Je wilt een domoticasysteem installeren, maar waar vind je de geschikte vakman voor je huisautomatisering? Hoe vind je een professionele en betrouwbare elektricien die actief is in je regio, en liefst voor de best mogelijke prijs-kwaliteit?
Gelukkig bestaat er OffertesOnline.be! Hier kun je je offerteaanvraag, gratis en vrijblijvend, in enkele minuten opstellen en wordt ze automatisch naar alle professionele elektriciens uit jouw regio verstuurd. Zo bespaar je veel tijd en moeite!
Professionele elektriciens die geïnteresseerd zijn in je opdracht zullen je een offerte toesturen, waarna je rustig kunt vergelijken en eventueel een beslissing kunt nemen!
Soort werken: Plaatsen van een aarding , Overige elektriciteitswerken
Start werken: Zo snel mogelijk
Projectbeschrijving:
Projectbeschrijving:
Soort werken: Parlofonie en/of videofonie
Start werken: Binnen het jaar
Projectbeschrijving:
Projectbeschrijving:
Het vinden van de geschikte vakman, en in dit geval elektricien, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer je niet over één nacht ijs wilt gaan betreffende het kiezen van een vakman waaraan je je domotica systeem wilt toevertrouwen. Om de juiste keuze te kunnen maken, moet je verschillende offertes kunnen vergelijken om zo tot de juiste keuze te kunnen komen die je de beste prijs/kwaliteit voor je smart home domotica garandeert.
Deze zoektocht begint dus met het vinden van professionele elektriciens uit je regio. Daarna moet je hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van je project, hopende dat zij je nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.
Daarom hebben wij www.offertesonline.be in het leven geroepen.
Omdat dit gehele proces veel sneller kan!
Huisautomatisering: laat je smart home domoticasysteem installeren door een professionele elektricien!
Via ons platform geeft je je offerteaanvraag voor je parlofoon éénmaal in, en laten we de geïnteresseerde elektriciens uit je omgeving jou contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van verschillende offertes voor de plaatsing van je domotica snel en eenvoudig.
En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat je na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. Je ontvangt de offertes, je vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan jou om te beslissen of je tot een samenwerking overgaat.
Met het gebruik van ons platform heb je niets te verliezen, in tegendeel... je kunt er enkel maar bij winnen!
Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog je offertes aan bij alle professionele elektriciens uit jouw omgeving... Alvast veel succes met je project!
OffertesOnline.be heeft een database met daarin een groot deel van de professionele elektriciens in Vlaanderen. Wanneer je dus je offerteaanvraag indient voor het integreren van domotica systemen, kunnen wij perfect een selectie maken van professionele elektriciens die gelegen zijn in jouw regio en de juiste kwalificaties hebben voor je smart home installatie.
Dit kan zéér snel gaan... van zodra we je offerteaanvraag ontvangen, stellen we deze voor aan de gekwalificeerde elektriciens uit jouw regio. Afhankelijk van hoe snel deze bedrijven je offerteaanvraag lezen, kunnen zij zich haast onmiddellijk kandidaat stellen voor het plaatsen van je domotica systemen en contact met je opnemen voor een offerte. Gemiddeld genomen duurt het maximaal 5 werkdagen alvorens je alle offertes binnen hebt. Sommige zullen vandaag nog binnenkomen, en andere zullen enkele dagen in beslag nemen. Zoals gezegd is dit afhankelijk van hoe snel deze bedrijven jouw aanvraag bekijken.
Om misbruik te vermijden laten we maximaal 3 bedrijven toe die zich kandidaat kunnen stellen. Dus afhankelijk van hoeveel elektriciens interesse tonen in je offerteaanvraag zal dit aantal schommelen tussen de 0 en 3. Daarom is het belangrijk om je smart home domotica zo gedetailleerd als mogelijk te beschrijven, dit verhoogt namelijk de interesse van bedrijven.
De bedrijven die interesse hebben in je opdracht betalen OffertesOnline.be een éénmalig klein bedrag om zich kandidaat te kunnen stellen, en krijgen vervolgens je contactgegevens. Door dat we het aantal kandidaten beperken tot 3 is het zo dat de bedrijven die als eerste interesse tonen diegene zijn die je contactgegevens krijgen. OffertesOnline.be maakt hierbij zelf geen selectie.
Mocht een bepaald bedrijf zéér veel interesse hebben, dan heeft het tevens de mogelijkheid zich exclusief kandidaat te stellen. Dit wil zeggen dat zij als enige je contactgegevens zullen krijgen, en je bij gevolg ook maar één offerte zal ontvangen.
Absoluut! Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. Je bent na het ontvangen van de offertes tot niets verplicht, en enkel beter geïnformeerd.
We raden je aan om je opdracht zo gedetailleerd als mogelijk op te stellen, dit verhoogt namelijk de interesse bij de elektriciens uit je regio. Naast de vooropgestelde vragen, en je contactgegevens, is het belangrijk om de beschrijving van je domotica toepassing ook zo uitgebreid als mogelijk te maken.
Domotica is een verzamelnaam die wordt gebruikt om de automatisering van alle elektrische apparaten, systemen en producten in huis te omschrijven. Domotica, ook wel huisautomatisering of smart home genoemd, vergemakkelijkt je leven door een hoogwaardige technologie, met slimme apparaten en geautomatiseerde diensten, en het biedt je een aangenaam wooncomfort aan. Het huis van de toekomst dat vroeger nog veel abstractie opriep, is dankzij de huidige smart home domotica toepassingen werkelijkheid geworden en meer en meer zal een smart home deel worden van onze levenswijze. De mogelijkheden van domotica zijn nu al zeer divers, waarbij de designers met hun technologie talloze scenario's creëren en nieuwe producten op de markt brengen. Zo kan elke volledige woning slim met de juiste technieken en systemen geprogrammeerd worden en je leven makkelijker maken. Je verlichting aansteken, garagepoorten openen, de gewenste temperatuur van de verwarming, de bediening van rolluiken, de beveiliging of brandbeveiliging, of je elektrische apparaten, je kunt ze allemaal via de knop van je afstandsbediening, tablet of smartphone vanop afstand bedienen. Via deze home automation of huisautomatisering heb je de controle over een netwerk van domotica toepassingen die als een compleet systeem met elkaar verbonden zijn. Met je smart home technologie kun je ook timers integreren, je ventilatie en/of verwarming regelen doormiddel van klimaatsensoren, en bepaalde functies automatisch instellen zonder dat je hiervoor moet tussenkomen. Ook het klimaat en de luchtvochtigheid kunnen in de hele woning zelfwerkend geregeld worden, net zoals je zonneluifel automatisch zal openen bij binnenvallend zonlicht. Je kunt zelfs zorgen dat je TV aanspringt of het licht in je woonkamer gedimd wordt op commando. Met andere woorden, de mogelijkheden van je smart home domotica zijn onbeperkt en de integratie van deze elektronica technologie wordt door de verschillende fabrikanten steeds meer toegepast in elke bestaande woning. Dankzij de snelle ontwikkeling van deze toegepaste wetenschap, is het slechts een kwestie van tijd voor elke woning gebruik zal maken van zijn eigen smart home diensten en systemen. Heb je interesse in de mogelijkheden van smart home domotica? Via offertesonline.be kun je de vele professionele domotica elektriciens uit jouw regio contacteren voor enkele vrijblijvende offertes of adviezen!
Een belangrijk voordeel van domotica of home automation is zonder twijfel dat je je energieverbruik veel beter kunt beheren en optimaliseren. En dit op vele vlakken! Zo kan je smart home domotica je verwarming regelen zodat er steeds een perfecte temperatuur in huis is. Tevens kun je de ideale temperatuur programmeren en instellen via aanwezigheidssensoren waarbij de kamerthermostaat langzaam zakt als er niemand meer aanwezig is. Natuurlijk kunt je je temperatuur ook regelen via ingestelde uren zodat bijvoorbeeld je badkamer op het juiste moment is voorverwarmd wanneer je opstaat. Daarnaast regelt domotica ook de ventilatie en koeling van je hele woning via een ventilatiesysteem of door slimme zonnedetectors die de warmte van het zonlicht kunnen meten. Maar niet alleen je verwarming weegt op je verbruik en je energiebesparing. Ook je verlichting kan via je smart home domotica aangestuurd worden door onder andere een bewegingsdetector of een lichtcel waarbij de verlichting na een tijdje dooft en je verlichting niet onnodig blijft branden. Ook kun je verschillende licht modi programmeren die je met één knop kunt bedienen zoals een gedimd licht indien je graag gezellig TV kijkt, of een sfeervolle indirecte verlichting als er bezoekers in huis zijn. Maar smart home domotica kan nog veel meer: de was- of afwasmachine op een energiezuinig uur laten werken, een signaal of geluid dat automatisch open of slecht gesloten koelkasten of diepvriezen meldt, de ideale luchtvochtigheid van de kamers controleren, je stroomverbruik weergeven, enzovoorts… De smart home domotica toepassingen van al deze energiebesparende maatregelen, maken echt een verschil voor je energiefactuur. Met domotica bespaar je met je rationeel energieverbruik veel meer dan bij een standaard elektrische installatie. Door de optimale toepassing van je smart home systemen, verbruikt je woning slim en zuinig enkel de energie die nodig is. Zo kun je tot wel veertig procent besparen! Laat je overtuigen hoe domotica je energieverbruik kan terugdringen en contacteer vrijblijvend de professionele elektriciens uit jouw regio voor enkele prijsoffertes. Heb je bijkomend advies nodig, dan zullen ze dit met alle plezier geven.
Domotica kan zeker ook je leven makkelijker en comfortabeler maken. Via geïntegreerde systemen en slimme apparaten, kun je alles vanop afstand met één druk op je afstandsbediening, tablet, computer of smartphone bedienen. Zo kun je bijvoorbeeld, wanneer je gaat slapen of het huis verlaat, de uitschakeling van de verlichting en de verwarming, en het opzetten van het alarm, met één knop automatisch laten uitvoeren. Maar ook huishoudtoestellen, rookmelders, de airconditioning, de rolluiken, de garagepoorten of andere middelen, kun je vanop afstand bedienen en laten werken. Vanuit je slaapkamer je koffiemachine in werking zetten of je bad laten vollopen? Van buitenshuis de verwarming aanzetten of een televisieprogramma opnemen? Het zijn allemaal realistische smart home toepassingen van je domotica technologie die je comfort aanzienlijk kunnen verhogen en die je ook veel tijdswinst kunnen opleveren. Ontdek hoe domotica tegenover een standaard elektrische installatie je comfort kan verhogen en meer flexibiliteit brengt in je dagelijkse handelingen. Neem vrijblijvend contact op met de ervaren domotica elektriciens uit je regio en ontdek de talrijke mogelijkheden en producten van de verschillende fabrikanten!
Vele domotica toepassingen hebben ook een geïntegreerd veiligheidssysteem in hun elektrisch datanetwerk. Naast de reeds ingeburgerde parlofoon en videofoon, kun je ook gebruik maken van bewakingscamera’s, detectoren, lichtsensoren, alarmen of bewegingsmelders bij de integratie van je beveiliging. Zo kun je bijvoorbeeld de camerabeelden vanop afstand bekijken via je smartphone of zien wie er aanbelt aan je voordeur. Maar veiligheid kan ook breder gaan door een koppeling te maken van je elektrische toestellen met je rookmelders en waarbij je elektronica toestellen worden uitgeschakeld in geval van brandgevaar. Daarnaast bestaat er ook een mogelijkheid om waterlek detectoren te installeren, die bij een waterlek de watertoevoer afsluiten. Met een IO home control koppeling van al je systemen, heb je de controle over je hele woning. Via je tablet, smartphone of bediening beheer je je IO home control geheel volgens je eigen wensen. Domotica biedt op het vlak van veiligheid een groot gamma aan van efficiënte en gesofisticeerde veiligheidssystemen die perfect kunnen geprogrammeerd worden in elke IO home control. Voor meer informatie over de domotica mogelijkheden op het vlak van veiligheid kun je hier gratis de vele regionale elektriciens uit jouw buurt contacteren!
Smart home domotica kan via een universele afstandsbediening al je toestellen, die met een bekabeling of draadloos (Z-Wave toepassing) gekoppeld zijn, via elektriciteit, radiofrequenties of infrarood vanop afstand bedienen. Deze communicatie werkt niet alleen binnen de woning, maar ook daarbuiten. Hierbij maakt je smart home domotica gebruik van actoren en sensoren, die al dan niet worden aangestuurd door een centrale besturingseenheid. Zo kun je via één besturingssysteem al je domotica applicaties bedienen en/of automatiseren. Wanneer er aan bepaalde parameters (programmeerwerk) wordt voldaan, zullen sommige sensoren en actoren daarbij ook automatisch aangestuurd worden, zonder dat je zelf handelingen moet verrichten. Zo kan bijvoorbeeld het doven van bepaalde lampen van je verlichting of het uitschakelen van bepaalde toestellen volledig automatisch verlopen. Of, indien je dit zou wensen, je garagepoort automatisch laten sluiten wanneer je met de wagen buitenrijdt. Ook het bijsturen van de verwarming, de airconditioning of de luchtkwaliteit, kan zonder problemen volledig autonoom ingesteld worden, gekoppeld aan een vooraf bepaalde tijd, warmtesensoren of een bewegingsdetector. Met een geautomatiseerde domotica toepassing verhoog je niet alleen het comfort, maar doe je ook aan slimme energiebesparing. Heb je interesse in een automatisch geregelde domotica communicatie? Contacteer via offertesonline.be vrijblijvend enkele gediplomeerde domotica elektriciens uit je regio voor verdere inlichtingen, afspraken of offertes!
Het grote voordeel van domotica is dat je je woning kunt compartimenteren en naar wens kunt samenstellen. Zo kan dit ook met je verlichting. Via domotica kun je de lampen en verlichting aansturen vanop afstand en kun je bijvoorbeeld het licht van één bovenkamer of zelfs de volledige bovenverdieping doven zonder dat er een schakelaar aan te pas komt. Via een mooi overzicht op je smartphone of tablet controleer je tevens de actieve verlichting die je ook van buiten je woning met je smart home app kunt bedienen. Maar je kunt ook verschillende sferen creëren voor een bepaalde kamer, door één of meerdere lampen, lichtpunten of lichtkringen met elkaar te combineren. Zo kun je een gedempte lichtsfeer instellen voor het televisie kijken, indirecte sfeerverlichting voorzien voor romantische gelegenheden of een flashy kleur en lichtsfeer programmeren voor meer uitbundige feestjes. Anderzijds kun je met domotica ook besparen op je energie door de verlichting van bepaalde kamers automatisch te laten doven na een bepaalde tijd of indien er geen beweging meer wordt waargenomen. Mogelijkheden zat dus om je verlichting aangenaam en doeltreffend te beheren. Voor meer info over domotica verlichting kun je hier contact opnemen met de professionele elektriciens uit je regio voor enkele vrijblijvende vergelijkende offertes!
Het is je misschien al overkomen dat je ‘s avonds de verwarming bent vergeten af te zetten en dat ze heel de nacht heeft opgestaan. Het zijn soms grote of kleine energieverspillingen die wel meer voorkomen, maar die ook evengoed vermeden kunnen worden. Via een automatisering kun je je klimaat regelen zoals je het zelf wilt en waarbij domotica je verwarming regelt naargelang je aanwezigheid, comfort en leefgewoontes. Via sensoren wordt je verwarming hierbij aangepast zodat er steeds de gewenste ideale temperatuur wordt bereikt. Maar daarnaast kun je je smart home domotica applicaties ook vanop afstand bedienen en je huis al laten voorverwarmen voor je thuiskomst. Of ‘s morgens de badkamer al laten verwarmen, indien je een werkweek hebt met vaste uren. Het grote voordeel van een domoticasysteem voor je verwarming, is dat je alle kamers afzonderlijk kunt bedienen zodat er geen warmte wordt gebruikt voor niet gebruikte vertrekken. Je ketel hoeft dan ook niet op volle kracht diensten te leveren voor alle toestellen. Met de vernuftige smart home producten en systemen kun je zelfs je verwarming koppelen aan de weersverwachtingen waarbij ook het aanwezige zonlicht toegepast wordt om het klimaat van je woning zo energiezuinig mogelijk te beheren. Met een intelligente thermostaat kun je rekenen op een aanzienlijke energiebesparing. Bovendien zijn de huidige thermostaten van de fabrikanten zeer sober en designvol, waardoor ze bijkomend een moderne toets geven aan je interieur. Wens je meer te weten over de mogelijkheden van smart home domotica voor je verwarming? Contacteer dan een erkende elektricien of technieker uit je regio voor vrijblijvende adviezen en/of offertes!
Sommige alarmsystemen gebruikten in het verleden al een vereenvoudigde domotica applicatie waarbij camera’s, sensoren en detectoren aan elkaar werden gekoppeld via een centraal besturingssysteem. Maar ondertussen zijn de alarmsystemen door de invoering van professionele domoticasystemen geëvolueerd tot gesofistikeerde veiligheids- en controlesystemen. Door de combinatie van bewegingsmelders, intelligente veiligheidscamera’s (IP camera’s), infrarood camera’s, CO en rookdetectoren, geluidsdetectie en contactsensoren, kun je je huis voorzien van een sluitend en hoog kwalitatief alarmsysteem. Zo kun je bij een melding live de beelden volgen in je woning, terwijl het geluid van je alarm in de straat afgaat en het alarmlicht knippert. Maar evengoed kun je je verlichting laten knipperen en je rolluiken laten opengaan of net het tegenovergestelde en worden alle ramen, deuren en rolluiken vergrendeld. Ook een stil alarm naar de politiecentrale, een opname van de beelden of het inschakelen van het maximum volume van je audio geluid kunnen mee opgenomen worden in je alarm domotica applicaties. Een inbreker kan onder deze omstandigheden niet vlug genoeg de benen nemen! Naast het inbrekers aspect biedt domotica ook alarmsystemen aan voor CO en branddetectie waarbij je wordt verwittigd bij gevaar en er eventueel ook volgens protocol een directe verbinding is met de brandweercentrale. De domotica mogelijkheden qua veiligheid zijn dus zeer ruim en onbeperkt. Vraag gerust vrijblijvend aan je regionale domotica technieker of elektricien naar de verschillende alarmsystemen die er momenteel op de markt zijn. Vraag ook enkele gratis offertes aan zodat je de prijzen kunt vergelijken!
Naast een goed alarmsysteem is een goede toegangscontrole ook een belangrijk onderdeel van je smart home domotica. Naast de gekende parlofoon en videofoon, kun je met verschillende domotica systemen je toegang nog beter beveiligen en beheren. Domotica applicaties bieden de mogelijkheid om vanop afstand te zien wie er voor je deur staat. Dit beeld kan weergegeven worden op je televisie, computerscherm, tablet of smartphone. Ook het openen en sluiten van deuren, en zelfs het op slot doen van de deuren, kun je vanop afstand bedienen via één geïntegreerd en centraal systeem. Op deze manier controleer je altijd je toegang en kun je ook beslissen om een bepaalde persoon al dan niet toe te laten in je woning tijdens je afwezigheid. De beelden tijdens je afwezigheid kunnen daarbij evengoed geregistreerd en bewaard worden. En ook een automatische sluiting van je ramen of garagepoort kan door je smart home systeem aangestuurd worden of via je smartphone gecontroleerd worden. Zo ben je dus altijd zeker dat je woning goed is afgesloten. Voor verdere details over een domotica gestuurde toegangscontrole, verwijzen we je graag door naar de vele professionele domotica elektriciens uit jouw regio of buurt!
Naast de domotica toepassingen voor je verwarming, koeling en/of ventilatie in je huis, bestaat er ook een applicatie voor je zonwering. Door je zonwering nuttig te gebruiken, kun je de warmte van het zonlicht buiten houden en je temperatuur comfortabel houden. Het uitschuiven van je zonwering kan automatisch verlopen aan de hand van zonnedetectoren die je zonwering slechts aansturen wanneer de comfortabele binnentemperatuur wordt overschreden. Je kunt naast de zonnedetectoren ook nog een windmeter toevoegen aan het systeem zodat je zonwering niet wordt beschadigd bij een teveel aan windkracht. Heb je geen buiten zonwering, dan kun je ook je binnen zonwering of je lamellen voorzien van een domotica aansturing waarbij je de binnenvallende warmte automatisch kunt kanaliseren. Of wat dacht je van een gecontroleerde zacht oplopende lichtinval door de ramen van je slaapkamer wanneer het tijd is om op te staan? Ontdek de verschillende domotica mogelijkheden voor zonwering en/of rolluiken en contacteer gratis enkele regionale elektriciens uit je buurt voor een vergelijkende offerte!
Met domotica kun je je verschillende mediasystemen op elkaar afstemmen waardoor je je smartphone, computer, televisie, tablet, audio, surround system, beamer of home cinema kunt configureren en laten samenwerken. Zo kun je al je lokale films, muziek, foto’s en opnames naar je televisie doorsturen of kun je streaming netwerken zoals Spotify en Netflix delen op al je toestellen. Daarnaast kun je je woning ook voorzien van een audio domotica voor heel je woning zodat je je favoriete muziek kunt blijven volgen doorheen de woning. En voortgaand op de ontspanningsmogelijkheden: ook je zwembad, jacuzzi of sauna kun je vanaf afstand bedienen of via een automatisering bijsturen. Zo kun je bijvoorbeeld de temperatuur, de zuiverheid en het chloorgehalte van je zwembad aansturen zodat het steeds in optimale omstandigheden klaar is om in te zwemmen. Ook hier zijn de domotica mogelijkheden sterk ontwikkeld en verbeterd. Heb je interesse in een domoticasysteem voor je mediabeheer of voor je wellness? Contacteer de domotica elektriciens uit je regio voor enkele vrijblijvende offertes!
Een domoticasysteem maakt gebruik van actoren en sensoren. De actoren, zoals lichtpunten, stopcontacten, elektrische toestellen, motoren, verwarming, audio en video apparatuur, boilers, deursloten, enz. werken doordat ze bevelen krijgen van buitenaf. De sensoren, zoals bewegingsdetectoren, rookmelders, touchscreens, schakelaars, drukknoppen, Pc’s, smartphones, thermostaten, magneetcontacten, zonnesensoren, enz. geven door een impuls een opdracht door aan de actoren waardoor deze een actie inzetten. Wanneer een sensor dus een signaal of een alarm doorgeeft aan het domoticasysteem dan bepaalt dit systeem welke opdracht er door een bepaalde actor moet uitgevoerd worden. Je kunt sommige toestellen ook aan elkaar koppelen via een bepaalde software waarbij je de aansturing en handelingen van je toestellen kunt delen.
Maak vooraf de afweging of je kiest voor een open of een gesloten domoticasysteem. Een gesloten systeem maakt gebruik van domotica producten en diensten van één fabrikant en deze producten zijn niet compatibel met andere toestellen. Men noemt een gesloten systeem ook een standalone systeem dat op zich goed functioneert, maar waar je vertrouwt op één systeem. Met een open domoticasysteem kies je voor systeem dat compatibel is voor alle fabrikanten zodat je een vrije keuze hebt voor je favoriete fabrikanten en producten.
Wanneer je domotica wordt aangestuurd door een centraal systeem, verloopt alle communicatie tussen actoren en sensoren via een centrale verwerkingseenheid. Deze centrale, die ook master wordt genoemd, is hierbij de grote verbindende communicator die quasi alle elementen van je domotica aanstuurt. Het voordeel van centraal gestuurde domotica is dat er geen gesofisticeerde domotica moet voorzien worden voor je afnemers of deelnemers. Bij een decentraal systeem werkt men met intelligente afnemers of deelnemers (slimme apparaten) die autonomer kunnen werken en dus minder afhankelijk zijn van de centrale. Dit laat een gemakkelijkere vervanging toe van bepaalde onderdelen, zonder dat je gans de centrale dient te vervangen. Bij centraal gestuurde domotica zal de centrale communicator duurder zijn en de onderdelen goedkoper, bij decentraal gestuurde domotica is het juist andersom.
De keuze om je smart home domotica uit te rusten met een bekabeling, verschilt van mens tot mens. Bij een bekabelde verbinding heb je steeds een vaste en betrouwbare connectie en beperk je de aanwezigheid van allerhande stralen doorheen je huis. Bij een draadloze verbinding, heb je alle vrijheid om nieuwe toestellen te koppelen aan je domotica zonder dat er kabels moeten gelegd worden of dat er breekwerken aan te pas moeten komen. Voor een draadloos domoticasysteem heb je een radiofrequentie, infrarood of een powerline verbinding nodig. Volgens het protocol wordt de draadloze communicatie de Z-Wave genoemd. De installatie is gemakkelijker dan een systeem met bekabeling, maar de connectiviteit is minder stabiel. Voor een volledige nieuwe domotica installatie bij een nieuwbouw is een domoticasysteem met bekabeling daarom meestal een betere keuze. Wens je meer te weten over de voor- en nadelen van bekabelde of niet bekabelde domoticasystemen? Neem hier contact op met de regionale domotica elektriciens uit je omgeving voor adviezen en offertes!
Op zich is het installeren van domotica duurder dan de standaard elektrische installatie. De redenen zijn de extra materiaalkosten, de gesofistikeerde technologie die door de fabrikanten wordt geleverd, het programmeerwerk, de eventuele bekabeling, de slimme apparaten, de bijkomende sensoren, camera's en detectoren, enz... Veel hangt dus af van wat je allemaal wenst te voorzien in je smart home applicatie. Domotica is niet goedkoop, maar anderzijds biedt het je wel vele voordelen.
Met domotica kun je tot wel veertig procent besparen op je verwarming en je energiekosten. Dankzij je domotica verbruik je efficiënter en gaat er geen warmte of energie verloren. Bovendien kun je alles bekijken, controleren en beheren via een app op je smartphone, waar je ook bent. Ook op het vlak van veiligheid, klimaat en gezondheid is domotica een zeer goede investering.
Kortom, alhoewel domotica duurder is in aankoop, krijg je er heel wat comfort en luxe voor in de plaats, kun je besparen en leef je gezonder. Domotica is de toekomst en het is dan zeker de moeite waard om een investering te overwegen. Ben je benieuwd wat een smart home systeem moet kosten? Vraag gratis enkele prijsoffertes aan bij de erkende domotica elektriciens uit je regio!
Voor het vernieuwen van de elektrische installatie van oudere woningen, kun je in aanmerking komen voor de verbouwpremie van de Vlaamse Overheid. Vaak gaat het installeren van domotica gepaard met het vernieuwen van de elektriciteit en de aansluitingen. Via de site van de Vlaamse Overheid kun je de voorwaarden tot het bekomen van de premie raadplegen en word je begeleid bij de aanvraag van de "Mijn Verbouwpremie". Soms geven bepaalde gemeenten ook een premie voor inbraakpreventie, contacteer daarvoor je gemeentebestuur of de gemeente website.