Vind een behanger in Leuven

262 behangers vergelijken voor uw behangwerken

 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist
Vraag uw offertes aan

Door gebruik te maken van dit formulier ga je akkoord met ons privacy- en cookiebeleid

Hoe werkt OffertesOnline.be?

 • 1

  U zoekt de juiste vakman voor uw behangwerken

  U wilt uw muur laten behangen, maar waar vindt u de geschikte vakman voor uw behangwerken? Hoe vindt u een professionele en betrouwbare behanger die actief is in de regio rond Leuven, en liefst voor de best mogelijke prijs-kwaliteit?
 • 2

  U verstuurt uw offerteaanvraag via OffertesOnline.be

  Gelukkig bestaat er OffertesOnline.be! Hier kan u uw offerteaanvraag, gratis en vrijblijvend, in enkele minuten opstellen en wordt ze automatisch naar alle professionele behangers uit de regio rond Leuven verstuurd. Zo bespaart u veel tijd en moeite!
 • 3

  U vergelijkt vrijblijvend de verschillende offertes en beslist!

  Professionele behangers die geïnteresseerd zijn in uw opdracht zullen u een offerte toesturen, waarna u rustig kunt vergelijken en eventueel een beslissing kan nemen!
2617
Behangers
4
Opdrachten
per maand
3
Offertes
per maand

Recente offerteaanvragen voor behangwerken regio Leuven

Type behangpapier: Vliesbehang

Aantal m²: Plafond 50

Start werken: Binnen de 3 maanden

Projectbeschrijving:

Op het plafond moet eerst de barsten wegwerkt worden en vliespapier aanbrengen + schilderen in licht grijse kleur.
Arrow
Offerteaanvraag uit Mechelen

Type behangpapier: Decoratief behangpapier

Aantal m²: 9m²

Start werken: Zo snel mogelijk

Projectbeschrijving:

It is only 1 wall in the childrens bedroom
Contact via e-mail.
Arrow
Offerteaanvraag uit Leuven

Heeft u nog een vraag?

OffertesOnline.be heeft een database met daarin een groot deel van de professionele bedrijven in de regio Leuven. Wanneer u dus uw offerteaanvraag indient, kunnen wij perfect een selectie maken van professionele vakmensen die gelegen zijn in de regio Leuven en de juiste kwalificaties hebben voor de door u beschreven opdracht.
Dit kan zéér snel gaan... van zodra we uw offerteaanvraag ontvangen, stellen we deze voor aan de gekwalificeerde vakmensen uit de regio Leuven. Afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw offerteaanvraag lezen, kunnen zij zich haast onmiddellijk kanidaat stellen voor uw opdracht en contact met u opnemen voor een offerte. Gemiddeld genomen duurt het maximaal 5 werkdagen alvorens u alle offertes binnen hebt. Sommige zullen vandaag nog binnenkomen, en andere zullen enkele dagen in beslag nemen. Zoals gezegd is dit afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw aanvraag bekijken.
Om misbruik te vermijden laten we maximaal 3 bedrijven toe die zich kandidaat kunnen stellen. Dus afhankelijk van hoeveel bedrijven interesse tonen in uw offerteaanvraag zal dit aantal schommelen tussen de 0 en 3. Daarom is het belangrijk uw opdracht zo gedetaileerd als mogelijk te beschrijven, dit verhoogt namelijk de interesse van bedrijven uit de regio Leuven.

De bedrijven die interesse hebben in uw opdracht betalen OffertesOnline.be een éénmalig klein bedrag om zich kandidaat te kunnen stellen, en krijgen vervolgens uw contactgegevens. Door dat we het aantal kandidaten beperken tot 3 is het zo dat de bedrijven die als eerste interesse tonen diegene zijn die uw contactgegevens krijgen. OffertesOnline.be maakt hierbij zelf geen selectie.

Mocht een bepaald bedrijf zéér veel interesse hebben, dan heeft het tevens de mogelijkheid zich exclusief kandidaat te stellen. Dit wil zeggen dat zij als enige uw contactgegevens zullen krijgen, en u bij gevolg ook maar één offerte zal ontvangen.
Absoluut! Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. U bent na het ontvangen van de offertes tot niets verplicht, en enkel beter geïnformeerd.
We raden u aan om uw aanvraag zo gedetailleerd als mogelijk op te stellen, dit verhoogt namelijk de interesse bij de vakmensen uit de regio Leuven. Naast de vooropgestelde vragen, en uw contactgegevens, is het belangrijk om uw beschrijving van de opdracht ook zo uitgebreid als mogelijk te maken.

Zoekt u een specifieke behanger in de regio Leuven?

Vind een geschikte behanger in de buurt van Leuven

Het vinden van de geschikte vakman, en in dit geval behanger, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer u niet over één nacht ijs wilt gaan betreffende het kiezen van een vakman waaraan u uw behangwerken wilt toevertrouwen. Om de juiste keuze te kunnen maken moet u verschillende offertes kunnen vergelijken om zo tot de juiste keuze te kunnen komen die u de beste prijs/kwaliteit voor uw behangwerken garandeerd.

Deze zoektocht begint dus met het vinden van professionele behangers uit de regio Leuven. Daarna moet u hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van uw project, hopende dat zij u nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.

Daarom hebben wij www.offertesonline.be in het leven geroepen.
Omdat dit gehele proces veel sneller kan!

OffertesOnline Werking

Behangwerken Leuven: uw muur professioneel laten behangen!

Via ons platform geeft u uw offerteaanvraag voor uw behangwerken éénmaal in, en laten we de geïnteresseerde behangers uit de omgeving van Leuven u contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van verschillende offertes voor uw behangwerken snel en eenvoudig.

En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat u na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. U ontvangt de offertes, u vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan u om te beslissen of u tot een samenwerking overgaat.

Met het gebruik van ons platform heeft u niets te verliezen, in tegendeel... u kan er enkel maar bij winnen!

Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog uw offertes aan bij alle professionele behangers uit de omgeving van Leuven... Alvast veel succes met uw project!

Vind een geschikte behanger uit Leuven door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Behangwerken

Een woning binnenshuis decoreren met behangpapier is van alle tijden, alhoewel behangen de laatste decennia wat aan populariteit heeft moeten inboeten. Maar na een relatieve rustperiode zijn behangwerken zowel bij nieuwbouw als bij renovaties weer aan een revival begonnen. En dit heeft zo zijn redenen. Vooreerst zijn de soorten behangpapieren voor behangwerken serieus uitgebreid en heeft u nu, naast het gewone papierbehang, soorten behang zoals vliesbehang, vinylbehang, fotobehang, renovatievlies, textielbehang, printbehang, isolatiebehang, arte behang of glasvezelbehang. De mogelijke behangwerken zijn dus in variëteit toegenomen als wandbekleding en het loont dan ook de moeite om deze diverse soorten behang met elkaar te vergelijken. De eerste vraag is dan ook waarvoor het behang moet dienen. Gaat het over behangwerken die in gans de kamer of de woning moeten uitgevoerd worden door de behanger of is het eerder de bedoeling om via een fotobehang of een decoratief design behang een bepaalde muur te accentueren? Wenst u het behang nadien nog te overschilderen of wenst u het behang nadien te kunnen reinigen met vocht? Een ervaren behanger zal u adviseren om bij een renovatie van minder egale of licht beschadigde muren te kiezen voor een vliesbehang, een glasvezelbehang of een renovatievlies om de kleine oneffenheden en scheurtjes te bedekken. Afhankelijk van de keuze die u maakt, zal de behanger ervoor zorgen dat de juiste behangwerken worden uitgevoerd met de nodige vakkundigheid. Een goede afwerking en een oog voor detail zijn bij de behangwerken dan ook de handelskenmerken van een goede en professionele behanger. Maar behangwerken kunnen ook perfect gebruikt worden voor op het eerste zicht minder duidelijke toepassingen zoals het behangen van keukens, badkamers of welnessruimtes. Tegenwoordig kunt u zelfs uw koelkast laten behangen als kunstzinnige blikvanger of uw muur laten behangen met een baksteen- of houtmotief waarbij u haast aan de muur moet gaan voelen om te weten of hij behangen is. Heeft u een landelijke of klassieke woning? Dan biedt een retro of vintage behang u de mogelijkheid om ook hier in uw woning bepaalde delen te accentueren met een retro look. Vooral de combinatie van één volledige of deels behangen themamuur tussen effen muren geeft vaak verrassend mooie esthetische resultaten. Ook in een kinderkamer of speelkamer kunnen behangwerken deze kamers omtoveren tot fantasierijke kinderparadijzen. Daarnaast kunt u met behang ook isoleren of de behangklaar gepleisterde muren behangen om te schilderen. Kortom, de mogelijkheden van hedendaagse behangwerken zijn weinig beperkend en divers. Via offertesonline.be kunt u de erkende behangers uit de regio Leuven vrijblijvend contacteren voor offertes en informaties. Ze zullen u graag helpen bij uw keuzes!

Mogelijke soorten behangpapier

Papierbehang

Papierbehang

Nog steeds is papierbehang één van de meest gebruikte soort behangpapier bij behangwerken. Papierbehang gebruikt u best op een gladde ondergrond om te vermijden dat er gaatjes of scheurtjes van de ondergrond zichtbaar zijn. Het dunste papierbehang bij de behangwerken noemt men simplex of enkelvoudig papierbehang. Buiten het gegeven dat dit het meest voordelige behangpapier is, biedt ander papierbehang een betere kwaliteit en afwerking en wordt het enkelvoudig behang niet zo vaak meer gebruikt. Bij duplex papierbehang heeft het behang twee lagen waarvan één laag of allebei de lagen glad of met reliëf kunnen zijn. Alhoewel de behanger met duplex papierbehang al meer de oneffenheden kan wegwerken kunt u voor dit werk beter opteren voor ander behang zoals glasvezelbehang of vliesbehang. Een ander papierbehang variant is het Rauhfaserbehang waarbij er houtvezels zijn verwerkt tussen de lagen papier. Het meeste papierbehang is zeer gemakkelijk aan te brengen maar bezit enkele nadelen: het papier krimpt meestal nog tijdens het drogen en behangpapier is het kan niet goed tegen vocht. Indien u uw muren wenst te af te wassen zijn er betere geschikte behangwerken nodig. Wenst u meer informatie over behangwerken met papier dan kunt u hier terecht bij één van onze gediplomeerde behangers uit de buurt van Leuven!

Vliesbehang

Vliesbehang

Vliesbehang maakt, zoals de naam het al zegt, gebruik van een vlies als onderlaag. Daardoor is het vliesbehang zeer geschikt om te gebruiken bij behangwerken op oneffen pleisterwerken. Als toplaag heeft een vliesbehang een papieren of vinyl toevoeging. Het voordeel van gegroefd vinyl is dat het nog meer de oneffenheden kan opvangen en dat het veel minder krimpt dan papier. Bijkomend voordeel van behangwerken met vliesbehang is dat de behanger de lijm rechtstreeks op de muur kan aanbrengen om te behangen. Het geeft de behanger ook de mogelijkheid om snel te werken zonder dat het behangpapier gaat scheuren. Bij behangwerken wordt het vliesbehang soms verkeerdelijk aanzien als glasvezelbehang maar glasvezelbehang bestaat volledig uit glasvezel en het heeft geen toplaag van papier of vinyl zoals het vliesbehang. Als u uw behangwerken laat uitvoeren met vliesbehang kunt u zonder problemen een motief kiezen voor dit behang. Vliesbehang is zeer geschikt om te schilderen en met een vinyl toplaag is het ook goed te reinigen. Contacteer hier één van de vele lokale behangers uit uw buurt voor een gratis offerte!

Renovatievlies

Renovatievlies

Een speciale vorm van het vliesbehang is het renovatievlies. Bij behangwerken die moeten dienen om muren mee te renoveren vormt dit renovatievlies een zeer bruikbare oplossing. Renovatievlies behangpapier is verkrijgbaar in verschillende diktes en net als glasvezelbehang verdoezelt het alle gaatjes en barstjes. Bij glasvezelbehang heeft de behanger twee nadelen: het is moeilijker aan te brengen waardoor het meer tijd in beslag neemt en de glasvezels kunnen zorgen voor irritatie of allergieën. Met het renovatievlies behangpapier heeft men deze problemen niet en de behanger kan vlot en zonder ongemak de behangwerken uitvoeren. Er bestaat ook een renovatievlies dat de behanger kan plaatsen boven het bestaande glasvezelbehang waardoor een egale gladde muur wordt bekomen. Net zoals het vliesbehang en het glasvezelbehang is renovatievlies behangpapier overschilderbaar in alle mogelijke kleurvarianten. Heeft u nog vragen over behangwerken met renovatievlies? Onze plaatselijke ervaren behangers uit Leuven zullen u graag verder helpen. U kunt hen hier gratis contacteren!

Glasvezelbehang

Glasvezelbehang

Voor behangwerken waarbij u wenst te schilderen op het behangpapier is glasvezelbehang een uitstekende keuze. In tegenstelling tot vliesbehang bestaat glasvezelbehang niet uit papier of vinyl maar puur uit glasvezel.Dit geeft als resultaat dat glasvezelbehang uiterst geschikt is om oneffenheden van de muur op te vangen. Glasvezelbehang is verkrijgbaar in verschillende patronen van lijnen of punten die goed tot uiting komen wanneer het behang geschilderd is. Door de sterke structuur van het glasvezelbehang bieden deze behangwerken een langdurige en stabiele onderlaag die je niet telkens om de zoveel jaar opnieuw moet behangen. En bent u de kleur van het behang na enkele jaren beu dan kunt u het gewoon overschilderen zonder dat het behangpapier aan kwaliteit moet inboeten. In tegenstelling tot papierbehang of vliesbehang, vraagt het aanbrengen van glasvezelbehang een zekere vakkundigheid en voor een perfect resultaat doet u best beroep op een professionele behanger. Zo zult u voor tientallen jaren kunnen genieten zonder zorgen. Houd er rekening mee dat glasvezelbehang zich niet gemakkelijk laat verwijderen eens het geplaatst is. Interesse in behangwerken met glasvezelbehang? Contacteer de vele regionale behangers uit uw buurt voor enkele offertes!

Vinyl behang

Vinyl behang

Onder de term vinyl behang hebben we meerdere behangvarianten. De eerste vinyl variant is eigenlijk gewoon papierbehang dat bedekt is met een laagje vinyl. Vanwege het gebruiksgemak en de goedkope prijs is dit één van de meest gebruikte behangpapieren bij de gewone behangwerken. De dunne toplaag uit vinyl zorgt ervoor dat u het behang kunt reinigen en dat het beter bestand is tegen vuil en krassen. Het tweede soort vinyl behang bestaat volledig uit vinyl. Men noemt dit behangpapier ook schuimvinyl en het wordt door de behanger met een specifieke lijm op de muur aangebracht. Schuimvinyl is zeer elastisch, reinigbaar en stootbestendig. Omdat dit behangpapier van kunststof is gemaakt, is het ook zeer geschikt voor keukens en badkamers omdat het waterafstotend is. De derde vinyl variant voor behangwerken heeft een onderlaag van linnen. Deze textiel vinyl is sterker dan het vinyl behang met papier maar het is door de behanger wel moeilijker aan te brengen. Textiel vinyl wordt vaak gebruikt in openbare ruimtes zoals kantoren, laboratoriums en ziekenhuizen. Vinyl behang kan alleen geschilderd worden indien het behang voorzien is van een weekmaker die ervoor zorgt dat het behangpapier niet broos kan worden. Weekmakers hebben wel het nadeel dat ze bij beschadiging de gezondheid kunnen schaden dus indien u wenst te schilderen zijn andere behangwerken meer aangewezen. Vinyl behang is verkrijgbaar met alle mogelijke motieven of structuurimitaties. Voor meer informatie over behangwerken met vinyl kunt u vrijblijvend enkele van de vele professionele behangers uit uw regio contacteren!

Textielbehang

Textielbehang

Eén van de duurste samenstellingen voor behangwerken is het textielbehang. Bij dit behangpapier wordt er een bovenlaag van textiel aangebracht op een onderlaag van papier of vlies. Via natuurlijke of synthetische vezels wordt er door het textielbehang zo een stoffen muur gecreëerd. Veel gebruikte stoffen voor textielbehang zijn wol, linnen, vilt, velours, jute of zelfs dierenpels imitaties zoals koeienvacht. Met een textielbehang zorgt u voor een warme en gezellige sfeer die vaak van toepassing is in livings of rustgevende plaatsen. Textielbehang kan in verschillende kleuren en patronen verkregen worden maar het behangen zelf is niet eenvoudig en dit laat u best door een professionele behanger uitvoeren. Behangwerken met textielbehang geven uw kamer een meerwaarde en het is duurzaam en esthetisch. Nadelen van deze behangwerken zijn dat textiel gevoeliger is voor stof en de prijzen voor textielbehang vrij duur zijn. Heeft u graag meer informatie over deze behangwerken? Neem hier contact met onze ervaren behangers uit de omgeving van Leuven voor gratis offertes of advies!

Isolatiebehang

Isolatiebehang

Isolatiebehang is een buitenbeentje bij de behangwerken omdat het eigenlijk gebruikt wordt onder een ander behang. Isolatiebehang is dan ook bedoeld om uw muren te isoleren en om de warmte binnen in uw woning of kamer vast te houden. Isolatiebehang bevat het isolerende polystyreen, hetgeen we ook isomo, noemen en het zorgt ervoor dat de warmte niet verloren gaat door ze te weerkaatsen. Naast de isolerende eigenschappen bezit het behang ook geluiddempende eigenschappen en geeft het een betere akoestiek in de kamer. Behangwerken met isolatiebehang zijn iets dikker omdat het isolatiebehang een dikte heeft van vier millimeter. Het behangpapier heeft een egale buitenstructuur zodat het gebruiksklaar is om door de behanger te worden bekleed met een afwerking behang. Het spreekt voor zich dat isolatiebehang duurder is dan gewoon behangpapier maar het voordeel is wel dat deze behangwerken uw energiefactuur gevoelig zullen doen dalen. Contacteer één van onze regionale behangers en kom alles te weten over behangwerken met isolatiebehang!

Fotobehang

Fotobehang

Fotobehang is behangpapier van een betere kwaliteit waarop een bepaalde foto wordt gedrukt. Meestal wordt er op het behangpapier één grote foto weergegeven volgens een bepaald thema. Dit kunnen landschappen, steden, natuurverschijnselen, monumenten, wereldwonderen of andere thematische foto’s zijn. Natuurlijk kunt u uw behangpapier ook voorzien van persoonlijke foto’s wat het fotobehang een leuke eigen insteek voor uw interieur geeft. Het is wel belangrijk dat de foto’s in hoge resolutie worden gedrukt op het behangpapier zodat er geen kwaliteitsverlies is van de foto op het fotobehang. Persoonlijk fotobehang wordt meestal gemaakt op behangpapier van vlies of vinyl en het kan digitaal geprint worden. Alle fotobehang wordt ook met een Uv-bestendige inkt gedrukt of geprint zodat het fotobehang niet gaat verbleken door het zonlicht. Behangpapier met foto’s kunnen bepaalde vertrekken een meerwaarde geven qua uitzicht en gevoel. Een slaapkamer met een romantisch fotobehang, een living met de skyeline van uw favoriete stad of de kleinste kamer die met behangpapier wordt omgetoverd tot een plek van verbazing; het kan allemaal gerealiseerd worden met een origineel fotobehang. Voor voorbeelden, prijzen of meer informatie over behangpapier met foto’s voor uw behangwerken kunt u vrijblijvend contact opnemen met onze erkende lokale behangers uit uw buurt!

Magneetbehang

Magneetbehang

Sinds enkele tijd bestaan er ook behangwerken waarbij magnetisch behangpapier wordt gelijmd op uw muren. Magneetbehang is een variant van het vinyl behang en er zitten kleine ijzerdeeltjes in verwerkt om het behang magnetisch geladen te maken. Op deze manier kunt u uw muur gedeeltelijk of volledig magnetisch maken. Magneetbehang is standaard in een zwarte of witte kleur te verkrijgen. Bij het zwarte magneetbehang bestaat er de mogelijkheid om het complementair ook te gebruiken als krijtbord. Dit behangpapier is dan ook leuk voor de kinderen maar eventueel ook voor de gasten die er ludieke boodschappen op kunnen neerschrijven. Niet alleen is zwart magneetbehang esthetisch inpasbaar in uw interieur maar het biedt u ook de mogelijkheid om belangrijke documenten of een kalender op te kunnen hangen. Of u kunt er ook artistieke of speelse blikvangers op plaatsen. Behangwerken met magnetisch behangpapier vragen wel een nauwkeurige plaatsing door de behanger omdat het magneetbehang zwaarder weegt dan gewoon behangpapier en het daardoor zou kunnen wegzakken. Een goede bevestiging en verlijming van het behang is dus noodzakelijk. Ontdek de mogelijkheden van magneetbehang bij één van de vele professionele behangers in de regio Leuven. U kunt ze hier gratis contacteren!

3D behang

3D behang

Indien u iets extra wil toevoegen aan uw kamer of vertrek kunt u overwegen om gebruik te maken van behangwerken met een 3D behang. Dit behangpapier creëert letterlijk een bijkomende dimensie in de kamer door gebruik te maken van reliëfstructuren en diepte motieven. Het resultaat van deze behangwerken kunnen echt verbluffend zijn indien ze sober en efficiënt worden aangebracht door de behanger. Door een optisch bedrog geeft een 3D behang een kunstzinnig dieptezicht waarbij het zicht kan variëren naargelang de standplaats. 3D behang wordt vaak gebruikt voor behangwerken waarbij men een stenen of houten muur wil imiteren maar evengoed kunt u met abstracte motieven de kamer een moderne wauw look geven. Naargelang uw wensen kunt u het 3D behang overal gebruiken. Een 3D scene van Walt Disney voor de kinderkamer, een afwasbare Marokkaanse tegelwand in uw keuken of een moderne kubistische designwand in uw living, het zijn maar enkele van de vele mogelijkheden met 3D behang. Eén van de meeste toonaangevende merken voor 3D behang is het arte behang. Het merk biedt vele kwalitatieve behangpapieren aan met 3D reliëf en het arte behang is mettertijd een begrip geworden voor behangwerken met 3D patronen. Voor meer inlichtingen over het behangen met 3D behang kunt u één van de professionele behangers uit uw buurt of omgeving contacteren. Ze zullen u graag adviseren!

Steen- en houtbehang

Steen- en houtbehang

Naast de behangwerken met een 3D behang kunt u ook kiezen voor een steenbehang of houtbehang om uw woning een natuurlijke toets te geven. Momenteel zijn deze twee behangpapieren zeer populair en er bestaan meerdere steen- en houtmotieven voor dit behang. Zo heb je voor een steenbehang de mogelijkheid om te kiezen voor een behang met steenstrips, met een baksteen look of voor een behang met een natuursteen uitstraling. Ook houtbehang biedt diverse keuzes aan gaande van eik en beuk tot meer tropische houtsoorten zoals merbeau, meranti of bamboe. Behangpapier met steen- of houtmotieven kunnen zowel op papierbehang, vliesbehang als op vinyl behang verkregen worden. Het behangpapier is vrij goedkoop en het biedt een goed alternatief voor echte houten of stenen interieurmuren. En bent u het na enkele jaren beu dat is het behang ook terug gemakkelijk te verwijderen. Interesse in steen- of houtbehang? Vraag hier naar enkele offertes bij de erkende behangers uit Leuven!

Retro behang

Retro behang

Soms willen mensen hun huis terug renoveren in de oorspronkelijke stijl van vroeger en daardoor hebben de retro behangpapieren sterk aan populariteit gewonnen. Veelal hoeven deze behangwerken niet op alle muren toegepast worden maar wordt er via een enkele muur een retro link gemaakt met het verleden. Retro behang of vintage behang bestaan vaak uit kleurrijke motieven die sober of juist zeer opvallend kunnen zijn. En over smaken valt nu eenmaal niet te twisten. Een barok behang, een art deco behang, een oud-Nederlands tegelbehang of een gedurfd surrealistisch behangpapier, het kan allemaal. Bovendien kunt u de meeste retro behangpapieren zowel in papierbehang als in vinyl behang bekomen. De meeste behangers kunnen u een waaier aanbieden van retro behangpapier en ook bij het bekende arte behang zult u zeker ook uw gading kunnen vinden. Meer voorbeelden bekijken van retro behang of vintage behang? Vraag er vrijblijvend naar bij de professionele behangers uit Leuven!

Schildersbehang

Schildersbehang

Bij vele behangwerken wordt er een behang geplaatst door de behanger dat nadien nog overschilderd kan worden. Voor deze toepassingen worden vooral het vliesbehang, het glasvezelbehang of het renovatiebehang gebruikt omdat ze er door hun structuur op voorzien zijn om geschilderd te worden. Schildersbehang vereist een stevige verankering aan de muur en het wordt geacht om tientallen jaren te kunnen meegaan zodat u het meermaals zou kunnen schilderen. U hoeft niet steeds opnieuw te behangen en u heeft de vrijheid om regelmatig van interieurkleur te veranderen. Het behangpapier kan zowel in gladde vorm of in reliëfpatroon verkregen worden waarmee u dus alle kanten op kunt. In tegenstelling tot behangpapier met papieren lagen zal het schildersbehang amper krimpen waardoor het naad tegen naad kan geplaatst worden door de behanger. Schildersbehang is vrij goedkoop en gemakkelijk te plaatsen. De uitzondering hierop is het glasvezelbehang waar er wel iets meer vakkundigheid bij komt kijken.Het meeste schildersbehang kan vier tot vijfmaal overschilderd worden. U kunt aan het behangpapier zien wanneer het verzadigd is. Het papier zal dan van de muur loskomen of er zullen blijvende blaasjes ontstaan na het schilderen. Voor enkele gratis offertes kunt u hier contact opnemen met één van de regionale behangers uit uw omgeving!

Afwasbaar behang

Afwasbaar behang

Voor sommige plaatsen is een behang dat kan afgewassen worden van primordiaal belang. Denken we maar aan een keuken of een eetkamer waar er vaak met vloeistoffen of voedingswaren wordt gewerkt. Een afwasbaar behang is hiervoor de geschikte oplossing. Bij behangwerken met een afwasbaar behang wordt er gekozen voor een behangpapier dat vochtwerend en reinigbaar is. Het behang dat hier het meest aan voldoet, is het vinyl behang. Vinyl behang is een kunststof behang waarvan de toplaag van vinyl is aangebracht op een onderlaag van vlies of papier. Maar het vinyl behang kan ook volledig van vinyl zijn voor badkamers en andere vochtige ruimtes. Naast vinyl behang komen het vliesbehang en het glasvezelbehang ook naar voor als afwasbare behangpapieren. Door hun vezelstructuur behouden deze afwasbare behangpapieren hun vastheid en kunnen ze gereinigd worden. Glasvezelbehang is nog iets meer resistent tegen vocht maar als u het zou schilderen vereist het wel een afwasbare verfsoort. Voor keuken aanrechten bestaan er speciale afwasbare behangpapieren van vinyl met een design patroon of met een 3D motief. Meer inlichtingen over behangwerken met afwasbaar behang kunt u verkrijgen bij één van onze gediplomeerde behangers uit de regio Leuven. Vraag hen gerust om bijkomend advies!

Op zoek naar een professionele behanger uit Leuven om een vrijblijvende offerte te maken voor uw behang?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Hoe gaat een behanger te werk?

1. Voorbereiding

Voordat de behanger de behangwerken zal uitvoeren, dient hij eerst te controleren of de muren behangklaar zijn. Behangklaar of sausklaar zijn een pleistertermen die gebruikt wordt om de gereedheid van een muur te duiden bij behangwerken. Bij een behangklare muur is deze zodanig glad dat de behanger onmiddellijk aan de slag kan. Kleine oneffen poriën of gaatjes kunnen door het behangpapier worden opgevangen en zullen niet meer zichtbaar zijn na de behangwerken. Sausklaar wil zeggen dat de muur spiegelglad is zodat hij kan gesausd worden met verf. Natuurlijk kan een sausklare muur ook dadelijk behangen worden. Indien het gaat om een renovatie is het voor de behanger noodzakelijk dat de muren hier ook gepleisterd en egaal zijn. Hangt het oude behangpapier nog tegen de muur dan moet dit eerst verwijderd worden. Ook alle oneffenheden en sporen van nagels, vijzen of pluggen moeten weggewerkt worden. Dit kunt u zelf doen of u kunt dit door de behanger laten uitvoeren. Na deze voorbereidende behangwerken kan uw behanger beginnen met het eigenlijke behangen.

2. Voorbereiding van het behangpapier

Bij de meeste behangwerken zal de behanger het behangpapier voorbereiden en snijden. Daarna zal hij het papier lijmen waarbij hij volgens het gekende tweederde patroon het behang systematisch zal voorzien van een lijmlaag. Natuurlijk vraagt behangpapier met wederkerende motieven meer snijwerk dan een egaal behangpapier. Bij meer specifieke behang soorten zal de behanger de lijm rechtstreeks op de muur aanbrengen zoals bijvoorbeeld bij glasvezelbehang. Bij isolatiebehang zal de behanger eerst het isolatiebehang behandelen en behangen alvorens het definitieve behangpapier te plaatsen over de isolatie. Afhankelijk van het soort behang zal de behanger in de hoek beginnen of in het midden van muur beginnen die zich tegenover de deur bevindt.

3. Behangen

Is het behangpapier voorbereid en gelijmd dan zal de behanger de eigenlijke behangwerken uitvoeren. Hij beschikt hiervoor over professioneel materiaal waaronder een behangborstel, behangstripper, schietlood met smetlijnmolen en andere behang benodigdheden. Naargelang het soort behangpapier zal de behanger het behang over, tegen of een millimeter van elkaar aanbrengen. Papierbehang zal krimpen terwijl een ander behang met het borstelen nog zal uitzetten. De professionele behanger staat er garant voor dat de naden perfect op elkaar aansluiten en quasi onzichtbaar zijn. Ook de randafwerking en de hoeken of kantjes worden vakkundig afgewerkt en ook lijmresten zullen door de behanger zorgvuldig worden verwijderd. Bij professioneel uitgevoerde behangwerken zult u een prachtig resultaat aanschouwen en zal uw woning er helemaal anders uit zien. Voor verder vragen over behangwerken verwijzen we u graag door naar onze professionele behangers uit de buurt rond Leuven!

Op zoek naar een professionele behanger uit Leuven om een vrijblijvende offerte te maken voor uw behang?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Wat zijn de gemiddelde prijzen voor behangwerken?

Hoe wordt de prijs voor behangwerken bepaald?

Wanneer u behangwerken laat uitvoeren dan moet u rekening houden met 2 variabelen binnen de kostprijs. Enerzijds is er de kostprijs van de materialen die gebruikt zullen worden voor uw behangwerken, en anderzijds is er de arbeidskost van de behanger(s) zelf.

Gezien de arbeidskost een groot deel van de totaalprijs bepaald, is het belangrijk dat u meerdere offertes opvraagt bij verschillende professionele behangers uit de regio Leuven.

Wat de arbeidskosten betreft mag u rekenen op een kost van ongeveer € 20-30 per vierkante meter.

Behangwerken

Type behangpapier
Gemiddelde prijs
Papierbehang
vanaf € 10 per rol
Vliesbehang
vanaf € 15 per rol
Glasvezelbehang
vanaf € 40 per rol
Vinyl behang
vanaf € 25 per rol
Textielbehang
vanaf € 70 per rol
Isolatiebehang
vanaf € 50 per rol
Fotobehang
vanaf € 15 per rol
Magneetbehang
vanaf € 60 per rol
Op zoek naar een professionele behanger uit Leuven om de prijs voor uw behangwerken te ontdekken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist
262 behangers rond Leuven!