Soort werken: Vloer isoleren
Aantal m²: 80
Start werken: Zo snel mogelijk
Projectbeschrijving:
Soort werken: Chape leggen
Aantal m²: 73,5m²
Start werken: Zo snel mogelijk
Projectbeschrijving:
Het vinden van de geschikte vakman, en in dit geval chapper, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer u niet over één nacht ijs wilt gaan betreffende het kiezen van een vakman waaraan u uw chapewerken wilt toevertrouwen. Om de juiste keuze te kunnen maken moet u verschillende offertes kunnen vergelijken om zo tot de juiste keuze te kunnen komen die u de beste prijs/kwaliteit voor uw chapewerken garandeerd.
Deze zoektocht begint dus met het vinden van professionele chappers uit de regio Ruiselede. Daarna moet u hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van uw project, hopende dat zij u nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.
Daarom hebben wij www.offertesonline.be in het leven geroepen.
Omdat dit gehele proces veel sneller kan!
Chapewerken: uw chape professioneel laten leggen!
Via ons platform geeft u uw offerteaanvraag voor uw chapewerken éénmaal in, en laten we de geïnteresseerde chappers uit de omgeving van Ruiselede u contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van verschillende offertes voor uw chapewerken snel en eenvoudig.
En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat u na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. U ontvangt de offertes, u vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan u om te beslissen of u tot een samenwerking overgaat.
Met het gebruik van ons platform heeft u niets te verliezen, in tegendeel... u kan er enkel maar bij winnen!
Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog uw offertes aan bij alle professionele chappers uit de omgeving van Ruiselede... Alvast veel succes met uw project!
Voor bijna alle vloeren worden er door de vloerder voorafgaandelijke werken uitgevoerd om de vloer te voorzien van een begane grondvloer. Als basis voor de dragende ondergrond kan men gebruik maken van steenpuin, cement of beton en in sommige gevallen ook zand. Hierop wordt dan de dragende ondervloer aangebracht om uw vloer de nodige stabiliteit te geven. Uiteindelijk is het dan de dekvloer of de chape die bovenop uw draagvloer de finishing touch geeft. Chapewerken worden uitgevoerd door een chapper en met het aanbrengen van een chapelaag, een cementgebonden zandmengsel, zal hij de chape verhogen tot op de juiste hoogte. Daarna zal de chapper of vloerder de chape met een rei gelijktrekken. De chape zal alle oneffenheden bedekken en de chapper zal de chapelaag volledig waterpas afwerken. Indien u uw chape laat leggen door een professionele chapper of vloerder dan zal de chapelaag mooi glad en egaal zijn. Chapewerken vormen zo de laatste afwerkingslaag die als onderlaag zal dienen voor uw vloertegels, parket, laminaat, kurk of een andere vloerbedekking. Het grote nadeel van chapewerken is de tijdsduur die de chape nodig heeft om volledig uit te harden. Het cement moet eerst hydrateren totdat al het water is verdampt en het cement volledig hard is. Afhankelijk van de weersomstandigheden en de temperatuur bedraagt de gemiddelde tijdsduur voor chapewerken ongeveer vier weken maar dit hangt ook af van de vloer die u wilt gebruiken. Bij chapewerken voor een tegelbezetting kan er door de vloerder dikwijls al na één week gevloerd worden mits de vloerder de juiste lijmproducten gebruikt. Houten vloeren zoals parket of laminaat vereisen een volledige uitharding van de chape. Een chape leggen vraagt dus geduld maar tijdens het chape maken kan de chapper ook een verhardingsmiddel toevoegen om de chape sneller te laten verharden. Indien u gebruik wilt maken van een vloerverwarming dan kan dit gebeuren op verschillende manieren. Bij een nieuwbouw wordt de vloerverwarming vaak aangebracht in de natte chape terwijl er bij renovaties eerder gekozen wordt om de vloerverwarming op de droge chape te bevestigen of om chape in te frezen zodat de verwarmingselementen in de chapelaag komen te liggen. Voor chapewerken met grote oppervlakken zijn dilatatievoegen in uw chape noodzakelijk om krimpscheuren te voorkomen en soms brengt de chapper ook een wapeningsnet aan ter versteviging van de chapelaag. Ook worden er uitzettingsvoegen voor uw dekvloer gebruikt om te vermijden dat er barsten zouden komen in uw vloeren. Zeker bij een vloerverwarming zijn deze uitzetvoegen noodzakelijk. Voor meer inlichtingen en/of voor een prijsofferte kunt u hier enkele deskundige chappers of vloerders uit Ruiselede contacteren!
Chapewerken hebben in de eerste plaats als doel om de onderliggende draagvloer te egaliseren en waterpas te maken zodat er nadien op de chape kan gevloerd worden. Het cementgebonden zandmengsel leent zich uitstekend voor het gebruiksklaar afwerken van uw draagvloer en het heeft zijn degelijkheid en betrouwbaarheid doorheen de jaren voldoende bewezen. Maar daarnaast hebben chapewerken nog vele andere toepassingen en bewerkingen die tegemoet komen aan de moderne ecologische en functionele eisen. Enkele varianten onder de noemer chapewerken zijn onder meer de gewapende chape, de isolatiechape, de sneldrogende chape, de thermische chape, de uitvullingchape, de hellingschape of de akoestische (zwevende) chape. Afhankelijk van de voorwaarden waaraan uw dekvloer of chape moet voldoen, kan de chapper de chapelaag voorzien van isolerende of vocht- en geluidswerende elementen. Soms worden deze thermische of werende toepassingen verwerkt in de chape zelf en bij andere gevallen worden ze onder de chapelaag aangebracht. Zo kan de chapper of vloerder een vochtscherm aanbrengen onder de chapewerken maar er bestaan ook chape varianten die toegevoegde vochtwerende componenten bezitten. Aan de hand van de bestaande condities van de draagvloer kan de chapper ook gebruik maken van een hechtende of niet-hechtende chape. Bij deze laatste zal de chape gescheiden worden van de draagvloer door een folie of vochtscherm. Een niet-hechtende chape zal voornamelijk gebruikt worden in ruimtes waar er gevaar is voor opstijgend vocht. Bij renovaties waarbij men niet de volledige vloer wil uitbreken kan een dunnere gewapende chape een oplossing bieden. Door middel van glasvezels of wapeningsnetten wordt de chapelaag verstevigd en kan ze aangebracht worden op zachtere isolaties of op de oudere dekvloer. Een alternatief voor cementgebonden chapewerken is de anhydrietvloer. Een anhydrietvloer wordt over de draagvloer gegoten en is samengesteld uit gips, speciaal zand en water. Omdat deze dekvloer vloeibaar is, vult hij alle oneffenheden en geeft hij een naadloos resultaat. Vooral bij bedrijven, werkruimtes en showrooms wordt deze vorm van chapewerken graag gebruikt. Een anhydrietvloer is veel soepeler dan een gewone chape maar is wel minder slijtvast. De erkende chappers zorgen ervoor dat uw chapewerken kwaliteitsvol worden afgewerkt en ze gebruiken hiervoor duurzame materialen. Dankzij hun vakmanschap leggen ze een hoogwaardige dekvloer die een levenslang duurzaamheid oplevert voor uw vloeren. Vraag vrijblijvende naar de offertes van enkele gediplomeerde chappers of vloerders uit de regio Ruiselede!
Bij de bestaande chapewerken heeft u meestal de keuze tussen een hechtende of niet-hechtende chape. Bij een hechtende chape brengt de chapper de deklaag aan tegen de draagvloer zonder er andere vocht- of isolatiematerialen tussen te voegen. Voor een hechtende chape is het dan ook noodzakelijk dat de draagvloer geen vocht meer bevat. Bovendien moet de draagvloer voldoende stabiel zijn en mag hij geen actieve scheuren bevatten. Een hechtende chape heeft een normale dikte van zo’n 3 à 5 cm. Om goed te kunnen hechten moet de draagvloer voldoende cohesief en stofvrij zijn. Daarna wordt de vloer bevochtigd en vaak zal de chapper eerst nog een hechtingsprimer aanbrengen. Door de hechtingsprimer wordt het vocht niet uit de chape gezogen en ontstaat er ook geen scheurvorming. Indien een hechtende chape dik genoeg is, moet er geen wapening in de chapelaag worden aangebracht. Ook hoeft de chape geen gebruik te maken van uitzetvoegen. Chapewerken met een hechtende chape worden dus veelal gebruikt voor droge en stabiele ondergronden waar er geen extra voorzieningen als vochtschermen of isolatielagen moeten aangebracht worden. Tegenwoordig bestaan er wel hechtende chape varianten die isolerende, vochtwerende of akoestische toevoegingen hebben. Neem gerust contact op met één van onze regionale chappers of vloerders voor meer informatie!
In tegenstelling tot een hechtende chape wordt een niet-hechtende chape bij chapewerken niet rechtstreeks aangebracht op de draagvloer. Vaak wordt de chape gescheiden door een vochtscherm en/of door een isolatielaag. De isolatielaag kan gespoten worden, met PUR schuim of schuimbeton, of kan gelegd worden door middel van isolatieplaten of door EPS korrels. Aangezien een niet-hechtende chape gescheiden wordt van de draagvloer, worden er uitzetvoegen voorzien voor de chape om barsten te voorkomen. Bij deze chapewerken wordt het gebruik van een wapeningsnet aangeraden. De niet-hechtende chape wordt dan in twee chapelagen aangelegd met het wapeningsnet in het midden. Het voordeel van een niet-hechtende chape bij vloerverwarming is dat de vloerverwarming eventueel kan verwerkt worden in de isolatielaag zoals bijvoorbeeld in het PUR schuim. Chapewerken die gebruik maken van een niet-hechtende chape zijn dus ideaal tegen het vocht en ze bieden de meeste garantie op een goede isolatie hetgeen u een mooie besparing oplevert in uw energiefactuur. Vraag hier bij uw erkende chappers in de regio Ruiselede naar enkele offertes voor niet-hechtende chapewerken.
Soms kan een niet-hechtende chape ook wel een zwevende chape zijn. Deze vorm van chapewerken wordt meestal gebruikt als isolatie chape. Een zwevende chape zal door zijn zwevende eigenschappen de geluidstrillingen opvangen en deze niet verder doorgeven aan de draagvloer. Een zwevende chape wordt dan ook altijd gebruikt in combinatie met een verende isolatie die zowel geluidswerend als thermisch kan zijn. De dikte van een zwevende chape is dunner dan een gewone chape en heeft een dikte van 3 tot 5 cm. Voor het uitzetten van de zwevende chape zal de chapper gebruikt maken van uitzetvoegen tegen de muren. Een zwevende chape is ideaal voor verdiepingen en het reduceert het contactgeluid. Door zijn dunne dikte heeft u meer ruimte voor een goede en dikke onderisolatie hetgeen u veel bespaart in energie. Vraag naar meer info bij één van uw lokale chappers of vloerders!
Het grote nadeel van de meeste chapewerken is de droogtijd. Gemiddeld wordt er voor chapewerken met een dikte van 5 cm een verhardingstijd van vier weken gerekend met een bijkomende week voor elke extra centimeter. De chape moet eigenlijk volledig kunnen hydrateren en verdampen. Gebeurt dit proces te snel, bijvoorbeeld door gebruik te maken van een bouwdroger, dan zal het cement niet volledig verharden en krijg je een verstoffing van het oppervlak. Er bestaan echter ook sneldrogende chapewerken. Vooral winkelhouders of horecazaken kiezen vaak voor deze snelle chape om hun inkomstenverlies te beperken. Met een sneldrogende chape zal de chapper of vloerder hulpversnellers toevoegen aan de chape. Tevens kunnen er ook vezels en harsen vermengd worden om de chape waterafstotend te maken. Afhankelijk van de additieven die worden toegevoegd door uw chapper, kan een sneldrogende chape de tijd reduceren tot 14 dagen en zelfs tot 2 à 4 dagen in de meest gunstige omstandigheden. De sneldrogende chape heeft door de bindende versnellers ook minder kans op scheuren. Een belangrijke factor die meespeelt voor chapewerken met een sneldrogende chape is het prijskaartje. Een sneldrogende chape is aanzienlijk duurder dan een gewone chape en hoe sneller de droogtijd, hoe duurder de chape. Benieuwd naar de prijs van een sneldrogende chape? Vraag gratis enkele offertes bij de chappers uit de omgeving van Ruiselede!
Indien een hechtende chape dik genoeg is, hoeft er geen wapening in de chapewerken voorzien te worden. Bij een niet-hechtende chape of een zwevende chape is een wapening wel noodzakelijk. Een wapening zorgt voor een goede binding van uw chape en het voorkomt scheuren en barsten. De meest gebruikte middelen bij een gewapende chape zijn een wapeningsnet of een vezelwapening. Bij een wapeningsnet wordt er een net in de chape gelegd door uw chapper. Het net wordt ongeveer in de helft van uw chapelaag verwerkt zodat de verstevigende werking van het wapeningsnet de ganse chapelaag ondersteunt. De meeste wapeningsnetten hebben een gepuntlaste draad met verzinkte mazen. Bij chapewerken met een vezelwapening worden er fijne kunststofvezels in de chape vermengd. Hierdoor wordt de chape versterkt en zal hij ook sneller drogen. Vooral bij het gebruik van natuurstenen is een vezelwapening de beste oplossing. Een vezelwapening kan ook gebruikt worden bij een hechtende chape. Tegenwoordig bestaat er ook een gewapende chape op basis van een granieten vezelcompound. Deze vezelcompound zorgt voor een volledige wapening van uw chape en hij is geschikt voor alle vloeren en leent zich uitstekend voor een vloerverwarming. Los van de verschillende wapeningssystemen kan uw chapper voor sommige intensieve vloertoepassingen nog speciale additieven toevoegen voor een betere druksterkte en een hogere slijtweerstand. Voor meer informaties en/of offertes met betrekking tot chapewerken met een gewapende chape kunt u terecht bij één van de vele chappers of vloerders uit Ruiselede!
Zowel bij een nieuwbouw of een renovatie is een goede isolatie niet meer weg te denken en het bepaalt ook mee de isolatiewaarde (EPB) binnen uw woning of appartement. Ook bij chapewerken vormt een goede isolatie een belangrijk onderdeel van een chape. Door een goede isolatiechape verhoogt u het wooncomfort en verlaagt u uw energiefactuur. Alhoewel er met een isolatiechape meestal een verwerkte isolatie in de chape zelf wordt bedoeld, worden over het algemeen alle mogelijke isolatiesystemen onder de noemer van een isolatiechape opgenomen. De meeste isolatiesystemen worden aangebracht tussen uw draagvloer en uw niet-hechtende of zwevende chape. Indien er gebruik wordt gemaakt van een rechtstreekse hechtende chape op de draagvloer dan wordt de isolatie rechtstreeks verwerkt in de chape. Hierbij wordt de cementsamenstelling vermengd met isolerende polystyreenkorrels. Toch geniet het aanbrengen van een extra isolatiesysteem onder de chapelaag de voorkeur. Voor deze isolatie kunt u gebruik maken van een thermische chape, zoals PUR of schuimbeton, van isolatieplaten, EPS korrels of alternatieve isolaties zoals kurk. Met een thermische chape van PUR schuim of schuimbeton heeft u het voordeel dat u uw leidingen kan wegwerken in het schuim. Gespoten PUR heeft een goede isolatiewaarde en kan snel en naadloos geplaatst worden. Met een isolerende mortel zoals schuimbeton worden er kunststofelementen toegevoegd aan de mortel. Een thermische chape van schuimbeton is zeer licht maar minder isolerend dan PUR schuim en het wordt dan ook eerder gebruikt op verdiepingen. Thermische chapewerken vragen wel een grotere werkhoogte dan andere isolaties. Indien u voor isolatieplaten kiest dan kunt u deze hoogtes beperken. Bij de isolatieplaten heeft u een ruim aanbod aan materialen. Zo heeft u isolatieplaten van EPS, PIR, Fermacell, glaswol of kurk. Deze platen bieden, afhankelijk van hun samenstelling met o.a. piepschuim, PUR, gipsvezels, houtvezels of ander materiaal, redelijke tot hoge isolatiewaarden aan. Hoe hoger de isolatiewaarde van uw isolatiechape, hoe hoger de kostprijs. Reken bij de chapewerken ook nog dat de isolatie best gecombineerd wordt met een vochtscherm of een vochtwerende folie. Tevens is een degelijke randisolatie tegen de muren noodzakelijk. Een goede isolatiechape bespaart energie en is geluids- en vochtwerend. Vraag aan uw regionale chappers of vloerders voor enkele offertes voor een isolatiechape!
In appartementen, burelen of oudere woningen is er niets zo storend als ongewenste contactgeluiden. Hakken op de parketvloer, te luide muziek, huilende baby’s, burenfeestjes of andere storende geluiden kunnen na een tijdje op de zenuwen werken. Het is dan ook logisch dat onze eisen qua wooncomfort ook hun weg hebben gevonden en vragen naar verbeteringen op het vlak van de akoestiek binnen de chapewerken. Vandaar dat een akoestische chape tegenwoordig vaak als standaard chape wordt ingewerkt bij chapewerken. Een akoestische chape is een chape met geluiddempende isolatie eigenschappen. Voor een ideaal resultaat worden er voor deze chapewerken een geluidswerende isolatie gebruikt met daarboven een zwevende chape. De verende contactisolatie zorgt voor een demping van het geluid terwijl de zwevende chape er voor zorgt dat de trillingen niet worden doorgegeven aan de draagvloer. Voor een akoestische onderlaag bestaan er vele materialen zoals glaswol, polyetheerschuim, rubber, kurk, minerale wollen of akoestische foams. Deze kunnen op hun beurt gecombineerd worden met een vochtwerend scherm of met een thermische of warmte isolatie. Hierboven komt dan de zwevende chape. Een zwevende chape is over het algemeen dunner dan een gewone chape en is steeds gewapend met een wapeningsnet of met een vezelwapening. Bij deze chapewerken moet de chapper nauwkeurig te werk gaan bij het chape leggen en ook de nodige uitzetvoegen langs de muren voorzien. Bij houten vloeren wordt er soms ook nog een contactwerende isolatie aangebracht tussen de zwevende chape en de eigenlijke vloerbedekking met parket of laminaat. Voor de prijzen van chapewerken met akoestische chape toepassingen kunt u terecht bij de professionele chappers in Ruiselede!
Een uitvullingchape is eigenlijk de laag tussen uw draagvloer en uw dekvloer of afwerkingschape. De uitvullingchape neemt de oneffenheden weg van uw draagvloer en hij wordt ook gebruikt om er uw leidingen in weg te werken. Tegenwoordig wordt de uitvullingchape vaak vervangen door PUR schuim of door schuimbeton. Deze spuitisolatie kan door de chapper snel aangebracht worden waarbij uw leidingen mee worden bedekt. Het aanbrengen van de PUR schuim of het schuimbeton gebeurt door middel van specifieke machines en kan niet zomaar ondeskundig uitgevoerd worden. PUR schuim heeft een grote isolatiewaarde en is bestand tegen schimmels en corrosie maar het is wel duurder dan het lichtere schuimbeton. Ook bij kruipkelders kunt u gebruik maken van een isolerende uitvullingchape die dan aan de onderzijde van uw dekvloer wordt bevestigd. Indien u gaat voor vloerverwarming dan biedt een uitvullingchape de beste oplossing. Interesse in een uitvullingchape voor uw chapewerken? Vraag vrijblijvend een offerte aan bij uw lokale chapper of vloerder uit uw buurt!
Een hellingschape wordt gebruikt bij chapewerken waarbij er een afloophelling moet gecreëerd worden. Zo wordt een hellingschape gebruikt bij platte daken, terrassen, opritten of bij inloopdouches. Via een hellingsgraad van zo’n 2 cm per meter wordt de hellingschape in kleinere of grotere diktes aangebracht. De dikte hangt af van de samenstelling van de hellingschape. De chape kan met zand en cement gemaakt worden maar het kan ook een mengeling zijn van schuimbeton of polystyreenmortel voor een beperkter gewicht. Let er wel op dat de bovenste laag altijd een volwaardige chape moet zijn voor de afwerking. Een ander belangrijk punt bij een hellingschape is het plaatsen van een dampscherm. Omdat een hellingschape bedoeld is om water af te voeren is een volledige waterdichtheid noodzakelijk. Meer inlichtingen kunt u bekomen bij de vloerders en chappers uit Ruiselede!
Een vloeichape is een dekvloer of afwerkingschape die niet gesmeerd maar gegoten wordt. De vloeibare chape bestaat uit anhydriet en anhydriet heeft een zeer grote buigtreksterkte en het krimpt niet. De vloeichape nivelleert zichzelf, is naadloos en kan zonder wapeningsnet gegoten worden. Anhydriet is een samenstelling van speciaal zand, gips en water en het heeft een goede hechting. Ook uw leidingen kunnen met een anhydrietvloer weggewerkt worden en de vloeichape beschikt over een zeer goede warmtegeleiding. Het nadeel van een anhydriet vloeichape is dat de chape vochtgevoelig is en dat de droogtijd aan de lange kant is. Deze chapewerken worden niet aangeraden voor vochtige ruimtes zoals badkamers en kelders. Een anhydrietvloer wordt vooral veel gebruikt in showrooms en bedrijfsgebouwen maar kan ook particulier geplaatst worden. Voor meer informatie over een vloeichape kunt u best een ervaren chapper contacteren in de regio Ruiselede!
Een chape wordt bij vloerwerken gebruikt als dekvloer of als ondervloer. Door de chape wordt het dekbed geëgaliseerd voor een verdere afwerking met de bovenvloer. Bij de meeste vloerwerken met parket, laminaat, tegels, kurk, PVC of kwarts dient de chape dus als stabiele ondergrond. Maar in sommige gevallen kan de chape ook gebruikt worden als afwerkingsvloer. We spreken dan van een polychape. Een polychape vloer maakt eveneens gebruik van een chape als fundering waarna de polychape direct daarna handmatig met een chapemes op de chape wordt geplaatst. De bovenlaag krijgt door de chapper een oppervlaktebewerking met kwarts waarbij er ook een kleurschakering kan worden aangebracht. Vloeren met polychape worden meestal gebruikt voor garages, werkplaatsen en opbergruimtes. De polychape vloer geeft natuurlijke verkleuringen door het uitzweten van het cement maar dat geeft het uitzicht dan ook een natuurlijk look. Meer informatie over chapewerken met polychape kunt u verkrijgen door contact op te nemen met enkele ervaren vloerders of chappers uit de regio Ruiselede!
Een chapper zal na de eerste contactname en na het summier overlopen van de uit te voeren chapewerken langskomen om de werklast in te schatten. Daarbij zijn er enkele belangrijke factoren: moet er een oude vloer en fundering worden uitgebroken, moet er een draagvloer aangelegd worden, moet er een geluidswerende, vochtwerende of akoestische isolatie zijn, welke vloerbedekking wordt er gekozen en welke afwerkingschape wordt er gekozen als dekvloer? Vele vragen die de chapper samen met u zal overlopen en bespreken. Afhankelijk van die keuzes en de nodige aanpassingen zal de chapper of vloerder dan een prijs kunnen bepalen, rekening houdend met uw budget. Hierna kunt u beslissen om de werken te laten starten.
Bij een renovatie zal de chapper de bestaande vloer eerst geheel of gedeeltelijk moeten uitbreken. Bij een nieuwbouw zal hij de vloerhoogte berekenen aan de hand van de verschillende ondervloeren. Eerst zal de chapper de draagvloer plaatsen. Deze draagvloer geeft de nodige stabiliteit aan uw vloeren en hij kan opgebouwd worden met puin, zand en cement of volledig worden vervaardigd uit cement. Een draagvloer heeft over het algemeen toch een minimum dikte nodig van zo’n 10 cm. Voor vloeren op verdiepingen wordt er meestal gewerkt met welfsels en dan gelden er andere normen en worden de welfsels afgewerkt met een druklaag. Een dikkere draagvloer zorgt wel voor meer stabiliteit en isolatie. Laat zeker juist inschatten hoe dik uw draagvloeren moeten zijn.
Bij de meeste chapewerken zal de chapper de isolatie aanbrengen op de draagvloer en onder de afwerkingschape maar soms wordt er ook reeds een vochtwerend scherm geplaatst onder de draagvloer. Bij het plaatsen van de isolatie wordt er, afhankelijk van de wensen, eerst een vochtscherm of vochtwerende folie geplaatst. Met een vochtscherm beschermt de chapper uw vloer tegen opstijgend vocht of tegen de nog niet voltooide verdamping van uw chape. Verder kunt u thermische of akoestische isolatiematerialen laten aanleggen onder uw chape. De soorten isolatiematerialen voor vloerwerken zijn zeer uiteenlopend en verscheiden. Zo heeft u vloerisolaties met EPS parels van polystyreen of PUR schuim van polyurethaan om uw woning te isoleren tegen warmteverlies. Voor vloerisolaties met akoestische eigenschappen kan de chapper gebruik maken van een zwevende en verende chapelaag waarbij de trillingen worden opgevangen. Maar er zijn ook diverse schuimplaten en geluidswerende isolatiefolies die het geluid met vele decibels kunnen reduceren. Indien u gebruik zou maken van een hechtende chape voor uw chapewerken dan moeten er in deze chape al isolatie elementen verwerkt worden. Er bestaan gecombineerde vloerisolaties met gelaagde of ingewerkte componenten, al dan niet in de chape, die aan meerdere isolatie eisen tegemoet komen. Voorzie een goede vloerisolatie en u geeft uw vloer een niet te onderschatten meerwaarde.
Bovenop de isolatie zal de chapper de afwerkingschape of dekvloer aanbrengen. Dit is meestal een niet-hechtende chape of een zwevende chape. De dikte van de afwerkingschape hangt af van de wapening. De chape kan worden gewapend met een wapeningsnet of met vezelwapening waardoor er barsten in de chape worden vermeden. De afwerkingschape zal door uw chapper of vloerder egaal en glad worden afgewerkt zodanig dat hij klaar is voor de voorziene vloerbekleding. In vele gevallen voorziet de chapper uitzetvoegen. Bij het gebruik van een vloerverwarming kan een chapper deze inwerken in de isolatie, meestal gespoten schuimisolatie, of de vloerverwarming aanbrengen in de natte chape bij nieuwbouw of op de droge chape bij een renovatie. Een afwerkingschape kan ook met anhydriet gegoten worden of de chapper kan een polychape leggen als afwerkingslaag indien er geen verdere vloerbekleding nodig is.
Het laatste onderdeel van de chapewerken is het vloeren. De chapper of vloerder zal de gekozen vloerbekleding leggen op de chape. Dit kan een afwerking zijn met parket, laminaat, natuursteen, keramische tegels, kurk, PVC of kunststof. Bij een ondervloer zoals parket kan er eventueel nog een contactwerende isolatielaag geplaatst worden onder de bekleding. Bij de afwerking van de chapewerken kan de vloerbekleding verlijmd gelegd worden, gegoten worden of zwevend gelegd worden naargelang de gekozen materialen. Welke afwerking u ook kiest, de professionele chappers en vloerders zullen uw chapewerken tot in de puntjes afwerken en ze zullen uw vloeren met de grootste vakkundigheid plaatsen. Bij de meeste chappers en vloerders vindt u voorbeelden van hun uitgevoerde werken en via de forums kunt u de tevredenheid van hun klanten ook bekijken. Maak een goede keuze en vraag via offertes online naar de prijs van de verschillende chapewerken!
Wanneer u chapewerken laat uitvoeren dan moet u rekening houden met 2 variabelen binnen de kostprijs. Enerzijds is er de kostprijs van de materialen die gebruikt zullen worden voor uw chapewerken, en anderzijds is er de arbeidskost van de chapper(s) zelf.
Gezien de arbeidskost een groot deel van de totaalprijs bepaald, is het belangrijk dat u meerdere offertes opvraagt bij verschillende professionele chappers uit de regio Ruiselede.
Wat de arbeidskosten betreft mag u rekenen op een kost van ongeveer € 40-80 per uur.