HOUTEN DEUR PLAATSEN

Bereik tot 2919 plaatsers in Vlaanderen.

 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Door gebruik te maken van dit formulier ga je akkoord met ons privacy- en cookiebeleid

Hoe werkt OffertesOnline.be?

 • 1

  Zoek je de juiste vakman voor je deur?

  Je wil nieuwe deur in hout laten plaatsen, maar waar vind je de geschikte vakman voor een nieuwe deur? Hoe vind je een professionele en betrouwbare plaatser die actief is in jouw regio, en liefst voor de best mogelijke prijs-kwaliteit?

 • 2

  Je verstuurt je offerteaanvraag via OffertesOnline.be

  Gelukkig bestaat er OffertesOnline.be! Hier kun je je offerteaanvraag, gratis en vrijblijvend, in enkele minuten opstellen en wordt ze automatisch naar alle professionele installateurs uit jouw regio verstuurd. Zo bespaar je veel tijd en moeite!

 • 3

  Je vergelijkt vrijblijvend de verschillende offertes en beslist!

  Professionele installateurs die geïnteresseerd zijn in je opdracht zullen jou een offerte toesturen, waarna je rustig kunt vergelijken en eventueel een beslissing kunt nemen!

2919
plaatsers
65
Opdrachten
per maand
75
Offertes
per maand

Recente offerteaanvragen voor deuren in Vlaanderen

Type ramen en/of deuren: Nog geen voorkeur

Aantal: 1 raam of deur

Type woning: Te plaatsen in een bestaande woning

Projectbeschrijving:

Hordeur of plisé voor schuifraam
Maat 217x249.
Arrow
Offerteaanvraag uit Westrozebeke

Type ramen en/of deuren: Aluminium ramen en/of deuren

Aantal: 5 tot 10 ramen of deuren

Type woning: Te plaatsen in een bestaande woning

Projectbeschrijving:

Schuifraam keuken 220/210 en vliegenraam
Schuifraam living mm 284/210 en vliegenraam
2* zijramen living 120/210
2* slaapkamer ramen 120/13

Kleur 9005
Arrow
Offerteaanvraag uit Eeklo

Vind een geschikte plaatser in je buurt

Het vinden van de geschikte vakman, in dit geval een plaatser, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer je niet over één nacht ijs wilt gaan betreffende het kiezen van een vakman waaraan je je deur in hout wilt toevertrouwen. Je moet verschillende offertes kunnen vergelijken om zo tot de juiste keuze te kunnen komen die je de beste prijs/kwaliteit voor het plaatsen van jouw deur garandeert.

Deze zoektocht begint dus met het vinden van professionele plaatsers uit je regio. Daarna moet je hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van je project, hopende dat zij jou nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.

Daarom hebben wij www.OffertesOnline.be in het leven geroepen.
Omdat dit gehele proces veel sneller kan!

OffertesOnline Werking

Laat je deur in hout professioneel installeren!

Via ons platform geef je je offerteaanvraag voor je deur éénmaal in, en laten we de geïnteresseerde plaatsers uit je omgeving jou contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van verschillende offertes voor het plaatsen van je deur snel en eenvoudig.

En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat je na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. Je ontvangt de offertes, je vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan jou om te beslissen of je tot een samenwerking overgaat.

Met het gebruik van ons platform heb je niets te verliezen, in tegendeel... je kunt er enkel maar bij winnen!

Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog je offertes aan bij alle professionele installateurs uit jouw omgeving... Alvast veel succes met je project!

Heeft u nog een vraag?

OffertesOnline.be heeft een database met daarin een groot deel van de professionele plaatsers in Vlaanderen. Wanneer je dus je offerteaanvraag plaatst voor je deur in hout, kunnen wij perfect een selectie maken van de professionele plaatsers die gelegen zijn in jouw regio en de juiste kwalificaties hebben voor het plaatsen van je nieuwe deur.

Dit kan zéér snel gaan... van zodra we je offerteaanvraag ontvangen, stellen we deze voor aan de erkende vakmannen uit jouw regio. Afhankelijk van hoe snel deze bedrijven je offerteaanvraag lezen, kunnen zij zich haast onmiddellijk kandidaat stellen voor het plaatsen van je deur en contact met je opnemen voor een offerte. Gemiddeld genomen duurt het maximaal 5 werkdagen alvorens je alle offertes binnen hebt. Sommige zullen vandaag nog binnenkomen, en andere zullen enkele dagen in beslag nemen. Zoals gezegd is dit afhankelijk van hoe snel deze bedrijven jouw aanvraag bekijken.

Om misbruik te vermijden laten we maximaal 3 bedrijven toe die zich kandidaat kunnen stellen. Dus afhankelijk van hoeveel plaatsers interesse tonen in je offerteaanvraag zal dit aantal schommelen tussen de 0 en 3. Daarom is het belangrijk om de montage van je deur zo gedetailleerd als mogelijk te beschrijven, dit verhoogt namelijk de interesse van bedrijven.

De bedrijven die interesse hebben in je opdracht betalen OffertesOnline.be een éénmalig klein bedrag om zich kandidaat te kunnen stellen, en krijgen vervolgens je contactgegevens. Door dat we het aantal kandidaten beperken tot 3 is het zo dat de bedrijven die als eerste interesse tonen diegene zijn die je contactgegevens krijgen. OffertesOnline.be maakt hierbij zelf geen selectie.

Mocht een bepaald bedrijf zéér veel interesse hebben, dan heeft het tevens de mogelijkheid zich exclusief kandidaat te stellen. Dit wil zeggen dat zij als enige jouw contactgegevens zullen krijgen, en je bij gevolg ook maar één offerte zal ontvangen.

Absoluut! Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. Je bent na het ontvangen van de offertes tot niets verplicht, en enkel beter geïnformeerd.

We raden je aan om je opdracht zo gedetailleerd als mogelijk op te stellen, dit verhoogt namelijk de interesse bij de verschillende vakmannen uit jouw regio. Naast de vooropgestelde vragen, en je contactgegevens, is het belangrijk om de beschrijving van de te plaatsen deur ook zo uitgebreid als mogelijk te maken.

Vind een geschikte plaatser uit je buurt door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Waarom kiezen voor een houten deur?

Je hoeft echt geen romanticus of buitenmens te zijn om de natuurlijke en warme eigenschappen van houten binnendeuren of buitendeuren te kunnen waarderen. Dankzij de grote verscheidenheid aan de verschillende houtsoorten die je kunt gebruiken, kun je een deur van hout in eender welk interieur of woningstijl inpassen, ongeacht of de stijl van je woning klassiek, landelijk, mediterraan, romantisch, modern of industrieel is. Het aanbod aan houten binnendeuren en buitendeuren is onbeperkt, gaande van een zeer sierlijke deur met verwerkte motieven, tot een deur met een zeer sobere en strakke afwerking. Uiteraard speelt de houtkeuze hierbij een belangrijke rol. Buitendeuren moeten bestand zijn tegen de weersomstandigheden en ze worden dan ook vervaardigd uit duurzaam hardhout zoals eik, merbau, meranti, afzelia of afrormosia. Houten buitendeuren worden ook geïmpregneerd waardoor de poriën van het hout gedicht worden en er zich geen schimmels of bacteriën in je deur kunnen nestelen. Afhankelijk van de houtsoort wordt er dan nog een bijkomende coating, of een al dan niet gekleurde vernislaag aangebracht. Houtdeuren isoleren ook uitstekend: doordat het hout van nature koude, warmte of vocht reguleert, biedt het van alle materialen de beste isolatiewaarden aan. Met driedubbel glas kunnen U-waardes van 0,6 W/m²K bereikt worden waardoor je deuren zowel thermisch als akoestisch zeer hoog scoren. Ook qua vormgeving kun je met een binnendeur of buitendeur alle kanten uit. Hout laat zich zeer gemakkelijk bewerken en de meest uiteenlopende ontwerpen, van een gewone rechte deur tot een extravagante design deur met krullen en bogen, kunnen door de plaatser verwezenlijkt worden. Naast de gewone draaideuren bestaan er ook nog schuifdeuren, pivotdeuren, vouwdeuren en houten blokdeuren. Doordat hout zeer gemakkelijk te combineren valt met andere materialen, zijn er ook talrijke deuren die gebruik maken van verstevigende, decoratieve of toegevoegde materialen zoals RVS, PVC, staal, ijzer, aluminium en/of glas. In tegenstelling tot de meeste andere buiten- of binnendeuren, vraagt een deur van hout wel een regelmatig onderhoud en moeten ze van tijd tot tijd terug voorzien worden van een beschermende behandeling. Het voordeel is dan weer dat je, na verloop van tijd, je deur gemakkelijk kunt voorzien van een nieuw trendy kleurtje indien gewenst. Los van het soort glas ligt de prijs voor de betere hardhouten deuren gelijk of iets hoger dan voor aluminium deuren. Maar met hout kies je voor een unieke en natuurlijke look waardoor je woning een warme en gezellige uitstraling krijgt. Hout isoleert daarbij uitstekend, is inbraakveilig en het scoort het best op ecologisch (her)gebruik. Kies daarom voor de unieke kwaliteiten van hout en laat je buitendeur of binnendeur plaatsen door een professionele plaatser uit jouw regio. Je kunt hier de lokale plaatsers uit je buurt contacteren voor enkele gratis prijsoffertes!

houten deur plaatsen

Mogelijke soorten houten deuren

houten voordeur plaatsen

Voordeur

Een voordeur is het visitekaartje van je woning en bij een voordeur van hout is dit niet anders. De talrijke decoratieve houten deuren met een strakke of verfraaide vormgeving, bieden een waaier aan mogelijkheden. Zo kan je deur een alleenstaande deur zijn in je gevel, maar de deur kan ook een onderdeel zijn van een bredere inkom, die links en rechts geflankeerd wordt door stijlvolle deurpanelen of glasramen. Bij moderne nieuwbouwwoningen zijn grote houten pivotdeuren, die rond hun as opendraaien, dan weer erg trendy. Het grote voordeel van een voordeur uit hout is dat de deur zeer gemakkelijk te combineren valt met andere materialen. Zo kan het frame van je voordeur uit aluminium bestaan en is de bekleding of het front vervaardigd uit gekleurd hardhout. Maar een je deur kan ook perfect gecombineerd worden met decoratieve vensters of met mat glas en een ingewerkt patroon. Doordat hout zeer gemakkelijk te bewerken is, zijn alle ontwerpen en woonstijlen mogelijk. Houten voordeuren zijn zeer duurzaam en stevig, waarbij het hardhout van je deur wordt geïmpregneerd en gecoat, zodat het beschermd is tegen de gure weersomstandigheden. Ook op het vlak van veiligheid zit je met een houten inkomdeur goed. De zware deuren kunnen voorzien worden van stalen steunbalken waarin de haken en pennen van de driepuntssloten zich kunnen vastzetten en je deur niet kan geforceerd worden. Ook de scharnieren en grendels bevatten een metalen versteviging. Uiteraard kan je deur ook een omkadering hebben van staal of aluminium, twee van de sterkste materialen. Qua isolatienormen hoeft hout voor geen enkel ander materiaal onder te doen, wel integendeel. Hout is een uitstekende thermische en akoestische isolator. Alle isolerende beglazingen zoals hoogrendementsglas, driedubbel glas of super isolatieglas kunnen zonder problemen in de deur geplaatst worden. Met een houten inkomdeur zijn de mogelijkheden onbeperkt en kies je voor natuurlijke kwaliteit en duurzaamheid. Laat je voordeur plaatsen door een ervaren plaatser en vraag vrijblijvend naar enkele offertes of adviezen! 

houten binnendeur plaatsen

Binnendeur

Het gamma voor houten binnendeuren is zeer uitgebreid. Zowel op het vlak van materiaalkeuze, duurzaamheid of prijs, kun je met een binnendeur van hout alle kanten uit. Bij klassieke of landelijke woningen blijven de volhouten massieve binnendeuren de voorkeur uitdragen van de mensen die hun warm en klassevol interieur willen benadrukken. Een massieve binnendeur is robuust en sterk en ze straalt een vertrouwelijke schoonheid uit. De meest gekende volhouten binnendeuren zijn van eik, maar ook hardhoutsoorten zoals merbau, beuk, meranti, afzelia of afrormosia komen hiervoor in aanmerking. Een massieve deur bevat meestal geen ramen, maar in- of uitspringende panelen met decoratieve randprofielen. Door de zwaarte van deze deuren worden er verstevigde scharnieren gebruikt van staal of inox. Naast de volhouten binnendeuren heb je ook nog de houten binnendeuren met één of meerdere glasramen. De grootte van het glas kun je hierbij zelf bepalen en ook de keuze voor doorzichtig glas of mat glas kun je op voorhand bespreken met je lokale vakman. Meestal zal men voor deze deuren werken met laminaat of fineerhout, maar massief hout kan ook. Laminaat en fineer wordt veel gebruikt bij binnendeuren die een vlakke afwerking hebben en die meer passen in een hedendaags of modern interieur. Deze stijlrijke deuren hebben een groot aanbod aan houtkleuren en ze passen, door hun strakke vorm, dan ook in elke omgeving. Tegenwoordig kiezen mensen ook steeds meer voor een originele deuropening waarbij een schuifdeur of een grote houten pivotdeur vaak de voorkeur wegdragen. Vaak vormen deze aparte houten binnendeuren een echte eyecatcher en is het een weldoordachte keuze. Voor de andere vertrekken, die niet behoren tot de zichtbare leefruimte, bieden houten schilderdeuren een mogelijke oplossing. De MDF schilderdeuren zijn meestal zeer licht en gemakkelijk te plaatsen. Bovendien kun je deze deuren verven in de kleur die je zelf wilt. Schilderdeuren zijn, in tegenstelling tot de andere houten binnendeuren, zeer goedkoop en ze worden dan ook vaak gebruikt voor kelders, zolders, hobbykamers of slaapkamers. Het grote voordeel van elke deur in hout is dat je je deur gemakkelijk kunt herstellen. Vooral de massieve houten deuren zijn tijdloos. Zo kunnen oude massieve binnendeuren bij een renovatie gezandstraald worden. Soms is dit een veel goedkopere oplossing dan wanneer je weer nieuwe binnendeuren moet kopen. De keuze aan houten binnendeuren is dus zeer ruim en verschillend en het loont zeker de moeite om vooraf even te kijken welke binnendeuren het best tegemoet komen aan jouw wensen. Laat je inspireren door de lokale plaatsers uit je regio en laat je binnendeur plaatsen met de nodige adviezen en vakkennis!

houten blokdeur plaatsen

Blokdeur

Een houten blokdeur is een ongecompliceerde moderne binnendeur variant. In tegenstelling tot de gewone houten binnendeuren met een omkasting, wordt een houten blokdeur geplaatst in een wand of muur zonder dat ze er zichtbaar uitspringt. Door volledig op te gaan in de wand lijkt het haast of er geen deur aanwezig is. Daarom dat blokdeuren vaak in dezelfde kleur worden afgewerkt als de wanden. Ook de scharnieren zijn niet zichtbaar aanwezig in de minimalistische omkadering van je houten blokdeur. Meestal worden houten blokdeuren voorzien van een fijne houten of aluminium kader en worden er verborgen magneetsluitingen of druksloten gebruikt. Maar houten blokdeuren kunnen ook rechtstreeks zonder omkadering als vrije deur geplaatst worden in je deuropening. Alhoewel blokdeuren standaard te verkrijgen zijn, worden deze binnendeuren vaak op maat gemaakt. Sommige blokdeuren lopen zelfs tot tegen het plafond zodat er geen horizontale deurlijnen te zien zijn. Hierdoor wordt het beoogde design uitzicht nog strakker en moderner. De deurknoppen voor een houten blokdeur zijn dan meestal ook niet te groot of opvallend en in sommige gevallen worden er zelfs geen deurknoppen of deurgrepen voorzien. Het grote voordeel van blokdeuren is dat je je wanden en deuren kunt hernieuwen met dezelfde verfkleur naar keuze. Maar ook blokdeuren in een andere kleur zullen hun strak en modern design behouden. Wens je meer te weten over houten blokdeuren? Neem hier contact op met enkele deskundige plaatsers uit je regio voor meer informatie en advies!

houten schilderdeur plaatsen

Schilderdeur

Iedereen kent de alom bekende houten schilderdeuren of verfdeuren. Zoals de naam het al zegt, zijn deze houten verfdeuren voorgefabriceerd, maar moeten ze nog wel afgewerkt worden met een lakverf naar keuze. Een houten schilderdeur is een samengestelde deur waarvan de kern uit honingraat, tubespaan of volspaan bestaat. Houten schilderdeuren worden meestal als standaard aangeboden waardoor de prijs laag blijft. Ook de bekisting van een houten schilderdeur, die bestaat uit multiplex of MDF, wordt daarbij standaard geleverd. Afwijkingen aan deze standaard maten zullen je dus meer kosten, tenzij je de aanpassingen zelf uitvoert. De goedkoopste houten schilderdeuren hebben een kern van honingraat. Deze kern bestaat uit stevig karton of hardboard met een cel rooster en ze worden aan beide zijden afgedekt met vezelplaat. De thermische en akoestische eigenschappen van deze houten deuren zijn zeer minimaal waardoor ze ergonomisch minder geschikt zijn. Houten schilderdeuren met een kern van tubespaan bieden al betere isolatiewaarden aan. De tubespaan schilderdeuren maken gebruik van een spaanderplaat met luchtkanalen waardoor er behoorlijke thermische waarden worden behaald. Tenslotte is er nog de volspaan houten schilderdeur die gebruik maakt van een volle spaanderplaat zonder luchtkanalen. Deze schilderdeur heeft de beste isolatiewaarden, maar de deur is op zich vrij zwaar en ze kost ook veel meer dan een deur met een cel rooster of een tubespaan kern. De volspaan houten schilderdeuren zijn ook meer brandbestendig en ze zijn in verschillende (brandvertragende) RF waarden te verkrijgen. De voordelen van houten schilderdeuren zijn dat ze reeds zijn voorgelakt en dat je ze zelf kunt verven in jouw kleur naar keuze. Ook zijn ze zeer gemakkelijk zelf te plaatsen. Neem daarbij nog de zeer goedkope prijzen, in vergelijking met andere deuren, en het feit dat ze weinig tot geen onderhoud vragen, dan begrijp je waarom houten schilderdeuren nog steeds enorm populair zijn. Schilderdeuren worden dan ook vooral geplaatst in slaapkamers, toiletten, zolderkamers, bergingen of hobbyruimtes die niet direct in de zichtbare leefruimtes zitten, en waarbij het stijlvolle aspect minder van belang is. Dit neemt echter niet weg dat een mooie houten verfdeur ook zeer decoratief en stijlvol kan zijn. Maak kennis met de vele mogelijkheden voor een houten schilderdeur en laat je deur plaatsen door de ervaren vakmannen uit jouw regio!

houten schuifdeur plaatsen

Schuifdeur

Zowel bij nieuwbouwwoningen als bij renovaties is het hip en trendy om vooruitstrevendheid te combineren met enkele knipoogjes naar het verleden. Deze combinatie weerspiegelt zich in een doordachte materiaalkeuze, waarbij authenticiteit wordt gekoppeld aan efficiëntie en duurzaamheid, en waarbij er subtiele warme en huiselijke elementen worden toegevoegd aan je modern interieur. Een typisch voorbeeld van die combinatie vinden we terug in moderne woningen of renovaties die teruggrijpen naar de vroegere houten schuifdeur of boerenschuifdeur. Een houten boerenschuifdeur is een deur uit één stuk die als hangdeur wordt geopend via een railsysteem. Deze houten schuifdeur wordt vaak gebruikt als toegangsdeur tot toiletten, badkamers, dressings of bergruimtes. Ook een dubbele houten schuifdeur kan via hetzelfde railsysteem geïnstalleerd worden. Daarnaast bestaan er ook nog schuifdeuren die werken met een schuifsysteem. Hierbij worden de geleidende schuifrails gemonteerd in de vloer en het plafond waardoor je schuifdeur open en dicht kan schuiven. Een houten schuifdeur kan hier uit één enkele deur bestaan, uit twee openschuivende deuren bestaan of een combinatie zijn van meerdere schuifdeuren die naar één zijde kunnen geopend worden. In tegenstelling tot de boerenschuifdeur, hebben deze schuifdeuren vaak een, al dan niet heldere of matte, raampartij om de lichtinval en het ruimtegevoel van je woning te benadrukken. Een houten schuifdeur wordt dan ook vaak gebruikt als scheiding tussen twee aanpalende vertrekken zoals tussen een living en een eetkamer of tussen een slaapkamer en een dressing of badkamer. De materialen voor een houten schuifdeur zijn quasi dezelfde als voor een gewone deur gaande van de zeer sterke en duurzame hardhouten tot de lichtere, al dan niet behandelde, dennenhout soorten. De meeste glazen schuifdeuren hebben gelaagd en gehard glas en zijn zo goed als onbreekbaar. Welk type houten schuifdeur je ook verkiest, met een houten schuifdeur heb je een eigentijdse warme en decoratieve binnendeur. Ontdek de verschillende voorbeelden bij de ervaren plaatsers uit je regio en laat je schuifdeur plaatsen door een professionele vakman.

houten pivotdeur plaatsen

Pivotdeur

Een houten pivotdeur is groter dan een gewone enkele houten draaideur en vaak wordt ze zelfs gebruikt ter vervanging van een dubbele deur. Een houten pivotdeur draait rond een vaste as die onderaan en bovenaan is verankerd in je vloer, plafond of steunbalk. Afhankelijk van de plaats van de as en de aanwezigheid van een omlijsting, kan een houten pivotdeur een draaicirkel hebben van 90 tot 360 graden. Een draaicirkel van 360 graden is echter alleen maar mogelijk met een centrale as in je houten pivotdeur en je pivotdeur mag hierbij ook niet geremd worden door een omkaderend frame. Houten pivotdeuren zijn zeer trendy en deze moderne deuren kan men zowel als buitendeur of als binnendeur plaatsen. Een houten pivotdeur kan volledig van hout zijn, hetgeen vooral voorkomt bij voordeuren, of het kan een glazen houten pivotdeur zijn. Vooral bij een binnendeur wordt een glazen pivotdeur met een houten omkadering vaak gebruikt om het ruimtegevoel van de leefruimtes te vergroten, en wordt er doorgaans gebruik gemaakt van helder glas. Houten pivotdeuren isoleren uitstekend en indien de thermische en akoestische normen belangrijk zijn, dan laat je beter je  binnendeur plaatsen met een omlijsting. Zo vermijd je dat er tocht ontstaat en hou je de warmte binnen. Bij een houten pivotdeur met een groot raam, bijvoorbeeld als buitendeur tussen een woning en een tuin, wordt er steeds gewerkt met hoogrendementsglas of met driedubbel glas. Alle glazen pivotramen worden trouwens voorzien van gehard glas dat vijf keer sterker is dan gewoon glas. Houten pivotdeuren zijn zeker niet goedkoop, maar we spreken dan ook niet over een gewone deur! Met een houten pivotdeur kies je voor een in het oog springende artistieke blikvanger die al je bezoekers zal verwonderen. De klasse en de chique elegantie van een houten pivotdeur zal je woning of interieur sowieso een meerwaarde geven. Laat je pivoterende binnendeur plaatsen door een erkende deuren plaatser uit je regio. Je kunt hier de erkende plaatsers vrijblijvend contacteren voor enkele adviezen of offertes!

Op zoek naar een plaatser om een vrijblijvende offerte te maken voor het plaatsen van je houten deur?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Beglazing

Voor het glas zijn er twee waarden belangrijk: de U-waarde en de G-waarde. Een U-waarde geeft de thermische isolatiewaarde aan van de beglazing. Hoe lager de U-waarde is, hoe beter het glas is. De G-waarde geeft de hoeveelheid binnenkomende warmte aan van de zonnestralen. Hoe lager de G-waarde, hoe beter het zonlicht wordt tegengehouden en hoe koeler je woning blijft. Het spreekt dus voor zich dat de juiste glassoort van een woning uiterst belangrijk is voor de energiewaarde van je woning. Enkel glas is stilaan aan het uitsterven en tegenwoordig voldoet zelfs dubbel glas niet meer aan de meer strenger wordende energie-eisen. Veel van de huidige woningen worden, conform de wetgeving, beter geïsoleerd om een zo laag mogelijk E-peil te bekomen. Vandaar dat we vandaag spreken van driedubbel glas, van hoogrendementsglas of van super isolatieglas. Zo heeft dubbel glas bijvoorbeeld doorgaans een U-waarde van 2,8 W/m²K terwijl de U-waarden van hoogrendementsglas of driedubbel glas zich momenteel rond of onder de 1,0 W/m²K bevinden. Bij deze beglazingen worden de luchtspouwen opgevuld met isolerende edelgassen zoals argon of krypton waardoor de U-waarde nog verder daalt. Deze beglazing wordt dan ook al volop toegepast bij nieuwbouw, bij renovaties en bij passiefhuizen. Door een goede glaskeuze is er minder energieverbruik nodig en gaat er ook minder energie verloren. Op die manier bespaar je tweemaal op de energiefactuur en zorg je mee voor een beter klimaat. Driedubbel glas of hoogrendementsglas wordt door de plaatser voorzien in alle materialen zoals hout, PVC of aluminium. Indien de U-waarde  onder een bepaalde norm blijft, kom je daarbij in aanmerking voor een premie van de overheid. Voor renovaties aan oudere woningen geeft ook de Vlaamse regering premies mits er voldaan wordt aan bepaalde voorwaarden. Vanaf 2020 moeten trouwens alle woningen minimum dubbel glas hebben in de leefruimtes zoals livings, eetkamers, slaapkamers en badkamers en worden er strafpunten gegeven bij een ingebrekestelling. Informeer je dus goed op voorhand en kies het juist glas type voor je buitendeur of binnendeur. Je kunt er zeer veel mee besparen! Vraag gratis advies en prijzen aan de verschillende erkende plaatsers uit je regio voor een goede vergelijking en laat je deur plaatsen met de juiste beglazing! 

beglazing stalen deur

Wat zijn de gemiddelde prijzen voor het plaatsen van houten deuren?

HOE WORDT DE PRIJS VOOR EEN DEUR IN HOUT BEPAALD?

De prijs voor een deur in hout hangt af van de gebruikte houtsoort en bijhorende materialen. Zo zal een deur van hardhout meer kosten dan een samengestelde deur van minder hoogwaardige houtsoorten. Zeker voor een duurzame buitendeur, die voldoet aan aan alle alle esthetische, isolerende en veilige voorwaarden, kunnen er hoge prijzen gevraagd worden. Dit in tegenstelling tot de standaard verfdeuren die je vrij goedkoop kunt plaatsen in vertrekken die minder opzichtig of toegankelijk zijn. Voor meer trendy of zware rustieke binnendeuren zijn de prijzen ook hoger. Echte interieur eyecatchers zijn de pivotdeuren en de stalen deuren, maar die hebben een stevig prijskaartje.

Welke deur je ook verkiest, het loont altijd de moeite om de prijzen te vergelijken en om op voorhand een prijsprospectie te doen voor je project. Lees ook de reviews van de klanten over de geleverde kwaliteit en afwerking. Via offertesonline.be kun je de professionele deur plaatsers contacteren voor enkele gratis offertes.

Prijzen houten deur plaatsen

Soort houten deur
Gemiddelde prijs
Binnendeur schilderdeur
vanaf € 100
Binnendeur fineerhout
vanaf € 250
Binnendeur massief hout
vanaf € 300
Houten blokdeur
vanaf € 300
Houten Pivotdeur
vanaf € 1400
Houten schuifdeur
vanaf € 1200
Houten voordeur
vanaf € 800

Premies

Voor het plaatsen van nieuwe deuren  kun je in aanmerking komen voor een premie. Volgens de wetgeving moeten vanaf 2020 alle woningen minstens dubbel glas hebben. Voldoe je niet aan deze voorwaarde, dan kun je strafpunten oplopen en kan je woning bij het overschrijden van 15 strafpunten onbewoonbaar verklaard worden. Gelukkig wordt het isoleren van bestaande woningen toch ook nog op bepaalde vlakken aangemoedigd en worden er premies toegekend. Indien je bij een renovatie je oude ramen en deuren laat vervangen en de werken laat uitvoeren door een erkende plaatser, en indien er hoogrendement of driedubbel glas geplaatst wordt met een maximum U-waarde van 1,0 W/m²K, kun je in aanmerking komen voor de premie. Alle voorwaarden kun je raadplegen op de website van de Vlaamse Overheid. Ook voor het laten plaatsen van lichtkoepels, een terrasoverkapping, of dakramen, kun je de premie aanvragen. Je kunt via onderstaande link controleren of je aan de voorwaarden voldoet.

Premie Vlaamse Overheid


Bespaar
Op zoek naar een plaatser om de prijs voor je houten deur te ontdekken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist
2919 plaatsers in uw regio!