Ontvang tot 3 offertes voor uw schuifraam

Bereik tot 2853 plaatsers in Vlaanderen.

 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Door gebruik te maken van dit formulier gaat u akkoord met ons privacy- en cookiebeleid

Hoe werkt OffertesOnline.be?

 • 1

  U zoekt de juiste vakman voor uw ramen

  U wilt een schuifraam laten plaatsen, maar waar vindt u de geschikte vakman voor uw raam? Hoe vindt u een professionele en betrouwbare plaatser die actief is in uw regio, en liefst voor de best mogelijke prijs-kwaliteit?

 • 2

  U verstuurt uw offerteaanvraag via OffertesOnline.be

  Gelukkig bestaat er OffertesOnline.be! Hier kan u uw offerteaanvraag, gratis en vrijblijvend, in enkele minuten opstellen en wordt ze automatisch naar alle professionele plaatsers uit uw regio verstuurd. Zo bespaart u veel tijd en moeite!

 • 3

  U vergelijkt vrijblijvend de verschillende offertes en beslist!

  Professionele plaatsers die geïnteresseerd zijn in uw opdracht zullen u een offerte toesturen, waarna u rustig kunt vergelijken en eventueel een beslissing kan nemen!

2853
plaatsers
130
Opdrachten
per maand
91
Offertes
per maand

Recente offerteaanvragen voor ramen en deuren in Vlaanderen

Type ramen en/of deuren: Houten ramen en/of deuren

Aantal: 2 tot 4 ramen of deuren

Type woning: Te plaatsen in een bestaande woning

Projectbeschrijving:

Beste,
Ik zoek iemand voor het plaatsen van 2 binnendeuren, type schildersdeuren, op zolder. Momenteel is er enkel een deurgat, na renovatie, de kamers zijn wel klaar ook is er reeds gevloerd.
Mvg
Offerteaanvraag uit olen

Type ramen en/of deuren: Houten ramen en/of deuren

Aantal: 1 raam of deur

Type woning: Te plaatsen in een bestaande woning

Projectbeschrijving:

Tuindeur van pvc kleur wit
Offerteaanvraag uit Niel

Heeft u nog een vraag?

OffertesOnline.be heeft een database met daarin een groot deel van de professionele plaatsers in Vlaanderen. Wanneer u dus uw offerteaanvraag indient voor uw schuifraam, kunnen wij perfect een selectie maken van professionele plaatsers die gelegen zijn in uw regio en de juiste kwalificaties hebben voor het plaatsen van uw raam.

Dit kan zéér snel gaan... van zodra we uw offerteaanvraag ontvangen, stellen we deze voor aan de gekwalificeerde plaatsers uit uw regio. Afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw offerteaanvraag lezen, kunnen zij zich haast onmiddellijk kandidaat stellen voor het plaatsen van uw schuiframen en contact met u opnemen voor een offerte. Gemiddeld genomen duurt het maximaal 5 werkdagen alvorens u alle offertes binnen hebt. Sommige zullen vandaag nog binnenkomen, en andere zullen enkele dagen in beslag nemen. Zoals gezegd is dit afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw aanvraag bekijken.

Om misbruik te vermijden laten we maximaal 3 bedrijven toe die zich kandidaat kunnen stellen. Dus afhankelijk van hoeveel plaatsers interesse tonen in uw offerteaanvraag zal dit aantal schommelen tussen de 0 en 3. Daarom is het belangrijk uw raam zo gedetailleerd als mogelijk te beschrijven, dit verhoogt namelijk de interesse van bedrijven.

De bedrijven die interesse hebben in uw opdracht betalen OffertesOnline.be een éénmalig klein bedrag om zich kandidaat te kunnen stellen, en krijgen vervolgens uw contactgegevens. Door dat we het aantal kandidaten beperken tot 3 is het zo dat de bedrijven die als eerste interesse tonen diegene zijn die uw contactgegevens krijgen. OffertesOnline.be maakt hierbij zelf geen selectie.

Mocht een bepaald bedrijf zéér veel interesse hebben, dan heeft het tevens de mogelijkheid zich exclusief kandidaat te stellen. Dit wil zeggen dat zij als enige uw contactgegevens zullen krijgen, en u bij gevolg ook maar één offerte zal ontvangen.

Absoluut! Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. U bent na het ontvangen van de offertes tot niets verplicht, en enkel beter geïnformeerd.

We raden u aan om uw opdracht zo gedetailleerd als mogelijk op te stellen, dit verhoogt namelijk de interesse bij de plaatsers uit uw regio. Naast de vooropgestelde vragen, en uw contactgegevens, is het belangrijk om uw beschrijving van de te plaatsen ramen ook zo uitgebreid als mogelijk te maken.

Zoekt u een specifieke plaatser?

Vind een geschikte plaatser in uw buurt

Het vinden van de geschikte vakman, in dit geval plaatser, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer u niet over één nacht ijs wilt gaan betreffende het kiezen van een vakman waaraan u uw schuifraam wilt toevertrouwen. U moet verschillende offertes kunnen vergelijken om zo tot de juiste keuze te kunnen komen die u de beste prijs/kwaliteit voor het plaatsen van uw ramen garandeert.

Deze zoektocht begint dus met het vinden van professionele plaatsers uit uw regio. Daarna moet u hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van uw project, hopende dat zij u nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.

Daarom hebben wij www.OffertesOnline.be in het leven geroepen.
Omdat dit gehele proces veel sneller kan!

OffertesOnline Werking

Schuifraam plaatsen: uw schuifraam professioneel laten installeren!

Via ons platform geeft u uw offerteaanvraag voor uw schuifraam éénmaal in, en laten we de geïnteresseerde plaatsers uit uw omgeving u contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van verschillende offertes voor het plaatsen van uw ramen snel en eenvoudig.

En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat u na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. U ontvangt de offertes, u vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan u om te beslissen of u tot een samenwerking overgaat.

Met het gebruik van ons platform heeft u niets te verliezen, in tegendeel... u kan er enkel maar bij winnen!

Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog uw offertes aan bij alle professionele plaatsers uit uw omgeving... Alvast veel succes met uw project!

Vind een geschikte plaatser uit uw buurt door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Waarom kiezen voor een schuifraam?

Zowel bij nieuwbouwwoningen als bij verbouwingen nemen schuiframen een steeds groter wordend segment in van het raamaanbod. De voordelen van een schuifraam zijn dan ook een belangrijke oorzaak waarom deze ramen zo goed scoren. In tegenstelling tot de andere ramen die kunnen geopend worden, verliest u met een schuifraam geen ruimte omdat ze niet naar binnen of naar buiten moeten opendraaien. Hierdoor wint u veel plaats voor en achter uw raam en kunt u uw vensterbank ook optimaal benutten om er planten of decoratiestukken op te plaatsen. Vooral bij een keukenaanrecht is een schuifraam een zegen wanneer u zonder hinder kunt koken terwijl u geniet van de buitenlucht. Buiten schuiframen hebben verschillende afmetingen waarbij ze ook de volledige hoogte of breedte van een wand kunnen innemen. Deze grote schuiframen, die soms ook schuifdeuren worden genoemd, verruimen de leefruimte naar uw tuin of terras aanzienlijk hetgeen vooral tijdens zomerse dagen zorgt voor een aangename buitenbeleving. Schuiframen zijn inbraakveilig en ze worden geplaatst met een uithefbeveiliging, meerpuntssluitingen, inbraakwerend glas en optionele vergrendelingen waaronder magneetsluitingen, raamblokken en beveiligde krukarmen. U kunt een buiten schuifraam plaatsen in verschillende materialen. Zowel hout, PVC, aluminium of staal komen als ondersteunende materialen voor uw schuiframen aanmerking. Toch is het aangeraden om voor schuiframen met zeer grote overspanningen te kiezen voor een stalen of aluminium schuifraam omwille van hun sterke en draagkrachtige eigenschappen. Een goed schuifraam voldoet ook aan alle isolatiewaarden door het gebruik van hoogrendementsglas, driedubbel glas of super isolatieglas. Naast de buiten schuiframen bestaan er ook nog binnen schuiframen alhoewel de meeste hiervan tevens fungeren als schuifdeur. De meeste binnen schuiframen worden dan ook gebruikt als scheiding tussen twee aanpalende ruimtes zoals tussen een living en een eetkamer of tussen een slaapkamer en een dressing. In tegenstelling tot de buiten schuiframen, kunnen uw binnen schuiframen geplaatst worden met een heldere, matte, gekleurde of geprinte beglazing. Schuiframen geven uw interieur een stijlvolle meerwaarde en ze benadrukken de open en moderne uitstraling van uw woning. Ontdek het grote aanbod aan schuiframen bij onze regionale ramen plaatsers uit uw buurt en laat uw schuifraam plaatsen door een ervaren specialist. U kunt hen hier contacteren voor vrijblijvende adviezen en/of offertes!

schuifraam laten plaatsen

Mogelijke materialen voor uw schuifraam

houten schuifraam plaatsen

Houten schuifraam plaatsen

Houten ramen blijven bekoren door hun warme en natuurlijke uitstraling en bij een houten schuifraam is dit niet anders. De tijd dat men houten ramen alleen maar aantrof bij landelijke of klassieke woningen is voorbij en ook bij hedendaagse en moderne woningen treffen we vaak houten deuren en ramen aan waarbij een strakke vormgeving gecombineerd wordt met warme houttinten. Een houten schuifraam zal daarbij als buitenraam voornamelijk vervaardigd worden uit duurzaam hardhout zoals merbau, eik, afzelia of afrormosia. Om de duurzaamheid te verhogen wordt het houten schuifraam bijkomend geïmpregneerd en worden de poriën gedicht, zodat er zich geen schimmels of bacteriën kunnen nestelen. Daarna wordt uw schuifraam nog afgewerkt met een beschermende coating of vernislaag. Afhankelijk van uw wensen verkrijgt uw houten schuifraam daarbij een transparante afwerking, met behoud van de nerfstructuur, of een afwerking met een hoogwaardige kleurlak. Doordat hout van nature vocht, warmte en koude reguleert, biedt het ook veruit de beste isolatiewaarden aan van alle materialen. Met een houten schuifraam, voorzien van driedubbel glas of super isolatieglas, bereikt u zelfs U-waardes van 0,6 W/m²K. Het verklaart meteen waarom men vaak houten ramen en schuifdeuren gebruikt bij de energiezuinige passiefwoningen. Ook binnen zorgt een decoratieve houten schuifraam voor een meerwaarde in uw interieur. Als scheiding tussen uw living en uw keuken of tussen uw slaapkamer en uw dressing bieden houten schuiframen een originele en praktische oplossing. Hout laat zich zeer gemakkelijk bewerken waardoor er unieke ontwerpen mogelijk zijn. Doordat hout een natuurlijk product blijft, vraagt uw schuifraam af en toe een onderhoud waardoor uw hout blijvend beschermd en gevoed wordt. Mits dit regelmatig onderhoud zult u levenslang kunnen genieten van duurzame schuiframen en blijft de natuurlijke uitstraling van uw hout bewaard. Houten schuiframen zijn authentiek en ze geven uw interieur en uw woning een mooie meerwaarde. Ontdek de verschillende houten schuiframen bij de ervaren ramen en deuren plaatsers uit uw regio en laat uw houten schuifraam plaatsen door een professionele vakman.

stalen schuifraam plaatsen

Stalen schuifraam plaatsen

Stalen schuiframen vormen, zowel binnen als buiten, een zeer mooie stijlvolle en praktische toevoeging aan uw woning. Vooral bij keukens, livings of eetkamers zijn stalen schuiframen erg populair omdat ze de ideale verbinding vormen met uw tuin, terras of voortuin. De ranke en elegante stalen schuiframen vindt men ook vaak terug in statisch herenhuizen, villa’s, lofts, hotels, kantoren, oranjerieën of kastelen. Maar ook als decoratieve scheidingswand tussen uw verschillende vertrekken, geven stalen schuiframen een open en artistieke invulling aan uw interieur. Hedendaagse woningen met een moderne of industriële vormgeving, kiezen vaak voor het contrast tussen de zwarte stalen schuifdeuren, met zeer fijne dwarskozijnen in de ramen, en het overwegend sober wit interieur. Omdat staal veel zwaarder is dan aluminium of PVC, zal de ramen plaatser over het algemeen de voorkeur geven aan twee smallere stalen schuifdeuren in plaats van één grote schuifdeur. Door de zeer sterke eigenschappen van het materiaal zijn stalen schuifdeuren moeilijk uit hun ligging te heffen en bieden ze een betere inbraakbeveiliging dan de andere buiten schuifdeuren. Dit neemt echter niet weg dat er nog talrijke bijkomende vergrendelingen en beveiligingen mogelijk zijn. Voor de beglazing wordt er gekozen voor hoogrendementsglas en/of veiligheidsglas. Tegenwoordig kunnen stalen schuiframen een U-waarde bereiken van 1.1 W/m²K waardoor ze de achterstand op de andere schuiframen nagenoeg hebben weggewerkt. Dankzij het sterke staal zijn zeer hoge of brede schuiframen geen belemmering en bieden ze de beste ondersteuning van alle materialen. Met een stalen schuifraam kiest u dan ook voor degelijkheid, klasse en duurzaamheid! Indien u mooie authentieke ramen wenst, laat dan uw stalen schuiframen plaatsen door een professionele ramen plaatser uit uw regio. U kunt de erkende ramen plaatsers uit uw omgeving hier gratis contacteren voor enkele vergelijkende offertes!

aluminium schuifraam plaatsen

Aluminium schuifraam plaatsen

De meeste buiten schuiframen worden vervaardigd uit aluminium. De reden hiervoor is voor de hand liggend: aluminium is zeer sterk en licht en het kan zonder moeite grote overspanningen overbruggen of ondersteunen. Dankzij de vele beschikbare RAL kleuren kunt u een aluminium schuifraam dan ook aanpassen aan uw bestaande ramen en deuren indien nodig. Een aluminium schuifraam is vormvast, elegant en zeer gemakkelijk te bedienen. Doordat de ramen kunnen schuiven, creëert u zonder plaatsverlies meer licht en open ruimtes. Als alternatief kunt u ook vouwramen uit aluminium laten plaatsen waarbij u heel uw glazen wand kunt openvouwen en u zo optimaal kunt genieten van de buitenlucht. Aluminium schuiframen zijn tegenwoordig op zich al zeer goed beveiligd tegen inbraken met een uithefbeveiliging en een goede vergrendeling maar tevens kunt u uw aluminium schuiframen plaatsen met bijhorende raamblokken, magneetsluitingen of met een veiligheidsbeglazing. Qua vormgeving kunt u kiezen of u één groot aluminium schuifraam wilt of twee van elkaar openende schuiframen. Vanwege de grote raampartijen wordt een aluminium schuifraam voorzien van kwalitatief hoogrendementsglas of driedubbel glas dat zowel op thermisch als op akoestisch vlak hoog scoort. Aluminium schuiframen kunnen ook binnen geplaatst worden. Vooral als scheiding tussen een slaapkamer en een dressing, zijn de uiterst lichte en fijne aluminium schuiframen zeer gebruiksvriendelijk en stijlvol. Aluminium schuiframen zijn over het algemeen niet goedkoop maar door hun duurzaamheid en onderhoudsvriendelijkheid gaan ze levenslang mee. Voor meer informatie over aluminium schuiframen kunt u terecht bij onze regionale ramen plaatsers uit uw buurt. Ze zullen u graag vrijblijvend voorzien van verdere adviezen en/of offertes!

pvc schuifraam plaatsen

PVC schuifraam plaatsen

Grote schuiframen worden meestal vervaardigd uit aluminium. Omdat het aluminium zeer licht en sterk is, kan het grote overspanningen beter ondersteunen dan andere materialen. Toch kunt u ook gerust kiezen voor de goedkopere PVC schuiframen indien het gaat over normale en vaak gebruikte raamafmetingen. Zo vormt een openschuivend PVC schuifraam vaak een ideale oplossing als verbinding tussen uw keuken en uw tuin of terras. Door een PVC schuifraam te plaatsen, verliest u geen ruimte en kunt u toch genieten van de open buitenlucht. U kunt daarbij kiezen voor één groot schuifraam of voor meerdere kleinere schuiframen. Meestal zal men de PVC schuiframen plaatsen met een geleidend schuifsysteem. PVC schuiframen worden voorzien van een uithefbeveiliging en een driepuntssluiting maar er zijn ook bijkomende beveiligingen zoals magneetsluitingen, raamblokken of een veiligheidsbeglazing mogelijk als die al niet standaard aanwezig zijn. Verder kunt u met uw PVC schuiframen alle richtingen uit qua vorm en kleuren. PVC schuiframen worden tegenwoordig steeds voorzien van driedubbel glas of hoogrendementsglas. Zeker bij grotere raampartijen is dit onontbeerlijk indien u tegemoet wilt komen aan de strenge thermische en akoestische vereisten. PVC schuiframen zijn een stuk goedkoper dan de andere schuiframen waardoor ze ook enorm gegeerd zijn. Ook binnen in uw woning worden er PVC schuiframen gebruikt als scheiding tussen een slaapkamer en een dressing of badkamer. Een PVC schuifraam vraagt immers zo goed als geen onderhoud en het is dan ook geschikt voor vochtige ruimtes. PVC schuiframen bestaan ook meestal uit twee of meerdere schuiframen. Hierdoor is er een betere ondersteuning en kunt u uw ramen openen op de gewenste afstand. Ook voor het plaatsen van bijhorende vliegenramen biedt dit een groot voordeel omdat uw vliegenramen mee in het schuifsysteem voorzien worden. Laat dan uw PVC schuiframen plaatsen door een professionele ramen plaatser uit uw regio. U kunt de erkende ramen plaatsers uit uw omgeving hier gratis contacteren voor enkele vergelijkende offertes!

Op zoek naar een plaatser om een vrijblijvende offerte te maken voor het plaatsen van uw schuifraam?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Beglazing

Voor de beglazing van uw schuiframen twee waarden belangrijk: de U-waarde en de G-waarde. Een U-waarde geeft de thermische isolatiewaarde aan van de beglazing. Hoe lager de U-waarde is, hoe beter de beglazing van uw ramen is. De G-waarde geeft de hoeveelheid binnenkomende warmte aan van de zonnestralen. Hoe lager de G-waarde, hoe beter het zonlicht wordt tegengehouden en hoe koeler uw woning blijft. Het spreekt dus voor zich dat de beglazing van een woning uiterst belangrijk is voor de energiewaarde van uw woning. Een enkele beglazing is stilaan aan het uitsterven en tegenwoordig voldoet zelfs dubbel glas niet meer aan de meer strenger wordende energie-eisen. Veel van de huidige woningen worden, conform de wetgeving, beter geïsoleerd om een zo laag mogelijk E-peil te bekomen. Vandaar dat we vandaag spreken van driedubbel glas, van hoogrendementsglas of van super isolatieglas. Zo heeft dubbel glas bijvoorbeeld doorgaans een U-waarde van 2,8 W/m²K terwijl de U-waarden van hoogrendementsglas of driedubbel glas zich momenteel rond of onder de 1,0 W/m²K bevinden. Bij deze beglazingen worden de luchtspouwen opgevuld met isolerende edelgassen zoals argon of krypton waardoor de U-waarde nog verder daalt. Deze beglazing wordt dan ook al volop toegepast bij nieuwbouw, bij renovaties en bij passiefhuizen. Door een goede beglazing van uw ramen en deuren is er minder energieverbruik nodig en gaat er ook minder energie verloren. Op die manier bespaart u tweemaal op de energiefactuur en zorgt u mee voor een beter klimaat. Een driedubbele beglazing of een hoogrendement beglazing wordt door de ramen en deuren plaatser voorzien in alle materialen zoals hout, PVC of aluminium. Indien de U-waarde van uw nieuwe beglazing onder een bepaalde norm blijft, komt u daarbij in aanmerking voor een premie van uw netwerkbeheerder. Voor renovaties aan oudere woningen geeft ook de Vlaamse regering bepaalde premies mits er voldaan wordt aan bepaalde voorwaarden. Vanaf 2020 moeten trouwens alle woningen minimum dubbel glas hebben in de leefruimtes zoals livings, eetkamers, slaapkamers en badkamers en worden er strafpunten gegeven bij een ingebrekestelling. Informeer u dus goed op voorhand en kies de juiste beglazing voor uw ramen. U kunt er zeer veel mee besparen! Vraag gratis advies en prijzen aan de verschillende ramen en deuren plaatsers uit uw regio voor een goede vergelijking en laat uw schuifraam plaatsen met de juiste beglazing!

beglazing schuifraam

Premies

Voor ramen en deuren kunt u beroep doen op verschillende premies indien u voldoet aan bepaalde voorwaarden. Indien het gaat om een renovatie van uw woning waarbij, naast uw ramen en deuren, nog minstens twee andere ingrijpende en ecologische renovaties worden doorgevoerd, komt u in aanmerking voor een totaalrenovatiebonus. Naargelang de besparing op uw energieverbruik kan dit oplopen tot bijna vijfduizend euro. Verder biedt de Vlaamse regering nog een renovatiepremie aan voor ramen en deuren van een woning ouder dan dertig jaar en een verbeteringspremie, voor het buitenschrijnwerk, voor woningen ouder dan vijfentwintig jaar indien ze ook minstens een dubbele beglazing omvat. Ook de netwerkbeheerders bieden premies aan voor uw ramen en deuren indien de woning of het nieuw aangebouwde deel hoogrendementsglas bevat en het een U-waarde heeft de niet hoger is dan 1,1 W/m². Aan de meeste premies voor ramen en deuren zijn er wel enkele voorwaarden verbonden en het is dus raadzaam om u goed te laten informeren welke premies voor u van toepassing zijn. U kunt dit doen via de Vlaamse overheid, online of via één van de vele erkende ramen en deuren plaatsers uit uw regio die u ook informatie kunnen verstrekken over de mogelijke premies!

premies ramen
Vind een geschikte plaatser uit uw buurt door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Wat zijn de gemiddelde prijzen voor het plaatsen van een schuifraam?

HOE WORDT DE PRIJS VOOR uw schuiframen BEPAALD?

Wanneer u een schuifraam laat plaatsen dan moet u rekening houden met 2 variabelen binnen de kostprijs. Enerzijds is er de kostprijs van de materialen die gebruikt zullen worden voor uw raam, en anderzijds is er de arbeidskost van de plaatser(s) zelf.

Gezien de arbeidskost een groot deel van de totaalprijs bepaald, is het belangrijk dat u meerdere offertes opvraagt bij verschillende professionele plaatsers uit uw regio. 

Wat de arbeidskosten betreft mag u rekenen op een kost van ongeveer € 30-60 per uur.

Prijzen schuifraam plaatsen

Type schuifraam
Richtprijs
Houten schuifraam
vanaf € 1200
PVC schuifraam
vanaf € 800
Aluminium schuifraam
vanaf € 2500
Stalen schuifraam
vanaf € 4500
Dubbel glas
€ 60 - € 80 m²
Hoogrendementsglas
€ 80 - € 100 m²
Driedubbel glas
€ 120 - € 150 m²
Op zoek naar een plaatser om de prijs voor uw schuifraam te ontdekken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist
2853 plaatsers in uw regio!

Vergelijk offertes voor uw Ramen en deuren

Na het ontvangen van deze offertes bent u tot niets verplicht, enkel beter ingelicht.

U heeft dus niets te verliezen...