Soort werken: Nieuwe trap installeren
Start werken: Binnen de 3 maanden
Projectbeschrijving:
Soort werken: Bestaande trap vervangen
Start werken: Zo snel mogelijk
Projectbeschrijving:
Het vinden van de geschikte vakman, en in dit geval trappenmaker, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer u niet over één nacht ijs wilt gaan betreffende het kiezen van een vakman waaraan u uw trap wilt toevertrouwen. Om de juiste keuze te kunnen maken moet u verschillende offertes kunnen vergelijken om zo tot de juiste keuze te kunnen komen die u de beste prijs/kwaliteit voor uw trap garandeerd.
Deze zoektocht begint dus met het vinden van professionele trappenmakers uit de regio Ichtegem. Daarna moet u hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van uw project, hopende dat zij u nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.
Daarom hebben wij www.offertesonline.be in het leven geroepen.
Omdat dit gehele proces veel sneller kan!
Trappen: uw trap installatie professioneel en op maat laten maken!
Via ons platform geeft u uw offerteaanvraag voor uw trap éénmaal in, en laten we de geïnteresseerde trappenmakers uit de omgeving van Ichtegem u contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van verschillende offertes voor uw trap snel en eenvoudig.
En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat u na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. U ontvangt de offertes, u vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan u om te beslissen of u tot een samenwerking overgaat.
Met het gebruik van ons platform heeft u niets te verliezen, in tegendeel... u kan er enkel maar bij winnen!
Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog uw offertes aan bij alle professionele trappenmakers uit de omgeving van Ichtegem... Alvast veel succes met uw project!
In de bouwontwikkelingen nemen trappen steeds vaker een prominente plaats in. Bij moderne woningen met open leefruimtes is de trap installatie zelfs de eyecatcher van de woning. Tegenwoordige trappen zijn dan ook resoluut trendy en gedurfd. Door verschillende materialen en stijlen te combineren, krijgen trappen een klasvolle en esthetische uitstraling of worden ze echte design pareltjes. Natuurlijk moet een trap installatie in de eerste plaats functioneel blijven en passen binnen de stijl van uw woning. De keuze voor een rechte houten trap, molenaarstrap, draaitrap, wenteltrap, scheluwe trap, trap met onder- of bovenkwart, bordestrap of zwevende trap, wordt bepaald aan de hand van verschillende factoren. Over welke ruimtemogelijkheden beschikt u? Wenst u een volledige houten of metalen trap installatie of een combinatie? Een open trap installatie of een dichte trap met stootboorden? Wat is de hellingsgraad voor uw trap installatie? Neemt u een trapwand of trapleuning? Voor al deze vragen kunt u het best terecht bij een professionele trappenmaker die u met raad en daad kan bijstaan bij de verwezenlijking van uw droomtrap. Een erkende trappenmaker komt tegemoet aan uw wensen en adviseert u bij al uw trap installatie plannen en keuzes. Maar ook voor traprenovaties bent u bij een trappenmaker uit Ichtegem aan het juiste adres. Een trap laten bekleden, schilderen, zandstralen of vernissen en verharden, uw lokale trappenmaker is van alle markten thuis. Ook een trap over trap of een hernieuwing van balustrades en trapleuningen behoren tot zijn takenpakket. Twijfel daarom niet en stel uw project voor aan de trappenmakers uit de regio Ichtegem. Ze zullen u adviseren en u verschillende offertes overmaken. Zo kunt u een degelijke en prijsbewuste keuze maken voor uw trap installatie!
Bij het kiezen van het soort trap installatie moeten we ook de keuze maken tussen een open of een gesloten (dichte)trap. Bij een open trap installatie zijn er geen stootboorden en kan men tussen de treden doorkijken. Een open trap zul je vaker aantreffen bij moderne en hedendaagse trappen en minder bij landelijke woningen of smalle rijhuizen. Een open trap installatie is bij de meeste trapsoorten gekaderd tussen trapleuningen of balustrades behalve bij de zwevende trap waar elke traptrede los bevestigd wordt. Bij een open trap installatie wordt de ruimte onder de trap meestal ook nuttig ingevuld door meubilair of losse stijlelementen zodat deze te bezichtigen zijn door de treden. Een open trap zul je meer aantreffen bij metalen of stalen trapconstructies en minder bij houten trap installaties.
De gesloten trap, ook wel dichte trap genoemd, heeft geen doorkijk tussen de traptreden omdat er gebruik wordt gemaakt van stootborden. Een gesloten trap installatie is meestal iets robuuster en de trap heeft meestal een trapleuning aan de tegenovergestelde zijde van een muur. Bij losstaande gesloten trappen worden er aan beide zijden trapleuningen of trapbalustrades geplaatst. Een trappenmaker zal meestal kiezen voor een gesloten trap installatie bij landelijke woningen, rijhuizen, appartementen en voor binnentrappen bij bedrijfsgebouwen. Een gesloten trap is veiliger dan een open trap en vriendelijker voor kinderen of voor personen met een (visuele) handicap.
De meest gebruikte trap installatie is de rechte trap of steektrap. Door zijn eenvormigheid en duidelijke looplijn, verzekert hij een veilig en comfortabel gebruik voor iedereen. Een rechte trap of steektrap wordt meestal in hout vervaardigd bij particuliere woningen maar ook stenen- of tegeltrappen worden vaak gebruikt bij bedrijven of bij openbare plaatsen. Omwille van zijn eenvoud, zonder draaiingen en bijkomende ondersteuningen, is een rechte trap over het algemeen minder kostelijk dan een andere stijltrap. Alleen vraagt een rechte trap onderaan en bovenaan genoeg ruimte als aan- en afloop. Dit biedt niet alleen voordelen qua veiligheid maar het is ook handig bij het verhuizen van meubels en huisraad. Een rechte trap kan ook een combinatie zijn van houten treden en stootborden met een trapleuning in inox of metaal. Voor alle mogelijke varianten van rechte trappen kunt u zich informeren bij de erkende trappenmakers uit Ichtegem en kunt u vrijblijvend enkele offertes aanvragen.
Een kwart trap maakt boven- of onderaan gebruik van een kwartdraai wanneer de trap boven of onder tegen een muur aanloopt. Men spreekt hier dan van een kwartdraai trap met onderkwart of van een trap met bovenkwart. Indien beide traptoegangen door muren worden omsloten, kiest men voor een trap met twee kwarten. De meeste trappen met kwartdraai zijn gesloten of dichte trappen en hebben dus stootborden tussen de treden maar ook open trappen maken soms gebruik van de kwart trap. Soms kan een kwart trap of kwartdraai trap ook gebruikt worden halverwege de trap een hoek te maken in de kamer. Deze uitvoering is vrij modern maar wordt vooral toegepast bij grote open woningen omdat het veel plaats vraagt en het de nuttige ruimte aanzienlijk verkleint. Denkt u dat de kwart trap voor u de goede keuze zou zijn? Neem dan contact op met de lokale ervaren trappenmakers uit uw buurt voor enkele prijsoffertes!
Een wenteltrap, soms ook Engelse trap genoemd, is een trap die rond een bepaald punt naar boven draait. Het is één van de meest in het oog springende trappen die meestal zijn plaats centraal in het huis heeft of die toch op zijn minst merkelijk zichtbaar aanwezig is. Bij de keuze voor een wenteltrap geeft u uw lokale trappenmaker meestal een project op maat mee en moet de wenteltrap een overeenstemming hebben met de nieuwe of de bestaande bouwvoorschriften of bouwplannen. Los van deze beperkingen zijn de mogelijkheden voor de trappenmaker ongeremd. Een wenteltrap kan open of gesloten zijn en kan zowel uit zowel hout, inox, metaal, marmer, glas, steen of beton vervaardigd worden of door een combinatie ervan. Vooral bij moderne en hedendaagse woningen worden wenteltrappen veel gebruikt als blikvanger of als pronkstuk. Ook de gebruikte trapleuningen en trapbalustrades zijn meestal stijlvoller, frivoler of artistieker uitgewerkt dan bij andere trapvarianten. Een nadeel is wel dat een wenteltrap minder geschikt is om meubelstukken of andere grote elementen te verhuizen. Met een wenteltrap kiest u voor een mooie en boeiende uitdaging. Het is dus aangeraden om u vooraf goed de informeren en de professionele trappenmakers in Ichtegem met elkaar te vergelijken op het vlak van aanbod en prijsofferte.
Een spiltrap is vergelijkbaar met een wenteltrap maar een spiltrap maakt, zoals het woord het zegt, gebruik van een spil terwijl dit bij een wenteltrap niet het geval is. Een spiltrap draait als een spiraal rond zijn centrale as de hoogte in en de treden zijn aan de spil bevestigd. Dit kunnen open of gesloten treden zijn. De meeste spiltrappen worden opgeleverd in hout, metaal of ijzer (smeedwerk) of door een combinatie hiervan. Bij een spiltrap hoort over het algemeen ook een ondersteunde trapbalustrade of trapleuning, vooral bij een vrije spiltrap of bij een spiltrap die gebruik maakt van één of twee muren. Op zich is een spiltrap mooi en esthetisch en kan hij perfect geïntegreerd worden in de meest voorkomende woningstijlen. En spiltrap heeft het voordeel dat hij op zich weinig ruimte inneemt maar heeft als nadeel dat hij minder praktisch is en niet door iedereen als veilig wordt ervaren. Laat u bij twijfel verder informeren door ervaren trappenmakers uit Ichtegem die u perfect alle voor- en nadelen kunnen uitleggen!
Meer info over draaitrappenEen molenaarstrap is eigenlijk een smalle rechte trap of steektrap die vooral wordt gebruikt in voor smalle ruimtes. Men treft deze trap vaak aan bij kleine of smalle rijhuizen of bij oude werkmanshuisjes. Omdat men deze smalle trappen vroeger vaak aantrof bij windmolens werd de naam molenaarstrap uitgevonden. Omwille van de smalle ruimte en de soms steile hellingsgraad, wordt een molenaarstrap in een woning soms als gesloten trap met stootborden geplaatst als extra veiligheid. Maar vele molenaarstrappen worden ook als open trap gebruikt bijvoorbeeld als alternatieve zoldertrap. Molenaarstrappen worden bij de meeste trappenmakers veelal als houten trap aangeboden en ze zijn minder duur dan de andere trapvarianten. Meer info over een molenaarstrap kan u bekomen bij uw regionale trappenmaker!
Meer info over molenaarstrappenMet een zwevende trap installatie kiest u voor een moderne en in het oog springende trapcreatie. Het illusionaire beeld van een trap die letterlijk lijkt te zweven, geeft de bezoekers altijd een beeld van verwondering en verrassing. Bij een zwevende trap worden de treden in de muur verankerd door onzichtbare metalen beugels die zodanig ontworpen zijn om zware druk te kunnen weerstaan. De materiaalkeuze voor uw trappenmaker is hierbij dan ook zeer ruim en de zwevende treden kunnen vervaardigd of afgewerkt worden met hout, composiet, beton, inox, metaal of natuursteen. Met een zwevende trap kiest u voor een moderne en hippe trapstijl die esthetisch zeer mooi oogt en die u zowel ruimte als geld bespaart omdat er minder materiaal moet gebruikt worden. Interesse in de mogelijkheden van zwevende trappen? Vraag hier vrijblijvend enkel offertes aan bij uw regionale trappenmakers!
Meer info over zwevende trappenAfhankelijk van de belangrijkheid en de invulling van uw zolder als volwaardige leefruimte, is een doorsnee zoldertrap iets minder uitgebouwd of verfijnd dan de andere trappen van uw woning. Vele zoldertrappen, ook vlizotrappen genoemd, zijn niet meer dan uitschuifbare trappen die gebruikt worden om de beperkte zolderberging te kunnen bereiken. Vaak worden ze netjes weggewerkt achter een uitklapbaar luik zodat de onderliggende ruimte optimaal benut kan worden. Als alternatief wordt er, indien mogelijk, ook vaak gebruik gemaakt van een vaste open molenaarstrap, meestal in een smallere of steilere uitvoering. Het gebruik van een vlizotrap of molenaarstrap als zoldertrap vraagt wel de nodige aandacht op het vlak van veiligheid en vaak worden er extra balustrades of trapleuningen voorzien bij de plaatsing. Wanneer de zolder dienst doet als volwaardige leefruimte, blijft een vaste trap de beste keuze. Een rechte trap die aanleunt bij de stijl van uw andere trappen ligt voor de hand maar evengoed kan er gekozen worden voor een spiltrap of zelfs een zwevende trap. De ervaren trappenmaker uit uw buurt of regio zal u met alle plezier adviseren bij de keuze van de zoldertrap op uw maat!
Meer info over zoldertrappenEen trapleuning of trapbalustrade kan een vast onderdeel zijn van uw trap en bestaan uit hetzelfde materiaal maar dit is zeker niet de standaard norm. Bij moderne en hedendaagse trappen wordt er zelfs eerder gekozen voor een combinatie van materialen om zoveel mogelijk warme elementen te gebruiken met enkele meer strakkere designelementen. Zo kan een stalen of metalen trappen frame perfect gecombineerd worden met houten treden of kan een natuurstenen trap bijpassende houten trapleuningen hebben. Zowel bij vaste als open trappen worden trapleuningen of trapbalustrades gebruikt en kunnen ze zowel esthetisch zijn of dienen als extra veiligheid. De meeste spiltrappen of wenteltrappen zullen gebruik maken van een ijzeren trapleuning, een inox trapleuning of smeedijzeren trapleuning. Bij zwevende trappen zal men eerder een zeer minimalistische trapleuning gebruiken, laat staan een trapbalustrade. Vele trapleuningen of trapbalustrades vormen op zich soms pareltjes qua ontwerp of vormgeving. Zo kan u persoonlijke of heraldische elementen laten voorzien door een trappenmaker in uw trapleuning of trapbalustrade. Of evengoed kan u gaan voor natuurlijke en decoratieve trapleuningen zoals scheeptouwen met een inox of koperen afwerking of met een hardhouten gedraaide tak als trapleuning. Leg uw ontwerp en uw ideeën voor aan een trappenmaker uit Ichtegem, hij zal u verwonderen met de verschillende mogelijkheden!
Meer info over trapleuningenVele trappen zullen door uw trappenmaker vervaardigd worden uit hout. Hout is immers makkelijk te bewerken en het leent zich uitstekend voor alle toepassingen van maatwerk. De meest voorkomende trappen zijn eiken trappen, beuken trappen, esdoorn trappen, afzelia trappen, essenhout trappen of rubberwood trappen maar deze lijst is niet beperkend. Een oerdegelijke eiken trap heeft nog altijd vele aanhangers maar andere soorten zoals een beuken trap of een rubberwood trap scoren dan weer beter bij moderne woningen. Het voordeel van houten trappen is dat ze perfect kunnen gecombineerd worden met andere materialen zoals metaal, smeedijzer of inox. Een houten trap vraagt wel iets meer onderhoud maar tegenwoordig zijn de meeste houten trappen beschermd met een componenten vernis waardoor de levensduur tientallen jaren intact blijft. Bijkomend voordeel van een houten trap is dat hij gemakkelijk te renoveren valt. Maar de grootste troef van een houten trap blijft de warme uitstraling die hout biedt tegenover de andere materialen. Kies je voor hout en je wenst graag meer te weten over het gebruik van hout bij de verschillende trapvarianten? Of twijfel je nog tussen een eiken trap of een beuken trap? U kunt hier gratis enkele offertes aanvragen bij de trappenmakers uit Ichtegem!
Meer info over houten trappenBij nieuwe woningen zijn de metalen trappen aan een opmars bezig. De stijging van de prijs voor een houten trap en de waaier aan installatie- en constructiemogelijkheden bij metalen trappen, maken dat mensen bewust kiezen voor metaal in plaats van hout. Nochtans kunnen beide harmonieus gecombineerd worden. Over het algemeen voelen metalen trappen kouder aan dan houten trappen maar ze zijn quasi onverslijtbaar en vergen zeer weinig onderhoud. Metalen trappen zijn praktisch altijd open trappen en ze zijn gemakkelijk en veilig te installeren met een minimum aan steunpunten. De meest gebruikte trappen zijn smeedijzeren trappen, aluminium trappen en inox of stalen trappen. In combinatie met de inrichting van uw woning kiest men met een metalen trap soms nadrukkelijk voor een eigentijdse industriële look. Maar een metalen trap misstaat ook zeker niet in een retro, landelijke of klassieke woning. Afhankelijk van de metaalsoort kan er ook met verschillende kleuren gewerkt worden of behoudt men de naturel uitstraling. De prijs van een metalen trap varieert naargelang de draaiingen en de materiaalkeuze. Een spiltrap volledig in metaal zal meer kosten dan een gewone rechte trap. Vraag aan uw lokale trappenmaker uit de regio Ichtegem gerust naar de prijzen voor metalen trappen.
Naast metalen of stalen trappen wordt er bij moderne woningen en lofts ook vaak gekozen voor een betonnen trap als alternatief. Een betonnen trap past perfect bij een industriële inrichting waarbij koele en rauwe elementen op de voorgrond treden. Een betonnen trap geeft uw huis, appartement of loft een hedendaagse en chique toets zonder dat het aan sfeer en gezelligheid moet inboeten. Normaal wordt een betonnen trap als één stuk gegoten waarna het beton gepolijst wordt. Bovendien kunnen er verschillende kleuren en bewerkingen toegevoegd worden aan uw betonnen trap om deze extra te pimpen. Zo kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om uw betonnen trap een keramische bovenlaag te geven, om hem te verkleuren, hem te bekleden met hout, natuursteen of steentapijt of om uw trap te verven. Een betonnen trap vraagt zeer weinig onderhoud, heeft een natuurlijke antislip eigenschap en is oersterk en degelijk. Heeft u ideeën voor het plaatsen van een betonnen trap, vraag dan vrijblijvend advies aan enkele regionale trappenmakers.
Een voorlopig weinig gebruikte trap bij particuliere woningen is de kunststof trap. Bij bedrijven, industrie en havens worden kunststof trappen veel gebruikt omwille van hun uitstekend constructiemateriaal. Kunststof trappen hebben geen last van uitzetting, corrosie of onderhoud. Kunststof is licht in gewicht en zeer gemakkelijk te monteren. Een kunststof trap is zeer sterk en kan in panelen of op maat vervaardigd worden met volle treden of met mazen treden voor een meer industriële look. De gebruikte materialen bij kunststof kunnen glasvezel, carbon, PVC, corian of epoxy zijn. Een kunststof trap is meestal ook veel voordeliger dan een houten of metalen trap. Alhoewel het gebruik van kunststof voor trappen bij woningen nog niet zo bekend is, bieden meer en meer trappenmakers kunststof trappen aan in hun gamma. Verdere informatie kan u bekomen bij de erkende trappenmakers uit uw buurt of regio.
U kunt uw oude houten trap nieuw leven inblazen door hem te (her)schilderen of door hem te voorzien van een nieuw kleurtje. Natuurlijk gebruik je hiervoor niet zomaar de eerste de beste verf en moeten er wat voorbereidingen gedaan worden voordat u uw trap gaat schilderen. De keuze van de verf is het belangrijkste. Op een houten trap wordt immers dagelijks gelopen en het dus primordiaal om een duurzame, slijtvaste en sneldrogende lak te gebruiken. Ook moet je de trap, voor je hem kan schilderen, eerst ontvetten en schuren en moeten alle gaatjes opgevuld zijn. Daarna breng je een primer aan op de houten trap om een goede dekking te garanderen om nadien de trap te schilderen. Een trap schilderen is één van de meest goedkoopste traprenovaties en een professionele trappenmaker krijgt dan ook vele aanvragen binnen om houten trappen te schilderen. U wil uw trap schilderen en u zoekt een professionele trappenmaker om uw trap te renoveren? Vraag hier een offerte aan de vakmensen uit de regio Ichtegem!
Uw houten trap heeft wat van zijn grandeur verloren en u wenst hem in zijn oorspronkelijke staat te renoveren? Voor het beste resultaat laat u best uw trap zandstralen. Een trap zandstralen is een verfijnd proces waarbij er gebruik wordt gemaakt van ultrafijne ronde micro zandkorreltjes die uw houten trap zandstralen met een uiterst zachte aanpak. U zult versteld staan van het resultaat wanneer u uw trap na de behandeling terug ziet als de nieuwe trap van twintig of dertig jaar geleden. Net zoals bij het stralen van oude en antieke meubels, zit het trappen zandstralen in de lift en geven ze bestaande kwaliteitsvolle trappen een tweede leven. Omdat elke houtsoort een andere korrel nodig heeft, overlegt u best eerst met uw lokale trappenmaker welke manier van luchtgommen het meest aangewezen is. Wenst u daarna de houten trap te vernissen of te beitsen dan kan dat natuurlijk ook. Kortom, wenst u een professioneel top resultaat voor uw traprenovatie, kies er dan voor om uw trap te laten zandstralen door een vakman trappenmaker!
U kunt uw trap renoveren op een goedkope manier door hem te bekleden met overzettreden. Deze traprenovatie bespaart u een volledig nieuwe trap en het resultaat van een overzettrap met overzettreden heeft dezelfde uitstraling als een nieuwe trap. Een overzettrap met overzettreden, ook wel trap over trap genoemd, wordt meestal uitgevoerd in hout maar het kan ook met tegels, laminaat of kunststof treden. Belangrijk bij de werkwijze is een goede opmeting van de bestaand trap en het wegwerken van alle oneffenheden. Daarna zal de trappenmaker de nieuwe treden, al dan niet met stootborden, verlijmen op de bestaande trap. Uw trappenmaker zal uiterst precies te werk gaan, vertrekkende van een solide basis om de overzettreden van de overzettrap stevig te ankeren op uw trap. Daarna zal hij de overzettrap afwerken met een beschermende en verharde vernislaag zodat uw trap weer tientallen jaren mee kan. Goedkoop en toch verbluffend! Voor meer info en offertes kan u terecht bij uw gediplomeerde regionale trappenmaker!
Een bestaande trap kan op verschillende wijzen bekleed worden door gebruik te maken van hout, vynil, laminaat, tapijt, kunststof, rubber, glas, kurk of natuursteen. Natuurlijk zijn er bij een open trap niet dezelfde toepassingsmogelijkheden als bij een gesloten trap en is de ene trapbekleding veel beter toepasbaar dan een andere trapbekleding. Bij een traprenovatie van een open trap installatie wordt er vaak voor hout, laminaat of natuursteen gekozen omdat ze gemakkelijk op de bestaande treden kunnen aangebracht worden. Vooral bij metalen trappen wordt er vaak hout, rubber of kurk gebruikt om het geluid te dempen en om een warme toets te creëren. Bij een traprenovatie van vaste trappen zal de keuze eerder gaan naar een overzettrap met overtreden of een bekleding met tapijt, vynil, of marmoleum. Trapbekleding heeft, naargelang de keuze, een uiteenlopend prijskaartje maar een traprenovatie blijft aanzienlijk goedkoper dan een nieuwe trap. En met de juiste trapbekleding verandert u de voorheen saaie trap weer een trendy en onderhoudsvriendelijk interieurelement. Uw trappenmaker uit Ichtegem zal u met alle plezier begeleiden bij de juiste keuze voor uw trapbekleding.
Meer info over trapbekledingEen houten trap vernissen kan een alleenstaande traprenovatie zijn of een verdere afwerking van een andere traprenovatie zoals zandstralen, trapbekleding, overzettrap met overzettreden of een trap schilderen. Aangezien hout een natuurlijk product is, zal uw houten trap na verloop van tijd afslijten. Afhankelijk van de duurzaamheid van uw houten trap en de eerder gebruikte vernis componenten kan deze slijtage zeer verschillend zijn. Daarom dat ook nieuwe trappen vernist worden. Een goede vernis, al dan niet in combinatie met een verhardende component, zal uw trap beschermen en bestendiger maken voor vocht, wrijving, kleurverandering en vuil. Een trap vernissen geeft u ook de mogelijkheid om te kiezen voor een transparante vernis of voor een kleuren vernis. Voor een optimale traprenovatie met vernis moet u uw oude trap eerst strippen en hem ontdoen van alle oneffenheden. Nadat de gaatjes zijn opgevuld, moet de trap geschuurd worden en ontdaan worden van alle vroegere verf- en vernisresten. Op die manier kan uw vernis goed doordringen in het hout. Een mooie opgeschuurde trap met een nieuw vernislaagje is één van de eenvoudigste traprenovaties die, indien correct en met de juiste materialen uitgevoerd, onmiddellijk een prachtig resultaat geeft. Wenst u uw trap te renoveren en uw trap te laten vernissen? Vraag naar de mogelijkheden bij de trappenmaker in uw omgeving!
Wanneer u trap laat maken en/of plaatsen dan moet u rekening houden met 2 variabelen binnen de kostprijs. Enerzijds is er de kostprijs van de materialen die gebruikt zullen worden voor uw trap, en anderzijds is er de arbeidskost van de trappenmaker(s) zelf.
Gezien de arbeidskost een groot deel van de totaalprijs bepaald, is het belangrijk dat u meerdere offertes opvraagt bij verschillende professionele trappenmakers uit de regio Ichtegem.
Wat de arbeidskosten betreft mag u rekenen op een kost van ongeveer € 30-50 per uur.