Ontvang tot 3 offertes voor uw aluminium ramen

Bereik tot 2853 plaatsers in Vlaanderen.

 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Door gebruik te maken van dit formulier gaat u akkoord met ons privacy- en cookiebeleid

Hoe werkt OffertesOnline.be?

 • 1

  U zoekt de juiste vakman voor uw ramen

  U wilt aluminium ramen laten plaatsen, maar waar vindt u de geschikte vakman voor uw ramen? Hoe vindt u een professionele en betrouwbare plaatser die actief is in uw regio, en liefst voor de best mogelijke prijs-kwaliteit?

 • 2

  U verstuurt uw offerteaanvraag via OffertesOnline.be

  Gelukkig bestaat er OffertesOnline.be! Hier kan u uw offerteaanvraag, gratis en vrijblijvend, in enkele minuten opstellen en wordt ze automatisch naar alle professionele plaatsers uit uw regio verstuurd. Zo bespaart u veel tijd en moeite!

 • 3

  U vergelijkt vrijblijvend de verschillende offertes en beslist!

  Professionele plaatsers die geïnteresseerd zijn in uw opdracht zullen u een offerte toesturen, waarna u rustig kunt vergelijken en eventueel een beslissing kan nemen!

2853
plaatsers
130
Opdrachten
per maand
91
Offertes
per maand

Recente offerteaanvragen voor ramen en deuren in Vlaanderen

Type ramen en/of deuren: Houten ramen en/of deuren

Aantal: 2 tot 4 ramen of deuren

Type woning: Te plaatsen in een bestaande woning

Projectbeschrijving:

Beste,
Ik zoek iemand voor het plaatsen van 2 binnendeuren, type schildersdeuren, op zolder. Momenteel is er enkel een deurgat, na renovatie, de kamers zijn wel klaar ook is er reeds gevloerd.
Mvg
Offerteaanvraag uit olen

Type ramen en/of deuren: Houten ramen en/of deuren

Aantal: 1 raam of deur

Type woning: Te plaatsen in een bestaande woning

Projectbeschrijving:

Tuindeur van pvc kleur wit
Offerteaanvraag uit Niel

Heeft u nog een vraag?

OffertesOnline.be heeft een database met daarin een groot deel van de professionele plaatsers in Vlaanderen. Wanneer u dus uw offerteaanvraag indient voor uw aluminium ramen, kunnen wij perfect een selectie maken van professionele plaatsers die gelegen zijn in uw regio en de juiste kwalificaties hebben voor het plaatsen van uw ramen.

Dit kan zéér snel gaan... van zodra we uw offerteaanvraag ontvangen, stellen we deze voor aan de gekwalificeerde plaatsers uit uw regio. Afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw offerteaanvraag lezen, kunnen zij zich haast onmiddellijk kandidaat stellen voor het plaatsen van uw aluminium ramen en contact met u opnemen voor een offerte. Gemiddeld genomen duurt het maximaal 5 werkdagen alvorens u alle offertes binnen hebt. Sommige zullen vandaag nog binnenkomen, en andere zullen enkele dagen in beslag nemen. Zoals gezegd is dit afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw aanvraag bekijken.

Om misbruik te vermijden laten we maximaal 3 bedrijven toe die zich kandidaat kunnen stellen. Dus afhankelijk van hoeveel plaatsers interesse tonen in uw offerteaanvraag zal dit aantal schommelen tussen de 0 en 3. Daarom is het belangrijk uw ramen zo gedetailleerd als mogelijk te beschrijven, dit verhoogt namelijk de interesse van bedrijven.

De bedrijven die interesse hebben in uw opdracht betalen OffertesOnline.be een éénmalig klein bedrag om zich kandidaat te kunnen stellen, en krijgen vervolgens uw contactgegevens. Door dat we het aantal kandidaten beperken tot 3 is het zo dat de bedrijven die als eerste interesse tonen diegene zijn die uw contactgegevens krijgen. OffertesOnline.be maakt hierbij zelf geen selectie.

Mocht een bepaald bedrijf zéér veel interesse hebben, dan heeft het tevens de mogelijkheid zich exclusief kandidaat te stellen. Dit wil zeggen dat zij als enige uw contactgegevens zullen krijgen, en u bij gevolg ook maar één offerte zal ontvangen.

Absoluut! Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. U bent na het ontvangen van de offertes tot niets verplicht, en enkel beter geïnformeerd.

We raden u aan om uw opdracht zo gedetailleerd als mogelijk op te stellen, dit verhoogt namelijk de interesse bij de plaatsers uit uw regio. Naast de vooropgestelde vragen, en uw contactgegevens, is het belangrijk om uw beschrijving van de te plaatsen ramen ook zo uitgebreid als mogelijk te maken.

Zoekt u een specifieke plaatser?

Vind een geschikte plaatser in uw buurt

Het vinden van de geschikte vakman, in dit geval plaatser, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer u niet over één nacht ijs wilt gaan betreffende het kiezen van een vakman waaraan u uw aluminium ramen wilt toevertrouwen. U moet verschillende offertes kunnen vergelijken om zo tot de juiste keuze te kunnen komen die u de beste prijs/kwaliteit voor het plaatsen van uw ramen garandeert.

Deze zoektocht begint dus met het vinden van professionele plaatsers uit uw regio. Daarna moet u hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van uw project, hopende dat zij u nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.

Daarom hebben wij www.offertesonline.be in het leven geroepen.
Omdat dit gehele proces veel sneller kan!

OffertesOnline Werking

Aluminium ramen plaatsen: uw aluminium ramen professioneel laten installeren!

Via ons platform geeft u uw offerteaanvraag voor uw aluminium ramen éénmaal in, en laten we de geïnteresseerde plaatsers uit uw omgeving u contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van verschillende offertes voor het plaatsen van uw ramen snel en eenvoudig.

En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat u na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. U ontvangt de offertes, u vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan u om te beslissen of u tot een samenwerking overgaat.

Met het gebruik van ons platform heeft u niets te verliezen, in tegendeel... u kan er enkel maar bij winnen!

Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog uw offertes aan bij alle professionele plaatsers uit uw omgeving... Alvast veel succes met uw project!

Vind een geschikte plaatser uit uw buurt door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Aluminium ramen plaatsen

Wanneer mensen aluminium ramen plaatsen, merken we dat deze keuze in de meeste gevallen te maken heeft met de grootte van de ramen. Een meer dan terechte keuze want geen enkel andere materiaalsoort kan de gecombineerde lichte en sterke eigenschappen van de aluminium ramen evenaren. Dankzij deze troeven kunnen er bij aluminium ramen grote overspanningen gerealiseerd worden met uiterst fijne profielen en hierdoor kunt u uw aluminium ramen plaatsen in een zeer elegante en decoratieve uitvoering. Vooral bij grote vaste ramen en schuiframen laten de meeste mensen daarom aluminium ramen plaatsen maar ook voor uw draairamen, stolpramen, valramen, velux ramen of draai-kiepramen is aluminium een zeer goede keuze. Aluminium ramen hebben immers een zeer grote levensduur en ze vragen amper onderhoud. Ook qua vormgeving en kleuren zit u goed wanneer u aluminium ramen laat plaatsen. Zo kunt u uw aluminium ramen laten poedercoaten in meer dan tweehonderd kleuren met een glanzende, matte, effen of gemoffelde uitvoering. Doordat uw aluminium ramen niet kunnen roesten, blijven uw ramen kleurvast en weerbestendig. Aluminium ramen scoren ook uitstekend op het vlak van inbraakveiligheid. Door de sterkte van het materiaal bieden uw aluminium ramen de beste veiligheidsgaranties en krijgen ze, indien ze voorzien zijn van een goed vergrendelingssysteem, vaker het politiekeurmerk voor veilig wonen. Voor het onderhoud van uw aluminium ramen volstaat het om de ramen af en toe te reinigen met water en zeep. Gebruik hiervoor best een zachte doek of spons om krassen in uw aluminium ramen te vermijden. De isolatiewaarden voor aluminium ramen zijn de laatste jaren ook sterk verbeterd door de toevoeging van meer luchtkamers en thermische onderbrekers. De meest kwalitatieve aluminium ramen hebben meerdere luchtkamers, driedubbel hoogrendementsglas en vaak PVC langs de binnenzijde voor een optimale thermische werking. Hierdoor bereiken deze aluminium ramen zeer goede isolatienormen tot 0,8 W/m²K. Aluminium ramen zijn zeer duurzaam en aluminium is ook recycleerbaar. De prijs voor aluminium ramen is redelijk duur en schommelt rond de prijs van de betere hardhout ramen maar dankzij de vele voordelen van uw aluminium ramen zullen uw investeringen op termijn zeker lonen. Laat uw aluminium ramen plaatsen door een erkende ramen plaatser uit uw regio en vraag gerust naar enkele gratis offertes bij de vele professionele ramen plaatsers uit uw omgeving!

aluminium ramen laten plaatsen

Mogelijke soorten aluminium ramen

vast raam aluminium

Vast raam in aluminium

Zowel voor kleine vaste ramen als voor grote vaste ramen biedt aluminium vele troeven. Aluminium is ijzersterk en wanneer u vaste aluminium ramen laat plaatsen zit u op het vlak van levensduur en onderhoud op rozen. Vooral voor grotere raampartijen, met vaste ramen die een aanzienlijk stuk van de gevelwand innemen, kunt u geen betere materiaalsoort vinden. Aluminium is zeer sterk en licht waardoor het een uitstekende ondersteunende draagkracht biedt, zelfs indien u smalle en elegante profielen gebruikt. Vaste ramen in aluminium worden vaak gebruikt in livings, eetkamers of keukens waar er veel lichtinval vereist wordt of waar men een goed uitzicht wil hebben op de straatkant of de tuin. Een groot vast raam plaatsen wordt dan ook meestal toegepast bij open of halfopen bebouwingen en ook bij de etalages van winkels zal men doorgaans grote vaste aluminium ramen plaatsen. Omwille van het grote glasoppervlak laat u deze vaste ramen best plaatsen met hoogrendementsglas of driedubbel glas om het warmteverlies te beperken. In garages, werkplaatsen of toiletten zal men eerder één of meerdere kleine aluminium ramen plaatsen. Een vast raam in aluminium kan niet geopend worden en het is, dankzij het sterke materiaal, zeer inbraakveilig. Aangezien er geen manipulaties dienen uitgevoerd te worden, is een vast raam van aluminium goedkoper dan de andere aluminium ramen. Vraag gerust naar een paar gratis offertes voor vaste ramen in aluminium bij de vele professionele ramen plaatsers uit uw omgeving of buurt! 

draairaam aluminium

Aluminium draairamen

Aluminium draairamen kunnen enkelvoudig of dubbelvoudig zijn en naar binnen of naar buiten draaien. Bij een dubbelvoudig aluminium draairaam zit er in het midden een raamkozijn tussen de twee draairamen. Hierdoor kunt u uw aluminium draairamen afzonderlijk openen en sluiten en kunnen de beide ramen ook afzonderlijk vergrendeld worden. Door de grote draagkracht en sterkte van het materiaal zal men aluminium ook zeer veel gebruiken voor grote draairamen. Meestal zijn men deze grote aluminium ramen plaatsen als statisch binnenramen of als buitenramen naar een veranda of naar een tuin. Vooral bij woningen met een oud-Vlaamse of Engelse stijl worden deze ramen met een retro look geplaatst en vaak bezitten ze meerdere dwarskozijnen in het raamoppervlak. Bij moderne woningen zal men dan weer eerder aluminium pivot draairamen gebruiken die verticaal of horizontaal rond hun as draaien. Aluminium draairamen zijn duurzaam, onderhoudsvriendelijk, inbraakveilig en weerbestendig. Ze zijn in talrijke kleuren verkrijgbaar en qua vormgeving kunnen ze zowel met verfijnde als met robuuste profielen worden afgewerkt. Ondanks de populaire aluminium draai-kiepramen, worden aluminium draairamen nog veel gebruikt omdat ze een stuk goedkoper zijn. Vooral bij slaapkamers zal men vaak deze aluminium ramen plaatsen omdat een draai-kiepramen hier niet altijd noodzakelijk zijn. Laat u aluminium draairamen plaatsen door de ervaren ramen plaatsers uit uw regio en vraag vrijblijvend naar enkele vergelijkende prijsoffertes!

draai-kiepraam aluminium

Aluminium draai-kiepraam

Een aluminium draai-kiepraam is, net zoals bij de andere materiaalsoorten, het meest gebruikte raam bij een nieuwbouw of bij een woningrenovatie. Een aluminium draai-kiepraam combineert een draairaam en een valraam in één raam en het kan dan ook overal gebruikt worden in de woning. Enerzijds kunt u uw aluminium draai-kiepramen volledig opendraaien, bijvoorbeeld bij warme dagen of wanneer u uw ramen wilt kuisen, en anderzijds kunt u heel het jaar door de ramen in kiepstand zetten om uw kamers te verluchten en te laten ventileren. Vooral voor slaapkamers, badkamers en toiletten is dit geen overbodige luxe want het voorkomt condensvocht op uw muren, plafonds en raamkozijnen. Een aluminium draai-kiepraam bezit ingebouwde veiligheden zodat u het raam slechts in één stand kunt openen. Door hun lichte maar toch sterke eigenschappen, zijn aluminium ramen zeer duurzaam en kunt u ze intensief gebruiken. Aluminium draai-kiepramen zijn weerbestendig en volledig waterdicht. Door het gebruik van inbraakwerende sluitnokken en scharnieren en een verstevigd raambeslag, voldoen de meeste aluminium draai-kiepramen aan het politiekeurmerk voor veilig wonen. Aluminium draai-kiepramen kunnen door uw professionele ramen plaatser in verschillende profielen geleverd worden met een ergonomische glasisolatie naar keuze. De ramen zijn duurder dan vaste ramen of draairamen maar door hun veelzijdigheid bieden ze een comfortabele en functionele meerwaarde. Voor prijzen en adviezen voor uw aluminium draai-kiepramen, kunt u hier vrijblijvend terecht bij de vele lokale ramen plaatsers uit uw buurt!

schuifraam aluminium

Aluminium schuifraam

De meeste schuiframen worden vervaardigd uit aluminium. Aluminium is zeer licht maar oersterk en het is dan ook het materiaal bij uitstek om grote raampartijen veilig te ondersteunen. Niets voor niets worden aluminium schuiframen daarom door bijna alle gerenommeerde ramen plaatsers aangeprezen. Een aluminium schuifraam is vormvast, elegant en zeer gemakkelijk te bedienen. Doordat de ramen kunnen schuiven creëert u zonder plaatsverlies meer licht en open ruimtes. Als alternatief kunt u ook aluminium vouwdeuren laten plaatsen waarbij u heel uw glazen wand kunt openvouwen en u zo optimaal kunt genieten van de buitenlucht. Aluminium schuiframen zijn tegenwoordig op zich al zeer goed beveiligd tegen inbraken met een uithefbeveiliging en een goede vergrendeling maar tevens kunt u uw aluminium ramen plaatsen met bijhorende raamblokken, magneetsluitingen of een veiligheidsbeglazing. Qua vormgeving kunt u kiezen of u één groot aluminium schuifraam wilt of twee van elkaar openende schuiframen en of uw aluminium schuifraam wordt uitgerust met een schuifsysteem of railsysteem. Vanwege de grote raampartijen wordt een aluminium schuifraam voorzien van kwalitatief hoogrendementsglas dat zowel op thermisch als op akoestisch vlak hoog scoort. Hierdoor zal een aluminium schuifraam plaatsen meer kosten dan wanneer u andere ramen laat plaatsen. Voor meer informatie over aluminium schuiframen kunt u terecht bij onze regionale ramen plaatsers uit uw buurt. Ze zullen u graag vrijblijvend voorzien van verdere adviezen en/of offertes!

valraam aluminium

Aluminium valramen

Aluminium valramen worden over het algemeen gebruikt bij kleine ruimtes zoals toiletten, badkamers, opbergruimtes of garages om deze te kunnen verluchten. Een aluminium valraam wordt daarom beter zo hoog mogelijk geplaatst zodat er een optimale ventilatie mogelijk is. Valramen zijn bovendien beperkt in grootte omdat ze gebruik maken van valijzers in de zijstijlen. Zo wordt uw aluminium valraam geblokkeerd en kan het niet doorvallen. De meeste aluminium valramen maken gebruik van een kliksluiting maar er bestaan ook meer inbraakveilige sluitingen. Ondanks dat een aluminium raam ijzersterk is, blijft het toch raadzaam om ’s avonds uw valraam steeds te sluiten. Aluminium valramen kunnen in oneindig veel kleuren verkregen worden zodat de kleur van uw bestaande ramen perfect kan overgezet worden. Een aluminium valraam zit qua prijs ongeveer op dezelfde hoogte als een vast aluminium raam. Voor enkele offertes voor aluminium valramen kunt u gratis terecht bij onze ervaren plaatsers uit uw regio!

Op zoek naar een plaatser om een vrijblijvende offerte te maken voor het plaatsen van uw aluminium ramen?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Beglazing aluminium ramen

Voor de beglazing van uw aluminium ramen zijn er twee waarden belangrijk: de U-waarde en de G-waarde. Een U-waarde geeft de thermische isolatiewaarde aan van de beglazing. Hoe lager de U-waarde is, hoe beter de beglazing van uw aluminium ramen is. De G-waarde geeft de hoeveelheid binnenkomende warmte aan van de zonnestralen. Hoe lager de G-waarde, hoe beter het zonlicht wordt tegengehouden en hoe koeler uw woning blijft. Het spreekt dus voor zich dat de beglazing van een woning uiterst belangrijk is voor de energiewaarde van uw woning. Een enkele beglazing is stilaan aan het uitsterven en tegenwoordig voldoet zelfs dubbel glas niet meer aan de meer strenger wordende energie-eisen. Veel van de huidige woningen worden, in overeenstemming met de wetgeving, beter geïsoleerd om een zo laag mogelijk E-peil te bekomen. Vandaar dat we vandaag spreken van driedubbel glas, van hoogrendementsglas of van super isolatieglas. Zo heeft dubbel glas bijvoorbeeld doorgaans een U-waarde van 2,8 W/m²K terwijl de U-waarden van hoogrendementsglas of driedubbel glas zich momenteel rond of onder de 1,0 W/m²K bevinden. Bij deze beglazingen worden de luchtspouwen opgevuld met isolerende edelgassen zoals argon of krypton waardoor de U-waarde nog verder daalt. Deze beglazing wordt dan ook al volop toegepast bij nieuwbouw, bij renovaties of bij passiefhuizen. Door een goede beglazing van uw ramen is er minder energieverbruik nodig en gaat er ook minder energie verloren. Op die manier bespaart u tweemaal op de energiefactuur en zorgt u mee voor een beter klimaat. Een driedubbele beglazing of een hoogrendement beglazing kan door de ramen plaatser uitgevoerd worden bij al uw houten, PVC of aluminium ramen. Indien de U-waarde van uw nieuwe beglazing onder een bepaalde norm blijft, komt u daarbij in aanmerking voor een premie van uw netwerkbeheerder. Voor renovaties aan oudere woningen geeft de Vlaamse regering ook bepaalde premies, mits er voldaan wordt aan bepaalde voorwaarden. Vanaf 2020 moeten trouwens alle woningen minimum dubbel glas hebben in de leefruimtes zoals livings, eetkamers, slaapkamers en badkamers en worden er strafpunten gegeven bij een ingebrekestelling. Informeer u dus goed op voorhand en kies de juiste beglazing voor uw aluminium ramen. U kunt er zeer veel mee besparen! Vraag gratis advies en prijzen aan de verschillende ramen plaatsers uit uw regio voor een goede vergelijking en laat uw aluminium ramen plaatsen met de juiste beglazing!  

beglazing aluminium ramen

Premies voor aluminium ramen

Volgens de wetgeving moeten vanaf 2020 alle woningen minstens een dubbele beglazing hebben. Voldoet u niet aan deze voorwaarde dan kunt u strafpunten oplopen en kan uw woning bij het overschrijden van 15 strafpunten onbewoonbaar verklaard worden. Gelukkig wordt het isoleren van bestaande woningen toch ook nog op bepaalde vlakken aangemoedigd en worden er premies toegekend. Voor de beglazing bij een renovatie kunt u rekenen op een premie van € 10 per m² glasoppervlakte indien u de werken laat uitvoeren door een erkende ramen plaatser en indien er hoogrendementsglas geplaatst wordt met een maximum U-waarde van 1,0 W/m²K. Uw bestaande woning of appartement komt daarvoor alleen maar in aanmerking indien het voor 2006 was aangesloten op het elektriciteitsnet. De eventuele beglazing van nieuw aangebouwde deelconstructies komen hiervoor ook in aanmerking. Verder kunt u ook nog beroep doen op de totaalrenovatiebonus indien u binnen de vijf jaar drie isolatie investeringen uitvoert die opgenomen zijn in het renovatiepakket (dakisolatie, vloerisolatie, muurisolatie, warmtepomp, zonneboiler, ventilatiesysteem en isolerende beglazing). Voor het bekomen van een premie voor uw beglazing geldt de datum van uw eindfactuur als datum voor welk jaar u uw premie kunt aanvragen. Voor meer informatie over het bekomen van bepaalde renovatiepremies, verwijzen we u graag door naar de website van de Vlaamse overheid of naar de professionele ramen en deuren plaatsers uit uw regio!

premies ramen
Vind een geschikte plaatser uit uw buurt door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Wat zijn de gemiddelde prijzen voor het plaatsen van aluminium ramen?

HOE WORDT DE PRIJS VOOR uw aluminium ramen BEPAALD?

Wanneer u aluminium ramen laat plaatsen dan moet u rekening houden met 2 variabelen binnen de kostprijs. Enerzijds is er de kostprijs van de materialen die gebruikt zullen worden voor uw ramen, en anderzijds is er de arbeidskost van de plaatser(s) zelf.

Gezien de arbeidskost een groot deel van de totaalprijs bepaald, is het belangrijk dat u meerdere offertes opvraagt bij verschillende professionele plaatsers uit uw regio. 

Wat de arbeidskosten betreft mag u rekenen op een kost van ongeveer € 30-60 per uur.

Prijzen aluminium ramen plaatsen

Type ramen
Gemiddelde prijs*
Vast raam aluminium 150 x 120
vanaf € 800 voor 2 m²
Aluminium valraam 50 x 50
vanaf € 400
Aluminium draairaam
vanaf € 950
Aluminium draai-kiepraam
vanaf € 950
Schuifraam aluminium
vanaf € 4500
Dakraam
vanaf € 150 voor 1 m²
Schuifraam PVC
vanaf € 800 voor 2 m²
Schuifraam hout
vanaf € 1000 voor 2 m²
Schuifraam aluminium
vanaf € 1500 voor 2 m²
Dubbel glas
€ 60 - € 80 m²
Hoogrendementsglas
€ 80 - € 100 m²
Driedubbel glas
€ 120 - € 150 m²


* inclusief BTW en plaatsing

Op zoek naar een plaatser om de prijs voor uw aluminium ramen te ontdekken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist
2853 plaatsers in uw regio!

Vergelijk offertes voor uw Ramen en deuren

Na het ontvangen van deze offertes bent u tot niets verplicht, enkel beter ingelicht.

U heeft dus niets te verliezen...