Schuifdeuren

Bereik tot 2919 plaatsers in Vlaanderen.

 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Door gebruik te maken van dit formulier ga je akkoord met ons privacy- en cookiebeleid

Hoe werkt OffertesOnline.be?

 • 1

  Zoek je de juiste vakman voor je schuifdeur?

  Je wil nieuwe schuifdeur laten plaatsen, maar waar vind je de geschikte vakman voor je nieuwe deur? Hoe vind je een professionele en betrouwbare plaatser die actief is in jouw regio, en liefst voor de best mogelijke prijs-kwaliteit?

 • 2

  Je verstuurt je offerteaanvraag via OffertesOnline.be

  Gelukkig bestaat er OffertesOnline.be! Hier kun je je offerteaanvraag, gratis en vrijblijvend, in enkele minuten opstellen en wordt ze automatisch naar alle professionele installateurs uit jouw regio verstuurd. Zo bespaar je veel tijd en moeite!

 • 3

  Je vergelijkt vrijblijvend de verschillende offertes en beslist!

  Professionele installateurs die geïnteresseerd zijn in je opdracht zullen jou een offerte toesturen, waarna je rustig kunt vergelijken en eventueel een beslissing kunt nemen!

2919
plaatsers
65
Opdrachten
per maand
75
Offertes
per maand

Recente offerteaanvragen voor ramen en deuren in Vlaanderen

Type ramen en/of deuren: Nog geen voorkeur

Aantal: 1 raam of deur

Type woning: Te plaatsen in een bestaande woning

Projectbeschrijving:

Hordeur of plisé voor schuifraam
Maat 217x249.
Arrow
Offerteaanvraag uit Westrozebeke

Type ramen en/of deuren: Aluminium ramen en/of deuren

Aantal: 5 tot 10 ramen of deuren

Type woning: Te plaatsen in een bestaande woning

Projectbeschrijving:

Schuifraam keuken 220/210 en vliegenraam
Schuifraam living mm 284/210 en vliegenraam
2* zijramen living 120/210
2* slaapkamer ramen 120/13

Kleur 9005
Arrow
Offerteaanvraag uit Eeklo

Vind een geschikte plaatser in je buurt

Het vinden van de geschikte vakman, in dit geval plaatser, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer je niet over één nacht ijs wilt gaan betreffende het kiezen van een vakman waaraan je je schuifdeuren wilt toevertrouwen. Je moet verschillende offertes kunnen vergelijken om zo tot de juiste keuze te kunnen komen die je de beste prijs/kwaliteit voor het plaatsen van jouw deuren garandeert.

Deze zoektocht begint dus met het vinden van professionele plaatsers uit je regio. Daarna moet je hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van je project, hopende dat zij jou nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.

Daarom hebben wij www.OffertesOnline.be in het leven geroepen.
Omdat dit gehele proces veel sneller kan!

OffertesOnline Werking

Schuifdeuren: je schuifdeur professioneel laten monteren!

Via ons platform geef je je offerteaanvraag voor je schuifdeuren éénmaal in, en laten we de geïnteresseerde plaatsers uit je omgeving jou contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van verschillende offertes voor het plaatsen van je deur snel en eenvoudig.

En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat je na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. Je ontvangt de offertes, je vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan jou om te beslissen of je tot een samenwerking overgaat.

Met het gebruik van ons platform heb je niets te verliezen, in tegendeel... je kunt er enkel maar bij winnen!

Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog je offertes aan bij alle professionele installateurs uit jouw omgeving... Alvast veel succes met je project!

Heeft u nog een vraag?

OffertesOnline.be heeft een database met daarin een groot deel van de professionele ramen en deuren plaatsers in Vlaanderen. Wanneer je dus je offerteaanvraag voor een schuifdeur plaatst, kunnen wij perfect een selectie maken van de professionele plaatsers die gelegen zijn in jouw regio en de juiste kwalificaties hebben voor het plaatsen van je nieuwe deur.

Dit kan zéér snel gaan... van zodra we je offerteaanvraag ontvangen, stellen we deze voor aan de erkende vakmannen uit jouw regio. Afhankelijk van hoe snel deze bedrijven je offerteaanvraag lezen, kunnen zij zich haast onmiddellijk kandidaat stellen voor de montage van je nieuwe deur en contact met je opnemen voor een offerte. Gemiddeld genomen duurt het maximaal 5 werkdagen alvorens je alle offertes binnen hebt. Sommige zullen vandaag nog binnenkomen, en andere zullen enkele dagen in beslag nemen. Zoals gezegd is dit afhankelijk van hoe snel deze bedrijven jouw aanvraag bekijken.

Om misbruik te vermijden laten we maximaal 3 bedrijven toe die zich kandidaat kunnen stellen. Dus afhankelijk van hoeveel plaatsers interesse tonen in je offerteaanvraag zal dit aantal schommelen tussen de 0 en 3. Daarom is het belangrijk om de plaatsing van je nieuwe deur zo gedetailleerd als mogelijk te beschrijven, dit verhoogt namelijk de interesse van bedrijven.

De bedrijven die interesse hebben in je opdracht betalen OffertesOnline.be een éénmalig klein bedrag om zich kandidaat te kunnen stellen, en krijgen vervolgens je contactgegevens. Door dat we het aantal kandidaten beperken tot 3 is het zo dat de bedrijven die als eerste interesse tonen diegene zijn die je contactgegevens krijgen. OffertesOnline.be maakt hierbij zelf geen selectie.

Mocht een bepaald bedrijf zéér veel interesse hebben, dan heeft het tevens de mogelijkheid zich exclusief kandidaat te stellen. Dit wil zeggen dat zij als enige jouw contactgegevens zullen krijgen, en je bij gevolg ook maar één offerte zal ontvangen.

Absoluut! Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. Je bent na het ontvangen van de offertes tot niets verplicht, en enkel beter geïnformeerd.

We raden je aan om je opdracht zo gedetailleerd als mogelijk op te stellen, dit verhoogt namelijk de interesse bij de verschillende vakmannen uit jouw regio. Naast de vooropgestelde vragen, en je contactgegevens, is het belangrijk om de beschrijving voor de montage en de afwerking van je deur ook zo uitgebreid als mogelijk te maken.

Vind een geschikte plaatser uit je buurt door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Waarom kiezen voor een schuifdeur?

Indien je gaat bouwen of renoveren, vormen je deuren, zowel je binnendeuren als buitendeuren, vaak een dilemma. Een goede deurkeuze hangt immers af van vele factoren zoals het juiste materiaal, de duurzaamheid, de afmetingen, het design, de prijs en de gekozen woningstijl. Vaak spelen mensen hier op veilig en kiezen ze, ondanks de modernisering van hun woning, voor klassieke enkele of dubbele draaideuren voor hun binnendeuren en buitendeuren. Nochtans bestaan er handige, hedendaagse en bekoorlijke alternatieven in het assortiment die een heel ander uitzicht kunnen geven aan je woning of interieur. Eén van die alternatieven is om voluit te kiezen voor het monteren van één of meerdere schuifdeuren. De meeste gekende schuifdeuren zijn in de eerste plaats grote glazen schuifdeuren, die vaak geplaatst worden tussen de living, eetkamer of keuken, en je terras, veranda, pergola of tuin. Niet alleen zorgen deze schuifdeuren voor veel licht in je woning, maar ze verruimen ook je open leefruimte aanzienlijk. Zo kun je bij warme dagen je deur open schuiven en volop genieten van de buitenlucht. Een goede buiten schuifdeur voldoet hierbij ook aan alle isolatiewaarden door het gebruik van hoogrendementsglas, driedubbel glas of super isolatieglas. Op het vlak van inbraakveiligheid worden de schuifdeuren voorzien van de nodige uithefbeveiligingen, een meerpuntsluiting, een verstevigd deurbeslag, en inbraakwerend glas, zodat je je op geen enkel moment ongerust hoeft te maken.

Maar ook binnen kun je met een schuifdeur hoge ogen gooien. Als decoratieve open scheidingswand, geeft deze stijlvolle deur een meerwaarde aan je interieur en, afhankelijk van je interieurstijl, kun je hierbij kiezen voor een gesloten volle schuifdeur of voor een glazen schuifdeur die het open en hedendaags profiel van je woning benadrukt. Daarnaast kun je bepalen of je een enkele, dubbele, of meervoudige schuifdeur verkiest. Dubbele schuifdeuren schuiven meestal uit elkaar naar de wand, terwijl een meervoudige schuifdeuren zich naar één kant openen. Ook voor de montage en afwerking zijn er vele mogelijkheden en toepassingen. Schuifdeuren kunnen zowel uit hout, aluminium, PVC, glas, of staal vervaardigd worden. Ook een combinatie van verschillende materialen is mogelijk. Bij een buitendeur zal de beglazing bijna altijd van helder glas zijn, maar bij de binnendeuren zijn er meerdere afwerkingen mogelijk. Zo kun je je glazen deur voorzien van een transparante, matte of gekleurde afwerking, of kun je je glazen schuifdeuren voorzien van een bepaald design patroon. Voor de werking en het openen van je schuifdeuren zijn er ook verschillende opties. Je hebt hierbij de keuze tussen een hangend schuifdeursysteem met rails tegen de muur, een geleidend schuifdeursysteem met geleiders in vloer en plafond, een symmetrisch schuifdeursysteem waarbij de deuren samen openen, of een schuifdeursysteem waarbij de deur verdwijnt in de wand. In tegenstelling tot de gewone draaideuren, verlies je met een schuifdeur minder ruimte en kunnen je binnendeuren ook niet dichtwaaien. Vaak wordt de deur praktisch gebruikt als scheidingswand om aanpalende ruimtes te scheiden of te verbinden. Zo kun je een, al dan niet transparante of matte, schuifdeur laten monteren tussen je living en je eetkamer, of tussen je slaapkamer en je dressing of badkamer.

Met een schuifdeur kies je voor een decoratieve en hedendaagse deur, die zeer mooi oogt en gemakkelijk te bedienen is. Of  je daarbij kiest voor een hangende houten boerenschuifdeur op rails, of voor een gezandstraalde glazen schuifdeur met een design patroon, feit is dat je zeker zal scoren qua styling en interieurkeuze. Ontdek de vele mogelijkheden die er zijn en laat de montage professioneel uitvoeren door de één van de vele professionele deur plaatsers uit jouw regio. Via OffertesOnline.be kun je de erkende deur plaatsers contacteren voor enkele vrijblijvende adviezen en offertes!

schuifdeur laten plaatsen

Mogelijke materialen voor je schuifdeur

houten schuifdeur plaatsen

Houten schuifdeur

Wanneer je je interieur modern maar toch gezellig en warm wilt aankleden, zit je met een houten schuifdeur helemaal top bij de huidige trends. Een houten deur is altijd aangenaam en met de natuurlijke materialen past deze schuifdeur in elke klassieke of hedendaagse omgeving. Het contrast van de warme houten tinten in een strakke omgeving werkt hierbij wonderwel. Een houten schuifdeur kan een volle houten deur zijn of een glazen deur met houten omkadering zijn. Bij een volle of gecombineerde houten schuifdeur is er in principe geen doorkijk of lichtinval en kies je volop voor de houten uitstraling van je schuifdeur. Vaak kiest men hierbij voor een hangende boerenschuifdeur die via bovenliggende rails wordt voortbewogen, maar ook dubbele of meervoudige houten schuifdeuren worden vaak gebruikt om aanpalende ruimtes van elkaar te scheiden. Bij landelijke woningen kun je bijvoorbeeld ook hoge dubbele houten schuifdeuren plaatsen als afsluiting van je garage of bijgebouwen. Daarnaast zijn er ook de populaire glazen schuifdeuren met een houten kader of omlijsting, die zowel als binnendeur of als buitendeur kunnen geplaatst worden. Voor alle mogelijke buitendeuren zal je ramen en deuren plaatser hiervoor gebruik maken van hardhoutsoorten zoals eik, merbau, meranti, afzelia of afrormosia. Het behandeld hout is weerbestendig en de deur wordt voorzien van driedubbel glas of hoogrendementsglas. Voor de binnendeuren kunnen er meerdere houtsoorten gebruikt worden voor je glazen schuifdeuren. Vaak gebruikt men hier decoratieve houtsoorten en vormt de houten schuifdeur een warme doorkijk scheidingswand tussen je living, eetkamer en/of keuken. Maar ook tussen een slaapkamer en een dressing of badkamer komen houten schuifdeuren goed tot hun recht en kunnen ze, omwille van de privacy, voorzien worden van een matte beglazing in een grijze, blauwe of melkachtige kleurtint. Verder kun je het glas voorzien van bijkomende dwars kozijnen waardoor er meerdere raampartijen je houten schuifdeur verfraaien. Aangezien hout zeer gemakkelijk te bewerken valt, is elk schuifdeursysteem toepasbaar en zijn er ook voor de beglazing geen begrenzingen. Een houten schuifdeur is authentiek en de natuurlijke uitstraling van je houten schuifdeur geeft je interieur en je woning een mooie meerwaarde. Ontdek de verschillende houten schuifdeuren bij de ervaren ramen en deuren plaatsers uit jouw regio en laat je houten deur monteren door een professionele vakman.

stalen schuifdeur plaatsen

Stalen schuifdeur

Een stalen schuifdeur kies je niet zomaar. Vaak is het een bewuste keuze om geen gemakkelijkere materialen zoals hout, PVC of aluminium te kiezen voor je schuifdeuren. Staal kies je uit overtuiging want de prijs van een stalen deur ligt toch een stuk hoger dan voor de andere deuren. Maar de grandeur en de klasse van een stalen deur kan door geen enkele ander materiaal geëvenaard worden. Staal is uiterst sterk waardoor er zeer fijne profielen kunnen gebruikt worden, ook bij grote afmetingen en overspanningen. De uiterst ranke hoge stalen schuifdeuren vindt men dan ook meestal terug in statisch herenhuizen, villa’s, lofts, hotels, kantoren, oranjerieën of kastelen. Maar bij de trends tegenwoordig treffen we ook bij gewone woningen steeds meer stalen schuifdeuren aan. Vooral de zwarte stalen deuren, met zeer fijne dwarskozijnen in de ramen, dragen daarbij de grootste voorkeur weg. Vaak worden deze stalen schuifdeuren geplaatst als een transparante scheidingswand, van de vloer tot het plafond, tussen twee aanpalende vertrekken, zoals tussen een living en een eetkamer of keuken. Niet alleen blijft zo het ruimtelijk karakter van de woning bewaard, maar geef je aan beide vertrekken een decoratieve en stijlvolle meerwaarde. Een stalen schuifdeur straalt dan ook een authenticiteit uit die niet te kopiëren valt en de tijdloze klasse van een stalen schuifdeur stelt dan ook nooit teleur. Maar stalen schuifdeuren scoren niet alleen als binnendeuren, ook als buitendeuren bieden deze schuifdeuren heel wat voordelen. Je stalen schuifdeur kan als buitendeur volledig autonoom worden geplaatst of ze kan geplaatst worden als een onderdeel van een grotere raampartij. Geen enkel ander materiaal biedt een betere ondersteuning voor het plaatsen van zeer grote en open raampartijen. De ultra sterke ranke profielen zorgen voor een elegante en decoratieve uitstraling. Tevens biedt een stalen deur door haar sterke eigenschappen zeer goede troeven aan op het vlak van inbraakveiligheid. Voor het glas van je buiten- en/of binnendeuren, kun je je stalen schuifdeur laten monteren met dubbel glas of hoogrendementsglas. Vaak zal het glas van je stalen deur ook gehard of gelaagd zijn, zodat het quasi onbreekbaar is. Kortom welke stalen schuifdeur je ook wenst te plaatsen, met een stalen deur scoor je altijd en je zal van deze tijdloze architecturale eyecatcher levenslang kunnen blijven genieten. Ontdek de stalen schuifdeuren bij de vele regionale schuifdeuren plaatsers uit je omgeving en laat je deur professioneel plaatsen door een ervaren stielman!

aluminium schuifdeur plaatsen

Aluminium schuifdeur

Vele ramen en deuren plaatsers bieden in hun gamma enkel schuifdeuren aan van aluminium. De redenen is voor de hand liggend. Aluminium is een zeer licht en sterk materiaal waardoor een aluminium schuifdeur perfect voldoet aan alle eigenschappen waar een goede schuifdeur voor staat: licht, sterk, inbraakveilig en elegant. Een aluminium schuifdeur laat zich dan ook gemakkelijk hanteren voor alle toepassingen, waardoor ze zowel als buitendeur of als binnendeur overal nuttig kan gebruikt worden. In tegenstelling tot hout en PVC, kan je een ranke buitendeur met grote afmetingen probleemloos laten monteren. Als buitendeur vormt een aluminium schuifdeur een elegante verbinding tussen je keuken of living en je tuin, terras of veranda, waarbij je zelf de vormgeving en de kleur kunt kiezen. Dankzij de uithefbeveiliging en de meervoudige vergrendelsystemen, bieden deze schuifdeuren ook een uitstekende bescherming tegen inbraken. Ook qua isolatienormen zit je met een aluminium schuifdeur op rozen. Super isolerend glas, hoogrendementsglas of driedubbel glas, het kan allemaal! Wens je in plaats van een aluminium schuifdeur liever een plooibare aluminium schuifdeur met meerdere raamdeuren, dan kan dit ook perfect gerealiseerd worden. Maar ook voor je binnendeuren biedt aluminium heel wat mogelijkheden. Als enkele, dubbele of meervoudige schuifdeur, kun je met een aluminium schuifdeur alle kanten op. Zo past een aluminium schuifdeur perfect als glazen scheidingswand tussen je living en eetkamer, of tussen je slaapkamer en je dressing of badkamer. Door de lichte en strakke vormgeving, vormt je aluminium schuifdeur een decoratieve meerwaarde voor je leefruimte waarbij je tevens kunt kiezen voor een helder, mat of gekleurd glas. Ook kun je het glas van je aluminium deuren laten zandstralen of printen met decoratieve motieven, patronen of gepersonaliseerde tekeningen. Aluminium schuifdeuren zijn geschikt voor alle schuifdeursystemen zoals een railsysteem, een symmetrisch systeem, een ingebouwd wandsysteem in de muur, of een onzichtbaar schuifdeursysteem. Ook een automatische opening van je aluminium schuifdeuren behoort tot de mogelijkheden. Met een aluminium schuifdeur heb je dus alle troeven in handen. Door de ranke vormgeving, de talrijke kleurcombinaties en de vele toepassingen, biedt een aluminium schuifdeur voor elk interieur de gepaste oplossing. Voor meer informatie over aluminium schuifdeuren, kun je terecht bij de regionale deuren plaatsers uit je buurt. Ze zullen je graag vrijblijvend voorzien van verdere adviezen en/of offertes!

pvc schuifdeur plaatsen

PVC schuifdeur

Een PVC schuifdeur is over het algemeen goedkoper dan een houten, aluminium of stalen schuifdeur. Vooral bij schuifdeuren met normale afmetingen, biedt PVC vele montage mogelijkheden en voordelen. PVC is licht en het heeft zeer goede thermische en akoestische waarden. Een PVC schuifdeur is ook in alle mogelijke kleuren verkrijgbaar en dus zeer gemakkelijk in te passen in je bestaand interieur. Zelfs een PVC schuifdeur met een houtlook of een metaallook vormt hierbij geen probleem. PVC schuifdeuren vragen ook weinig tot geen onderhoud en je kunt de deur eenvoudig reinigen met water en zeep. PVC schuifdeuren worden steeds gecombineerd met glas waarbij je kunt kiezen voor één grote glazen schuifdeur of voor een schuifdeur met meerdere raamvlakken. Ook voor de beglazing bestaan er verschillende mogelijkheden. Zo kun je naast helder glas ook kiezen voor het populaire mat glas of melkglas met een blauwe, grijze of witte kleurtint. Ook decoratieve afwerkingen met gekleurd glas, gezandstraald glas of geprint glas zijn mogelijk. Voor een buitendeur heeft een PVC schuifdeur enkel zijn beperkingen in grootte. In tegenstelling tot stalen of aluminium schuifdeuren, heeft een PVC schuifdeur niet voldoende draagkracht bij grote overspanningen. Daarom dat een PVC schuifdeur eerder zal bestaan uit meerdere schuifdeuren in plaats van uit één grote schuifdeur. Toch behoort de montage van een grote PVC schuifdeur praktisch tot de mogelijkheden als er gewerkt wordt met een ondersteunend frame van aluminium in de deur. De profielen van een PVC schuifdeur zijn ook altijd dikker dan bij een stalen of een aluminium schuifdeur. PVC schuifdeuren worden verder voorzien van een uithefbeveiliging en een meervoudige vergrendeling. Ook kunnen er bijkomende magneetsluitingen voorzien worden of inbraakwerend glas. PVC schuifdeuren hebben dus vele goede eigenschappen en door hun veelzijdigheid passen ze dan ook nagenoeg bij elke woningstijl of interieur. Kies je voor een PVC schuifdeur, dan kies je voor een betaalbare, maar daarom niet minder mooie, schuifdeur. Je kunt de erkende plaatsers uit je omgeving hier gratis contacteren voor enkele vergelijkende offertes!

glazen schuifdeur plaatsen

Glazen schuifdeuren

Als we spreken van een glazen schuifdeur dan bedoelen we in de eerste plaats de schuifdeuren die volledig uit glas bestaan, en die enkel voor het schuifdeursysteem ondersteund worden door andere materialen. De meeste glazen schuifdeuren voor een woning zijn dan ook bedoeld voor het interieur binnen, en dit in tegenstelling tot de winkelcentra of kantoren waar er wel, meestal geautomatiseerde, glazen schuifdeuren worden gebruikt. Met een glazen schuifdeur kies je voor een moderne minimalistische invulling waarbij licht en openheid belangrijke troeven vormen. Afhankelijk van je wensen of je privacy, kun je hierbij kiezen voor een transparante beglazing of voor een matte beglazing. Bij mat glas heb je daarbij een waaier aan mogelijke kleurtinten of vormgevende patronen. Ook decoratieve prints kunnen via een zandstraling of een folie aangebracht worden op je glazen schuifdeur. De montage van een glazen schuifdeur gaat gepaard met een railsysteem of met een geleidend schuifsysteem. Ook een systeem waarbij je deuren verdwijnen in de wand of muur, is mogelijk. Om de soberheid en de elegantie van je glazen schuifdeur volledig tot zijn recht te laten komen, worden de deuren vaak geplaatst met een minimale ondersteuning van aluminium of RVS. Ook de deurgrepen, deurhendels, schroeven en sloten hebben een sobere en strakke vorm waardoor ze niet te veel opvallen. Met een glazen schuifdeur kies je voor een eigentijdse en unieke binnendeur, die je veel bewondering zal opleveren. En dankzij de geharde en gelaagde beglazing hoef je je zich qua veiligheid geen zorgen te maken. Laat je inspireren door de mooie voorbeelden van glazen schuifdeuren bij de professionele deuren plaatsers uit je regio en contacteer hen voor enkele vrijblijvende adviezen of offertes!

Op zoek naar een plaatser om een vrijblijvende offerte te maken voor het plaatsen van je schuifdeuren?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Mogelijke schuifdeursystemen

hangend schuifdeursysteem

Hangend schuifdeursysteem

Het meest eenvoudige schuifdeursysteem is het hangend schuifdeursysteem waarbij je schuifdeur gebruik maakt van een bovenliggende rail. Meestal wordt dit railsysteem gebruikt voor een enkele schuifdeur, maar er bestaan ook systemen met dubbele rails. De meeste voorkomende hangende schuifdeuren zijn volle houten of glazen schuifdeuren die meestal gebruik maken van een aluminium of stalen railsysteem met rolwielen. Een erg populaire schuifdeur van dit type is de retro boerenschuifdeur uit hout die via een zwart stalen railsysteem wordt voortbewogen. Voor een hedendaagse of industriële vormgeving zal men eerder gebruik maken van een RVS railsysteem of een aluminium railsysteem.

onderlopend schuifdeursysteem

Onderlopend schuifdeursysteem

Bij een onderlopend schuifdeursysteem wordt je schuifdeur via gelaagde loopwagen rollers voortbewogen via een geleidend rail op je vloer. Het voordeel is dat het gewicht van je schuifdeur rust op je vloer en er dus zwaardere schuifdeuren kunnen geplaatst worden. De loopwielen worden hierbij rechtstreeks gefreesd in je schuifdeuren. Bovenaan wordt er ook een geleidende rail voorzien om de schuifdeur op zijn plaats te houden. Een onderlopend schuifdeursysteem kan zowel voor een enkele als voor een dubbele schuifdeur gebruikt worden. Bij een onderlopend schuifdeursysteem kunnen er grote openingen overbrugd worden en ook een plaatsing in de wand of muur is mogelijk. 

onzichtbaar schuifdeursysteem

Onzichtbaar schuifdeursysteem

Met een onzichtbaar schuifdeursysteem combineer en monteer je design en gemak in één deur. Dankzij de ingebouwde rails op de deur, die over de aan de wand bevestigde loopwielen schuiven, lijkt het alsof je schuifdeur los hangt tegen je wand. Niet alleen is deze optische speling een meerwaarde voor je interieur, maar ook in het praktisch gebruik is deze deur zeer aangenaam dankzij de ingebouwde softclose en softopen weerstanden. Doordat de rails vervaardigd zijn van hoogwaardige geanodiseerd aluminium, kun je je schuifdeur geruisloos openen en sluiten. De deur zal bij een volledige opening het railsysteem op de wand blijven bedekken, waardoor er een klein gedeelte van de deuropening niet benut kan worden. Dit systeem is enkele mogelijk voor enkele schuifdeuren.

symmetrisch schuifdeursysteem

Symmetrisch schuifdeursysteem

Een symmetrisch schuifdeursysteem bestaat uit een dubbele schuifdeur waarbij gebruik wordt gemaakt van een kabelomloopsysteem. Zo zal bij de bediening van de ene schuifdeur de andere schuifdeur automatisch meebewegen. Een symmetrische schuifdeur wordt vaak gebruikt als scheiding tussen een slaapkamer en een dressing of badkamer, maar ook om een living en een eetkamer met elkaar te kunnen verbinden voor speciale gelegenheden. Voor de lagering worden er hoogwaardige wielen gebruikt met kogellagers. Indien gewenst kan de montage van een symmetrisch schuifdeursysteem ook voorzien worden in de wand of muur. In tegenstelling tot een onderlopend schuifdeursysteem zijn de schuifdeuren voor dit systeem eerder beperkt in gewicht.

in de wand schuifdeursysteem

In de wand schuifdeursysteem

Wanneer je kiest voor een zeer minimalistische schuifdeur, dan komt een in de wand schuifdeursysteem zeker in aanmerking. Enige voorwaarde is dat je een holle ruimte nodig heeft in je wand of muur en dat je voor dit systeem je wand op voorhand moet inplannen of moet renoveren. Afhankelijk van de installatie, moet je de schuifdeur bij het ene systeem eerst voor de wandafwerking plaatsen, of kun je ze bij het andere systeem ook nog nadien plaatsen. Maar verder biedt een in de wand schuifdeursysteem grote voordelen. Geen zichtbare rails op je wanden, op alle vlakken plaatsbesparend en qua design een echte eyecatcher. Het volledige schuifsysteem zit daarbij verwerkt in de wanden waardoor je een maximale deuropening hebt. Dankzij een begrenzing en een softclose afremming voorkom je tevens dat je schuifdeuren tegen de wanden of tegen elkaar botsen. 

Beglazing

Voor de beglazing van je ramen en deuren zijn er twee waarden belangrijk: de U-waarde en de G-waarde. Een U-waarde geeft de thermische isolatiewaarde aan van de beglazing. Hoe lager de U-waarde is, hoe beter de beglazing van je ramen en deuren is. De G-waarde geeft de hoeveelheid binnenkomende warmte aan van de zonnestralen. Hoe lager de G-waarde, hoe beter het zonlicht wordt tegengehouden en hoe koeler je woning blijft. Het spreekt dus voor zich dat de beglazing van een woning uiterst belangrijk is voor de energiewaarde van je woning. Een enkele beglazing is stilaan aan het uitsterven en tegenwoordig voldoet zelfs dubbel glas niet meer aan de meer strenger wordende energie-eisen. Veel van de huidige woningen worden, conform de wetgeving, beter geïsoleerd om een zo laag mogelijk E-peil te bekomen. Vandaar dat we vandaag spreken van driedubbel glas, van hoogrendementsglas of van super isolatieglas. Zo heeft dubbel glas bijvoorbeeld doorgaans een U-waarde van 2,8 W/m²K terwijl de U-waarden van hoogrendementsglas of driedubbel glas zich momenteel rond of onder de 1,0 W/m²K bevinden. Bij deze beglazingen worden de luchtspouwen opgevuld met isolerende edelgassen zoals argon of krypton waardoor de U-waarde nog verder daalt. Deze beglazing wordt dan ook al volop toegepast bij nieuwbouw, bij renovaties en bij passiefhuizen. Door een goede beglazing van je ramen en deuren is er minder energieverbruik nodig en gaat er ook minder energie verloren. Op die manier bespaar je tweemaal op de energiefactuur en zorg je mee voor een beter klimaat. Een driedubbele beglazing of een hoogrendement beglazing wordt door de ramen en deuren plaatser voorzien in alle materialen zoals hout, PVC of aluminium. Indien de U-waarde van je nieuwe beglazing onder een bepaalde norm blijft, komt u daarbij in aanmerking voor een premie. Voor renovaties aan oudere woningen geeft ook de Vlaamse regering premies mits er voldaan wordt aan bepaalde voorwaarden. Vanaf 2020 moeten trouwens alle woningen minimum dubbel glas hebben in de leefruimtes zoals livings, eetkamers, slaapkamers en badkamers en worden er strafpunten gegeven bij een ingebrekestelling. Informeer je dus goed op voorhand en kies de juiste beglazing voor je ramen en deuren. Je kunt er zeer veel mee besparen! Vraag gratis advies en prijzen aan de verschillende ramen en deuren plaatsers uit je regio voor een goede vergelijking en laat je schuifdeur monteren met de juiste beglazing!  

beglazing schuifdeur
Vind een geschikte plaatser uit @city door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Wat zijn de gemiddelde prijzen voor het plaatsen van een schuifdeur?

HOE WORDT DE PRIJS VOOR EEN SCHUIFDEUR BEPAALD?

De prijs voor een schuifdeur hangt af van de grootte van de deur, de gekozen materiaalsoort, het gekozen schuifsysteem, en de glassoort. PVC deuren zijn over het algemeen een stuk goedkoper dan de andere materiaalsoorten. Voor grote overspanningen en afmetingen kies je beter voor de sterke eigenschappen van aluminium of staal. Het nadeel van deze materialen is dat ze een stuk meer kosten. Ook bij de schuifdeursystemen zijn er verschillen in prijs. Vaak hangen deze systemen samen met het gekozen materiaal en zijn er voor de lichtere materialen meer schuifsystemen voorhanden dan voor de zwaardere materialen. De keuze voor hoogrendementsglas, driedubbel glas of super isolatieglas bepaalt ook voor een stuk de prijs, zeker als het om een buitendeur gaat. Maar ook bij een binnendeur kies je best voor gehard en/of gelaagd glas, zodat je deur tegen een stootje kan. Reken voor je buitendeuren ook een meerkost als je optionele extra beveiligingen tegen inbraken wenst te voorzien. Kortom, er zijn heel wat factoren die de prijs van je schuifdeuren bepalen. Je kunt besparen door op voorhand enkele offertes aan te vragen bij de erkende plaatsers uit jouw omgeving. Zo heb je een idee van de prijs en kun je de prijzen ook vergelijken. Kijk daarnaast ook naar de reviews van de bedrijven. Want naast de prijs is ook de geleverde kwaliteit ook een belangrijke waardemeter.

Prijzen schuifdeuren

Soort schuifdeur
Richtprijs
Houten schuifdeur
vanaf € 1200
PVC schuifdeur
vanaf € 800
Aluminium schuifdeur
vanaf € 2500
Stalen schuifdeur
vanaf € 4500
Glazen schuifdeur
vanaf € 1500

Premies

Voor de plaatsing van nieuwe buitendeuren en buitenramen kun je in aanmerking komen voor een premie. Volgens de wetgeving moeten vanaf 2020 alle woningen minstens dubbel glas hebben. Voldoe je niet aan deze voorwaarde, dan kun je strafpunten oplopen en kan je woning bij het overschrijden van 15 strafpunten onbewoonbaar verklaard worden. Gelukkig wordt het isoleren van bestaande woningen toch ook nog op bepaalde vlakken aangemoedigd en worden er premies toegekend. Indien je bij een renovatie nieuwe vensters of deuren laat monteren en de werken laat uitvoeren door een erkende plaatser, en indien er hoogrendement of driedubbel glas geplaatst wordt met een maximum U-waarde van 1,0 W/m²K, kun je in aanmerking komen voor de premie. Alle voorwaarden kun je raadplegen op de website van de Vlaamse Overheid. Zowel voor de plaatsing van je ramen en deuren, als voor het laten plaatsen van lichtkoepels, een terrasoverkapping, of dakramen, kun je de premie aanvragen. Je kunt via onderstaande link controleren of je aan de voorwaarden voldoet.

Premie Vlaamse Overheid


Sparen
Op zoek naar een plaatser om de prijs voor je schuifdeur te ontdekken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist
2919 plaatsers in uw regio!