DOMOTICA laten plaatsen

Bereik tot 2195 elektriciens in Vlaanderen.

 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Door gebruik te maken van dit formulier gaat u akkoord met ons privacy- en cookiebeleid

Hoe werkt OffertesOnline.be?

 • 1

  U zoekt de juiste vakman voor uw elektriciteitswerken

  U wilt domotica laten plaatsen, maar waar vindt u de geschikte vakman voor deze elektriciteitswerken? Hoe vindt u een professionele en betrouwbare elektricien die actief is in uw regio, en liefst voor de best mogelijke prijs-kwaliteit?

 • 2

  U verstuurt uw offerteaanvraag via OffertesOnline.be

  Gelukkig bestaat er OffertesOnline.be! Hier kan u uw offerteaanvraag, gratis en vrijblijvend, in enkele minuten opstellen en wordt ze automatisch naar alle professionele elektriciens uit uw regio verstuurd. Zo bespaart u veel tijd en moeite!

 • 3

  U vergelijkt vrijblijvend de verschillende offertes en beslist!

  Professionele elektriciens die geïnteresseerd zijn in uw opdracht zullen u een offerte toesturen, waarna u rustig kunt vergelijken en eventueel een beslissing kan nemen!

2195
ELEKTRICIENS
39
Opdrachten
per maand
71
Offertes
per maand

Recente offerteaanvragen voor elektriciteitswerken in Vlaanderen

Soort werken: Keuring van de installatie

Start werken: Zo snel mogelijk

Projectbeschrijving:

We hebben een huis gekocht. Graag iemand komen om te kijken , of alles in orde is.
Offerteaanvraag uit Lommel

Soort werken: Elektrische installatie in renovatie

Start werken: Binnen de 3 maanden

Projectbeschrijving:

wil in twee etages van een oud bedrijfspand de elektra laten vernieuwn.
Offerteaanvraag uit bilzen

Heeft u nog een vraag?

OffertesOnline.be heeft een database met daarin een groot deel van de professionele elektriciens in Vlaanderen. Wanneer u dus uw offerteaanvraag indient voor uw domotica, kunnen wij perfect een selectie maken van professionele elektriciens die gelegen zijn in uw regio en de juiste kwalificaties hebben voor de door u beschreven elektriciteitswerken.

Dit kan zéér snel gaan... van zodra we uw offerteaanvraag ontvangen, stellen we deze voor aan de gekwalificeerde elektriciens uit uw regio. Afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw offerteaanvraag lezen, kunnen zij zich haast onmiddellijk kandidaat stellen voor de installatie van uw domotica en contact met u opnemen voor een offerte. Gemiddeld genomen duurt het maximaal 5 werkdagen alvorens u alle offertes binnen hebt. Sommige zullen vandaag nog binnenkomen, en andere zullen enkele dagen in beslag nemen. Zoals gezegd is dit afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw aanvraag bekijken.

Om misbruik te vermijden laten we maximaal 3 bedrijven toe die zich kandidaat kunnen stellen. Dus afhankelijk van hoeveel elektriciens interesse tonen in uw offerteaanvraag zal dit aantal schommelen tussen de 0 en 3. Daarom is het belangrijk uw elektriciteitswerken zo gedetailleerd als mogelijk te beschrijven, dit verhoogt namelijk de interesse van bedrijven.

De bedrijven die interesse hebben in uw opdracht betalen OffertesOnline.be een éénmalig klein bedrag om zich kandidaat te kunnen stellen, en krijgen vervolgens uw contactgegevens. Door dat we het aantal kandidaten beperken tot 3 is het zo dat de bedrijven die als eerste interesse tonen diegene zijn die uw contactgegevens krijgen. OffertesOnline.be maakt hierbij zelf geen selectie.

Mocht een bepaald bedrijf zéér veel interesse hebben, dan heeft het tevens de mogelijkheid zich exclusief kandidaat te stellen. Dit wil zeggen dat zij als enige uw contactgegevens zullen krijgen, en u bij gevolg ook maar één offerte zal ontvangen.

Absoluut! Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. U bent na het ontvangen van de offertes tot niets verplicht, en enkel beter geïnformeerd.

We raden u aan om uw opdracht zo gedetailleerd als mogelijk op te stellen, dit verhoogt namelijk de interesse bij de elektriciens uit uw regio. Naast de vooropgestelde vragen, en uw contactgegevens, is het belangrijk om uw beschrijving van de elektriciteitswerken ook zo uitgebreid als mogelijk te maken.

Zoekt u een specifieke elektricien?

Vind een geschikte elektricien in uw buurt

Het vinden van de geschikte vakman, en in dit geval elektricien, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer u niet over één nacht ijs wilt gaan betreffende het kiezen van een vakman waaraan u uw domotica wilt toevertrouwen. Om de juiste keuze te kunnen maken moet u verschillende offertes kunnen vergelijken om zo tot de juiste keuze te kunnen komen die u de beste prijs/kwaliteit voor uw elektriciteitswerken garandeert.

Deze zoektocht begint dus met het vinden van professionele elektriciens uit uw regio. Daarna moet u hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van uw project, hopende dat zij u nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.

Daarom hebben wij www.offertesonline.be in het leven geroepen.
Omdat dit gehele proces veel sneller kan!

OffertesOnline Werking

Uw domotica laten installeren door een professionele elektricien!

Via ons platform geeft u uw offerteaanvraag voor uw domotica éénmaal in, en laten we de geïnteresseerde elektriciens uit uw omgeving u contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van verschillende offertes voor de plaatsing van uw domotica snel en eenvoudig.

En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat u na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. U ontvangt de offertes, u vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan u om te beslissen of u tot een samenwerking overgaat.

Met het gebruik van ons platform heeft u niets te verliezen, in tegendeel... u kan er enkel maar bij winnen!

Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog uw offertes aan bij alle professionele elektriciens uit uw omgeving... Alvast veel succes met uw project!

Vind een geschikte elektricien uit uw buurt door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Wat is domotica?

Domotica is een verzamelnaam die wordt gebruikt om alle systemen die uw huis automatiseren te omschrijven. Domotica vergemakkelijkt door allerhande technologieën, hoogwaardige snufjes of geautomatiseerde diensten uw leven en biedt u een aangenaam wooncomfort aan. Het huis van de toekomst dat vroeger nog veel abstractie opriep, is dankzij de huidige domotica toepassingen werkelijkheid geworden en meer en meer zal een smart house deel worden van onze levenswijze. De mogelijkheden van domotica zijn nu al zeer divers waarbij we via een knop vanaf afstand het licht kunnen aansteken, de garagedeur kunnen openen, de rolluiken kunnen bedienen, de verwarming kunnen regelen of het alarmsysteem kunnen controleren. Via bepaalde sensoren wordt er zo een netwerk van domotica toepassingen gecreëerd die u vanaf uw smartphone, tablet of een ander interactief scherm kunt bedienen. Daarnaast kunt u ervoor zorgen dat, via ingestelde timers of via klimaatsensoren, bepaalde functies automatisch worden geregeld zonder dat u hiervoor moet tussenkomen. Zo kan het klimaat en de vochtigheid in huis zelfwerkend geregeld worden of kan een zonneluifel automatisch openschuiven bij binnenvallend zonlicht. Zoals u merkt zijn de mogelijkheden van domotica onbeperkt en zijn het niet meer alleen de bedrijven die gebruik maken van deze technologische toekomst evolutie. Domotica sijpelt nu al snel binnen bij nieuwbouwwoningen en het is slechts een kwestie van tijd voor elke woning zijn eigen domoticasysteem zal hebben. Heeft u interesse in de mogelijkheden van domotica? Via offertesonline.be kunt u de vele professionele domotica elektriciens uit uw regio contacteren voor enkele vrijblijvende offertes of adviezen!

Wat zijn de voordelen van domotica?

energiebesparen met domotica

Energiebesparing

Een belangrijk voordeel van domotica is zonder twijfel dat het u uw energieverbruik veel beter kunt beheren en optimaliseren. En dit op vele vlakken! Zo kan domotica uw verwarming regelen zodat er steeds een perfecte temperatuur in huis is. Of u kunt de ideale temperatuur via sensoren automatiseren als er iemand aanwezig is en de temperatuur langzaam laten zakken als er niemand meer aanwezig is. Natuurlijk kunt u uw temperatuur ook regelen via ingestelde uren en is de badkamer al voorverwarmd als u opstaat. Daarnaast regelt domotica ook de koeling van uw huis via een ventilatiesysteem of door slimme zonnedetectors die de warmte van het zonlicht kunnen meten. Maar niet alleen uw verwarming weegt op uw energiebesparing. Ook de verlichting kan via domotica aangestuurd worden door onder andere een aanwezigheidsdetector of een lichtcel waarbij het licht na een tijdje dooft en het niet onnodig blijft branden. Ook kunt u verschillende licht modi programmeren die u met één knop kunt bedienen zoals een gedimd licht bij het tv kijken of een sfeervol indirect licht als er bezoekers in huis zijn. Maar domotica kan nog veel meer: de was- of afwasmachine starten op een energiezuinig uur, een signaal geven voor een slecht gesloten koelkast of diepvries, de ideale luchtvochtigheid van de kamers controleren, uw stroomverbruik weergeven, enzovoorts… De domotica toepassingen van energiebesparende maatregelen maken echt een verschil voor uw energiefactuur. Door het optimaal gebruik van uw energie en uw nutsmiddelen kunt u een energiebesparing verwezenlijken van meer dan veertig procent! Laat u overtuigen hoe domotica uw energieverbruik kan terugdringen en contacteer vrijblijvend enkele professionele elektriciens uit uw regio voor meer informatie, adviezen of offertes!

comfort domotica

Comfort

Domotica kan uw leven veel comfortabeler maken. Via een geïntegreerd systeem kunt u alles vanaf afstand bedienen en kunt u bijvoorbeeld, wanneer u gaat slapen of het huis verlaat, met één knop de verlichting en de verwarming uitschakelen en het alarm opzetten. Maar ook huishoudtoestellen, rookdetectoren of andere middelen kunt u vanaf afstand bedienen. Vanuit uw slaapkamer uw koffiemachine in werking zetten of uw bad laten vollopen? Van buitenshuis de verwarming aanzetten of een televisieprogramma opnemen? Het zijn allemaal realistische domotica toepassingen die uw comfort aanzienlijk kunnen verhogen en die u ook veel tijdswinst kunnen opleveren. Ontdek hoe domotica het comfort in uw huis kan verhogen en neem vrijblijvend contact op met de ervaren domotica elektriciens uit uw regio!  

veiligheid door domotica

Veiligheid

Vele domotica toepassingen hebben ook een geïntegreerd veiligheidssysteem in hun elektrisch en datanetwerk. Naast de reeds ingeburgerde parlofoon en videofoon kunt u uw woning ook beveiligen met bewakingscamera’s, detectoren, lichtsensoren, alarmen of bewegingsmelders. Ook kunt u de camerabeelden vanaf afstand bekijken via uw smartphone of zien wie er aanbelt aan uw voordeur. Maar veiligheid kan ook breder gaan door uw elektrische toestellen te verbinden aan uw rookdetectoren waarbij uw toestellen worden uitgeschakeld in geval van brandgevaar. Daarnaast bestaat er ook een mogelijkheid om waterlek detectoren te installeren die bij een waterlek de watertoevoer afsluiten. Domotica is op het vlak van veiligheid al lang niet meer aan zijn proefstuk toe en het biedt een gamma aan van efficiënte en gesofisticeerde veiligheidssystemen. Voor meer informatie over de domotica mogelijkheden op het vlak van veiligheid kunt u hier gratis de vele regionale elektriciens uit uw buurt contacteren!

automatisatie met domotica

Automatisatie

Een domoticasysteem kan via een universele afstandsbediening al uw toestellen, die aanstuurbaar zijn via elektriciteit, radiofrequenties of infrarood vanaf afstand bedienen niet alleen binnen de woning maar ook daarbuiten. Hierbij maakt het domoticasysteem gebruik van actoren en sensoren die al dan niet worden aangestuurd door een centrale besturingseenheid. Zo kunt u via één besturingssysteem al uw domotica applicaties bedienen en/of automatiseren. Wanneer er aan bepaalde parameters wordt voldaan zullen sommige sensoren en actoren daarbij ook automatisch aangestuurd worden zonder dat u zelf moet tussenkomen. Zo kan bijvoorbeeld het doven van bepaalde lichten of toestellen volledig automatisch verlopen of kunt u met uw wagen buitenrijden waarna uw garagepoort automatisch zal sluiten. Ook het bijsturen van de verwarming of van de luchtkwaliteit kan zonder problemen volledig autonoom ingesteld worden in uw domoticasysteem. Met geautomatiseerde domotica toepassingen verhoogt u niet alleen het comfort maar doet u ook aan slimme energiebesparing. Heeft u interesse in een automatisch geregeld domoticasysteem? Contacteer via offertesonline.be vrijblijvend enkele gediplomeerde domotica elektriciens uit uw regio voor verdere inlichtingen, afspraken of offertes!

Waarvoor wordt domotica gebruikt?

verlichting aanpassen met domotica

Verlichting

Het grote voordeel van domotica is dat u uw woning kunt compartimenteren en naar wens kunt samenstellen. Zo kan dit ook met uw verlichting. Via domotica kunt u uw verlichting aansturen vanaf afstand en kunt u bijvoorbeeld het licht van één bovenkamer of zelfs de volledige bovenverdieping doven. Via een mooi overzicht op uw smartphone of tablet controleert u zo de actieve verlichting en kunt u deze ook van buiten uw woning bedienen. Maar u kunt ook verschillende sferen creëren voor een bepaalde kamer door één of meerdere lichtpunten of lichtkringen met elkaar te combineren. Zo kunt u een gedempte lichtsfeer instellen voor het televisie kijken, indirecte sfeerverlichting voorzien voor romantische gelegenheden of een flashy kleur en lichtsfeer programmeren voor meer uitbundige feestjes. Anderzijds kunt u met domotica ook besparen op uw energie door bepaalde lichten automatisch te laten doven na een bepaalde tijd of indien er geen beweging meer wordt waargenomen. Mogelijkheden zat dus om uw licht aangenaam en doeltreffend te beheren. Voor meer info over domotica verlichting kunt u hier contact opnemen met de professionele elektriciens uit uw regio voor enkele vrijblijvende vergelijkende offertes!

verwarming aanpassen met domotica

Verwarming

Het is u misschien al overkomen dat u ‘s avonds de verwarming bent vergeten af te zetten en dat ze heel de nacht heeft opgestaan. Het zijn soms grote of kleine energieverspillingen die wel meer voorkomen maar die ook evengoed vermeden kunnen worden. Via een automatisering kunt u uw klimaat regelen zoals u het zelf wilt en waarbij domotica uw verwarming regelt naargelang uw aanwezigheid, comfort en leefgewoontes. Via sensoren wordt u verwarming hierbij aangepast zodat er steeds de gewenste ideale temperatuur wordt bereikt. Maar daarnaast kunt u uw domotica applicaties ook vanaf afstand bedienen en uw huis al laten voorverwarmen voor uw thuiskomst. Of ‘s morgens de badkamer al laten verwarmen indien u een werkweek heeft met vaste uren. Het grote voordeel van een domoticasysteem bij uw verwarming, is dat u alle kamers afzonderlijk kunt bedienen zodat er geen warmte wordt gebruikt voor niet gebruikte vertrekken. Met een vernuftig domoticasysteem kunt u zelfs uw verwarming koppelen aan de weersverwachtingen waarbij ook het aanwezige zonlicht gebruikt wordt om het klimaat van uw woning zo energiezuinig mogelijk te beheren. Met een intelligente thermostaat kunt u rekenen op een aanzienlijke energiebesparing en aangezien de huidige thermostaten sober en designvol geleverd worden, geven ze bijkomend een moderne toets aan uw interieur. Wenst u meer te weten over de mogelijkheden van domotica voor uw verwarming? Contacteer dan enkele erkende elektriciens uit uw regio voor vrijblijvende adviezen en/of offertes!

alarmsysteem met domotica

Alarmsystemen

Sommige alarmsystemen gebruikten in het verleden al een vereenvoudigde domotica applicatie waarbij camera’s, sensoren en detectoren aan elkaar werden gekoppeld via een centraal besturingssysteem. Maar ondertussen zijn de alarmsystemen door de invoering van professionele domoticasystemen geëvolueerd tot gesofistikeerde veiligheids- en controlesystemen. Door de combinatie van bewegingsmelders, intelligente veiligheidscamera’s (IP camera’s), infrarood camera’s, CO en rookdetectoren, geluidsdetectie en contactsensoren kunt u uw huis voorzien van een sluitend en hoog kwalitatief alarmsysteem. Zo kunt u bij een melding live de beelden volgen in uw woning, kan het alarm afgaan waarbij uw lichten knipperen en uw rolluiken opengaan of kunnen tegenovergesteld juist alle deuren en de rolluiken worden vergrendeld. Ook een stil alarm naar de politiecentrale, een opname van de beelden of het inschakelen van het maximum volume van uw radio kunnen mee opgenomen worden in uw alarm domotica applicaties. Een inbreker kan onder deze omstandigheden niet vlug genoeg de benen nemen! Naast het inbrekers aspect biedt domotica ook alarmsystemen aan voor CO en branddetectie waarbij u wordt verwittigd bij gevaar en er eventueel ook een directe verbinding is met de brandweercentrale. De domotica mogelijkheden qua veiligheid zijn zeer ruim en onbeperkt. Vraag gerust vrijblijvend aan uw regionale elektriciens naar de verschillende alarmsystemen die er momenteel op de markt zijn, ze zullen u met plezier verder helpen met uiteenlopende voorbeelden en offertes!

toegangscontrole met domotica

Toegangscontrole

Naast een goed alarmsysteem is een goede toegangscontrole ook een belangrijk onderdeel van uw domotica. Naast de gekende parlofonie en videofonie  kunt u met een domoticasysteem uw toegang nog beter beveiligen en beheren. Domotica applicaties bieden de mogelijkheid om vanaf afstand te zien wie er voor uw deur staat. Dit beeld kan weergegeven worden op uw televisie, computerscherm, tablet of smartphone. Ook het openen en sluiten van deuren, en zelfs het op slot doen van de deuren, kunt u vanaf afstand bedienen via één geïntegreerd en centraal systeem. Op deze manier controleert u altijd uw toegang en kunt u ook beslissen om een bepaalde persoon al dan niet toe te laten in uw woning tijdens uw afwezigheid. De beelden tijdens uw afwezigheid kunnen evengoed geregistreerd en bewaard worden. En ook een automatische sluiting van uw deur of garagepoort kan door uw domoticasysteem aangestuurd worden of via uw smartphone gecontroleerd worden. Zo bent u altijd zeker dat uw woning goed is afgesloten. Voor verdere details over een domotica gestuurde toegangscontrole, verwijzen we u graag door naar de vele professionele domotica elektriciens uit uw regio of buurt!

zonwering met domotica

Zonwering

Naast de domotica toepassingen voor uw verwarming, koeling en/of ventilatie in uw huis, bestaat er ook een applicatie voor uw zonwering. Door uw zonwering nuttig te gebruiken kunt u de warmte van het zonlicht buiten houden en uw temperatuur comfortabel houden. Het uitschuiven van uw zonwering kan automatisch verlopen aan de hand van zonnedetectoren die uw zonwering slechts aansturen wanneer de comfortabele binnentemperatuur wordt overschreden. U kunt naast de zonnedetectoren ook nog een windmeter toevoegen aan het systeem zodat uw zonwering niet wordt beschadigd bij een teveel aan windkracht. Heeft u geen buiten zonwering dan kunt u ook uw binnenzonwering of uw lamellen voorzien van een domotica aansturing waarbij u de binnenvallende warmte automatisch kunt kanaliseren. Of wat dacht u van een gecontroleerde zacht oplopende  lichtinval in uw slaapkamer wanneer het tijd is om op te staan? Ontdek de verschillende domotica mogelijkheden voor zonwering en/of rolluiken en contacteer gratis enkele regionale elektriciens uit uw buurt voor een vergelijkende offerte!

mediasystemen met domotica

Mediasystemen en wellness

Met domotica kunt u uw verschillende mediasystemen op elkaar afstemmen waardoor u uw smartphone, computer, televisie, tablet, stereo, surround system, beamer of home cinema kunt configureren en laten samenwerken. Zo kunt u al uw lokale films, muziek, foto’s en opnames naar u televisie doorsturen of kunt u streaming netwerken zoals spotify en netflix delen op al uw toestellen. Daarnaast kunt u ook uw woning voorzien van een audio domotica voor heel uw woning zodat u uw favoriete muziek kunt blijven volgen doorheen de woning. En voortgaand op de ontspanningsmogelijkheden: ook uw zwembad, jacuzzi of sauna kunt u vanaf afstand bedienen of via een automatisering bijsturen. Zo kunt u bijvoorbeeld de temperatuur, de zuiverheid en het chloorgehalte van uw zwembad aansturen zodat het steeds in optimale omstandigheden gebruikt kan worden. Ook hier zijn de domotica mogelijkheden sterk geëvolueerd en verbeterd. Heeft u interesse in een domoticasysteem voor uw mediabeheer of voor uw wellness? Contacteer de domotica elektriciens uit uw regio voor enkele vrijblijvende offertes!

Op zoek naar een elektricien uit uw regio om een vrijblijvende offerte te maken voor uw domotica?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Domotica opbouw

hoe werkt domotica

Hoe werkt domotica?

Een domoticasysteem maakt gebruik van actoren en sensoren. De actoren, zoals lichtpunten, stopcontacten, elektrische toestellen, motoren, verwarming, audio en video apparatuur, boilers, deursloten, enz. werken doordat ze bevelen krijgen van buitenaf. De sensoren, zoals bewegingsdetectoren, touchscreens, schakelaars, drukknoppen, Pc’s, smartphones, thermostaten, magneetcontacten, zonnesensoren, enz. geven door een impuls een opdracht door aan de actoren waardoor deze een actie inzetten. Wanneer een sensor dus een signaal of een alarm doorgeeft aan het domoticasysteem dan bepaalt dit systeem welke opdracht er door een bepaalde actor moet uitgevoerd worden. Verder kunt u sommige  toestellen aan elkaar koppelen via een bepaalde software waarbij u uw toestellen kunt delen.

gesloten open systeem domotica

Gesloten systeem versus open systeem

Maak vooraf de afweging of u kiest voor een open of een gesloten domoticasysteem. Een gesloten systeem maakt gebruik van domotica producten van één fabrikant en deze producten zijn niet compatibel met andere toestellen. Men noemt een gesloten systeem ook een standalone systeem dat op zich goed functioneert maar waar u vertrouwt op één systeem. Met een open domoticasysteem kiest u voor systeem dat compatibel is voor alle fabrikanten zodat u een vrije keuze heeft voor uw favoriete fabrikanten en producten.

centraal decentraal systeem domotica

Centraal versus decentraal

Bij een domoticasysteem met een centraal systeem verloopt alle communicatie tussen actoren en sensoren via een centrale verwerkingseenheid. Deze centrale, die ook master wordt genoemd, is hierbij de grote verbindende communicator die quasi alle elementen van uw domotica aanstuurt. Het voordeel van centraal gestuurde domotica is dat er geen gesofisticeerde domotica moet voorzien worden voor uw afnemers of deelnemers. Bij een decentraal systeem werkt men met intelligente afnemers of deelnemers die autonomer kunnen werken en dus minder afhankelijk zijn van de centrale. Dit laat een gemakkelijkere vervanging toe van bepaalde onderdelen zonder dat u gans de centrale dient te vervangen. Bij centraal gestuurde domotica zal de centrale communicator duurder zijn en de onderdelen goedkoper, bij decentraal gestuurde domotica is het juist andersom.

bekabelde domotica plaatsen

Bekabeld of niet bekabelde domotica

De keuze voor bekabelde of niet bekabelde domotica verschilt van mens tot mens. Bij een bekabelde verbinding heeft u steeds een vaste en betrouwbare connectie en beperkt u de aanwezigheid van allerhande stralen doorheen uw huis. Bij een draadloze verbinding heeft u alle vrijheid om nieuwe toestellen te koppelen aan uw domotica zonder dat er kabels moeten gelegd worden of dat er breekwerken aan te pas moeten komen. Voor een draadloos domoticasysteem heeft u radiofrequentie, infrarood of een powerline verbindingen nodig. De installatie is gemakkelijker dan een bekabeld systeem maar de connectiviteit is minder stabiel. Voor een volledige nieuwe domotica installatie bij een nieuwbouw is een bekabeld domoticasysteem daarom meestal een betere keuze. Wenst u meer te weten over de voor- en nadelen van bekabelde of niet bekabelde domoticasystemen? Neem hier contact op met de regionale domotica elektriciens uit uw omgeving voor adviezen en offertes!

Gemiddelde kostprijs domotica

HOE WORDT DE PRIJS VOOR de plaatsing van domotica BEPAALD?

Wanneer u domotica laat installeren dan moet u rekening houden met 2 variabelen binnen de kostprijs. Enerzijds is er de kostprijs van de materialen die gebruikt zullen worden voor uw elektriciteitswerken, en anderzijds is er de arbeidskost van de elektricien(s) zelf.

Gezien de arbeidskost een groot deel van de totaalprijs bepaald, is het belangrijk dat u meerdere offertes opvraagt bij verschillende professionele elektriciens uit uw regio.

Wat de arbeidskosten betreft mag u rekenen op een kost van ongeveer € 30-50 per uur.

Prijzen domotica

Soort
Prijs
Centraal bekabelde domotica
vanaf € 6000
Parlofoon
€ 150 - € 700
Parlofoon met camera
€ 300 - € 800
videofoon
€ 300 - € 1400
Videofoon met IP camera
€ 400 - € 2000
Videofoon met toegangscontrole
€ 800 - € 4000

PREMIES & SUBSIDIES

Momenteel kan u profiteren van verschillende subsidies en premies waardoor de prijzen voor uw elektriciteitswerken fors lager kunnen uitkomen.
De Vlaamse overheid en de netbeheerders geven verschillende premies voor elektrische installaties:

 • De Vlaamse verbeteringspremie
 • De Vlaamse energielening
 • De aanpassingspremie
 • Verlaagd BTW tarief (6%)

Wanneer u wilt weten op welke premies u mogelijks recht heeft kan u altijd de premiezoeker van de Vlaamse Overheid raadplegen:

www.premiezoeker.be 

Op zoek naar een elektricien uit uw regio om de prijs voor uw domotica te ontdekken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist
2195 elektriciens in uw regio!

Vergelijk offertes voor uw Elektriciteitswerken

Na het ontvangen van deze offertes bent u tot niets verplicht, enkel beter ingelicht.

U heeft dus niets te verliezen...