Uw rieten dak laten plaatsen

Bereik tot 2577 dakwerkers in Vlaanderen.

 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Door gebruik te maken van dit formulier gaat u akkoord met ons privacy- en cookiebeleid

Hoe werkt OffertesOnline.be?

 • 1

  U zoekt de juiste vakman voor uw dakwerken

  U wilt een rieten dak laten plaatsen, maar waar vindt u de geschikte vakman voor uw rieten dak? Hoe vindt u een professionele en betrouwbare dakwerker die actief is in uw regio, en liefst voor de best mogelijke prijs-kwaliteit?

 • 2

  U verstuurt uw offerteaanvraag via OffertesOnline.be

  Gelukkig bestaat er OffertesOnline.be! Hier kan u uw offerteaanvraag, gratis en vrijblijvend, in enkele minuten opstellen en wordt ze automatisch naar alle professionele dakwerkers uit uw regio verstuurd. Zo bespaart u veel tijd en moeite!

 • 3

  U vergelijkt vrijblijvend de verschillende offertes en beslist!

  Professionele dakwerkers die geïnteresseerd zijn in uw opdracht zullen u een offerte toesturen, waarna u rustig kunt vergelijken en eventueel een beslissing kan nemen!

2577
DAKWERKERS
241
Opdrachten
per maand
311
Offertes
per maand

Recente offerteaanvragen voor dakwerken in Vlaanderen

Soort werken: Dakgoot vervangen

Type dak: Punt dak

Type woning: Halfopen bebouwing

Projectbeschrijving:

Hebben buitenmuur geïsoleerd maar de oude dakgoot is nu ingewerkt. Willen een nieuwe over de isolatie plaatsen
Offerteaanvraag uit Brugge

Soort werken: Dak vervangen

Type dak: Zadel dak

Type woning: Rijwoning

Projectbeschrijving:

Dak volledig vernieuwen uitgezonderd de draag balken.De breedte van het dak is 6 meter.
8700 Tielt
Offerteaanvraag uit Tielt

Heeft u nog een vraag?

OffertesOnline.be heeft een database met daarin een groot deel van de professionele dakwerkers in Vlaanderen. Wanneer u dus uw offerteaanvraag indient voor het plaatsen van een rieten dak, kunnen wij perfect een selectie maken van professionele dakwerkers die gelegen zijn in uw regio en de juiste kwalificaties hebben voor de door u beschreven dakwerken.

Dit kan zéér snel gaan... van zodra we uw offerteaanvraag ontvangen, stellen we deze voor aan de gekwalificeerde dakwerkers uit uw regio. Afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw offerteaanvraag lezen, kunnen zij zich haast onmiddellijk kandidaat stellen voor het plaatsen van uw rieten dak en contact met u opnemen voor een offerte. Gemiddeld genomen duurt het maximaal 5 werkdagen alvorens u alle offertes binnen hebt. Sommige zullen vandaag nog binnenkomen, en andere zullen enkele dagen in beslag nemen. Zoals gezegd is dit afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw aanvraag bekijken.

Om misbruik te vermijden laten we maximaal 3 bedrijven toe die zich kandidaat kunnen stellen. Dus afhankelijk van hoeveel dakwerkers interesse tonen in uw offerteaanvraag zal dit aantal schommelen tussen de 0 en 3. Daarom is het belangrijk uw dakwerken zo gedetailleerd als mogelijk te beschrijven, dit verhoogt namelijk de interesse van bedrijven.

De bedrijven die interesse hebben in uw opdracht betalen OffertesOnline.be een éénmalig klein bedrag om zich kandidaat te kunnen stellen, en krijgen vervolgens uw contactgegevens. Door dat we het aantal kandidaten beperken tot 3 is het zo dat de bedrijven die als eerste interesse tonen diegene zijn die uw contactgegevens krijgen. OffertesOnline.be maakt hierbij zelf geen selectie.

Mocht een bepaald bedrijf zéér veel interesse hebben, dan heeft het tevens de mogelijkheid zich exclusief kandidaat te stellen. Dit wil zeggen dat zij als enige uw contactgegevens zullen krijgen, en u bij gevolg ook maar één offerte zal ontvangen.

Absoluut! Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. U bent na het ontvangen van de offertes tot niets verplicht, en enkel beter geïnformeerd.

We raden u aan om uw opdracht zo gedetailleerd als mogelijk op te stellen, dit verhoogt namelijk de interesse bij de dakwerkers uit uw regio. Naast de vooropgestelde vragen, en uw contactgegevens, is het belangrijk om uw beschrijving van de dakwerken ook zo uitgebreid als mogelijk te maken.

Zoekt u een specifieke dakwerker?

Vind een geschikte dakwerker in uw buurt

Het vinden van de geschikte vakman, en in dit geval dakwerker, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer u niet over één nacht ijs wilt gaan betreffende het kiezen van een vakman waaraan u het plaatsen van uw rieten dak wilt toevertrouwen. Om de juiste keuze te kunnen maken moet u verschillende offertes kunnen vergelijken om zo tot de juiste keuze te kunnen komen die u de beste prijs/kwaliteit voor uw dakwerken garandeert.

Deze zoektocht begint dus met het vinden van professionele dakwerkers uit uw regio. Daarna moet u hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van uw project, hopende dat zij u nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.

Daarom hebben wij www.offertesonline.be in het leven geroepen.
Omdat dit gehele proces veel sneller kan!

Uw rieten dak professioneel laten plaatsen!

Via ons platform geeft u uw offerteaanvraag voor het plaatsen van uw rieten dak éénmaal in, en laten we de geïnteresseerde dakwerkers uit uw omgeving u contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van verschillende offertes voor uw dakwerken snel en eenvoudig.

En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat u na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. U ontvangt de offertes, u vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan u om te beslissen of u tot een samenwerking overgaat.

Met het gebruik van ons platform heeft u niets te verliezen, in tegendeel... u kan er enkel maar bij winnen!

Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog uw offertes aan bij alle professionele dakwerkers uit uw omgeving... Alvast veel succes met uw project!

Vind een geschikte dakwerker uit uw buurt door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Waarom kiezen voor een rieten dak?

Rieten daken hebben net zoals de dakpannen daken een rijke voorgeschiedenis. Riet wordt al van oudsher gebruikt als dakbedekking en het was lange tijd, naast stro en heideplaggen, de goedkoopste dakbedekking. Tegenwoordig wordt een dakbedekking van riet veel minder toegepast. Een rieten dak komt nu vooral voor bij ambachtelijke of rijkere huizen of het wordt ingepast als decoratieve eyecatcher bij een dakpannen dak. Ondanks dat het riet als dakbedekking vrij duur is geworden, vallen vele mensen toch nog voor de charmes van een rieten dak. Een rieten dak straalt warmte, natuurlijkheid en klasse uit en het verhoogt het uitzicht van uw woning. Zelfs als u niet landelijk woont, creëert u met een rieten dak toch een stukje buitenleven in uw straat of wijk. Daarom dat rieten daken en groendaken terug in de lift zitten als milieubewuste keuzes. In tegenstelling tot enkele jaren geleden kunnen rieten daken nu ook voorzien worden van een onderdak en bijkomende isolatiematerialen. Deze nieuwe techniek wordt nog maar recent toegepast maar het komt zo wel tegemoet aan de verstrengde ecologische en ergonomische wetgevingen. Op die manier wordt een  ambachtelijke vormgeving efficiënt gekoppeld aan de moderne vereisten. Een keuze voor een rieten dak is dan ook een bewuste en doordachte keuze. Zowel bij landelijke, klassieke of moderne woningen geeft u uw woning met een rieten dak een esthetische en natuurlijke meerwaarde. Via offertesonline.be kunt u vrijblijvend enkele professionele rietdekkers en dakwerkers uit uw regio contacteren voor offertes, voorbeelden of adviezen!

Welke soorten rieten daken zijn er?

traditioneel rieten dak plaatsen

Traditioneel rieten dak

Elk rieten dak wordt gemaakt met eenjarig riet omdat meerjarige rietstengels onvoldoende bruikbaar zijn. Bij een traditioneel rieten dak of open rieten dak wordt het riet rechtstreeks op de dakconstructie aangebracht. De rietdekker of dakwerker brengt eerst rondhouten of rechthoekige sporen aan op de gordingen van het dak. Hierover worden de horizontale rietlatten aangebracht met een tussenafstand van ongeveer 28 centimeter. Als laatste zal de rietdekker het riet aan de rietlatten bevestigen door middel van een twijgijzer en zal hij met een drijfbord het riet gelijkmatig verdelen over het dakoppervlak. Bij een traditioneel rieten dak is er geen onderdak aanwezig en wordt de dakbedekking volgens de oude formule authentiek uitgevoerd. Het riet is dan ook zichtbaar aan de binnenkant van uw woning. De voordelen van een traditioneel dak zijn een optimale luchtcirculatie en een goede vochtafvoer. Door het lichte gewicht van een rieten dak, tegenover een dakbedekking met dakpannen, wordt uw dakconstructie ook veel minder belast. Het nadeel van een traditioneel rieten dak is dat het minder brandveilig is waardoor uw brandverzekering duurder kan uitvallen. Bij hevige en/of koude winden kunt u de trek of de koude binnenshuis soms voelen. Met een binnenisolatie en een dampdoorlatend scherm kunt u dit grotendeels opvangen. Heeft u nog bijkomende vragen over het traditioneel rieten dak? Contacteer dan enkele ervaren rietdekkers uit uw regio. Ze zullen u vrijblijvend verder helpen met adviezen en prijsoffertes!  

geschroefd rieten dak plaatsen

Geschroefd dak

Sinds enkele jaren worden rieten daken ook voorzien van een onderbouw die er voor zorgt dat uw woning beter beschermd wordt en die tegemoet komt aan de ecologische en ergonomische wetgeving. Bij een geschroefd rieten dak zal de rietdekker tussen de daksporen brandwerende isolatieplaten aanbrengen. Door het dak te isoleren zal de warmte van uw huis binnen blijven en wordt uw woning ook geïsoleerd tegen de buitentemperaturen. Het nadeel is wel dat er minder ventilatie is voor uw rieten dak waardoor het riet sneller zijn optimale droogcapaciteit verliest. Een tweede optie is om daarom eerst een onderdak aan te brengen op uw dakconstructie. Hierop worden dan de daksporen geplaatst voor het riet. De isolatie kan dan aangebracht worden aan de binnenkant van uw dak tussen de gordingen zoals bij een klassiek dak. Op deze manier behoudt uw rieten dak door de spouw zijn goede ventilatie rond het riet en wordt uw woning door het waterdichte onderdak en de aangebrachte isolatie volledig beschermd. Het enige nadeel, indien u er aan gehecht zou zijn, is dat u de rieten constructie niet meer kunt zien. Maar anderzijds is uw woning stof- en vochtvrij en voldoet het aan alle moderne EPC en EPB waarden. Interesse in een geschroefd rieten dakbedekking? Neem hier gratis contact op met de vele regionale rietdekkers en/of dakwerkers voor enkele vergelijkende offertes!  

Wat is de levensduur van een rieten dak?

Over het algemeen heeft een traditioneel rieten dak een levensduur van 25 tot 40 jaar. Veel hangt echter af van de omstandigheden en van het onderhoud. Bij een goed onderhouden rieten dak en indien er geen schadelijke externe invloeden zijn van bomen, kunt u de levensduur met ongeveer 15 jaar verlengen. Overhangende of dichtbij staande bomen zorgen niet alleen voor bladverlies en vochtoverdracht maar ze werpen ook een schaduw over uw rieten dak waardoor het riet minder snel kan drogen. Zo ontstaan er mossen en algen. Door uw rieten dak goed te onderhouden worden de mossen en algen verwijderd waardoor u het riet droog en gezond houdt. De levensduur van geschroefd rieten daken zijn, gezien de recente ontwikkelingen, nog niet meetbaar. Indien het riet rechtstreeks aan het onderdak is vastgeschroefd zal dit op termijn nadelig zijn voor de kwaliteit van uw riet. Wanneer u voor uw geschroefd rieten dak een bijkomende spouw heeft voorzien tussen het riet en het onderdak, mogen we er vanuit gaan dat we dezelfde levensvoorwaarden hebben als bij een open rieten dak. Het pluspunt is dan wel dat u niet gans uw dakconstructie hoeft af te breken en dat u enkel de buitenste laag van uw rieten dak dient te vervangen. In vergelijking met de andere daken staat een rieten dakbedekking dan ook netjes in het midden van de duurzaamheid lijn. Voor meer inlichtingen over de levensduur van rieten daken, verwijzen we u graag door naar onze erkende rietdekkers en dakwerkers uit uw omgeving of regio!

levensduur rieten dak

Onderhoud rieten dak

De levensduur van uw rieten dak hangt grotendeels af van het onderhoud. Na verloop van tijd gaat het bovenste riet verweren en kunnen er algen en mossen ontstaan. Vooral de algenvorming kan rampzalig zijn voor uw rieten dak. Op schaduwrijke plekken en door de aanwezigheid van (hoge) bomen kunnen er algen ontkiemen in het riet. Ook bij een onvolledige verbranding van hout, bijvoorbeeld door een houtkachel, wordt er stikstof afgezet op het riet waardoor het riet gaat rotten en er algen ontstaan. Door de aanwezigheid van algen en mossen kan uw riet niet meer goed ademen en drogen waardoor het na een tijd zal verspochten. Het is dan ook aangeraden om uw rieten dak om de vijf jaar te laten onderhouden door een professionele rietdekker. De ervaren rietdekker zal de algen bestrijden met een algenbestrijdingsmiddel waarbij de algen, door de vloeistof te absorberen, zullen afsterven. Voor het ontmossen van uw rieten dak zal de erkende rietdekker een drijfbord gebruiken en zo uw riet kammen. Hierbij wordt de aangetaste toplaag verwijderd en is uw riet weer mosvrij. In tegenstelling tot de meeste andere dakbedekkingen wordt er geen garantie gegeven op de levensduur van een rieten dak. Met een regelmatig onderhoud van uw rieten dak  verlengt u wel de levensduur aanzienlijk. Regelmatige gecertificeerde onderhoudsbeurten kunnen later eventueel ook nog nuttig bij een schatting, verkoop of een verzekeringsdispuut. Wenst u bijkomende inlichtingen of een prijsofferte voor het onderhoud van uw rieten dak? Neem contact op met enkele gediplomeerde rietdekkers uit uw regio, ze zullen u vrijblijvend van dienst zijn!

rieten dak onderhouden
Op zoek naar een dakwerker uit uw regio om een vrijblijvende offerte te maken voor uw rieten dak?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Hoe wordt een rieten dak opgebouwd?

hellingsgraad rieten dak plaatsen

Hellingsgraad

De hellingsgraad van uw rieten dak bepaalt voor een groot deel ook de levensduur van uw rieten dakbedekking. Principieel geldt dat hoe hoger de hellingsgraad van uw hellend dak is, hoe beter uw dak beschermd is tegen het vocht en de regen. Alhoewel hellende daken vanaf een hoek van 25° al in aanmerking komen voor een rieten dakbedekking, wordt een hellingshoek van 45° of meer aangeraden om een zo goed mogelijke natuurlijke waterafloop te garanderen. Bij een lagere hellingsgraad vermindert u trapsgewijs de levensduur van uw dakbedekking doordat het vocht langer met het riet in contact komt. Een goed hellend rieten dak heeft een levensverwachting van ongeveer dertig jaar en zelfs langer indien het goed onderhouden wordt. Bij een slechte hellingsgraad kan dit teruglopen tot een rendabiliteit van amper tien jaar. Indien u gebruikt maakt van een professionele rietdekker uit uw regio zult u vooraf ingelicht worden over de rendementsmogelijkheden van uw hellend dak.

rieten dak isoleren

Rieten dak isoleren

Voor het isoleren van een rieten dak wordt er een onderscheid gemaakt tussen een traditioneel of open rieten dak en een geschroefd of gesloten rieten dak. Bij een traditionele rieten dakbedekking is het zicht van het riet in de woning soms wenselijk maar in dit geval kan er dan geen extra isolatie toegevoegd worden. Is dit geen remmende factor dan kunt u uw open rieten dak langs de binnenkant isoleren door isolatiematten of isolatieplaten te plaatsen tussen de gordingen. Daarna wordt de isolatie afgedekt met een dampscherm. Dit scherm zorgt ervoor dat het condensvocht niet in uw isolatie terecht komt en het maakt u uw dak ook luchtdicht. Door het aanbrengen van een binnenbekleding in gipskarton of een andere materiaalsoort wordt uw traditioneel rieten dak dan nog bijkomend geïsoleerd wat goed is voor uw energiefactuur. Het nadeel van isolatie tussen uw open dakstructuur is dat u de ventilatie van uw riet kunt beknotten en dat het riet daardoor sneller verzadigd geraakt. Bij een geschroefd rieten dak wordt de isolatie aangebracht langs de buitenzijde op de dakconstructie zoals bij een sarking dak. Ook hier wordt eerst een dampdichte folie geplaatst waarna het onderdak en de isolatie wordt geplaatst. Het onderdak geeft een dragende ondersteuning aan uw dakstructuur en het heeft een waterdichte afdeklaag. Sommige onderdaken bieden een totaalpakket aan en met ingewerkte PIR isolatieplaten. Een plaatsing met het onderdak boven en de isolatie onder uw dakconstructie is een ander mogelijkheid. In principe kunt u uw rieten dakbedekking daarna rechtstreeks laten bevestigen maar het is beter om hier eerst de sporen te plaatsen zoals bij een open rieten dak. Zo behoudt u een maximale ventilatie voor uw riet en bent u verzekerd van een lange levensduur voor uw rieten dakbedekking. Voor meer informatie over het isoleren van rieten daken kunt u hier onze regionale rietdekkers en dakwerkers vrijblijvend contacteren!

nokafwerking bij plaatsen rieten dak

Nokafwerking

Een nok van een rieten dak noemt men een rietvorst. Meestal gebruikt men voor rieten daken keramische boogvormige rietvorsten omdat ze qua uiterlijk nauw aanleunen bij het natuurlijk en ambachtelijk uitzicht van een rieten dakbedekking. De meest gebruikte keramische nokvorsten voor rieten daken zijn de Bourgondische, Friese en Rijnlandse rietvorsten die vaak een natuurrode of blauwgrijze kleur hebben. De rietvorsten worden door middel van een, al dan niet elastische, dakmortel vastgezet. Om esthetische redenen wordt er hierbij dikwijls gekozen voor een opvallende witte voegmortel. Als alternatief kunt u ook kiezen voor een kunststof rietvorst of een koperen rietvorst. Deze beide nokvorsten hebben weinig of geen onderhoud nodig en ze verhinderen de vorming van algen en mossen. Een professionele rietdekker zal ook een fijnmazig gegalvaniseerd of koperen gaas onder de nok plaatsen om te voorkomen dat vogels het riet kunnen lostrekken langs de nok. Wenst u meer info over rietvorsten of over de nokafwerking bij een rieten dak? Neem hier contact op met uw regionale rietdekkers!

Gemiddelde kostprijs plaatsen rieten dak

HOE WORDT DE PRIJS VOOR het plaatsen van een rieten dak BEPAALD?

Wanneer u een rieten dak laat plaatsen dan moet u rekening houden met 2 variabelen binnen de kostprijs. Enerzijds is er de kostprijs van de materialen die gebruikt zullen worden voor uw rieten dak, en anderzijds is er de arbeidskost van de dakwerker(s) zelf. Wanneer we gaan kijken naar de verdeling tussen de beide dan zien we dat de materiaalkost voor het plaatsen van uw rieten dak gemiddeld 40% van de totaalprijs uitmaakt, en de overige 60% bestaat uit arbeidskosten en kosten voor het aanleveren van de nodige materialen.

Gezien de arbeidskost een groot deel van de totaalprijs bepaald, is het belangrijk dat u meerdere offertes opvraagt bij verschillende professionele dakwerkers uit uw regio.

prijs dakwerken

Prijzen rieten dak plaatsen

Soort werken
Prijs per m²
Rieten dak
€ 85 - 100
Nokvorsten
€ 70 - 80 per lopende meter
Herstellen rieten dak
€ 30 - 50
Onderhoud rieten dak
€ 5 - 15
Binnen isolatie
€ 25 - 45
Buiten isolatie: Sarkingdak
€ 35 - 60

premies & subsidies

Momenteel kan u profiteren van verschillende subsidies en premies waardoor de dakwerken prijzen fors lager kunnen uitkomen. De Vlaamse regering probeert zich in te zetten voor het milieu en een goed geïsoleerd dak draagt daar uiteraard aan bij. We raden u daarom aan om u te verdiepen in de volgende premies:

 • De Vlaamse verbeteringspremie
 • De Vlaamse renovatiepremie
 • De premie voor dakisolatie
 • De premie voor groendaken
 • Verlaagd BTW tarief (6%)

Wanneer u wilt weten op welke premies u mogelijks recht heeft kan u altijd de premiezoeker van de Vlaamse Overheid raadplegen:

www.premiezoeker.be

Op zoek naar een dakwerker uit uw regio om de prijs voor uw rieten dak te ontdekken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist
2577 dakwerkers in uw regio!

Vergelijk offertes voor uw Dakwerken

Na het ontvangen van deze offertes bent u tot niets verplicht, enkel beter ingelicht.

U heeft dus niets te verliezen...