Stopcontact laten plaatsen

Bereik tot 2195 elektriciens in Vlaanderen.

 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Door gebruik te maken van dit formulier gaat u akkoord met ons privacy- en cookiebeleid

Hoe werkt OffertesOnline.be?

 • 1

  U zoekt de juiste vakman voor uw elektriciteitswerken

  U wilt een stopcontact laten plaatsen, maar waar vindt u de geschikte vakman voor uw elektriciteitswerken? Hoe vindt u een professionele en betrouwbare elektricien die actief is in uw regio, en liefst voor de best mogelijke prijs-kwaliteit?

 • 2

  U verstuurt uw offerteaanvraag via OffertesOnline.be

  Gelukkig bestaat er OffertesOnline.be! Hier kan u uw offerteaanvraag, gratis en vrijblijvend, in enkele minuten opstellen en wordt ze automatisch naar alle professionele elektriciens uit uw regio verstuurd. Zo bespaart u veel tijd en moeite!

 • 3

  U vergelijkt vrijblijvend de verschillende offertes en beslist!

  Professionele elektriciens die geïnteresseerd zijn in uw opdracht zullen u een offerte toesturen, waarna u rustig kunt vergelijken en eventueel een beslissing kan nemen!

2195
ELEKTRICIENS
39
Opdrachten
per maand
71
Offertes
per maand

Recente offerteaanvragen voor elektriciteitswerken in Vlaanderen

Soort werken: Elektrische installatie in renovatie

Start werken: Binnen de 6 maanden

Projectbeschrijving:

Te renoveren woning van 1949 zou een controle en bijkomende elektrische schakelaars kunnen gebruiken, voor o.a. elektrische rolluiken etc.
Offerteaanvraag uit Lembeek

Soort werken: Keuring van de installatie

Start werken: Zo snel mogelijk

Projectbeschrijving:

We hebben een huis gekocht. Graag iemand komen om te kijken , of alles in orde is.
Offerteaanvraag uit Lommel

Heeft u nog een vraag?

OffertesOnline.be heeft een database met daarin een groot deel van de professionele elektriciens in Vlaanderen. Wanneer u dus uw offerteaanvraag indient voor uw stopcontacten, kunnen wij perfect een selectie maken van professionele elektriciens die gelegen zijn in uw regio en de juiste kwalificaties hebben voor de door u beschreven elektriciteitswerken.

Dit kan zéér snel gaan... van zodra we uw offerteaanvraag ontvangen, stellen we deze voor aan de gekwalificeerde elektriciens uit uw regio. Afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw offerteaanvraag lezen, kunnen zij zich haast onmiddellijk kandidaat stellen voor het plaatsen van uw stopcontacten en contact met u opnemen voor een offerte. Gemiddeld genomen duurt het maximaal 5 werkdagen alvorens u alle offertes binnen hebt. Sommige zullen vandaag nog binnenkomen, en andere zullen enkele dagen in beslag nemen. Zoals gezegd is dit afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw aanvraag bekijken.

Om misbruik te vermijden laten we maximaal 3 bedrijven toe die zich kandidaat kunnen stellen. Dus afhankelijk van hoeveel elektriciens interesse tonen in uw offerteaanvraag zal dit aantal schommelen tussen de 0 en 3. Daarom is het belangrijk uw elektriciteitswerken zo gedetailleerd als mogelijk te beschrijven, dit verhoogt namelijk de interesse van bedrijven.

De bedrijven die interesse hebben in uw opdracht betalen OffertesOnline.be een éénmalig klein bedrag om zich kandidaat te kunnen stellen, en krijgen vervolgens uw contactgegevens. Door dat we het aantal kandidaten beperken tot 3 is het zo dat de bedrijven die als eerste interesse tonen diegene zijn die uw contactgegevens krijgen. OffertesOnline.be maakt hierbij zelf geen selectie.

Mocht een bepaald bedrijf zéér veel interesse hebben, dan heeft het tevens de mogelijkheid zich exclusief kandidaat te stellen. Dit wil zeggen dat zij als enige uw contactgegevens zullen krijgen, en u bij gevolg ook maar één offerte zal ontvangen.

Absoluut! Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. U bent na het ontvangen van de offertes tot niets verplicht, en enkel beter geïnformeerd.

We raden u aan om uw opdracht zo gedetailleerd als mogelijk op te stellen, dit verhoogt namelijk de interesse bij de elektriciens uit uw regio. Naast de vooropgestelde vragen, en uw contactgegevens, is het belangrijk om uw beschrijving van de elektriciteitswerken ook zo uitgebreid als mogelijk te maken.

Zoekt u een specifieke elektricien?

Vind een geschikte elektricien in uw buurt

Het vinden van de geschikte vakman, en in dit geval elektricien, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer u niet over één nacht ijs wilt gaan betreffende het kiezen van een vakman waaraan u het plaatsen van uw stopcontacten wilt toevertrouwen. Om de juiste keuze te kunnen maken moet u verschillende offertes kunnen vergelijken om zo tot de juiste keuze te kunnen komen die u de beste prijs/kwaliteit voor uw elektriciteitswerken garandeert.

Deze zoektocht begint dus met het vinden van professionele elektriciens uit uw regio. Daarna moet u hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van uw project, hopende dat zij u nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.

Daarom hebben wij www.offertesonline.be in het leven geroepen.
Omdat dit gehele proces veel sneller kan!

OffertesOnline Werking

Uw stopcontact laten plaatsen door een professionele elektricien!

Via ons platform geeft u uw offerteaanvraag voor uw stopcontact éénmaal in, en laten we de geïnteresseerde elektriciens uit uw omgeving u contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van verschillende offertes voor de plaatsing van uw stopcontact snel en eenvoudig.

En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat u na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. U ontvangt de offertes, u vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan u om te beslissen of u tot een samenwerking overgaat.

Met het gebruik van ons platform heeft u niets te verliezen, in tegendeel... u kan er enkel maar bij winnen!

Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog uw offertes aan bij alle professionele elektriciens uit uw omgeving... Alvast veel succes met uw project!

Vind een geschikte elektricien uit uw buurt door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Waarom extra stopcontacten plaatsen?

extra stopcontacten plaatsen

De goede raad die ouders meegeven aan hun kinderen om voldoende stopcontacten te voorzien in hun nieuwe woning, is niet zo maar uit de lucht gegrepen. Ouders spreken vanuit hun opgedane (ver)bouwervaringen en ze weten dat er bij het stopcontacten plaatsen vaak een onderschatting wordt gemaakt. De technologische evolutie staat immers niet stil en de bijkomende apparatuur voor multimedia, domotica, milieuvriendelijke energie, ventilatie, wellness of alarmsystemen, maken dat uw elektrische installatie zich continu moet aanpassen aan deze bijkomende veranderingen. Hierdoor moet u extra stopcontacten plaatsen om aan al deze uitbreidingen te kunnen voldoen. Op zich is het niet zo moeilijk of duur om bijkomende stopcontacten te plaatsen zolang u maar rekening houdt met de bijkomende belasting voor uw elektrische stroomkringen. Zo zult u voor een warmtepomp of een airco niet alleen uw extra stopcontacten moeten plaatsen maar zult u ook een bijkomende elektriciteitsgroep moeten voorzien in uw elektrische installatie. Ook bij een woningrenovatie kunnen er extra stopcontacten geplaatst worden of dient u alle verouderde stopcontacten te vervangen door geaarde en beveiligde stopcontacten. Of door stopcontacten met een kinderbeveiliging indien er kinderen of kleinkinderen op komst zijn. Door het plaatsen van extra stopcontacten zorgt u niet alleen voor meer veiligheid maar verhoogt u ook uw comfort en bent u voorbereid op de toekomstige ontwikkelingen. Wenst u uw stopcontacten te vervangen, uit te breiden of te verzwaren? Via offertesonline.be kunt u de professionele elektriciens uit uw regio contacteren voor enkele vrijblijvende offertes!

Waarom beroep doen op een professionele elektricien?

stopcontact plaatsen door elektricien

Wanneer u stopcontacten wilt plaatsen, vernieuwen of uitbreiden, dient u dit te doen volgens de geldende richtlijnen van het AREI (Algemeen Reglement op Elektrische Installaties). Zo mag u niet meer dan acht contactdozen plaatsen per stroomgroep of stroomkring en moeten de stopcontacten ook geaard zijn voor zwaardere toestellen of machines. Omwille van de maximale belasting van 3,5 kW per stroomgroep, moeten er in sommige gevallen bijkomende stroomkringen voorzien worden voor uw stopcontacten. Moderne keukens met elektrische, halogeen, keramische of inductie kookplaten maken zelfs gebruik van een 3 fase aansluiting of krachtstroom om uw stopcontacten te kunnen ondersteunen. Even een paar extra stopcontacten plaatsen is dus niet altijd zo simpel en indien het gaat over meerdere stopcontacten is het aangeraden om een professionele elektricien in te schakelen. Een ervaren elektricien kent alle wettelijke verplichtingen en weet hoe hij uw stopcontacten moet plaatsen volgens de aanwezige stroomgroepen van uw zekeringkast. Hij bezit ook de vakkennis om uw elektriciteitskast aan te passen of uit te breiden en ervoor te zorgen dat er geen overbelasting wordt gecreëerd voor uw elektriciteit. Daarnaast moet er soms, vooraleer u nieuwe stopcontacten kunt plaatsen, bijkomende in de muur gefreesd of geboord worden om nieuwe draad en leidingen te kunnen leggen. Mogelijk dienen ook uw elektrische schema’s aangepast te worden en moet er een elektrische keuring uitgevoerd worden door een keuring expert. Sommige aanpassingen kunnen vrij complex zijn en wanneer u deze materie niet volledig beheerst, is het soms beter om beroep te doen op een professionele elektricien. Hierdoor vermijdt u vele problemen en worden uw stopcontacten vakkundig door de ervaren elektricien geplaatst. Bovendien bent u zo zeker van een betrouwbare installatie en kunt u in alle rust genieten van uw elektriciteit zonder bijkomende complicaties of gevaren. Heeft u interesse om uw stopcontacten te vervangen of te verzwaren of wenst u bijkomende stopcontacten te plaatsen? Contacteer hier de erkende elektriciens uit uw omgeving of regio voor enkele vrijblijvende adviezen of offertes!

Nadien een elektriciteitskeuring nodig?

keuring elektriciteit na plaatsen stopcontact

Indien er wijzigingen worden aangebracht aan uw elektrische installatie dan moet u deze laten keuren. Onder andere voor een verzwaring van uw elektrische installatie of voor het uitbreiden van uw stroomcircuits dient u een keuring aan te vragen bij één van de door de overheid erkende keuringsorganismen. Het plaatsen van stopcontacten kan dus tot gevolg hebben dat u verplicht bent om uw elektriciteitsinstallatie te laten keuren indien u, volgens de voorschriften van het AREI, wezenlijke veranderingen heeft aangebracht aan uw installatie. Een extra stopcontact plaatsen in een groep waarbij de maximumgrens van acht stopcontacten niet overschreden wordt, valt niet onder deze veranderingen. Het is vooral belangrijk dat u hierbij uw elektrische schema’s raadpleegt om te kijken of er nog ruimte is om bijkomende stopcontacten te kunnen plaatsen. Bij elke  uitbreiding van uw elektriciteitsinstallatie, waarbij ook de samenstelling van uw stroomgroepen en uw zekeringkast wordt gewijzigd, moet u een keuring voor uw elektriciteit aanvragen. Hou er voor een keuring ook rekening mee dat er in sommige bekledingsmaterialen geen stopcontacten mogen aangebracht worden vanwege het brandgevaar. Wenst u voor de keuring van uw elektriciteit niet verrast te worden met een negatief keuringsverslag dan kunt u uw elektrische installatie en uw nieuwe stopcontacten laten controleren door een ervaren elektricien indien u de elektriciteitswerken zelf heeft uitgevoerd. Heeft u de elektriciteitswerken laten uitvoeren door een professionele elektricien dan zit deze controle reeds vervat in de elektriciteitswerken. Moeten uw stopcontacten en/of uw elektrische installatie gekeurd worden? U kunt hier vrijblijvend contact opnemen met een paar regionale elektriciens voor bijkomende adviezen en/of offertes!

Waar plaats ik mijn stopcontacten?

waar stopcontacten plaatsen

Vooraleer u uw stopcontacten plaatst, dient u eerst goed te overwegen waar, waarom of waarvoor u uw stopcontacten zou willen installeren. Neem hiervoor uw tijd en tracht om de plaatsing van uw stopcontacten af te toetsen aan enkele praktische overwegingen die belangrijk zijn voor uw comfort en uw toekomstige behoeften. Voorzie daarom eerst en vooral voldoende stopcontacten voor het gebruik van zwaardere toestellen aan uw keukenblad of in uw wasplaats. Mixers, koffiezetapparaten, keukenrobots, wasmachines en droogkasten vragen veel elektriciteit en het is nuttig om hiervoor meerdere stroomkringen te voorzien. Enkele stopcontacten in de eetkamer zijn ook altijd handig als u gebruik wilt maken van teppanyaki platen, gourmets, fonduestellen of grillplaten. Hou rekening met uw dataverkeer en voorzie de nodige stopcontacten voor uw computers, printers en extra schermen. Plaats ook de nodige stopcontacten in de slaapkamers. Vooral de jeugd stelt de aanwezigheid van de nodige elektriciteitsvoorzieningen voor hun eigen televisie, computer, gameconsole, muziekinstallatie of ijskast, erg op prijs. Plan ook domotica toepassingen al in en connecteer bepaalde stroombanen en stopcontacten zodat u ze vanaf afstand kunt bedienen. Zo kunt u met een audio domotica uw favoriete muziek doorheen heel uw woning blijven volgen. Voorzie ook de nodige stopcontacten of aansluitingen voor uw tuin, garage of voor een eventuele jacuzzi ook al is dit niet onmiddellijk nodig. Door een goede voorbereiding van uw elektriciteitswerken maakt u de juiste keuzes en bent u goed voorbereid op de toekomst. Voor meer adviezen over nuttig en slim energieverbruik verwijzen we u graag door naar onze erkende elektriciens uit uw regio!

Op zoek naar een elektricien uit uw regio om een vrijblijvende offerte te maken voor uw stopcontacten?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Gemiddelde kostprijs plaatsen stopcontact

HOE WORDT DE PRIJS VOOR de plaatsing van een stopcontact BEPAALD?

De prijs voor het plaatsen van stopcontacten hangt af van bepaalde factoren. Indien het gaat over nieuw te plaatsen stopcontacten dan ligt de prijs hoger dan wanneer u uw bestaande stopcontacten wilt vervangen of verplaatsen. Ook de grootte van de elektriciteitswerken bepaalt mee de prijs. Als u bij een oudere woning al uw stopcontacten wilt laten vervangen dan is de kans groot dat er ook bijkomende leidingen en elektriciteitskabels moeten vervangen worden waardoor er wijzigingen optreden in uw elektrische schema’s en installaties. Ook het freeswerk, het draadtrekken en de uitbreiding van uw elektriciteitskast kunnen de prijs hierbij aanzienlijk verhogen. Denk dus eerst goed na voor u uw elektriciteitswerken laat uitvoeren. Soms is het gewoon goedkoper om een bijkomend stopcontact te plaatsen dan om uw bestaand stopcontact te laten verleggen. De grootste kost van de elektriciteitswerken zitten in de werkuren van uw elektricien. Hoe dichter het stopcontact kan geplaatst worden bij een bestaand elektriciteitspunt, hoe minder arbeid er moet verricht worden door de elektrieker. Dit geldt ook voor de slijp- en breekwerken en het is voor de elektricien veel makkelijker om stopcontacten te plaatsen in een gyproc wand dan in een betonnen wand. Verder is het ook interessant om op voorhand een prijs voor de elektriciteitswerken overeen te komen. Zo vermijdt u een te hoog oplopend uurtarief van de elektricien wanneer de werken door bepaalde omstandigheden vertraagd zouden worden. Afhankelijk van de werken, liggen de prijzen voor het laten plaatsen van uw stopcontacten ongeveer tussen de 50 tot 150 euro voor een enkelvoudig stopcontact maar die prijzen zakken gevoelig indien er meerdere stopcontacten moeten geplaatst worden. Het loont dus zeker de moeite om uw voorafgaandelijk te laten informeren. Voor meer info over de prijzen voor het plaatsen van stopcontacten, kunt u hier contact opnemen met de vele professionele elektriciens uit uw regio!

prijs plaatsen stopcontact

Prijzen plaatsen stopcontact

Soort werken
Prijs
Stopcontact vervangen
€ 30 - € 50
Stopcontact verplaatsen
€ 50 - € 90
Stopcontact plaatsen
€ 60 - € 120
Dubbel stopcontact plaatsen
€ 90 - € 150
Extra groep aansluiten zekeringkast
€ 200 - € 260
Technische keuring
€ 120 - € 200
Opmaak elektrisch plan
€ 30 - € 50
Prijs elektricien
€ 30 - € 50

premies & subsidies

Momenteel kan u profiteren van verschillende subsidies en premies waardoor de prijzen voor uw elektriciteitswerken fors lager kunnen uitkomen.
De Vlaamse overheid en de netbeheerders geven verschillende premies voor elektrische installaties:

 • De Vlaamse verbeteringspremie
 • De Vlaamse energielening
 • De aanpassingspremie
 • Verlaagd BTW tarief (6%)

Wanneer u wilt weten op welke premies u mogelijks recht heeft kan u altijd de premiezoeker van de Vlaamse Overheid raadplegen:

www.premiezoeker.be

Op zoek naar een elektricien uit uw regio om de prijs uw stopcontact(en) te ontdekken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist
2195 elektriciens in uw regio!

Vergelijk offertes voor uw Elektriciteitswerken

Na het ontvangen van deze offertes bent u tot niets verplicht, enkel beter ingelicht.

U heeft dus niets te verliezen...