Je rieten dak laten plaatsen

Bereik tot 2857 dakwerkers in Vlaanderen.

  • Ontvang tot 3 offertes
  • Gratis & Vrijblijvend
  • U vergelijkt en beslist

Door gebruik te maken van dit formulier ga je akkoord met ons privacy- en cookiebeleid

Hoe werkt OffertesOnline.be?

  • 1

    Zoek je de juiste vakman voor je rieten dak?

    Je wilt een rieten dak laten plaatsen, maar waar vind je de geschikte vakman voor rieten daken? Hoe vind je een professionele en betrouwbare dakwerker die actief is in jouw regio, en liefst voor de best mogelijke prijs-kwaliteit?

  • 2

    Je verstuurt je offerteaanvraag via OffertesOnline.be

    Gelukkig bestaat er OffertesOnline.be! Hier kun je je offerteaanvraag, gratis en vrijblijvend, in enkele minuten opstellen en wordt ze automatisch naar alle professionele rietdekkersbedrijven uit jouw regio verstuurd. Zo bespaar je veel tijd en moeite!

  • 3

    Je vergelijkt vrijblijvend de verschillende offertes en beslist!

    Professionele dakwerkers die geïnteresseerd zijn in je opdracht zullen je een offerte toesturen, waarna je rustig kunt vergelijken en eventueel een beslissing kunt nemen!

2857
DAKWERKERS
65
Opdrachten
per maand
132
Offertes
per maand

Recente offerteaanvragen voor dakwerken in Vlaanderen

Soort werken: Dakgoot vervangen

Type dak: Hellend dak

Type woning: Vrijstaande woning

Projectbeschrijving:

Alle dakgoten moeten nagekeken worden en of hersteld. Dak op garage moet vervangen worden. Graag een offerte.
Arrow
Offerteaanvraag uit Vosselaar

Soort werken: Overige

Type dak: Punt dak

Type woning: Rijwoning

Projectbeschrijving:

Reinigen van dakgoot .
Arrow
Offerteaanvraag uit Diegem

Vind een geschikte dakwerker in je buurt

Het vinden van de geschikte vakman, en in dit geval dakwerker, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer je niet over één nacht ijs wilt gaan betreffende het kiezen van een professional waaraan je de constructie van je rieten dak wilt toevertrouwen. Om de juiste keuze te kunnen maken moet je verschillende offertes kunnen vergelijken om zo tot de juiste keuze te kunnen komen die je de beste prijs/kwaliteit voor je dakwerken garandeert.

Deze zoektocht begint dus met het vinden van professionele rietdekkersbedrijven uit jouw regio. Daarna moet je hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van je project, hopende dat zij je nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.

Daarom hebben wij www.offertesonline.be in het leven geroepen.
Omdat dit gehele proces veel sneller kan!

OffertesOnline Werking

Rieten daken: Je rieten dak professioneel geplaatst!

Via ons platform geef je je offerteaanvraag voor je rieten dak éénmaal in, en laten we de geïnteresseerde rietdekkersbedrijven uit je omgeving jou contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van verschillende offertes voor je riet dak snel en eenvoudig.

En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrij. Met vrij bedoelen we dat je na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. Je ontvangt de offertes, je vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan jou om te beslissen of je tot een samenwerking overgaat.

Met het gebruik van ons platform heb je niets te verliezen, in tegendeel... je kunt er enkel maar bij winnen!

Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog je offertes aan bij alle professionele dakwerkers uit jouw omgeving... Alvast veel succes met je project!

Heeft u nog een vraag?

OffertesOnline.be heeft een database met daarin een groot deel van de professionele dakwerkers in Vlaanderen. Wanneer je dus je offerteaanvraag indient voor een rieten dak, kunnen wij perfect een selectie maken van professionele dakwerkers die gelegen zijn in je regio en de juiste kwalificaties hebben voor de door jou beschreven dakwerken.

Dit kan zéér snel gaan... van zodra we je offerteaanvraag ontvangen, stellen we deze voor aan de gekwalificeerde rietdekkersbedrijven uit je regio. Afhankelijk van hoe snel deze bedrijven jouw offerteaanvraag lezen, kunnen zij zich haast onmiddellijk kandidaat stellen voor de constructie van je rieten dak en contact met je opnemen voor een offerte. Gemiddeld genomen duurt het maximaal 5 werkdagen alvorens je alle offertes binnen hebt. Sommige zullen vandaag nog binnenkomen, en andere zullen enkele dagen in beslag nemen. Zoals gezegd is dit afhankelijk van hoe snel deze bedrijven jouw aanvraag bekijken.

Om misbruik te vermijden laten we maximaal 3 bedrijven toe die zich kandidaat kunnen stellen. Dus afhankelijk van hoeveel dakwerkers interesse tonen in je offerteaanvraag, zal dit aantal schommelen tussen de 0 en 3. Daarom is het belangrijk om je dakwerken zo gedetailleerd als mogelijk te beschrijven, dit verhoogt namelijk de interesse van bedrijven.

De bedrijven die interesse hebben in jouw opdracht betalen OffertesOnline.be een éénmalig klein bedrag om zich kandidaat te kunnen stellen, en krijgen vervolgens je contactgegevens. Door dat we het aantal kandidaten beperken tot 3 is het zo dat de bedrijven die als eerste interesse tonen diegene zijn die je contactgegevens krijgen. OffertesOnline.be maakt hierbij zelf geen selectie.

Mocht een bepaald bedrijf zéér veel interesse hebben, dan heeft het tevens de mogelijkheid zich exclusief kandidaat te stellen. Dit wil zeggen dat zij als enige je contactgegevens zullen krijgen, en je bij gevolg ook maar één offerte zal ontvangen.

Absoluut! Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. Je bent na het ontvangen van de offertes tot niets verplicht, en enkel beter geïnformeerd.

We raden je aan om je opdracht zo gedetailleerd als mogelijk op te stellen, dit verhoogt namelijk de interesse bij de rietdekkersbedrijven uit je regio. Naast de vooropgestelde vragen, en je contactgegevens, is het belangrijk om je beschrijving van de dakwerken ook zo uitgebreid als mogelijk te maken.

Vind een geschikte dakwerker uit je buurt door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
  • Ontvang tot 3 offertes
  • Gratis & Vrijblijvend
  • U vergelijkt en beslist

Waarom kiezen rieten daken?

Rieten daken hebben net zoals de dakpannen daken een rijke voorgeschiedenis. Riet wordt al van oudsher gebruikt om een dak mee te bedekken en riet was lange tijd, naast stro en heideplaggen, de goedkoopste dakbedekking. Door de hogere kosten, en het grote aanbod aan dakpannen en leien, heeft het riet veel van zijn populariteit verloren. Een rieten dak komt nu vooral voor bij ambachtelijke of rijkere huizen, of wordt er riet als decoratieve eyecatcher ingepast bij een dakpannen dak. Ondanks de hogere kost van een rieten dak, vallen vele mensen toch nog voor de charmes van traditionele rieten daken. Een rieten dak straalt warmte, natuurlijkheid en klasse uit en het verhoogt het landelijk uitzicht van je woning. Maar zelfs als je niet landelijk woont, creëer je met een rieten dak toch een stukje buitenleven in je straat of wijk. Daarom dat rieten daken en groendaken bij vele mensen terug in de lift zitten als milieubewuste keuzes. In tegenstelling tot enkele jaren geleden kunnen rieten daken nu ook voorzien worden van een onderconstructie en bijkomende isolatiematerialen. Deze nieuwe techniek en afwerking wordt nog maar recent toegepast, maar het komt zo wel tegemoet aan de verstrengde ecologische en ergonomische wetgevingen. Op die manier wordt een  ambachtelijke vormgeving efficiënt gekoppeld aan de nieuwe moderne vereisten. Kies je voor een rieten dak , dan is dit ook een bewuste en doordachte keuze. Zowel bij landelijke, klassieke of moderne woningen geef je je woning met een dak van riet een esthetische en natuurlijke meerwaarde. Via offertesonline.be kun je gratis enkele professionele rietdekkers uit jouw regio contacteren voor een offerteaanvraag, prijzen of adviezen!

Welke soorten rieten daken zijn er?

traditioneel rieten dak

Traditionele rieten daken

Elk rieten dak wordt gemaakt met eenjarig riet omdat meerjarige rietstengels onvoldoende bruikbaar zijn. Bij een traditioneel rieten dak, ook rieten dak met een open constructie genoemd, wordt het riet rechtstreeks op de dakconstructie aangebracht. De rietdekker brengt voor deze methode eerst rondhouten of rechthoekige sporen aan op de gordingen van het dak. Hierover worden de horizontale rietlatten gebonden met een tussenafstand van ongeveer 28 centimeter. Als laatste zal de rietdekker het riet aan de rietlatten bevestigen door middel van een twijgijzer en zal hij met een drijfbord het riet gelijkmatig verdelen over het dakoppervlak. Bij traditionele rieten daken is er geen onderdak aanwezig en het riet volgens de oude formule authentiek op de open constructie van je dak geplaatst. Door de lichte constructie is het riet is dan ook zichtbaar aan de binnenkant van je woning. De voordelen van een traditioneel rieten dak zijn een optimale luchtcirculatie en een goede vochtafvoer. Door het lichte gewicht van een rieten dak met open constructie, tegenover een gesloten dakconstructie met dakpannen, wordt je dakconstructie ook veel minder belast. Het nadeel van een traditioneel rieten dak is dat het bij een brand minder brandveilig is, waardoor je hogere kosten zult hebben voor je brandverzekering. Met een open constructie zal je de hevige of koude winden ook beter voelen binnen in je huis. Een afwerking met een binnenisolatie en een dampdoorlatend scherm kan dit  wel grotendeels opvangen. Heb je interesse in traditionele rieten daken? Contacteer een ervaren rietdekkersbedrijf uit jouw regio voor bijkomende info, adviezen of prijzen.  

geschroefd rieten dak

Schroefdaken

Sinds enkele jaren worden rieten daken ook voorzien van een onderbouw die er voor zorgt dat je woning beter beschermd wordt en die tegemoet komt aan de ecologische en ergonomische wetgeving. Men spreekt dan over rieten daken met een gesloten dakconstructie of over een schroefdak. Bij een rieten schroefdak gaat de rietdekker tussen de rondhouten of rechthoekige sporen brandwerende isolatieplaten aanbrengen. Door het dak te isoleren, krijg je een gesloten dakconstructie en zal de warmte van je huis binnen blijven. Met een riet schroefdak is er tevens een goede isolatie tegen de buitentemperaturen. Het nadeel is wel dat er minder ventilatie is voor je rieten dak wanneer je dak gesloten is, waardoor het riet sneller zijn optimale droogcapaciteit verliest. Een tweede methode voor een schroefdak is om daarom eerst een onderdak aan te brengen op je dakconstructie. Hierop worden dan de daksporen geplaatst voor het riet. De isolatie kan dan aangebracht worden aan de binnenkant van je rieten dak tussen de gordingen zoals bij de traditionele dakpannen daken. Door de spouw is er een goede ventilatie rond het riet en wordt de goede staat en de droogcapaciteit van je riet behouden. Dankzij het waterdichte onderdak en de gesloten isolatie wordt je woning onder je dak mee beschermd en bespaar je op de kosten van je energie. Alhoewel de kost van een rieten dak met onderdak hoger zal liggen, heb je met dit rieten schroefdak wel de beste duurzaamheid met een levensduur tot wel 40 jaar!  Het enige nadeel bij een schroefdak is dat je de constructie van je riet van binnenuit niet meer kunt zien. Maar anderzijds blijft je woning stof- en vochtvrij en voldoet je rieten schroefdak aan alle moderne EPC en EPB waarden. Interesse in een rieten schroefdak? Kies het juiste rietdekkersbedrijf door meerdere prijzen te vergelijken!  Vraag hier naar enkele gratis prijsoffertes.

Wat is de levensduur van een rieten dak?

Over het algemeen hebben traditionele rieten daken een gemiddelde levensduur van 25 jaar tot wel 40 jaar. Veel hangt echter af van de omstandigheden en van het onderhoud. Bij een goed onderhouden rieten dak en indien er geen schadelijke externe invloeden zijn van bomen of mos, kun je de gemiddelde levensduur met ongeveer 15 jaar verlengen. Overhangende of dichtbij staande bomen zorgen niet alleen voor bladverlies en vochtoverdracht, maar ze werpen ook een schaduw over je rieten dak waardoor het riet minder snel kan drogen. Zo ontstaan er mos en algen en die tasten de staat van je riet aan. Door een goed onderhoud van je rieten dak, worden de mossen en algen verwijderd waardoor je het riet in een goede droge en gezonde staat houdt. Je riet ziet minder af en de kwaliteit van het riet blijft langer intact. De levensduur van geschroefde rieten daken zijn, gezien de recente ontwikkelingen, nog niet meetbaar. Indien het riet rechtstreeks aan het onderdak is vastgeschroefd, gaat dit op termijn nadelig zijn voor de kwaliteit van het riet. Door gebrek aan een goede luchtcirculatie gaat een rieten dak, waarvan het riet niet vrij kan ademen, sneller vergaan aangezien het riet van binnenuit niet kan drogen. Bij geschroefde rieten daken met een bijkomende spouw tussen het riet en het onderdak, blijft de luchtcirculatie wel gewaarborgd en mogen we er vanuit gaan dat we dezelfde gemiddelde levensduur van minimum 25 jaar tot wel 40 jaar hebben als bij een open rieten dak. Het pluspunt is dan wel dat je niet gans je dakconstructie hoeft af te breken en dat je bij deze methode enkel de buitenste laag van je rieten dak dient te vervangen. In vergelijking met een dak van betonnen dakpannen, keramische dakpannen, leien, kunstleien of een groendak, staat een rieten dakbedekking dan ook netjes in het midden van de duurzaamheidslijn. Meer info over hoe lang een rieten dak mee gaat, het onderhoud, de kwaliteit van het riet, de kost van een rieten dak, of de voor -en nadelen van de verschillende soorten rieten daken, kun je hier bekomen bij de erkende rietdekkersbedrijven uit jouw regio.

levensduur rieten daken

Onderhoud rieten daken

De levensduur van je rieten dak hangt grotendeels af van het onderhoud. Na verloop van tijd gaat het bovenste riet verweren en kunnen er algen en mossen ontstaan. Vooral de algenvorming kan rampzalig zijn voor je rieten dak en de kwaliteit van het riet. Vooral schaduwrijke plekken en (hoge) bomen zorgen ervoor dat algen op je dak mee kunnen ontkiemen in het riet. Ook bij een onvolledige verbranding van hout, bijvoorbeeld door een houtkachel, wordt er stikstof afgezet op het riet waardoor het riet gaat rotten en er algen ontstaan. Door de aanwezigheid van algen en mossen kan het riet niet meer ademen en drogen en daardoor gaat een rieten dak beginnen rotten. Hou er dan ook rekening mee dat rieten daken best om de vijf jaar te voorzien van een onderhoud. Een ervaren rietdekkersbedrijf bestrijdt de algen doeltreffend met een algenbestrijdingsmiddel waarbij de algen, door de vloeistof te absorberen, zullen afsterven. Tijdens het onderhoud zal de ervaren rietdekker met een drijfbord je riet ook kammen op je dak wanneer er mosvorming is. Hierbij wordt de aangetaste toplaag zoveel mogelijk verwijderd en is je riet weer mosvrij. In tegenstelling tot de meeste andere dakbedekkingen wordt er geen garantie gegeven op de gemiddelde levensduur van een rieten dak. Maar met een regelmatig onderhoud van je rieten dak  verleng je de levensduur wel aanzienlijk. Regelmatige gecertificeerde onderhoudsbeurten kunnen later eventueel ook nog nuttig zijn bij een schatting, verkoop of een verzekeringsdispuut. Wens je meer inlichtingen over het onderhoud van een rieten dak of de prijzen? Neem contact op met enkele gediplomeerde rietdekkers uit jouw regio, ze zullen je graag van dienst zijn!

rieten dak onderhouden
Op zoek naar een rietdekkersbedrijf uit je regio om een vrijblijvende offerte te maken voor jouw rieten dak?
  • Ontvang tot 3 offertes
  • Gratis & Vrijblijvend
  • U vergelijkt en beslist

Hoe wordt een rieten dak opgebouwd?

hellingsgraad rieten dak

Hellingsgraad

De hellingsgraad of hellingshoek van je rieten dak bepaalt voor een groot deel ook de levensduur van je riet. Principieel geldt: hoe steiler het dak, hoe beter het dak beschermd is tegen het vocht en de regen. Alhoewel hellende daken vanaf een hoek van 25 graden al in aanmerking komen voor een rieten dak, wordt een hellingshoek van 45 graden of meer aangeraden om een zo goede en natuurlijke waterafloop te garanderen. Hoe hoger de hellingshoek, hoe steiler het dak en wanneer je dak 45 graden of meer afhelt, blijft het contact van het vocht met je riet zoveel mogelijk beperkt. Dus hou er rekening mee dat een lagere hellingshoek de levensduur van je rieten dak aanzienlijk kan hypothekeren. Een goed hellend rieten dak met een hellingshoek van 45 graden of meer heeft een gemiddelde levensverwachting van ongeveer dertig jaar en zelfs langer indien het goed onderhouden wordt. Bij een slechte hellingsgraad kan dit teruglopen tot een rendabiliteit van amper tien jaar. Voor het beste rendement neem je best contact op met een professioneel rietdekkersbedrijf zodat je voorafgaandelijk goed geïnformeerd bent. Een ervaren rietdekkersbedrijf kan je bijstaan met raad en daad en ze kunnen de beste plaatsing, voorwaarden, levensduur en afwerking verzekeren door hun jarenlange ervaring en kennis.

rieten dak isoleren

Rieten dak isoleren

Voor het isoleren van een rieten dak wordt er een onderscheid gemaakt tussen een traditioneel of open rieten dak en een schroefdak of gesloten rieten dak. Bij een traditionele rieten daken is het zicht van het riet in de woning soms een pluspunt maar dan kan er wel geen extra isolatie toegevoegd worden.  Wanneer het niet uitmaakt of je het riet ziet, kun je je open rieten dak langs de binnenkant isoleren met isolatiematten of isolatieplaten tussen de gordingen. Daarna wordt de isolatie afgedekt met een dampscherm. Een dampscherm zorgt ervoor dat het condensvocht niet in je isolatie terecht komt en het maakt je dak ook luchtdicht. Door het aanbrengen van een binnenbekleding in gipskarton of een andere materiaalsoort, creëer je een bijkomende geïsoleerde dichte ondergrond  tegen je traditioneel rieten dak en bespaar je op de kosten van je energiefactuur. Het nadeel van isolatie tussen je open dakstructuur is dat je de ventilatie van het riet kunt beknotten aangezien het riet daardoor sneller verzadigd geraakt. Bij een geschroefd rieten dak wordt de isolatie aangebracht langs de buitenzijde op de dakconstructie zoals bij een dakpannen sarking dak. Ook hier wordt eerst een dampdichte folie geplaatst waarna het onderdak en de isolatie wordt geplaatst. Het onderdak geeft een dragende ondersteuning aan je dakstructuur en het heeft een waterdichte afdeklaag. Een plaatsing met het onderdak boven, en de isolatie onder je dakconstructie, is een ander mogelijkheid. In principe kun je je riet hierop rechtstreeks laten bevestigen, maar het is beter om hier eerst rondhouten of rechthoekige sporen te plaatsen zoals bij een open rieten dak. Zo behoud je de beste ventilatie voor je riet en dit zal je een veel langere levensduur van je rieten dak verzekeren. Voor meer informatie over het isoleren van rieten daken kun je hier onze regionale rietdekkers gratis contacteren!

nokafwerking bij plaatsen rieten dak

Nokafwerking

Een nokvorst van een rieten dak noemt men een rietvorst. Meestal gebruikt men voor rieten daken keramische boogvormige rietvorsten omdat ze qua uiterlijk nauw aanleunen bij het natuurlijk en ambachtelijk uitzicht van een rieten dak. De meest gebruikte keramische nokvorsten voor rieten daken zijn de Bourgondische, Friese en Rijnlandse nokvorsten die vaak een natuurrode of blauwgrijze kleur hebben. De rietvorsten worden door middel van een, al dan niet elastische, dakmortel vastgezet. Vaak ziet men op rieten daken ook de typische opvallende witte voegmortel, die vooral om esthetische redenen wordt gekozen. Als alternatief kun je ook kiezen voor een kunststof rietvorst of een koperen rietvorst. Deze beide nokvorsten hebben weinig of geen onderhoud nodig en ze verhinderen de vorming van algen en mossen. Een professionele rietdekkersbedrijf zal ook een fijnmazig gegalvaniseerd of koperen gaas onder de nok plaatsen om te voorkomen dat vogels het riet kunnen lostrekken langs de nok. Wens je meer info over rietvorsten of over de nokafwerking bij een rieten dak? Neem hier contact op met jouw regionale rietdekkers!

Gemiddelde prijzen rieten dak

HOE WORDT DE PRIJS VOOR EEN RIETEN DAK BEPAALD?

Vaak wordt de prijs voor een rieten dak per vierkante meter berekend waarbij er een onderscheid gemaakt wordt tussen een traditionele rieten daken en schroefdaken. Een open rieten dak vraagt veel minder materiaal en arbeidskosten aangezien het veel minder focust op isolatie en afwerking. Bij een schroefdak komen er de kosten bij voor het onderdak, de dakisolatie, het dampscherm en de eventuele binnenafwerking. De prijzen voor een schroefdak liggen dan ook hoger dan voor een open dak. Het aanbrengen van riet vraagt ook een bepaalde vakkennis die enkel door een professioneel rietdekkersbedrijf handmatig kan uitgevoerd worden. De prijzen per vierkante meter liggen doorgaans dan ook veel hoger dan voor een klassiek pannendak. Het loont dus zeker de moeite om de prijzen te vergelijken en om vooraf enkele prijsoffertes op te vragen bij de erkende rietbedrijven uit je buurt!

prijs dakwerken

Prijzen rieten dak

Soort werken
Prijs inclusief Btw
Rieten dak
€ 85 - 100 per m²
Nokvorsten
€ 70 - 80 per lopende meter
Herstellen rieten dak
€ 30 - 50 per m²
Onderhoud rieten dak
€ 5 - 15 per m²
Binnen isolatie
€ 25 - 45 per m²
Buiten isolatie: Sarkingdak
€ 35 - 60 per m²

PREMIES

Ook rieten daken kunnen goed geïsoleerd worden, zodat ze voldoen aan de huidige EPC en EPB waarden. We spreken dan over een rieten dak met gesloten dakconstructie of een schroefdak. Wanneer je investeert in een dakisolatie voor je rieten dak, kun je in aanmerking komen voor de verbouwpremie van de Vlaamse Overheid. Doordat je je rieten dak energie-efficiënter maakt door de toegevoegde isolatieconstructie, kun je de "mijn verbouwpremie" aanvragen. Deze premie vervangt de vorige premies en je kunt ze via het online loket aanvragen. Traditionele daken, waarbij je het rieten dak ziet langs de binnenzijde, komen hiervoor niet in aanmerking, omdat ze niet voldoen aan de energie voorwaarden. Via onderstaande link kom je alles te weten over de verbouwpremie.

Premies dakisolatie

Op zoek naar een dakwerker uit je regio om de prijs voor je rieten dak te ontdekken?
  • Ontvang tot 3 offertes
  • Gratis & Vrijblijvend
  • U vergelijkt en beslist
2857 dakwerkers in uw regio!