STOPCONTACT PLAATSEN

Bereik tot 2298 elektriciens in Vlaanderen.

 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Door gebruik te maken van dit formulier ga je akkoord met ons privacy- en cookiebeleid

Hoe werkt OffertesOnline.be?

 • 1

  Zoek je de juiste vakman voor je elektriciteitswerken

  Je wil je nieuwe stopcontact aansluiten of laten plaatsen, maar waar vind je de geschikte vakman voor deze klus? Hoe vind je een professionele en betrouwbare elektricien die actief is in je regio, en liefst voor de best mogelijke prijs-kwaliteit?

 • 2

  Je verstuurt je offerteaanvraag via OffertesOnline.be

  Gelukkig bestaat er OffertesOnline.be! Hier kun je je offerteaanvraag, gratis en vrijblijvend, in enkele minuten opstellen en wordt ze automatisch naar alle professionele elektriciens uit jouw regio verstuurd. Zo bespaar je veel tijd en moeite!

 • 3

  Je vergelijkt vrijblijvend de verschillende offertes en beslist!

  Professionele elektriciens die geïnteresseerd zijn in je opdracht zullen je een offerte toesturen, waarna je rustig kunt vergelijken en eventueel een beslissing kunt nemen!

2298
ELEKTRICIENS
24
Opdrachten
per maand
40
Offertes
per maand

Recente offerteaanvragen voor elektriciteitswerken in Vlaanderen

Soort werken: Vervangen van elektriciteitskast

Start werken: Zo snel mogelijk

Projectbeschrijving:

Projectbeschrijving:

Vervangen van groepenkast is een oude groepenkast zonder deurtje. Eendraadsschema updaten. Aarding verder op niveau brengen zitten net niet aan de juiste waarde. In orde maken voor keuring
Arrow
Offerteaanvraag uit Lommel

Soort werken: Uitbreiden bestaande installatie

Start werken: Zo snel mogelijk

Projectbeschrijving:

Projectbeschrijving:

We willen elektriciteit uitbreiden naar ongeschikte plaatsen en willen ook graag alle elektriciteit controleren en gereedmaken voor de doorgang van kering.
Arrow
Offerteaanvraag uit VOSSELAAR

Vind een geschikte elektricien in je buurt

Het vinden van de geschikte vakman, en in dit geval elektricien, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer je niet over één nacht ijs wilt gaan betreffende het kiezen van een vakman waaraan je het aansluiten van je stopcontact toevertrouwen. Om de juiste keuze te kunnen maken, moet je verschillende offertes kunnen vergelijken om zo tot de juiste keuze te kunnen komen die je de beste prijs/kwaliteit voor je klus garandeert.

Deze zoektocht begint dus met het vinden van professionele elektriciens uit je regio. Daarna moet je hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van je project, hopende dat zij je nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.

Daarom hebben wij www.offertesonline.be in het leven geroepen.
Omdat dit gehele proces veel sneller kan!

OffertesOnline Werking

Laat je nieuwe stopcontact aansluiten door een professionele elektricien!

Via ons platform geeft je je offerteaanvraag voor het plaatsen van een stopcontact eenmaal in, en laten we de geïnteresseerde elektriciens uit je omgeving jou contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van verschillende offertes voor je nieuwe wandcontactdoos snel en eenvoudig.

En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat je na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. Je ontvangt de offertes, je vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan jou om te beslissen of je tot een samenwerking overgaat.

Met het gebruik van ons platform heb je niets te verliezen, in tegendeel... je kunt er enkel maar bij winnen!

Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog je offertes aan bij alle professionele elektriciens uit jouw omgeving... Alvast veel succes met je project!

Heeft u nog een vraag?

OffertesOnline.be heeft een database met daarin een groot deel van de professionele elektriciens in Vlaanderen. Wanneer je dus je offerteaanvraag indient voor het aansluiten van je nieuwe stopcontact, kunnen wij perfect een selectie maken van professionele elektriciens die gelegen zijn in jouw regio en de juiste kwalificaties hebben om de klus uit te voeren.

Dit kan zéér snel gaan... van zodra we je offerteaanvraag ontvangen, stellen we deze voor aan de gekwalificeerde elektriciens uit jouw regio. Afhankelijk van hoe snel deze bedrijven je offerteaanvraag lezen, kunnen zij zich haast onmiddellijk kandidaat stellen voor de installatie of aanpassing van je nieuwe stopcontact en contact met je opnemen voor een offerte. Gemiddeld genomen duurt het maximaal 5 werkdagen alvorens je alle offertes binnen hebt. Sommige zullen vandaag nog binnenkomen, en andere zullen enkele dagen in beslag nemen. Zoals gezegd is dit afhankelijk van hoe snel deze bedrijven jouw aanvraag bekijken.

Om misbruik te vermijden laten we maximaal 3 bedrijven toe die zich kandidaat kunnen stellen. Dus afhankelijk van hoeveel elektriciens interesse tonen in je offerteaanvraag zal dit aantal schommelen tussen de 0 en 3. Daarom is het belangrijk om de werken voor je stopcontact zo gedetailleerd als mogelijk te beschrijven, dit verhoogt namelijk de interesse van bedrijven.

De bedrijven die interesse hebben in je opdracht betalen OffertesOnline.be een éénmalig klein bedrag om zich kandidaat te kunnen stellen, en krijgen vervolgens je contactgegevens. Door dat we het aantal kandidaten beperken tot 3 is het zo dat de bedrijven die als eerste interesse tonen diegene zijn die je contactgegevens krijgen. OffertesOnline.be maakt hierbij zelf geen selectie.

Mocht een bepaald bedrijf zéér veel interesse hebben, dan heeft het tevens de mogelijkheid zich exclusief kandidaat te stellen. Dit wil zeggen dat zij als enige je contactgegevens zullen krijgen, en je bij gevolg ook maar één offerte zal ontvangen.

Absoluut! Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. Je bent na het ontvangen van de offertes tot niets verplicht, en enkel beter geïnformeerd.

We raden je aan om je opdracht zo gedetailleerd als mogelijk op te stellen, dit verhoogt namelijk de interesse bij de elektriciens uit je regio. Naast de vooropgestelde vragen, en je contactgegevens, is het belangrijk om de beschrijving van de uit te voeren werken aan je stopcontact ook zo uitgebreid als mogelijk te maken.

Vind een geschikte elektricien uit jouw regio door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Waarom extra contactdozen aanleggen?

extra stopcontacten plaatsen

De goede raad die ouders meegeven aan hun kinderen om voldoende elektrische aansluitpunten te voorzien in hun nieuwe woning, is niet zo maar uit de lucht gegrepen. Ouders spreken vanuit hun opgedane (ver)bouwervaringen en ze weten dat er bij het stopcontacten plaatsen vaak een onderschatting wordt gemaakt. De technologische evolutie staat immers niet stil en de bijkomende apparatuur voor multimedia, domotica, milieuvriendelijke energie, ventilatie, wellness of alarmsystemen, maken dat je elektrische installatie zich continu moet aanpassen aan deze bijkomende veranderingen. Dit maakt dat een extra stopcontact aanleggen in de muur of de vloer van een kamer geen overbodige luxe is om aan al deze uitbreidingen te kunnen voldoen. Op zich is het niet zo moeilijk of duur om een bijkomend stopcontact te plaatsen, zolang je maar rekening houdt met de bijkomende belasting voor je elektrische stroomkringen. Zo zal je voor een warmtepomp of een airco niet alleen extra aansluitingspunten moeten plaatsen, maar zal je ook een bijkomende elektriciteitsgroep en zekering moeten voorzien in je elektrische installatie. Ook bij oudere woningen of een renovatie kunnen er extra stopcontacten aangesloten worden. Maar soms dien je alle verouderde contactdozen te vervangen door geaarde en beveiligde wandcontactdozen. Of al naargelang de situatie, kiezen voor een stopcontact met een kinderbeveiliging, een dubbel stopcontact, meervoudig stopcontact, of een vochtveilig stopcontact. Door het plaatsen van nieuwe stopcontacten zorg je niet alleen voor meer veiligheid, maar verhoog je ook het comfort van je woning en ben je tevens voorbereid op de toekomstige ontwikkelingen. Wens je je stopcontacten te vervangen, uit te breiden of te verzwaren? Via offertesonline.be kun je de professionele elektriciens uit je regio contacteren voor enkele vrijblijvende offertes!

Waarom beroep doen op een professionele elektricien?

stopcontact plaatsen door elektricien

Wanneer je een stopcontact wilt aanleggen, vernieuwen, aftakken of uitbreiden, dien je dit te doen volgens de geldende richtlijnen van het AREI (Algemeen Reglement op Elektrische Installaties). Zo mag je niet meer dan acht contactdozen plaatsen per stroomgroep of stroomkring en moeten de stopcontacten ook geaard zijn voor zwaardere toestellen of machines. Omwille van de maximale belasting van 3,5 kW per stroomgroep, moeten er in sommige gevallen bijkomende stroomkringen voorzien worden. Moderne keukens met elektrische, halogeen, keramische of inductie kookplaten, maken zelfs gebruik van een 3 fase aansluiting of krachtstroom om een veilige en sterke stroom te kunnen ondersteunen. Even een extra stopcontact aanleggen is dus niet altijd zo simpel, en indien het gaat over meerdere contacten is het aangeraden om een professionele vakman in te schakelen. Een ervaren elektrieker kent alle wettelijke verplichtingen en weet hoe hij je stopcontact moet plaatsen volgens de aanwezige stroomgroepen van je zekeringkast. Hij bezit ook de vakkennis om je elektriciteitskast aan te passen of uit te breiden en ervoor te zorgen dat er geen overbelasting wordt gecreëerd voor je elektriciteit. Waar het stopcontact in de muur zit, zal hij ook eerst een gat frezen of boren om nieuwe draad en leidingen te kunnen leggen. Hierbij houdt hij ook rekening of het gaat om een droge ruimte of een vochtige ruimte zodat de juiste wandcontactdoos wordt gebruikt. Mogelijk dienen ook je elektrische schema’s aangepast te worden en moet er een elektrische keuring uitgevoerd worden door een keuring expert. Sommige aanpassingen kunnen vrij complex zijn en wanneer je deze materie niet volledig beheerst, is het soms beter om beroep te doen op een professionele elektricien. Hierdoor vermijd je vele problemen en wordt elk stopcontact vakkundig door de ervaren installateur geplaatst en aangesloten. Bovendien ben je zo zeker van een betrouwbare installatie en kun je in alle rust genieten van je elektriciteit zonder bijkomende complicaties of gevaren. Wil je je stopcontacten aansluiten, vervangen of verzwaren of wens je een bijkomend stopcontact te plaatsen? Contacteer hier de erkende elektriciens uit jouw omgeving of regio voor enkele gratis offertes!

Nadien een elektriciteitskeuring nodig?

keuring elektriciteit na plaatsen stopcontact

Indien er wijzigingen worden aangebracht aan je elektrische installatie, dan moet je deze laten keuren. Onder andere voor een verzwaring van je elektrische installatie of voor het uitbreiden van je stroomcircuits, dien je een keuring aan te vragen bij één van de door de overheid erkende keuringsorganismen. Laat je een bijkomend stopcontact aanleggen, dan kan dit dus tot gevolg hebben dat je verplicht bent om je elektriciteitsinstallatie te laten keuren indien je, volgens de voorschriften van het AREI, wezenlijke veranderingen hebt aangebracht aan je installatie. Een extra stopcontact in een groep, waarbij de maximumgrens van acht stopcontacten niet overschreden wordt, valt niet onder deze veranderingen. Het is vooral belangrijk dat je hierbij je elektrische schema’s raadpleegt om te kijken of er nog ruimte is om een bijkomend stopcontact te kunnen plaatsen. Bij elke  uitbreiding van je elektriciteitsinstallatie, waarbij ook de samenstelling van je stroomgroepen en je zekeringkast wordt gewijzigd, moet je een keuring voor je elektriciteit aanvragen. Houd rekening, wanneer je je stopcontact plaatst, dat sommige bekledingsmaterialen niet geschikt zijn vanwege het brandgevaar. Wens je voor de keuring van je elektriciteit niet verrast te worden met een negatief keuringsverslag, dan kun je je elektrische installatie laten controleren door een ervaren vakman, indien je de elektriciteitswerken zelf hebt uitgevoerd. Heb je de elektriciteitswerken laten uitvoeren door een vakman, dan zit deze controle reeds vervat in de elektriciteitswerken. Moet je elektrische installatie gekeurd worden? Je kunt hier vrijblijvend contact opnemen met een paar regionale elektriciens voor bijkomende adviezen en/of gratis offertes!

Op zoek naar een elektrieker uit je regio om een vrijblijvende offerte te maken voor je aansluitingen?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Waar plaats ik mijn stopcontacten?

waar stopcontacten plaatsen

Vooraleer je een stopcontact plaatst, dien je eerst goed te overwegen waar, waarom of waarvoor je je stopcontact zou willen installeren. Neem hiervoor je tijd en tracht om de plaatsing van je stopcontacten af te toetsen aan enkele praktische overwegingen die belangrijk zijn voor het comfort en je toekomstige behoeften. Voorzie daarom eerst en vooral voldoende stopcontacten voor het gebruik van zwaardere toestellen aan je keukenblad of in je wasplaats. Mixers, koffiezetapparaten, keukenrobots, wasmachines en droogkasten vragen veel elektriciteit en het is nuttig om hiervoor meerdere stroomkringen te voorzien. Ook is het soms verstandig om een dubbel stopcontact te monteren in plaats van een enkel stopcontact waarvan de capaciteit veel beperkter is. Een extra wandcontactdoos in de eetkamer kan ook handig zijn als je gebruik wilt maken van teppanyaki platen, gourmets, fonduestellen of grillplaten. Houd rekening met je dataverkeer en voorzie de nodige aansluitingen voor je computers, printers en extra schermen. Kijk ook niet op een stopcontact meer in de slaapkamers. Vooral de jeugd stelt de aanwezigheid van de nodige elektriciteitsvoorzieningen voor hun eigen televisie, computer, gameconsole, muziekinstallatie of ijskast, erg op prijs. Plan ook domotica toepassingen al in, en connecteer bepaalde stroombanen en zekeringen zodat je ze vanaf afstand kunt bedienen. Zo kun je bijvoorbeeld met een audio domotica je favoriete muziek doorheen heel je woning blijven volgen. Voorzie ook de nodige aansluitingen voor je tuin, garage, hogedrukreiniger, tuinhuis of voor een eventuele jacuzzi, ook al is dit niet onmiddellijk nodig. Door een goede voorbereiding van je elektriciteitswerken maak je de juiste keuzes en ben je goed voorbereid op de toekomst. Voor meer adviezen over nuttig en slim energieverbruik, verwijzen we je graag door naar onze erkende elektriciens uit jouw regio!

Hoe vervang ik een stopcontact?

Stopcontact vervangen

Als je zelf een stopcontact wilt vervangen en monteren, dan heb je een kniptang, een striptang en twee schroevendraaiers nodig. Eventueel kun je ook een spanningsmeter gebruiken om de spanning van de stroom te meten. Schakel dan de zekering uit in je zekeringskast en controleer of de stroom effectief is uitgeschakeld. Ben je niet zeker, schakel dan de hoofd zekering uit. Verwijder vervolgens het centrale plaatje en de afdekplaat. Controleer dan elke klem met behulp van de spanningstester. Zit er nog spanning op het stopcontact, dan dien je de hoofdschakelaar van de stroom uit te schakelen. Maak de sokkel los en controleer welke bedrading in welke klem zitten. Soms zit er één bedrading per klem, soms twee extra draden. Normaal heb je één of twee rode bruine draden links en één of twee blauwe draden rechts in de buitenste klemmen. De kabel van de aarding heeft een gele groene kleur en zit vast aan de aardingsklem. Controleer en onthoud de juiste bedrading alvorens je de draden losmaakt. Neem desnoods een foto van het stopcontact en de ligplaats van de verschillende draden. Schroef de draden vervolgens los en haal de draden uit de klemmen. Knip een kort stukje van de draden en ontmantel ze met behulp van de striptang. Plaats daarna de draden in het nieuwe stopcontact en schroef de draden vast in de juiste ligplaats. Het is uiteraard belangrijk om de draden goed vast te schroeven om een kortsluiting te vermijden. Als de draden te kort zijn, kun je de draden verlengen wanneer je steekklemmen gebruikt als doorverbinding. Houd de draden goed vast bij het terugplaatsen van de sokkel en zie dat de draden niet geklemd raken achter de klauwen. Schroef de sokkel daarna goed vast en controleer of hij goed vastzit het voorziene gat van je muur. Plaats de afdekplaatjes en schroef ze vast. Schakel de stroom terug in via de zekeringskast. 

Gemiddelde kostprijs plaatsen stopcontact

HOE WORDT DE PRIJS VOOR DE PLAATSING VAN EEN STOPCONTACT BEPAALD?

De prijs voor het plaatsen van een stopcontact hangt af van bepaalde factoren. Indien het gaat over een nieuw te plaatsen stopcontact dan ligt de prijs hoger dan wanneer je je bestaande contacten wilt vervangen of verplaatsen. Ook de grootte van de elektriciteitswerken bepaalt mee de prijs. Als je bij een oudere woning elk stopcontact moet vervangen, dan is de kans groot dat elke kabel door een nieuwe kabel, vaak met voorbedrade buis, moet vervangen worden, waardoor er wijzigingen optreden in je elektrische schema’s en installaties. Ook het freeswerk, het draadtrekken, het aftakken van de centraaldoos, het afwerken met een definitieve pleisterlaag, en de uitbreiding van je elektriciteitskast, kunnen de prijs hierbij aanzienlijk verhogen. Denk dus eerst goed na voor je je elektriciteitswerken laat uitvoeren. Soms is het ook goedkoper om een bijkomend stopcontact te plaatsen dan om een bestaand stopcontact te verleggen. De grootste kost van de elektriciteitswerken zitten dan ook in de werkuren van de elektrische installateur. Hoe dichter het stopcontact kan geplaatst worden bij een bestaand elektriciteitspunt of lichtpunt, hoe minder arbeid er moet verricht worden door de elektrieker. Dit geldt ook voor de slijp- en breekwerken en het is voor de installateur veel makkelijker om een stopcontact te plaatsen in een gyproc wand dan in een betonnen wand. Verder is het ook interessant om op voorhand een prijs voor de elektriciteitswerken overeen te komen. Zo vermijd je een te hoog oplopend uurtarief van de vakman wanneer de werken door bepaalde omstandigheden vertraagd zouden worden. Afhankelijk van de werken, liggen de prijzen voor het laten plaatsen van je stopcontact ongeveer tussen de 50 tot 150 euro voor een enkelvoudig stopcontact, maar die prijzen zakken gevoelig indien er meerdere aansluitingen moeten geplaatst worden. Het loont dus zeker de moeite om je voorafgaandelijk te laten informeren. Voor meer info over de prijzen voor het plaatsen van een stopcontact, kun je hier contact opnemen met de vele professionele elektriciens uit jouw regio!

prijs plaatsen stopcontact

Prijzen plaatsen stopcontact

Soort werken
Prijs
Stopcontact vervangen
€ 30 - € 50
Stopcontact verplaatsen
€ 50 - € 90
Stopcontact plaatsen
€ 60 - € 120
Dubbel stopcontact plaatsen
€ 90 - € 150
Extra groep aansluiten zekeringkast
€ 200 - € 260
Technische keuring
€ 120 - € 200
Opmaak elektrisch plan
€ 30 - € 50
Prijs elektrieker
€ 30 - € 50

PREMIES

In sommige gevallen kun je in aanmerking komen voor een premie. Als je je elektrische huisinstallatie gedeeltelijk of geheel vernieuwt, in een woning die minstens 15 jaar oud is, kom je in aanmerking voor de verbouwpremie van de Vlaamse Overheid. Deze premie is van toepassing voor elke eigenaar-bewoner uit de middelste en laagste inkomenscategorie. Indien je buiten je stopcontacten ook nog andere vernieuwingen doorvoert, kom je dus mogelijk in aanmerking voor de "Mijn Verbouwpremie". Je kunt de website van de Vlaamse Overheid raadplegen om deze premies te bekijken.

Premies elektriciteit


Op zoek naar een elektrische installateur uit je regio om de prijs je stopcontact(en) te ontdekken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist
2298 elektriciens in uw regio!