molenaarstrap laten plaatsen

Bereik tot 2998 trappenmakers in Vlaanderen.

 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Door gebruik te maken van dit formulier gaat u akkoord met ons privacy- en cookiebeleid

Hoe werkt OffertesOnline.be?

 • 1

  U zoekt de juiste vakman voor uw trap

  U wilt een molenaarstrap laten plaatsen, maar waar vindt u de geschikte vakman voor uw trap? Hoe vindt u een professionele en betrouwbare trappenmaker die actief is in uw regio, en liefst voor de best mogelijke prijs-kwaliteit?

 • 2

  U verstuurt uw offerteaanvraag via OffertesOnline.be

  Gelukkig bestaat er OffertesOnline.be! Hier kan u uw offerteaanvraag, gratis en vrijblijvend, in enkele minuten opstellen en wordt ze automatisch naar alle professionele trappenmakers uit uw regio verstuurd. Zo bespaart u veel tijd en moeite!

 • 3

  U vergelijkt vrijblijvend de verschillende offertes en beslist!

  Professionele trappenmakers die geïnteresseerd zijn in uw opdracht zullen u een offerte toesturen, waarna u rustig kunt vergelijken en eventueel een beslissing kan nemen!

2998
trappenmakers
65
Opdrachten
per maand
51
Offertes
per maand

Recente offerteaanvragen voor trappen in Vlaanderen

Soort werken: Nieuwe trap installeren

Vorm van de trap: Andere vorm

Projectbeschrijving:

Vorm van de trap: Andere vorm
Opstelling van de trap: Andere soort opstelling
Materiaal van de trap: Metaal
Soort trapleuning: Op de trap zelf

Beschrijving:
Geachte

Ik heb een woning gekocht en wil een trap van beneden tot op zolder. Ik wil nagaan wat de mogelijkheden zijn.
Kan vanaf 1/11 in de woning en wens dit snel te realiseren.

mvg
Freddy
Offerteaanvraag uit EVERGEM

Soort werken: Nieuwe trap installeren

Vorm van de trap: 1 hoek

Projectbeschrijving:

Vorm van de trap: 1 hoek
Opstelling van de trap: Trap tegen 1 muur
Materiaal van de trap: Hout
Soort trapleuning: Op de trap zelf

Beschrijving:
Beste ,
Graag hadden we een vrijblijvende offerte bekomen voor het plaatsen van een nieuwe trap naar de zolder, onze huidige trap is wit hout met donkere treden
Offerteaanvraag uit Sint-Niklaas

Heeft u nog een vraag?

OffertesOnline.be heeft een database met daarin een groot deel van de professionele trappenmakers in Vlaanderen. Wanneer u dus uw offerteaanvraag indient voor uw molenaarstrap, kunnen wij perfect een selectie maken van professionele trappenmakers die gelegen zijn in uw regio en de juiste kwalificaties hebben voor de door u beschreven trap.

Dit kan zéér snel gaan... van zodra we uw offerteaanvraag ontvangen, stellen we deze voor aan de gekwalificeerde trappenmakers uit uw regio. Afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw offerteaanvraag lezen, kunnen zij zich haast onmiddellijk kandidaat stellen voor het plaatsen van uw molenaarstrap en contact met u opnemen voor een offerte. Gemiddeld genomen duurt het maximaal 5 werkdagen alvorens u alle offertes binnen hebt. Sommige zullen vandaag nog binnenkomen, en andere zullen enkele dagen in beslag nemen. Zoals gezegd is dit afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw aanvraag bekijken.

Om misbruik te vermijden laten we maximaal 3 bedrijven toe die zich kandidaat kunnen stellen. Dus afhankelijk van hoeveel trappenmakers interesse tonen in uw offerteaanvraag zal dit aantal schommelen tussen de 0 en 3. Daarom is het belangrijk uw trap zo gedetailleerd als mogelijk te beschrijven, dit verhoogt namelijk de interesse van bedrijven.

De bedrijven die interesse hebben in uw opdracht betalen OffertesOnline.be een éénmalig klein bedrag om zich kandidaat te kunnen stellen, en krijgen vervolgens uw contactgegevens. Door dat we het aantal kandidaten beperken tot 3 is het zo dat de bedrijven die als eerste interesse tonen diegene zijn die uw contactgegevens krijgen. OffertesOnline.be maakt hierbij zelf geen selectie.

Mocht een bepaald bedrijf zéér veel interesse hebben, dan heeft het tevens de mogelijkheid zich exclusief kandidaat te stellen. Dit wil zeggen dat zij als enige uw contactgegevens zullen krijgen, en u bij gevolg ook maar één offerte zal ontvangen.

Absoluut! Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. U bent na het ontvangen van de offertes tot niets verplicht, en enkel beter geïnformeerd.

We raden u aan om uw opdracht zo gedetailleerd als mogelijk op te stellen, dit verhoogt namelijk de interesse bij de trappenmakers uit uw regio. Naast de vooropgestelde vragen, en uw contactgegevens, is het belangrijk om uw beschrijving van de trap ook zo uitgebreid als mogelijk te maken.

Zoekt u een specifieke trappenmaker?

Vind een geschikte trappenmaker in uw buurt

Het vinden van de geschikte vakman, en in dit geval trappenmaker, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer u niet over één nacht ijs wilt gaan betreffende het kiezen van een vakman waaraan u uw molenaarstrap wilt toevertrouwen. U moet verschillende offertes kunnen vergelijken om zo tot de juiste keuze te kunnen komen die u de beste prijs/kwaliteit voor uw trap garandeert.

Deze zoektocht begint dus met het vinden van professionele trappenmakers uit uw regio. Daarna moet u hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van uw project, hopende dat zij u nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.

Daarom hebben wij www.offertesonline.be in het leven geroepen.
Omdat dit gehele proces veel sneller kan!

OffertesOnline Werking

Molenaarstrappen: uw molenaarstrap professioneel en op maat laten plaatsen!

Via ons platform geeft u uw offerteaanvraag voor uw molenaarstrap éénmaal in, en laten we de geïnteresseerde trappenmakers uit uw omgeving u contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van verschillende offertes voor de plaatsing van uw molenaarstrap snel en eenvoudig.

En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat u na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. U ontvangt de offertes, u vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan u om te beslissen of u tot een samenwerking overgaat.

Met het gebruik van ons platform heeft u niets te verliezen, in tegendeel... u kan er enkel maar bij winnen!

Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog uw offertes aan bij alle professionele trappenmakers uit uw omgeving... Alvast veel succes met uw project!

Vind een geschikte trappenmaker uit uw buurt door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Waarom kiezen voor een molenaarstrap

Bij een beperkte en smalle ruimte kan een molenaarstrap een oplossing bieden. Een molenaarstrap of steektrap is een rechte trap met een beperkte breedte die vaak wordt gebruikt als vaste zoldertrap. De naam molenaarstrap is ontleend aan de smalle houten open trappen van de vroegere windmolens. Door de hoge bouw en de beperkte ruimte in de molen voor de maalstenen en het graan, werd er bespaard op de trapruimte. Later werd de molenaarstrap ook geïntroduceerd in woningen met een beperkte oppervlakte zoals arbeiderswoningen en duplexen. Ook in kleine rijhuizen vindt men vaak nog steile en smalle molenaarstrappen aan en alhoewel een molenaarstrap van oorsprong een open trap was, werden er vaak stootborden geplaatst om de veiligheid te verhogen. Een molenaarstrap kan ook een trapleuning of trap balustrade bevatten zodat er toch een bepaalde houvast is bij het oplopen of afdalen van deze steile trap. Naast een functionele zoldertrap kan een molenaarstrap ook nog dienen als bibliotheektrap of als hoogslaper trap bij een stapelbed of bij een verhoogde slaap mansarde. Een molenaarstrap wordt meestal vervaardigd uit een goedkope houtsoort maar ook duurdere houtsoorten komen hiervoor in aanmerking. Naast een houten molenaarstrap bestaan er ook nog metalen en kunststof molenaarstrappen. De prijs voor een houten molenaarstrap ligt aan de lage kant en vaak kunt moet u deze trap zelf monteren en installeren. De meer kwaliteitsvolle molenaarstrappen kunt u op maat laten maken door de trappenmaker die de trap dan ook ineens bij u komt plaatsen. Als alternatief voor een vaste molenaarstrap voor uw zolder kunt u ook kiezen voor een uitschuifbare vlizotrap. Het grote voordeel van een vlizotrap is dat hij geen ruimte inneemt omdat u hem kunt dichtklappen of dichtschuiven waardoor de trap mee verborgen wordt op uw zolder. Meer info, advies of een vrijblijvende offerte voor een molenaarstrap kunt u bekomen bij uw regionale trappenmaker!

kiezen voor een molenaarstrap

Mogelijke materialen voor een molenaarstrap

houten molenaarstrap

Houten molenaarstrap

Bijna alle molenaarstrappen worden vervaardigd uit hout en meestal gebruikt een trappenmaker hiervoor onbehandeld Europees grenen hout. Het voordeel van deze houten molenaarstrap is dat u de trap in verschillende standaard afmetingen kunt verkrijgen. Vaak worden deze houten molenaarstrappen ook geleverd in bouwpakketten die u zelf in elkaar moet steken waardoor u kunt besparen op de prijs. Ook het schilderen en het vernissen van de molenaarstrap kunt u naar eigen smaak invullen. Een houten molenaarstrap wordt het meest gebruikt als vaste zoldertrap of als steile rechte trap bij stapelbedden of in een bibliotheek. Maar een houten molenaarstrap kan ook als volwaardige trap dienen in bestaande rijhuizen met smalle gangen of die te kampen hebben met een plaatsgebrek. Bij deze trappen wordt er dan meestal gekozen voor een rechte gesloten trap op maat die om veiligheidsredenen ook voorzien wordt van een trapleuning en stootborden. Omdat de trap elke dag belopen wordt, zal de trappenmaker deze trap behandelen met een twee-componenten vernis zodat hij slijtagebestendig is. Vaak wordt er voor een vaste molenaarstrap tussen verdiepingen ook voor andere en meer duurzame houtsoorten gekozen zoals, beuk, eik of Thermowood. Thermowood heeft ongeveer hetzelfde uitzicht als grenen maar het is veel harder en slijtvaster. Als alternatief voor een houten molenaarstrap voor uw zolder kunt u ook kiezen voor een ganzentrap. Een ganzentrap is net als de molenaarstrap een steile trap voor smalle ruimtes maar de treden van de trap zijn afwisselend breder zodat u geschrankt de trap moet betreden. Ontdek het aanbod van de verschillende houten molenaarstrappen bij de regionale trappenmakers uit uw omgeving en vraag vrijblijvend naar enkele adviezen of prijsoffertes!

metalen molenaarstrap

Metalen molenaarstrap

Alhoewel een houten molenaarstrap het grootste segment van de steektrappen vertegenwoordigt, bestaan er ook andere materialen voor een molenaarstrap. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een industriële molenaarstrap uit metaal of staal. De molenaarstrap kan door een trappenmaker volledig uit metaal worden vervaardigd of gedeeltelijk. Zo kunnen, bij een gecombineerde metalen molenaarstrap, het frame en de trapleuning uit metaal bestaan en kunnen de treden uit hout of kunststof bestaan. Een volledig metalen molenaarstrap wordt door de trappenmaker meestal op maat gemaakt waarbij u uw molenaarstrap poedergecoat, verzinkt of gelakt kunt verkrijgen. Ook een volledige trap in inox of aluminium behoort tot de mogelijkheden. Een metalen molenaarstrap is niet goedkoop maar in tegenstelling tot de meeste houten molenaarstrappen is de trap slijtvast, onderhoudsvriendelijk, duurzaam en heeft de trap een grote draagkracht. Een metalen open molenaarstrap kan ook decoratief zeer mooi zijn. Zo kan een zwarte metalen steektrap zeer mooi contrasteren tegen een witte achtergrond en ook als bibliotheektrap kunt u met een metalen trap het verschil maken. Laat u inspireren en bekijk de mooie metalen molenaarstrappen bij de lokale trappenmakers uit uw regio. Ze zullen u graag verder helpen met adviezen en offertes!

kunststof molenaarstrap

Kunststof molenaarstrap

Een kunststof molenaarstrap kan volledig uit kunststof bestaan of het kan een samengestelde molenaarstrap zijn waarvan de treden bestaan uit kunststof. Vaak wordt een kunststof molenaarstrap vervaardigd uit composiet. Zo vormt een zwarte composiet steektrap, waarvan de treden rusten op een enkele wang of middenbalk, een populair en decoratief alternatief voor een houten molenaarstrap. Composiet is zeer sterk en slijtvast en het kan met volle treden of open treden gemonteerd worden. Ook andere materialen zoals glasvezel, carbon, rubber, PVC, laminaat of corian kunnen deel uitmaken van uw molenaarstrap. Een kunststof molenaarstrap is zeer gemakkelijk te onderhouden en de treden zijn vaak voorzien van een antisliplaag. De prijzen voor een trap uit kunststof zijn nogal uiteenlopend maar verschillende kunststof materialen zitten qua prijs toch redelijk laag. Verder bestaan er ook nog zeer mooie kunststof design trappen die én plaatsbesparend zijn én zeer innovatief zijn. Voor meer informatie over een molenaarstrap uit kunststof verwijzen we u graag door naar de professionele trappenmakers uit uw regio!

Op zoek naar een trappenmaker om een vrijblijvende offerte te maken voor uw molenaarstrap?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Open of gesloten trap

De keuze voor een open of gesloten molenaarstrap hangt een beetje af van de locatie en het interieur. Bij een steile molenaarstrap in een smalle gang opteert u beter voor een gesloten trap met stootborden. Een gesloten molenaarstrap geeft meer veiligheid zowel qua steun als gevoelsmatig. Een open molenaarstrap oogt decoratief mooier en het geeft een meer ruimtelijk gevoel. Daarom rendeert deze molenaarstrap het best als losstaande trap. Sommige mensen voelen zich echter minder veilig op een steile open trap doordat ze tussen de treden kunnen doorkijken. Over het algemeen zal de prijs van een open molenaarstrap ook lager liggen dan die van een gesloten molenaarstrap. Natuurlijk spelen de gebruikte materialen hierbij een belangrijke rol. Tevens is de aanwezigheid van een trapleuning bij een molenaarstrap sterk aan te raden gezien de steilte van de trap. Vooral bij het afdalen is een goede ondersteuning van uw evenwicht geen overbodige luxe. Voor meer info over de voor- en nadelen van een open of gesloten molenaarstrap, verwijzen we u graag door naar de erkende trappenmakers uit uw regio of buurt.

open of gesloten molenaarstrap

Wat zijn de gemiddelde prijzen voor een molenaarstrap?

HOE WORDT DE PRIJS VOOR het plaatsen van een molenaarstrap BEPAALD?

Wanneer u een molenaarstrap laat plaatsen, dan moet u rekening houden met 2 variabelen binnen de kostprijs. Enerzijds is er de kostprijs van de materialen die gebruikt zullen worden voor uw trap, en anderzijds is er de arbeidskost van de trappenmaker(s) zelf.

Gezien de arbeidskost een groot deel van de totaalprijs bepaald, is het belangrijk dat u meerdere offertes opvraagt bij verschillende professionele trappenmakers uit uw regio.

Wat de arbeidskosten betreft mag u rekenen op een kost van ongeveer € 30-50 per uur.

Prijzen molenaarstrap

Soort molenaarstrap
gemiddelde prijs
Houten molenaarstrap bouwpakket
Vanaf € 130
Grenen molenaarstrap
Vanaf € 950
Hardhouten molenaarstrap
Vanaf € 1800
Metalen molenaarstrap
Vanaf € 1500
Kunststof molenaarstrap
Vanaf € 750
Op zoek naar een trappenmaker uit uw regio om de prijs voor uw molenaarstrap te ontdekken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist
2998 trappenmakers in uw regio!

Vergelijk offertes voor uw Trappen

Na het ontvangen van deze offertes bent u tot niets verplicht, enkel beter ingelicht.

U heeft dus niets te verliezen...