Schuifdeursysteem

Bereik tot 475 plaatsers rond Brussel.

 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Door gebruik te maken van dit formulier ga je akkoord met ons privacy- en cookiebeleid

Hoe werkt OffertesOnline.be?

 • 1

  Zoek je de juiste vakman voor je schuifdeur?

  Je wil nieuwe schuifdeur laten plaatsen, maar waar vind je de geschikte vakman voor je nieuwe deur met een schuifsysteem? Hoe vind je een professionele en betrouwbare plaatser die actief is in de omgeving van Brussel, en liefst voor de best mogelijke prijs-kwaliteit?

 • 2

  Je verstuurt je offerteaanvraag via OffertesOnline.be

  Gelukkig bestaat er OffertesOnline.be! Hier kun je je offerteaanvraag, gratis en vrijblijvend, in enkele minuten opstellen en wordt ze automatisch naar alle professionele installateurs rond Brussel verstuurd. Zo bespaar je veel tijd en moeite!

 • 3

  Je vergelijkt vrijblijvend de verschillende offertes en beslist!

  Professionele installateurs die geïnteresseerd zijn in je opdracht zullen jou een offerte toesturen, waarna je rustig kunt vergelijken en eventueel een beslissing kunt nemen!

2919
plaatsers
65
Opdrachten
per maand
75
Offertes
per maand

Recente offerteaanvragen voor ramen en deuren in Brussel

Type ramen en/of deuren: PVC ramen en/of deuren

Aantal: 2 tot 4 ramen of deuren

Type woning: Te plaatsen in een bestaande woning

Projectbeschrijving:

Beste,

Aan het achterste deel van onze rijwoning hadden wij graag nog nieuwe ramen voorzien. Het gaat hierover twee kleine ramen en twee grote. Waarbij een raam groter moet gemaakt worden.
Arrow
Offerteaanvraag uit Mechelen

Type ramen en/of deuren: Aluminium ramen en/of deuren

Aantal: 5 tot 10 ramen of deuren

Type woning: Te plaatsen in een nieuwbouw

Projectbeschrijving:

Offerte graag.
Arrow
Offerteaanvraag uit Denderleeuw

Vind een geschikte plaatser in de buurt van Brussel

Het vinden van de geschikte vakman, in dit geval plaatser, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer je niet over één nacht ijs wilt gaan betreffende het kiezen van een vakman waaraan je je schuifdeuren wilt toevertrouwen. Je moet verschillende offertes kunnen vergelijken om zo tot de juiste keuze te kunnen komen die je de beste prijs/kwaliteit voor het plaatsen van jouw deur met de juiste schuifdeurensystemen garandeert.

Deze zoektocht begint dus met het vinden van professionele plaatsers uit de omgeving van Brussel. Daarna moet je hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van je project, hopende dat zij jou nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.

Daarom hebben wij www.OffertesOnline.be in het leven geroepen.
Omdat dit gehele proces veel sneller kan!

OffertesOnline Werking

Schuifdeursystemen: laat schuifdeursysteem monteren door een professionele plaatser!

Via ons platform geef je je offerteaanvraag voor je schuifdeuren éénmaal in, en laten we de geïnteresseerde plaatsers uit de omgeving van Brussel jou contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van verschillende offertes voor het plaatsen van je schuifdeursysteem snel en eenvoudig.

En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat je na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. Je ontvangt de offertes, je vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan jou om te beslissen of je tot een samenwerking overgaat.

Met het gebruik van ons platform heb je niets te verliezen, in tegendeel... je kunt er enkel maar bij winnen!

Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog je offertes aan bij alle professionele installateurs rond Brussel... Alvast veel succes met je project!

Heeft u nog een vraag?

OffertesOnline.be heeft een database met daarin een groot deel van de professionele ramen en deuren plaatsers in Vlaanderen. Wanneer je dus je offerteaanvraag voor het monteren van je schuifdeursystemen indient, kunnen wij perfect een selectie maken van de professionele plaatsers die gelegen zijn in de omgeving van Brussel en de juiste kwalificaties hebben voor het plaatsen van je nieuwe schuifdeur.

Dit kan zéér snel gaan... van zodra we je offerteaanvraag ontvangen, stellen we deze voor aan de erkende vakmannen rond Brussel. Afhankelijk van hoe snel deze bedrijven je offerteaanvraag lezen, kunnen zij zich haast onmiddellijk kandidaat stellen voor de montage van je schuifdeursystemen en contact met je opnemen voor een offerte. Gemiddeld genomen duurt het maximaal 5 werkdagen alvorens je alle offertes binnen hebt. Sommige zullen vandaag nog binnenkomen, en andere zullen enkele dagen in beslag nemen. Zoals gezegd is dit afhankelijk van

Om misbruik te vermijden laten we maximaal 3 bedrijven toe die zich kandidaat kunnen stellen. Dus afhankelijk van hoeveel plaatsers interesse tonen in je offerteaanvraag zal dit aantal schommelen tussen de 0 en 3. Daarom is het belangrijk om de montage van je schuifdeursystemen zo gedetailleerd als mogelijk te beschrijven, dit verhoogt namelijk de interesse van bedrijven.

De bedrijven rond Brussel die interesse hebben in je opdracht betalen OffertesOnline.be een éénmalig klein bedrag om zich kandidaat te kunnen stellen, en krijgen vervolgens je contactgegevens. Door dat we het aantal kandidaten beperken tot 3 is het zo dat de bedrijven die als eerste interesse tonen diegene zijn die je contactgegevens krijgen. OffertesOnline.be maakt hierbij zelf geen selectie.

Mocht een bepaald bedrijf zéér veel interesse hebben, dan heeft het tevens de mogelijkheid zich exclusief kandidaat te stellen. Dit wil zeggen dat zij als enige jouw contactgegevens zullen krijgen, en je bij gevolg ook maar één offerte zal ontvangen.

Absoluut! Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. Je bent na het ontvangen van de offertes tot niets verplicht, en enkel beter geïnformeerd.

We raden je aan om je opdracht zo gedetailleerd als mogelijk op te stellen, dit verhoogt namelijk de interesse bij de verschillende vakmannen uit de omgeving van Brussel. Naast de vooropgestelde vragen, en je contactgegevens, is het belangrijk om de beschrijving voor de montage en de afwerking van je deur ook zo uitgebreid als mogelijk te maken.

Vind een geschikte plaatser in Brussel door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Waarom kiezen voor een deur met een schuifsysteem?

Indien je gaat bouwen of renoveren, vormen je deuren, zowel je binnendeuren als buitendeuren, vaak een moeilijke kopzorg. Een goede keuze hangt immers af van vele factoren zoals de juiste materiaalkeuze, de duurzaamheid, het design, de prijs en de gekozen woningstijl. Vaak spelen mensen hier op veilig en kiezen ze, ondanks de modernisering van hun woning, voor de klassieke varianten met enkele of dubbele deuren die naar één richting opendraaien. Nochtans bestaan er een groot aantal alternatieven, geschikt voor elk type deur, die een mooie oplossing bieden voor een hedendaagse, moderne en praktische integratie van al je deuren. Eén van die alternatieven is om voluit te kiezen voor één of meerdere schuifdeursystemen. Het meest gekende schuifdeursysteem is een grote glazen schuifdeur die vaak als verbinding wordt gemonteerd tussen een living, eetkamer of keuken, en het terras, de veranda, pergola of tuin. Niet alleen zorgen deze schuifdeuren voor veel licht en openheid in je woning, maar het openschuivende systeem zorgt ervoor dat je ook meer ruimtebesparing creëert. Zo geniet je bij warme dagen volop in alle vrijheid van de buitenlucht, wanneer je je schuifdeur open kunt schuiven. Door het gebruik van hoogrendementsglas, driedubbel glas of super isolatieglas, is een goed buiten schuifdeursysteem geschikt voor de strenge isolatiewaarden en zijn ook de deurpanelen, profielen, en rails van hoogwaardige kwaliteit. Ook op het vlak van inbraakveiligheid wordt je schuifdeursysteem voorzien van de nodige uithefbeveiligingen, meerpuntsvergrendelingen en inbraakwerend glas zodat je je op geen enkel moment ongerust hoeft te maken.

Maar ook binnenin je woning kun je met een schuifdeur hoge ogen gooien. Een openschuivende deur geeft een decoratieve en stijlvolle meerwaarde aan je interieur en, afhankelijk van je interieurstijl, kun je hierbij kiezen voor een gesloten volle schuifdeur, of voor een glazen schuifdeur die het open en hedendaags profiel van je woning benadrukt. Daarnaast kun je bepalen of je kiest voor een systeem met een enkele deur, of voor een systeem met een dubbele deuren of met meervoudige schuifdeuren. Vaak zullen dubbele schuifdeuren van elkaar openschuiven, terwijl een meervoudige schuifdeur naar één kant dicht- of open zal schuiven. Er zijn vele deur varianten mogelijk en ook qua afwerking en accessoires kun je naar eigen keuze je deur met schuifsysteem laten monteren. Schuifdeuren kunnen zowel uit hout, aluminium, PVC of staal vervaardigd worden. Ook een combinatie van verschillende materialen en producten is mogelijk. Bij een buiten schuifdeursysteem zal de beglazing bijna altijd van helder glas zijn, maar bij de binnen schuifdeursystemen heb je voor de afwerking meerdere opties. Zo kun je je glazen schuifdeuren voorzien van een transparante, matte of gekleurde afwerking, of kun je kiezen voor een bepaald design patroon van hoge kwaliteit. Ook voor de werking van je schuifdeursysteem zijn er verschillende opties en heb je de keuze tussen een hangend schuifdeursysteem, een geleidend schuifdeursysteem, een symmetrisch schuifdeursysteem, of schuifdeursystemen die in de muur schuiven. Voor elk systeem voorziet de plaatser de bijhorende rails, wielen, en de benodigde onderdelen.

Elke schuifdeuren constructie wordt met vakmanschap gemonteerd en afgewerkt. In tegenstelling tot de gewone draaideuren, neemt een schuifdeur een beperkte ruimte in, en je hebt geen last van dichtwaaiende binnendeuren. Een binnen schuifdeur wordt ook vaak gebruikt om aanpalende ruimtes te scheiden of te verbinden. Zo kun je een, al dan niet transparante of matte, schuifdeur of loftdeur plaatsen tussen je living en je eetkamer, tussen je slaapkamer en je dressing, of als scheidingswand tussen je slaapkamer en je badkamer. Schuifdeursystemen vind je ook terug bij grotere kasten, waarbij de kastdeuren van de kast openschuiven via een rail systeem. Ook bij een volledige kastwand van de vloer tot de bovenzijde van het plafond, wordt er vaak gebruik gemaakt van een schuifdeuren constructie. Met een schuifdeur kies je voor een decoratieve en hedendaagse deur die zeer mooi oogt en gemakkelijk te bedienen is. En, ongeacht of je nu voor een op rail hangende houten boerenschuifdeur, of voor een gezandstraalde glazen schuifdeur met een design patroon kiest, met een schuifdeur zal je zeker scoren qua styling en interieurkeuze. Ontdek de vele varianten die er zijn voor je schuifdeuren en laat je schuifdeursysteem monteren door de één van de vele professionele deuren plaatsers uit de omgeving van Brussel. Via OffertesOnline.be kun je hen contacteren voor enkele vrijblijvende adviezen en offertes!


schuifdeursysteem laten plaatsen in @city

Mogelijke materialen voor je schuifdeur

houten schuifdeursysteem plaatsen in @city

Houten schuifdeursysteem

Wanneer je je interieur modern maar toch gezellig en warm wilt aankleden, ben je met een houten deur netjes mee met de huidige trends. Een houten deur is altijd aangenaam en met de natuurlijke materialen past deze schuifdeur in elke klassieke of hedendaagse omgeving. Het contrast van de warme houten tinten in een strakke omgeving werkt hierbij wonderwel. Een houten schuifdeur kan een volle houten deur zijn of een glazen deur met houten frame zijn. Bij een volle of gecombineerde houten schuifdeur is er in principe geen doorkijk of lichtinval en kies je volop voor de uitstraling van je vol houten deurpanelen. Vaak kiest men hierbij voor een hangende boerenschuifdeur die via bovenliggende rails wordt voortbewogen, maar ook dubbele of meervoudige houten schuifdeuren worden vaak gebruikt om aanpalende ruimtes van elkaar te scheiden. Daarnaast zijn er ook de populaire glazen schuifdeuren met een houten kader of omlijsting, die zowel als binnendeur of als buitendeur kunnen geplaatst worden. Voor alle mogelijke buitendeuren zal je ramen en deuren plaatser hiervoor gebruik maken van hardhoutsoorten van hoge kwaliteit, zoals eik, merbau, meranti, afzelia of afrormosia. Het behandeld hout is weerbestendig en de deur wordt voorzien van driedubbel glas of hoogrendementsglas. Voor de binnendeuren kunnen er meerdere houtsoorten gebruikt worden voor je glazen schuifdeuren. Vaak gebruikt men hier decoratieve houtsoorten met een hoogwaardige kwaliteit, en vormt de houten schuifdeur een warme doorkijk scheidingswand tussen je living, eetkamer en/of keuken. Maar ook tussen een slaapkamer en een dressing of badkamer komen houten schuifdeuren goed tot hun recht en kunnen ze, omwille van de privacy, voorzien worden van een matte beglazing in een grijze, blauwe of melkachtige kleurtint. Verder kun je het glas bij de afwerking voorzien van bijkomende dwars kozijnen. Dit zorgt ervoor dat je meerdere raampartijen creëert in je schuifdeur of loftdeur. Aangezien hout zeer gemakkelijk te bewerken valt, is elk schuifdeursysteem geschikt en zijn er ook voor de beglazing geen begrenzingen. Een houten schuifdeur is authentiek en de natuurlijke uitstraling van een houten schuifdeur geeft je interieur en je woning een mooie meerwaarde. Ontdek de verschillende houten schuifdeuren bij de ervaren ramen en deuren plaatsers uit jouw regio rond Brussel en laat je houten deur monteren door een professionele vakman.

stalen schuifdeursysteem plaatsen in @city

Stalen schuifdeursysteem

Een schuifdeur vervaardigd uit staal kies je niet zomaar. Vaak is het een bewuste keuze om niet te gaan voor de voor de hand liggende materialen zoals hout, PVC of aluminium. Staal kies je uit overtuiging want de prijs voor een deur uit staal ligt toch een stuk hoger dan voor de andere deuren. Maar de grandeur en de klasse van een stalen deur kan door geen enkele ander materiaal geëvenaard worden. Staal is uiterst sterk waardoor er zeer fijne profielen kunnen gebruikt worden, ook bij grote afmetingen en overspanningen. De uiterst ranke hoge schuifdeuren uit staal, die vaak reiken tot het plafond, vindt men dan ook meestal terug in statisch herenhuizen, villa’s, lofts, hotels, kantoren, oranjerieën of kastelen. Maar tegenwoordig treffen we ook bij gewone woningen steeds meer schuifdeuren uit staal aan. Vooral de zwarte deuren, met zeer fijne dwarskozijnen in de ramen, dragen daarbij de grootste voorkeur weg. Vaak worden deze imposante schuifdeuren geplaatst als een transparante scheidingswand, van de vloer tot het plafond, tussen twee aanpalende vertrekken, zoals tussen een living en een eetkamer of keuken. Niet alleen blijft zo het ruimtelijk karakter van de woning bewaard, maar geef je aan beide vertrekken een decoratieve en stijlvolle meerwaarde. Een schuifdeur van staal straalt een authenticiteit uit die niet te kopiëren valt, en de tijdloze klasse stelt dan ook nooit teleur. Maar stalen schuifdeuren scoren niet alleen als binnendeuren, ook als buitendeuren bieden deze schuifdeuren heel wat voordelen. Een buitendeur kan volledig autonoom gemonteerd worden of ze kan geplaatst worden als een onderdeel van een grotere raampartij. Geen enkel ander materiaal biedt een betere ondersteuning voor het monteren van zeer grote en open raampartijen. De ultra sterke ranke profielen zorgen voor een elegante en decoratieve uitstraling. Tevens biedt de deur door haar sterke eigenschappen zeer goede troeven aan op het vlak van inbraakveiligheid. Voor het glas van je buiten- en/of binnendeuren, kun je je schuifdeur laten monteren met dubbel glas of hoogrendementsglas. Vaak zal het glas van je deur ook gehard of gelaagd zijn, zodat het quasi onbreekbaar is. Kortom welke schuifdeur je ook wenst te plaatsen, met een stalen deur scoor je altijd en je zal van deze tijdloze architecturale eyecatcher levenslang kunnen blijven genieten. Ontdek de schuifdeuren van staal bij de vele regionale schuifdeuren plaatsers uit de omgeving van Brussel en laat je deur professioneel plaatsen door een ervaren stielman!

aluminium schuifdeursysteem plaatsen in @city

Aluminium schuifdeursysteem

Vele ramen en deuren plaatsers bieden in hun gamma enkel schuifdeuren aan van aluminium. De redenen is voor de hand liggend. Aluminium is een zeer licht en sterk product waardoor de constructie met een aluminium schuifdeursysteem perfect voldoet aan alle eigenschappen waar een goede schuifdeur voor staat: licht, sterk, inbraakveilig en elegant. Een aluminium schuifdeur laat zich dan ook gemakkelijk hanteren voor alle toepassingen, waardoor ze zowel als buitendeur of als binnendeur overal nuttig kan gebruikt worden. In tegenstelling tot hout en PVC, kan je de montage van een ranke buitendeur met grote afmetingen probleemloos uitvoeren. Als buitendeur vormt een aluminium schuifdeur een elegante verbinding tussen je keuken of living en je tuin, terras of veranda, waarbij je zelf de vormgeving en de kleur kunt kiezen. De deur biedt een uitstekende bescherming tegen inbraken en zorgt ervoor dat de inbrekers geen kans hebben dankzij de uithefbeveiliging, meervoudige vergrendelsystemen, en het verstevigd schuifdeurbeslag. Ook qua isolatienormen zit je met een aluminium schuifdeur op rozen. Super isolerend glas, hoogrendementsglas of driedubbel glas, het kan allemaal! Wens je in plaats van een aluminium schuifdeur liever een plooibare aluminium deur met meerdere raamdeuren, dan kan dit ook perfect gerealiseerd worden. Maar ook voor je binnendeuren biedt aluminium heel veel producten en mogelijkheden. Als enkele, dubbele of meervoudige deur, kun je met een aluminium schuifdeur alle kanten op. Zo past een aluminium schuifdeur perfect als glazen scheidingswand tussen je living en eetkamer, of tussen je slaapkamer en je dressing of badkamer. Door de lichte strakke vormgeving en de hoogwaardige kwaliteit, vormt je aluminium schuifdeur een decoratieve meerwaarde voor je leefruimte, waarbij je tevens kunt kiezen voor een helder, mat of gekleurd glas. Ook kun je het glas van je aluminium deuren laten zandstralen of printen met decoratieve motieven, patronen of gepersonaliseerde tekeningen. Aluminium schuifdeuren zijn geschikt voor alle schuifdeursystemen zoals een systeem met rails, een symmetrisch systeem, een ingebouwd wandsysteem in de muur, of een onzichtbaar schuifdeursysteem. Ook het automatisch openen van aluminium schuifdeuren behoort tot de mogelijkheden, waarbij de deuren als complete sets met toebehoren worden gemonteerd. Met een aluminium schuifdeur heb je dus alle troeven in handen. Door de ranke vormgeving, de talrijke kleurcombinaties en de vele toepassingen, biedt een aluminium schuifdeur voor elk interieur de gepaste oplossing. Voor meer informatie over aluminium schuifdeuren, kun je terecht bij onze schuifdeursystemen plaatsers uit Brussel of omgeving. Ze zullen je graag vrijblijvend voorzien van verdere adviezen en/of offertes!

pvc schuifdeursysteem plaatsen in @city

PVC schuifdeursysteem

Een PVC schuifdeur is over het algemeen goedkoper dan de houten, aluminium of stalen schuifdeur. Vooral bij schuifdeuren met normale afmetingen, biedt PVC vele constructie mogelijkheden en voordelen. PVC is licht en het heeft als product zeer goede thermische en akoestische waarden. PVC heeft ook een zeer groot assortiment aan kleuren waardoor het zeer gemakkelijk past in elk interieur. Een PVC schuifdeur of loftdeur met een houtlook of een metaallook als afwerking is dan ook geen enkel probleem. PVC schuifdeuren vragen ook weinig tot geen onderhoud en je kunt de deur eenvoudig reinigen met water en zeep. PVC schuifdeuren worden steeds gecombineerd met glas waarbij je kunt kiezen voor één grote glazen schuifdeur of voor een schuifdeur met meerdere raamvlakken. Ook voor de beglazing bestaan er verschillende mogelijkheden. Zo kun je naast helder glas ook kiezen voor het populaire mat glas of melkglas met een blauwe, grijze of witte kleurtint. Ook decoratieve afwerkingen met gekleurd glas, gezandstraald glas of geprint glas zijn mogelijk. Voor een buitendeur heeft een PVC schuifdeursysteem constructie enkel zijn beperkingen in grootte. In tegenstelling tot stalen of aluminium schuifdeuren, heeft een PVC schuifdeur niet voldoende draagkracht bij grote overspanningen. Daarom dat een PVC schuifdeur eerder zal bestaan uit meerdere schuifdeuren in plaats van uit één grote deur. Toch behoort de montage van een grote PVC schuifdeur praktisch tot de mogelijkheden als er gewerkt wordt met een ondersteunend frame van aluminium in de deur. De profielen van een PVC schuifdeur zijn ook altijd dikker dan bij een stalen of een aluminium schuifdeur. PVC schuifdeuren worden verder voorzien van een uithefbeveiliging en een meervoudige vergrendeling. Ook kunnen er bij de afwerking bijkomende magneetsluitingen voorzien worden of inbraakwerend glas. PVC schuifdeuren hebben dus vele goede eigenschappen en door hun veelzijdigheid passen ze dan ook nagenoeg bij elke woningstijl of interieur. Kies je voor PVC schuifdeursystemen, dan kies je voor een betaalbare, maar daarom niet minder mooie, schuifdeur. Je kunt de erkende plaatsers rond Brussel hier gratis contacteren voor enkele vergelijkende offertes!

glazen schuifdeursysteem plaatsen in @city

Glazen schuifdeursysteem

Als we spreken van een glazen schuifdeursysteem dan bedoelen we in de eerste plaats de schuifdeuren die volledig uit glas bestaan en die enkel voor het schuifdeursysteem ondersteund worden door andere materialen en benodigde onderdelen. De meeste glazen schuifdeuren voor een woning zijn dan ook bedoeld voor het interieur binnen, en dit in tegenstelling tot de winkelcentra of kantoren waar er wel, meestal geautomatiseerde, glazen schuifdeursystemen worden gebruikt. Met een glazen schuifdeursysteem kies je voor een moderne minimalistische invulling waarbij licht en openheid belangrijke troeven vormen. Afhankelijk van je wensen of je privacy, kun je kiezen voor een transparante beglazing of voor een matte beglazing. Bij mat glas heb je daarbij een groot assortiment aan mogelijke kleurtinten of vormgevende patronen. Ook decoratieve prints kunnen via een zandstraling of een folie aangebracht worden op je glazen schuifdeur. De montage van een glazen schuifdeur gaat gepaard met een systeem waarbij de deur wordt opgehangen aan een rail, of met een geleidend schuifsysteem. Ook een systeem waarbij de deuren verdwijnen in de wand of muur, is mogelijk. Om de soberheid en de elegantie van je glazen schuifdeursysteem volledig tot zijn recht te laten komen, worden de deuren vaak geplaatst met een minimale ondersteuning van aluminium of RVS. Ook de deurgrepen, deurhendels, en het schuifdeurbeslag hebben een sobere en strakke vorm waardoor ze niet te veel opvallen. Met een glazen schuifdeursysteem kies je voor een eigentijdse en unieke binnendeur die je veel bewondering zal opleveren. En dankzij de geharde en gelaagde beglazing hoef je je qua veiligheid geen zorgen te maken. Laat je inspireren door de mooie voorbeelden van glazen schuifdeuren bij onze schuifdeursystemen plaatsers uit jouw regio rond Brussel en contacteer hen voor enkele vrijblijvende adviezen of offertes!

Op zoek naar een plaatser uit Brussel om een vrijblijvende offerte te maken voor het plaatsen van je schuifdeursysteem?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Mogelijke schuifdeursystemen

hangend schuifdeursysteem @city

Hangend schuifdeursysteem

Het meest eenvoudige schuifdeursysteem is het hangend schuifdeursysteem waarbij je schuifdeur wordt opgehangen aan een bovenliggende rail. Meestal wordt dit railsysteem gebruikt voor een enkele schuifdeur maar er bestaan ook dubbele rail systemen. De meeste voorkomende hangende schuifdeuren zijn volle houten of glazen schuifdeuren die meestal gebruik maken van een aluminium of stalen railsysteem met rolwielen. Een erg populaire schuifdeur van dit type is de retro boerenschuifdeur uit hout die via een zwart stalen railsysteem wordt voortbewogen. Voor een hedendaagse of industriële vormgeving zal men eerder gebruik maken van een RVS railsysteem of een aluminium railsysteem.

onderlopend schuifdeursysteem @city

Onderlopend schuifdeursysteem

Bij een onderlopend schuifdeursysteem wordt je schuifdeur via gelaagde loopwagen rollers voortbewogen via een geleidende rail op je vloer. Het voordeel is dat het gewicht van je schuifdeur rust op je vloer en er dus een zwaarder kg schuifdeursysteem kan geplaatst worden. De loopwielen worden hierbij rechtstreeks gefreesd in je schuifdeuren. Bovenaan wordt er ook een geleidende rail voorzien om de schuifdeur op zijn plaats te houden. Een onderlopend schuifdeursysteem kan zowel voor een enkele als voor een dubbele schuifdeur gebruikt worden. Bij een onderlopend schuifdeursysteem kunnen er grote openingen overbrugd worden en ook een plaatsing in de wand of muur is mogelijk.

onzichtbaar schuifdeursysteem @city

Onzichtbaar schuifdeursysteem

Met een onzichtbaar schuifdeursysteem combineer je design en gemak in één deur. Dankzij de ingebouwde rails op de deur, die over de aan de wand bevestigde loopwielen schuiven, lijkt het alsof je schuifdeur los hangt tegen je wand of muur. Niet alleen is deze optische speling een meerwaarde voor je interieur, maar ook in het gebruik is deze deur zeer aangenaam dankzij de ingebouwde softclose en softopen weerstanden. Doordat de rails vervaardigd zijn van hoogwaardige geanodiseerd aluminium, kun je je schuifdeur geruisloos openen en sluiten. De deur zal bij een volledige opening het railsysteem op de wand blijven bedekken, waardoor er een klein gedeelte van de deuropening niet benut kan worden. Dit systeem is enkele mogelijk voor enkele schuifdeuren.

symmetrisch schuifdeursysteem @city

Symmetrisch schuifdeursysteem

Een symmetrisch schuifdeursysteem bestaat uit een dubbele schuifdeur waarbij gebruik wordt gemaakt van een kabelomloopsysteem. Zo zal bij de bediening van de ene schuifdeur de andere schuifdeur automatisch meebewegen. Een symmetrische schuifdeur wordt vaak gebruikt als scheiding tussen een slaapkamer en een dressing of badkamer, maar ook om een living en een eetkamer met elkaar te kunnen verbinden voor speciale gelegenheden. Voor de lagering worden er hoogwaardige wielen gebruikt met kogellagers. Indien gewenst kunnen de deurpanelen van een symmetrisch schuifdeursysteem ook ingebouwd worden in de wand. In tegenstelling tot een onderlopend schuifdeursysteem zijn de schuifdeuren voor dit systeem eerder beperkt in gewicht.

in de wand schuifdeursysteem @city

In de wand schuifdeursysteem

Wanneer je kiest voor een zeer minimalistische schuifdeur, dan komt een in de wand schuifdeursysteem zeker in aanmerking. Enige voorwaarde is datjeu een holle ruimte nodig heeft in je wand of muur en dat je voor dit systeem je wand op voorhand moet inplannen of moet renoveren. Afhankelijk van de installatie, moet je de schuifdeur bij het ene systeem eerst voor de wandafwerking plaatsen, of kun je de deur bij het andere systeem ook nog nadien plaatsen. Maar verder biedt een in de wand schuifdeursysteem grote voordelen. Geen zichtbare rails op je wanden, op alle vlakken plaatsbesparend en qua design een echte eyecatcher. Het volledige schuifsysteem zit daarbij verwerkt in de wanden waardoor je een maximale deuropening hebt. Dankzij een begrenzing en een softclose afremming voorkom je tevens dat je schuifdeuren tegen de wanden of tegen elkaar botsen. 

Beglazing

Voor de beglazing van je ramen en deuren zijn er twee waarden belangrijk: de U-waarde en de G-waarde. Een U-waarde geeft de thermische isolatiewaarde aan van de beglazing. Hoe lager de U-waarde is, hoe beter de beglazing van je ramen en deuren is. De G-waarde geeft de hoeveelheid binnenkomende warmte aan van de zonnestralen. Hoe lager de G-waarde, hoe beter het zonlicht wordt tegengehouden en hoe koeler je woning blijft. Het spreekt dus voor zich dat de beglazing van een woning uiterst belangrijk is voor de energiewaarde van je woning. Een enkele beglazing is stilaan aan het uitsterven en tegenwoordig voldoet zelfs dubbel glas niet meer aan de meer strenger wordende energie-eisen. Veel van de huidige woningen worden, conform de wetgeving, beter geïsoleerd om een zo laag mogelijk E-peil te bekomen. Vandaar dat we vandaag spreken van driedubbel glas, van hoogrendementsglas of van super isolatieglas. Zo heeft dubbel glas bijvoorbeeld doorgaans een U-waarde van 2,8 W/m²K terwijl de U-waarden van hoogrendementsglas of driedubbel glas zich momenteel rond of onder de 1,0 W/m²K bevinden. Bij deze beglazingen worden de luchtspouwen opgevuld met isolerende edelgassen zoals argon of krypton waardoor de U-waarde nog verder daalt. Deze beglazing wordt dan ook al volop toegepast bij nieuwbouw, bij renovaties en bij passiefhuizen. Door een goede beglazing van je ramen en deuren is er minder energieverbruik nodig en gaat er ook minder energie verloren. Op die manier bespaar je tweemaal op de energiefactuur en zorg je mee voor een beter klimaat. Een driedubbele beglazing of een hoogrendement beglazing wordt door de ramen en deuren plaatser voorzien in alle materialen zoals hout, PVC of aluminium. Indien de U-waarde van je nieuwe beglazing onder een bepaalde norm blijft, komt u daarbij in aanmerking voor een premie. Voor renovaties aan oudere woningen geeft ook de Vlaamse regering premies mits er voldaan wordt aan bepaalde voorwaarden. Vanaf 2020 moeten trouwens alle woningen minimum dubbel glas hebben in de leefruimtes zoals livings, eetkamers, slaapkamers en badkamers en worden er strafpunten gegeven bij een ingebrekestelling. Informeer je dus goed op voorhand en kies de juiste beglazing voor je ramen en deuren. Je kunt er zeer veel mee besparen! Vraag gratis advies en prijzen aan de verschillende ramen en deuren plaatsers uit de omgeving van Brussel voor een goede vergelijking en laat je schuifdeur monteren met de juiste beglazing!  

beglazing schuifdeursysteem @city
Vind een geschikte plaatser in Brussel door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Wat zijn de gemiddelde prijzen voor het plaatsen van een schuifdeursysteem?

HOE WORDT DE PRIJS VOOR EEN SCHUIFDEURSYSTEEM BEPAALD?

Naast het materiaal voor je schuifdeur, vormt het type schuifsysteem de belangrijkste kost bij de plaatsing van een schuifdeur. PVC deuren zijn goedkoper dan houten, stalen of aluminium deuren en doordat PVC in constructie gebonden is aan gewicht en afmetingen, kunnen nagenoeg alle schuifdeursystemen dienen. Indien je kiest voor de zware materialen zullen je keuzemogelijkheden voor je schuifsystemen beperkter zijn, en vaak ook duurder zijn. Grote overspanningen of zwaardere deuren vragen een betrouwbare en gedegen ondersteuning. Het spreekt voor zich dat deze systemen duurder zijn dan de goedkopere schuifsystemen. Vaak zijn er, naargelang het gewenste systeem, bij de meeste deuren wel meerdere opties waaruit je kan kiezen. Het loont dan ook de moeite om op voorhand de prijzen te vergelijken. Vraag gerust enkele gratis offertes aan bij de regionale plaatsers uit jouw omgeving rond Brussel. Het kost je niets en het geeft je een duidelijk beeld van de mogelijkheden en de gangbare prijzen.

Prijzen schuifdeursysteem

Soort schuifdeursysteem
Richtprijs
Houten schuifdeursysteem
vanaf € 1200
PVC schuifdeursysteem
vanaf € 800
Aluminium schuifdeursysteem
vanaf € 2500
Stalen schuifdeursysteem
vanaf € 4500
Glazen schuifdeursysteem
vanaf € 1500

Premies

Voor de plaatsing van nieuwe buitendeuren en buitenramen kun je in aanmerking komen voor een premie. Volgens de wetgeving moeten vanaf 2020 alle woningen minstens dubbel glas hebben. Voldoe je niet aan deze voorwaarde, dan kun je strafpunten oplopen en kan je woning bij het overschrijden van 15 strafpunten onbewoonbaar verklaard worden. Gelukkig wordt het isoleren van bestaande woningen toch ook nog op bepaalde vlakken aangemoedigd en worden er premies toegekend. Indien je bij een renovatie nieuwe vensters of deuren laat monteren en de werken laat uitvoeren door een erkende plaatser, en indien er hoogrendement of driedubbel glas geplaatst wordt met een maximum U-waarde van 1,0 W/m²K, kun je in aanmerking komen voor de premie. Alle voorwaarden kun je raadplegen op de website van de Vlaamse Overheid. Zowel voor de plaatsing van je ramen en deuren, als voor het laten plaatsen van lichtkoepels, een terrasoverkapping, of dakramen, kun je de premie aanvragen. Je kunt via onderstaande link controleren of je aan de voorwaarden voldoet.

Premie Vlaamse Overheid


Besparen
Op zoek naar een plaatser in Brussel om de prijs voor je schuifdeursysteem te ontdekken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist
475 plaatsers rond Brussel!