Keuring elektriciteit

Bereik tot 2298 elektriciens in Vlaanderen.

 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Door gebruik te maken van dit formulier ga je akkoord met ons privacy- en cookiebeleid

Hoe werkt OffertesOnline.be?

 • 1

  Zoek je de juiste vakman voor het keuren van je elektrische installatie?

  Je wilt je bestaande of nieuwe elektrische installatie laten keuren, maar waar vind je de geschikte vakman om je keuring uit te voeren? Hoe vind je een professionele en betrouwbare elektricien die actief is in je regio, en liefst voor de best mogelijke prijs-kwaliteit?

 • 2

  Je verstuurt je offerteaanvraag via OffertesOnline.be

  Gelukkig bestaat er OffertesOnline.be! Hier kun je je offerteaanvraag, gratis en vrijblijvend, in enkele minuten opstellen en wordt ze automatisch naar alle professionele elektriciens uit jouw regio verstuurd. Zo bespaar je veel tijd en moeite!

 • 3

  Je vergelijkt vrijblijvend de verschillende offertes en beslist!

  Professionele elektriciens die geïnteresseerd zijn in je opdracht zullen je een offerte toesturen, waarna je rustig kunt vergelijken en eventueel een beslissing kunt nemen!

2298
ELEKTRICIENS
24
Opdrachten
per maand
40
Offertes
per maand

Recente offerteaanvragen voor elektriciteitswerken in Vlaanderen

Soort werken: Vervangen van elektriciteitskast

Start werken: Zo snel mogelijk

Projectbeschrijving:

Projectbeschrijving:

Vervangen van groepenkast is een oude groepenkast zonder deurtje. Eendraadsschema updaten. Aarding verder op niveau brengen zitten net niet aan de juiste waarde. In orde maken voor keuring
Arrow
Offerteaanvraag uit Lommel

Soort werken: Uitbreiden bestaande installatie

Start werken: Zo snel mogelijk

Projectbeschrijving:

Projectbeschrijving:

We willen elektriciteit uitbreiden naar ongeschikte plaatsen en willen ook graag alle elektriciteit controleren en gereedmaken voor de doorgang van kering.
Arrow
Offerteaanvraag uit VOSSELAAR

Vind een geschikte elektricien in je buurt

Het vinden van de geschikte vakman, en in dit geval elektricien, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer je niet over één nacht ijs wilt gaan betreffende het kiezen van een vakman waaraan je het keuren van je elektrische installatie wilt toevertrouwen. Om de juiste keuze te kunnen maken, moet je verschillende offertes kunnen vergelijken om zo tot de juiste keuze te kunnen komen die je de beste prijs/kwaliteit voor je elektrische keuringen garandeert.

Deze zoektocht begint dus met het vinden van professionele elektriciens uit je regio. Daarna moet je hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van je project, hopende dat zij je nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.

Daarom hebben wij www.offertesonline.be in het leven geroepen.
Omdat dit gehele proces veel sneller kan!

OffertesOnline Werking

Je elektrische installatie laten keuren door een erkende elektricien!

Via ons platform geeft je je offerteaanvraag voor het keuren van je elektrische installatie éénmaal in, en laten we de geïnteresseerde elektriciens uit je omgeving jou contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van verschillende offertes voor het keuren van je bestaande of nieuwe elektrische installatie snel en eenvoudig.

En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat je na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. Je ontvangt de offertes, je vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan jou om te beslissen of je tot een samenwerking overgaat.

Met het gebruik van ons platform heb je niets te verliezen, in tegendeel... je kunt er enkel maar bij winnen!

Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog je offertes aan bij alle professionele elektriciens uit jouw omgeving... Alvast veel succes met je project!

Heeft u nog een vraag?

OffertesOnline.be heeft een database met daarin een groot deel van de professionele elektriciens in Vlaanderen. Wanneer je dus je offerteaanvraag indient voor het keuren van je elektrische installatie, kunnen wij perfect een selectie maken van professionele elektriciens die gelegen zijn in jouw regio en de juiste kwalificaties hebben om de keuring uit te voeren.

Dit kan zéér snel gaan... van zodra we je offerteaanvraag ontvangen, stellen we deze voor aan de gekwalificeerde elektriciens uit jouw regio. Afhankelijk van hoe snel deze bedrijven je offerteaanvraag lezen, kunnen zij zich haast onmiddellijk kandidaat stellen voor de controle of keuring van je elektrische installatie en contact met je opnemen voor een offerte. Gemiddeld genomen duurt het maximaal 5 werkdagen alvorens je alle offertes binnen hebt. Sommige zullen vandaag nog binnenkomen, en andere zullen enkele dagen in beslag nemen. Zoals gezegd is dit afhankelijk van hoe snel deze bedrijven jouw aanvraag bekijken.

Om misbruik te vermijden laten we maximaal 3 bedrijven toe die zich kandidaat kunnen stellen. Dus afhankelijk van hoeveel elektriciens interesse tonen in je offerteaanvraag zal dit aantal schommelen tussen de 0 en 3. Daarom is het belangrijk om de keuring van je elektrische installatie zo gedetailleerd als mogelijk te beschrijven, dit verhoogt namelijk de interesse van bedrijven.

De bedrijven die interesse hebben in je opdracht betalen OffertesOnline.be een éénmalig klein bedrag om zich kandidaat te kunnen stellen, en krijgen vervolgens je contactgegevens. Door dat we het aantal kandidaten beperken tot 3 is het zo dat de bedrijven die als eerste interesse tonen diegene zijn die je contactgegevens krijgen. OffertesOnline.be maakt hierbij zelf geen selectie.

Mocht een bepaald bedrijf zéér veel interesse hebben, dan heeft het tevens de mogelijkheid zich exclusief kandidaat te stellen. Dit wil zeggen dat zij als enige je contactgegevens zullen krijgen, en je bij gevolg ook maar één offerte zal ontvangen.

Absoluut! Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. Je bent na het ontvangen van de offertes tot niets verplicht, en enkel beter geïnformeerd.

We raden je aan om je opdracht zo gedetailleerd als mogelijk op te stellen, dit verhoogt namelijk de interesse bij de elektriciens uit je regio. Naast de vooropgestelde vragen, en je contactgegevens, is het belangrijk om de beschrijving van de uit te voeren elektrische keuringen ook zo uitgebreid als mogelijk te maken.

Vind een geschikte elektricien uit uw buurt door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Wanneer is een keuring van uw elektrische installatie verplicht?

elektrische keuring verplicht

Nieuwe elektrische installaties moeten steeds gekeurd worden. Zo moet je voor elke nieuwbouw een eerste keuring laten uitvoeren voor de ingebruikname van je nieuwe elektrische installatie. Nadien krijg je dan een keuringsverslag of keuringsattest. Maar ook voor andere elektriciteitswerken is je elektriciteit gebonden aan wettelijke voorschriften en elektrische keuringen. Indien je je bestaande elektrische installatie van je woning onderwerpt aan een belangrijke wijziging, uitbreiding of renovatie, dien je je elektrische installatie te laten keuren. Je kunt dus niet zomaar vrij bijkomende elektriciteit leggen of verleggen. Voor elke aanvraag voor een verzwaring van de aansluiting op het elektriciteitsnet, moet er voorafgaandelijk een nieuwe keuring uitgevoerd worden door een erkend keuringsorganisme vooraleer je de verzwaring van de aansluiting mag uitvoeren. Bij verkoop van je woning moet je elektrische installatie ook gekeurd worden, zelfs indien er geen belangrijke wijziging werd uitgevoerd. Ook elektrische installaties of werfkasten, die zorgen voor een tijdelijke voorziening van elektriciteit bij werven, manifestaties of festivals, vallen onder deze elektrische keuringen. Naast deze voorwaarden geldt volgens het algemeen reglement dat de huishoudelijke elektrische installatie van je woning voor particulieren om de 25 jaar moet gekeurd worden. Alle uitzonderingen hierop kunt u raadplegen in de wettelijke voorschriften van het AREI, het Algemeen Reglement op Elektrische Installaties of op de website van de FOD Economie. Keuringen of een controle dienen steeds uitgevoerd te worden door een erkend keuringsorganisme of een erkend controleorganisme.

Samengevat: Wanneer moeten nieuwe elektrische installaties gekeurd worden?

Elke elektrische installatie moet door een erkend controleorganisme gekeurd worden volgens ‘Boek 1 Installaties op laagspanning en zeer lage spanning van het AREI’, bij elke

- Eerste keuring nieuwe installatie nieuwbouw of verbouwing

- Belangrijke wijziging of uitbreiding van de installatie

- Verzwaring van de aansluiting

- Verkoop van de woning

- Periodiek om de 25 jaar

Meer informatie over de controle, het keuringsattest, vastgestelde inbreuken en eventuele herkeuring vind je op de website van de federale overheidsdienst Economie.

FOD Economie

Wil je je elektrische installatie laten keuren of controleren? Via offertesonline.be kun je vrijblijvend de erkende elektriciens uit jouw regio contacteren voor meer informatie of advies!

Wat wordt er gecontroleerd bij een elektriciteitskeuring?

wat controleren bij elektrische keuring

Om in regel te zijn met de elektrische keuringen en wetgeving, worden er door de keuring expert van een erkend controleorganisme enkele vereisten gecontroleerd die beschreven staan in het AREI. Aan de hand van de aanwezige elektrische schema’s controleert de expert hierbij je elektrische installatie. Tevens controleert hij of de vereiste aarding en de differentieel- en verliesstroomschakelaars aanwezig zijn en functioneren. De keuring expert doet dit via gerichte metingen, waaronder metingen van de aarding, de verspreidingsweerstand en isolatiemetingen. Hij zal ook kijken of de belasting van de stroombanen en de zekeringen van je elektrische installatie in orde zijn en vallen binnen de maximaal toegestane waarden. Ook andere veiligheidscontroles, zoals de controle van elektrische stopcontacten in badkamers of vochtige (kelder)ruimtes, de controle van de bescherming tegen overstroom of de controle van de uitvoering van de elektrische installatie overeenkomstig de eendraadsschema's, behoren tot de mogelijkheden. Na een positieve elektriciteitskeuring verkrijg je daarna een goedkeuring via het gelijkvormigheidsverslag. De prijs om een elektrische installatie te laten keuren, hangt af de keuringen. Zo zijn er verschillen in prijs van toepassing naargelang het gaat om een keuring voor een eerste ingebruikname, een nieuwe keuring na een uitbreiding of verzwaring, of een keuring voor verkoop. Je EAN code, die de plaats van je elektrische installatie identificeert is hierbij ook nodig want deze EAN code is onmisbaar bij alle interacties met de energieleverancier of beheerder van het elektriciteitsnet. Voor meer informatie over de prijzen voor een elektrische keuring, verwijzen we je graag door naar de professionele elektriciens uit jouw regio!

Wie voert de elektriciteitskeuring uit?

wie doet keuring elektriciteit

De controle van je elektrische installatie moet uitgevoerd worden door een erkend keuringsorganisme dat is goedgekeurd door de FOD Economie. Je kunt deze lijst raadplegen via de website van de overheid https://economie.fgov.be/nl . Om het werk van de keuring expert voor te bereiden, kun je via een erkende elektricien reeds de volgende documenten klaarleggen: de schema’s van je elektrische installatie, met de eendraadsschema’s en de positieschema’s.  Wil je zeker zijn, dan is het best om vooraf je elektrische installatie ook te laten controleren indien nodig, het zal je een meer kans op een positieve keuring garanderen. Mogelijk kan er zo nog een reparatie of verbetering uitgevoerd worden. Een keuring controle duurt, afhankelijk van de installatie, ongeveer een uur waarbij je elektriciteit even zal worden onderbroken. Na de controle zal de keuring expert het keuringsattest overmaken aan zijn erkend keuringsorganisme, dat je nadien het gelijkvormigheidsverslag zal overmaken bij een positieve evaluatie. Heb je nog vragen over de keuring van je elektrische installatie? Contacteer hier enkele regionale elektriciens voor meer inlichtingen of adviezen!

Wat is een keuringsverslag?

keuringsverslag

Nadat je elektrische installatie werd gecontroleerd door de keuring expert, zal deze een keuringsverslag laten opmaken. Het keuringsverslag geeft de goedgekeurde of eventueel afgekeurde punten weer van je elektriciteitscontrole. Ook eventuele aanbevelingen die kunnen leiden tot een verbetering van je elektrische installatie kunnen worden opgenomen in het keuringsverslag. Het keuringsverslag wordt vervolgens afgeleverd aan het erkend keuringsorganisme dat bij een positieve beoordeling een gelijkvormigheidsverslag aan je zal overmaken. Dit gelijkvormigheidsverslag is geldig voor 25 jaar indien er geen wijzigingen worden aangebracht aan de elektrische installatie. Indien het gaat om een uitgevoerde keuring voor verkoop dan dien je naast het gelijkvormigheidsverslag ook nog het schema van je elektrische installatie (eendraadschema), de situatieschets van je elektrische installatie (positieschema) en de EAN code (identificatiecode van de aansluiting) te overhandigen aan de nieuwe eigenaar. Een gelijkvormigheidsverslag is een zeer belangrijk document dat je dus best zeer goed kunt bewaren. Wil je zeker zijn dat je installatie in orde is om deze te laten keuren? Contacteer de professionele elektriciens uit je omgeving voor een nazicht van je elektrische installatie.

Op zoek naar een elektricien uit jouw regio om een vrijblijvende offerte te maken voor je elektriciteitskeuring?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Elektriciteit wordt afgekeurd, wat nu?

aanpassingen negatieve keuring elektriciteit

Bij negatieve keuringen van je elektrische installatie voor particulieren, krijg je van de keuringsinstantie nog een bepaalde termijn, volgens de wet verplicht, waarbinnen je de opmerkingen of negatieve punten kunt aanpassen of wegwerken. Je dient hiervoor wel een elektricien onder de arm te nemen want het erkend controleorganisme voert deze aanpassingen niet zelf uit. Nadat je elektricien de werken aan je lage spanning elektriciteit heeft uitgevoerd, dien je de nieuwe controle en het keuren van je installatie terug binnen de vooropgestelde tijd te laten uitvoeren. Dit kan via hetzelfde erkend keuringsorganisme, maar net zo goed kun je een andere erkende controle instantie contacteren. In principe worden er bij een hercontrole van je elektriciteit alleen maar de aangehaalde negatieve punten van het keuringsverslag gecontroleerd en zal de prijs lager liggen dan voor een volledige elektriciteitscontrole. Heb je nog vragen over controles van elektrische installaties, neem dan contact op met de erkende elektriciens uit jouw regio voor verdere adviezen en offertes!  

Gemiddelde kostprijs elektriciteitskeuring

HOE WORDT DE PRIJS VOOR EEN ELEKTRISCHE KEURING BEPAALD?

De kosten voor een keuring van je elektrische installatie kunnen variëren naargelang de grootte van de woning en het aantal elektrische stroomkringen. Voor een standaard eengezinswoning zullen de kosten niet zo hoog oplopen dan voor een ruime en moderne villa met meerdere elektriciteitscircuits. Een grotere elektrische installatie vraagt immers meer controlewerk door de keuring expert waardoor het prijskaartje hoger komt te liggen. Algemeen kunnen de prijzen van een elektriciteitskeuring gesitueerd worden tussen de 120 en 185 euro. Aangezien er meerdere controleorganen zijn goedgekeurd door de overheid, speelt ook hier de concurrentie mee in het aanbod. Voor de ervaringen met de erkende controleorganen die de installatie moeten keuren, verwijzen we je graag door naar de ervaren elektriciens uit je buurt of regio. Zij hebben kennis van het algemeen reglement en kennen de meest voorkomende gebreken die voorkomen bij een keuring. Ze kunnen je een grote kans garanderen op een positieve keuring en je ook helpen bij het reduceren van je elektriciteitsfactuur.

prijs keuring elektriciteit

Gemiddelde prijzen keuring

Soort
Prijs
Technische keuring
€ 120 - € 200
Opmaak elektrisch plan
€ 30 - € 50
Elektrische installatie nieuw
€ 5000 - € 7000

PREMIES

In sommige gevallen kun je in aanmerking komen voor een premie. Als je je elektrische huisinstallatie gedeeltelijk of geheel vernieuwt, in een woning die minstens 15 jaar oud is, kom je in aanmerking voor de verbouwpremie van de Vlaamse Overheid. Deze premie is van toepassing voor elke eigenaar-bewoner uit de middelste en laagste inkomenscategorie. Je kunt de website van de Vlaamse Overheid raadplegen om deze premies te bekijken.

Premies elektriciteit


Op zoek naar een elektricien uit je regio om de prijs voor je elektrische installatie keuring te ontdekken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist
2298 elektriciens in uw regio!