parlofoon laten installeren

Bereik tot 2195 elektriciens in Vlaanderen.

 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Door gebruik te maken van dit formulier gaat u akkoord met ons privacy- en cookiebeleid

Hoe werkt OffertesOnline.be?

 • 1

  U zoekt de juiste vakman voor uw elektriciteitswerken

  U wilt een parlofoon laten installeren of herstellen, maar waar vindt u de geschikte vakman voor uw elektriciteitswerken? Hoe vindt u een professionele en betrouwbare elektricien die actief is in uw regio, en liefst voor de best mogelijke prijs-kwaliteit?

 • 2

  U verstuurt uw offerteaanvraag via OffertesOnline.be

  Gelukkig bestaat er OffertesOnline.be! Hier kan u uw offerteaanvraag, gratis en vrijblijvend, in enkele minuten opstellen en wordt ze automatisch naar alle professionele elektriciens uit uw regio verstuurd. Zo bespaart u veel tijd en moeite!

 • 3

  U vergelijkt vrijblijvend de verschillende offertes en beslist!

  Professionele elektriciens die geïnteresseerd zijn in uw opdracht zullen u een offerte toesturen, waarna u rustig kunt vergelijken en eventueel een beslissing kan nemen!

2195
ELEKTRICIENS
39
Opdrachten
per maand
71
Offertes
per maand

Recente offerteaanvragen voor elektriciteitswerken in Vlaanderen

Soort werken: Keuring van de installatie

Start werken: Zo snel mogelijk

Projectbeschrijving:

We hebben een huis gekocht. Graag iemand komen om te kijken , of alles in orde is.
Offerteaanvraag uit Lommel

Soort werken: Elektrische installatie in renovatie

Start werken: Binnen de 3 maanden

Projectbeschrijving:

wil in twee etages van een oud bedrijfspand de elektra laten vernieuwn.
Offerteaanvraag uit bilzen

Heeft u nog een vraag?

OffertesOnline.be heeft een database met daarin een groot deel van de professionele elektriciens in Vlaanderen. Wanneer u dus uw offerteaanvraag indient voor uw parlofoon, kunnen wij perfect een selectie maken van professionele elektriciens die gelegen zijn in uw regio en de juiste kwalificaties hebben voor de door u beschreven elektriciteitswerken.

Dit kan zéér snel gaan... van zodra we uw offerteaanvraag ontvangen, stellen we deze voor aan de gekwalificeerde elektriciens uit uw regio. Afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw offerteaanvraag lezen, kunnen zij zich haast onmiddellijk kandidaat stellen voor het plaatsen of herstellen van uw parlofoon en contact met u opnemen voor een offerte. Gemiddeld genomen duurt het maximaal 5 werkdagen alvorens u alle offertes binnen hebt. Sommige zullen vandaag nog binnenkomen, en andere zullen enkele dagen in beslag nemen. Zoals gezegd is dit afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw aanvraag bekijken.

Om misbruik te vermijden laten we maximaal 3 bedrijven toe die zich kandidaat kunnen stellen. Dus afhankelijk van hoeveel elektriciens interesse tonen in uw offerteaanvraag zal dit aantal schommelen tussen de 0 en 3. Daarom is het belangrijk uw elektriciteitswerken zo gedetailleerd als mogelijk te beschrijven, dit verhoogt namelijk de interesse van bedrijven.

De bedrijven die interesse hebben in uw opdracht betalen OffertesOnline.be een éénmalig klein bedrag om zich kandidaat te kunnen stellen, en krijgen vervolgens uw contactgegevens. Door dat we het aantal kandidaten beperken tot 3 is het zo dat de bedrijven die als eerste interesse tonen diegene zijn die uw contactgegevens krijgen. OffertesOnline.be maakt hierbij zelf geen selectie.

Mocht een bepaald bedrijf zéér veel interesse hebben, dan heeft het tevens de mogelijkheid zich exclusief kandidaat te stellen. Dit wil zeggen dat zij als enige uw contactgegevens zullen krijgen, en u bij gevolg ook maar één offerte zal ontvangen.

Absoluut! Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. U bent na het ontvangen van de offertes tot niets verplicht, en enkel beter geïnformeerd.

We raden u aan om uw opdracht zo gedetailleerd als mogelijk op te stellen, dit verhoogt namelijk de interesse bij de elektriciens uit uw regio. Naast de vooropgestelde vragen, en uw contactgegevens, is het belangrijk om uw beschrijving van de elektriciteitswerken ook zo uitgebreid als mogelijk te maken.

Zoekt u een specifieke elektricien?

Vind een geschikte elektricien in uw buurt

Het vinden van de geschikte vakman, en in dit geval elektricien, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer u niet over één nacht ijs wilt gaan betreffende het kiezen van een vakman waaraan u uw parlofoon wilt toevertrouwen. Om de juiste keuze te kunnen maken moet u verschillende offertes kunnen vergelijken om zo tot de juiste keuze te kunnen komen die u de beste prijs/kwaliteit voor uw elektriciteitswerken garandeert.

Deze zoektocht begint dus met het vinden van professionele elektriciens uit uw regio. Daarna moet u hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van uw project, hopende dat zij u nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.

Daarom hebben wij www.offertesonline.be in het leven geroepen.
Omdat dit gehele proces veel sneller kan!

OffertesOnline Werking

Uw parlofoon laten plaatsen door een professionele elektricien!

Via ons platform geeft u uw offerteaanvraag voor uw parlofoon éénmaal in, en laten we de geïnteresseerde elektriciens uit uw omgeving u contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van verschillende offertes voor de plaatsing van uw parlofoon snel en eenvoudig.

En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat u na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. U ontvangt de offertes, u vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan u om te beslissen of u tot een samenwerking overgaat.

Met het gebruik van ons platform heeft u niets te verliezen, in tegendeel... u kan er enkel maar bij winnen!

Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog uw offertes aan bij alle professionele elektriciens uit uw omgeving... Alvast veel succes met uw project!

Vind een geschikte elektricien uit uw buurt door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Wat is een parlofoon en hoe werkt het?

Een parlofoon is een communicatiesysteem waarbij er gecommuniceerd kan worden tussen de aanbeller aan de buitenpost en de ontvanger aan de binnenpost. Vooral bij bedrijven, appartementsgebouwen en bij toegangsdeuren of poorten van bewaakte gebouwen, is het gebruik van een parlofoon een standaard communicatiemiddel.  Maar daarnaast zijn er ook vele particuliere woningen die gebruik maken van een parlofoon. Een parlofoonsysteem biedt dan ook enkele voordelen: de afstand naar de buitendeur of buitenpost wordt overbrugd, de toegang kan geopend worden vanaf afstand, een parlofoon zorgt voor een hogere veiligheid met een beter controleerbare toegangscontrole en een parlofoon houdt ongewenst gasten en/of leurders buiten. De werking van een parlofoon is ook vrij eenvoudig. Enerzijds heeft u de buitenpost, die voorzien is van een microfoon, speaker en belknop, en anderzijds heeft u de binnenpost die beschikt over een speaker, microfoon, bel en drukknop. Hierdoor kunt u een bezoeker die aanbelt aan uw buitenpost spreken via de intercom of parlofoon en hoeft u hem of haar nog niet rechtstreeks te ontvangen. Na de identificatie van de persoon en uw goedkeuring om de bezoeker binnen te laten, kunt u dan via de drukknop de elektrische deuropener, slagboom of poort vanaf afstand openen. Op die manier heeft u een veilige en handige toegangscontrole over uw eigendom. Een parlofoon of intercom is redelijk goedkoop in aanschaf en beschikt minimum over een parlofoon buitenpost, een binnenpost, een elektrische poort-, slagboom-, of deuropener en een voeding voor het intercom systeem. Gebruikt u een parlofoon in een appartementsgebouw dan worden alle appartementen voorzien van een intercom binnenpost waarmee ze de buiten toegang kunnen openen. Een parlofoon laten installeren door de elektricien is zeer gemakkelijk en u kunt hierbij kiezen voor een bekabelde parlofoon of een draadloze parlofoon. De mogelijkheden om uw toegang tot uw woning, bedrijf of eigendom te voorzien van een professioneel parlofoonsysteem zijn dan ook zeer divers. Via offertesonline.be kunt u vrijblijvend de lokale erkende elektriciens uit uw regio contacteren voor offertes en advies. Ze zullen u graag van dienst zijn!

wat is een parlofoon

Wat is een videofoon en hoe werkt het?

Net zoals de parlofoon is de videofoon een communicatiesysteem dat gebruikt wordt om de toegang van een buitenpost te controleren via de binnenpost. Het verschil tussen een parlofoon en een videofoon is dat er bij deze laatste intercom, zoals de naam al doet vermoeden, ook een ingebouwde camera en een videoscherm aanwezig zijn. Wanneer een bezoeker aan de buitenpost aanbelt, zal de camera in werking treden en een beeld weergeven van de bezoeker. Op die manier is er niet alleen een spraakverbinding maar heeft u via de videofoon ook nog eens een beeld van de aanbeller. Bij de verbeterde videofoons beschikt u tevens over de optie om de beelden op te slaan wanneer u dit nodig acht. De prijzen van deze videofoons zijn duurder en de video parlofoon prijzen hangen meestal af van de kwaliteit van de camera’s. Hierbij maken de beeldresoluties van de parlofoon met camera een groot verschil en niet alle videofoons zijn geschikt om beelden weer te geven bij nacht. Ook de keuze voor een videofoon met een zwart-wit weergave of een kleurweergave kan een verschil maken in de prijs. Een videofoon kan net als een parlofoon draadloos of bekabeld zijn. Draadloze videofoon systemen werken via de Wifi of via een DECT-systeem dat ook wordt gebruikt bij draadloze binnen telefoons. Vooral bij grotere afstanden is een draadloze videofoon handiger want het bespaart u een hoop installatiewerk. Een videofoon of parlofoon kan ook een onderdeel zijn van een uitgebreid alarmsysteem waarbij de verschillende controle-elementen aangesloten zijn op een alarmcentrale in uw woning. Op deze manier kan de camera van uw videofoon mee ingeschakeld worden als vaste bewakingscamera. Voor meer inlichtingen over de mogelijkheden van een parlofoon of een videofoon verwijzen we u graag door naar onze deskundige elektriciens uit uw regio!

wat is een videofoon

Een elektricien kan u helpen bij de volgende werken:

parlofoon installeren

Parlofoon installeren of plaatsen

Voor een perfecte installatie van uw parlofoon raden we een professionele elektricien uit uw regio aan. Alhoewel een parlofoon installeren niet meteen behoort tot de moeilijkste installaties, zijn er toch enkele details die een goede opvolging vragen. Zo moet er een elektrisch slot geïntegreerd worden in uw toegangsdeur of poort en dit is niet altijd zo eenvoudig. Het slot moet immers ook inbraakwerend zijn en bestand zijn tegen vandalisme. Een bekabelde parlofoon installeren vereist dikwijls bijkomende werken die bijvoorbeeld bij een appartementsgebouw soms iets gecompliceerder kunnen zijn. Bij draadloze parlofoon installaties is vooral de frequentie en de juiste afstelling van deze frequentie belangrijk. Hoe beter de frequentie beveiligd is, hoe minder kans u heeft op een verstoring van uw parlofooninstallatie. Laat u een parlofoon installeren in uw woning of bedrijf, dan bepaalt u zelf waar uw toestellen moeten geplaatst worden. Wenst u meerdere binnenposten met drukknoppen om de toegang te controleren of te beantwoorden, dan kunt u hiervoor verschillende intercoms laten installeren. Een ervaren elektricien kan uw parlofoon installeren op maat van uw wensen en behoeften. Met een parlofoon verhoogt u de veiligheid van uw woning en wordt u afgeschermd voor leurders of ongewenste bezoekers. Wenst u uw parlofoon te integreren in uw alarmsysteem dan vormt dit ook geen enkel probleem. Vraag hier vrijblijvend enkele offertes of advies bij de vele erkende elektriciens uit uw buurt of regio!

parlofoon vervangen

Parlofoon vervangen

Wenst u uw oude parlofoon te vervangen of wenst u een uitbreiding naar een parlofoon met camera dan is dit perfect mogelijk. Soms is het ook niet nodig om gans het parlofoonsysteem te vervangen maar moet enkel de binnenpost intercom of de buitenpost intercom worden vervangen. Maar u kunt ook gewoon uw verouderde parlofoon vervangen door een nieuwer en meer gesofisticeerd parlofoonsysteem. Voor elke parlofoon vervanging heeft uw professionele elektricien een volwaardige oplossing en biedt hij u de verschillende mogelijkheden en opties aan. Bij een alarmsysteem kunt u bijvoorbeeld uw parlofoon vervangen door een nieuwer exemplaar dat volledig geconnecteerd en modulair kan werken. Op die manier vormt het een verbetering van uw veiligheid. Daarnaast hoeft men bij een parlofoon vervanging niet altijd de volledige intercom af te bouwen. Is de bekabeling van de parlofoon nog in orde of is de behuizing van de binnen- of buitenposten nog intact dan kan een vervangende microfoon of speaker al voldoende zijn. Een ervaren elektricien zal hierbij het probleem vlug en kordaat opsporen en aanpakken. Zowel op het vlak van spraakverbinding als op het vlak van beeldkwaliteit evolueren de parlofoons en de videofoons voortdurend waarbij ze steeds beter en efficiënter worden. Een parlofoon vervanging is dan ook het overwegen waard. Via onze professionele elektriciens uit uw regio kunt u vrijblijvend enkele offertes aanvragen!

parlofoon herstellen

Parlofoon herstellen

Soms laat een parlofoon het afweten en dan moet u op zoek gaan naar de oorzaak. Meestal werkt slechts een onderdeel van uw intercom niet en is het dus niet nodig om volledig uw parlofoon te herstellen. Vaak gaat het alleen maar om een slecht functionerende speaker of microfoon. Maar ook de buitenpost van een parlofoon kan na lange tijd te kampen hebben met de weersomstandigheden waardoor er vochtproblemen ontstaan. Vooral bij oudere parlofoons komt dit wel vaker voor. Het is dus niet nodig om in deze gevallen uw parlofoon te vervangen en vaak is het goedkoper om er even naar te laten kijken door een elektricien. Hij zal uw parlofoon herstellen daar waar het nodig is en u verdere onnodige kosten besparen. Maar een parlofoon herstellen kan ook preventief gebeuren door een update te laten uitvoeren van uw elektronica. Zo worden domotica toepassingen steeds belangrijker en via een paar kleine aanpassingen of herstellingen kunt u uw parlofoon mee integreren in een gebruiksvriendelijke en controleerbare applicatie. Vraag hiervoor gerust naar de mogelijkheden bij één van de vele ervaren elektriciens uit uw buurt of omgeving!

videofoon installeren

Videofoon installeren

Door een videofoon te installeren heeft u niet alleen het spraakcontact, zoals bij een parlofoon, maar heeft u ook een beeld van de bezoeker die aan de toegang staat. Zo kunt u al  een eenvoudige videofoon installeren met een zwart-wit weergave die u een goed beeld geeft van de aanbeller aan uw buitenpost. Maar een videofoon installeren kan ook verder gaan dan alleen maar het verkrijgen van beelden op uw intercom. U kunt uw videofoon uitbreiden met een vaste en permanente camera die u doorlopend het beeld van de toegang weergeeft op een monitor. Dit kan een alleenstaand beeld zijn of een beeld dat mee geïntegreerd is in uw beveiligingssysteem. Maar ook een bewegingsmelder, via een PIR-sensor, of een digitale toegangscontrole via een toetsenklavier, magneet badge of irisscanner kunnen mee verwerkt worden in uw videofoon. Een ervaren elektricien kan zo uw videofoon installeren als autonoom systeem of als een onderdeel van een uitgebreider bewakings- en toegangssysteem. De huidige generaties videofoons hebben een moderne  elegante uitstraling en ze zijn goed beschermd tegen weersinvloeden, inbraak en vandalisme. Wenst u een videofoon te installeren dan kunt u best eerst enkele aanbiedingen met elkaar vergelijken want vooral op prestaties en kwaliteit zijn er grote verschillen bij onder de videofoons. Het prijskaartje van een videofooninstallatie hangt af van enkele factoren zoals de schermgrootte, het aantal beeldpixels, de nachtzicht mogelijkheden, de opname mogelijkheden of de rotatiemogelijkheden. De juiste videofoon installeren, vraagt dus een beetje voorbereiding en onderzoek. Vergelijk daarom enkele professionele elektriciens uit uw regio voor de beste prijs-kwaliteit offertes!

videofoon vervangen

Een videofoon vervangen

Een videofoon vervangen die nog functioneert dat is toch nergens voor nodig? In principe niet maar met de snel evoluerende elektronica middelen en toepassingen voldoet een oude videofoon al lang niet meer aan de vereisten van een modern controle- en veiligheidsbeheer. De moderne videofoons hebben IP camera’s die aangesloten zijn op het netwerk en u kunt ze via uw computer, tablet of smartphone beheren en controleren. vertoeft u bijvoorbeeld op een feestje bij vrienden en er wordt thuis aan de deur gebeld? Geen probleem, via uw smartphone heeft u onmiddellijk een rechtstreeks beeld van de bezoeker voor uw deur en kunt u hem of haar zelfs toespreken. Ook de beelden kunnen worden opgenomen zodat u naderhand kunt bekijken wie er voor de deur stond. Uw oude videofoon vervangen biedt u dus tal van nieuwe mogelijkheden en verbeteringen. Een ingebouwde bewegingsmelder, een nachtzicht camera of een gekoppeld beveiligingsalarm? Het kan allemaal door de elektricien worden voorzien in uw videofoon. Ontdek de vele mogelijkheden die er bestaan om uw videofoon te vervangen en te verbeteren. Vraag hier vrijblijvend enkele offertes aan bij de erkende elektriciens uit uw regio. Zo maakt u een onafhankelijke goede keuze voor de beveiliging van uw eigendom!

videofoon herstellen

Een videofoon herstellen

Een videofoon herstellen kan zeer uiteenlopend zijn al naargelang het een eenvoudige of gecompliceerde videofooninstallatie is. Soms ligt de probleemstelling voor de hand en werkt de speaker, de drukknop of de camera niet meer maar evengoed kan het ook een niet verklaarbare oorzaak hebben. Het systeem moet dan onderzocht worden door een professionele elektricien die zal nagaan wat het probleem is om de videofoon te herstellen. Vaak gaat het om eenvoudige ingrepen en moeten er slechts onderdelen vervangen worden of is er iets mis met de verbindingen wanneer de videofoon is aangesloten op het netwerk. Vaak resulteert dit in een gestoord beeld of een gebroken geluidsweergave en vooral bij een slechte draadloze verbinding kan een versterking of een betere frequentie de videofoon al herstellen. Oude videofooninstallaties zijn dan weer minder bestand tegen de weersomstandigheden en het vocht waardoor ze beginnen te eroderen. Het is dan ook moeilijker om oude videofoons te herstellen. Videofoons die een onderdeel zijn van een volledig beveiligingssysteem kunnen mee opgenomen worden in het periodiek onderhoud waardoor de kans op een herstelling wordt geminimaliseerd. Voor meer inlichtingen over videofoons herstellen verwijzen we u door naar de vele ervaren elektriciens uit uw regio!

Op zoek naar een elektricien om een vrijblijvende offerte te maken voor uw elektriciteitswerken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Parlofoon en videofoon merken

Er zijn op de markt verschillende parlofoon merken en videofoon merken. De parlofoon prijzen lopen dan ook sterk uiteen maar veelal zijn de videofoon en parlofoon prijzen gekoppeld aan de kwaliteit van de materialen, de resoluties,  de camera’s, de vormgeving of de HD ondersteuning. De meest bekende videofoon en parlofoon merken op de markt zijn BTicino, Bevex, Dahua, Panasonic, Aiphone, Siedle en Legrand maar regelmatig komen er vele nieuwe merken bij. Het is dus aangeraden om een goede vergelijking te maken tussen de verschillende videofoon en parlofoon merken zodat u de beste prijs-kwaliteit kan bekomen. Het staat u vrij om gratis offertes aan te vragen bij de vele erkende elektriciens uit uw regio of omgeving. Ze kunnen u voorzien van alle technische kenmerken en ze zijn het best geplaatst om, vanuit hun ervaring, u het juiste advies te geven voor de huidige parlofoon prijzen. Op die manier verkrijgt u uw beoogde kwalitatieve toestellen aan de scherpste prijzen.

Gemiddelde kostprijs parlofoon / videofoon

HOE WORDT DE PRIJS VOOR de plaatsing van een parlofoon BEPAALD?

Wanneer u uw parlofoon laat plaatsen of herstellen dan moet u rekening houden met 2 variabelen binnen de kostprijs. Enerzijds is er de kostprijs van de materialen die gebruikt zullen worden voor uw elektriciteitswerken, en anderzijds is er de arbeidskost van de elektricien(s) zelf.

Gezien de arbeidskost een groot deel van de totaalprijs bepaald, is het belangrijk dat u meerdere offertes opvraagt bij verschillende professionele elektriciens uit uw regio.

Wat de arbeidskosten betreft mag u rekenen op een kost van ongeveer € 30-50 per uur.

Prijzen parlofoon/videofoon

Soort
Prijs
Parlofoon
€ 150 - € 700
Parlofoon met camera
€ 300 - € 800
videofoon
€ 300 - € 1400
Videofoon met IP camera
€ 400 - € 2000
Videofoon met toegangscontrole
€ 800 - € 4000

premies & subsidies

Momenteel kan u profiteren van verschillende subsidies en premies waardoor de prijzen voor uw elektriciteitswerken fors lager kunnen uitkomen.
De Vlaamse overheid en de netbeheerders geven verschillende premies voor elektrische installaties:

 • De Vlaamse verbeteringspremie
 • De Vlaamse energielening
 • De aanpassingspremie
 • Verlaagd BTW tarief (6%)

Wanneer u wilt weten op welke premies u mogelijks recht heeft kan u altijd de premiezoeker van de Vlaamse Overheid raadplegen:

www.premiezoeker.be

Op zoek naar een elektricien uit uw regio om de prijs voor uw parlofoon te ontdekken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist
2195 elektriciens in uw regio!

Vergelijk offertes voor uw Elektriciteitswerken

Na het ontvangen van deze offertes bent u tot niets verplicht, enkel beter ingelicht.

U heeft dus niets te verliezen...