TRAP BEKLEDEN

Bereik tot 3018 trappenmakers in Vlaanderen.

 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist
Vraag uw offertes aan

Door gebruik te maken van dit formulier ga je akkoord met ons privacy- en cookiebeleid

Hoe werkt OffertesOnline.be?

 • 1

  Zoek je de juiste vakman voor je trap?

  Je wilt je trap bekleden, maar waar vind je de geschikte vakman voor je trapbekleding? Hoe vind je een professionele en betrouwbare trappenmaker die actief is in jouw regio, en liefst voor de best mogelijke prijs-kwaliteit?

 • 2

  Je verstuurt je offerteaanvraag via OffertesOnline.be

  Gelukkig bestaat er OffertesOnline.be! Hier kun je je offerteaanvraag, gratis en vrijblijvend, in enkele minuten opstellen en wordt ze automatisch naar alle professionele trappenmakers uit je regio verstuurd. Zo bespaar je veel tijd en moeite!

 • 3

  Je vergelijkt vrijblijvend de verschillende offertes en beslist!

  Professionele trappenmakers die geïnteresseerd zijn in jouw opdracht zullen je een offerte toesturen, waarna je rustig kunt vergelijken en eventueel een beslissing kunt nemen!

3018
trappenmakers
15
Opdrachten
per maand
13
Offertes
per maand

Recente offerteaanvragen voor trappen in Vlaanderen

Soort werken: Nieuwe trap installeren

Vorm van de trap: 1 hoek

Projectbeschrijving: Trap tussen 2 muren

Projectbeschrijving:

Vorm van de trap: 1 hoek
Opstelling van de trap: Trap tussen 2 muren
Materiaal van de trap: Hout
Soort trapleuning: Tegen de muur

Beschrijving:
Voor ogenblik zeer steile trap hoogte 3.25 m, over een lengte van 2.05 m, er zou gebruik kunnen gemaakt worden van 3.00 en een kwartdraai naar links beginnend in de eetruimte.
Arrow
Offerteaanvraag uit Ieper

Soort werken: Nieuwe trap installeren

Vorm van de trap: Zoldertrap

Projectbeschrijving: Trap tegen 1 muur

Projectbeschrijving:

Vorm van de trap: Zoldertrap
Opstelling van de trap: Trap tegen 1 muur
Materiaal van de trap: Hout
Soort trapleuning: Op de trap zelf

Beschrijving:
Beste, Ik wens een vaste trap te plaatsen van het eerste verdiep naar de zolder. Dit betreft het gedeelte trappenhal met hoog plafond, waarbij een zoldertrapgat moet worden aangemaakt ( houten constructie ). Hoogte van de kleine hal op het eerste verdiep tot plafond bedraagt ongeveer 3 a 3,5 m. De trap die moet worden geplaatst zal dus moeten zweven richting de buitenmuur achteraan met een kwartdraai om in de zolderruimte te komen. De trap moet tevens tegen de rechtermuur worden geplaatst ter ondersteuning met balustrade op de linkerkant van de trap. Het dak van de zolder betreft een puntdak. Dit is de reden waarom er een kwartslag in de trap moet komen. Breedte van de hal is +- 1,50 m. Breedte van de trap is +- 68 cm. De offerte komt dus neer op het plaatsen en installeren van trap met zoldergat.
Arrow
Offerteaanvraag uit Schoten

Vind een geschikte trappenmaker in je buurt

Het vinden van de geschikte vakman, in dit geval een trappenmaker, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer je niet over één nacht ijs wilt gaan betreffende het kiezen van een vakman waaraan je je trapbekleding wilt toevertrouwen. Je moet verschillende offertes kunnen vergelijken om zo tot de juiste keuze te kunnen komen die je de beste prijs/kwaliteit voor je trapbekleding garandeert.

Deze zoektocht begint dus met het vinden van professionele trappenmakers uit je regio. Daarna moet je hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van je project, hopende dat zij jou nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.

Daarom hebben wij www.offertesonline.be in het leven geroepen.
Omdat dit gehele proces veel sneller kan!

OffertesOnline Werking

Trapbekleding: laat je trap bekleden door een professionele trappenmaker!

Via ons platform geeft je je offerteaanvraag voor de plaatsing van je trapbekleding éénmaal in, en laten we de geïnteresseerde trappenmakers uit je omgeving jou contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van verschillende offertes voor je trapbekleding snel en eenvoudig.

En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat je na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. Je ontvangt de offertes, je vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan jou om te beslissen of je tot een samenwerking overgaat.

Met het gebruik van ons platform heb je niets te verliezen, in tegendeel... je kunt er enkel maar bij winnen!

Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog je offertes aan bij alle professionele trappenmakers uit jouw omgeving... Alvast veel succes met je project!

Heeft u nog een vraag?

OffertesOnline.be heeft een database met daarin een groot deel van de professionele trappenmakers in Vlaanderen. Wanneer je dus je offerteaanvraag indient voor het  bekleden van jouw trap, kunnen wij perfect een selectie maken van de professionele trappenmakers die gelegen zijn in jouw regio en de juiste kwalificaties hebben voor je trapbekleding.

Dit kan zéér snel gaan... van zodra we je offerteaanvraag ontvangen, stellen we deze voor aan de gekwalificeerde trappenmakers uit jouw regio. Afhankelijk van hoe snel deze bedrijven je offerteaanvraag lezen, kunnen zij zich haast onmiddellijk kandidaat stellen voor het renoveren van je trap en contact met je opnemen voor een offerte. Gemiddeld genomen duurt het maximaal 5 werkdagen alvorens je alle offertes binnen hebt. Sommige zullen vandaag nog binnenkomen, en andere zullen enkele dagen in beslag nemen. Zoals gezegd is dit afhankelijk van hoe snel deze bedrijven je aanvraag bekijken.

Om misbruik te vermijden laten we maximaal 3 bedrijven toe die zich kandidaat kunnen stellen. Dus afhankelijk van hoeveel trappenmakers interesse tonen in je offerteaanvraag zal dit aantal schommelen tussen de 0 en 3. Daarom is het belangrijk je trapbekleding zo gedetailleerd als mogelijk te beschrijven, dit verhoogt namelijk de interesse van bedrijven.

De bedrijven die interesse hebben voor het bekleden van jouw trap, betalen OffertesOnline.be een éénmalig klein bedrag om zich kandidaat te kunnen stellen, en krijgen vervolgens je contactgegevens. Door dat we het aantal kandidaten beperken tot 3 is het zo dat de bedrijven die als eerste interesse tonen diegene zijn die jouw contactgegevens krijgen. OffertesOnline.be maakt hierbij zelf geen selectie.

Absoluut! Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. Je bent na het ontvangen van de offertes tot niets verplicht, en enkel beter geïnformeerd.

We raden je aan om je opdracht zo gedetailleerd als mogelijk op te stellen, dit verhoogt namelijk de interesse bij de trappenmakers uit je regio. Naast de vooropgestelde vragen, en je contactgegevens, is het belangrijk om de beschrijving van je trapbekleding zo uitgebreid als mogelijk te maken.

Vind een geschikte trappenmaker uit je buurt door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Waarom kiezen voor een trapbekleding?

Wanneer je trap nog in een vrij degelijke staat is, dan kun je je trap renoveren met een trapbekleding. Het aanbod aan materialen om je trap te bekleden zijn zeer ruim en verscheiden. Zo kun je je huidige trap bekleden met hout, tapijt, laminaat, vinyl, rubber, natuursteen, kurk, glas of kunststof. Maar evengoed kun je bij een nieuwbouw je betonnen trap laten afwerken met een houten of een natuurstenen trapbekleding. Bij open trappen wordt er meestal gekozen voor een afwerking van hout, laminaat, rubber, of natuursteen omdat deze materialen gemakkelijk op de bestaande traptreden kunnen aangebracht worden. Vooral bij open metalen of stalen trappen, worden de traptreden vaak bekleed met hout, kurk of rubber om het geluid te dempen of om de koude aanraking met het metaal op te vangen. Bij een gesloten trap kunnen zowel de traptreden bekleed worden, als de volledige trap, inclusief de stootborden. Zo kun je bij een houten trap kiezen voor een tapijt of trapmat. Een tapijt beschermt niet alleen je hout, het geeft een warm gevoel en het is geluiddempend. Maar je kunt bij een traprenovatie ook kiezen voor een strakkere bekleding van laminaat, vinyl of marmoleum. Deze verschillende materialen ogen modern en ze zijn onderhoudsvriendelijk. Naast de verschillende trapbekledingen, kun je ook kiezen om je oude trap te renoveren door er een gloednieuwe trap over te plaatsen. Bij deze traprenovatie worden er overzettreden en planken geplaatst over je bestaande treden en stootborden. Je kunt hierbij kiezen voor massief hout, vinyl, kurk of laminaat overzettreden. De plaatsing van deze nieuwe trap kan door de trappenmaker op op één à twee dagen afgewerkt worden, zodat je binnen de kortste keren weer beschikt over een mooie trap met een nieuwe look. Er zijn dus verschillende soorten kwalitatieve materialen waarmee je jouw kunt bekleden. De meeste trapbekledingen bij een traprenovatie vallen goedkoper uit dan wanneer je een volledige nieuwe trap zou moeten plaatsen. Vooral bij oudere bestaande trappen kun je met een moderne trapbekleding het verschil maken, waardoor jouw trap er weer nieuw en trendy zal uitzien. Via offertesonline.be kun je de verschillende mogelijkheden om jouw trap te laten bekleden met hoogwaardige materialen bekijken. De trappenmakers uit je regio zullen je met alle plezier begeleiden bij het zoeken naar de beste oplossing voor je trapbekleding en je voorzien van de correcte adviezen en offertes!

waarom trap laten bekleden

Mogelijke soorten trapbekleding

trap bekleden met stof

Trappen bekleden met stof

Vroeger werden trappen dikwijls beschermd met een trapmat, traploper of werden ze volledig bekleed met een vast tapijt. Sommige mensen vinden een trapbekleding met een trapmat of tapijt wat ouderwets, maar toch merken we dat gestoffeerde trappen, zelfs bij jonge gezinnen, terug aan een opmars bezig zijn. Een decoratieve traploper die over het midden van je treden loopt, voorkomt beschadigingen en slijtage. Bovendien zijn de hedendaagse traplopers qua verschillende kleuren en designs niet meer te vergelijken met de vroegere traplopers. Langs de andere kant kun je je huidige trap, versleten of beschadigde trap laten renoveren met een vast trap tapijt. De trappenmaker zal hierbij jouw trap bekleden met een tapijt van grote pooldichtheid uit wol, kunstgaren, katoen of sisal. De beste tapijten voor gesloten trappen hebben een stevige garenstructuur, waardoor het intensief gebruik van je trap wordt opgevangen. De toplaag van het trap tapijt is tevens vuilwerend zodat het vuil niet kan doordringen tot in het ondertapijt. Net zoals voor een vloer, bestaan er zowel natuurlijke als synthetische stoffen als trapbekleding. Natuurlijk tapijt is authentieker en warmer dan een synthetisch tapijt, maar anderzijds moet een natuurlijk tapijt vaker onderhouden worden dan een synthetisch tapijt. Door het tapijt regelmatig te stofzuigen, hou je je trapbekleding zuiver, blijven de verschillende kleuren zichtbaar mooi en verleng je de levensduur van je trapbekleding. Het bekleden van bestaande trappen met stof vraagt, in tegenstelling tot sommige andere bekledingen, weinig arbeid van je ervaren trappenmaker wat de prijs zeker ten goede komt. Ontdek de verschillende soorten mogelijkheden om jouw trap te bekleden met stof bij de regionale trappenmakers uit uw buurt. Ze zullen je graag voorzien van advies en een vrijblijvende offerte!

trap bekleden met vinyl

Trappen bekleden met vinyl

Vinyl is een pvc variant die ook vaak wordt gebruikt voor de afwerking van vloeren. Zo kun je een vloer het uitzicht geven van verschillende soorten materialen. Onder andere een vloer met het uitzicht van parket, houten planken, steentapijt, tegels of een betonlook. Ook als trapbekleding heeft vinyl vele voordelen en het is dan ook één van de populairste materialen om je trap mee te bekleden. Een trap afwerken met vinyl geeft je dan ook alle vrijheid qua looks en kleuren. Een warme houtimitatie van een eiken, beuken of notelaar trap? Een industriële trap met een betonlook? Of een retro design tegel of natuurstenen trap? Met een vinyl trapbekleding kan het allemaal! Maar een vinyl trapbekleding heeft nog andere troeven. Dankzij de beschermende toplaag beschik je over een krasbestendige en watervaste trap die zeer gemakkelijk te onderhouden valt. Ook vlekken en vuilrestanten kunnen zonder veel moeite verwijderd worden. Door de sterke samenstelling van het vinyl, kun je je trap zeer dun laten renoveren. Toch voelt deze pvc trapbekleding zeer warm aan en ook op akoestisch vlak worden alle storende geluiden geneutraliseerd. De structuur van het vinyl kan zowel in een gladde of in een reliëf uitvoering gemaakt worden. Je kunt eender welke trappen bekleden met vinyl: rechte trappen, wenteltrappen, draaitrappen of zwevende trappen, voor een trapbekleding van vinyl vormt geen enkele trap een belemmering. Vinyl heeft dus vele voordelen en je kunt je trap volgens je eigen persoonlijke wensen ontwerpen. Een trapbekleding van vinyl is iets duurder dan een trapbekleding met laminaat of stof, maar dankzij de duurzame eigenschappen zal je blijvend kunnen genieten van je nieuwe trap. Laat je inspireren en neem contact op met de professionele trappenmakers uit jouw regio of buurt voor enkele gratis offertes en/of adviezen!

trap bekleden met laminaat

Trappen bekleden met laminaat

Naast de veelgebruikte trapbekleding van vinyl pvc, is een traprenovatie met een laminaat afwerking ook erg populair. Laminaat is een speciale composiet soort die uit verschillende lagen wordt samengesteld. Een trap met laminaat overzettreden kan nauwelijks onderscheiden worden van een trap van massief hout en het laminaat is in verschillende houtstructuren en kleuren verkrijgbaar. Zo kun je ook kiezen voor een wit gebeitste houten trapbekleding of voor één van de verschillende soorten tropisch hardhout. Omwille van de slijtvaste en vochtwerende eigenschappen, wordt laminaat vaker gebruikt als toplaag voor vloeren dan parket of massieve planken. Met een houten trapbekleding van laminaat, kies je tevens voor een voordelige trapbekleding. Een professionele trappenmaker zal de houten trapbekleding van laminaat vakkundig meten, op maat snijden, bewerken en plaatsen voor een zeer betaalbare prijs. Maar je kunt ook kiezen voor een trapbekleding met een nieuwe look door niet automatisch te kiezen voor een houtbekleding van massief hout of parket. Waarom kies je niet voor een natuurstenen of marmeren look, of voor een tegel of betonlook? Met een trapbekleding van laminaat kun je je fantasie de vrije loop laten gaan en je trap aanpassen aan je wensen en je interieurstijl. Je ziet dus dat deze trapbekleding vele voordelen heeft, maar er zijn ook nadelen bij een trap van laminaat. Laminaat is onderhoudsvriendelijk maar het heeft maar een levensduur tot vijventwintig jaar, daarna zal je je trapbekleding weer moeten vervangen. En in tegenstelling tot een andere trapbekleding, afgewerkt met hout, tapijt, kurk of rubber, is een laminaat minder geluiddempend hetgeen voor sommige personen storend kan werken. Toch blijft een trapbekleding met laminaat één van de populairste trapbekledingen omwille van de vele goede eigenschappen en de betaalbare prijs. Ook voor een trap over traprenovatie zit je met een laminaat trapbekleding gebeiteld. Voor meer informatie over een trapbekleding met laminaat, verwijzen we je graag door naar de erkende trappenmakers uit jouw regio. Ze zullen je graag voorzien van enkele vrijblijvende adviezen of offertes!

trap bekleden met kurk

Trappen bekleden met kurk of rubber

Indien het iets unieker mag, dan biedt een trap bekleedt met kurk een volwaardig alternatief. Vooral bij oude krakende houten trappen is een trapbekleding van kurk een zalige oplossing om het kraken te voorkomen. Je kunt je trap bekleden met een samengestelde kurklaag of met een volledige kurkbekleding. Bij een samengestelde kurklaag vormt het kurk de onderlaag van je bekleding en dient je kurk als een geluiddempend en druk verlagend ondertapijt. Bovenop de kurk komt er dan een beschermende en slijtvaste laag van pvc of vinyl die ervoor zorgt dat je trap watervast en krasbestendig is. Zo verbind je de voordelen van deze beide verschillende materialen tot een ideale samenstelling voor het bekleden van je trap. Wens je de natuurlijke look van het kurk te behouden dan kan dat natuurlijk ook. De bovenlaag van het kurk zal dan een beschermende coating krijgen waarbij het originele patroon van de kurk behouden blijft. Je kunt kiezen om alleen maar je aantal treden te bekleden met kurk of je kunt je volledige traprenovatie laten uitvoeren met overzettreden. Zowel kurk als rubber worden vaak gebruikt bij ijzeren of stalen trappen waarbij ze zorgen voor een warme en geluiddempende buffer. Beide materialen vormen een harmonieuze toevoeging, maar zijn niet voor elke trap geschikt. Ze bieden de beste oplossing voor een zwarte metalen trap,  een inox trap of voor een betonnen trap. Heb je interesse in een trapbekleding van kurk of rubber? Ga snel naar ons contactformulier en ontvang vrijblijvend enkele offertes van de vakmannen uit je omgeving!

trap bekleden met natuursteen

Trappen bekleden met natuursteen

Naast de meer voor de hand liggende materialen, kun je je trap ook bekleden met natuursteen. Een trapbekleding met natuursteen geeft je trap een majestueuze uitstraling, maar er hangt dan ook een stevig prijskaartje aan vast aan dit type trap. Natuursteen kan zowel voor als nieuwe trap als voor een te renoveren trap gemaakt en geplaatst worden. De natuurstenen worden daarbij door de trappenmaker zeer nauwkeurig op maat gezaagd en behandeld. De natuurstenen die het meest geschikt zijn voor een trap zijn marmer, graniet, basalt of harde kalksteen. De stenen kunnen, afhankelijk van de porositeit van de steensoort, daarbij ook nog door de trappenmaker geboucheerd, gepolijst of verzoet worden. Ongeacht of je kiest voor de montage van een gesloten of open trap, met natuursteen heb je altijd een tijdloze en authentieke trap die iedereen zal imponeren. Zowel bij rechte trappen, wenteltrappen, draaitrappen of zwevende trappen, elke trede ziet er uniek uit en je trap vormt sowieso een eyecatcher in je woonkamer of hal. De natuurlijke patronen van een natuursteen zijn vrijwel niet te evenaren en de stenen zijn zeer slijtvast en duurzaam. Zelfs indien er een slijtage zou zijn, dan valt dit bij een natuurstenen trapbekleding minder op dan bij een ander type trap en vaak vormt het gecreëerde patina een extra decoratieve toevoeging. De vele mooie natuurstenen trappen die we nog aantreffen in statige herenhuizen, kastelen, landhuizen, musea of geklasseerde gebouwen bewijzen dat deze trappen vrijwel niets van hun grandeur en glans verliezen. Het enige nadeel is dat sommige natuurstenen net als een bij een vloer koud kunnen aanvoelen. Ontdek hier de vele mooie realisaties van de professionele trappenmakers uit jouw regio en vraag hen vrijblijvend naar enkele prijsoffertes!

trap over trap

Trap over trap

Bij een volledige traprenovatie is een trap over traprenovatie met overzettreden de meest voor de hand liggende oplossing. In veruit de meeste gevallen is een trap bekleden nog altijd goedkoper dan dat je een nieuwe trap moet aanschaffen. Door de plaatsing van nieuwe overzettreden, verberg je je oude, beschadigde, afgesleten of gedateerde trap en lijkt het alsof je een nieuwe trap hebt. De verschillende materialen voor een trap met overzettreden zijn zeer uiteenlopend. Zo kun je gaan voor een houten trapbekleding van massief eiken of beukenhout of kun je kiezen voor een gelamelleerde houtsoort over elke trede. Wens je een goedkope traprenovatie dan is laminaat misschien de juiste keuze. Overzettreden van laminaat hebben nagenoeg hetzelfde uiterlijk dan overzettreden van massief hout en ze zijn watervast en krasbestendig. Naast een laminaat trap over trap bekleding, behoort een trap met overzettreden van vinyl tot de vaakst gebruikte trapbekledingen. Vinyl pvc kan in alle kleuren en weergaves verkregen worden en daarbij een hout, beton of natuurstenen look zeer goed benaderen. Bovendien behoudt dit materiaal door zijn slijtvastheid zijn mooie uitstraling en is het zeer goed bestand tegen vuil, vlekken en vocht. Naast een houten trapbekleding, laminaat en vinyl zijn er ook nog verschillende soorten alternatieve overzettreden van kurk, natuursteen of metaal. Een trap over trap kun je zelf plaatsen of je kunt het renoveren overlaten aan een professionele trappenmaker die de klus voor jou vakkundig komt uitvoeren. In dit geval heb je een jarenlange garantie op de gebruikte materialen en de plaatsing. Een trap over trap installatie plaatsen, neemt niet veel tijd in beslag en meestal heeft een ervaren trappenmaker genoeg aan één dag om je trap te plaatsen. Via offertesonline.be kun je de erkende trappenmakers uit jouw regio contacteren voor enkele vergelijkende offertes zodat je de juiste keuze kunt maken voor je nieuwe trap over trap!

Wat zijn de gemiddelde prijzen voor het bekleden van een trap?

HOE WORDT DE PRIJS VOOR EEN TRAPBEKLEDING BEPAALD?

Zowel bij een traprenovatie als bij een nieuwe trap hangt de prijs voornamelijk af van het gekozen materiaal. Kies je bij je traprenovatie voor een houten trapbekleding van massief hout dan zal je voor deze klus meer betalen dan voor een afwerking met laminaat, kurk, rubber of vinyl. Authentieke en duurzame materialen zoals massief hout en natuursteen geven je trap een meerwaarde en je ziet onmiddellijk de klasse van deze trappen wanneer ze staan te pronken in je hal, woonkamer of inkom. Maar weet dat je zowel voor het materiaal als voor de werkuren aanzienlijk meer geld zal moeten neertellen. Wil je je trap goedkoop renoveren dan kan een likje verf, een traploper, tapijt of een trap over trap een mooie resultaten bieden. Bijkomend voordeel is dat je trap door je trappenmaker in één dag wordt afgewerkt. We hebben de richtprijzen in de onderstaande tabel op een rijtje gezet zodat je een inschatting kunt maken van de kosten. Het loont echter zeker de moeite om meerdere offertes aan te vragen bij de trappenmakers uit jouw regio. Zo kun je niet alleen de prijzen vergelijken, maar kun je ook nog besparen, zonder in te boeten op de kwaliteit.

Kost trapbekleding

Soort trapbekleding
Gemiddelde prijs
Bekleding stof
vanaf € 40
Bekleding laminaat
vanaf € 35
Bekleding vinyl
vanaf € 50
Bekleding natuursteen
vanaf € 70
Bekleding kurk
vanaf € 50
Overzettreden
vanaf € 35
Traploper
vanaf € 12/m
Op zoek naar een trappenmaker uit je regio om de prijs voor je trapbekleding te ontdekken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist
3018 trappenmakers in uw regio!