Interieurinrichting Gent

Bereik tot 1288 interieurarchitecten rond Gent.

 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Door gebruik te maken van dit formulier ga je akkoord met ons privacy- en cookiebeleid

Hoe werkt OffertesOnline.be?

 • 1

  U zoekt de juiste vakman voor uw interieurinrichting

  U wilt uw interieur laten inrichten, maar waar vindt u de geschikte vakman voor uw interieurinrichting? Hoe vindt u een professionele en betrouwbare interieurarchitect die actief is in de regio rond Gent, en liefst voor de best mogelijke prijs-kwaliteit?
 • 2

  U verstuurt uw offerteaanvraag via OffertesOnline.be

  Gelukkig bestaat er OffertesOnline.be! Hier kan u uw offerteaanvraag, gratis en vrijblijvend, in enkele minuten opstellen en wordt ze automatisch naar alle professionele interieurarchitecten uit de regio rond Gent verstuurd. Zo bespaart u veel tijd en moeite!
 • 3

  U vergelijkt vrijblijvend de verschillende offertes en beslist!

  Professionele interieurarchitecten die geïnteresseerd zijn in uw opdracht zullen u een offerte toesturen, waarna u rustig kunt vergelijken en eventueel een beslissing kan nemen!
8708
Interieurarchitecten
6
Opdrachten
per maand
17
Offertes
per maand

Recente offerteaanvragen voor interieurinrichting regio Gent

Soort interieur werken: Advies/Voorstel interieurdesign

Soort project: Woning of Appartement

Start werken: Binnen de 3 maanden

Projectbeschrijving:

Advies over kleur en inrichting voor onze volledige nieuwbouw.
Arrow
Offerteaanvraag uit Drongen

Soort interieur werken: Totaalinrichting / Totaalrenovatie

Soort project: Woning of Appartement

Start werken: Zo snel mogelijk

Projectbeschrijving:

Beste

Mag ik uw hulp gebruiken om mijn huis te renoveren. Graag wat info over uw werk. .

Met vriendelijk groet,
Arrow
Offerteaanvraag uit Gent

Heeft u nog een vraag?

OffertesOnline.be heeft een database met daarin een groot deel van de professionele bedrijven in de regio Gent. Wanneer u dus uw offerteaanvraag indient, kunnen wij perfect een selectie maken van professionele vakmensen die gelegen zijn in de regio Gent en de juiste kwalificaties hebben voor de door u beschreven opdracht.
Dit kan zéér snel gaan... van zodra we uw offerteaanvraag ontvangen, stellen we deze voor aan de gekwalificeerde vakmensen uit de regio Gent. Afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw offerteaanvraag lezen, kunnen zij zich haast onmiddellijk kanidaat stellen voor uw opdracht en contact met u opnemen voor een offerte. Gemiddeld genomen duurt het maximaal 5 werkdagen alvorens u alle offertes binnen hebt. Sommige zullen vandaag nog binnenkomen, en andere zullen enkele dagen in beslag nemen. Zoals gezegd is dit afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw aanvraag bekijken.
Om misbruik te vermijden laten we maximaal 3 bedrijven toe die zich kandidaat kunnen stellen. Dus afhankelijk van hoeveel bedrijven interesse tonen in uw offerteaanvraag zal dit aantal schommelen tussen de 0 en 3. Daarom is het belangrijk uw opdracht zo gedetaileerd als mogelijk te beschrijven, dit verhoogt namelijk de interesse van bedrijven uit de regio Gent.

De bedrijven die interesse hebben in uw opdracht betalen OffertesOnline.be een éénmalig klein bedrag om zich kandidaat te kunnen stellen, en krijgen vervolgens uw contactgegevens. Door dat we het aantal kandidaten beperken tot 3 is het zo dat de bedrijven die als eerste interesse tonen diegene zijn die uw contactgegevens krijgen. OffertesOnline.be maakt hierbij zelf geen selectie.

Mocht een bepaald bedrijf zéér veel interesse hebben, dan heeft het tevens de mogelijkheid zich exclusief kandidaat te stellen. Dit wil zeggen dat zij als enige uw contactgegevens zullen krijgen, en u bij gevolg ook maar één offerte zal ontvangen.
Absoluut! Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. U bent na het ontvangen van de offertes tot niets verplicht, en enkel beter geïnformeerd.
We raden u aan om uw aanvraag zo gedetailleerd als mogelijk op te stellen, dit verhoogt namelijk de interesse bij de vakmensen uit de regio Gent. Naast de vooropgestelde vragen, en uw contactgegevens, is het belangrijk om uw beschrijving van de opdracht ook zo uitgebreid als mogelijk te maken.

Zoekt u een specifieke interieurarchitect in de regio Gent?

Vind een geschikte interieurarchitect in de buurt van Gent

Het vinden van de geschikte vakman, en in dit geval interieurarchitect, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer u niet over één nacht ijs wilt gaan betreffende het kiezen van een vakman waaraan u uw interieur wilt toevertrouwen. Om de juiste keuze te kunnen maken moet u verschillende offertes kunnen vergelijken om zo tot de juiste keuze te kunnen komen die u de beste prijs/kwaliteit voor uw interieurinrichting garandeerd.

Deze zoektocht begint dus met het vinden van professionele interieurarchitecten uit de regio Gent. Daarna moet u hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van uw project, hopende dat zij u nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.

Daarom hebben wij www.offertesonline.be in het leven geroepen.
Omdat dit gehele proces veel sneller kan!

OffertesOnline Werking

Interieurinrichting Gent: uw interieur professioneel laten inrichten!

Via ons platform geeft u uw offerteaanvraag voor uw interieur éénmaal in, en laten we de geïnteresseerde interieurarchitecten uit de omgeving van Gent u contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van verschillende offertes voor uw interieurinrichting snel en eenvoudig.

En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat u na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. U ontvangt de offertes, u vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan u om te beslissen of u tot een samenwerking overgaat.

Met het gebruik van ons platform heeft u niets te verliezen, in tegendeel... u kan er enkel maar bij winnen!

Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog uw offertes aan bij alle professionele interieurarchitecten uit de omgeving van Gent... Alvast veel succes met uw project!

Vind een geschikte interieurarchitect uit Gent door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Waarom kiezen voor een professionele interieurinrichting?

Over interieursmaken kan men eindeloos blijven discussiëren en even vlot kunt u stellen dat er over verschillende smaken niet valt te twisten. Maar los van de stijlkeuze die u wilt maken of weergeven, kan een interieurinrichting toch getuigen van een goede of een slechte smaakinrichting. Foute kleurencombinaties, misplaatste eyecatchers, overvolle kamers met onsamenhangende kitsch items en gadgets of een levenloze en koude kamer, zijn maar enkele voorbeelden van een ongestructureerd en foutief interieur. Ergens valt dit te betreuren maar het is dan ook niet aan iedereen gegeven om de stijl van een woning, via een goede interieurvormgeving, door te trekken in het interieur zodat er een harmonieus en klassevol geheel is tussen beiden. En ook indien we zelf goed zijn in een kamer of huis inrichten, kan het echt de moeite lonen om het advies in te roepen van een interieurarchitect. Een erkende interieurarchitect heeft een waaier aan verrijkende inzichten en toepassingservaringen waarmee hij u optimaal kan begeleiden op het vlak van interieurvormgeving, kleurencombinaties, materiaalkeuzes, meubelontwerpen op maat, verlichtingsfactoren, interieur designs en binnenhuisinrichtingen. Of u nu een landelijk interieur of een modern interieur wenst, een interieurarchitect kan u helpen bij het ontwerpen van een smaakvol en gebalanceerd interieur waarin u zich volledig in kunt thuis voelen. Bovendien zal het een interieur zijn waarnaar uw familie en uw vrienden bewonderend zullen opkijken. Een interieurarchitect of binnenhuisarchitect lijkt op het eerste zicht een dure investering maar juist omwille van zijn ervaring, kennis en vakkundigheid kan een binnenhuisarchitect, door de juiste keuzes, ook vaak geld besparend werken. De interieurarchitect zal op een esthetische en functionele manier het huis inrichten door gebruik te maken van de meest ergonomische en duurzaamste materialen. Door kleine maar essentiële aanpassingen of invullingen binnen uw woning of kamers zal de binnenhuisarchitect een herkenbaar en modieus interieur design uitwerken waarmee u met trots zult kunnen pronken. De mate waarin de interieurarchitect uw binnenhuisinrichting mee ontwerpt en/of opvolgt, bepaalt u zelf naargelang uw budget. Een richtgevend interieuradvies hoeft heus niet duur te zijn en het kan u al mooie inzichten geven voor uw interieurinrichting. Wenst u het echt professioneel aan te pakken dan zal de interieurarchitect ook instaan voor het interieurontwerp, de bouwplannen, het bouwtechnisch advies, de begeleiding, de materiaalkeuzes en de opvolging van uw interieurinrichting. Voor alle mogelijke toepassingen waarbij een interieurarchitect u tegemoet kan komen, biedt offertesonline.be u de mogelijkheid om vrijblijvend in contact te komen met de professionele interieurarchitecten uit de omgeving van Gent voor adviezen en offertes! Overtuig uzelf en laat u inspireren door de talloze mooie en kunstzinnige ontwerpen die de regionale binnenhuisarchitecten al hebben verwezenlijkt.

Interieuradvies: de populairste stijlen voor uw interieur

Landelijk interieur

Landelijk interieur

Eén van de oudste interieurstijlen is het landelijk interieur dat ondanks de evoluties nog altijd tot de verbeelding spreekt. Een landelijk interieur geeft vooral rust en romantiek mee en bij de inrichting van de woning worden er vooral lichte zandkleuren, aardekleuren en gebroken wittinten gebruikt. Door deze kleuren in het interieur te combineren met natuurlijke materialen en robuuste of behaaglijke meubels creëert de interieurarchitect een authentieke sfeer en uitstraling. Oude hernieuwbare materialen en antieke elementen verfraaien het landelijk interieur en oude balken, haarden of antieke lusters kunnen het authentieke interieur nog versterken. Voor de vele mooie voorbeelden van een landelijk interieur, verwijzen we u graag door naar onze erkende interieurarchitecten uit de regio Gent. Ze zullen u graag van dienst zijn!

Scandinavisch interieur

Scandinavisch interieur

Wenst u een speels maar toch zeer functioneel interieur dan spreekt het Scandinavisch interieur u wellicht aan. De interieurvormgeving bij een Scandinavisch interieur is er één van vele felle kleuren op een meestal witte achtergrond. De interieurinrichting is eenvoudig en ingetogen waarbij de binnenhuisarchitect veel gebruik zal maken van blank hout en sculpturale vormen. Ondanks het eenvoudig interieur design gaat een Scandinavisch interieur vaak voor een speelse en gedurfde vormgeving die tegelijkertijd duurzaam en functioneel is. Door de open mind van de Scandinaviërs en het barre klimaat waarin ze leven, weerspiegelt het Scandinavisch interieur een kleurrijke warmte en gezelligheid. Een professionele interieurarchitect weet dan ook perfect hoe hij deze warme en knusse sfeer in uw binnenhuisinrichting kan creëren en uitwerken. Välkommen till!

Klassiek interieur

Klassiek interieur

Een klassiek interieur heeft een band met het verleden en in de interieurvormgeving zult u dan ook talrijke verwijzingen aantreffen die geschiedkundige link hebben. Vaak hoeft dit niet ver gezocht te worden en kunnen het oude afgestofte of opgediepte familiefoto’s zijn die het interieur specificeren. Een klassiek interieur is hoedanook rijk aan details en alle elementen, zoals meubels, verlichting, deuren, vloeren en bijhorende objecten, hebben een stijlvolle en verfijnde afwerking. Ook een beetje heraldiek of het gebruik van oude wapens en/of artefacten kunnen in het interieur design voorkomen. Feit is dat een klassiek interieur, door de interieurinrichting van de kamer of het huis, vaak een verhaal vertelt en dat het de bezoeker vaak zal boeien door de vele details. Een stijlvol klassiek interieur efficiënt vorm geven is echter geen sinecure en de vakkundige hand van een binnenhuisarchitect zou hier een perfecte balans kunnen creëren. Voorbeelden van klassieke interieurs kunt vrijblijvend bekomen bij de vele regionale interieurarchitecten!

Modern interieur

Modern interieur

Een modern interieur maakt gebruik van strakke lijnen en vormen en soms zelfs een van een minimalistische vormgeving. Een modern interieur benadrukt de ruimtes en het open gevoel. Het ruimtelijk gevoel wordt gecreëerd met veel lichtinval en grote open kamers die al dan niet met elkaar in verbinding staan. Een modern interieur en een industrieel interieur vindt u ook vaak terug bij een loft. Een loft interieur maakt ook vaak gebruik van grote open en verlichte ruimtes waarin het meubilair en de bekleding sober zijn maar wel een natuurlijke esthetische uitstraling hebben. Bij een modern interieur wordt er vaak gekozen voor een neutrale overheersende kleur zoals wit of grijs waarbij dan enkele accentmuren in een andere kleur de vormgeving breken. Een modern interieur maakt vaak gebruik van innovatieve materialen en ook de weinige meubels en objecten zullen een modern interieur design hebben. Door de eenvoud van het interieur te combineren met frisse kleuren en opvallende objecten, creëert de binnenhuisarchitect toch een rustgevend en aangenaam gevoel. Laat u inspireren door onze regionale interieurarchitecten en vraag hen vrijblijvend naar hun ideeën en verwezenlijkingen!

Andere populaire stijlen

Naast de meest populaire stijlen, modern, klassiek, landelijk en Scandinavisch, zijn er nog andere stijlen die kunnen bekoren en die vaak terugkomen in het interieur. Zo hebben we onder andere het vintage interieur, het industrieel interieur, het romantisch interieur, het Japans interieur, het Frans interieur en het Amerikaans interieur. Afhankelijk van het interieur zal de interieurarchitect aan de hand van de gekozen stijl de interieurvormgeving invullen met uitgebalanceerde materialen en typische stijlelementen zodat elke stijl volledig tot zijn recht komt. Ook kan hij met een eclectische invulling één of meerdere stijlen harmonieus combineren tot één samenhangend geheel. Door zijn ervaring en vakkundigheid weet een interieurarchitect perfect hoe hij uw interieur naar een hoger niveau kan tillen.

Industrieel interieur
Romantisch interieur
Vintage interieur
Japans interieur
Op zoek naar een professionele interieurarchitect uit Gent om een vrijblijvende offerte te maken voor uw interieur?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Waarvoor kan ik bij een interieurarchitect terecht?

Interieuradvies

Advies

Heeft u reeds een goed idee over hoe u uw interieur wilt inrichten dan is een interieurarchitect voor het ontwerpen en het opvolgen van uw interieurinrichting misschien overbodig. Maar toch kunt u uw idee wel voorleggen aan de binnenhuisarchitect voor een advies en dit hoeft helemaal niet duur te zijn. Een interieurarchitect kan u bijvoorbeeld advies geven bij uw lichtplan, uw kleurenkeuze, uw vloeren, uw verwarming of bij de verschillende materiaalkeuzes. Maar hij kan u ook stijladvies geven of u assisteren in het ontwerpen van een meubilair op maat. Ook technisch of bouwkundig advies kan van pas komen indien u niet zeker bent van bepaalde constructieaanpassingen. Wilt u uw huis inrichten of een kamer inrichten dan kan een functioneel of een esthetisch advies door een ervaringsdeskundige vaak verhelderend werken. Een interieuradvies biedt nieuwe inzichten en alternatieve weergavemogelijkheden voor uw interieur waaraan u mogelijk niet gedacht heeft. Via onze professionele en ervaren interieurarchitecten uit de regio Gent kunt u vrijblijvende prijsoffertes verkrijgen voor interieuradviezen! U kunt hen hier contacteren!

Adviserende ontwerpen en voorontwerpen

Adviserende ontwerpen en voorontwerpen

Naast het gewone advies kunnen interieurarchitecten u bijstaan met een adviserend ontwerp of voorontwerp. Met een voorontwerp wordt er een schets gemaakt van een mogelijke interieurvormgeving voor uw kamer of woning. Via het voorontwerp wordt uw basisidee voor uw interieur uitgetekend of weergegeven via een 3D simulatie. Het voorlopige ontwerp kan dan als adviserende sturing worden gebruikt bij de invulling van uw droominrichting. Vaak is dit voor mensen, die zich niet goed kunnen inleven in een bepaald interieur design of een bepaalde interieurstijl, een leidraad voor het benaderen van hun interieurvormgeving. Of het kan ook zijn dat ze door het voorontwerp nieuwe inzichten krijgen die hen vooruithelpen met hun interieurplannen. Indien u met de interieurarchitect ook een overeenkomst heeft voor een definitief ontwerp dan kunnen er meerdere voorontwerpen zijn. Door te spelen met materialen, meubilair, ruimtelijke schikkingen, kleurencombinaties, lichtinvallen en artistieke vormelementen in de voorontwerpen, creëert u met uw regionale binnenhuisarchitect of interieurarchitect het definitief ontwerp voor uw interieur. Indien u meer wilt weten over de mogelijkheden en de prijs van een voorontwerp of een adviserend ontwerp, dan kunt u hier vrijblijvend onze lokale interieurarchitecten uit uw buurt contacteren!

Volledig ontwerp

Volledig ontwerp

Bij een volledig ontwerp is alles door de interieurarchitect opgemeten, berekend en uitgetekend waarbij de kleinste details mee verwerkt staan in het lastenboek en op de uitvoeringstekeningen. Maar daar stopt het niet! De interieurarchitect maakt voor u een kostenraming van de materialen en vergelijkt de prijsoffertes van de aannemers en de materialen. Ook de bouwaanvragen via de stedelijke dienst kunnen door de binnenhuisarchitect aangevraagd worden. De architect zal met u het volledig ontwerp opvolgen en u de meest geschikte materialen voorleggen. De goedgekeurde aannemers zullen dan de interieurinrichting opleveren volgens de visie die door u en de interieurarchitect werd bepaald. Het volledig plan wordt door de binnenhuisarchitect nauw opgevolgd en bijgestuurd aan de hand van werfbezoeken en controleverslagen. Bij een overeenkomst met een volledig plan volgt de interieurarchitect uw interieurinrichting op van A tot Z en de onkosten vertalen zich in een ereloon dat wordt berekend op de totale inrichting. Maak daarom goede afspraken op voorhand met uw interieurarchitect zodat u hier niet voor een verrassing komt te staan. Anderzijds bespaart een goede interieurarchitect u veel geld door gerichte prijsoffertes, functionele en energiebesparende toepassingen, duurzame materialen en door een open toekomstgerichte afwerking van uw interieur. Voor enkele vrijblijvende prijsoffertes verwijzen we u graag door naar onze erkende interieurarchitecten uit Gent!

Interieur design

Interieur design

Een inspirerend interieur design wordt tegenwoordig met een modern woord moodboard genoemd. Eigenlijk is het een waaierpalet van mogelijke designs voor uw interieur en uw interieurvormgeving. Bij een moodboard zijn er nauwelijks of geen structurele werken uit te voeren in uw interieur maar wordt uw interieur voorzien van een nieuw kleedje. De ruimte van uw kamer, muren en vloeren blijven hun duurzame degelijkheid behouden maar het interieur krijgt een verfrissende restyling. Via een interieurarchitect of een interieurdesigner wordt een kamer volledig heringericht en krijgt het een nieuwe interieurvormgeving. Omdat het meestal gaat om een invulling van een ruimte door nieuwe decoratieve meubels, design elementen, kleuren en materialen, beperkt een interieur design zich tot het aankleden van de kamer. De prijs om een kamer te voorzien van een nieuw interieur design is dan ook zeker niet duur en het vergt ook niet zoveel tijd om een design te ontwerpen. Een verfrissende moodboard kunt u al verkrijgen vanaf tweehonderdvijftig euro voor een gewone kamer inrichting. Vraag hier vrijblijvend een paar prijsoffertes aan enkele ervaren interieurarchitecten uit Gent!

Milieu en/of energieverbruik

Milieu en/of energieverbruik

Wenst u uw woninginterieur zo optimaal mogelijk in te richten met betrekking tot het milieu en/of uw energieverbruik dan kunt u zich laten adviseren of bijstaan door een interieurarchitect die gespecialiseerd is in deze zaken. Een professionele interieurarchitect kan u adviseren bij het kiezen van de milieuvriendelijkste materialen of door te kiezen voor materialen die uw energiefactuur beduidend positief kunnen beïnvloeden. Warmteverlies door een gebrekkige of slechte isolatie, condens vocht door een slechte ventilatie of het gebruik van materialen die een negatieve invloed hebben op uw gezondheid, zijn maar enkele voorbeelden waar een vakkundige interieurarchitect het verschil voor u kan maken. En of het nu om kleine of grote ingrepen in uw binnenhuisinrichting gaat, het zal u op termijn altijd voordelen opleveren. Milieugerichte interieurinrichtingen verbeteren de levensomstandigheden voor u en uw omgeving en via een duurzame energiebesparing is uw woning beter geïsoleerd waardoor ook de prijs van uw woning stijgt. Investeren in milieu en/of energieverbruik loont dus altijd! Voor meer inlichtingen over een interieur met milieu- of energievoordelen kunt u hier onze erkende interieurarchitecten uit de omgeving van Gent contacteren!

Bouwbegeleiding

Bouwbegeleiding

Meestal is een bouwbegeleiding bij een overeenkomst met uw interieurarchitect voor een volledig ontwerp of project inbegrepen maar dit hangt af van de op voorhand gemaakte afspraken. Toch is een bouwbegeleiding door een interieurarchitect geen slechte zaak indien u bij uw binnenhuisinrichting veranderingen moet doorvoeren bij muur- of vloerconstructies of bij constructies die een invloed hebben op uw woningisolatie of energievermogen. Een professionele interieurarchitect kan u op dit vlak alle beslommeringen qua vergunningen, bouwaanvragen en kostenramingen besparen. Bovendien zal de binnenhuisarchitect ook de opvolging doen van uw werken en kan hij u begeleiden of ontlasten bij de materiaalkeuzes of bij het vinden van de meeste geschikte vakman voor uw interieurwerken. Doordat regionale interieurarchitecten een goede kennis hebben van de wetgeving en ze in nauw contact staan met de plaatselijke aannemers kunnen ze kwaliteitsvolle of besparende aanbevelingen doen hetgeen u veel tijd en moeite zal besparen. Dankzij een goede bouwbegeleiding is er ook een vakkundige opvolging van uw interieurvormgeving en worden eventuele tekortkomingen van uw interieurinrichting onmiddellijk aangepakt. Voor meer informatie over een interieur bouwbegeleiding kunt u hier terecht bij onze vele gediplomeerde interieurarchitecten in de buurt van Gent!

Op zoek naar een professionele interieurarchitect uit Gent om een vrijblijvende offerte te maken voor uw interieur?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Hoe gaat een interieurarchitect te werk?

Interieurinrichting: Oriëntatiegesprek

Oriëntatiegesprek

Een eerste contact met een interieurarchitect of binnenhuisarchitect gebeurt via een oriënterend gesprek. Nadat u uw afspraak met de interieurarchitect heeft gemaakt, zal de interieurarchitect luisteren naar uw interieur wensen en plannen en zal hij een eerste beoordeling maken. Meestal is zo’n eerste oriënteringsgesprek gratis indien er nog geen concrete invullingen worden gegeven over de mogelijke interieurvormgeving. De interieurarchitect zal u de haalbaarheid van de geschatte werken meegeven en u reeds een vrij algemene kosten-baten analyse voorspellen. Voor de invulling van de verdere details om het interieur te ontwerpen, wordt er daarna meestal een tweede, meer concretere, afspraak gemaakt die dan wel in rekening wordt gebracht. Het oriënteringsgesprek laat u toe om te kijken of de interieurarchitect, of binnenhuisarchitect, voldoet aan uw stijlverwachtingen en of er een goed gevoel is tussen beide partijen. Een goed oriënteringsgesprek kan het begin zijn van een goede samenwerking en een opdrachtovereenkomst.

Interieurinrichting: Overeenkomst

Overeenkomst

Het takenpakket van een interieurarchitect is zeer uiteenlopend. De architect kan alleen maar advies geven, een begeleidend voorontwerp maken of hij kan volledig uw interieur ontwerpen en ook toezien op de bouwbegeleiding, de vergunningen, de materialen en de volledige afwerking van het interieur. Het is dus zeer belangrijk om duidelijke afspraken te maken met de binnenhuisarchitect zowel op het vlak van de omvang van het project en de uit te voeren taken als op het vlak van de totale kostprijs. Een interieurarchitect werkt volgens een bepaald tarief en dat is niet bij elke architect hetzelfde. De interieurarchitect kan werken volgens uurloon, volgens een vast bedrag of per vierkante meter. Meestal is er ook nog het commissieloon dat bovenop de afgesproken prijs komt dus het is belangrijk dat dit allemaal wordt vastgelegd in de prijs. Samen met uw interieurarchitect vult u de overeenkomst in en bepaalt u of het gaat over een advies opdracht, over een kleine of middelgrote opdracht of over een totaalproject. De binnenhuisarchitect overloopt met u alle invullingen en mogelijkheden voor uw interieur en uw interieurvormgeving. Uiteindelijk kiest u na dit gesprek over de verschillende aangeboden trajecten en voorstellen, welke overeenkomst u het best past.

Interieurinrichting: Voorontwerp

Voorontwerp

Na de overeenkomst zal de interieurarchitect een voorontwerp maken dat is afgestemd op uw wensen. Het is raadzaam om uw ideeën vorm te geven door voorbeelden te tonen van gelijkaardige projecten die uw idee ondersteunen. Op die manier wint u tijd en kan de binnenhuisarchitect sneller inspelen op uw gedachten. Ook uw interieurarchitect zal vele voorbeelden meebrengen en stalen van kleuren, behang, hout of stoffen voorstellen die kunnen gebruikt worden voor uw interieurvormgeving. De binnenhuisarchitect zal dan het voorontwerp uittekenen en dit in verschillende fases met u bespreken en aanpassen. Zo kunt u uw huis denkbeeldig inrichten aan de hand van het voorontwerp en er nog allerhande veranderingen of verbeteringen op aanbrengen. De meeste interieurarchitecten kunnen u ook een 3D simulatie van hun ontwerp tonen zodat u zich een beter beeld kunt vormen van de interieurvormgeving. Zo ontwikkelt u stap per stap uw binnenhuisinrichting tot het gewenste resultaat is bereikt. Bij de inrichting zal de interieurarchitect ook het nodige kleuradvies geven en de verschillende effecten van de lichtinval en de verlichting weergeven. Eens u tevreden bent met het voorgestelde voorontwerp wordt daarna het definitieve ontwerp voor uw interieurinrichting uitgetekend.

Interieurinrichting: Definitief Interieurontwerp

Definitief interieurontwerp

Na het goedkeuren van het voorontwerp tekent de interieurarchitect het definitief interieurontwerp. In dit ontwerp van het interieur zitten de plattegronden, de eventuele verbouwingen, de plaatsing van de meubelen en de interieurvormgeving, qua materialen en kleuren, verwerkt in de plannen. Ook zal de binnenhuisarchitect een stappenplan hebben uitgewerkt van de uit te voeren werken. Sommige binnenhuisinrichtingen vereisen constructieve veranderingen en moeten nauwgezet opgevolgd worden. Afhankelijk van de gemaakte afspraak zorgt de interieurarchitect voor de nodige materialen of u doet dit zelf. Ook voor de bouwvergunningen die er eventueel aangevraagd moeten worden, kunnen er afspraken worden gemaakt. Bij het definitief ontwerp wordt uw interieur design tot in de puntjes uitgewerkt en wordt elk detail weergegeven. Sommige interieurontwerpen kunnen u letterlijk met verstomming slaan en u verrassen met een ontwerp dat uw verbeelding overtreft. En is er toch iets dat niet helemaal naar wens is dan kan dit desgevallend nog aangepast worden. Door een regionale interieurarchitect te kiezen, doet u ook nog uw voordeel omdat hij vele lokale aannemers en leveranciers kent en bovendien weet hij zijn weg binnen de bestuurlijke organen.

Interieurinrichting: Opvolging werken en oplevering

Opvolging werken en oplevering

Indien u kiest voor een overeenkomst met opvolging dan zal de interieurarchitect de verschillende fases van de binnenhuisinrichting opvolgen en u in elke stap begeleiden. Door een juiste materiaalkeuze en het bevorderen van goede isolatienormen zal de binnenhuisarchitect u geld besparen en u een duurzaam en functioneel interieur bezorgen. De architect vergelijkt producten en aannemers en zal op een ergonomische manier kiezen voor de meest rendabele middelen. Hij zal de interieurinrichting ook inspecteren en nauwgezet opvolgen en, indien nodig, de correcte verbeteringen laten aanpassen. Bij het voltooien van de interieurvormgeving zal hij nogmaals een kwaliteitscontrole doen op de afwerking van uw interieur. Ook een interieurarchitect heeft er alle voordelen bij om een kwaliteitsproduct af te leveren en u een interieur te kunnen aanbieden waarop zowel u als hij trots op kan zijn.

Op zoek naar een professionele interieurarchitect uit Gent om een vrijblijvende offerte te maken voor uw interieur?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Wat zijn de gemiddelde prijzen voor interieurinrichting?

Hoe wordt de prijs voor interieurinrichting bepaald?

Wanneer u uw interieurinrichting laat plaatsen dan moet u rekening houden met 2 variabelen binnen de kostprijs. Enerzijds is er de kostprijs van de materialen die gebruikt zullen worden voor uw interieurinrichting, en anderzijds is er de arbeidskost van de interieurarchitect(en) zelf.

Gezien de arbeidskost een groot deel van de totaalprijs bepaald, is het belangrijk dat u meerdere offertes opvraagt bij verschillende professionele interieurarchitecten uit de regio Gent.

Wat de arbeidskosten betreft mag u rekenen op een kost van ongeveer € 40-100 per uur.

Interieurinrichting

Type interieur werken
Gemiddelde prijs
Advies
vanaf € 200
Uitgebreid advies
vanaf € 450
Klein of middelgroot project
vanaf € 750
Totaalproject
van € 2500 tot € 10000
Moodboard
vanaf € 250
Commissie interieurarchitect
10 tot 15 %
Op zoek naar een professionele interieurarchitect uit Gent om de prijs voor uw interieur te ontdekken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist
1288 interieurarchitecten rond Gent!