KEURING ELEKTRICITEIT laten uitvoeren

Bereik tot 2195 elektriciens in Vlaanderen.

 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Door gebruik te maken van dit formulier gaat u akkoord met ons privacy- en cookiebeleid

Hoe werkt OffertesOnline.be?

 • 1

  U zoekt de juiste vakman voor de keuring van uw elektriciteit

  U wilt uw elektriciteit laten keuren, maar waar vindt u de geschikte vakman voor uw elektriciteitskeuring? Hoe vindt u een professionele en betrouwbare elektricien die actief is in uw regio, en liefst voor de best mogelijke prijs-kwaliteit?

 • 2

  U verstuurt uw offerteaanvraag via OffertesOnline.be

  Gelukkig bestaat er OffertesOnline.be! Hier kan u uw offerteaanvraag, gratis en vrijblijvend, in enkele minuten opstellen en wordt ze automatisch naar alle professionele elektriciens uit uw regio verstuurd. Zo bespaart u veel tijd en moeite!

 • 3

  U vergelijkt vrijblijvend de verschillende offertes en beslist!

  Professionele elektriciens die geïnteresseerd zijn in uw opdracht zullen u een offerte toesturen, waarna u rustig kunt vergelijken en eventueel een beslissing kan nemen!

2195
ELEKTRICIENS
39
Opdrachten
per maand
71
Offertes
per maand

Recente offerteaanvragen voor elektriciteitswerken in Vlaanderen

Soort werken: Keuring van de installatie

Start werken: Zo snel mogelijk

Projectbeschrijving:

We hebben een huis gekocht. Graag iemand komen om te kijken , of alles in orde is.
Offerteaanvraag uit Lommel

Soort werken: Elektrische installatie in renovatie

Start werken: Binnen de 3 maanden

Projectbeschrijving:

wil in twee etages van een oud bedrijfspand de elektra laten vernieuwn.
Offerteaanvraag uit bilzen

Heeft u nog een vraag?

OffertesOnline.be heeft een database met daarin een groot deel van de professionele elektriciens in Vlaanderen. Wanneer u dus uw offerteaanvraag indient voor de keuring van uw elektriciteit, kunnen wij perfect een selectie maken van professionele elektriciens die gelegen zijn in uw regio en de juiste kwalificaties hebben voor de door u beschreven elektriciteitswerken.

Dit kan zéér snel gaan... van zodra we uw offerteaanvraag ontvangen, stellen we deze voor aan de gekwalificeerde elektriciens uit uw regio. Afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw offerteaanvraag lezen, kunnen zij zich haast onmiddellijk kandidaat stellen voor de keuring van uw elektriciteit en contact met u opnemen voor een offerte. Gemiddeld genomen duurt het maximaal 5 werkdagen alvorens u alle offertes binnen hebt. Sommige zullen vandaag nog binnenkomen, en andere zullen enkele dagen in beslag nemen. Zoals gezegd is dit afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw aanvraag bekijken.

Om misbruik te vermijden laten we maximaal 3 bedrijven toe die zich kandidaat kunnen stellen. Dus afhankelijk van hoeveel elektriciens interesse tonen in uw offerteaanvraag zal dit aantal schommelen tussen de 0 en 3. Daarom is het belangrijk uw elektriciteitswerken zo gedetailleerd als mogelijk te beschrijven, dit verhoogt namelijk de interesse van bedrijven.

De bedrijven die interesse hebben in uw opdracht betalen OffertesOnline.be een éénmalig klein bedrag om zich kandidaat te kunnen stellen, en krijgen vervolgens uw contactgegevens. Door dat we het aantal kandidaten beperken tot 3 is het zo dat de bedrijven die als eerste interesse tonen diegene zijn die uw contactgegevens krijgen. OffertesOnline.be maakt hierbij zelf geen selectie.

Mocht een bepaald bedrijf zéér veel interesse hebben, dan heeft het tevens de mogelijkheid zich exclusief kandidaat te stellen. Dit wil zeggen dat zij als enige uw contactgegevens zullen krijgen, en u bij gevolg ook maar één offerte zal ontvangen.

Absoluut! Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. U bent na het ontvangen van de offertes tot niets verplicht, en enkel beter geïnformeerd.

We raden u aan om uw opdracht zo gedetailleerd als mogelijk op te stellen, dit verhoogt namelijk de interesse bij de elektriciens uit uw regio. Naast de vooropgestelde vragen, en uw contactgegevens, is het belangrijk om uw beschrijving van de elektriciteitswerken ook zo uitgebreid als mogelijk te maken.

Zoekt u een specifieke elektricien?

Vind een geschikte elektricien in uw buurt

Het vinden van de geschikte vakman, en in dit geval elektricien, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer u niet over één nacht ijs wilt gaan betreffende het kiezen van een vakman waaraan u de keuring van uw elektriciteit wilt toevertrouwen. Om de juiste keuze te kunnen maken moet u verschillende offertes kunnen vergelijken om zo tot de juiste keuze te kunnen komen die u de beste prijs/kwaliteit voor uw elektriciteitswerken garandeert.

Deze zoektocht begint dus met het vinden van professionele elektriciens uit uw regio. Daarna moet u hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van uw project, hopende dat zij u nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.

Daarom hebben wij www.offertesonline.be in het leven geroepen.
Omdat dit gehele proces veel sneller kan!

OffertesOnline Werking

Uw elektriciteit laten keuren door een professionele elektricien!

Via ons platform geeft u uw offerteaanvraag voor uw elektrische keuring éénmaal in, en laten we de geïnteresseerde elektriciens uit uw omgeving u contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van verschillende offertes voor de keuring van uw elektriciteit snel en eenvoudig.

En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat u na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. U ontvangt de offertes, u vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan u om te beslissen of u tot een samenwerking overgaat.

Met het gebruik van ons platform heeft u niets te verliezen, in tegendeel... u kan er enkel maar bij winnen!

Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog uw offertes aan bij alle professionele elektriciens uit uw omgeving... Alvast veel succes met uw project!

Vind een geschikte elektricien uit uw buurt door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Wanneer is een keuring van uw elektriciteit verplicht?

elektrische keuring verplicht

Een nieuwe elektrische installatie moet steeds gekeurd worden. Zo moet u voor een nieuwbouw een elektriciteitskeuring laten uitvoeren van uw elektriciteitswerken waarvoor u nadien een keuringsverslag ontvangt. Maar ook voor andere elektriciteitswerken is uw elektriciteit gebonden aan een elektrische keuring. Indien u uw bestaande elektrische installatie van uw woning wilt wijzigen, uitbreiden of renoveren, dient er eveneens een elektrische keuring uitgevoerd te worden. U kunt dus niet zomaar vrij bijkomende elektriciteit leggen of verleggen. Bij verkoop van uw woning moet er ook een elektrische keuring uitgevoerd worden indien uw woning dateert van voor 1 oktober 1981. Ook elektriciteitsinstallaties of werfkasten, die zorgen voor een tijdelijke voorziening van elektriciteit bij werven, manifestaties of festivals, vallen onder deze elektriciteitskeuringen. En elke aanvraag om uw elektriciteitsaansluiting te verzwaren, dient een bijkomende keuring te ondergaan vooraleer u deze elektriciteitswerken mag uitvoeren. Naast deze voorwaarden geldt de algemene regel dat de elektrische installatie van uw woning om de 25 jaar moet gecontroleerd worden. Alle uitzonderingen hierop kunt u raadplegen in de wettelijke voorschriften van het AREI, het Algemeen Reglement op Elektrische Installaties. Wenst u te weten hoe of wanneer u uw elektriciteit moet laten keuren? Via offertesonline.be kunt u vrijblijvend de erkende elektriciens uit uw regio contacteren voor meer informatie of advies!

Wat wordt er gecontroleerd bij een elektriciteitskeuring?

wat controleren bij elektrische keuring

Om in regel te zijn met de elektrische keuring en wetgeving worden er door de keuring expert enkele vereisten gecontroleerd die beschreven staan in het AREI. Aan de hand van de aanwezige elektrische schema’s zal hij hierbij uw elektrische installatie controleren en nagaan of de vereiste aardlek, differentieel- en verliesstroomschakelaars aanwezig zijn en functioneren. De keuring expert doet dit via gerichte aardings- en isolatiemetingen. Hij zal ook nakijken of de belasting van de stroombanen en de zekeringen van uw elektriciteit vallen binnen de maximaal toegestane waarden. Ook andere veiligheidscontroles, zoals de aanwezigheid van elektrische stopcontacten in badkamers of vochtige (kelder)ruimtes, behoren tot de mogelijkheden. Na een positieve elektriciteitskeuring verkrijgt u daarna een goedkeuring via het gelijkvormigheidsverslag. De prijzen voor een keuring lopen uiteen al naargelang het gaat over een nieuwbouw keuring, een keuring voor verkoop of een andere keuring. Voor meer informatie over de vereisten voor een elektrische keuring, verwijzen we u graag door naar de professionele elektriciens uit uw regio!

Wie voert de elektriciteitskeuring uit?

wie doet keuring elektriciteit

De controle van uw elektrische installatie moet uitgevoerd worden door een keuringsorganisme die is goedgekeurd door het Ministerie van Economie, KMO, Middenstand en Energie. U kunt deze lijst raadplegen via de website van de overheid https://economie.fgov.be/nl . Om het werk van de keuring expert voor te bereiden, kunt u reeds de schema’s van uw elektrische installatie, met de eendraadschema’s en de positieschema’s klaarleggen. Normaal duurt een keuring controle, afhankelijk van de installatie, ongeveer een uur waarbij uw elektriciteit even zal worden onderbroken. Na de controle zal de keuring expert het keuringsverslag overmaken aan zijn controleorgaan dat u nadien het gelijkvormigheidsverslag zal overmaken bij een positieve evaluatie. Heeft u nog vragen over de keuring van uw elektriciteitsinstallatie? Contacteer hier enkele regionale elektriciens voor meer inlichtingen of adviezen!

Wat is een keuringsverslag?

keuringsverslag

Nadat uw elektrische installatie werd gecontroleerd door de keuring expert, zal deze een keuringsverslag opmaken. Het keuringsverslag geeft de goedgekeurde of eventueel afgekeurde punten weer van uw elektriciteitscontrole. Ook eventuele aanbevelingen die kunnen leiden tot een verbetering van uw elektriciteitsinstallatie kunnen worden opgenomen in het keuringsverslag. Het keuringsverslag wordt vervolgens afgeleverd aan het controleorganisme dat bij een positieve beoordeling een gelijkvormigheidsverslag aan u zal overmaken. Dit gelijkvormigheidsverslag is geldig voor 25 jaar indien er geen wijzigingen worden aangebracht aan de elektriciteitsinstallatie. Indien het gaat om een uitgevoerde keuring voor verkoop dan dient u naast het gelijkvormigheidsverslag ook nog het schema van uw elektrische installatie (eendraadschema), de situatieschets van uw elektrische installatie (positieschema) en de EAN code (identificatiecode van de aansluiting) te overhandigen aan de nieuwe eigenaar. Een gelijkvormigheidsverslag is een zeer belangrijk document dat dus best zeer goed door u bewaard wordt. Is uw elektrische installatie gekeurd of keuringsklaar? U kunt hiervoor terecht bij onze professionele elektriciens uit uw regio voor adviezen en/of offertes!

Op zoek naar een elektricien uit uw regio om een vrijblijvende offerte te maken voor uw elektriciteitskeuring?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Elektriciteit wordt afgekeurd, wat nu?

aanpassingen negatieve keuring elektriciteit

Bij een negatieve keuring van uw elektrische installatie krijgt u van de keuringsinstantie nog een bepaalde termijn waarbinnen u de opmerkingen of negatieve punten kunt aanpassen of wegwerken. U dient hiervoor wel een elektricien onder de arm te nemen want het controleorganisme voert deze aanpassingen niet zelf uit. Nadat uw elektricien de aangepaste elektriciteitswerken heeft uitgevoerd, dient u de hercontrole terug binnen de vooropgestelde tijd te laten uitvoeren. Dit kan via hetzelfde controleorgaan maar net zo goed kunt u een andere erkende controle instantie contacteren. In principe worden er bij een hercontrole van uw elektriciteit alleen maar de aangehaalde negatieve punten van het keuringsverslag gecontroleerd en zal de prijs lager liggen dan voor een volledige elektriciteitscontrole. Voor verdere vragen over controles van elektrische installaties, verwijzen we u graag door naar onze erkende elektriciens uit uw regio voor verdere adviezen en offertes!  

Gemiddelde kostprijs elektriciteitskeuring

HOE WORDT DE PRIJS VOOR een elektrische keuring BEPAALD?

De kosten voor een elektrische keuring kunnen variëren naargelang de grootte van de woning en het aantal elektrische stroomkringen. Voor een standaard eengezinswoning zullen de kosten niet zo hoog oplopen dan voor een ruime en moderne villa met meerdere elektriciteitscircuits. Een grotere elektrische installatie vraagt immers meer controlewerk door de keuring expert waardoor het prijskaartje hoger komt te liggen. Algemeen kunnen de prijzen van een elektriciteitskeuring gesitueerd worden tussen de 120 en 185 euro. Aangezien er meerdere controleorganen zijn goedgekeurd door de overheid, speelt ook hier de concurrentie mee in het aanbod. Voor de ervaringen met elektriciteitskeuringen verwijzen we u graag door naar de ervaren elektriciens uit uw buurt of regio voor bijkomende adviezen of offertes!

prijs keuring elektriciteit

Prijzen keuring elektriciteit

Soort
Prijs
Technische keuring
€ 120 - € 200
Opmaak elektrisch plan
€ 30 - € 50
Elektrische installatie nieuw
€ 5000 - € 7000

PREMIES & SUBSIDIES

Momenteel kan u profiteren van verschillende subsidies en premies waardoor de prijzen voor uw elektriciteitswerken fors lager kunnen uitkomen.
De Vlaamse overheid en de netbeheerders geven verschillende premies voor elektrische installaties:

 • De Vlaamse verbeteringspremie
 • De Vlaamse energielening
 • De aanpassingspremie
 • Verlaagd BTW tarief (6%)

Wanneer u wilt weten op welke premies u mogelijks recht heeft kan u altijd de premiezoeker van de Vlaamse Overheid raadplegen:

www.premiezoeker.be

Op zoek naar een elektricien uit uw regio om de prijs voor uw elektrische keuring te ontdekken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist
2195 elektriciens in uw regio!

Vergelijk offertes voor uw Elektriciteitswerken

Na het ontvangen van deze offertes bent u tot niets verplicht, enkel beter ingelicht.

U heeft dus niets te verliezen...