door hem laten uitvoeren. Zo bent u zeker dat het vakkundig en professioneel wordt uitgevoerd. Nadat de voorbereidende werken volledig zijn afgewerkt, kunt u daarna onmiddellijk uw grasmatten leggen of laten leggen. Heeft u nog bijkomende vragen of u wilt grasmatten laten leggen? Via offertesonline.be kunt u de regionale tuinaannemers uit uw buurt contacteren voor enkele vrijblijvende adviezen of offertes!

grasmatten leggen

Grasmatten leggen

Na de voorbereidende werken kunt u uw grasmatten laten leggen. Om makkelijk te werken, zal een ervaren tuinaannemer de eerste graszoden achteraan in een hoek en tegen de kant aanbrengen. Dit vermijdt dat er achteraf op de pas aangelegde graszoden moet gelopen worden tijdens het grasmatten leggen. De tuinaannemer zal hierbij de grasrollen aanbrengen en de grasmatten leggen in halfsteensverband. Elke grasrol zal na het ontrollen worden aangeduwd zodat de grasmatten goed aansluiten op de voorgaande grasmatten. Bij schuine kanten zal de overhangende graszode worden bijgesneden en kan dit stuk dienen als begin voor de volgende graszode. Voor een goede hechting is het van groot belang dat er een licht vochtige ondergrond is en dat de graszoden vers en niet uitgedroogd zijn. Ideaal is ook om uw grasmatten te leggen juist voordat het gaat regenen. Nadat de grasmatten zijn gelegd, dient u ze onmiddellijk te besproeien met een tuinslang of een watersproeier. De graszoden moeten daarbij door en door nat zijn en ook tijdens de eerste drie weken moeten uw grasmatten nog meerdere keren per week besproeid worden. Op die manier zullen de wortels van de grasmatten snel groeien en zich vastzetten in de ondergrond. Voor de kwaliteit van uw grasmatten zijn er verschillende grassoorten en het is aangeraden om u, bij het grasmatten kopen, vooraf goed te laten informeren. Zo zal de samenstelling van een speelgazon of sportgazon anders zijn dan bij een siergazon. De grasmatten prijs wordt dan ook grotendeels bepaald door de dichtheid, de zonabsorptie, de sterkte en de kleur van de gebruikte grassoorten. Indien u uw grasmatten laat leggen door een professionele tuinaannemer dan zal die zeker rekening houden met uw wensen. Zo zal hij juiste kwalitatieve graszoden adviseren die het meest tegemoet komen aan uw gazon. Laat daarom uw grasmatten leggen door een ervaren tuinaannemer uit uw regio. U kunt de verschillende tuinaannemers uit uw buurt contacteren voor enkele vrijblijvende adviezen of offertes!

Op zoek naar een tuinaannemer om een vrijblijvende offerte te maken voor uw grasmatten?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Wanneer mag je de nieuwe graszoden voor het eerst maaien?

Vooraleer u begint te maaien, moeten uw graszoden al gedeeltelijk gehecht zijn aan de ondergrond. Indien u te vroeg gaat maaien, bestaat de kans dat de grasmatten zullen loskomen of gaan krullen. In sommige gevallen kunt u reeds na één week uw graszoden voorzichtig beginnen te maaien maar het is nog beter om op veilig te spelen en iets langer te wachten. Doorgaans gaat men ervan uit dat de graszoden een drietal weken nodig hebben voor een veilige hechting van de wortels in de ondergrond. Maai uw graszoden de eerste keer zeker ook niet te kort en zorg ervoor dat de messen van uw grasmaaier scherp zijn. Voor een intensief beloop van uw grasmatten wacht u best nog een paar weken langer. Zeker bij sportgazons of speelgazons moeten de graszoden stevig verankerd zijn in uw ondergrond voordat u uw atleten of ravotters hierop mag loslaten. Voor het verdere onderhoud van uw grasmatten past u dezelfde maatregelen toe als bij het onderhoud van een gewone ingezaaide gazon. Een goede regelmatige bemesting van uw graszoden achteraf, zorgt ervoor dat uw grasmatten gezond en mooi blijven. Gebruik hiervoor een goede gazonmest en zorg ervoor dat u uw gazon goed besproeit na het bemesten. Indien gewenst kunt u het onderhoud van uw gazon ook laten doen door uw tuinaannemer die dan, op periodieke tijdstippen, uw grasmatten zal blijven onderhouden. Voor meer informatie over het maaien en het onderhouden van uw graszoden, verwijzen we u graag door naar de ervaren tuinaannemers uit uw regio of buurt!

wanneer eerste keer grasmatten maaien

Wat zijn de gemiddelde prijzen voor het laten leggen van grasmatten?

HOE WORDT DE PRIJS VOOR het leggen van grasmatten BEPAALD?

Wanneer u grasmatten laat leggen, dan moet u rekening houden met 2 variabelen binnen de kostprijs. Enerzijds is er de kostprijs van de materialen die gebruikt zullen worden voor het leggen van uw grasmatten, en anderzijds is er de arbeidskost van de tuinaannemer(s) zelf.

Gezien de arbeidskost een groot deel van de totaalprijs bepaald, is het belangrijk dat u meerdere offertes opvraagt bij verschillende professionele tuinaannemers uit uw regio.

Wat de arbeidskosten betreft mag u rekenen op een kost van ongeveer € 30-50 per uur.

Prijzen grasmatten laten leggen

Soort werken
Gemiddelde prijs
Grasmatten < 100 m²
Vanaf € 8 m²
Grasmatten < 100 - 200 m²
Vanaf € 6 m
Grasmatten < 200 - 400 m²
Vanaf € 5 m²
Verwijderen en afvoeren oude gazon
Vanaf € 5 m²
Frezen onderlaag
Vanaf € 0,80 m²
Op zoek naar een tuinaannemer om de prijs voor het leggen van uw grasmatten te ontdekken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Zoekt u een specifieke tuinaannemer?

2833 tuinaannemers in uw regio!

Vergelijk offertes voor uw Tuinaanleg

Na het ontvangen van deze offertes bent u tot niets verplicht, enkel beter ingelicht.

U heeft dus niets te verliezen...