Vind een schilder in Wommelgem

590 schilders vergelijken voor uw schilderwerken

 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Door gebruik te maken van dit formulier ga je akkoord met ons privacy- en cookiebeleid

Hoe werkt OffertesOnline.be?

 • 1

  U zoekt de juiste vakman voor uw schilderwerken

  U wilt uw huis laten schilderen, maar waar vindt u de geschikte vakman voor uw schilderwerken? Hoe vindt u een professionele en betrouwbare schilder die actief is in de regio rond Wommelgem, en liefst voor de best mogelijke prijs-kwaliteit?
 • 2

  U verstuurt uw offerteaanvraag via OffertesOnline.be

  Gelukkig bestaat er OffertesOnline.be! Hier kan u uw offerteaanvraag, gratis en vrijblijvend, in enkele minuten opstellen en wordt ze automatisch naar alle professionele schilders uit de regio rond Wommelgem verstuurd. Zo bespaart u veel tijd en moeite!
 • 3

  U vergelijkt vrijblijvend de verschillende offertes en beslist!

  Professionele schilders die geïnteresseerd zijn in uw opdracht zullen u een offerte toesturen, waarna u rustig kunt vergelijken en eventueel een beslissing kan nemen!
2879
Schilders
59
Opdrachten
per maand
162
Offertes
per maand

Recente offerteaanvragen voor schilderwerken regio Wommelgem

Soort schilderwerken: Schilderwerken binnen - renovatie

Aantal m²: 60m²

Projectbeschrijving:

De zouden graag de kinderkamer volledig laten schilderen.
Arrow
Offerteaanvraag uit Kruibeke

Soort schilderwerken: Schilderwerken buiten

Aantal m²: 50m²

Projectbeschrijving:

Herschilderen van tuinhuis in wit.
Oude verflaag is aan het loskomen vooral op achterste gevel.
Arrow
Offerteaanvraag uit Sint-Job-in-'t-Goor

Heeft u nog een vraag?

OffertesOnline.be heeft een database met daarin een groot deel van de professionele bedrijven in de regio Wommelgem. Wanneer u dus uw offerteaanvraag indient, kunnen wij perfect een selectie maken van professionele vakmensen die gelegen zijn in de regio Wommelgem en de juiste kwalificaties hebben voor de door u beschreven opdracht.
Dit kan zéér snel gaan... van zodra we uw offerteaanvraag ontvangen, stellen we deze voor aan de gekwalificeerde vakmensen uit de regio Wommelgem. Afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw offerteaanvraag lezen, kunnen zij zich haast onmiddellijk kanidaat stellen voor uw opdracht en contact met u opnemen voor een offerte. Gemiddeld genomen duurt het maximaal 5 werkdagen alvorens u alle offertes binnen hebt. Sommige zullen vandaag nog binnenkomen, en andere zullen enkele dagen in beslag nemen. Zoals gezegd is dit afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw aanvraag bekijken.
Om misbruik te vermijden laten we maximaal 3 bedrijven toe die zich kandidaat kunnen stellen. Dus afhankelijk van hoeveel bedrijven interesse tonen in uw offerteaanvraag zal dit aantal schommelen tussen de 0 en 3. Daarom is het belangrijk uw opdracht zo gedetaileerd als mogelijk te beschrijven, dit verhoogt namelijk de interesse van bedrijven uit de regio Wommelgem.

De bedrijven die interesse hebben in uw opdracht betalen OffertesOnline.be een éénmalig klein bedrag om zich kandidaat te kunnen stellen, en krijgen vervolgens uw contactgegevens. Door dat we het aantal kandidaten beperken tot 3 is het zo dat de bedrijven die als eerste interesse tonen diegene zijn die uw contactgegevens krijgen. OffertesOnline.be maakt hierbij zelf geen selectie.

Mocht een bepaald bedrijf zéér veel interesse hebben, dan heeft het tevens de mogelijkheid zich exclusief kandidaat te stellen. Dit wil zeggen dat zij als enige uw contactgegevens zullen krijgen, en u bij gevolg ook maar één offerte zal ontvangen.
Absoluut! Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. U bent na het ontvangen van de offertes tot niets verplicht, en enkel beter geïnformeerd.
We raden u aan om uw aanvraag zo gedetailleerd als mogelijk op te stellen, dit verhoogt namelijk de interesse bij de vakmensen uit de regio Wommelgem. Naast de vooropgestelde vragen, en uw contactgegevens, is het belangrijk om uw beschrijving van de opdracht ook zo uitgebreid als mogelijk te maken.

Zoekt u een specifieke schilder in de regio rond Wommelgem?

Vind een geschikte schilder in de buurt van Wommelgem

Het vinden van de geschikte vakman, en in dit geval schilder, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer u niet over één nacht ijs wilt gaan betreffende het kiezen van een vakman waaraan u uw schilderwerken wilt toevertrouwen. Om de juiste keuze te kunnen maken moet u verschillende offertes kunnen vergelijken om zo tot de juiste keuze te kunnen komen die u de beste prijs/kwaliteit voor uw schilderwerken garandeerd.

Deze zoektocht begint dus met het vinden van professionele schilders uit uw regio. Daarna moet u hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van uw project, hopende dat zij u nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.

Daarom hebben wij www.offertesonline.be in het leven geroepen.
Omdat dit gehele proces veel sneller kan!

OffertesOnline Werking

Schilderwerken Wommelgem: uw huis professioneel laten schilderen!

Via ons platform geeft u uw offerteaanvraag voor uw schilderwerken éénmaal in, en laten we de geïnteresseerde schilders uit de omgeving van Wommelgem u contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van verschillende offertes voor uw schilderwerken snel en eenvoudig.

En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat u na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. U ontvangt de offertes, u vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan u om te beslissen of u tot een samenwerking overgaat.

Met het gebruik van ons platform heeft u niets te verliezen, in tegendeel... u kan er enkel maar bij winnen!

Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog uw offertes aan bij alle professionele schilders uit de omgeving van Wommelgem... Alvast veel succes met uw project!

Vind een geschikte schilder uit Wommelgem door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Mogelijke binnenschilderwerken

Binnenmuren schilderen

Binnenmuren schilderen

Voor u binnenmuren laat schilderen is het belangrijk dat u vooraf enkele keuzes maakt voor uw schilderwerken. Welke kleuren wenst u op uw binnenmuren en wenst u een matte verf, zijdeglans verf of hoogglans verf? Natuurlijk speelt het interieur van de kamer en het gebruik ervan mee in de keuzes die u maakt. Zo vraagt een binnenmuur van een badkamer een verschillende aanpak dan de binnenmuren van een living en de juiste keuze voor uw verf en behang zal hier dan ook van afhangen. Een muur in een woning schilderen lijkt op zich vrij eenvoudig maar een geoefend oog merkt onmiddellijk de verschillen op tussen een professionele geschilderde binnenmuur en een muur die door gelegenheid schilders werd geschilderd. Alles bij een binnenmuur begint dan ook met het sausklaar maken van de muur. De muur die we gaan schilderen moet spiegelglad zijn. Om dit resultaat te bekomen dient de muur mogelijk terug gepleisterd te worden, geschuurd te worden of hersteld te worden. Geen enkele oneffenheid, scheur of gaatje mag nog te zien zijn indien u een perfect geschilderde muur wilt. Professionele schilders zullen eerst al deze voorbereidende schilderwerken uitvoeren voor ze tot het schilderen zullen overgaan. Bij nieuwe muren of geschuurde muren zal de schilder dan eerst een hoogwaardige primer aanbrengen. Deze primer zorgt voor een goede hechting van de verf aan de muur. Voor de verfkeuze kunt u bij uw schilder terecht voor alle verf met advies. Hij kan u de verf adviseren met de beste eigenschappen en kwaliteiten voor uw verschillende kamers. Een latex verf, een acryllatex verf, een vinyllatex verf, een synthetische verf of een epoxy verf? De erkende schilders kunnen u de voor- en nadelen van de verschillende verven uitleggen zodat u de juiste muurverf gebruikt bij het schilderen van uw binnenmuren. Ook voor verfkleuren, verftechnieken of behang kunt u bij een ervaren schilder zonder problemen terecht voor uw binnenmuren. Indien u uw schilderwerken laat uitvoeren door een gediplomeerde schilder zult u het resultaat dan ook direct zien. Uw binnenmuren zullen klasse uitstralen en ze zullen perfect zijn afgewerkt zonder kleurverschillen, schaduwvlekken of slecht afgelijnde randen. Deuren, ramen en plinten worden hierbij ook perfect afgekit zodat het geheel een strak en professioneel uitzicht heeft. Via offertesonline.be kunt u vrijblijvend enkele erkende schilders uit de regio Wommelgem contacteren voor offertes of advies. Ze zullen u graag verder helpen!

Meer info over binnenmuren schilderen
Plafond schilderen

Plafond schilderen

Een plafond schilderen behoort tot de moeilijkste taken van schilderwerken. Het schuurwerk en de afwerking van de bezetting aan een plafond vereisen een volledige aandacht en nauwkeurigheid want het binnenvallend zonlicht legt elke oneffenheid, hoe klein ook, ongenadig vast. Een plafond schilderen vereist dan ook de nodige kennis en ervaring en in de meeste gevallen is het raadzaam om uw plafond schilderwerken door een ervaren schilder te laten uitvoeren. Professionele schilders kennen de delicate problemen die plafonds schilderen met zich meebrengen en ze zullen dan ook met de grootste vakkundigheid deze schilderwerken uitvoeren. Het maakt daarbij niet uit of het gaat over een glad, reliëf, sier of gebogen plafond. Alles wordt door de schilder eerst tot in de puntjes geschuurd en bijgewerkt zodat er een spiegelgladde ondergrond ontstaat voor het verven. Net zoals bij de binnenmuren worden primers, verven en verfkleuren bepaald aan de hand van de te schilderen kamer. Voor badkamers, keukens of kelders zal de verfkeuze dan ook anders zijn dan bij de andere vertrekken omdat de verf gebruikt wordt in vochtige ruimtes en dus waterafstotend moet zijn. De keuze aan kwalitatieve verven is dan ook zeer groot en uiteenlopend. Voor een badkamer kunt u bijvoorbeeld kiezen om uw plafond en uw binnenmuren te laten schilderen met een vinyllatex verf of met een epoxy verf. Ook sierplafond schilderwerken, zoals vaak aanwezig bij oudere herenhuizen, worden met de nodige precisie aangepakt met respect voor het oorspronkelijk stucwerk. Door het gebruik van een renovatieverf en/of het accentueren en schilderen van de motieven in het sierplafond, verkrijgt het plafond zijn grandeur terug. Wenst u meer informatie over de mogelijke schilderwerken om een plafond te schilderen? Neem dan hier vrijblijvend contact op met enkele ervaren en erkende schilders uit Wommelgem!

Meer info over plafond schilderen
Badkamer schilderen

Badkamer schilderen

De plaats waar de meeste ongemakken voorkomen bij niet goed uitgevoerd schilderwerken is de badkamer. Omwille van de hoge vochtigheidsgraad in de kamer vormen er zich vaak schimmels of sporen op de muren en plafonds en dit kan leiden tot ongezonde situaties. Het is dus zeer belangrijk om voor het schilderen van badkamers de juiste voorbereidingen te treffen en de juiste verven te kiezen. Vooral bij poreuze muren is een goede hechting doorslaggevend en moet er een beschermlaag worden aangebracht voor men de primer kan aanbrengen. Bent u niet vertrouwd met deze materie dan laat u uw badkamer schilderwerken best uitvoeren door een erkende schilder. Deze zal de luchtvochtigheid van uw muren en plafond opmeten en de staat ervan controleren. Op die manier heeft u de belangrijkste stap voor het schilderen gezet. Eenmaal de muur of het plafond sausklaar zijn gemaakt, zal de schilder dan een beschermende primer met een hoge hechtingswaarde aanbrengen in één of meerdere lagen. Sommige primers werken hierbij ook de laatste kleine oneffenheden of groefjes weg. Daarna zal de schilder een waterbestendige verf gebruiken. Dit kan een vinyllatex verf zijn of een acrylverf met een waterafstotende polyurethaan coating. Ook een epoxy verf kan hiervoor gebruikt worden. De voordelen van deze verven zijn dat ze waterbestendig zijn en dat u ze ook kunt schrobben om ze schoon te maken. Dankzij hun beschermende coating blijven uw muren mooi en intact ondanks de dagelijkse blootstelling aan waterdampen en vocht. Voor meer informatie over schilderwerken met waterwerende verven verwijzen we u graag door naar onze professionele schilders voor vrijblijvende offertes en advies!

Keuken schilderen

Keuken schilderen

Naast uw binnenmuren kunt u ook uw keuken een nieuw en fris uiterlijk geven door uw keukenkasten te herschilderen. Vele keukens verliezen door de jaren heen hun glans en vertonen gebruikssporen. Ook zijn ze vaak door de kookdampen of het gebruik van vetten en oliën verkleurd en aangetast. Met uw keuken te laten schilderen door een ervaren schilder verkrijgt u een opnieuw een mooie keuken die ver onder de prijs van een nieuwe keuken ligt. Uit welk materiaal uw keuken ook gemaakt is, MDF, melamine, laminaat of massief hout, voor elke uitvoering bezit uw schilder de juiste verven en primers. Door het gebruik van de juiste verftechnieken geeft hij uw keuken op korte tijd weer uitstraling en klasse mee. Natuurlijk zijn de verfkleuren aanpasbaar en wordt er gebruik gemaakt van water- en hittebestendige verfsoorten bij het schilderen. De verven zijn perfect afwasbaar en reinigbaar zodat u alle vuil en vetten weg krijgt van uw keukenkasten. Ook de spatwand kunt u laten schilderen en eventueel kunt in uw keuken een plaatsje voorzien voor een memobord met zwarte bordverf of whiteboardverf? Laat u inspireren door de vele erkende schilders uit de regio Wommelgem en vraag hen gratis naar voorbeelden, informatie of offertes. Ze zullen u graag helpen!

Meer info over keukenkasten schilderen
Trap schilderen

Trap schilderen

Beschikt u in uw woning nog over een mooie en robuuste trap maar heeft hij qua uitzicht zijn beste tijd gehad? Dan zijn schilderwerken voor uw trap mogelijk een goede oplossing, eerder dan een nieuwe trap te moeten kopen. Doet u het zelf, gebruik dan zeker de juiste verf met advies. Maar u kunt voor uw schilderwerken ook beroep doen op één van de vele professionele schilders uit de buurt van Wommelgem. Een ervaren schilder zal uw trap eerst schuren en bewerken, zodat alle gaatjes, scheurtjes en oneffenheden worden weggewerkt en al uw treden of eventuele trapleuningen terug mooi egaal en glad zijn. Ook oude verflagen en/of vernislagen kunnen hierbij verwijderd worden indien u dit liever niet zelf doet. Daarna zal de schilder de trap verven met een primer zodat er een goede bescherming en hechting wordt gecreëerd voor uw trap. Bij sommige houtsoorten wordt er ook nog een beits gebruikt om het hout nog beter te voeden en te beschermen. Tenslotte zal de schilder de trap verven met een kras- en stootbestendige verf die speciaal voorzien is voor een intensief beloop. De juiste keuze voor een goede verf is dan ook belangrijk om uw trap een lange levensduur te kunnen meegeven. Natuurlijk kunt u uw houten trap in zijn houtkleur laten en kan de schilder de trap vernissen met een kleurloze vernis of een kleurvernis. Bij deze vernis wordt dan ook een verhardende bescherming component toegevoegd. Ook voor trappen uit andere materialen heeft uw schilder de nodige verven en schilderstechnieken. Metalen trappen, kunststof trappen of betonnen trappen, uw schilder weet er wel raad mee! Ook zandstralen zit in het gamma van de meeste schilders. Voor meer informatie en offertes over schilderwerken voor trappen kunt u hier enkele gediplomeerde schilders uit Wommelgem contacteren!

Meer info over trap schilderen
Deuren schilderen

Deuren schilderen

Een deur schilderen lijkt eenvoudig maar dat is het niet. U wilt immers geen strepen of druppels in uw deur en het vraagt dan ook ervaring om een deur perfect te kunnen verven zonder dat er iets op aan te merken valt. Een ervaren schilder zal uw deur altijd met de nodige vakkundigheid behandelen. Hij zal uw deuren verven, beitsen of vernissen met kwalitatieve materialen en gebruik maken van deskundige schilderstechnieken. Zo zal hij een deur losstaand schilderen, zonder het beslag, en zal hij met de juiste verftechnieken de deur nat in nat verven of vernissen zodat er geen lijnen of druppels zichtbaar zijn. Zowel MDF, laminaat of volle houten deuren kunnen geschilderd worden maar ook andere materialen zoals metaal, PVC, aluminium of composiet komen in aanmerking. Uw schilder zal alle details in acht nemen en onder andere de deuren rechtopstaand verven om te vermijden dat er stof vermengd wordt in de verf. Een deur schilderen behoort tot de core business van elk schildersbedrijf en ze maken er hun werk van om elke deur met de meeste zorg te schilderen. Natuurlijk worden schilderwerken voor uw binnenramen met dezelfde professionaliteit uitgevoerd. Ook oude deuren kunnen weer herschilderd of behandeld worden en door de deuren te verven, te vernissen, te beitsen of te zandstralen krijgen uw deuren een nieuw en modern uitzicht. Interesse in het laten schilderen van uw deuren? Neem dan hier vrijblijvend contact op met onze vele ervaren schilders uit de omgeving van Wommelgem!

Meer info over deuren schilderen
MDF schilderen

MDF schilderen

MDF wordt als materiaal zeer veel gebruikt voor deuren, meubels, kasten en wanden. Deze met kunstharslijm gemengde en geperste boards zijn zeer goed bewerkbaar en ze worden dan ook gebruikt bij vele toepassingen. MDF schilderen lijkt dan ook niet zo moeilijk maar omwille van de verschillende soorten MDF of HDF boards is MDF schilderen toch net iets gecompliceerder. Als je weet dat MDF redelijk buigzaam is en bij vocht invloeden een deel van zijn draagstructuur verliest, dan dringt een goede behandeling van dit materiaal zich op. MDF schilderen begint dan ook met de bepaling van de MDF soort. Zo bestaan er brandwerende MDF platen, buiten MDF platen, vloer MDF platen, MDF platen met een lakdraagfolie, MDF platen met een diepvrieskwaliteit, enz… Een kast, wand of meubel van MDF schilderen vereist dus een goede productkennis want niet alle verven zijn geschikt voor elke MDF soort. Wilt u MDF schilderen dan heeft u meestal meerdere grondlagen nodig omwille van de poreuze structuur. Een ervaren schilder zal dan meestal ook het MDF schilderen met meerdere lagen zijde- of hoogglans verf. Is er reeds een lakdraagfolie aanwezig dan kan hij onmiddellijk het MDF schilderen met de afwerkingsverf. Wenst u het zelf te doen dan kan u een schilder om verf met advies vragen zodat u toch de juiste verven gebruikt om uw MDF te schilderen. Voor meer informatie of advies kunt u vrijblijvend terecht bij de professionele schilders in Wommelgem!

Op zoek naar een professionele schilder uit Wommelgem om een vrijblijvende offerte te maken voor uw schilderwerken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Mogelijke buitenschilderwerken

Gevel schilderen

Gevel schilderen

Een mooie gevel bepaalt voor een groot stuk de uitstraling van uw woning. Ook het verven van uw buitenmuren kan hierbij echt het verschil maken, zowel bij oude woningen als bij nieuwbouw. Uw gevel schilderen in een witte of lichte kleurvariant geeft uw woning een fris, modern en trendy uiterlijk. Een ervaren schilder kan uw gevel schilderen in enkele dagen tijd en wanneer de klus geklaard is, zullen vrienden en buren verwonderd kijken naar het mooie resultaat. De professionele schilder gaat dan ook met de nodige vakkennis te werk. Voor hij uw buitenmuren zal schilderen, zal hij eerst het vochtgehalte in uw gevel opmeten. Dit is belangrijk voor de goede hechting van de verf aan de buitenmuren. Vervolgens zal hij alle verpoederde of losse voegen herstellen, de gaten of scheuren behandelen en de gevel stof- en mosvrij maken. Daarna zal de schilder een fixerende primer aanbrengen als grondlaag voor de gevel schilderwerken. Als afwerkingslaag wordt er meestal een ademende acrylverf gebruikt die het vocht van binnen naar buiten doorlaat maar toch bescherming biedt tegen inslaande neerslag. Eerst zal de schilder de gevel schilderen met een tussenlaag en daarna de gevel schilderen met een afwerkingslaag. Een goede acrylverf is uv-bestendig en kleurvast en ze bezit ook elastische eigenschappen. De gediplomeerde schilder staat garant voor een perfect afgewerkte gevel, hij legt het gebruik van zijn verf met advies uit en brengt de gekozen muurverf aan met de juiste schilderstechnieken en met de gevraagde verfkleuren. Het resultaat is een klassevolle gevel waarop u elke dag met trots naar zult kijken. Voor meer advies, informatie of offertes kunt u hier vrijblijvend enkele schilders uit de regio rond Wommelgem contacteren!

Meer info over gevel schilderen
Gevel kaleien

Gevel kaleien

Een renovatie van uw gevel kan uw woning echt doen heropleven. Vele oudere woningen kunnen door een ervaren schilder opgefrist worden zodat uw woning terug een moderne en hippe uitstraling krijgt. Eén van de meest gebruikte manieren om uw gevel te schilderen is om uw gevel te kaleien. Een gevel kaleien is een schilder toepassing die al eeuwen meegaat en die door de boeren werd gebruikt om hun gevels te beschermen tegen schimmels en vocht. Bij het gevel kaleien wordt er een verflaag van minerale kalkpleister geschilderd op uw gevel. Meestal zal men de gevel wit kaleien om de woning een authentieke look te geven. Vooral bij landelijke en klassieke woningen zijn gevels kaleien vaak gebruikte gevelrenovaties. Door de minerale verf met een blokborstel in dikke lagen aan te brengen, wordt met het kaleien uw gevel niet alleen vernieuwd maar ook gerenoveerd. Doordat de verf in meerdere lagen wordt aangebracht, worden kleine scheurtjes of beschadigingen vakkundig gecamoufleerd. Bovendien blijft de structuur van uw gemetselde buitenmuren zichtbaar behouden. De gebruikte verf om een gevel te kaleien is weerbestendig en waterdampdoorlatend. Hou er wel rekening mee dat, wanneer u uw gevel laat kaleien, er tijdelijke vlekken kunnen ontstaan bij vochtig weer. Sommige mensen vinden dit niet storend omdat het de authenticiteit van de woning benadrukt. De techniek om goed te kaleien vraagt wel enige ervaring om het mooie strepen effect van een gekaleide gevel volledig tot zijn recht te laten komen. Op die manier verkrijgt u een hoogwaardige en decoratieve afwerking. Zoals reeds gezegd is wit de kleur die het vaakst wordt gebruikt om gevels te kaleien maar door de toevoeging van kleurpigmenten kan het kaleien ook perfect toegepast worden bij moderne woningen. Sowieso is een gevel kaleien de meest milieuvriendelijkste manier om uw gevel te renoveren. Het beschermt uw gevel tegen regen en wind en het heeft zijn nut als degelijke gevelrenovatie door de jaren heen reeds bewezen. Wenst u geen vlekvorming dan kunt u gaan voor een alternatieve manier om uw gevel te kaleien. Tegenwoordig bestaan er verven met een kaleilook op basis van acrylaat. Op die manier lijkt het alsof u uw gevel hebt laten kaleien maar voorkomt u de vochtvlekken die minerale verven soms geven. Deze verf is wel duurder omwille van de complexere verfstructuur. Wenst u meer inlichtingen over gevel kaleien? Via offertesonline.be kunt u vrijblijvend de regionale schilders rond Wommelgem contacteren voor enkele gratis offertes of advies!

Meer info over gevel kaleien
Ramen en deuren schilderen

Ramen en deuren schilderen

Buitendeuren en ramen schilderen is niet zo eenvoudig als het schilderen van uw binnendeuren en ramen. Het vraagt net iets meer voorbereiding en afwerking van uw deuren en ramen, omdat er een goede dekking, bescherming en afdichting moet zijn. Bij een professionele aanpak zal de schilder dan ook alle ramen en deuren demonteren zodat hij ze grondig en volledig kan afwerken voor hij ze gaat schilderen. De schilder zal daarvoor al de siliconenresten verwijderen om daarna de deuren en ramen volledig en gedetailleerd te kunnen schuren. Ook de kozijnen en de deuromlijstingen worden hierbij grondig aangepakt. Bij aluminium ramen en deuren zal het schuurwerk verfijnder gebeuren om krassen te vermijden. Na het schuren en het ontvetten van de deuren en ramen zal de schilder beginnen met het verven. Bij houten deuren en ramen gebruikt de schilder eerst een primer die na het opdrogen weer lichtjes wordt opgeschuurd. Bij aluminium deuren en ramen wordt er eerst een grondlaag aangebracht op de metalen die geen ijzer bevatten terwijl er voor PVC deuren en ramen een andere grondlaag wordt gebruikt voor gladde oppervlaktes. Houdt er rekening mee dat de droogtijd van deze grondlagen verschillen per materiaalsoort. Vervolgens kan de schilder dan de schilderwerken verder afwerken door een hoogwaardige verf als toplaag gelijkmatig aan te brengen. Hiervoor kunnen verschillende verfkleuren gebruikt worden die tevens uv-bestendig en waterafstotend zijn. Ook een matte of glanzende afwerking behoort tot de keuzemogelijkheden waarbij factoren zoals reflectie, vuilaanhechting en uitstraling de verf bepalen. Wenst u meer te weten over schilderwerken voor buitendeuren en ramen of wenst u enkele offertes dan kunt u hier enkele lokale schilders uit uw buurt contacteren!

Op zoek naar een professionele schilder uit Wommelgem om een vrijblijvende offerte te maken voor uw schilderwerken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Behangen is ook mogelijk bij een professionele schilder

De meeste professionele schilders kunnen uw binnenmuren ook voorzien van behang. Het gebruik van behang in woningen zit weer in de lift en de toepasbare mogelijkheden van behang zijn dan ook zeer ruim. Zo heeft u nu, naast het gewone papierbehang, andere soorten behang zoals vliesbehang, vinylbehang, fotobehang, renovatievlies, textielbehang, print behang, isolatie behang, arte behang of glasvezelbehang. De keuze voor het juiste behang is dan ook doorslaggevend. Gaat het over behangwerken die in gans de kamer of woning moeten uitgevoerd worden door de schilder of is het eerder de bedoeling om met een decoratief design behang een bepaalde muur te accentueren? Wenst u het behang nadien nog te overschilderen of wenst u het behang nadien te kunnen reinigen met vocht? Een ervaren schilder zal u hierbij kunnen adviseren en hij zal de behangwerken en schilderwerken op elkaar afstemmen. Vooral de combinatie van een volledige of deels behangen themamuur, tussen effen geschilderde muren, geeft vaak verrassend mooie resultaten. Of u kunt een bepaalde muur accentueren met een hout of baksteen behang met reliëf look waarbij u bijna niet kunt zien dat het behang is. Ook retro of vintage behang winnen tegenwoordig aan populariteit en fantasierijke motieven in een behang kunnen kinderkamers al snel omtoveren tot een leuke droomwereld. Daarnaast kunt u uw binnenmuren met behang ook isoleren of uw behangklaar gepleisterde muren laten behangen met een vliesbehang om te schilderen. Kortom, de mogelijkheden van hedendaagse behangwerken en/of schilderwerken zijn weinig beperkend en divers. Via offertesonline.be kunt u de erkende schilders in Wommelgem vrijblijvend contacteren voor offertes en informaties. Ze zullen u graag helpen bij uw keuzes!

Wat zijn de gemiddelde prijzen voor schilderwerken?

Hoe wordt de prijs voor schilderwerken bepaald?

Wanneer u uw woning laat schilderen dan moet u rekening houden met 2 variabelen binnen de kostprijs. Enerzijds is er de kostprijs van de materialen die gebruikt zullen worden voor uw schilderwerken, en anderzijds is er de arbeidskost van de schilder(s) zelf.

Gezien de arbeidskost een groot deel van de totaalprijs bepaald, is het belangrijk dat u meerdere offertes opvraagt bij verschillende professionele schilders uit de regio Wommelgem.

Wat de arbeidskosten betreft mag u rekenen op een kost van ongeveer € 40-80 per uur.

Kosten schilderwerken

Type schilderwerken
Gemiddelde prijs
Prijs binnenmuur schilderen
€ 15 - € 25 per m²
Prijs plafond schilderen
€ 15 - € 25 per m²
Prijs trap schilderen
€ 20 - € 30 per trede
Prijs deur schilderen
€ 40 - € 90 per deur
Prijs badkamer schilderen
€ 30 - € 50 per m²
Prijs MDF schilderen
€ 15 - € 20 per m²
Prijs gevel schilderen
€ 25 - € 50 per m²
Prijs ramen schilderen
€ 30 - € 50 per m²
Prijs behangen
€ 20 - € 60 per m²
Op zoek naar een professionele schilder uit Wommelgem om de prijs voor uw schilderwerken te ontdekken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist
590 schilders rond Wommelgem!