Ontvang tot 3 offertes voor uw stalen ramen

Bereik tot 2853 plaatsers in Vlaanderen.

 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Door gebruik te maken van dit formulier gaat u akkoord met ons privacy- en cookiebeleid

Hoe werkt OffertesOnline.be?

 • 1

  U zoekt de juiste vakman voor uw ramen

  U wilt ramen in staal laten plaatsen, maar waar vindt u de geschikte vakman voor uw ramen? Hoe vindt u een professionele en betrouwbare plaatser die actief is in uw regio, en liefst voor de best mogelijke prijs-kwaliteit?

 • 2

  U verstuurt uw offerteaanvraag via OffertesOnline.be

  Gelukkig bestaat er OffertesOnline.be! Hier kan u uw offerteaanvraag, gratis en vrijblijvend, in enkele minuten opstellen en wordt ze automatisch naar alle professionele plaatsers uit uw regio verstuurd. Zo bespaart u veel tijd en moeite!

 • 3

  U vergelijkt vrijblijvend de verschillende offertes en beslist!

  Professionele plaatsers die geïnteresseerd zijn in uw opdracht zullen u een offerte toesturen, waarna u rustig kunt vergelijken en eventueel een beslissing kan nemen!

2853
plaatsers
130
Opdrachten
per maand
91
Offertes
per maand

Recente offerteaanvragen voor ramen en deuren in Vlaanderen

Type ramen en/of deuren: Houten ramen en/of deuren

Aantal: 2 tot 4 ramen of deuren

Type woning: Te plaatsen in een bestaande woning

Projectbeschrijving:

Beste,
Ik zoek iemand voor het plaatsen van 2 binnendeuren, type schildersdeuren, op zolder. Momenteel is er enkel een deurgat, na renovatie, de kamers zijn wel klaar ook is er reeds gevloerd.
Mvg
Offerteaanvraag uit olen

Type ramen en/of deuren: Houten ramen en/of deuren

Aantal: 1 raam of deur

Type woning: Te plaatsen in een bestaande woning

Projectbeschrijving:

Tuindeur van pvc kleur wit
Offerteaanvraag uit Niel

Heeft u nog een vraag?

OffertesOnline.be heeft een database met daarin een groot deel van de professionele plaatsers in Vlaanderen. Wanneer u dus uw offerteaanvraag indient voor uw stalen ramen, kunnen wij perfect een selectie maken van professionele plaatsers die gelegen zijn in uw regio en de juiste kwalificaties hebben voor het plaatsen van uw ramen.

Dit kan zéér snel gaan... van zodra we uw offerteaanvraag ontvangen, stellen we deze voor aan de gekwalificeerde plaatsers uit uw regio. Afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw offerteaanvraag lezen, kunnen zij zich haast onmiddellijk kandidaat stellen voor het plaatsen van uw stalen ramen en contact met u opnemen voor een offerte. Gemiddeld genomen duurt het maximaal 5 werkdagen alvorens u alle offertes binnen hebt. Sommige zullen vandaag nog binnenkomen, en andere zullen enkele dagen in beslag nemen. Zoals gezegd is dit afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw aanvraag bekijken.

Om misbruik te vermijden laten we maximaal 3 bedrijven toe die zich kandidaat kunnen stellen. Dus afhankelijk van hoeveel plaatsers interesse tonen in uw offerteaanvraag zal dit aantal schommelen tussen de 0 en 3. Daarom is het belangrijk uw ramen zo gedetailleerd als mogelijk te beschrijven, dit verhoogt namelijk de interesse van bedrijven.

De bedrijven die interesse hebben in uw opdracht betalen OffertesOnline.be een éénmalig klein bedrag om zich kandidaat te kunnen stellen, en krijgen vervolgens uw contactgegevens. Door dat we het aantal kandidaten beperken tot 3 is het zo dat de bedrijven die als eerste interesse tonen diegene zijn die uw contactgegevens krijgen. OffertesOnline.be maakt hierbij zelf geen selectie.

Mocht een bepaald bedrijf zéér veel interesse hebben, dan heeft het tevens de mogelijkheid zich exclusief kandidaat te stellen. Dit wil zeggen dat zij als enige uw contactgegevens zullen krijgen, en u bij gevolg ook maar één offerte zal ontvangen.

Absoluut! Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. U bent na het ontvangen van de offertes tot niets verplicht, en enkel beter geïnformeerd.

We raden u aan om uw opdracht zo gedetailleerd als mogelijk op te stellen, dit verhoogt namelijk de interesse bij de plaatsers uit uw regio. Naast de vooropgestelde vragen, en uw contactgegevens, is het belangrijk om uw beschrijving van de te plaatsen ramen ook zo uitgebreid als mogelijk te maken.

Zoekt u een specifieke plaatser?

Vind een geschikte plaatser in uw buurt

Het vinden van de geschikte vakman, in dit geval plaatser, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer u niet over één nacht ijs wilt gaan betreffende het kiezen van een vakman waaraan u uw stalen ramen wilt toevertrouwen. U moet verschillende offertes kunnen vergelijken om zo tot de juiste keuze te kunnen komen die u de beste prijs/kwaliteit voor het plaatsen van uw ramen garandeert.

Deze zoektocht begint dus met het vinden van professionele plaatsers uit uw regio. Daarna moet u hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van uw project, hopende dat zij u nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.

Daarom hebben wij www.OffertesOnline.be in het leven geroepen.
Omdat dit gehele proces veel sneller kan!

OffertesOnline Werking

Stalen ramen plaatsen: uw ramen in staal professioneel laten installeren!

Via ons platform geeft u uw offerteaanvraag voor uw stalen ramen éénmaal in, en laten we de geïnteresseerde plaatsers uit uw omgeving u contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van verschillende offertes voor het plaatsen van uw ramen snel en eenvoudig.

En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat u na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. U ontvangt de offertes, u vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan u om te beslissen of u tot een samenwerking overgaat.

Met het gebruik van ons platform heeft u niets te verliezen, in tegendeel... u kan er enkel maar bij winnen!

Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog uw offertes aan bij alle professionele plaatsers uit uw omgeving... Alvast veel succes met uw project!

Vind een geschikte plaatser uit uw buurt door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Waarom stalen ramen plaatsen?

Indien u ramen wilt die echt opvallen door hun unieke en stijlvolle look, dan komen stalen ramen daarvoor zeker in aanmerking. Geen enkel ander raam heeft dezelfde statische, authentieke en chique uitstraling als een stalen raam. Stalen ramen gaan dan ook al eeuwenlang mee en door hun tijdloze elegantie passen ze bij elke woningstijl en bij elk interieur of die nu klassiek, landelijk, modern of industrieel is. Een zwart stalen raam wekt altijd bewondering op en door de grandeur die deze stalen ramen uitstralen, vindt men ze vaak terug in statische herenhuizen, chique restaurants, villa’s, oranjerieën, hotels en moderne bedrijven. Door de oersterke eigenschappen van het staal, kunnen stalen ramen met zeer dunne profielen vervaardigd worden en kunnen ze grote raampartijen moeiteloos overspannen. Dankzij de robuustheid van het materiaal, bieden stalen ramen ook een zeer goede inbraakveiligheid aan. Verder kunt u uw stalen ramen plaatsen in de gewenste kleur naar keuze. In de meeste gevallen worden de stalen ramen gepoedercoat waarbij de lak wordt gebakken in het materiaal. Alhoewel zwarte stalen ramen veruit de voorkeur genieten zijn er talloze andere RAL-kleuren voorradig. Ook ruwe onafgewerkte stalen ramen, geborstelde stalen ramen of speciaal behandelde stalen ramen met een roestbruine patina kunnen door uw ramen plaatser gerealiseerd worden. Op het vlak van isolatie scoren stalen ramen iets minder goed dan de andere materialen al voldoen de huidige stalen ramen wel aan een U-waarde van 1,1W/m²K door het plaatsen van hoogrendementsglas en thermische onderbrekingen. Stalen ramen plaatsen is altijd maatwerk en het proces voor het vervaardigen van stalen ramen is intensief en ambachtelijk. De prijs voor het plaatsen van stalen ramen ligt dan ook een stuk hoger dan voor de meeste andere ramen. Maar zowel als binnenramen of als buitenramen, bieden stalen ramen een onnavolgbare authentieke tijdloze look, een levenslange duurzaamheid en een stijlvolle uitstraling aan. Een investering in stalen ramen loont op termijn altijd en bovendien zal de waarde van uw woning stijgen wanneer u stalen ramen laat plaatsen. Laat uw gepersonaliseerde stalen ramen plaatsen door één van de vele professionele ramen plaatsers uit uw regio en vraag hier naar enkele vrijblijvende prijsoffertes!

stalen ramen laten plaatsen

Mogelijke soorten stalen ramen

vast stalen raam

Vast stalen raam

De meeste stalen ramen zijn vaste stalen ramen die zeer grote oppervlaktes kunnen omvatten. Door de uiterst sterke eigenschappen van het staal, kunnen er grote raampartijen geplaatst worden met uiterst fijne profielen. Om de unieke uitstraling te benadrukken, kunt u daarbij uw vaste stalen ramen nog laten voorzien door bijkomende dwarsregels zodat u zelf de indeling van uw ramen kunt bepalen. Vooral wanneer een vast stalen raam een groot deel van uw gevel bestrijkt, kunnen de fijne profielen en regels zeer decoratieve en stijlvolle accenten leggen. Vaak zijn deze gevelramen echte design pareltjes en geven ze uw woning een authentieke en sfeervolle look. Maar vaste stalen ramen worden niet alleen gebruikt als buitenramen. Ook als binnenramen kunnen vaste stalen ramen, met een al dan niet ingewerkte stalen glazen deur, een mooie decoratieve of stijlrijke toevoeging zijn aan uw interieur. Afhankelijk van de grootte zijn vaste stalen ramen goedkoper dan stalen draairamen of stalen schuiframen en ook qua inbraakveiligheid bieden vaste stalen ramen betere waarborgen. Vaste stalen ramen zijn weerbestendig, zeer duurzaam en makkelijk te reinigen. Laat u overtuigen en ontdek de mooie vaste stalen ramen bij de vele professionele ramen plaatsers uit uw regio of buurt!  

stalen draairaam

Stalen draairamen

Een stalen draairaam kan zowel enkelvoudig als dubbelvoudig geplaatst worden door uw ramen plaatser. Een stalen draairaam kan daarbij door middel van stalen scharnieren naar binnen of naar buiten opendraaien. Bij een dubbel stalen draairaam wordt het raam in het midden gescheiden door een kozijn of door een vast raam zodat de beide ramen afzonderlijk kunnen vergrendeld worden in de middenscheiding. Naast de stalen draairamen met scharnieren bestaan er ook nog stalen pivotramen die verticaal of horizontaal rond hun as kunnen draaien. Alhoewel stalen ramen op zich reeds vrij inbraakveilig zijn, kunt u voor uw stalen draairamen nog bijkomende opties voor een betere vergrendeling toevoegen. Met de geïntegreerde EPDM rubbers zijn uw stalen draairamen tevens wind- en waterdicht. Ook voor het binneninterieur worden er vaak stalen draairamen of draaideuren gebruikt als decoratieve eyecatchers. Met stalen draairamen kiest u voor unieke en tijdloze ramen die de tand des tijds gemakkelijk kunnen weerstaan. Laat uw stalen ramen plaatsen door de ervaren ramen plaatsers uit uw regio. Vraag hier vrijblijvend naar enkele vergelijkende prijsoffertes!

stalen stolpraam

Stalen stolpramen

Het verschil met een stalen draairamen is dat stalen stolpramen in het midden niet gescheiden worden door een kozijn of een vast raam. Hierdoor dienen uw stalen ramen eerst in elkaar te haken waarna ze vergrendeld worden in uw raamdorpel. Alhoewel dit systeem nog bestaat, wordt het minder vaak gebruikt omdat het meer inbraakgevoelig is. Bij het tweede systeem wordt eerst het eerste raam vergrendeld in de raamdorpel en wordt daarna het tweede stalen raam vergrendeld op het eerste raam. Bij dit systeem heeft u het voordeel dat u niet steeds beide stolpramen moet openen. Ook kunnen beide ramen afzonderlijk vergrendeld worden of bijkomend uitgerust worden met een meerpuntssluiting. De vrijheid om een grote opening te creëren, blijft aanwezig en ook bij een verhuis kan een grote raamopening een handig voordeel opleveren. Verder bieden stalen stolpramen dezelfde waarden als de vaste stalen ramen of de stalen draairamen en gaan ze, door hun sterkte en duurzaamheid, een leven lang mee. Voor meer informatie over stalen stolpramen, verwijzen we u graag door naar de vele professionele ramen en deuren plaatsers uit uw regio!

draaikiepraam staal

Stalen draai-kiepraam

Stalen draai-kiepramen komen niet zo vaak voor omdat ze door hun gewicht niet zo gemakkelijk te bedienen zijn als houten, PVC of aluminium ramen. Toch bestaan er mooie op maat gemaakte stalen draai-kiepramen die u alle voordelen aanbieden die een normaal draai-kiepraam moet hebben. Zo kunt u de kiepstand van uw stalen raam gebruiken om uw kamers gans het jaar door te verluchten waardoor het condensvocht kan ontsnappen en er weer verse zuurstof kan binnenkomen. Bij warme dagen kunt u uw stalen ramen opendraaien en kunt u volop genieten van de heerlijke zomerse buitenlucht. Ook voor het onderhoud van uw stalen draai-kiepramen is dit zeer handig en kunt u uw ramen kuisen zonder dat u zich hoeft te verplaatsen. Uw robuuste en duurzame stalen draai-kiepramen zijn op zich al inbraakveilig maar u kunt ze nog versterken door het plaatsen van beveiligde scharnieren en inbraakwerende sluitnokken. De stalen draai-kiepramen zijn tevens voorzien van een ingebouwd veiligheidssysteem waardoor ze slechts in één stand kunnen geopend worden. Stalen draai-kiepramen voldoen zonder problemen aan het politiekeurmerk voor veilig wonen. Voor stalen draai-kiepramen zult u meer moeten betalen dan voor vaste stalen ramen, stalen draairamen of stalen stolpramen omdat er meer intensieve en ambachtelijke bewerkingen aan te pas komen. Voor enkele vrijblijvende adviezen of prijzen voor uw stalen draai-kiepramen, kunt u hier terecht bij de vele lokale ramen plaatsers uit uw buurt!

stalen schuifraam

Stalen schuifraam

Stalen schuiframen vormen zowel binnen als buiten een zeer mooie stijlvolle en praktische toevoeging aan uw woning. Vooral bij keukens, livings of eetkamers zijn stalen schuiframen erg populair omdat ze de ideale verbinding vormen met uw tuin, terras of voortuin. Maar ook als decoratieve scheidingswand tussen uw verschillende vertrekken, bieden stalen schuiframen vaak een open en moderne invulling aan uw interieur. Omdat staal veel zwaarder is dan aluminium of PVC, zal de ramen plaatser vaak de voorkeur geven aan twee smallere stalen schuifdeuren in plaats van één grote schuifdeur. De stalen schuiframen kunnen daarbij geplaatst worden met een railsysteem of een schuifsysteem. Door de zeer sterke eigenschappen van het materiaal zijn stalen schuifdeuren moeilijk uit hun ligging te heffen en bieden ze een betere inbraakbeveiliging dan de andere schuifdeuren. Dit neemt echter niet weg dat een extra uithefbeveiliging of een verbeterd vergrendelingssysteem nog kan toegevoegd worden. Voor de beglazing wordt er, zeker voor de buitenramen, gekozen voor hoogrendementsglas en/of veiligheidsglas. Naast de klassieke stalen schuiframen kunt u ook nog kiezen voor de stalen plooiramen of harmonica ramen. Door gebruik te maken van meerdere smalle plooiramen kunt u grotere openingen overspannen zonder dat uw stalen ramen te zwaar worden. Met een stalen schuifraam kiest u voor degelijkheid, klasse en duurzaamheid! Indien u mooie authentieke schuiframen wenst, laat dan uw stalen ramen plaatsen door een professionele ramen plaatser uit uw regio. U kunt de erkende ramen plaatsers uit uw omgeving hier gratis contacteren voor enkele vergelijkende offertes!

stalen valraam

Stalen valramen

Stalen valramen vindt u vaak terug bij industriële gebouwen, bedrijven of kantoren maar ook voor kleinere gesloten ruimtes zoals badkamers, toiletten, garages of opbergruimtes bieden stalen valramen vaak een goede oplossing. Een stalen valraam wordt steeds begrensd door de lengte van de plooi-ijzers in de zijstijlen. Op die manier kunnen stalen valramen slechts gedeeltelijk geopend worden. De stalen valramen kunnen langs onder of langs boven uitvallen al naargelang uw keuze. De plooi-ijzers vermijden ook dat uw stalen valramen kunnen open- of dichtvallen. Omwille van het gewicht zijn stalen valramen eerder beperkt in grootte. In de eerste plaats zal men stalen valramen plaatsen om een ruimte te kunnen verluchten en om condensvocht te vermijden. Vooral bij badkamers en toiletten vermijdt een valraam de vorming van schimmels en bacteriën op uw muren of plafonds. In tegenstelling tot de andere valramen hebben stalen valramen meestal een betere vergrendeling en zijn ze inbraakveilig. Natuurlijk mag u niet vergeten om uw valramen te sluiten voor u gaat slapen of voor u uw woning verlaat. Voor stalen valraam prijzen of informatie, kunt u gratis terecht bij onze ervaren ramen plaatsers uit uw regio!

Op zoek naar een plaatser om een vrijblijvende offerte te maken voor het plaatsen van uw stalen ramen?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Beglazing stalen ramen

Voor de beglazing van uw stalen ramen zijn er twee waarden belangrijk: de U-waarde en de G-waarde. Een U-waarde geeft de thermische isolatiewaarde aan van de beglazing. Hoe lager de U-waarde is, hoe beter de beglazing van uw stalen ramen is. De G-waarde geeft de hoeveelheid binnenkomende warmte aan van de zonnestralen. Hoe lager de G-waarde, hoe beter het zonlicht wordt tegengehouden en hoe koeler uw woning blijft. Het spreekt dus voor zich dat de beglazing van een woning uiterst belangrijk is voor de energiewaarde van uw woning. Een enkele beglazing is stilaan aan het uitsterven en tegenwoordig voldoet zelfs gewoon dubbel glas niet meer aan de meer strenger wordende energie-eisen. Veel van de huidige woningen worden, in overeenstemming met de wetgeving, beter geïsoleerd om een zo laag mogelijk E-peil te bekomen. Vandaar dat we vandaag spreken van driedubbel glas, van hoogrendementsglas of van super isolatieglas. Zo heeft gewoon dubbel glas bijvoorbeeld doorgaans een U-waarde van 2,8 W/m²K terwijl de U-waarden van hoogrendementsglas of driedubbel glas zich momenteel rond of onder de 1,0 W/m²K bevinden. Bij deze beglazingen worden de luchtspouwen opgevuld met isolerende edelgassen zoals argon of krypton waardoor de U-waarde nog verder daalt. Deze beglazing wordt dan ook al volop toegepast bij nieuwbouw, bij renovaties of bij passiefhuizen. Door een goede beglazing van uw ramen is er minder energieverbruik nodig en gaat er ook minder energie verloren. Op die manier bespaart u tweemaal op de energiefactuur en zorgt u mee voor een beter klimaat. Indien de U-waarde van uw nieuwe beglazing onder een bepaalde norm blijft, komt u daarbij in aanmerking voor een premie van uw netwerkbeheerder. Voor renovaties aan oudere woningen geeft de Vlaamse regering ook bepaalde premies, mits er voldaan wordt aan bepaalde voorwaarden. Vanaf 2020 moeten trouwens alle woningen minimum dubbel glas hebben in de leefruimtes zoals livings, eetkamers, slaapkamers en badkamers en worden er strafpunten gegeven bij een ingebrekestelling. Informeer u dus goed op voorhand en kies de juiste beglazing voor uw stalen ramen. U kunt er zeer veel mee besparen! Vraag gratis advies en prijzen aan de verschillende ramen plaatsers uit uw regio voor een goede vergelijking en laat uw stalen ramen plaatsen met de juiste beglazing!  

beglazing PVC ramen

Premies voor ramen in staal

Volgens de wetgeving moeten vanaf 2020 alle woningen minstens een dubbele beglazing hebben. Voldoet u niet aan deze voorwaarde dan kunt u strafpunten oplopen en kan uw woning bij het overschrijden van 15 strafpunten onbewoonbaar verklaard worden. Gelukkig wordt het isoleren van bestaande woningen toch ook nog op bepaalde vlakken aangemoedigd en worden er premies toegekend. Voor de beglazing bij een renovatie kunt u rekenen op een premie van € 10 per m² glasoppervlakte indien u de werken laat uitvoeren door een erkende ramen plaatser en indien er hoogrendementsglas geplaatst wordt met een maximum U-waarde van 1,0 W/m²K. Uw bestaande woning of appartement komt daarvoor alleen maar in aanmerking indien het voor 2006 was aangesloten op het elektriciteitsnet. De eventuele beglazing van nieuw aangebouwde deelconstructies komen hiervoor ook in aanmerking. Verder kunt u ook nog beroep doen op de totaalrenovatiebonus indien u binnen de vijf jaar drie isolatie investeringen uitvoert die opgenomen zijn in het renovatiepakket (dakisolatie, vloerisolatie, muurisolatie, warmtepomp, zonneboiler, ventilatiesysteem en isolerende beglazing). Voor het bekomen van een premie voor uw beglazing geldt de datum van uw eindfactuur als datum voor welk jaar u uw premie kunt aanvragen. Voor meer informatie over het bekomen van bepaalde renovatiepremies, verwijzen we u graag door naar de website van de Vlaamse overheid of naar de professionele ramen en deuren plaatsers uit uw regio!

premies ramen
Vind een geschikte plaatser uit uw buurt door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Wat zijn de gemiddelde prijzen voor het plaatsen van stalen ramen?

HOE WORDT DE PRIJS VOOR uw stalen ramen BEPAALD?

Wanneer u stalen ramen laat plaatsen dan moet u rekening houden met 2 variabelen binnen de kostprijs. Enerzijds is er de kostprijs van de materialen die gebruikt zullen worden voor uw ramen, en anderzijds is er de arbeidskost van de plaatser(s) zelf.

Gezien de arbeidskost een groot deel van de totaalprijs bepaald, is het belangrijk dat u meerdere offertes opvraagt bij verschillende professionele plaatsers uit uw regio. 

Wat de arbeidskosten betreft mag u rekenen op een kost van ongeveer € 30-60 per uur.

Prijzen stalen ramen plaatsen

Type raam
Gemiddelde prijs*
Vast stalen raam
vanaf € 800 m²
Stalen valraam 50 x 50
vanaf € 600
Stalen schuifdeur
vanaf € 1300
Stalen draairaam
vanaf € 1100
Dubbel glas
€ 60 - € 80 m²
Hoogrendementsglas
€ 80 - € 100 m²


* inclusief BTW en plaatsing

Op zoek naar een plaatser om de prijs voor uw stalen ramen te ontdekken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist
2853 plaatsers in uw regio!

Vergelijk offertes voor uw Ramen en deuren

Na het ontvangen van deze offertes bent u tot niets verplicht, enkel beter ingelicht.

U heeft dus niets te verliezen...