Bezettingswerken Geel

Bereik tot 170 bezetters rond Geel.

 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist
Vraag uw offertes aan

Door gebruik te maken van dit formulier ga je akkoord met ons privacy- en cookiebeleid

Hoe werkt OffertesOnline.be?

 • 1

  U zoekt de juiste vakman voor uw bezettingswerken

  U wilt uw muur of gevel laten bezetten, maar waar vindt u de geschikte vakman voor uw bezettingswerken? Hoe vindt u een professionele en betrouwbare bezetter die actief is in de regio rond Geel, en liefst voor de best mogelijke prijs-kwaliteit?
 • 2

  U verstuurt uw offerteaanvraag via OffertesOnline.be

  Gelukkig bestaat er OffertesOnline.be! Hier kan u uw offerteaanvraag, gratis en vrijblijvend, in enkele minuten opstellen en wordt ze automatisch naar alle professionele bezetters uit de regio rond Geel verstuurd. Zo bespaart u veel tijd en moeite!
 • 3

  U vergelijkt vrijblijvend de verschillende offertes en beslist!

  Professionele bezetters die geïnteresseerd zijn in uw opdracht zullen u een offerte toesturen, waarna u rustig kunt vergelijken en eventueel een beslissing kan nemen!
1294
Bezetters
9
Opdrachten
per maand
14
Offertes
per maand

Recente offerteaanvragen voor bezettingswerken regio Geel

Soort werken: Bezetten van nieuwe of oude muren , Bezetten van plafonds

Start werken: Binnen de 6 maanden

Projectbeschrijving:

Bezetten nieuwbouwwoning (woning met kinepraktijk) te Herselt
Arrow
Offerteaanvraag uit Herselt

Soort werken: Bezetten van nieuwe of oude muren

Start werken: Binnen de 6 maanden

Projectbeschrijving:

Beste
Nieuwbouwwoning te Rauwelkoven in Geel. Losstaande woning, volledige bepleistering. 120m² per verdieping, 2 verdiepingen.
Mvg
Arrow
Offerteaanvraag uit Geel

Heeft u nog een vraag?

OffertesOnline.be heeft een database met daarin een groot deel van de professionele bedrijven in de regio Geel. Wanneer u dus uw offerteaanvraag indient, kunnen wij perfect een selectie maken van professionele vakmensen die gelegen zijn in de regio Geel en de juiste kwalificaties hebben voor de door u beschreven opdracht.
Dit kan zéér snel gaan... van zodra we uw offerteaanvraag ontvangen, stellen we deze voor aan de gekwalificeerde vakmensen uit de regio Geel. Afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw offerteaanvraag lezen, kunnen zij zich haast onmiddellijk kanidaat stellen voor uw opdracht en contact met u opnemen voor een offerte. Gemiddeld genomen duurt het maximaal 5 werkdagen alvorens u alle offertes binnen hebt. Sommige zullen vandaag nog binnenkomen, en andere zullen enkele dagen in beslag nemen. Zoals gezegd is dit afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw aanvraag bekijken.
Om misbruik te vermijden laten we maximaal 3 bedrijven toe die zich kandidaat kunnen stellen. Dus afhankelijk van hoeveel bedrijven interesse tonen in uw offerteaanvraag zal dit aantal schommelen tussen de 0 en 3. Daarom is het belangrijk uw opdracht zo gedetaileerd als mogelijk te beschrijven, dit verhoogt namelijk de interesse van bedrijven uit de regio Geel.

De bedrijven die interesse hebben in uw opdracht betalen OffertesOnline.be een éénmalig klein bedrag om zich kandidaat te kunnen stellen, en krijgen vervolgens uw contactgegevens. Door dat we het aantal kandidaten beperken tot 3 is het zo dat de bedrijven die als eerste interesse tonen diegene zijn die uw contactgegevens krijgen. OffertesOnline.be maakt hierbij zelf geen selectie.

Mocht een bepaald bedrijf zéér veel interesse hebben, dan heeft het tevens de mogelijkheid zich exclusief kandidaat te stellen. Dit wil zeggen dat zij als enige uw contactgegevens zullen krijgen, en u bij gevolg ook maar één offerte zal ontvangen.
Absoluut! Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. U bent na het ontvangen van de offertes tot niets verplicht, en enkel beter geïnformeerd.
We raden u aan om uw aanvraag zo gedetailleerd als mogelijk op te stellen, dit verhoogt namelijk de interesse bij de vakmensen uit de regio Geel. Naast de vooropgestelde vragen, en uw contactgegevens, is het belangrijk om uw beschrijving van de opdracht ook zo uitgebreid als mogelijk te maken.

Zoekt u een specifieke bezetter in de regio Geel?

Vind een geschikte bezetter in de buurt van Geel

Het vinden van de geschikte vakman, en in dit geval bezetter, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer u niet over één nacht ijs wilt gaan betreffende het kiezen van een vakman waaraan u uw bezettingswerken wilt toevertrouwen. Om de juiste keuze te kunnen maken moet u verschillende offertes kunnen vergelijken om zo tot de juiste keuze te kunnen komen die u de beste prijs/kwaliteit voor uw bezettingswerken garandeerd.

Deze zoektocht begint dus met het vinden van professionele bezetters uit de regio Geel. Daarna moet u hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van uw project, hopende dat zij u nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.

Daarom hebben wij www.offertesonline.be in het leven geroepen.
Omdat dit gehele proces veel sneller kan!

OffertesOnline Werking

Bezettingswerken Geel: uw bezettingswerken professioneel laten uitvoeren!

Via ons platform geeft u uw offerteaanvraag voor uw bezettingswerken éénmaal in, en laten we de geïnteresseerde bezetters uit de omgeving van Geel u contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van verschillende offertes voor uw bezettingswerken snel en eenvoudig.

En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat u na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. U ontvangt de offertes, u vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan u om te beslissen of u tot een samenwerking overgaat.

Met het gebruik van ons platform heeft u niets te verliezen, in tegendeel... u kan er enkel maar bij winnen!

Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog uw offertes aan bij alle professionele bezetters uit de omgeving van Geel... Alvast veel succes met uw project!

Vind een geschikte bezetter uit Geel door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Bezettingswerken

Uw nieuwbouw woning nadert de afwerking of u heeft de nodige verbeteringswerken uitgevoerd van uw geplande renovatie? Dan kunnen eindelijk de bezettingswerken beginnen. Deze bezettingswerken, ook wel stucwerk genoemd, bepalen voor een zeer groot deel de afwerking van uw binnenmuren en plafonds. Door uw muren, plafonds en gewelven te bezetten met een laag pleister, of een ander soort mortelspecie, verandert het uiterlijk van uw woning of appartement aangrijpend snel van een ruwbouw naar een mooie afgewerkte en gezellige leefruimte. Nog even schilderen of behangen en klaar. Het klinkt simpel maar dat is het allerminst. Bezettingswerken of stucwerk zijn precisiewerk en ze vereisen het grootste vakmanschap! De taken van een vakkundige bezetter omvatten dan ook vele aspecten: het bezetten van muren en plafonds, Gyproc plaatsen, gevelrenovaties uitvoeren met crepi, werken met minerale, synthetische of kunststofgebonden pleisters, decoratief sierpleisterwerk aanbrengen, werken met een stucanet, enzovoort. Kortom een bezetter of stukadoor verricht bezettingswerken en pleisterwerken in al zijn vormen en toepassingen. Zo zal een bezetter bij het bezetten van oneffen oppervlakken gebruik maken van raapwerk waarbij er een ruwere gipslaag wordt aangebracht op plafonds en muren. De fijnere en gladde bezetting, het eigenlijke pleisterwerk, wordt daarna als tweede of derde laag aangebracht als afwerking. Maar u kunt ook uw bezettingswerken laten uitvoeren met gipsplaten die we kennen als Gyproc platen. Dus wees gerust, uw bezetter of stukadoor kent alle bezettingstechnieken, met een natte of droge bezetting, tot in de puntjes. Hij zal u dan ook deskundig begeleiden in uw keuze voor de juiste bezettingswerken. Zo kunt u bij het bezetten binnen kiezen voor minerale pleisterwerken, voor een bezetting met kunsthars pleisterwerk of voor een betonstuc bezetting. De erkende bezetters uit de regioi Geel bezitten de nodige vakkennis om al deze bezettingswerken vakkundig uit te voeren met een hoge kwaliteitsgarantie. Een goede bezetting zorgt niet alleen voor een goede isolatie van uw woning maar het geeft uw leefruimtes ook een elegant en strak uiterlijk. Voor alle informatie over de mogelijke toepassingen van bezettingswerken voor uw woning of appartement kunt u hier terecht bij één van de vele gediplomeerde stukadoors of bezetters uit Geel!

Waarom kiezen voor bepleistering?

Bezettingswerken zijn van alle tijden. Van oudsher werden er reeds pleisterwerken uitgevoerd door de Egyptenaren en de Romeinen en zelfs lang daarvoor. Doorheen de eeuwen werd er al gebruik gemaakt van leem, kalk, klei, gips en cement om de wanden van allerhande woningtypes te bezetten en ze te isoleren tegen het vocht, de warmte of de koude. Vandaag worden bezettingswerken zowel binnen als buiten uitgevoerd. Bezettingswerken met een binnenbezetting geven uw plafonds en muren een egaal, strak en maagdelijk uitzicht waarop u daarna alle verdere afwerkingen, zoals schilderen of behangen, kunt toepassen. Een mooie afgewerkte gladde wand geeft een fraaie meerwaarde waarbij de wand, zowel bij een nieuwbouw als bij een renovatie of verbouwing, een stijlvolle en moderne look krijgt. Het bezetten kan door uw bezetter uitgevoerd worden met nat pleisterwerk of met gipsplaten of Gyproc. Nat pleisterwerk kan machinaal worden gespoten of manueel worden aangebracht door de stukadoor of bezetter. Bij de bezettingswerken is het nat bezetten nog altijd de populairste toepassing bij het binnen pleisteren. Het is over het algemeen ook goedkoper dan een bezetting met gipskarton. Toch vormen ook de Gyproc platen een zeer veel gebruikte toepassing. Het werkt properder en droger en de Gyproc platen zijn zeer gemakkelijk te bewerken. Bij plafonds heeft u zowel de keuze voor nat pleisterwerk of voor een bezetting met Gyproc. Maar voor wie het plafond van zijn oud herenhuis wil renoveren of zijn villa of loft een meer retro of moderne grandeur wil meegeven, biedt een decoratieve sierbezetting met lijsten en reliëfmotieven de ideale oplossing. Bij buitenmuur bezettingswerken wordt er voor een gevelrenovatie vaak gebruik gemaakt van crepi pleisterwerk. Maar een buitengevel kan men ook op verschillende manieren, al dan niet decoratief, cementeren met natuurcement of met een synthetische bezetting. Bij moderne pastorijwoningen zal men bijvoorbeeld ook een gedeelte van de voormuur accentueren door deze te voorzien van een bezetting met crepi of cement. Bij een gevelrenovatie zal de bezetter vakkundig alle scheuren, beschadigingen en verkleuringen wegwerken en dankzij de bezetting zullen uw buitenmuren terug perfect geïsoleerd zijn en bestand zijn tegen alle weersomstandigheden. U merkt het, zowel voor uw binnen- of buitenafwerking bieden professionele bezettingswerken een gracieuze moderne oplossing voor de aankleding van uw woning. Vraag naar enkele offertes bij de ervaren bezetters en stukadoors uit de omgeving of regio rond Geel!

Bezettingswerken: toepassingen nat pleisterwerk

Bezettingswerken - Binnenmuur als ondergrond

Binnenmuren als ondergrond

De meeste toepassingen van bezettingswerken op binnenmuren en plafonds maken gebruik van een onderlaag en een afgewerkte bovenlaag. Indien de muren of plafonds vrij ruw zijn of grote gaten en oneffenheden vertonen, zal de bezetter eerst een raapwerk bevestigen. Hierbij worden eerst ook alle plekken van vocht, roet of roest aangepakt door ze te behandelen met een isoleer- of antiroestproduct. Daarna zal de bezetter de raaplaag aanbrengen die zowel machinaal als manueel kan worden aangebracht. Een raaplaag kan vrij dik zijn. Ze zorgt ervoor dat de oneffenheden in de muren en plafonds worden weggewerkt zodat ze perfect egaal en waterpas zijn. Indien er gaan raapwerk nodig is bij de bezettingswerken dan zal er meestal voor de afwerking een eerste onderlaag aangebracht worden. Afhankelijk van de soort bezetting kan dit samen gaan met een hechtingslaag bijvoorbeeld bij gladde betonnen muren en plafonds. Zowel bij het raapwerk als bij de eerste afwerkingslaag zal de bezetter of stukadoor een bindmiddel, vaak acrycaat, toevoegen aan de grondpleister om scheurvorming tegen te gaan. In bepaalde gevallen kunnen bezettingswerken met een grondpleister ook dienen als afwerkingsgrondlaag die kan gebruikt worden voor een verdere afwerking met hout, kurk of steenbehang. Bij een volledige afwerking van uw muren en plafonds zodat u deze kunt behangen of schilderen, zal de bezetter een tweede fijnere en gladdere bezetting aanbrengen en uw muren en plafonds sausklaar of behangklaar maken. Natuurlijk worden ook alle hoeken en kantjes rond venstertabletten en ramen nog met de nodige precisie afgewerkt. Het aanbrengen van de grondpleister kan zowel machinaal als manueel uitgevoerd worden. Bezettingswerken die machinaal worden gespoten, zijn iets voordeliger dan manuele bezettingswerken. U kunt hier vrijblijvend offertes aanvragen bij de lokale stukadoor uit Geel!

Bezettingswerken - Binnenmuur als afwerking

Binnenmuren als afwerking

Bezettingswerken met een afgewerkte bezetting kunnen decoratief geschilderd of behangen worden maar ze kunnen ook onbekleed blijven. Bij een onbeklede afwerking wordt uw pleisterwerk voorzien van een beschermende coating, als de muren of plafonds wit blijven, of wordt er een decoratieve afwerkingspleister, zoals een sierpleister, gebruikt. Onder de mogelijke afwerkingspleisters heeft u dan ook tal van keuzevarianten. Een minerale afwerkingspleister is decoratief en waterafstotend en is te verkrijgen in bepaalde kleurvarianten. Deze bezettingspleister kunt u wel alleen maar gebruiken indien uw bezettingswerken ook een minerale grondlaag bezitten. Daarnaast heeft u verschillende sierpleisters. Zo kunt u uw plafonds en muren laten bezetten met een acrylaatgebonden of siliconengebonden sierpleister. Met de Spachelputz, een pleister met gebroken witte marmerkorrels, de Rustiekputz of de Granolputz creëert de stukadoor of bezetter decoratieve en rustieke structuren zoals een structuur van boomschors of een structuur met waaiervormen. Deze bezettingswerken hebben een zeer goede doorlaatbaarheid voor waterdamp en ze zijn milieuvriendelijk. De uitvoering van een sierpleister kan gewoon wit zijn maar er bestaat ook een breed gamma aan kleurenpleisters die perfect passen bij de stijl van uw woning. Sierpleisters hebben ook het voordeel dat ze nadien kunnen overschilderd worden indien gewenst. Voor badkamers en keukens wordt er vaak gekozen voor afgewerkte pleister met siliconen of kunsthars of voor een betonbezetting. Een betonstuc is duurzamer dan andere stucwerken en het is waterwerend en krasbestendig. Met een betonstuc kiest u voor een onderhoudsvriendelijke industriële en moderne uitstraling. Meer informatie over de verschillende afwerkingen voor uw bezettingswerken kunt u aanvragen bij de professionele bezetters uit uw omgeving!

Bezettingswerken - Plafonds

Plafonds

Ook plafonds vormen een belangrijk onderdeel van de bezettingswerken. Bezettingswerken voor het plafond kunnen machinaal uitgevoerd worden met een spuitpleister of ze kunnen door de bezetter manueel uitgevoerd worden. Een spuitpleister bestaat uit twee lagen. Eerst brengt de bezetter een dikke meslaag aan die alle ongelijkheden van het plafond wegwerkt en het plafond egaal maakt. Daarna zal het plafond worden afgewerkt met de afkorrellaag voor het bekomen van een mooi glad oppervlak. Ook manueel kunt u bij uw plafond kiezen voor meerder afwerkingen. Met een sierpleister kunt u de gekozen structuur van uw binnenmuren verder laten doorlopen in uw plafond. Of kunt u uw plafond sausklaar laten opleveren zodat u het nadien kan sauzen met verf. Maar u kunt uw plafond ook een kunstzinnige uitstraling meegeven met een aangebrachte decoratieve sierlijst of een siermedaillon. Vooral oude herenhuizen bevatten vaak nog mooie sierlijsten in het plafond die de moeite waard zijn om te behouden of te herstellen. Maar ook bij moderne nieuwbouw woningen stijgt de vraag om de plafonds bij de bezettingswerken te voorzien van subtiele of in het oog springende sierelementen. Welke bezetting u ook kiest voor uw plafond, uw bezetter zal het bezetten van uw plafond met de grootste zorg uitvoeren. Het schuurwerk en de afwerking van de bezettingswerken aan uw plafond vereisen dan ook zijn volledige aandacht en nauwkeurigheid want het binnenvallend zonlicht legt elke oneffenheid, hoe klein ook, ongenadig vast. Laat het stucwerk voor uw plafond uitvoeren door een ervaren vakman uit Geel en aarzel niet om een advies of een offerte aan te vragen.

Bezettingswerken - Gevel laten bezetten

Gevelwerken

Bezettingswerken voor gevels worden vaak toegepast bij gevelrenovaties maar ook bij nieuwe woningen worden er bezettingswerken gedeeltelijk of volledig ingepland. Bij een gevelrenovatie wordt uw oude gevel door de bezetter bezet om alle beschadigingen, scheuren of verkleuringen weg te werken en zo uw gevel te voorzien van een nieuw kleedje. De voordelen van deze bezettingswerken leveren onmiddellijk op: u heeft terug een prachtige gevel die mos- en algenvrij is, die bestand is tegen de atmosferische omstandigheden en die een duurzame en isolerende werking heeft. De meest goedkoopste gevelrenovatie is uw gevel laten cementeren. Indien de vorm van uw gevel nog intact is, dan volstaat een dunne bezettingslaag met cement waarbij het uitzicht van de stenen en de voegen behouden blijft. Met een dikke laag cement verbergt u volledig uw oude gevel en wordt de gevel glad of met een korrelmotief gecementeerd. Het meest gekozen bezettingswerk bij gevelrenovaties of nieuwbouw is een crepi bezetting. Alhoewel wit de standaardkleur is voor crepi, is het verkrijgbaar in verschillende kleuren. Ook kunt u bij crepi bezettingswerken kiezen voor een minerale gevelpleister of een synthetische pleister met siliconen of kunsthars. Een synthetische bezetting is egaler in afwerking dan een minerale pleister en het heeft meer elasticiteit wat maakt dat een synthetische bezetting beter bestand is tegen vuil. Bovendien is de gevel ook stoot- en krasvrij. Een minerale crepi gevelbezetting heeft dan weer een beter kleurenbehoud omwille van de kleurmenging rechtstreeks in de grondstof. Een gevel kan ook bezet worden met een decoratieve sierpleister met een korrelstructuur of met een moderne metalen of industriële look. Bij alle opties zal de stukadoor of bezetter eerst uw gevel voorbereiden. Dit gebeurt door het aanbrengen van een (hechtings-)onderlaag die dikwijls voorzien wordt van een wapeningsgaas. Dankzij dit gaas zal de bezetting zich beter hechten aan uw buitenmuur. Bezettingswerken bij gevelrenovaties zijn de meest ideale en goedkoopste oplossing om uw beschadigde, verkleurde of poreuze gevels te laten bezetten. Gezien de vele mogelijkheden is het raadzaam om u eerst te informeren bij de vele professionele regionale stukadoors en bezetters uit uw omgeving!

Op zoek naar een professionele bezetter uit Geel om een vrijblijvende offerte te maken voor uw pleisterwerk?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Mogelijke soorten pleisters

Spuitpleister techniek

Spuitpleister

De voordeligste pleister bij bezettingswerken is de spuitpleister. De pleister wordt als het ware machinaal op de muur of het plafond gespoten. Het spreekt voor zich dat de bezetter met deze bezettechniek minder tijd en werkuren nodig heeft om bepaalde ruimtes of oppervlakken te bezetten. Bij deze machinale bezettingswerken zal de bezetter de pleister spuiten in twee lagen. Eerst zal hij een dikke meslaag aanbrengen die de oneffenheden wegwerkt van het plafond of de muur. Als deze laag droog is, zal de stukadoor de afkorrellaag aanbrengen die het plafond of de muur zowel bezet als straalt. Het resultaat is een quasi volledig gladde afwerking. De kleur van de spuitpleister kan wit zijn maar u kunt ook voor een andere kleur kiezen bij het afkorrelen. De korrelstructuur van de spuitpleister kan worden aangepast naargelang de keuze voor een meer gladde of ruwere afwerking van uw bezetting. Met een gladde witte ondergrond laat u nog alle keuzemogelijkheden over voor een verdere nabekleding met verf of behang. Het nadeel van bezettingswerken met een spuitpleister is dat je alles moet afdekken omdat de spackspuit, die wordt gebruikt door de bezetter, dampnevels of lekken verspreidt. Meer informatie over deze manier van bezettingswerken vindt u bij één van de vele gediplomeerde stukadoors uit de regio Geel!

Raapwerk techniek

Raapwerk

Bij bezettingswerken spreken we doorgaans over raapwerk en pleisterwerk. Het pleisterwerk is eigenlijk de afwerking van de bezetting in al zijn vormen en varianten. Vooral bij gladde en egale ondergronden, zoals beton, zal men vaak direct een eerste laag kunnen pleisteren. Bij een verdere bepleistering zal dan de bezetting sausklaar of behangklaar afgewerkt worden. Maar dikwijls vereist een goede bezetting eerst een raaplaag. De raaplaag vormt de eerste grondlaag waarmee uw bezetter de meeste oneffenheden en niveauverschillen in uw muur en plafond wegwerkt. Bij bezettingswerken noemt men dit dan ook het raapwerk. Door het raapwerk manueel of machinaal aan te brengen, zorgt de bezetter voor een goede hechting van de mortel aan de ruwe ondergronden en vult hij de scheuren en gaten. De stukadoor zal hierbij de pleister blijven aanvullen totdat de rechtheid van de muur overal gelijk is. Door de bezetting af te reien, wordt het overtollige raapwerk verwijderd en gelijkgetrokken. De prijs van het raapwerk zal dan ook afhangen van de hoeveelheid pleister dat gebruikt zal worden door de stukadoor of bezetter. Offertes voor raapwerk kunt u gratis bekomen bij een ervaren stukadoor uit uw omgeving of buurt.

Pleisterwerk

Pleisterwerk

Alhoewel we pleisterwerk vaak zien als de verzamelnaam van alle bezettingswerken, slaat de term pleisterwerk eigenlijk alleen maar op de afwerking van het bezetten. Er zal voor het eigenlijke fijnere pleisterwerk eerst gewerkt worden met een ruwere ondergrondlaag. Bij zeer oneffen muren of plafonds met gaten, scheuren en/of grote waterpasverschillen, zal de bezetter gebruik maken van raapwerk. Hierbij wordt er een dikke mortellaag, die we de raaplaag noemen, manueel of machinaal aangebracht en daarna geëffend tot een egale en waterpasjuiste ondergrond. Indien de ondergrond op zich al vrij vlak is, zonder al te veel niveauverschillen, kan deze onderlaag reeds een eerste vrij ruwe dunne pleisterlaag zijn. Het echte pleisterwerk is dan de afwerkingslaag die komt bovenop de raaplaag of de onderlaag. De meeste pleisterwerken worden manueel uitgevoerd maar ze kunnen ook machinaal gespoten worden met een afkorrellaag of met een latexlaag. De bezetter kan uw pleisterlaag afwerken volgens de door u gekozen optie. U kunt de muren behangklaar of sausklaar laten afwerken of u kunt de keuze maken voor een sierpleister met een reliëf- of structuurpatroon. De meeste sierpleisters zijn kant en klare bezettingswerken die met een kleur en/of patroon worden afgewerkt maar het kan ook een behandelde gladde afwerking zijn. Voor alle info en prijzen in verband met pleisterwerken kunt u terecht bij onze regionale stukadoors!

Behangklare muren

Behangklaar

Bij de afwerkingen van de bezettingswerken spreken we over twee gladde pleisterafwerkingen: behangklaar en sausklaar. Bij een behangklaar pleisterwerk zorgt de stukadoor of de bezetter ervoor dat de tweede pleisterlaag zodanig verfijnd en glad wordt dat er kan behangen worden op uw muur. Het behangklaar pleisterwerk is iets goedkoper omdat het stucwerk net iets minder verfijnd is als bij het sausklaar pleisterwerk. Doordat uw bezetter op routine de gladde bezetting kan aanbrengen, moet hij minder letten op de zeer minieme poriën in het behangklaar pleisterwerk. Beslist u later om toch de muur verf- of sausklaar te maken dan kan uw bezetter dit met een fijne laag verder bijwerken. Offertes voor behangklaar pleisterwerk kunt u hier aanvragen bij de erkende stukadoors of bezetters in uw buurt!

Sausklare muren

Sausklaar

De meeste gladde afwerking bij bezettingswerken noemt men sausklaar pleisterwerk. Sausklaar betekent dat de muur of het plafond perfect spiegelglad is en klaar is om geschilderd te worden nadat de muur of het plafond is opgedroogd. De bezetting sausklaar kan als ondergrond dienen voor uw schilderwerken maar ze kan ook afgewerkt worden met een beschermingslaag indien u uw muren of plafonds onbehandeld wit wilt laten. Goed sausklaar pleisterwerk is zo glad als een biljartbal en het wordt manueel uitgevoerd. Vandaar dat de prijs ook duurder zal uitvallen dan bij een machinale spuitpleister. Omwille van de perfecte afwerking van uw muur of plafond zal uw stukadoor ook langer bezig zijn met het sausklaar maken van de bezetting dan met het behangklaar maken van uw bezettingswerk. Meer vragen over de prijs van dit stucwerk of de mogelijkheden kunt u vrijblijvend bekomen via één van de professionele bezetters in Geel!

Sierpleister muur

Sierpleister

In plaats van te kiezen voor een gladde sausklare of behangklare afwerking, kunt u ook kiezen voor een sierpleister als pleisterwerk. Bij de sierpleisters zijn er verschillende mogelijkheden om uw muren en/of plafonds te voorzien van een decoratieve afwerking. Meestal wordt er bij het pleisteren een korrel gebruikt en wordt er een structuur verwerkt in het pleisterwerk. De meest voorkomende sierpleisters zijn Spachelputz, waarbij de stukadoor werkt met gebarsten marmerkorrels, Rustiekputz of barokpleister, waarbij de korrel iets groffer is en de pleister meer groeven vertoont en de Granolputz, waarbij er een structuur van boomschors wordt gecreëerd in het pleisterwerk. Sierpleister kunnen zeer fijn worden afgewerkt of ze kunnen juist een groffer uitzicht meekrijgen. Naargelang de technieken, de korreldikte en de materialen die de bezetter gebruikt, creëert hij een strakke, rustieke, industriële of romantische uitstraling. Sierpleisters zijn zeer goed te onderhouden en te (her)schilderen maar worden vaak aangeboden met een kleurvariant. Het grote voordeel van een sierpleister is dat u niet meer hoeft te behangen of te schilderen en dat uw pleisterwerk volledig gebruiksklaar wordt afgeleverd. Ontdek de verschillende mogelijkheden van sierpleisters bij één van de vele bezetters in de omgeving van Geel!

Muur cementeren

Cementeren

Cementeren wordt ook vaak gebruikt om buitenmuren te bezetten en heeft het voordeel dat het zeer snel kan uitharden en dat de muur blijft ademen. Er zijn twee manieren om een gevel te cementeren. Enerzijds kan het cement aangebracht worden in een dunne beschermingslaag, waarbij het zicht van de stenen en de voegen behouden blijft en anderzijds kan het cementeren gebeuren in een dikke laag. Een goede gecementeerde muur heeft een solide isolatie en het beschermt uw woning ook goed tegen de weersinvloeden. Bij bezettingswerken met cement kunt u kiezen voor een kleurvariant of een decoratieve structuur. Op die manier krijgt uw gevel een moderne en elegante uitstraling. Bovendien is het cementeren van gevels één van de goedkoopste bezettingswerken voor buitengevels. Occasioneel wordt het cementeren ook binnen gebruikt als bezettingswerk maar moet u enkele beperkingen in acht nemen tegenover het gewone pleisterwerk of de betonstuc. Voor offertes met betrekking tot het cementeren van muren kunt u hier enkele deskundige stukadoors vrijblijvend contacteren.

Schuurwerk bepleistering

Schuurwerk

Een bezettingswerk met een schuurwerk bepleistering maakt gebruik van een cirkelvormige schaduwwerking. Door slagen en vegen aan te brengen in de mortel geeft de bezetter het pleisterwerk een gedraaide en soms schelpachtige vorm mee. Het is een vrij complexe bewerking die het best wordt uitgevoerd door één enkele bezetter om geen verschillen te krijgen in de structuur van het pleisterwerk. Meestal wordt schuurwerk toegepast op plafonds maar het kan het ook op muren gebruikt worden. Niet alleen is een schuurwerk pleister decoratief en sierlijk maar het biedt ook veranderende en verrassende uitzichten bij natuurlijke of kunstmatige lichtinvallen. Net zoals sommige andere sierpleisters maakt een schuurwerk pleister gebruik van een ingewerkte beschermlaag die isolerend en brandvertragend werkt. Omwille van deze eigenschappen kan het ook gebruikt worden in natte ruimtes zoals badkamers en kelders. Schuurwerk is een zeer specifieke toepassing van uw bezettingswerken en het vraagt dan ook een ervaren bezetter om de klus te klaren. Vraag vrijblijvend naar de offertes van uw lokale stukadoors uit uw buurt!

Betonstuc op muur

Betonstuc

Een vrij populaire en strakke vorm van bezettingswerken is de betonstuc. Met dit stucwerk worden de muren met betonstuc bezet en krijgen ze een strak, sober en tijdloos uitzicht. De grote voordelen van betonstuc zijn dat de bezettingen waterdicht, kras- en vuilbestendig zijn doordat er een coating wordt aangebracht op het bezettingswerk. Het oppervlak is glad en naadloos en het kan in talloze kleuren verkregen worden. De prijs van betonstuc is niet goedkoop maar het vergt dan ook een zeer nauwkeurige plaatsing die niet zo eenvoudig is. Daarom dat u een betonstuc best vakkundig laat plaatsen door een ervaren bezetter want het bezettingswerk vereist een perfecte hechting op uw muur. Langs de andere kant heeft u met een betonstuc wel een slijtvaste en waterdichte bezetting en is het niets voor niets één van de meest favoriete bezettingstoepassingen voor badkamers en keukens. Betonstuc bewijst tegenwoordig ook zijn oerdegelijkheid in de keukens waar men bewerkte betonstuc gebruikt voor de werkbladen! Interesse in betonstuc? Neem gerust contact op met een vakman stukadoor uit Geel!

Gyproc gipsplaten

Bezettingswerken met Gyproc platen

Naast de natte bezettingswerken kunt u ook kiezen voor de vele gekende toepassingen met gips platen, gipskarton of Gyproc platen. Zo heeft Gyproc een ruim gamma aan kant en klare gipsplaten die u kunt gebruiken voor het bekleden van uw muren en plafonds. Gipsplaten hebben, tegenover het nat bezettingswerk, het voordeel dat u veel properder en droger kunt werken en dat het gips niet meer hoeft gemaakt te worden. Er bestaan verschillende varianten van Gyproc. Zo heeft u, naast de gewone grijze gipsplaten, een groene vochtwerende variant of een meer isolerende Gyproc plaat. Bij moeilijke oppervlakken, speciale vormen of bij hoeken en kantjes zijn Gyproc platen ideaal te combineren met gipspleisters of voorgevormde moluren en profielen. Een ander voordeel van een bezetting met Gyproc platen is dat u valse wanden en plafonds kunt creëren. Zo kunt u de energiefactuur aardig verlagen wanneer u bijvoorbeeld bij hoge plafonds het plafond zou verlagen. De mogelijkheden van Gyproc platen op het vlak van gladheid, waterdichtheid, brandwerendheid en isolatie zijn zeer uiteenlopend. Gecombineerd met andere afgestemde materialen kan de prijs dan ook redelijk uiteenlopen. Maar de handigheid van de voorgevormde gipsplaten, maakt dat het gebruik van Gyproc bij bezettingswerken vlot en snel werkt. Vraag voor enkele offertes voor bezettingswerken met Gyproc aan bij de vakkundige stukadoors of bezetters uit uw omgeving!

Op zoek naar een professionele bezetter uit Geel om een vrijblijvende offerte te maken voor uw bezettingswerken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Hoe gaat een bezetter te werk?

Bezettingswerken planning

Planning en bestek

Voor juiste bezettingswerken voor uw woning, appartement of gevel is het best dat u eerst contact opneemt met een professionele bezetter die samen met u de uit te voeren bezettingswerken bespreekt en u de verschillende uitvoeringsmogelijkheden kan tonen. Een bezettingswerk voor een living zal eerder gebruik maken van een sausklare pleister of een sierpleister terwijl een bezetting voor een badkamer vooral functioneel eerder een waterafstotende of water- en slijtvaste bezetting nodig heeft zoals Tadelakt of betonstuc. Volledig naar uw wensen en mogelijkheden zal de bezetter samen met u kiezen voor de beste oplossing waarna u ongebonden kunt beslissen. Natuurlijk zal de prijs onderhevig zijn aan de grootte van de oppervlakte, het soort materiaal, de moeilijkheidsgraad van het soort pleisterwerk en de werkuren die nodig zullen zijn voor het karwei. Indien de afspraken duidelijk zijn en de offerte van de bezetter, met de kost van materialen en werkuren, u aanstaan, kunt u hem de werken toevertrouwen en wordt er een werkplanning gemaakt.

Bezettingswerken voorbereiding

Voorbereiding

Voor een bezetter begint met de bezettingswerken, moet de ruimte eerst vrij gemaakt zodat er niets beschadigd kan worden. Zeker bij een spuitpleister, waar er neveldamp en vloeistoffen kunnen vrijkomen, is een volledige lege ruimte de beste oplossing. Daarna zal de bezetter de muren of de plafonds bezettingsklaar maken. Dit betekent dat hij eerst alle verf en behang zal verwijderen en dat hij de bezettingswand stof- en vetvrij zal maken. Bij sommige muur- en plafondstructuren kan het ook nodig zijn dat er een beschermingslaag moet worden aangebracht of dat er een stucanet wordt aangebracht voor een betere hechting van de bezetting. Dikwijls is dit afhankelijk van de poreusheid van de bezettingswand en het is dan ook belangrijk dat deze eerst grondig wordt gecontroleerd. In de meeste gevallen is het ook aangeraden om een primer te gebruiken bij oneffenheden om scheuren in het pleisterwerk te voorkomen. Van zodra de muur of het plafond bezettingsklaar is, kan de bezetter beginnen met het raapwerk en pleisterwerk.

Bezettingswerken onderlaag

Onderlaag

De bezetter zal bij de bezettingswerken eerst een onderlaag aanbrengen van gipsmortel of kalkspecie. Deze onderlaag heeft vochtregulerende eigenschappen waarbij de laag het vocht kan opnemen en het ook weer kan afstaan. Bij grote niveauverschillen of oneffenheden, zal de bezetter eerst een raaplaag aanbrengen. Deze raaplaag zorgt ervoor dat de gaten worden opgevuld en dat de muur of het plafond 100% waterpas komt te liggen. Een goede bezetter kan men dan ook meestal afmeten aan zijn perfecte en kaarsrechte bezettingswerken. Het raapwerk kan dienen voor alle kamers, zowel voor vochtige vertrekken zoals badkamers en kelders, als voor de bekledingen van muren rond een open haard. Bij het uitrapen zal de bezetter met de raapspaan de raaplaag aanbrengen tot de gewenste dikte en ze daarna afreien met een rei. Afhankelijk van de dikte van het raapwerk zal de raaplaag dienst kunnen doen als enkele onderlaag of moeten er eventueel nog twee pleisterlagen worden aangebracht door de stukadoor bij de afwerking. Indien de muren op zich vrij glad zijn kan de bezetter onmiddellijk een eerste pleisterlaag aanbrengen maar moet hij er eventueel een hechtingscomponent aan toevoegen. Vooral bij gladde betonstructuren is dit een vaste vereiste.

Bezettingswerken afwerkingslaag

Afwerkingslaag

Na het afreien en het glad strijken van de onderlaag kan de afwerkingslaag geplaatst worden nadat de onderlaag is opgedroogd. Afhankelijk van de overeengekomen keuze, zal de bezetter het pleisterwerk aanbrengen. Dit kan een fijn sausklaar pleisterwerk zijn, gereed om te schilderen, een iets minder glad behangklaar pleisterwerk zijn dat kan behangen worden of hij brengt een sierpleister aan. Deze sierpleister kan een korrelstructuur bevatten of een schuurmotief of veeg textuur hebben. Natuurlijk behoort een duurzame en moderne betonstuc of een latex afwerking ook tot de mogelijkheden. Hoe dan ook zal de bezetter oog hebben voor alle kleine hoeken en kanten en deze mee bezetten bij de definitieve afwerking. Bij sommige sausklare afwerkingen of afwerkingen met een sierpleister hoeft er geen verdere behandeling met verf of behang uitgevoerd te worden maar wordt de afwerkingslaag vaak voorzien van een duurzame coating waardoor het pleisterwerk bestand is tegen vocht, vuil en beschadiging. Welke afwerking u ook kiest, vraag gerust offertes bij enkele professionele bezetters. Een goede stukadoor of bezetter zal u een lange garantie aanbieden op zijn bezettingswerken en via de forums of de mond-tot-mond reclame kunt u een goede keuze maken voor een gedegen vakman uit de regio Geel.

Op zoek naar een professionele bezetter uit Geel om een vrijblijvende offerte te maken voor uw bezettingswerken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Wat zijn de gemiddelde prijzen voor bezettingswerken?

Hoe wordt de prijs voor bezettingswerken bepaald?

Wanneer u bezettingswerken laat uitvoeren dan moet u rekening houden met 2 variabelen binnen de kostprijs. Enerzijds is er de kostprijs van de materialen die gebruikt zullen worden voor uw bezettingswerken, en anderzijds is er de arbeidskost van de bezetter(s) zelf.

Gezien de arbeidskost een groot deel van de totaalprijs bepaald, is het belangrijk dat u meerdere offertes opvraagt bij verschillende professionele bezetters uit de regio Geel.

Wat de arbeidskosten betreft mag u rekenen op een kost van ongeveer € 30-50 per uur.

Bezettingswerken

Soort bezettingswerken
Gemiddelde prijs
Wit spuitpleister
€ 5 - € 15 per m²
Gekleurd spuitpleister
€ 7 - € 15 per m²
Behangklaar (wand)
€ 8 - € 15 per m²
Behangklaar (plafond)
€ 13 - € 18 per m²
Sausklaar (wand)
€ 8 - € 15 per m²
Sausklaar (plafond)
€ 14 - € 22 per m²
Sierpleister
€ 15 - € 70 per m²
Manueel raapwerk
€ 15 - € 28 per m²
Cementeren
€ 25 - € 80 per m²
Betonstuc
€ 20 - € 80 per m²
Schuurwerk
€ 15 - € 25 per m²
Gevelpleister crepi
€ 40 - € 90 per m²
Op zoek naar een professionele bezetter uit Geel om de prijs voor uw bezettingswerken te ontdekken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist
170 bezetters rond Geel!