MOLENAARSTRAP LATEN PLAATSEN

Bereik tot 3018 trappenmakers in Vlaanderen.

 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Door gebruik te maken van dit formulier ga je akkoord met ons privacy- en cookiebeleid

Hoe werkt OffertesOnline.be?

 • 1

  Zoek je de juiste vakman voor je nieuwe trap?

  Je wilt een nieuwe trap laten plaatsen, maar waar vind je de geschikte vakman voor je molenaarstrap? Hoe vind je een professionele en betrouwbare trappenmaker die actief is in jouw regio, en liefst voor de best mogelijke prijs-kwaliteit?

 • 2

  Je verstuurt je offerteaanvraag via OffertesOnline.be

  Gelukkig bestaat er OffertesOnline.be! Hier kun je je offerteaanvraag, gratis en vrijblijvend, in enkele minuten opstellen en wordt ze automatisch naar alle professionele trappenmakers uit je regio verstuurd. Zo bespaar je veel tijd en moeite!

 • 3

  Je vergelijkt vrijblijvend de verschillende offertes en beslist!

  Professionele trappenmakers die geïnteresseerd zijn in jouw opdracht zullen je een offerte toesturen, waarna je rustig kunt vergelijken en eventueel een beslissing kunt nemen!

3018
trappenmakers
15
Opdrachten
per maand
13
Offertes
per maand

Recente offerteaanvragen voor trappen in Vlaanderen

Soort werken: Nieuwe trap installeren

Vorm van de trap: 1 hoek

Projectbeschrijving: Trap tussen 2 muren

Projectbeschrijving:

Vorm van de trap: 1 hoek
Opstelling van de trap: Trap tussen 2 muren
Materiaal van de trap: Hout
Soort trapleuning: Tegen de muur

Beschrijving:
Voor ogenblik zeer steile trap hoogte 3.25 m, over een lengte van 2.05 m, er zou gebruik kunnen gemaakt worden van 3.00 en een kwartdraai naar links beginnend in de eetruimte.
Arrow
Offerteaanvraag uit Ieper

Soort werken: Nieuwe trap installeren

Vorm van de trap: Zoldertrap

Projectbeschrijving: Trap tegen 1 muur

Projectbeschrijving:

Vorm van de trap: Zoldertrap
Opstelling van de trap: Trap tegen 1 muur
Materiaal van de trap: Hout
Soort trapleuning: Op de trap zelf

Beschrijving:
Beste, Ik wens een vaste trap te plaatsen van het eerste verdiep naar de zolder. Dit betreft het gedeelte trappenhal met hoog plafond, waarbij een zoldertrapgat moet worden aangemaakt ( houten constructie ). Hoogte van de kleine hal op het eerste verdiep tot plafond bedraagt ongeveer 3 a 3,5 m. De trap die moet worden geplaatst zal dus moeten zweven richting de buitenmuur achteraan met een kwartdraai om in de zolderruimte te komen. De trap moet tevens tegen de rechtermuur worden geplaatst ter ondersteuning met balustrade op de linkerkant van de trap. Het dak van de zolder betreft een puntdak. Dit is de reden waarom er een kwartslag in de trap moet komen. Breedte van de hal is +- 1,50 m. Breedte van de trap is +- 68 cm. De offerte komt dus neer op het plaatsen en installeren van trap met zoldergat.
Arrow
Offerteaanvraag uit Schoten

Vind een geschikte trappenmaker in je buurt

Het vinden van de geschikte vakman, in dit geval een trappenmaker, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer je niet over één nacht ijs wilt gaan betreffende het kiezen van een vakman waaraan je je molenaarstrap wilt toevertrouwen. Je moet verschillende offertes kunnen vergelijken om zo tot de juiste keuze te kunnen komen die je de beste prijs/kwaliteit voor je nieuwe trap garandeert.

Deze zoektocht begint dus met het vinden van professionele trappenmakers uit je regio. Daarna moet je hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van je project, hopende dat zij jou nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.

Daarom hebben wij www.offertesonline.be in het leven geroepen.
Omdat dit gehele proces veel sneller kan!

OffertesOnline Werking

Molenaarstrap: laat je nieuwe trap plaatsen door een professional!

Via ons platform geeft je je offerteaanvraag voor jouw molenaarstrap éénmaal in, en laten we de geïnteresseerde trappenmakers uit je omgeving jou contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van verschillende offertes voor je nieuwe trap snel en eenvoudig.

En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat je na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. Je ontvangt de offertes, je vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan jou om te beslissen of je tot een samenwerking overgaat.

Met het gebruik van ons platform heb je niets te verliezen, in tegendeel... je kunt er enkel maar bij winnen!

Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog je offertes aan bij alle professionele trappenmakers uit jouw omgeving... Alvast veel succes met je project!

Heeft u nog een vraag?

OffertesOnline.be heeft een database met daarin een groot deel van de professionele trappenmakers in Vlaanderen. Wanneer je dus je offerteaanvraag indient voor een nieuwe trap, kunnen wij perfect een selectie maken van de professionele trappenmakers die gelegen zijn in jouw regio en de juiste kwalificaties hebben voor het plaatsen van jouw molenaarstrap.

Dit kan zéér snel gaan... van zodra we je offerteaanvraag ontvangen, stellen we deze voor aan de gekwalificeerde trappenmakers uit jouw regio. Afhankelijk van hoe snel deze bedrijven je offerteaanvraag lezen, kunnen zij zich haast onmiddellijk kandidaat stellen voor het plaatsen van je nieuwe trap en contact met je opnemen voor een offerte. Gemiddeld genomen duurt het maximaal 5 werkdagen alvorens je alle offertes binnen hebt. Sommige zullen vandaag nog binnenkomen, en andere zullen enkele dagen in beslag nemen. Zoals gezegd is dit afhankelijk van hoe snel deze bedrijven je aanvraag bekijken.

Om misbruik te vermijden laten we maximaal 3 bedrijven toe die zich kandidaat kunnen stellen. Dus afhankelijk van hoeveel trappenmakers interesse tonen in je offerteaanvraag zal dit aantal schommelen tussen de 0 en 3. Daarom is het belangrijk om de plaatsing van je nieuwe trap zo gedetailleerd als mogelijk te beschrijven, dit verhoogt namelijk de interesse van bedrijven.

De bedrijven die interesse hebben voor de plaatsing van jouw trap, betalen OffertesOnline.be een éénmalig klein bedrag om zich kandidaat te kunnen stellen, en krijgen vervolgens je contactgegevens. Door dat we het aantal kandidaten beperken tot 3 is het zo dat de bedrijven die als eerste interesse tonen diegene zijn die jouw contactgegevens krijgen. OffertesOnline.be maakt hierbij zelf geen selectie.

Absoluut! Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. Je bent na het ontvangen van de offertes tot niets verplicht, en enkel beter geïnformeerd.

We raden je aan om je opdracht zo gedetailleerd als mogelijk op te stellen, dit verhoogt namelijk de interesse bij de trappenmakers uit je regio. Naast de vooropgestelde vragen, en je contactgegevens, is het belangrijk om de beschrijving van de te plaatsen nieuwe trap zo uitgebreid als mogelijk te maken.

Vind een geschikte trappenmaker uit je buurt door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Waarom kiezen voor een molenaarstrap

Bij een beperkte en smalle ruimte kan een molenaarstrap een oplossing bieden. Een molenaarstrap of steektrap is een rechte trap met een beperkte breedte, die vaak wordt gebruikt als vaste zoldertrap. De naam molenaarstrap is ontleend aan de smalle houten trappen die als rechte trappen werden gebruikt bij de vroegere windmolens. Door de hoge bouw en de beperkte ruimte in de molen voor de maalstenen en het graan, werd er bespaard op de trapruimte en was een open steektrap de aangewezen keuze. Later werd de molenaarstrap als houten trap ook geïntroduceerd in woningen met een beperkte oppervlakte zoals arbeiderswoningen en duplexen. Ook in kleine rijhuizen treft men vaak nog steile en smalle molenaarstrappen aan. Molenaarstrappen waren van oorsprong open rechte trappen, maar er werden ook stootborden geplaatst om de veiligheid te verhogen. Vaak wordt er bij de steektrap ook een trapleuning of trap balustrade geplaatst, zodat er toch een bepaalde houvast is bij het oplopen of afdalen van deze steile trap. Naast een functionele zoldertrap kan een molenaarstrap ook nog dienen als bibliotheektrap, als keldertrap of als hoogslaper trap bij een stapelbed of een verhoogde slaap mansarde. Een molenaarstrap wordt meestal vervaardigd uit een goedkope houtsoort, maar ook duurdere houtsoorten komen hiervoor in aanmerking. Naast een houten trap bestaan er ook nog metalen trappen, kunststof trappen en inox trappen. De prijs voor een houten molenaarstrap ligt aan de lage kant en vaak kun je deze open of gesloten trap zelf monteren en installeren. De meer kwaliteitsvolle molenaarstrappen kun je op maat laten maken door de trappenmaker die je trap dan ook ineens bij jou komt plaatsen. Als alternatief voor een vaste molenaarstrap voor de zolder, kun je ook kiezen voor een uitschuifbare vlizotrap. Het grote voordeel van een vlizotrap is dat hij geen ruimte inneemt omdat je hem kunt dichtklappen of dichtschuiven waardoor de trap mee verborgen wordt op je zolder. Daarnaast behoren een spiltrap of wenteltrap met een centrale as in hout, metaal of staal tot de alternatieven voor een molenaarstrap. Meer info, advies of een vrijblijvende prijsvoorstellen voor een molenaarstrap, kun je hier bekomen bij jouw regionale trappenmaker!

kiezen voor een molenaarstrap

Mogelijke materialen voor een molenaarstrap

houten molenaarstrap

Houten trap

De meeste molenaarstrappen worden vervaardigd uit hout en meestal gebruikt een trappenmaker hiervoor onbehandeld Europees grenen hout. Het voordeel van een houten trap is dat je de rechte trap in verschillende standaard afmetingen kunt verkrijgen. Vaak worden deze houten trappen ook geleverd in bouwpakketten die je zelf in elkaar moet steken. Het is niet alleen de goedkoopste optie, maar het is ook het soort trap dat het meest gebruikt wordt voor een minder functionele zolder. Ook het schilderen en het vernissen van dit model trap kun je dan naar eigen smaak invullen. Een houten molenaarstrap wordt het meest gebruikt als vaste zoldertrap, als steile rechte trap bij stapelbedden of als rechte trap in een bibliotheek. Maar een houten molenaarstrap kan ook als volwaardige trap dienen in bestaande rijhuizen met smalle gangen of woningen die te kampen hebben met een plaatsgebrek. Bij deze soorten trappen wordt er dan meestal gekozen voor een rechte gesloten trap op maat, die om veiligheidsredenen ook voorzien wordt van een trapleuning en stootborden. Omdat de treden van de trap elke dag belopen worden, zal de trappenmaker deze trap na de montage behandelen met een twee-componenten vernis zodat hij slijtagebestendig is. Vaak wordt er voor een vaste molenaarstrap tussen verdiepingen ook voor andere en meer duurzame soorten hout met een warme uitstraling gekozen zoals, beuk, eik of Thermowood. Thermowood heeft ongeveer hetzelfde uitzicht als grenen, maar het is veel harder en slijtvaster. Als alternatief voor een houten molenaarstrap voor je zolder, kun je ook kiezen voor een ganzentrap. Een ganzentrap is net als de molenaarstrap een steile trap voor smalle ruimtes, maar de treden van de trap zijn afwisselend breder zodat je geschrankt de trap moet betreden. Een houten zwevende trap zal men gezien de steilte niet plaatsen. Ontdek het aanbod van de verschillende houten trappen bij de regionale trappenmakers uit jouw omgeving en vraag vrijblijvend offertes of advies!

metalen molenaarstrap

Metalen trap

Alhoewel een houten molenaarstrap het grootste segment van de steektrappen vertegenwoordigt, wordt er ook ander materiaal gebruikt voor maken van een molenaarstrap. Heb je een moderne of industriële woningstijl, dan is een molenaarstrap uit metaal of staal soms meer aangewezen. Metalen trappen kunnen door een trappenmaker volledig of gedeeltelijk uit metaal, of staal worden vervaardigd. Zo kunnen, bij een gecombineerde trap van metaal of staal, enkel het frame en de trapleuning uit metaal of staal bestaan en kunnen de treden uit hout of kunststof bestaan. Een volledig metalen molenaarstrap wordt door de trappenmaker meestal op maat gemaakt waarbij je molenaarstrap gecoat, verzinkt of gelakt kan worden. Ook een volledige nieuwe trap in inox of aluminium behoort tot de mogelijkheden, zeker bij een vlizotrap. Een metalen trap is niet goedkoop, maar in tegenstelling tot de meeste houten trappen is de trap slijtvast, onderhoudsvriendelijk en duurzaam. Dankzij de goede kwaliteit en de stevigheid, heeft de trap een grote draagkracht. Daarnaast kan een metalen open molenaarstrap ook decoratief zeer mooi zijn. Zo kan een zwarte metalen steektrap contrasteren tegen een witte achtergrond en ook als bibliotheektrap kun je met een metalen trap het verschil maken. Tenslotte kunnen rechte metalen trappen ook dienen als buitentrap indien er een noodtrap vereist wordt. Als alternatief voor een rechte trap, kun je een spiltrap of wenteltrap plaatsen. Laat je inspireren en bekijk de mooie metalen molenaarstrappen bij de lokale trappenmakers uit jouw regio. Ze zullen je graag verder helpen met adviezen en vrijblijvende prijsvoorstellen!

kunststof molenaarstrap

Kunststof trap

Als je een nieuwe trap laat plaatsen naar je kelder of zolder, dan is een kunststof trap misschien de juiste keuze. Een kunststof molenaarstrap kan volledig uit kunststof bestaan of het kan een samengestelde trap zijn, waarvan enkel de treden bestaan uit kunststof. Vaak wordt een nieuwe trap van kunststof vervaardigd uit composiet. Zo vormt een zwarte composiet steektrap, waarvan de treden rusten op een enkele wang of middenbalk, een populair en decoratief alternatief voor een houten molenaarstrap. Het plaatsen van een nieuwe trap uit kunststof, geeft je interieur een moderne uitstraling en dit soort trap wordt tegenwoordig behoorlijk vaak gebruikt als zoldertrap of keldertrap. Composiet is zeer sterk en slijtvast en de traptreden kunnen met volle treden of open treden gemonteerd worden. Een andere materiaalkeuze is ook mogelijk: glasvezel, carbon, rubber, PVC, laminaat of corian kunnen eveneens gebruikt worden bij de plaatsing van een molenaarstrap. Een kunststof molenaarstrap is zeer onderhoudsvriendelijk en de open treden of gesloten treden zijn vaak voorzien van een antisliplaag. De prijzen voor het plaatsen van een nieuwe trap uit kunststof zijn nogal uiteenlopend, maar verschillende kunststof materialen zitten qua prijs toch redelijk laag. Verder bestaan er ook nog zeer mooie kunststof design trappen die én plaatsbesparend zijn én zeer innovatief zijn. Voor meer informatie over een molenaarstrap uit kunststof verwijzen we je graag door naar de professionele trappenmakers uit jouw regio!

Op zoek naar een trappenmaker om een vrijblijvende offerte te maken voor je molenaarstrap?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Open of gesloten trap

De keuze voor een open of gesloten trap hangt een beetje af per trap en door de locatie en het interieur. Er zijn een aantal zaken die bij je keuze komen kijken om te bepalen welk model trap voor jou de beste trap is. Bij een steile molenaarstrap in een smalle gang, kun je beter een trap plaatsen met gesloten traptreden en stootborden. Een gesloten molenaarstrap geeft meer veiligheid zowel qua steun als gevoelsmatig. Een open trap oogt decoratief mooier en het geeft een meer ruimtelijk gevoel. Daarom rendeert deze molenaarstrap het best als losstaande trap. Sommige mensen voelen zich echter minder veilig op een steile open trap doordat ze tussen de treden kunnen doorkijken. Over het algemeen kost een nieuwe trap met open treden minder dan een gesloten molenaarstrap. Natuurlijk speelt het gebruikte materiaal, waarvan de prijzen behoorlijk ver uit elkaar kunnen liggen, hierbij een belangrijke rol. Tevens is de aanwezigheid van een trapleuning bij een molenaarstrap sterk aan te raden gezien de steilte van de trap. Vooral bij het afdalen van de trap is een goede ondersteuning van het evenwicht geen overbodige luxe. De breedte van de traptreden hangt ook in grote mate af van de steiltegraad van je trap. Molenaarstrappen worden vaak gebruikt als vervanging van een bestaande trap, bij een traprenovatie of bij de verbouwing van een volwaardige zolder. Maar ook bij een nieuwbouw kan men een trap plaatsen die tegelijk praktisch als stijlvol is. Voor meer info over de voor- en nadelen van een open of gesloten molenaarstrap, verwijzen we je graag door naar de erkende trappenmakers uit jouw regio of buurt.

open of gesloten molenaarstrap

Wat zijn de gemiddelde prijzen voor een molenaarstrap?

HOE WORDT DE PRIJS VOOR HET PLAATSEN VAN EEN MOLENAARSTRAP BEPAALD?

Wil je een nieuwe trap plaatsen dan vormen het model van de trap en de materiaalkeuze, naast de arbeidskosten, de belangrijkste factoren. Bij een houten trap zal het soort hout de prijs grotendeels bepalen. Hout van een goede kwaliteit kost behoorlijk meer dan een standaard grenen trap. Wil je je nieuwe trap op maat laten maken, dan zal dit vertaald worden in de prijs. Maar evengoed kun je een standaard molenaarstrap zelf plaatsen wanneer je gaat verbouwen en je de afwerking zelf wilt doen. Naast hout kun je ook nog voor andere materialen kiezen. Kunststof trappen hebben uiteenlopende prijzen, maar vaak vind je zeer betaalbare alternatieven voor een houten trap. Ook metalen trappen hebben een divers aanbod met trappen uit aluminium, inox, staal en ijzer. Het voordeel is dat sommige van deze trappen ook als buitentrap of als keldertrap kunnen gebruikt worden. Laat je goed informeren en vraag vrijblijvend offertes aan bij de lokale trappenmakers uit jouw regio. Zo kun je de prijzen vergelijken van de verschillende soorten trappen en de beste keuze maken.

Prijs trap

Soort molenaarstrap
gemiddelde prijs
Houten molenaarstrap bouwpakket
Vanaf € 130
Grenen molenaarstrap
Vanaf € 950
Hardhouten molenaarstrap
Vanaf € 1800
Metalen molenaarstrap
Vanaf € 1500
Kunststof molenaarstrap
Vanaf € 750
Op zoek naar een trappenmaker uit je regio om de prijs voor je molenaarstrap te ontdekken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist
3018 trappenmakers in uw regio!